2009/12/29

حلوای شیر


من همینجا اعتراف می کنم که این حلوای شیر خوشمزه ترین حلوا ایه که به عمرم خوردم! دلیلش هم اینه که چون با شیر خشک درست میشه مزه "تافی" میده! زعفرون و هل و گلاب هم عطر فوق العاده ای بهش میده . پس توصیه می کنم هر جوریه حتی واسه یه بار هم که شده این حلوا رو امتحان کنید. قول میدم پشیمون نمی شید!



آرد سفید 1 لیوان

شیر خشک 1 لیوان

آب 4/3 لیوان

شکر 2 لیوان

گلاب ½ لیوان

روغن و کره

هل و زعفران





آرد را تفت دهید ( من در مورد این حلوای خاص همیشه از آرد سفید سه صفر استفاده می کنم. هرچه کیفیت آرد بهتر باشه مزه حلوا بهتر میشه)



شیر خشک را اضافه کنید ( چون شیر خشک خیلی سریع می سوزه ظرف را از روی حرارت بردارید)


حالا روغن یا کره را اضافه کنید (نکته کار اینه که کره توی طعم حلوا شدیدا تاثیر داره ولی من نمی خواستم کلسترول خونم رو بالا ببرم پس از ترکیب کره و روغن استفاده کردم. اگه میخواید حلواتون مجلسی بشه کار رو با یک لیوان کره شروع کنید و اگه نیاز بود باز کره اضاف کنید. من امروز از ½ لیوان روغن مایع و 50 گرم کره استفاده کردم و همینطور که میبینید حلوای من در این مرحله خشکه ...ولی باید بگم که این مقدار روغن یه حلوا با کیفیت خوب به من داد!)
باید مواد را مرتب هم بزنید. حتی یک دقیقه غفلت موجب پشیمانیست!!! شیر خشک خیلی حساسه و سریعا می سوزه! مواد را آنقدر روی حرارت ملایم هم بزنید تا به رنگ مطلوب برسید.


آب ، شکر و زعفران را روی حرارت قرار داده و بعد از یکی دو جوش ، هل و گلاب را اضافه کنید. مخلوط آرد و شیر را از روی حرارت برداشته و شربت را به آن اضافه کنید. ( من فقط از 1 لیوان شکر استفاده کردم چون تصمیم داشتم مقدار زیادی از حلوا رو خودم بخورم!!!)


مجددا روی حرارت قرار دهید تا حلوا به غلظت مناسب برسد



امروز من حلوا رو با اسمارتیز و خلال پسته و بادام تزئین کردم (خودش خیلی خوشگلتر از عکسش شده بود)

دستور این حلوا رو من از يكي از همكاران اداره ؛ خانم "احمدی" یاد گرفتم ( ولی طبق معمول توش دخل و تصرف کردم! پس این دقیقا اون دستور نیست)

62 comments:

salam .man ham in halva ro sakhtam va noosh e jan kardam.man ham mikham takid konam ke hengam e taft kheyli movazeb bashid !age shire khosk besooze kheyli bad maze mishe!man tajrobash ro daram!!!!!!!!ye kam talaie beshe kefayat mikone.be mazehe shire khoshkesh ham bastegi dare.mamnoon sar ashpaz. rasti ba haman meghdar shekar ham ke sar ashpaz gofte be gadre kafi shirin mishe.
sedigheh

vali khodemooonima,man in jori ghero feresh nadadam.ey val.tabdile meghyaset ham harf nadare.lotfan chand ta ghazaye rejimi kam charb,ke az galoo paien bere ham yad bede.midooni ke...!!!mamnoon
sedigheh

merci ostad ke az tajrobiyatetoon ma ro bahremand kardid!
albate in taz'een ro man baare avaliye ke be kar bordam va khodam ke shadidan mabhootesh shode boodam...dar haddi ke har 5 daqhiqhe ye bar miraftam behesh negah mikardam!!!

chashm mohandes, hatman. faqhat amoonam bedeh. to ke midooni man ziyad ahle ghaza khordan nistam. vali bazam chashm

manam bahat movafegham tayebeh jan . in halva khoshmazehtarin halvaeei ke ta hala khordam. joori shodeh ke dige halvaye mamooli nemitoonam bokhoram !! :) mersi az tozihatet

hamideh

ya Alim.
xoshmaze bud.wali chun enteqad behtarin rahe roshde(nahy az monkar) rok harfzadanam ne'mati baraye atrafiane bayad begm shirinish kamtar bud,behtar bud.

pah...man taze shekaresh ro nesf karde boodam!

