2009/12/20

موس هندوانه


من طرفدار پروپاقرص موس ها هستم! چون هم شکل خوشگلی دارند هم پر از خامه هستند.

به مناسبت شب یلدا 2 دسر آماده کردم یکی با هندونه و دومی با انار. اولی پیچیده و دومی ساده. اگه خیلی حرفه ای هستید هندونه رو امتحان کنید و اگه تازه کارید انار رو....





ژله هندوانه 5 ق غ


پودر ژلاتین 1 ق غ


پودر کاسترد 1 ق غ


شیر 2 ق غ


آب ½ لیوان


پوره هندوانه ¼ لیوان


خامه 100 گرم


وانیل 1 ق چ


این قسمت کار یک کم به قول ما انگلیسی ها تریکیه ! یعنی یک خورده قلق داره... باید اول یک کیک درست کنید ( نگفتم تریکیه!؟) این کیک میتونه هر کیکی باشه. می تونید کیک ساده رو که آموزشش رو دادم درست کنید ولی تمام مواد رو به عدد 4 تقسیم کنید. یعنی با یک تخم مرغ درستش کنید. ما یک لایه 1 سانتی کیک برای ته موس ها نیاز داریم.


کیک ها را قالب بزنید (اگر قالب موس ندارید, می توانید از هر قالبی استفاده کنید. من این قالب را تحت عنوان قالب کتلت خریدم ولی برای موس استفاده می کنم)


ظرف حاوی کیکها را در یخچال قرار دهید






پودر ژلاتین و ژله را با آب جوش مخلوط کنید




پودر کاسترد را در شیر حل کنید





مخلوط کاسترد را در ژله بریزید




مواد را روی حرارت قرار داده و پوره را به آن اضافه کنید. (اینجا هنوز هندوانه انسان پسند یافت نمی شود پس من از مربای هندوانه که الان سنگ بازار شده استفاده کردم)





وقتی مواد کاملا یکدست شد از روی حرارت بردارید



صبر کنید تا کاملا سرد شود بعد خامه را به آن اضافه کنید



موس را توی قالب ها ریخته و در یخچال قرار دهید. بهتر است یک شب در یخچال بماند.




با چاقو موس را از قالب جدا کرده و سرو کنید




این هم هندونه شب یلدای من به شیوه سنگاپوری!

19 comments:

hi master
kheyli qashange
maa ke nakhordim ino ama didim daste mardom
bebakhshid didim tu blop

اینم خیلی بامزه بود
ولی من تا حالا مربای هندونه ندیدم
خوشمزست؟
خوشبحالتون بابا شما از ما وضعتون خیلی بهتره
تو بندر نشستید و براتون از خارج مربای هندونه میارن دیگه!!! ممنون

@Alireza:
hanooz yedoone azash moonde! bebinam qesmatet mishe ya na!


نه بابا از این خبرها هم نیست! نیستی اینجا ببینی من چی میکشم
در ضمن مزش تعریفی نداره! به کسی توصیه نمیکنم

طيبه جان من كه از اين موس حسابي لذت بردم. چه خوبه آدم دوست هنرمندي مثل شما داشته باشه و علاوه بر اين از خوردن غذاهاي خوشمزه هم كلي كيف كنه

حميده

baba mohandes karet be ghole ma faransavia vante.vali amade biari ma bokhorim ye safai dige dare

mais si cherie! bien sur! tu a raison
mais tu es paresseuse! n'est-ce pas? vien ici!

ای وای طیبه جون
این قوطیه مربای هندوانه است؟ من دیروز دیدمش گفتم این دیگه چی چیه؟!
کاربردش خوب و زیاده؟

مزه اش رو دوست ندارم یه جوریه
مزه هنودونه کال میده
آخه از هندونه زرد درست شده
همه رو دادم آقای شوهر خورد
:p

مقش شب یلدایی در شب یلدا:

https://public.blu.livefilestore.com/y1p-ryr-U1jUzSs0f9co5L6269RIgRgyr7PHRcLq7i0uXj4SH6JIfPUQcLnZieRGYbFl9P41ksg9p-sG_XLxp_j0g/DSC_7014.JPG?psid=1

از اونجایی که من یک عدد، فقط یک عدد، ژله هندوانه داشتم که اون رو هم از ایران خریدم، خیلی با خودم شش و بشش کردم که کدوم یکی از دسرهای یلدایی رو برای شب یلدا درست کنم. بعد دیدم این پست خیلی غریب افتاده و اومدم پیشش از تنهایی درش بیارم.

