2009/12/15

رتتویی به سبک موشپزباشی



حتما اکثر شما انیمیشن "رتتویی" را دیدید و همانجا عاشق موش کوچولوی سرآشپز شدید. بعضیها هم مثل من دست به خریدن عروسک "رمی" زدند. با این وجود هیچکدام مون نمیتونیم منکر این بشیم که اولین عکس العمل مون بعد از دیدن موش توی آشپزخانه ,,, جیغه!

من اینقدر از این کارتون خوشم آمده بود که سریعا اقدام به پختنش کردم تا ببینم همون احساس آقای منتقد بهم دست میده یا نه! خیلی جالبه من هم مثل اون آقا این غذا را از بچگی خوردم! مامانم بهش میگه "یتیمک" چون طفل معصوم گوشت نداره و یتیمه! این عکسها را ببینید , فکر کنم شما هم ازش زیاد خورده باشید.

  

آره! این برای ایرانیها یک غذای بی کلاس به حساب میاد ولی ما فرانسویها (!!!) چون آدمهای خیلی شیکی هستیم! به یک شکل با کلاس میسازیمش و کلی حالش رو میبریم!

برای ساختن یک وعده رتتویی شما به این مواد نیاز دارید:


بادمجان کشیده 1 عدد

کدو سبز 1 عدد (توجه کنید کدو و بادمجان و هویج و گوجه ها همه باید یک قطر مساوی داشته باشند. من دیشب همه بازار رو گشتم و آخرش هم 5 تا بادمجان خریدم تا از قسمت وسطشون بتونم به اندازه یک بادمجان حلقه های مساوی داشته باشم)

هویج بزرگ 1 عدد

گوجه فرنگی متوسط 8 عدد

فلفل دلمه ای قرمز کشیده 1 عدد

پیاز 1 عدد

سیر 2 حبه

نمک و فلفل و ادویه


اول از همه یک ظرف بیضی شکل انتخاب کنید و آن را روی کاغذ روغنی قرار داده و یک بیضی به همان اندازه ببرید


کدو و بادمجان و هویج و گوجه و فلفل را به حلقه های بسیار نازک ببرید و یا بارنده چیپس کنید






5عدد از گوجه ها را رنده زده و با 1 قاشق روغن زیتون (فرانسویها روی این قسمت تاکید دارند) تفت دهید






سیر و پیاز خرد شده را اضافه کنید




نمک و فلفل و ادویه را اضافه کرده و یک ربع بگذارید جا بیافتد




سس را درون ظرف ریخته و همسطح کنید




حالا قسمت بامزه ماجرا شروع می شود




دانه دانه حلقه ها را با سلیقه و دقت زیاد روی هم بچینید. کدو- هویج - بادمجان - گوجه -کدو- هویج - بادمجان - گوجه




و بعد که حلقه دور تمام شد شروع به چیدن وسط ظرف به همان ترتیب کنید




روی سطح را نمک و فلفل بپاشید و فر را هم روشن کنید 190 درجه سانتیگراد




حلقه های فلفل دلمه ای فراموش نشود




کاغذ روغنی را روی آن قرار دهید




ظرف را روی پنجره وسط فر قرار دهید




مدت پخت 55 دقیقه است. بعد از این زمان شما باید سس را در حال غل زدن ببینید و سبزیجات باید برشته شده باشد



مقداری از رتتویی را بصورت مارپیچ مطابق تصویر حلقه ای بچینید و روی آن را با ماست چکیده تزئین کنید




نوش جان! یا به قول ما فرانسویها "بُن اَپتیت"!!!



من چون فرانسوی رو خیلی دوست دارم، از غذاهای فرانسوی هم خیلی لذت می برم و این رو هم مدیون استاد فرانسه ام هستم که بسیار مهربون و دوست داشتنیه و اینقدر انرژتیکه که همیشه به آدم انرژی مثبت میده!!! میدونم که استادم اینجا رو نمیخونه ولی چون متن غذا رو به فرانسه دارم " غُسِت دُ لَ غَتتوی " رو برای " پغُفسُغ دُ فغانسه" ام "اِکخی" میکنم.