I made this recipe and I am agree with samira.It was so sweet with 2 cups of sugar.
one cup of sugar is just enough.
After preparing the halva,it was alittle sticky in my mouth,what did I wrong?

it should be sticky and it tastes like toffy thats why its so special!
on the other hand, I always reduce the suger ( sometimes to half) when I make it for myself... but when it comes to parties, it has to be too sweet

سلام . از دستور حلوی اشیر خیلی تشکر میکنم . فقط یه سوال دارم و اون این که من از کجا می تونم شیرخشک تهیه کنم چون بعضی ها می گن این غذا را نباید با شیر خشک بچه درست کرد . پس از چه مغازه هایی می شه خرید و با چه مارکی ؟ مرسی

شیر خشک "نیدو" از شرکت "نستله
عکسش رو توی تصویر دوم میبینید. قوطی زرد رنگی داره

مرســــــــــــــــی شف جونم
حلوای بسیار خوشرنگ و عطر و طعمی است.
مامان سخت گیر من تست فرمودند گفتند" درجه یک"

http://picasion.com/show/13552442/

بله حلواش عالیه
واسه ماه رمضون هم خیلی حال میده
فردا ایشالا درست میکنم و تصمیم هم ندارم با کسی تقسیمش کنم
:p
باز نمیدونم چرا صفحه عکست رو نمیتونم باز کنم

آهااااااااان چه خوشگل
این سفیدا چیه احسانه جون ؟

شف جون؟
شما دیگه چرا؟(چشمک)
این از همون دونه برف های جامبو است دیگه.........

مقش شب:

http://pgy7dq.blu.livefilestore.com/y1pRL87uuBgOLOvlavCCWxwr6soYYfJhfUMY4xefS1uMSdB9SIkiBYI00bMmseuV5nU642gaHLC5H8y0WhvtsAdFWEVAJDCGbwB/%D8%AD%D9%84%D9%88%D8%A7%DB%8C%20%D8%B4%DB%8C%D8%B1.JPG?psid=1

توضیحش هم این که خوشمزه شده بود. من فکر می کنم باید آردش رو بیشتر تفت می دادم. بعد احتمالا مقدار جذب روغن آرد مورد استفاده من زیاد بود، چون با مقداری که شف فرمودن، جواب نداد. من بیشتر روغن ریختم.

دست شف عزیز درد نکنه.

اوه نه نه اصلا اینطوری که میگی نیست مروارید جون
من این رو همه مدلی درستش کردم
کم تفت دادم
زیاد تفت دادم
کم روغن ریختم
زیاد ریختم
زیاد حرارت دادم
دمش دادم
خلاصه تنوع زیاد
جالبه بدونی که هر بار طعمش متفاوت میشه
یه بار دقییییییییقا شد تافی و حساااااااااابی کش میومد. ولی اون رو خیلی کاراملیش کرده بودم و حسابی گذاشتم بپزه
اون بار بهترینش بود
دیگه هم هرگز اونطوری نتونستم درش بیارم
پس نگران نباش. حلوات درست بوده
روغنش هم قانون نداره
کم و زیادش دست آرده و خود آدم

شف جون،

من که مشکلی نداشتم. فقط وقتی آرتا جون سوال کردن که مگه می شه حلوای شیر رو فرم داد؟ من کمی شک کردم که نکنه من درست درش نیاوردم. نمی دونستم که این حلوا اینقده فلکسیبل هست.

