2009/12/21

سالاد میگو



من عاشق میگو هستم ( یکی نیست بگه تو عاشق چی نیستی؟!) و حتی میگو آبپز رو هم با لذت تمام خالی خالی می خورم ( نه اشتباه نکنید ما از اون آدم پولدارا نیستیم ! سالی 5 کیلو بیشتر میگو نمی خریم) . این سالاد میگو در اصل با "couscous " ساخته میشه ولی  من از " لَلَک " استفاده کردم. Couscous  از سمولینا يا آرد گندم ساخته میشه و للك بلغور بسيار ريز گندمه




برای این سالاد به یک رینگ نیاز دارید (و اگه زیاد اهل قر و فر دادن به غذا نیستید...به یک رینگ نیاز ندارید!)


رینگ من حدودا 15 سانتیه و برای 2 نفر جواب میده. شما می تونید از رینگ 8 سانتی برای ساخت سالاد انفرادی یا به قول ما انگلیسیها single portion استفاده کنید. یا رینگهای بزرگتر به عنوان centerpiece یا وسط میز مهمانی!


15 عدد میگو


1 عدد خیار


نصف پیمانه للک


نصف پیمانه آب


1 عدد پیاز


1 عدد لیمو


نمک و روغن






خیار را چیپس کنید




همانطور که مشاهده می کنید حلقه ها باید بسیار نازک و ظریف باشند




حلقه های خیار را توی رینگ که کاملا چرب شده بچینید به طوری که همپوشانی کنند. و در یخچال قرار دهید.




میگوها را پاک کرده , رگ کمر آنها را بگیرید اما دم میگو را از آن جدا نکنید






للک را باید تفت و یا اصطلاحا بو بدهید






پیاز را سرخ کنید , آب را به آن اضافه کرده و للک را کم کم در آب ریخته و با چوب یا ته قاشق چوبی هم بزنید (من از chopstick استفاده کردم) بعد که آب آن کاملا خشک شد بگذارید یک ربع دم بکشد.




نمک و لیمو را اضافه کنید






میگو ها را آبپز کنید و در آب سرد بیاندازید تا تازه بماند. (البته میگوها را همزمان با للک بپزید و آماده کنید)








للک را بعد از سرد شدن در رینگ ریخته و با قاشق فشار دهید تا قالبی شود.




میگوها را روی آن بچینید و رینگ را ب آرامی بالا بکشید








به قول ما فرانسویها voila ! غذای ما آماده است






شما میتونید کنارش سس تارتار سرو کنید ( مایونز – پیاز رنده شده – خیارشور رنده شده - جعفری خرد شده - آبلیمو - نمک و فلفل) ولی من نمیخوام کالری نهارم رو بالا ببرم و آقای شوهر هم با ولع هر چه تمامتر بدون هیچگونه سسی ترتیب قضیه رو داد! حالا تصمیمش با خودتون!




من این رسپی رو از سایت Pomme D’amourگرفتم ( Pomme D’amour فرانسویه و معنی فارسی اون "سیب عشق" مشه )

13 comments:

سلام طیبه جان
این "للک" رو که نوشتی همون گندم خورد شده هستش یا چیزه دیگه ایه؟
یادم قبلنا مادر بزرگم بعضی اوقات کنار برنج کمی از همین گندما هم درست می کرد البته بهش گوجه می زد یه چیز شبیه دمپخت گندم
با آب مرغ می ساخت واقعا خوشمزه بود
کل غذا خوب به نظر میرسه ولی گل روییش یه چیز دیگست

بله عزیزم دقیقا همون چیزیه که مادربزگها درست می کردند! ما اینجا بهش میگیم للک و با قلیه می خوریم. دقیقا هم همانطور کا گفتی با آب مرغ درست میشه ولی من اینجا نخواستم ترکیب مرغ و میگو داشته باشم. بعضیها بهش میگن "گمنه" و با خورشت می خورند. من اسم کتابیش رو نتونستم پیدا کنم. ولی در هرحال از جنس گندمه و دانه های بسیار ریزی داره. در واقع یک چیزی بین گندم خرد شده و آرد گندم هست

این گل رز گوجه فرنگیه و از پیچیدن پوست گوجه ساخته میشه و خیلی سادست. قلقش به اینه که خوب گوجه رو پوست بکنی و به انتهای گوجه که میرسی با عرض بیشتری ببری

سلام طیبه جون
من دیروز به یاد قبل البته با کمکهای تلفنی مادر شوهرم دوباره به قول شما "للک" ساختم البته با آب مرغ و بجای میگو هم از مرغ استفاده کردم با کمی پیاز، کشمش، سبزی و سیب زمینی سرخ کرده
کلی هم مورد استقبال واقع شد
در حدی که شوهرم گفت حتما از شما تشکر کنم
ممنونم عزیزم
انشاله که خیر ببینی نن جون

شما خودتون خانم کدبانوی کار درست هستید که غذاهاتون خوشمزه میشه عزیزم

نمی دونم شما کجا ساکن هستید ولی من couscous رو شیراز توی سوپر سروش چنچنه دیدم!

یک دنیا ممنون زهرا جون
دقیقا تو چه خیابونی میشه این سوپر سروش چنچنه؟
من شیراز آشنا دارم میتونن بفرستن واسم

راستش اسم خیابون رو نمی دونم! می شه حدفاصل فلکه گاز و چهارراه چنچنه، کنار فست فود ایرانویچ، سوپر سروش
انشاالله هنوز داشته باشه :)

بازم ممنون
خدا عمرت بده زهرا جون

salam golam ,khaste nabashi,1 gorizi zadam be 1 az blog haye mahsharet

1 soal vasam pish omad in ringo bar dashti halghe khiar ha chetor az ham vanaraftan?

chizi az mavade miani baese estehkamo chasb e on mishe ?

fadat :*

رمزش اینه که خیار ها فوق العاده نازک حلقه شدند. یعنی در غیر این صورت نمیشه! بعد چون خیار خودش یه کم چسبندگی داره، روی هم که قرار میگیرن به هم میچسبن. توی یخچال که میره خیارها سفت میشن. پس وقتی حلقه رو میکشیم بالا، فرمش رو حفظ میکنه

البته دقت و ظرافت و کمی تمرین میخواد. ولی نکته اصلی سایز اسلایسهاست

Merc ghorbonet beram

mamnon tozihe vazehi bod

tayebeh jOoOoOnam khoshhalam ke hasti o khoshhal taram az ashnaiit

من فکر می کنم للک همون بلغور باشه. درست می گم طیبه جونم؟

بله بله بله دقیقا. توی یه فروشگاه بسته بندی شده اش رو دیدم که روش نوشته بود بلغور
فقط ما دو مدل بلغور گندم داریم. ریز دانه و درشت دانه. این از اون مدل بسیار ریزشه

Post a Comment

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...