البته شایان ذکر است که من این دستور غذا رو به سلیقه خودم تغییر دادم و ترجمه متن زیر نیست

RATATOUILLE , comme dans le film :
Ingrédients (pour 4 à 6) :
•1 Aubergine longue et fine (ou deux petites)
•2 Courgettes moyennes
•3 Tomates olive (assez grosses)
•2 Poivrons colorés (jaunes, oranges, rouges ou verts)
•1 Oignon moyen de forme allongée
•Huile d'Olive
•Thym, Persil, Laurier
•2 Gousses d'Ail
•Gros sel, Poivre du moulin
•1 Boîte de Pulpe de Tomate (240g)
Préparation des légumes : - Eplucher l'aubergine et couper dedans des belles rondelles de 4 mm d'épaisseur. Réserver - Laver les courgettes et les tomates à l'eau froide, et couper également des belles rondelles de 4 mm d'épaisseur, sans les éplucher. Réserver - Eplucher l'oignon et le couper en rondelles. Réserver - Laver les poivrons à l'eau froide et découper dans les parties presque plates des rondelles équivalentes en taille à celle des courgettes.
Réserver Préparation de la Sauce : - Prendre tous les restes des légumes (aubergine, courgettes, tomates, oignons, poivrons) qui ne peuvent pas donner de belles rondelles homogènes. Les éplucher et les découper en petits morceaux. - Dans une casserole, mettre 4 cuillers d'huile d'olive et faire rissoler tous les morceaux de légumes - Ajouter l'ail hachée, du persil ciselé, deux feuilles de laurier et quatre branches de thym - Retourner assez souvent avec une cuiller en bois, et laisser cuire pendant 4 minutes - Ajouter la pulpe de tomate, mettre une pincée de gros sel, poivrer et laisser cuire à feu doux pendant encore 4 à 5 minutes. - Retirer les branches de thym et les feuilles de laurier, et mixer la sauce. - Ajouter un peu d'eau tiède si nécessaire pour obtenir une sauce fluide.
Préparation du Plat : - Mettre la moitié de la sauce dans un plat allant au four, et l'étaler sur tout le fond du plat. Conserver l'autre moitié de sauce que l'on fera réchauffer ensuite pour la présentation dans les assiettes. - Placer les rondelles de légumes en bandes et en variant les différentes catégories : Compléter le plat avec toutes les rondelles de légumes. Saler, poivrer et pulvériser de l'huile d'olive par dessus ou ajouter un mince filet d'huile d'olive sur les bandes de légumes Cuisson : - Recouvrir le plat d'un papier d'aluminium (dans le film c'est un papier sulfurisé) - Mettre le plat dans le four préalablement chauffé à 180° (thermostat niveau 5) - Laisser cuire pendant 40 minutes - Servir :
Le Conseil du Chef : - Bien calibrer les ingrédients utilisés (aubergine, courgette, tomate, oignon) afin que les rondelles de légumes aient un diamètre entre 4 et 6 cm. - Goûter la sauce avant de l'étaler dans le plat; si vous la trouvez un peu acide avec les tomates et la pulpe de tomate, ajouter pendant la cuisson une ou deux petites cuillers de sucre en poudre.

24 comments:

سلام،باید به این ذوق و ابتکار شما تبریک گفت ، موفق باشید .

