2009/12/17

رولت خرما



من خرما خیلی دوست دارم ، به همین علت سر خرمای بیچاره بلاهای زیادی میارم.

این رولت رو سالها پیش وقتی هنوز بچه دبیرستانی بودم اختراع کردم. خیلی با دستورش ور رفتم تا امروز به این فرم رضایت دادم


امروز من از 1 کیلو خرما استفاده کردم


5 قاشق آرد سفید را تفت دهید تا بوی خامی آن گرفته شود ( توجه کنید که قرار نیست رنگ آرد عوض شود. پس از آرد گندم استفاده نمی کنیم و زیاد هم آرد را حرارت نمی دهیم)

50 گرم کره و 4 قاشق روغن مایع اضافه کرده و تفت دهید (من نمی خواستم که کالری این شیرینی زیاد بالا برود. پس اگر شما با اضافه وزن یا قند و چربی بالا مشکلی ندارید ، از یک لیوان آرد و 100 گرم کره استفاده کنید) یک قاشق چای خوری هل به مواد اضافه کنید


هسته خرماها را بگیرید



یک تکه کاغذ روغنی به شکل مستطیل بریده و آن را چرب کنید (من کاغذ روغنی را روی حصیر چینی قرار دادم)




خرما را ورز دهید تا به شکل یک خمیر یکنواخت درآید ( اگر خرمای شما مثل خرمای من , خرمای نرم شیره دار کاراملی جنوب نیست باید به آن روغن اضافه کرده و روی حرارت میکس کنید)




حالا خرما را روی کاغذ پهن کنید. وردنه را باید مرتب چرب کنید



خمیر آرد که کاملا سرد شده (اگر عجله دارید میتوانید توی یخچال قرار دهید ) را روی خرما بریزید


به حاشیه ها زیاد نزدیک نشوید چون موقع رول کردن دچار مشکل می شوید


اگر با شیرینی بیش از حد مشکلی ندارید روی خمیر آرد ، پودر شکر بپاشید (برای من و اطرافیانم شیرینی خرما به تنهایی کفایت میکنه پس من اینجا از شیر خشک یا کافی میت استفاده کردم)


حالا برای لایه بعد , روی مواد پودر پسته بریزید. (من 60 گرم استفاده کردم ولی مقدارش بستگی به جیب شما داره)


خوب حالا قسمت سخت کار یعنی پیچیدن:


آهسته و با دقت رول کنید و مرحله به مرحله کاغذ روغنی را جدا کرده و به رول کردن ادامه دهید. خوب باید دقت کنید که کاغذ را آهسته و با ظرافت جدا کنید وگرنه خرما تکه تکه می شود


هر بار که یک دور می پیچید به سمت پایین هم فشار دهید که در نهایت یک رول زیبا داشته باشید


خدا پدر و مادر این چینیها رو بیامرزه که زندگی من رو راحت تر کردند! بدون حصیر کار پیچیدن کمی سخت تره و تبحر لازم داره. از این حصیرها ژاپنیها برای پیچیدن سوشی استفاده میکنند. من 5 سال پیش برای ساخت سوشی خریدمش ولی برای رولت عالی جواب داد!
در نهایت رولت را با کاغذ دورش (و حصیر) به مدت 1 ساعت توی یخچال قرار دهید. (اگر عجله دارید نیم ساعت در فریزر)


کاغذ دور رولت را باز کرده و با کاردی که چرب کرده اید برش بزنید


کارد را پس از هر برش شسته و چرب کنید و بعد قطعه بعدی را برش بزنید . با این کار برشهای تمیز و زیبایی خواهید داشت


از این رولت می توانید در مهمانیها استفاده کنید. تو مهمونيهاي من كه عالي جواب ميده






23 comments:

سلام
از اونجايي که من با سرآشپزمون نسبت فاميلي دارم علاوه بر همه چيز بايد بگم: خیلی خوشمزه بود
یک سوال: در مرحله پیچوندن رولت از حصیر چینی استفاده کردی؟

سمیرا

آره عزیزم ولی در صورت موجود نبودن حصیر میشه به جای کاغذ روغنی از فویل آلومینیوم استفاده کرد.
ولی اگه توی بازار دیدم واست یکی می خرم

سلام
صبحتون بخیر
از بس خوشمزه اونم از نوع شیرینش به نظر میاد که آدم آرزو می کنه کاش منم فامیلتون بودم و غذاها رو گرمه امتحان می کردم!!!
ولی چونکه خودم هم به خرما دسترسی دارم در اسرع وقت می سازم
فقط امیدوارم به خوبی رولت شما در بیاد

