2009/12/25

حلوا با تزئین گل رز

به مناسبت تاسوعا و عاشورا تصمیم گرفتم چند مدل حلوا با تزئینش رو آموزش بدم. انشالا که موفق شم و فرصت کنم اینکار رو انجام بدم. امروز حلوای آردی سنتی رو آموزش میدم البته همراه با آموزش تزئین گل رز که واسه خیلی ها یاد گرفتن طرز انجامش یک آرزوی دست نیافتنی شده!
شكر دو ليوان
آب يك ليوان
گلاب نصف ليوان
آرد گندم 2 ليوان
هل 1 ق چ
روغن


برای شروع 2 لیوان شکر با 1 لیوان آب رو میگذاریم به جوش بیاد و ½ لیوان گلاب اضافه می کنیم. بعد از یکی دو غل که جوش خورد از روی حرارت بر می داریم


2 لیوان آرد گندم سبوس دار رو روی حرارت ملایم تفت میدیم تا بوی خامیش از بین بره (من از آرد نانوایی استفاده کردم)



آرد را الک میکنیم که گلوله های ایجاد شده از بین بره (برای سایر آردها این قسمت رو حذف کنید)



روغن یا کره را اضافه کرده و آنقدر تفت می دهیم تا رنگش طلایی شود. ( با نصف لیوان شروع کنید و اگه نیاز بود کم کم روغن اضافه کنید ولی بیشتر از 1 لیوان نریزید....به قلبتون رحم کنید! حالا اضافه وزن به جهنم)


از روی حرارت بردارید و شیره را کم کم اضافه کرده خوب هم بزنید و مجدد شعله را روشن کنید ( اینکار را برای جلوگیری از پاشیدن روغن روی دست و صورت انجام می دهیم. اگه مهارت دارید شعله رو خاموش نکنید)



1 ق چ هل اضافه کرده از روی حرارت برداشته و در ظرف میریزیم



تا اینجای کار ، ساختن حلوا تمام شده و می تونید نوش جان کنید.اما برای تزئین ، اگه اهلش هستید ، با من گام به گام جلو بیاید



تمام مراحل را با نصف کردن اندازه ها اینبار با آرد سفید تکرار می کنیم. نکته اینکه من اجازه ندادم رنگ حلوا تیره بشه چون می خواستم رزهای کرم-سفید داشته باشم. انتخاب رنگ با خودتونه



با استفاده از کیسه و ماسوره خامه زنی مطابق تصویر دور ظرف رو تزئین می کنیم



با حرکت دست به جلو و عقب ، موج ایجاد می کنیم



البته می تونیم با استفاده از ماسوره های مختلف دور کار رو شکوفه بزنیم .



حالا ماسوره رو عوض می کنیم و کار رو با ماسوره گلبرگ شروع می کنیم


من یک ماسوره رو روی یک بطری قرار دادم که روی کار تسلط داشته باشم. در ابتدای کار یک دور کامل دور تا درو ماسوره به عنوان غنچه حلوا می پیچیم. (با تشکر از آقای شوهر برای گرفتن عکسها)



حالا توی این ردیف باید 3 گلبرگ ایجاد کنیم. هر گلبرگ باید کمی روی گلبرگ قبل را بپوشاند. پس بعد از اتمام هر گلبرگ , بعدی را از کمی عقبتر شروع می کنیم




در اینجا من گلبرگ دوم را زدم


و گلبرگ سوم




حالا ردیف بعد را شروع می کنیم. باز با 3 گلبرگ اما اینبار بزرگتر و کشیده تر. برای انکار ماسوره را بالاتر (نزدیکتر به نوک غنچه) می گیریم.


و گلبرگ دوم



اگر بخواهیم گل بزرگتری داشته باشیم باید ماسوره را عوض کرده ، با ماسوره گلبرگ بزرگتری کار را به همین ترتیب ادامه دهیم.



به آرامی گل را بلند می کنیم. با یک تکان کوچک ماسوره را از درون رز خارج می کنیم. کمی ته رز را جمع کرده و آن را روی حلوا قرار می دهیم. به همین شکل هر تعداد رز که خواستید می تونید درست کنید





من دور رزها رو پودر پسته پاشیدم




حلوای ما آماده شد




توصیه شف : اگه می بینید که حلوا خیلی سفت شده کمی آب جوش اضافه کرده و مجددا حلوا رو روی حرارت خوب هم بزنید. اگه حلواتون خیلی شل شده و نمی تونید با ماسوره فرمش بدید، دوباره روی حرارت بذارید تا سفت تر بشه. یک حرکت "تنبل وارانه" گذاشتن حلوا توی مایکروفر هستش که خوب جواب میده!



