2009/12/30

ژله رنگین کمان





من سالهاست که عضو سایت ediets هستم که یکی از بهترین وب سایتهای رژیم لاغریه (و چند تا سایت دیگه). و الان بیش از 5 ساله که به طور متوسط روزی حداقل یک مقاله می خونم و می تونم به جرات بگم که اطلاعاتم در مورد رژیم گرفتن ، لاغر شدن ، ورزش کردن و سالم زیستن خیلی زیاده ! یکی از رموز لاغر موندن اینه که شما تعداد وعده های غذایی تون رو زیاد کنید و بین هر وعده هم "اسنک" یا همون میان وعده بخورید. اسنکهای مناسب معمولا زیر 100 کالری دارند. حالا اینها رو گفتم که به این نکته برسم که ژله ها از اون دسته اسنکهایی هستند که زیر 100 کالری دارند و توی اکثر مقاله ها برای اون دسته از افرادی که مشکل sweet tooth دارند یا به قول مامانم "بدنشون شیرینی می طلبه"! راه حل مناسبی به حساب میان. ولی توجه داشته باشید که اول از همه ، به ژله تون شکر اضافه نکنید و دوم اینکه portion رو رعایت کنید یعنی زیاده روی نکنید! این ژله ای رو که امروز آموزش میدم چون پرشن های خیلی کوچیکی داره کاملا مناسبه و مهمتر از همه خیلی خوشگله و با وجود اینکه کالری پایینی داره ، ما آدمای شکمو رو خوب به سمت خودش جذب میکنه!





در ضمن من همینجا این نکته رو هم بگم که بعد نگید نگفت!!! آدمها هیچکدوم مثل هم نیستند دستور یک غذاها که واسه یه نفر ساده به نظر می رسه می تونه واسه یکی دیگه مشکل و پیچیده باشه! پس من سعی میکنم تا اونجا که میتونم ساده و کامل توضیح بدم.


اگه شما استاد ساختن ژله ها هستید ، که احسنت بر شما! در غیر اینصورت با من همراه شید تا این دسر خوشگل و خوشمزه رو با هم بسازیم:






برای این نوع ژله رنگین کمان به 3 رنگ ژله احتیاج دارید. (من در آینده نچندان دور ژله رنگین کمان 14 رنگ رو آموزش خواهم داد! پس منتظر باشید) آبی ، قرمز ، زرد.


توصیه شف : رنگ آبی بلو بری مارک آمون خیلی روشنه! از یه مارک دیگه استفاده کنید. برای رنگ قرمز ( هرگز به شوهرتون نگید "هر طعمی که دوست داشتی بخر، فقط قرمز باشه" ! ) از ژله انار استفاده نکنید. توت فرنگی قرمز خوشرنگ تری بهتون میده!





سه بسته پودر ژله (آبی ، قرمز ، زرد)


1 بسته پودر ژلاتین


3 لیوان آب








من برای هر بسته ژله از یک قاشق مربا خوری پودر ژلاتین استفاده کردم. ژله و ژلاتین را با 1 لیوان آب جوش مخلوط کنید و برای اینکه ژله کاملا شفافی داشته باشید بگذارید 1 دقیقه بجوشد ( من 1 دقیقه در مایکروفر قرار دادم)








با رنگ آبی شروع کنید. در هر ژله 3 یا 4 قالب متوسط یخ بیاندازید. ژله آبی را در ظرف ریخته نیم ساعت در یخچال قرار دهید ( برای انتخاب ظرف مناسب ، من توی ظرف های مختلف 3 لیوان آب ریختم ، تا به ظرفی رسیدم که ابعاد مناسبی به من میداد!)






حالا ژله زرد را آماده کنید. ( من یخ اضافه نکردم چون ژله فرصت کافی برای سرد شدن داشت. با اینکار از ایجاد حباب در ژله جلوگیری کردم و ژله کاملا شفافی بدست آمد)






به آرامی ژله زرد را روی ژله آبی بریزید ( من از قاشق استفاده کردم. چون ژله من کاملا سرد نبود و ممکن بود با ژله زیرین ترکیب بشه و سوراخش کنه)







حالا ژله قرمز را آماده کنید (پودر ژلاتین باید به هر سه ژله اضافه بشه! فراموش نکنید وگرنه نخواهید توانست ژله ها را قالبی ببرید!)


اشتباه نکنید! من ژله سبز درست نکردم . در تصویر ژله زرد روی ژله آبی قرار گرفته و سبز رنگ به نظر می رسه!