بازم سلام
فکر کنم من اشباهی اون یک کامنتم رو تو صفحه کیکا گذاشتم
اگه از این غذاهای وجی داشتی بازم بذار تا یه روز چندتاشون رو با هم امتحان کنم
فکر کنم خرجی به اونصورت نداره
پس به امتحانشون میرزه، ضرر هم که نداره چون عمدش سبزیجات
ماهم که از تنبلی ماه تا ماه سبزی نمی خریم بخوریم

سلام
واقعا عجب اسمیه
منم هر وقت می سازم یاد کارتونش میفتم
من چند بار بیشتر نساختم ولی به خوشگلی غذای شما نشده
البته من به توصیه یکی از دوستام از سیب زمینی هم استفاده کردم و برای اینکه شوهرم ازش بخوره کمی هم کدو حلوایی رو با فلفل و ترشیجات پختم و کنارش گذاشتم
البته اون بنده خدا هم خورد و تشکرم کرد ولی خودم می دونم اونقدرا خوشمزه نبوده و بیچاره بخاطر دلداری من تشکر کرده
ولی خودم کلا از عذاهای سبزیجاتی اونم از سبزیجات تازه بخاطر سلامت و خواصش خوشم میاد هر چندم زیاد خوشمزه نباشه
سعی می کنم از این به بعد سر بزنم ببینم غذای جدید چی داری
البته بیشتر سبزیجاتی باشه ها

سلام نیلوفر جون
اتفاقا خودم هم زیاد کدو و بادمجون خریدم و حالا باید یه بلایی به سرشون بیارم. تصمیم دارم باهاشون بورانی کدو و بابا گنوش که یک غدای معروف لبنانیه بسازم. ولی پست کردن دستوراشون یک کم زمان میبره. شرمنده

خانم حجتی عزیز
فرانسویها یک علم دارند به نام گَسغُنُمی که به خواص و زیبایی غذاها میپردازه. اونها معتقدند که رتتویی به خاطر داشتن
“légumes du soleil”
یعنی سبزیجات آفتاب یک غذای سالم و گستغنمیک است
من معمولا دستور غذاهارو کمی تغییر میدم ولی اگر مواد رو عوض کنیم دیگه اون طعم اصیل رو نخواهد داشت.مثلا من برای رنگ نارنجی از هویج استفاده کردم که در اصل باید اسکواش باشه ولی ما اینجا اسکواش نداریم و 90% مردم نمیدونند اسکواش برگ چه درختیه! حالا در مورد ظاهر غذا باید بگم که یک ضرب المثل هست که میگه عقل آدما به چشمشونه. در علم آشپزی غربی این یک قانون به حساب میاد یعنی اونها غذاشون رو تزئین میکنند حتی اگر بخواهند تنها بخورند.امتحان کنید , جواب میده
درمورد اینکه بیشتر غذای سبزیجات بذارم, راستش من زیاد غذا نمیخورم پس زیاد هم غذا نمیسازم. این چیزهایی رو هم که تفریحی میپزم میارم اداره ملت بخورد و متاسفانه ملت ما عاشق گوشتند! ولی حتماچندتا پست سبزیجات میذارم اتفاقا یک غذا با گل کلم بلدم که اصلا مزه کلم نمیده و جون میده واسه شوهر گول زدن!
گل کلم خونم هم یه چند وقتیه پایین اومده واجب شد این غذا رو درست کنم

نیلوفر جون من الان او یکی کامنتت رو دیدم
رمز درست در اومدن این غذا به نازک بودن برشهای سبزیجاته یعنی نازکیشون باید در حد نازکی کاغذ باشه!!! وگرنه غذاتون خوشمزه نمیشه!
از من گفتن بود
اگه میخوای که سبزیجاتت برشته بشند کافیه در آخر بعد از چیدنشون روش روغن زیتون بریزی و نمک و فلفل پاشیده و کاغذ روغنی رو حذف کنی چون "رمی" کاغذ روغنی رو روی رتتویی گذاشت که سبزیجاتش "مویست" یا همون مرطوب باقی بمونه
قرار ندادن کاغذ باعث برشته شدن یا کبابی شدن سبزیجات میشه و اون روغنی که روش ریختی باعث برشته و طلایی شدنش میشه
ولی همینجا میگم که دور حلقه های سبزیجاتت چروک میشه و دیگه این ظاهر خوشگل رو نداره! بعد نگید نگفت! ظاهرش این در نمیاد ولی طعمش ایرونی پسند میشه
درکت میکنم! خیلی زور داره که کلی زحمت کشیده باشی بعد ملت به به و چه چه نکنند و غر بزنند. شکر خدا من از شوهر شانس آوردم ولی یک مشت برادر شوهر معلوم الحال دارم که فقط جوابشون کتکه! البته من معمولا این جور آدما رو با دعوت نکردن به صرف شام تنبیه میکنم