:D

من به جای مارمالاد هندوانه!! از کمپوت کرن بری استفاده کردم. لهشون کردم و داخل مخلوط ریختم.

برای کیکش هم کیک ساده رو درست کردم با یک تخم مرغ و توی یک قالب گرد با قطر 24 سانت پختم و یک کیک با قر فکر کنم 7 میلی متری به دست آوردم.

من دستم اومده پودرهای ژله اینجا خیلی با پدر مادر دارن. یعنی من باید همیشه کمتر از میزان رسپی شف استفاده کنم اگر نه مخلوط خیلی سفت می شه.

سر این دسر ولی همون مقداری که در دستور اومده رو استفاده کردم و نتیجه کمی سفت شد ولی خوب بود.

نتیجه هم بسیار عالی و شیک و خوشمزه.

دست شف درد نکنه.

این شب یلدایی بگم که دلم برای همه دوستایی که چند وقته نیستن خیلی تنگ شده. جاشون خیلی خالیه.

این عکس آخری رو هم به خاطر دل آقای همسر می ذارم، چون این عکس آخری کار ایشونه:

https://public.blu.livefilestore.com/y1pG05hoYiIT-5wVLBxt1-5KwreUMT5IjcKv7IrwWPsYxPAKiTnn4bw2vjuKigTjSrJGiluqF40KGj8KP5St-aR_Q/DSC_7016.JPG?psid=1

بابا دوووووربين! بابا حرفه اي! كيفيت
عجب موسي هم شده اين موس. خيلي عالي از قالب بيرون اومده و حسابي دسرش با استانداردهاي فرانسوي مطابقت ميكنه
قالب تون مخصوص بوده مرواريد جون؟
بله وقتي ژله اش زياد باشه قيافه اش خوشگل ميشه اما بايد مواظب باشيم لاستيكي نشه

هر دو عكس هم عالي شدن عكس خودتون كه با اون دكور نازش خيلي آدم رو تو حال و هواي يلدا ميبره

عكس آقاي شوهر جالبيش به اينه كه به خاطر زاويه عكاسي شعله شمع تم رنگي خاصي به عكس داده و گرمش كرده
سوژه غذا واسه عكاسها معمولا خيلي جالبه و دنبالش ميگردن
پس از اين به بعد بايد منتظر عكسهاي ايشون هم باشيم
فقط مرواريد جون فكر كنم ديدن عكسهاي 12 مگي واسه بقيه مشكل باشه
:D
از طرف من به آقاي شوهر احسنت بگيد

جاي پريس جون اين روزاي يلدايي خاليه
البته به زودي فعال ميشن ايشالا

قالبها، قالبهای گرد وی ام اف هست که از وقتی دارمشون دارم راه به راه چیزهای گرد و قالبی درست می کنم. خیلی کیف داره!!

:D

عکس من با لامپ نور روز 100 وات گرفته شده، آقای همسر ولی با نور موجود در منزل گرفتن. اینجا دیگه از ساعت 4 به بعد تاریک می شه. البته حالا که شب یلدا بود دیگه روزها طولانی تر می شن. خدا رو شکر.

در مورد اندازه عکس هم شرمنده. این سیستم ویندوز لایو از وقتی عوض شده، من زیاد وقت نذاشتم روش و معمولا یادم می ره اون یکی گزینه اش رو برای عکس ها انتخاب کنم. سر عکس های بعدی ولی کوچک می کنمشون.