بعد از نیم ساعت ژله قرمز را روی ژله زرد بریزید








ژله شما بعد از 3 ساعت آمادست ولی ترجیحا بگذارید یک شب در یخچال بماند ( برای اینکار باید حتما از قبل با شوهر شدیدا کنجکاوتون هماهنگ کنید که مرتب سر یخچال نره و ژله رو تکون نده که ببینه آمادست یا نه!!!!!)






برای خارج کردن ژله از قالب کافیه دورش رو با چاقو ببرید. ( من این عکس رو از بس که ذوق کرده بودم گرفتم! آخه دور قالبم رو یه رنگین کمان گرفته بود!)






این لایه به حدی نازک بود که به دستم میچسبید! یه عکس هنری دیگه هم ازش گرفتم و بعد از کلی کلنجار رفتن با دل نازکم ، بالاخره راضی شدم بخورمش ! (روحش شاد)




اینقدر این ژله ها خوشگل شدند که از ذوقم ،سریعا چند برش کوچولو توی ظرف ریختم و با خودم بردم کلاس فرانسه! ( آخه من این ژله رو دیشب ساختم و صبح زود رفتم اداره. تا خودم رو به خونه رسوندم به جای ناهار اول رفتم سراغ ژله ( بعد اسم آقای شوهر بد در رفته! خودم بدترم!!!!) بعد هم ناهار خورده و نخورده پریدم تو کلاس)





فردا هم میخوام واسه بچه های اداره ببرم ببینم عکس العملشون چیه!




رسپی از سایت dobetter


67 comments:

tak khori nadashtima. hala ke intor shod fardea ba hale badam miyam jele mikhoram va miram.
behnam

akh akh akh mohandes bavar kon az sob ta hala 3 bar raftam otaqhetoon bebinam key miyay!! shanbe hasti? vasat save mikonam!!
get well soon

salam.be ghole rojina kheyli toshgele.oon asheghe bazi ba jelas.etefaghan dirooz 3rang mokhtalef gereftam.nabayad bezarim 1 laye khodesho begire bad laye dige ezafe konim?ya inke ye khorde khonak shodan kafie?

be rojina salame man ro beresoon. begoo cheshat toshgel mibine!!!
man laye aval ro nim sa@ gozashtam bast, bad laye dovom ro ke hanooz garm bood rikhtam roosh vase hamin rang ha tarkib shodand va laye ha marz nadarand
age sakhti hatman aks begir upload kon! ok?

bah bah mibinam ke baz sarashpaz tayebeh ye chize khoshgel va albate khoshmaze gozashteh!! vaghean ghashangan . :)
hamideh

salam mohandes kheili ghashange ghiafash man k az didanesh sir nemisham bahal bud

thanks all!

hamideh joon vasat negah dashtam negaran nabash :D

ya Rab.
jaleb shode.albate man didamesh hads zadam k chetori dorosesh kardi o sabzesh tarkibe abi o zarde!har chi bashe sharifi hastim dige.alanam k umadm xundamesh didam daqiqan doros fekr kardam.

سلام طیبه جون
مرسی که اینجارو بهم معرفی کردی.دعا کن مامان بذاره برم تو آشپزخونه اون وقت حتمآ با کمکت آشپزم میشم

:D

man hatman pa dar miyooni mikonam soudi joon! ishallah Chef shi azizam

سلام
من دیگه نمیدونم چه جوری تعریف کنم
ولی به قول اون یکی دوستتون باید یه ماشالاهی بگم یه موقع نگید چشش شور بوده!!! دستتون درد نکنه واقعاً خوشگل شده

salam
ebtekare jalebi bood
man ke khodam az alaghemandane jele hastam ta hala inkaro nakardam, hatman emtehan mikonam
merci

merci az shoma 2 dooste khobam. inshallah ke emtehanesh konid va hame az karetoon lezat bebarand (ba'd shoma bishtar lezat'mand shid!)

سلام و باز هم ممنون از اموزشهای زیبا و خوشمزتون، من یه چیز ابتدایی دیگه بپرسم؟ پودر ژلاتین با پودر ژله چه فرقی‌ می‌کنه آخه من اینجا فقط پودر ژله که میگیرم با آبه سرد و جوش قاطی‌ می‌کنم درست می‌شه دیگه پودر ژلاتین نمیریزم ؟! پودر ژلاتین هم جداگانه میفروشند؟

پودر ژلاتین رو باید از لوازم قنادی ها تهیه کنی
دلیل اضافه کردنش به ژله اینه که باعث سفت تر شدنش میشه و بعد راحت برش میخوره
اگه نتونستی پودر ژلاتین پیدا کنی ( که میتونی) باید پودر ژله ات رو 2 برابر کنی
ولی حتما یه بسته بخر تو خونه داشته باش چون واسه دسر های حرفه ای ( که من هنوز فرصت نکردم درست کنم ) خیلی کاربرد داره