در ضمن من مقدار شکرش رو کم کردم که خیلی شیرین نشه و به نظر خودم کم شیرین شده بود ولی در شگفتی هرچه تمامتر با اقبال عمومی روبرو شد!
پس جواب میده!

38 comments:

hi chef
daram kam kam divone misham
bozagham aslan band nemiad
to ro khoda be fekre ma ham bash
good luck

Ehsan joon kharjesh yek rob ranandegi kardane! har rooz site ro check kon bad bia sahmiat ro begir!

@ F:
vielen Dank!

سلام و صبح بخیر
انشااله که عزاداریاتون قبول باشه
هر دم از این باغ بری می رسد/ تازه تر از تازه تری می رسد
مجددا عرض ای ول دارم خدمتتون با این گلکاریتون
خیلی خوب شده و حتما هم خوشمزه شده
حلوا هم که تو زمستون می چسبه اونم پای عزاداری امام حسین(ع) و مراسمات عاشورا
اون یکی دوستم که اون سری گفتم با قالب ژله ای گل و برگ رنگی از حلوا می سازه ولی خوب اونا مثل گلای شما طبیعی و برجسته نیستن
البته این رنگ برای مراسم عزاداری مناسب تره ولی نمیشه برای مراسمات خانوادگی حلوای زمینه رو روشن انتخاب کرد و گلا رو با حلوای رنگی ساخت؟

چرا نشه ؟ کار نشد نداره. این فقط به شما هنرمند عزیز ایده میده که خلق هنر کنید :) مثلا می تونید متن کار رو روشن کار کنید و گلها رو زعفرونی و حتی برگ ها رو هم با قالب بیسکوئیت و یا با ماسوره برگ در بیارید (من ماسورش رو نداشتم) و در مورد کار دوست هنرمندتون باید بگم که وقتی حلواتون خوب خمیری باشه می تونید از قالب یا به قول ما انگلیسیها "مُلد" استفاده کنید. ولی اگه شل باشه به قالب میچسبه و جالب نمیشه. حتی برای ساخت همین رزها هم باید خمیریت حلواتون به حد مطلوب برسه! یعنی باید امتحانش کنید و اگه دیدید جواب نمیده باز روی حرارت بذارید
حتما عکس کارهاتون رو واسم آپلود کنید بینم چطور شده
موفت باشی عزیزم

سلام طیبه جون نون میکادو و نون بستنی را باید از کجا باید تهیه کنم

سلام و عرض ادب
( این پست حلوا خیلی رسمی آخه)
خیلی عالی کار کردی شف محترم. این ایده در راستای کارهای من قرار داره( خیرات شب جمعه)
البته ما مراسم دعا هم زیاد داریم. امیدوارم بتوانم خوب اجراش کنم!
جوونی هام بیشتر از این کارا می کردم. اما الان حوصلم کمتر شده!

قبول باشه
و حواست باشه که برای درست کردن رزها باید حلوا به یک درجه خمیری مناسب برسه
پس مرتب باید روی غلظتش کار کنی تا گلها خوشگل از آب دربیاد

من هر روز دارم تو سایت می گردم و پستهای قدیمی رو می خونم.هر چند نمی تونم همشو درست کنم ولی از دیدن کارات واقعاً لذت میبرم. این حلوا رو الان دیدم. وای که چقد قشنگه!!! واقعاً کارت حرف نداره طیبه جووووونم
:-*

سلام امیدوارم خوش و خرم باشید
سایت بسیار عالی و بینظیری دارید . چقدر صمیمانه و خوب همه چیز را توضیح دادید

خیلی استفاده کردم و حیف که دیر شناختم
امیدوارم در همه ی امورات موفق و پیروز باشید
و همیشه سبز و سرفراز بمانید
پریچهر - مانیل

سلام گلم
من این حلوا رو درست کردم اما وقتی بعد از صاف کردن ارد بهش کره و روغن مایع اضافه کردم و خمیر به هم چسبید شیره را زود اضافه کردم که بعد از هم زدن سفت شد و سفیدی ارد در بین حلوا معلوم بود .وقتی هم تو قیف پلاستیکی حلوا می ریختم قیف پاره میشد
میشه اشکال کارمو بگین که چرا حلوام نرم نشد و توش ارد دیده میشه ؟