آقای همسر هی راه می رن می گن، امروز چیزی برای عکس گرفتن نداری؟!! البته من به ایشون هم گفتم. به نظر من بهتره کسی که از یه چنین چیزی عکس می گیره، رسپی رو خونده باشه و یا با آشپزی و شیرینی پزی آشنا باشه. مثلا توی چنین عکسی مهمه که کیک زیر موس هم مشخص باشه و ایشون یه سری عکس داشتن که کیک زیر موس نور کافی نخورده بود و مشخص نبود. ولی کسی که خودش موس رو درست کرده باشه و یا حداقل دستور رو خونده باشه، می دونه که در اون دستور چی مهم بوده و اون رو هم توی عکس برجسته می کنه.

آقای همسر رو هم کم کم راه می اندازیم شف جان و دو روز دیگه یه پیش بند بهشون می دیم با اقای همسر شما برن توی آشپزخونه، قیمه بوشهری درست کنن!!

:D

آقای شوهر شف جان ما خیلی مخلصیم!

آه! پس كلا شرايط نوري فرق ميكرده. منم با دوربين جديدم به همين نتيجه رسيدم. ديگه حتي نور رو زياد نميكنم فقط تنظيمات ايزو رو عوض ميكنم

بله اصلا خود عكاسهاي حرفه اي هم ميگن كه خيلي طول ميكشه تا يه فودوگرافر خوب بشن چون شيوه عكاسي از غذا فرق ميكنه و تكنيكهاي خاص خودش رو داره

اتفاقا خوبه كه علاقه مند شن. آقاي شوهر در حدي علاقه پيدا كرده كه هي ميگه من برم غذا درست كنم؟ منم ميگم بيخود
ولي باز آخرش چند شب پيش شله زرد درست كرد
وقت نداره وگرنه علاقه اش موجوده

سلام من اين قالب و چند روز پيش ديدم و خريدمش ديگه غير كوكو و اين مدل موس چي مي شه باهاش درست كرد . اگر در اين رسپي بخوام جاي خامه چيز ديگه اضافه كنم چي بهتره ؟

موسها معمولا با خامه درست ميشن
اما شير نارگيل يا شير تبخير شده هم جواب ميده
بعضي رسپيها توش شكلات سفيد هم داره اما بايد سرچش كنيد

انواع كيكهاي سرد. چيزكيكهاي سرد
همه كوكوها. كتلت و شامي. نيمروي قالبي

سلام . بازم عالی و خوشمزه. ممنونم
من این موس رو توی قالب بزرگ درست کردم با کراست کیک اسفنجی. بعد که موس آماده شد قالب زدم.
البته اولش میترسیدم خوب سفت نشه چون ژله ایرانی داشتم. پس پودر ژله رو بیشتر ریختم و خیلی خوب از قالب در میومد. البته به جای مربای هندوانه هم از خود هندوانه استفاده کردم. رنده کردم و آب اضافی رو گرفتم.
مزه اش هم که عالی بود.
مرسی عزیزم.

به به
به به
به به
شما جزء معدود افرادی هستید که این موس کیک رو درست کردید و من از این بابت خیلی خوشحال شدم
چون موس کیک خیلی خوشمزه ایه
احسنت بر شما
بسیار زیبا شدن
اول عکس اولیه رو خیلی دوستش دارم
واقعا زیبا و شیک

ممنون عزیزم. همه از لطف توضیحات خیلی دقیق شماست.طیبه جان
من به آشپزی خیلی علاقه دارم. و دوست تحصیلاتم رو در این زمینه ادامه بدم. خوشحال میشم راهنماییم کنید. دوست دارم بدونم شما آشپزی رو کجا خوندید و الان چرا  شغل آشپزی رو ادامه نمیدید؟
ببخشید که زیادی  وارد جزییات شدم.  
خیلی دوست دارم دانشم در مورد آشپزی زیاد بشه، نه اینکه فقط چند تا رسپی یاد بگیرم و فکر کنم که دیگه آشپز شدم.

اگر نهران ساكنيد حتما كلاسهاي خوب پيدا ميشه
اينجا كه من زندگي ميكنم كوچكترين امكاناتي وجود نداشته و نداره
انشالا پيشرفت روز افزون

Post a Comment

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...