طیبه جان من حلوای شیر رو درست کردم اما به مشکل برخوردم...
من حدس زده بودم باید بعد از اضافه کردن شربت تا حدی به هم زدن ادامه بدم که مثل حلوای معمولی یکطرف ظرف جمع بشه... این اتفاق نیفتاد.. بعد از اینکه به کل نا امید شدم از اون اتفاق، حلوا رو به ظرف منتقل کردم در حالی که کش میومد و طعمش هم مثل تافی... چون کامنت ها رو خونده بودم بسی شادمان شدم که بهترین نوع حلوای شیر رو پختم اما بعد از چند مین که رفتم سراغش برای تزئین اونقدر سفت شده بود که از دیروز تا حالا ظرفش تو آب هست که بلکه حلوا ازش کنده بشه!!
میشه راهنمایی کنید مشکلِ کجا بوده

در این جور موارد ... یعنی وقتی که میبینی یه دفعه داره سفت میشه باید سریع نصف لیوان آب بریزی توش و هم بزنی و باز نصف لیوان آب
خلاصه درست میشه
میدونی... از قوام شربته و حرارت آرد و روغن
نگران نباش درست میشه
اینکه بعد از ظرف جدا نمیشده واسه اینه که تافی اش کشدار بوده
من اون باری که اینجوری شد با ولع تمام همه رو یه جا خوردم...داغ داغ!!!!! آره داداش ما خراب این حلواییم
:p

اگه دور نریختیش ... کافیه توی یه دیگ بذاری... روش یه لیوان آب جوش بریزی و هم بزنی تا یکنواخت شه بعد درست میشه

سلام خانم. عباداتتون قبول.
ببخشيد كه من باز هم مزاحمت شدم. راستش يه سوال دارم گفتم احتمالا شما مي‌دونيد.
همسرم از حلواي شيره انگور خيلي تعريف مي‌كنند ولي من طرز درست كردنش رو بلد نيستم. از يه بنده خدايي هم يه دستور گرفتيم و امتحان كرديم كه اصلا خوب نبود. مي‌خواستم بپرسم شما وارد هستيد كه چطوري ميشه اين حلوا رو درست كرد؟ اگه آره مي‌شه مقدار مواد لازم و طرز تهيه ‌اش رو برام توضيح بديد. خيلي ازتون ممنونم.
هميشه تندرست و موفق باشيد.

من درست میکردم. ولی آخرین باری که درست کردم تو دوره دبیرستانم بوده. الان هم دفتر آشپزیم رو گشتم توش نبود. نمیدونم رسپیش رو چیکار کردم. شاید مامانم داشته باشه
توی آخرین پست کامنت بذارید شاید بچه های دیگه رسپی قابل اطمینانی داشته باشن

سلام عزیزم

این حلوا واقعا خوشمزه است
من واسه دیروز 3تا درست کردم.یکیش که مثل تافی کشی شده بود.اما همشون خوشمزه بوووووووووووودن

مرسییییییییییییی
:-*:-*:-*:-*

اونی که مثل تافی میشه از همه اش بهتره
احسنت

خیلی خیلی دوست دارم این حلوا رو درست کنم . اما به همون میزان میترسم . آخه تا حالا اصلا حلوا درست نکردم. اما طیبه جون، تعریفایی که از این حلوا کردی حسابی وسوسه ام کرده تا بدرستمش. بالاخره باید از یه جایی شروع کنم و به ترسم غلبه کنم.
دو هفته دیگه از کویت مسافر داریم. باید سفارش شیر نیدو بدم.