در ضمن فرق پودر ژلاتین با پودر ژله اینه که پودر ژلاتین بدون طعم و عطر و رنگ و کالریه و قوام بیشتری به دسر میده و حتما هم باید جوشیده بشه یا حداقل خوب گرم بشه

در هر حال دنبالش بگرد پیدا میکنی

ولی اگه خارجی میتونی از مارک
knox gelatin
استفاده کنی که قانونا توی آیل ژله ها پیدا میشه

صدها تشکر خانومی حتما میرم دنبالش کشفش می‌کنم

شف جونم
چی کار کنم که ژله آبی راحت و تمیز از ظرف جدا شه؟
سشوار جواب نمیده

ضحی جون منظورت همین ژله است؟
اصلا توقع نداشته باش که ظرف رو برگردونی و ژله ات بیافته بیرون
باید با کارد دورش رو ببری بعد برشهای بزرگ بزنی و با یه کفگیر پهن و تخت که قوس نداره بزنی زیرش که جدا شه. چون ژلاتینش خیلی زیاده به صورت قالی بیرون میاد و ترک نمیخوره
بعد هم میتونی به برشهای کوچکتر تقسیمشون کنی

آره. يه کفگير بااين مشخصات دارم
ولی خب يکم قسمت آبی رو خراشوند.
ممنونم به هر حال چون خوشگل شدن
:*

دوباره سلام شف جون من تصمیم گرفتم از اولین پستی که گذاشتین بیام بخونم اگه شد درستشون کنم این اولین پستتون دیگه?

نه کیک ساده اولیشه
برو تو آرشیو 2009

سلام
ممنون از اموزشهای فوق العاده تون......بی نظیره
من امروز این ژله رنگین کمان رو درست کردم.....ولی هرکاری کردم حباب داره....نمی دونم چرا
میشه راهنماییم کنید.

ژله رو بعد از ترکیب با آب جوش توی مایکرو فر گذاشتید؟ یا اینکه روی حرارت جوشوندید؟ چون با اینکار دیگه نباید حباب ایجاد شه. در هر حال میشه قبل از اینکه توی یخچال بذارید حباب ها رو با چاقو بترکونید

ولی همینطور که گفتم در صورت جوشوندنش دیگه کامل حل میشه و مشکل ته دیگ زدن و دونه دونه شدن و حباب داشتن باید حل شه

این در حد اطلاعات منه شاید هم دلیل دیگه ای داره که من بی اطلاعم

ممنون خانمی
من زله ها رو بعد از ریختن اّب جوش روی کتری در حال جوش گرفتم و به روش بن ماری هم زدم تا کاملا حل شد و یه مایع شفاف به دست اومد.........به طور مستقیم روی شعله نذاشتم.ولی بازم حباب داشت.

روشتون کاملا صحیحه
عجیبه پس چرا اینطوری میشه
واسه من تا به حال پیش نیومده که براش دنبال جواب بگردم
جوابش رو پیدا کردم حتما اطلاع میدم

سلام دوست عزیز
خیلی خود دستورات رو توضیح می دی من برای آموزش ساخت ژله های متنوع به سایت های زیادی سر زدم ولی شما خیلی آسون و خوب توضیح دادی
ممنون

سلام
ممنون از آموزشتون .من یک سوال داشتم.باید 3 ژله را همزمان درست کرد و فقط یکی را در قالب ریخت و در یخچال گذاشت. یا ژله دوم را بعد از نیم ساعت موندن ژله اولی در یخچال باید روی گاز ایجاد کرد؟
ممنون از راهنماییتون

بله این دقیقا کاریه که من کردم
هر کدوم رو جدا. همه رو باهم درست نکردم
ولی میتونید باهم هم درستش کنید. نمیبنده و خراب نمیشه

سوال در بخش دیگه

ژله بيرون از يخچال آب ميشه؟ چند ساعت ميشه نگهش داشت؟ ژلاتين يا پودر ژله؟؟

جواب شف

ژله بیرون از یخچال شل میشه
ولی دقیقا به غلظتش بستگی داره
مثلا اون ژله رنگین کمانی که من درست کرده بودم چون خیلی غلیظه ساعتها میتونه بیرون بمونه
ژله بروکن گلاس هم میتونه تا یکی دو ساعت فرمش رو حفظ کنه
ولی ژله گرم که میشه دیگه زیاد خوشمزه نیست