ولی عزیزم اصلا نگران نباش من رتتویی رو جلوی آدمهای بدادا گذاشتم و بشقابش رو لیس زدند
ولی کاغذ رو حذف کن و روغن اضافه کن. جواب میده
البته من غذاهای گوشتی خیلی شیک را با یک "ساید دیش" سبزیجات سرو میکنم و و اون غذای سبزیجات تا آخر سفره کاملا خورده میشه

و در مورد عروسکی بودن ...من شدیدن آدم عروسک دوستیم و به اندازه یک مغازه عروسک دارم! یک روز عکساشون رو واست میذارم

عصرت بخیر طیبه خانم
توضیحاتت خیلی دقیق و موشکافانه بود. معلومه که تو غذا درست کردنت خیلی حساسی و بخاطر همینه که به قول خانم حجتی خیلی خوشگل دراومده و واقعا غیر از چشم نواز بودن خیلی هم شکمنوازه (تازه من که هنوز ازش نخوردم!)
خوشبحالت که زبون بلدی و می تونی دستورای خارجی رو هم بخونی. اینجوری کلی هم برای خودت اطلاعات کسب می کنی هر چند که همشون رو هم نپزی
بازم ازت تشکر می کنم که باعث بشی یه تنوع جدیدی داشته باشیم چونکه غذاهای سنتی رو هر چقدرم آدم حساس باشه و خوب درست کنه همیشه تکرارین و بیشتر توی مهمونیها خوب جواب میده
انشاءاله که فرصت پیدا کنی بقیه تجربیاتت رو هم ارائه کنی
راجع به عروسکم که گفتی من خواهرم خیلی عروسک دوست داره و به بچه هم خیلی علاقه داره و یه دو جین عروسک بچه دور خودش جمع کرده که بعضیاش خیلی خوشگلن

salam man mahsa hastam
doste negar joon mishnasish ke dokhte daieejooneton,kheili khosh saligheiee kheeiliiiii,ye soal dashtam az hozooreton,in negar chera be shoma narafte???!!!!!!!!!!!vali khodemonim ba in salighaton mitonid hesabi to mehmonia manovr bedin,man chand no az ghazahaton ro entekhab kardam ke bepazam cheshme baziha ro dar biarim ba ejazaton dasedonam dard nakoned,khosh bashid bye

merci mahsa joon. teflaky Negar ghavvase maheriye, ab giresh nemiyad!
omidvaram az ghazaha khoshetoon biyad.
good luck

سلام طیبه جون
عكس ها باز نمی شه و برای درست كردن این غذا با كیفیت و دست كار شما دیدن عكسها لازمه
اگه ممكنه مشكلشو حل كنی ممنونتم

متاسفانه تنها راهش فیلتر شکنه
از دست من کاری ساخته نیست شرمنده

آفرین خیلی با سلیقه ای ... من کلی به تیکه هایی که می ندازی وسط های رسیپت می خندم بازم واسمون از این غذاهای خوشمزه بزار

سلام دستت درد نکنه امشب درست کردم و خیلی خوشم اومد خوشمزه بود و به طعم جدید یهم داد واسه تنوع رژیم غذایی عالی بود معمولا مردها کم آشپزی میکنن ولی من خوب درش آوردم:D