البته حلوا ساختن كار ساده اي نيست
يعني عالي در آوردنش سخته
ولي نگران نباش ايشالا خوب ميشه
آره واقعا چيز خوشمزه ايه
موفق باشيد

طیبه جون من شیر خشک نستله گیرم نیومد با شیر خشک هومانا درست کردم.ولی باید بگم مزش عالی بود ولی وقتی غلیظ شد و توی ظرف ریختم بعد از چند دقیقه شد عین سنگ که قابل خوردن نبود.فکر میکنید علت چیه؟؟ نکنه وقتی خیلی شل بوده باید از روی شعله برمی داشتم؟

@ simin

دوست عزیز،

در این دستور شیر خشک نستله جایگزین نداره و علت به مشکل برخوردن شما هم استفاده از شیر خشک نرمال بوده.

ممنون مروارید جان .پس حالا چی کار کنم؟؟ :((حالا با این شیر خشک هومانا که رو دستم مونده چی کار کنم؟؟

سلام استاد عزیز اینم از حلوای شیری که من درست کردم
نمیدونم چرا رنگش خیلی روشن تر از مال شماست به احتمال زیاد شما بیشتر تفتش دادین

http://up.iranblog.com/images/s4l62v1ry510q2j3mkr.jpg

@ سیمین:
یعنی شیر خشک بچه است؟ نه باید شیر خشک آدم بزرگا باشه که طعمش خوب شه
این که سفت شده دلیلش اینه که زیادی روی حرارت مونده. میزان پخت رو کمتر کنید ایشالا درست میشه
البته اینو بگم که حلوا درست کردن تجربه زیادی میخواد و مطمئنا کم کم دستتون میاد
نمیدونم اون شیر خشک اگه واسه نوزاده که باید بدید کسی که نوزاد داره
@ um:
بله عزیزم باید آرد و روغنش بیشتر تفت بخوره. رنگش از همون اول مشخص میشه. بعد در فرایند پخت اونقدری رنگ عوض نمیکنه. پس میزان تیرگیش رو از همون اول تنظیم کنید و کاملا مراقب باشید یه وقت نسوزه
ولی من خودم توی تم های رنگی مختلف درستش کردم... همه خوشمزه شدن

سلام طیبه جان
من سانتا هستم و تا حالا خیلی از وبلاگت استفاده کردم و به خیلی ها معرفی کردم. ازت تشکر میکنم به خاطر صبر و تلاشی که در گذاشتن مطالب به همراه عکس داری. یه مشکل در مورد این حلوایی که آموزش دادی دارم. من نمی فهمم منظور از شیر خشک شیر بچه هست یا شیری که با قهوه میخوریم. در ضمن گفتی فقط از این مارک نستله بخریم. آخه نستله یه محصول صهیونیستیه و من اصلا دورش نمیرم. چه کار کنم که بتونم این حلوارو درست کنم؟ با شیر مخصوص قهوه درست میشه؟ متشکرم :)

@ santa

دوست عزیز،

منظور از شیر خشک در دستورهای شیرینی پزی، شیر خشک بچه نیست و شیری که در قهوه هم می ریزیم نیست.

در پست ام علی شف یه توضیح کوچولو دادن، اگر توی خود وبلاگ هم سرچ کنید، در موردش صحبت شده.

اگر با شیر خشک نستله مشکل دارید، در لوازم قنادی فروشی ها شیر خشک کیلویی می فروشن، می تونید از اونها تهیه کنید.

@ مروارید
خیلی ممنونم

من با شیر خشک کیلویی هم درست کردم خیلی خوشمزه میشه

راستش طیبه جون من که هرچی گشتم این شیرخشک رو پیدا نکردم ولی به مادر عزیزم توصیه کردم حتما"این حلوای شما رو درست کنه چون اولا" مامانم عاشق حلواس و دوما" خانوادم کانادا زندگی میکنن و مامانم سه سوت این شیر خشک آدم بزرگا رو اونجا پیدا کرده بود و این حلوا رو درست کرده بود و خیلی هم از نتیجه راضی بودن

من مطمئنم تهران گیر میاد چون احسانه جون پیدا کرده بودن

تا حالا 2 بار این حلوا رو درست کردم. بار اول خیلی خوب شد. من که خیلی دوسش داشتم. اما بار دوم به خوبی سری اول نشد. البته تقصیر خودم بود که زیاد واسش وقت نذاشته بودم. طعم همون طعم بود اما رنگ و رو نداشت. اینا عکسای سری اوله.