متاسفانه حلوا از اون چيزاي پر زحمته كه امكان خراب شدنش هم زياده. منم زياد درست كردم و زياد هم خراب! اول اينكه بايد خوب آردش تفت داده بشه تا كاملا بوي خاميش گرفته شه و مرتب هم هم زده شه كه نسوزه. وقتي بوي سوخاري شدن ازش بلد شد كره و روغن رو اضافه ميكنيم. و باز زياد و خوب و با دقت هم ميزنيم. اين قسمتش مهمه
بعد قسمت دومشه كه از اون هم مهم تره . اون هم غلظت شيره است. بعد از اينكه اضافه كردي و خوب هم زدي به هيچ عنوان نبايد توي كارت آرد و يا گلوله ببيني. آرد كه غير ممكنه ديده شه چون قبلا خوب هم زده شده و مرحله اول واسه اش خوب اجرا شده
و اما اينكه سفت ميشه چيكار بايد كرد.... مقداري آب جوش و يا گلاب بهش اضافه ميكنيم و مرتب روي حرارت همش ميزنيم. اينقدر اينكار رو ادامه ميديم تا به غلظت مناسب برسيم

اين شيوه گل ساختن باز هم از خود حلوا دردسرش بيشتره و بايد هي سرد و گرم شه و غلظتش تنظيم شه

ولي با تجربه درست ميشه از صحنه بيرون نرو. تو ميتوني

سلام خوبي
منم مثل بقيه ازت ممنونم بابت سايت باحالت
فوق العادست .هرچي كه تصورشو كنم اينجا پيدا ميشه .
خيلي با سليقه اي
يه ماه پيش كه به اينجا سر زدم برا ديدن عكسا مشكل نداشتم .
ولي الان اصلا نميتونم عكساي قشنگي رو كه براي مراحل درست كردن گذاشتي رو ببينم .هيچكدومشو.
همش علامت ضربدر خوردن
طيبه جون التماسا يه كاري كن منم بتونم كاراي قشنگتو مثل سابق ببينم.
تهيه گل رز با حلوا روي خيلي بيشتر دوست داشتم ببينم ولي چه فايده كه نميشه
كليك راست ميكنم شو پيگچرو هم ميزنم بازم باز نميشه
ممنون ميشم از زحمتت

متاسفانه دوستان مخابرات زحمت کشیدن همه عکسها رو فیلتر کردن
با استفاده از فیلتر شکن باز میشه
توی آخرین پستها بچه ها آدرس فیلتر شکن گذاشتن میشه ازشون استفاده کرد
من واسه ام سخته عکسها رو از نو آپلود کنم شرمنده

حلوا رو درست کردم متاسفانه خیلی سفت بود نتونستم بخورمش.
مثل دستور شما درست کردم مشکلم این بود که بعد از اضافه کردن شربت نمی دونستم چند دقیقه باید رو شعله باشه .
نمی دونستم شعله متوسط باید باشه یا زیاد .
می دونین واسه ادمهای ناشی مثل من توضیحات باید ریز تر باشه . خوب این هم انتظار زیادیه .
فکر کنم راه حلش سعی و خطاست .
باز هم ازتون ممنونم .

حلوا یه چیزیه که تجربه خیلی زیادی میخواد. واقعیتش اینه که کسانی که یک عمر کارشون حلوا سازی بوده هم بعضی وقتها از زیر دستشون در میره
هرگز نا امید نشید. درست میشه ایشالا
بله غلظت شربت خیلی مهمه و باعث شلی و سفتیش میشه

اگه سفت شد توی آب جوش میریزیم و مرتب هم میزنیم خودش درست میشه

نصف لیوان نصف لیوان
تا وقتی که درست شه

طیبه جان میشه به جای آب از شیر معمولی استفاده کرد و به جای شکر از شیره انگور که طبیعیه و سالمتر؟ و خصوصا برای شما که به کیفیت زندگی اهمیت میدی و امثال من که موافق شیرینیهای طبیعیند خیلی بهتره. حالا قصدم اینه که درست کنم ولو دستور دقیقی نباشه براش فقط لطف کن اگه راهنمایی داری بگو که رعایت کنم. ممنونم خانمی

چون هیچکدوم رو امتحان نکردم نمیتونم در مورد طعمش نظر بدم ولی حلوا رو با شیر درست میکنن و مشکلی پیش نمیاد. در مورد شیره... درست کردن حلوا تجربه زیادی میخواد که عالی درش بیاری. برای اینکه با شیره خوب بشه هم مسلما چند باری تجربه میخواد
ولی شدنیه

