2009/12/18

آپساید-داون موز




در طبقه بندی کیکها یک گروه کیک وجود داره به نام " آپساید-داون" یا کیکهای وارونه! در این مدل کیکها شما ته قالب میوه قرار میدید ولی بعد که قالب رو برگردوندید که سرو کنید، روی کیک میوه دارید. به همین دلیل بهش میگن کیک وارونه! مشهورترین کیک وارونه "آپساید-داون آناناس" هستش ولی من امروز موزش رو آموزش میدم.

حتما واسه شما هم زیاد پیش اومده که موزهاتون له شدن و رو به خرابی گذاشتن... در این جور مواقع، این بهترین فرصت برای امتحان کردن این کیک خوشمزه است.

نکته: توجه داشته باشید که با موز سفت و سالم و زرد و خوشگل نمیشه این کیک رو درست کرد و موزها باید له شده باشند!




دستور این کیک برزیلی الاصل است که در اینجا برای شما ترجمه می شود :

تخم مرغ 4 عدد

شیر 1 لیوان

شکر 2 لیوان

آرد دو و نيم لیوان

نشاسته نصف لیوان

کره 56 گرم

موز 5 عدد

بیکینگ پودر 2 ق چ

وانیل 1 ق چ





موزها را از طول برش می زنیم


1 لیوان شکر را در یک قالب 25 سانتی روی حرارت ملایم ذوب می کنیم

خیلی دقت کنید چون شکر سریعا می سوزد و تیره و تلخ می شود. پس حرارت نباید زیاد باشد



وقتی که شکر کاملا کاراملایز شد، با اسپچولا یا قاشق چوبی به دیواره های قالب نیز کارامل بزنید



حالا موزها را بچینید. جهت برش خورده باید روی کارامل قرار گیرد. دقیقا مطابق تصویر. ( این نکته رو فقط برای کسانی که تا به حال با شکر مذاب کار نکردند مینویسم: "به محض اینکه شکر ذوب شد ظرف را از روی حرارت برداشته و بعد موزها را بچینید")



حالا مشغول آماده کردن کیک می شویم. سفیده ها را با همزن آنقدر بزنید تا سفت و ابری شود



زرده ، وانیل ، شکر و کره را خوب بزنید تا کرمی یکنواخت بدست آید



آرد، نشاسته و بیکینگ پودر را الک کرده و مرحله به مرحله به همراه شیر به مخلوط اضافه کنید. فر را روی حرارت 180 درجه قرار دهید.



مخلوط باید مطابق تصویر کاملا یکنواخت باشد و گلوله آرد درون آن باقی نماند.



مواد را روی سفیده ریخته و با قاشق چوبی "فُلد" کنید. دقیقا مثل اینکه می خواهید لباس تا کنید. آهسته و دورانی بدون اینکه قاشق را بلند کنید مواد را فقط به یک جهت تا کنید(هم نزنید وگرنه پف کیک میخوابد)


باید سفیده کاملا با مواد مخلوط شود و گلوله های سفیده وسط مواد باقی نماند. در غیر اینصورت کیک شما مزه نیمرو می گیرد!!!!


مواد را روی موزها بریزید



یک سوم قالب باید خالی باشد تا کیک جای پف کردن داشته باشد


کیک را روی پنجره وسط به مدت 45 تا 50 دقیقه در فر قرار دهید




پس از خارج کردن قالب از فر اجازه دهید کیک توی قالب بماند ولی نباید بگذارید سرد شود چون از قالب جدا نمی شود




دستور سرآشپز:

در صورت وجود یک شوهر کنجکاو در منزل ، کیک دلبندتان را بالافاصله پس از خارج کردن از فر در آشپزخانه توی قالب ترک نکنید. این نصیحت را از یک همسر داغ دیده بپذیرید!

"این نوع کیکها را نباید سریعا از قالب خارج کرد. اجازه دهید شکر ذوب شده مجددا به حالت جامد درآید"

توصیه های "شِف" را جدی بگیرید!

55 comments:

سلام طیبه جان
واقعا مثل همیشه کارت عالیه ولی به توصیه هات باید من هم چند نکته اضافه کنم
البته من این کیک را درست نکردم ولی از تجربه های قبلی باید بگم که کلا کیک ها و شیرینی ها را نه تنها با شوهر کنجکاو بلکه با داداش های کنجکاو هم نمیشه تنها گذاشت.
و نکته بعد هم اینکه اگر موقع زدن سفیده دو تا سه قاشق شکر در آن بریزی هم زودتر فرم می گیرد و هم اینکه در دمای محیط که می ماند آب نمی اندازد و فرمش را از دست نمی دهد.
البته طیبه جان استاد هستند و فضولی من را می بخشند.
باز هم از شیرینی های خوشمزه ات ممنون.