پس اگه میخوای برای بیرون ژله درست کنی باید غلیظ تر باشه
ولی هر چی غلیظ تر بشه لاستیکی تره و طعمش
تقریبا مثل طعم پاستیل میشه

همیشه فینگیل از من ژله می خواد و منم ژلاتین خونم مثل نمک خونم هیچ وقت تموم نمیشه
اصلا تصمیم دارم کیلویی بخرم چون شنیدم دراژه 1 کیلویی هم داره اون وقت که احساس می کنم اشباع شدم
امروز ژله رنگین کمان رو توی تخم مرغ درست کردم
خدا همه معتادا رو رها کنه
آمین
اینقدر خسته بودم که نگو همزمان ب پختن ناهار داشتم چند تا کار می کردم
با استادم چت می کردم
، سرچ می کردمو ژله هم درست می کردم
ولی سرتون رو درد نیارم اینقدر شیک شد که از 6 تا تخم مرغ 2 تاش رو برای تشکر به نی نی همسایمون بخشیدم و بقیه اش رو فینگیل 2 لپی ....راستی شف جونم آدرست رو بده اگه شوهر طلا طلاقم داد بیام ور دلت
امروز ناقابل 10 تا بسته پودر ژله خریدم
به اسم فینگیل و به کام من

دقیقا
بسته های کیلوییش توی همه فروشگاهها هست
من برام سوال بود که کی اینا رو میخره؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟
جوابم رو الان گرفتم

یکی باید یه جا واسه خودم پیدا کنه. فعلا که خونه نداریم

شف جان من اینو هم درست کردم خیلی قشنگ شد اما متاسفانه نمیدونم چرا زله ابی ازش جدا میشد بعضی جاهاش به راحتی ول میشد یعنی یه جورایی با زله بالایی به هم وابسته نبودن به نظرتون دلیلش چی بوده زلاتینش زیادتر نبوده ؟ یا بخاطر این که خیلی زود بست با زله بالایی خیلی قاطی نشد که بچسبه شما گفتین نیم ساعت اما زله من زودتر از نیم ساعت بست و زله قرمز رو بعد از 15 مین ریختم رو زله زرد

http://www.up.mihancamp.com/images/y7pql793z84394ofmwjo.jpg

http://www.up.mihancamp.com/images/0rduqdqqk6jrhpitfne8.jpg

http://www.up.mihancamp.com/images/x0gwn76cj0kmg842hjt.jpg

بسيار بسيار بسيار زيبا شده

عزيزم در مورد ژله بهتره چشمي برخورد كنيد و تايم نگيريد. خب شرايط متغيره واسه همين با تجربه و چشمي كار كنيد بهتره
البته ممكنه جنس ژله آبي با بقيه فرق هم داشته باشه
واسه من هميشه شلتر از آب درمياد

سلام    چه رویائی شده

سلام خیلی قشنگ شده. 

سلام طیبه جان من میخواستم با آبمیوه ژله درست کنم مقدار ژلاتین و شکر چقدر باید باشد و طریقه حرارت دادن بن ماریه؟ اول آبمیوه و ژلاتین را شسرد مخلوط کنیم؟ ممنون

 يك ق غ ژلاتين دو ليوان آبميوه
بله
يا اينكه اول كمي آب رو ژلاتين رو مخلوط ميكنيم بعد ميذاريم مايكروفغر يا بن ماري حل شه بعد به آب ميوه اضافه ميكنيم

خواستيد قالبي برش بخوره بايد ميزان آبميوه كمتر باشه

سلام طیبه جان میزان شکرش چقدر باشه؟بازم ممنون 

اگر از آب میوه آماده استفاده می کنید که معمولا شیرین هستن.

 در غیر این صورت میزان شکر در اینجا سلیقه ایی هست. بسته به ذائقه اتون تنظیم کنید.

حتما قبلش بچشيد و شيرينيش رو تنظيم كنيد

سلام طیبه جان و مروارید جان از هردو ی شما بسیار ممنون به خاطر پاسخ دادن به سئوالات من امروز ژله رنگین کمان درست کردم بالاخره و خیلی زیبا  بود ژله با آبمیوه هم درست کردم و بعد از 2بار خراب شدن درست شدژله با آب آناناس فقط چون آبش مات است ته نشین شده بود همون مواد مات . راه چاره ای داره یا فقط باید با آبمیوه های شفاف درست کرد من فقط آب سیب و آلبالو  شفاف گیر آوردم؟ باز هم ممنون  