احسنت. واقعا جای تقدیر داره

http://cid-2172bc176e9e469f.photos.live.com/self.aspx/timballo%20di%20riso/ratatoille.JPG
فکر نمیکردم این غذای باشه که به مذاقم خوش بیاد کارتون رمی رو که دیدم(اخیرا) به سرم زد خوشمزه یا بد مزه درستش کنم و جالب اینکه خوشمزه بود. مرسی‌

قبلا این دستورو تو کتاب رزا دیده بودم البته اون مثل مال شما خوشگل نچیده بودش تو ظرف ولی‌ به موادش یه کمی‌ سبزیجات معطر اضافه کرده بود منم یه کمی‌ جعفری، نعناع و آویشن پاشیدم روش.فرصت نداشتم عکس درست حسابی‌ ازش بگیرم. فکر کردم بعد هر چی‌ موند میذارم تو یه بشقاب ازش عکس میندازم ولی‌ خوب.... چیز قابل توجهی‌ نموند
;p
میدونی‌ تو کارتون رمی چی‌ خیلی جذبم کرد:
رمی قبل از اینکه شروع به کار کنه دستشو شست!
کاری که خیلی‌ از آدما از زیرش در می‌رن

عکسش که خیلی خوشگل شده که
من خودم بارها این رو درست کردم. مامانم از بچگی درست میکرده و میکنه ( اون مدل توهم توهمش البته) و منم عاشقشم چون گوشت نداره

ولی آره سبزیجات و ادویه همه چیز رو خوشمزه تر میکنه

موافقم آدم باید همیشه دستش رو بشوره
من که چون عکس باید بگیرم یه صد باری دستم شسته میشه
ولی حتی موقع ساختن کیک و بیسکویت حتی اگه نخوام عکس بگیرم هم بعد از هر مرحله میرم سر سینک
تازه وسواسی هم نیستم
یا هستم؟
نهههههههههههههه

سلام من امشب  در نظر دارم اين را درستش كنم به خاطر همسري بايد كلا برم تو كار غذاهاي كم كالري و بدون روغن

سلام من موفق شدم اين غذا را ديشب درست كنم شكلش خيلي قشنگه ادم وقتي نشسسته داره ميچينه اين سبزي ها خودش حض ميكنه . مثل بازي مي مانه : بادمجان ،‌كدو، هويج ، گوجه  . بادمجان ،‌كدو ، هويج ،‌گوجه و ... تا توي ظرف چيدمشون كلي بچگي كردم. كلا من بزرگ نمي شم احتمالا . واسه ناهار امروزمونه . با اجازتون يكمي ناخنك زدم مزه اش هم عالي  بود مرسي شف جان  .

شف جون
عکس های پستهای قدیمی لود نمیشن!..
می دونم سرت شلوغه و نرسیدی اینا رو درست کنی،
فقط خواستم یه اشاره ای کرده باشم
اخه با فری گیت هم نمی تونم وبلاگ بلاگ اسپات رو باز کنم!

 دوست عزیز،

شف چند وقت پیش به دوستانی که نمی تونن پست های قدیمی رو ببینن، راه حل دادن و گفتن به جای بلاگ اسپات آخر، دات آی آر رو تایپ کنن و پست ها با عکس باز می شن.

شما این رو امتحان کنید و لطفا خبر بدید که آیا موفق شدید یا نه.

مرواريد جان
من همون مرجان هستم
عكس هاي پست هاي  همين دات آي آر باز نميشن!
مثل همين غذاي رتتويي
اينا رو چكارش كنيم؟

 chef tayebeh jan azizam salam emrooz webloge shoma ro didam va khaili tonest behem komak kone vaghean khaste nabashid karetoon harf nadare ishalah hamishe movafagh bashin bazam behet sar mizanam

سلام طیبه جان
ممنون بابت این همه وقتی که می زاری و آموزش میدی
یه سوال داشتم اگه برای این غذا اول همه این سبزیجات رو یه کم توی روغن تفت بدیم بعد بزاریم توی فر خیلی بد میشه؟

Post a Comment

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...