هیچ نگران نباش غزیزم اگه عاشق آشپزی باشی مطمئنم از این خوشگل تر میشه چون من مریض بودم و زیاد حوصله به خرج ندادم

سلام چف جون
من معمولا رولت روباحلوا خرمایی درست می کنم
خیلی خوشگل میشه
ولی این که درست کردی خیلی خوشگلتره
ممنون که وقت میگذاری
من کلی با وبلاگت حال میکنم

بله معصومه جون اصلش هم همینه که شما فرمودید. موقع برش هم شکیل تر میشه ولی من وقتی واسه خودم درستش میکنم تا اونجایی که میتونم روغن و چربی رو از غذاها حذف می کنم
مرسی که سر میزنی

سلام
به توصيه يكي از دوستان خوبم به وبلاگ شما سر زدم و از ديدن غذاهاي زيبا و خوشمزه اينجا واقعاً لذت بردم براي شما آرزوي موفقيت ميكنم و سال نو را تبريك گفته وشادي و سلامتي برايتان در سال جديد آرزومندم

مرسی عزیزم ایشالا سال خوبی داشته باشید و ممنون از حسن نظرتون

مقش شب بهاره جون:

https://skydrive.live.com/?wa=wsignin1.0&cid=4caa14d7a92ba818&sc=photos#!/?cid=4caa14d7a92ba818&sc=photos&id=4CAA14D7A92BA818!128!cid=4CAA14D7A92BA818&id=4CAA14D7A92BA818!119&sc=photos

مزش هم فوق العاده بود و این رولتها بیش از ده بار دیگه درست شد

منم توی اکثر مهمونی ها درستش میکنم خیلی جلوه داره

https://profile.live.com/cid-2172bc176e9e469f/#!https://skydrive.live.com/?cid=2172bc176e9e469f&sc=photos!cid=2172BC176E9E469F&id=2172BC176E9E469F%21822&sc=photos

همون دوسال قبل که این دستورو دیدم گفتم درستش میکنم هر بار یک کیلو خرما کنار گذاشتم ولی حوصله نکردم
ماه رمضون یه بسته یک کیلویی خرما از شوهر خالم گرفتم که مصرف نشد و گفتم باشه واسه رولت خرما که باز هم تنبلی کردم
تا اون ملاقات شیرین که مامانی خانم دست کار شما رو میل کردن وبسیار خوششون اومد
و بعد از اینکه دو ماه دیگه هم گذشت بالاخره تنبلی رو کنار گذاشتم و هسته 1 کیلو خرما
رو در اوردم
دقیقا به خاطر این قضیه هسته هه این رسپی پشت گوش می افتاد

خلاصه اینکه بسیار مقبول افتاد
و خودم بیشتر از همه خوردم
من 8 ق ارد و البته روغن بیشتر استفاده کردم با 50 گرم کره
اردم هم سبوس دار بود که بیشتر حس رنگینکی بهم دست بده
و علاوه بر پسته از مغز محبوبم یعنی گردو هم استفاده کردم
دفعه بعد باز هم مقدار اردو بیشتر میگیرم

واسه خرما هم با 3 ق روغن مایع تفت دادم که فکر میکنم 1 ق کافی بود چون انقده روغن پس میداد که نه کاغذ نیاز به چرب کردن داشت نه واسه برش محتاج روغن شدم
شب تا صبح تو یخچال بود راحت برش میخورد
خلاصه کلام خیلی خیلی خوشمزه بود

منو هم یاد اون شب مینداخت که وسط شام هوس کردم از این رولتای رو میز بخورم اخر هم خوردم
و چه عالی بود
مرسی عزیزم
خیلی به زحمت افتاده بودین

واي چقدر عالي رول شدن. پريس جون كار شما خيلي حرفه ايه. من تند تند و حول حولكي كار ميكنم واسه همين سه سوته انجام ميشه. اين كه فرموديد در آوردن هسته خرما به نظر سخت ميرسيده... بايد منو ببيني كه در كمتر از يك دقيقه انجامش ميدم
البته فكر كنم از جنس خرما باشه. اصلا حواسم نبود از خرماي خودمون بهت بدم
آخه خرماي ما ديگه نياز به روغن و تفت دادن نداره
آقاي شوهر كه از خرماهه آورد مادرتون ببينن من حواسم نبود همون موقع چند بسته واست بذارم. ايشالا از اين خرما داشته باشي ديگه توي همه مهمونيها درستش ميكني چون خيلي ساده ميشه
من خودمم با گردوي تنها درستش كردم. رنگ سبزش حذف ميشه ولي طعمش عالي ميشه
بازم ميگم كه عالي شده