خوشحالم كه موفق شديد

من متوجه نميشم. چه مواد ماتي؟
اگر اجازه بديد يه مدت آب آناناس بمونه و بعد روش رو صاف كنيد هم باز اين مشكل پيش مياد؟

سلام شف عزیز نمیدونم چه جوری بگم من آب آناناس سن ایچ گرفته بودم مثل آب پرتقال که میگن پالپ اینم اونجوری انگار پودر آناناس توش بود.ممممممممممممممممنون

متوجه شدم
براي حل مشكل ميتونيد از كمپوت آناناس استفاده كنيد
آبش شفافه انشالا كه اين مورد پيش نمياد

سلام شف عزیز من خیلی مبتدی ام امیدوارم با سئوالام اعصابتون رو خرد نکرده باشم من یه قالب ژله سیلیکونی فانتزی گرفتم ولی ژله بهش میچسبه و خوب در نمیاد چکار باید کرد از این طرحای کیف و کفش و... با سپاس فراوان.

اين مدل قالبها چون زاويه زياد دارن و سايزشون هم كوچيكه حساس هستن
بايد غلظت رو بالا ببريد
مثلا بهش پودر ژلاتين اضافه كرده يا ميزان آب ژله رو نصف كنيد به راحتي از قالب بيرون مياد
فقط مزه اش ديگه به پاستيل نزديك خواهد بود

البه چند شيوه هم وجود داره
مثلا قالب رو اول با روغن چرب كنيد
و يا قالب رو شسته و فريز كرده و بعد ژله رو توش بريزيد
موقع بيرون آوردنش از قالب پوشتش رو سشوار گرم كنيد

سلام با تشکر از توضیحات خوبتون یه سؤال داشتم البته باعرض معذرت وقتی رنگ زرد را درست کردیم را هم بگذاریم یخچال تا رنگ آبی نیم ساعت کامل بشه

نه تو يخچال نذاريد چون ميبنده

سلام خانم شف طیبه مهربان
واقعا بهتون تبریک و خسته نباشید میگم واقعا لذت بردم از هنر تون سایتتون شده برام شبیه یه موزه هنری
الان دوسه روزه سایتتون را کشف کردم و مثل گلسنگ چسپیدم به لب تابم
واقعا جای تحسین داره و تشکر شاید باور نکنید شیفتته شخصیت  با ارده و پشتکارتون شدمن تاحالا درگیر تحصیل و کار بودم ولی الان با دیدن سایتتون جدا علاقمند شدمو حتما نمونه رسپی هاتون رو امتحان میکنم ولی نتیجه کارام معلوم نیست برای شروع کار نمونه ژله رنگین کمان رو انجام دادم البته شیطونه گولم زد یکم خلاقیت از خودم به خرج دادم . نمیدونم به نظرتون استعداد دارم یا نه از آشنایی هر چند مجازی با یه خانم هنرمند و کوشا  خیلی خوشحالم

سلام شف طیبه عزیز  نظرتون در مورد ترکیب ژله و بستنی بین رنگ های ژلهرنگین کمان چیه؟خوشحال میشم نظر ارزشمندتون رو در موره اولین تجربه ام بگید

 شما عکس کارتون رو آپلود کردید؟ چون عکسی قابل دیدن نیست دوست عزیز.

انشالا كه موفق خواهيد بود
مهم پشتكار و علاقه است
و البته عكسهاتون رو هم بذاريد ما هم لذت ببريم

بله نصفش رو كه در ژله ها بريزيد اونوقت تركيب رنگ شفاف و كدر خواهيد داشت
كه از جمله ژله هاي معروف و زيباي دنياست

http://img.promaforum.com/uploads/13583410421.jpg

آهان
فوق العاده زيبا
احسنت بر شما

 تو را به خدا کسی بهم بگه چجوری عکسها باز می شن

 از گوگل کروم یا از یه مرورگر دیگه استفاده کنید.

در کنارش دقت کنید که آخر آدرس سایت آی آر باشه.

cheftayebeh.ir

 وای این ژله ای رنگارنگ به همراه پاناکتا معجزه کردن
واقعا ممنون
هم مزه هم شکلش عالیه شده بود
اینم تصویر کارم

این ژله های رنگارنگ به همراه پاناکتا معجزه کردن
واقعا ممنون
هم شکلش هم طعمش عالی شده بود

به به چقدر خوشگل و خوشرنگ شدن
واقعا زيباست

سلام و خسته نباشید یه بسته پودر ژلاتین معادل چند گرمه؟ یا چند قاشق؟ با تشکر
از زحمات شما

خیلی خوشگله مرسی از رسپی حتماً درست می کنم

Post a Comment

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...