https://skydrive.live.com/?sc=photos#cid=83303102F2488668&id=83303102F2488668%21130&sc=photos

https://skydrive.live.com/?sc=photos#cid=83303102F2488668&id=83303102F2488668%21131&sc=photos

بسیار زیبا تزئین شده احسنت
منم هر بار یه جور درش میارم چون به تفت دادن بستگی داره

سلام شف عزیز.من خواننده همیشگی وبلاگت هستم .این حلوای شیر و هم چند بار درست کردم.اینم عکسهاشون .امیدوارم مورد شف طیبه باشه

http://www.myup.ir/images/61432482603696492362.jpg

http://www.myup.ir/images/88441889913974743632.jpg

واو! واااااااااو! فوق العاده زيباست. معركه است . شما وااااااااااااااقعا هنرمند هستيد. حظ كردم. حرف نداره . ماشالا
ماشالا
مرسي از اينكه با عكسهاي زيباتون خوشحالم كرديد

خیلی خوشمزه بود دست شفمون درد نکنه عالی بود

http://www.up.mihancamp.com/images/qkf2p9wijvl4at03zeo.jpg

خیلی خوشمزه بود شف جان ان شالله هر چی در دل داری خدا بهت بده
http://www.up.mihancamp.com/images/qkf2p9wijvl4at03zeo.jpg

خيلي عالي شده
بايد به خودتون افتخار كنيد چون هر كسي نميتونه حلوا رو خوب در بياره و درست كردنش قلق داره
واقعا عالي شده
كيفيت عكستون هم خيلي خوبه

salam chon axaton baz nemishe man nemidonam manzoreton az shire khoshk chiye aya hamon shir khoshke ke vase ghahve estefade mishe?marof be coffea meat?

سلامچون عکسا باز نمیشه من نمیدونم منظورتون از شیر خشک کدوم شیر خشکه همون که در قهوه استفاذده میکنیم و به کافی میت معروفه منظورتونه؟

نه اين شير خشكيه كه مخصوص بزرگسالانه با مارك نستله با اسم نيدو
البته شير خشك فله مخصوص قنادي رو از لوازم قنادي هم ميتونيد تهيه كنيد
كافي ميت بيشتر بافت خامه اي داره

 من حلوا رو درست کردم عااااااالی بو بافتش همونجوری بود که دوست دارم مزه اشم دوست داشنیم فقط شیرینیش زیاده . اگه بخوام کم شیرینتر درست کنم . شکل و بافتش همینجوری میشه یا نه ؟  دوست دارم شیرینش کمتر باشه که همشو بخورم یجا

معمولا در حلوا ها غلظت شربت كيفيت اش رو عوض ميكنه
چرا كه نه. كم كم از ميزان شكرش كم كنيد ببينيد تا چه حد جواب ميده

من خودم سعي ميكنم يه چيز با كيفيت درست كنم اما ازش كم بخورم . اينجوري لذت كامل برده ميشه

موفق باشيد

به به چه خوب هم جا افتاده و خوشرنگ شده
من بازم ايگم اين خوشمزه ترين حلواييه كه خوردم

راستي گلهاتون هم خوشگل شدن

کامنتها رو تا نیمه خوندم.امیدوارم سوال تکراری نپرسم.من این حلوا رو ساختم.تهدیداتتون راجب سوختن شیرخشک واقعا بجا بود خیلی سریع رنگش عوض میشه.در قیاس با عکسها برا من تفت کمتری خورده بود و رنگش یکم روشن تره.در مرحله نهایی بعد از افزودن شربت مدتی هم زدم و دیگه نیاز به حرارت مجدد نبود.متاسفانه کشدار نشد بلکه مثل حلوای معمول کاملا جمع میشد! مزه اش خیلی خوب و جدید بود. من با مقدار شکر حداقل دستور درس کردم.و اما سوالم: شیرخشکی ک تهیه کردم به نظرم یه ذره نمک داشت. آیا مارک نستله هم همین طوره؟ آیا در حلوای شما هم کمی نمک حس میشه؟
بازم بابت این دستور خوشمزه و متفاوت ازتون ممنونم.