راستي اون شب ماماني خانوم فرمودن...آخه دختر چرا يه كم هل توش نريختي؟! ظاهرا هلش كم بوده. چيكار كنم از دستم در رفته بود. جهت حفظ آبرو لطفا مهدي كه بزرگتر شد حتما تشريف بياريد من جبران كنم
:D
تمام تقصيرها رو امسال انداختم گردن بچه بيچاره
:p

عزیزم من نقصی ندیدم شما هم که بد تر از من همش خود خوری میکنی

هدف من دیدار بود نه زحمت که حسابی به زحمت انداختیم شما رو
مهدی پسر هم ایشالله بزرگ میشه
رولت هم همه چیش خوب بود
اره این خرمای من سفت بود هسته هه به گوشتش چسبیده بود جیگرمو خون کرد

من همیشه فکر میکردم خودم وسواسم الان میبینم مثل من زیاده فکر کنم باید تلاش کنیم زیاد از خودمون ایراد نگیریم واسه من سخته ولی شما ماشالله کارت حرف نداره
باور کن کم پیش میاد بابام از کسی تعریف کنه ولی مرتب از خونسردی و ارامش شما و شخصیت همسرتون تعریف میکرد
برام جالب بود
طیبه گلم خودتو دست کم نگیر لیاقتت خیلی بیشتر از این حرفاست
بدون تعارف میگم

ته چین من کی پست میشه؟

بی صبرانه منتظرم
:P

ما هم همه تحت تاثير شخصيت ايشون قرار گرفتيم

ايشالا ديگه از اين به بعد از خرماي ما استفاده كنيد چون كار باهاش خيلي راحته

اونم چشم فعلا كه باز ترافيك بالا رفته
:p

Salam , chef Aziz , shoma goftin Marhale be Marhale kaghaz ra joda konid ,,, yani dar entehaye rol kardan rol khorma ma bedon kagaz bayad bashe ??

Salam , chef Aziz , shoma goftin hengam rol kardan marhale be marhale kaghaz ra joda konim , yani dar akhar kar mannad axs rol ma bedon kaghaz bayad bashad ,, ??? v dige inke dar sorat nabodan Hasire chini che chiz jay gozin khobi ast ? v dige mitonim be jaye kafi met az Nargil v be jaye peste az podre gerdo estefade konim ??? Mamnon Misham javab bedin !!!

دوست عزیز،

شف زیر عکس 16 نوشتن:

در نهایت رولت را با کاغذ دورش (و حصیر) به مدت 1 ساعت توی یخچال قرار دهید. (اگر عجله دارید نیم ساعت در فریزر)

این و توضیحات قبلی اشون، به این معنی هست که موقع رول کردن یواش یواش کاغذ رو جدا می کنید و در مرحله آخر کاغذ روغنی رو دوباره روی رولت رول شده می پیچید، به همراه  حصیر و بعد مرحله یخچال و ...

حصیر کارتون رو راحت تر می کنه، ولی الزامی نیست. شما می تونید به جای حصیر حتی از یک زیپ لاک که بریده اید و به شکل یک مستطیل در آوردید اد استفاده کنید. من خودم وقتی می خوام رولت گوشت درست کنم از این روش استفاده می کنم.

در آخر ازتون خواهش می کنم فارسی تایپ کنید. در صورت نداشتن فونت فارسی از سایتهایی مثل بهنویس استفاده کنید.

بله من هم پودر نارگيل ميريزم هم گردو
به جاي كافي ميت ميتونيد پودر قند هم استفاده كنيد

 خيلي عالي بود،مرسي

سلام ،ببخشید من که می خوام برای اولین تجربه این رولت رو درست کنم و می خوام با مقدار کمتر خرمادرست کنم ،نسبت سایر موادر و چه جوری بریزم؟؟

مهم مقدار آردو روغنه
هر چي سطح كار كوچيكتر باشه مقدارش كمتر ميشه
پس اگر خرما رو نصف ميكنيد اونم نصف كنيد

Post a Comment

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...