مقش شب بهاره جون:

https://public.bay.livefilestore.com/y1pSUd9yX2gbP59fDPUKk2iNSpukYjy1O4CW-yTJDBOq1XR-fRcycm7O8q7vh9x0T5Ja4xfnJeXnlH-9OUnV2c2ag/Halva%201.JPG?psid=1

و

https://public.bay.livefilestore.com/y1p_msDXSCUf3BWgI_Aj2bVsUxWXf6Y1bvfR9AdDDMCV4r9X174_BDBYGEvRd4Bd0wV-mQHEUgYGv2Mlb9ygHJvvw/Halva%202.JPG?psid=1

این هم توضیحاتش از زبان بهاره جون:



این حلوا را قبلا درست کرده بودم بدون تزئین این باربرای بیست و هشتم صفر درست کردم و خیلی خیلی در ان روز به من حس خوبی داد و برای سلامتی طیبه جان و تمام دوستان خوبم دعا کردم و تمام مدت با یاد کارگاه کار میکردم ،باید بگم که تجربه خیلی خوبی بود
فوق العاده شیک و خوشمزه من برای یک پیمانه ارد دوسوم پیمانه شکر اضافه کردم و تا جایی که میشد روغنش را کم ریختم برای رزها هم به مشکل خاصی برخورد نکردم و باید به دوستان بگم خیلی لذت بخش هست و اگه میترسند از انجامش فوقش چند تای اولو که خراب کنن بعدش قلقش دستشون میاد در عوض بعدش ادم دوست داره همینطور بشینه و نیگاش کنه سیر هم نمیشه از دیدنش
دست شف عزیز درد نکنه،
در ضمن از زحمات مروارید عزیز باید تشکر کنم که طبق معمول با روی گشاده زحمات من را میپذیرند و انجام میدهند انشالله سایشون مستدام باشه

من برای رعایت در امانت، خط آخر توضیحات بهاره جون رو پاک نکردم. اگر به خودم بود خط آخر رو حتما پاک می کردم.

زحمتی نیست بهاره جون. من کلی ذوق مرگ می شم وقتی کارهای زیبای شما رو می بینم و خوشحال هستم اگر بتونم باعث شم که دیگران هم کارهای زیبای شما رو تا امکان ورودتون به قسمت کامنت ها، ببینن.

تازه من كه به عكسش نگاه ميكنم كلي ذوق ميكنم چه برسه به شما كه خودش رو ديديد
بهاره جون خوب در آوردن حلوا كار ساده اي نيست (من اين رو خوب ميدونم) شما واقعا حرفه اي عمل كرديد كه هم حلواتون خوب شده هم تونستيد گلهاي به اين قشنگي رو خلق گنيد
واقعا ايول داره
صد آفرين

https://profile.live.com/cid-2172bc176e9e469f/#!https://skydrive.live.com/?cid=2172bc176e9e469f&sc=photos!cid=2172BC176E9E469F&id=2172BC176E9E469F%21882&sc=photos
یکی نیست بگه منو چه به حلوا. راستش من اصلا واسه درست کردن این چیزا ساخته نشدم ولی قضیه از این قرار بود که مامانم دو ماه بود هوس حلوا داشت میخواست خودش درست کنه هر بار به دلایلی نمیشد منم یه روز که روزه بود تصمیم گرفتم از خود گذشتگی کم واسش حلوا ببرم دستورای دیگه ای رو که چک کردم دیدم همه زعفرون دارن منم زعفرون اضافه کردم و البته تو اونا اردو میریختن تو روغن داغ و تفتش میدادن تا بو بگیره منم اول تفت دادم و بعد ریختم تو روغن داغ روغن هم از نصفی شروع کردم ولی به نظرم 1 لیوان شد تو دستور دیگه ای گفته بود بعد از اضافه کردن شربت بهتره دیگه رو حرارت نذارین چون شکر میسوزه و حلوا خشک میشه به نظرم درست بود چون حلوای من همون روز مشکلی نداشت ولی روزای بعد خشکیشو احساس میکردم
واسه حلوای ساده چون دیگه کمی تجربه داشتم از اول روغن و کره رو بیشتر ریختم و به نظرم بهتر شد چون دیگه بعد از ریختن شربت حرارت ندادم کیفیتش بهتر شد ولی واسه رز پدرم در اومد اول چرب بود تا میومدم گلبرگ بزنم سر میخورد از سر قیف میافتاد
اومدم یه مقدارشو حرارت دادم سفت شد دیگه از قیف بیرون نیومد این چند تا رز ناقصو هم بزور ساختم