بله غزال جون شما کاملا صحیح می فرمائید این نکته و چند نکته دیگه هست که به فرم گرفتن سفیده کمک میکنه که یکی دیگش هم قرار دادن اون توی یخچاله که باعث میشه به سرعت پف کنه که این نکته رو من از مژده خانم (مامانت) یاد گرفتم. اما در مورد این کیک اصلا لزومی نداره که ما به اون مقدار از سفتی سفیده (که توی کیک اسفنجی بهش نیاز داریم ) برسیم
همینقدر که کف کنه و ابری شه کافیه!
البته شما خودت استادی و این کیکها واست سادست! من کارای پیچیده تر رو بعدها مخصوص استادانی مثل شما پست خواهم کرد

سلام مجدد طیبه خانم
این کیکه خیلی باحاله
اگه خط برشش رو در نظر نگیریم شبیه بریونی با مرغ محلیه... حتما خوشمزگیش هم مثل بریونیه
این یکی دیگه خیلی ای ول داشت چون ظاهرش و باطنش هیچ حرفی برای شوهرا باقی نمیزاره
حتما شوهر شما هم خیلی خوشش اومده که خواسته زودتر نتیجه روببینه و شاید نتیجه رو بخوره!!!

آره طفلک قصدش خیر بود ولی کتکه رو خورد (شوخی میکنم) ولی این کیک برای کسانی که مثل من میوه دوست دارند گزینه مناسبیه

طیبه جان از چه نوع آردی بهتره استفاده کنیم
self raising flour or plain flour?

هرموقع که از "سلف ریزینگ" استفاده میکنی ، بیکینک پودر رو حذف کن چون خودش توش داره
ما چون اینجا همچین آردی نداریم هر موقع میگم آرد، یعنی پلین

به روی چشم خیلی‌ چاکریم

یه سوال دیگه با عرض معذرت من نشاسته از مغازه ایرانی خریدم ولی‌ پودری نیست درشته با اون نمی‌شه درست کرد؟ اگه نه شما اینگلیسیها به نشاسته چی‌ میگین؟ راستی‌ وانیل هم این مایع‌‌ها خوبه ؟
Vanila essence

وااااااااااااااااای نه پردیس جون...برو پسش بده...این نشاسته ایرونی رو فکر کنم بهش میگن نشاسته گل. ترشه و باید از شب قبل هی خیسش بدی و آب روش رو عوض کنی و بعدش هم فقط به درد درست کردن فالوده و این جور چیزای سنتی میخوره
من وقتی میگم نشاسته یعنی نشاسته خارجی ( مگه اینکه خلافش ثابت بشه)به انگلیسی میشه
corn starch

وانیل هم بهتره
pure vanilla extract
بخری نه
vanilla essence!

وای خوبه گفتی‌ وگرنه با اون کیک درست می‌کردم آبروم میرفت مرسی‌ عزیز

Hi,
whats the difference between the Corn starch and corn flour , are they the same?

nope

Corn flour is made from dried corn which has been slaked(soaked in lime water).

Corn starch is a fine powdery flour made from the endosperm of corn kernals.Corn starch is used as a thickener for sauces, puddings, soups, etc.

طیبه جان من می خوام این کیک رو درست کنم قبلش چندتا سئوال داشتم.
یکی اینکه قبلا برای کاری شکر رو روی حرارت ذوب کرده بودم اما به محض اینکه از حرارت برداشتم خشک و ترد شد. جالب بود. مقداری که به قاشق چسبیده بود رو مثل آبنبات چوبی کلی لیسیدم تا حل شد.حالا می ترسم این تجربه تکرار شه و تا وقتی بخوام موز رو بچینم شکر سفت شه.
دیگه اینکه وقتی کیک رو در میاریم سطحش یه لایه ترد داره (به خاطر شکر)؟

دیگه اینکه چه موقع هایی می شه به جای نشاسته کاسترد ریخت؟ من تازگی کاسترد پیدا کردم و اونقدر پودر نرم و لطیفیه که ذوق دارم ازش استفاده کنم.می شه؟

قبل از اینکه شکر رو ذوب کنی فر رو روشن کن که اجاق کاملا گرم باشه
کارامل رو که درست کردی قالبت روی اجاق باقی بمونه
اینطوری مشکلی برای پخش کردنش توی قالب بوجود نمیاد
موز هم اشکالی نداره که حتی روی کارامل سفت شده قرار بگیره


نه ترد نیست
کارامل باعث میشه که موز رنگ و طعم کاراملی بگیره و لایه رویی کیک کاراملی بشه