در رابطه با كشدار بودن.... هر چي شكرش بيشتر باشه كشدار تر ميشه. و روغنش هم نبايد كم باشه

در مورد نيدو... خير نمك نداره. در حدي خوشمزه است كه من بچه بودم پودرش رو ميريختم رو زبونم و خالي خالي ميخوردم
انشالا نيدو گيرتون بياد

سلام شف عزیز.من این حلوا رو درست کردم ولی همون اول که ارد و شیر خشک رو مخلوط کردم و روی شعله گذاشتم شیر خشک گلوله شد و به صورت ریگ در اومد هر چی هم که سعی کردم گلوله ها باز نشد من هم مقدار اب رو بیشتر کردم این طوری مقدار زیادی از گلو له ها حل شد ولی حلوا یه بافت خامه ای پیدا کرد میخوام بدونم همینطور باید باشه یا نه.ولی طعمش خیلی خوب بود.واقعا ممنونم از این همه ثنوع و سلیقه.

يكي از موادي كه استفاده كرديد از اول رطوبت داشته
در صورت پيش اومدن اين مشكل بعد از اينكه كامل تفت داديد اجازه بديد كمي سرد شه و الكش كنيد بعد بقيه كار رو ادامه بديد انشالا درست ميشه

من بارها از روی این دستور شما حلوا پختم. خیللللللللللللللللللللللللللللللللللللللللی خوشمزه بود. اولین بار که درست کردم نصفش و خودم خوردم نصفش و هم بردار شوهرم برد خودش بخوره!! ولی بعد از مدت ها که نان میکادو پیدا کردم تصمیم گرفتم رولت حلوا رو با این حلوا درست کنم که به نظرم برای رولت مناسب نیومد! من چند بار هم این حلوا را با آرد برنج درست کردم که خیلی خیلی خوش طعم شد. بابت چنین دستوری ممنون استاد خوبم هستم. آرزومند آرزوهایتان. میترا 

حق با شماست
از حلواهاي خيلي خوشمزه است
نوش جانتون

طیبه عزیز مادر من متولد و بزرگ شده ی نجف هستند و ما این حلوا را در مراسم و
روضه هایمان زیاد درست میکنیم دستور شمارا هم امتحان کردم طبق معمول عالی بود گفتم
رسپی تجربی مادرم را هم خدمتتان عرض کنم شاید دوست داشته باشید امتحان کنید. البته
این برای مراسم عاشورا مادرم 70 کیلو آرد را حلوا درست میکنند ولی همیشه این مقیاس
خوب جواب داده


آرد 3 لیوان - شیر خشک 1 لیوان - شکر 4 لیوان سر خالی - آب 2 لیوان -
 هل و زعفران و کره هم که خودتان بهتر میدانید


در ضمن کره را هم آب میکنیم بعد مخلوط آردو شیر خشک را درش سرخ
میکنیم و خیلی راخت تر است


جسارت  مرا ببخش فکر کردم شاید به یک بار امتحانش بیرزد اگر هم به نظرتون بخش کامنت  ها شلوغ میشه مسئله ای نیست تاییدش نکنید خواستم خودتون در جریانش باشید
مییبوسمتون


 

چقدر زيبا
واقعا محبت كرديد عزيزم
و به قول بوشهري ها انشالا مرواتون همه ساله باشه
خدمت مادر هم سلام ويژه برسونيد

سلام طیبه خانم
من وقتی کره رو به مخلوط آرد و شیر اضافه کردم مثل خمیر تارت دونه دونه شد .100 گرم کره .و دست آخر حلوام پر از دونه شد.به نظر شما مشکل به خاطر آب نکردن کره قبل از استفاده پیش اومده؟

Post a Comment

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...