 
واسه شربت هم من 1لیوان شکر واسه 1 لیوان اب استفاده کردم و واسه هر دو حلوا از همین استفاده کردم یعنی واسه 3 لیوان ارد. به نظرم همین مقدار خوب بود

این هم یک تجربه
مثل همیشه ممنون. بیشتر از مامانم خواهرم ذوق زده شد

من اول متن كامنت رو كه تو ايميلم بود خوندم بعد عكس رو نگاه كردم. اينقدر كه گفتي بد شده من گفتم حالا چي شده بوده
پريس جون اين كه خيلي خوشگله كه. شما هم زيادي از خودت بد ميگي. عين خودمي
:p
به نظر من كه خيلي زيباست
و خوشم مياد كه براي هر چيز كلي تحقيق ميكني

این هم حلوای کشدار و پر سبوس اما  بدون گل رز من! عکسها رو نمیشه دید و با خوندن نفهمیدم چطور تزئین انجام شده مرسی خوشمزه بود روغن ترکیبی از سرخ کردنی جامد وکره ریختم چون مشخص نبود   من چند وقتیه حلوا پختن رو شروع کردم اما آخرشم نفهمیدم حداقل روغنی که کفایت کنه چقدره!  یعنی چه شکلی که بشه یعنی بسشه؟ 

به به حلواي خوب و زيبايي شده. عاليه
به خاطر عكسها هم شرمنده ام
والا به اندازه اي كم كم روغن اضافه ميكنيم كه ديگه ته خمير سفت نباشه و يه كمي شل و يكدست بشه

salam khanomi
khoshhalam ke ba sayte zibatoon ashena shodam
mikham shagerditono bekonam omidvaram shagerde khoobi basham
halava ro dorost kardam kheili khoob shod
aghaye shohare ma ke kheili zogh kardan
axesho baratoon miferstam behem nomre bedid
mer30 va boos boos

حلواتون خيلي لطيف و يكدست و خوشرنگ در اومده و گلها هم زيبا شدن
بايد هم ذوق كنن. همه نميتونن حلوا رو خوب در بيارن
احسنت

سلام شف طیبه جون:) امیدوارم خوب خوب باشی...خانمی من حلوا درست کردم ولی لایه روییش سفت شده...میتونی بگی چرا؟:) من خیلی حلوا دوست دارم و هر دفعه که درست میکنم پشیمون میشم

آيا شربتش رو زياد ميجوشونيد
بار بعد كمتر بجوشونيد انشالا كه درست ميشه

ای وای میدونین چی؟اشتباهی با اکانت خواهرم آن بودم :)))) راستش گویا خیلی رو گاز همش زدم آبش رفته بود از عمه ام پرسیدم یکم آب ریختم توش باز همش زدم درست شد :)))و بااااز هم دستت درد نکه همیشه شف طیبه...عالی شد عالی

 سلااااااااام. من دو روزه اینچا رو پیدا کزردم و چه ذوقی هم میکنم:-)
دستتون درد نکنه طیبه خانوم ناز مهربون. من این حلوا رو همین الان درست
کردم. خیلی شیرین شد ، زیادی شیرین!  چسبناک هم شد. آیا اینکه چسبناک شده و
میچسبه نکنته ی منفی هست؟ مامانم میگه حلوا باید  تکه ای منسجم باشه و تو
قابلمه از این تطزرف بیوفته اون طرف 1 :-) عجببببببببببببب    ولی کلا
ممنون ، گل روزا را الان وقت نبود درست کنم ف ایشالا دفعه ی بهعد.
ممنوووووووووووووووووووون از این همه سلیقه 

این که میگید یعنی عالی شده بوده
خیلی ها آرزوی اینو دارن که حلواشون اینطوری شه  
احسنت
ولی نگران نباشید اون مدلی که مامانتون خواستن رو با کمکردنشکر میتونید بدست بیارید

ولی عجب حلوایی بوده ها
احسنت

 سلام طیبه جان


من سعی کردم این گل هارو درست کنم.البته با این دستور حلوا نه،ولی خیلی
ارتفاعش  کم میشد.به علت کم تجربگیمه؟یا حلوام؟یا ماسورم؟اینم عکسش

از آموزشتونم ممنونم

Post a Comment

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...