اونقدری نیست که ترد و سفت بشه. لایه بسیار نازکیه که به جسم موز و کیک میره


کاسترد توی کیک به کار نمیره
فقط برای کرمها استفاده میشه
توی کرمها میتونی با نشاسته جایگزینش کنی

ممنونم طیبه جونم
:***

سوال در بخش دیگه

بعد اين كه دستور آپسايد داون موز نوشتي نشاسته 1 ليوان كه با آرد الك كردي. نشاسته اي كه من گرفتم دونه درشته. من نشاسته دونه درشت رو با دستگاه پودر كردم بعد اونو با آرد الك كردم. كيكم خوب پف كرد اما سنگين و خشك شد. وقتي ميخوردي ميفهميدي كه نشاسته خشكش كرده بود. ميشه بهم بگي كه ايراد كارم چي بود؟

ديگه اين كه من زرده رو اول زدم بعدش شكر اضافه كردم هم زدم بعدشم كره و هم زدم ولي هر چقدر كه هم زدم دونه هاي شكر توي مخلوط مشخص بود اصلا يه كرم يكنواخت بدست نيومد. يعني اين شكره حل نشد

جواب شف

اوووووووووووه نه! اون نشاسته جنسش با این نشاسته خیلی فرق میکنه! شما باید حتما نشاسته خارجی بخری... ایرانیش رو چند بار خیس میدن و بعد که ترشیش رفت استفاده میکنن...دلیل خراب شدن کیکت همین بوده...با آرد جایگزینش کرده بودی خیلی بهتر بود
نشاسته خارجی رو ما فله ای از ادویه فروشیها میخریم
دقیقا نرم و پودریه و وقتی لای انگشتها میمالیش جیغ جیغ صدا میده و اعصابت خورد میشه


در مورد شکر و تخم مرغ و کره...باید خیلی بزنی...از زدن خسته میشی ولی نباید زودتر دست بکشی...کل نکته ترد و پفی شدن کیک به همینه...باید حجمش دو برابر شه و رنگش به سفیدی بزنه...اگه سختته شکرت رو اول پودر کن که سرعتت بالا بره

@ هانی:
شکرش رو عمدا کم کردم. همیشه این کار رو میکنم. باید همه چیز کم شیرین باشه

بیکینگ پودرش رو هم به صلاح دید خودم کم کردم چون نمیخواستم زیاد پف کنه و از قالب بیرون بریزه ...آخه یه بار سرم اومد

در مورد طعمش هم...طعمش خوب بود و من نصفش رو دادم ملت خوردن

دیگه نمیدونم والا

منم توصیه نمیکنم دوباره درستش کنی
موفق باشی

This comment has been removed by the author.

hani said...

خیلی‌ ممنون که وقت گذشتین و جوابمو دادین. کیک شما که از ظااهرش معلومه چقدر عالی‌ شده. دیگه کاملا مطمئن شدم که حتما یه جای دیگه کارم اشتباه کردم. من ۲-۳ تا دیگه کیک با رسپی‌های شما درست کردم و همه خیلی‌ خوب بودن. امیدوارم که اینبار که مشکلمو گفتم احساس نکنید که ایراد گیر و قدر نشناس هستم.مثلا خواستم قبل از این که مزاحم شما بشم خودم بگردم ببینم می‌تونم مشکلمو حل کنم.

بازم ممنون

ای وای نه این چه حرفیه
من عقیده دارم که لزومی نداره که همیشه همه کیکها عالی از آب در بیان
چیزای مهمی روشون تاثیر میذاره
یکیش بزرگی و کوچیکی تخم مرغه
یکی تفاوت کیفیت آرد
توی این کیک هم جنس نشاسته واقعا روش تاثیر میذاره
من خودم شده که از نشاسته دیگه ای استفاده کرده باشم (توی سوفله کدو) و خیلی بدمزه شده باشه. بعد نشاسته رو عوض کردم
این کیک نشاسته خیلی زیادی داره
واسه همین خشک میشه

همونطور که گفتم دوباره درست کردنش رو توصیه نمیکنم چون کیک فوق العاده ای نیست. مثلا اگه کیک شربتی بود صد درصد پیشنهاد میکردم هر طور شده درستش کنی
ولی بعضی کیکها فقط معمولی هستن
درسته من این کیک رو به خاطر طعم کارامل و موزش خیلی دوست دارم ولی واقعا کیک خاصی نیست
ولی اگه دوست داری حتما این مدل کیک رو درست کنی از رسپی آپساید داون آناناس استفاده کن. کیکش بافت بهتری داره و با موز هم جواب میده
البته اون هم یه موردی که داره اینه که ممکنه پفش وسط کار بخوابه...پس فر خوبی میخواد

good luck honey

اوه، ممنون. تازه می‌خواستم یکی‌ دیگه ازش درست کنم. آپ ساید دان آناناس رو درست کردم. خیلی‌ عالی‌ شد. شوهر من دیابت داره و از هر چیزی که درست می‌کنم یه کمی‌ شو می‌خوریم که نخرده از دنیا نریم. بقییشو میدیم بره. ولی‌ از خوردنش خیلی‌ لذت بردیم و کلی‌ دعا کردمتون چون شوق آشپزی و شیرینی‌ پزی رو به من برگردوندین.

بازم ممنون و موفق باشین

اوه چه خوب! خیالم راحت شد. چون اون کم کمی قلق داره

پس عالی شد. رسپی اون کیک رو میشه با موز هم کار کرد
فقط چون این کیک یه کم بافت منسجم تری داره برشش بهتره میشه

که اون هم قابله حله...یعنی اون کیک آناناسه هم بعد از سرد شدن توی یخچال سفت میشه و برشش با موز مشکلی نخواهد داشت

سلام شف عزيز و دست و دلباز ببخشيد مي خواستم بدونم ميشه اين كيك رو با سيب يا آلبالو درست كرد جون من با مزه و بوي موز پخته نتونستم كنار بيام ممنون ميشم اگه جواب بديد

دقیقا
با خیلی از میوه ها میشه درستش کرد
ولی رسپی این کیک به خاطر داشتن نشاسته یه کم سخته
باید کیفیت نشاسته اش عالی باشه که سفت نشه
از رسپی کیک آناناسش استفاده کنید
با سایر میوه ها
موفق باشید

مرسی‌ کیک خوشمزه‌ای بود. دفعهٔ قبل خرابش کردم این دفعه اما خوب شده بود بافت کیکش کاملا بافت کیک بود(اون دفعه خمیر شد!) فقط یه کمی‌ سنگین بود حدس میزنم باید یه کمی‌ بیشتر زرده و کره رو میزدم. یه کمی‌ از شکر کیک کم کرده بودم به نظرم نباید کم میشد چون نشاسته طعم غالبی‌ داره ولی‌ خوب خودم چون طعم نشاسته دوست دارم از این کیک خیلی‌ خوشم اومد به ویژه اینکه موزا خیلی‌ خوشکل میشن وقتی‌ قالبو بر میگردونیم. مامانم خیلی‌ از این چیدمان موز‌ها خوشش اومده بود

طیبه جان رسپی این مدل کیک‌ها باید ویژه گی‌‌ خاص داشته باشه؟ یعنی‌ نمیشه با هر مدل مایه کیکی درستش کرد؟
http://cid-2172bc176e9e469f.photos.live.com/self.aspx/birthday/up%20moz.JPG

ممنون

راست ميگي واقعا چيدمان موزها خوشگل شده
موز كاراملي هم كه خيلي خوشمزه است
آره اين به خاطر داشتن نشاسته سنگينه ولي به نظر بافت كيكش خوب مياد

نكته اين مدل كيكها اينه كه كيكش نبايد نرم و لطيف و پفكي باشه معمولا يه كم سفت تر و منسجم تر هستن
تقريبا هر رسپي اي كه ديدم همينطور بوده
پس يعني مثلا با رسپي وانيلا كيك (همون كيك ساده) خوب جواب نميده چون اونا بافتشون نرمه يا كيكهاي كره اي كه اصلا جواب نميده

راستي ياهو امروز كار نميكنه! ديروز هم گوگل فيلتر بود! حالا تا شب باز چك ميكنم ببينم از فيلتر درميان يا نه

به نظرم ارزشش داشت که یک بار امتحان کنم.من از ترکیب کارامل و موز خیلی خوشم اومد ولی کیکش خیلی عالی نبود ولی واسه تنوع واب کردن موز های مونده خوبه:D
https://skydrive.live.com/?sc=photos#!/?cid=9aaf1b64ac4bff9b&sc=photos&uc=1&id=9AAF1B64AC4BFF9B!103!cid=9AAF1B64AC4BFF9B&id=9AAF1B64AC4BFF9B!126&sc=photos
به نظرم بافتش خوب در نیومد البته کیکش دستور اپساید-داون اناناس بود
https://skydrive.live.com/?sc=photos#!/?cid=9aaf1b64ac4bff9b&sc=photos&uc=1&id=9AAF1B64AC4BFF9B!103!cid=9AAF1B64AC4BFF9B&id=9AAF1B64AC4BFF9B!128&sc=photos

من که داشتم میرفتم تو مانیتور از بس که خوب کارامل شده و من مرده کاراملم
والا نمیدونم اون کیک بیس آپساید داون آناناس لطیف و نرمه. شاید واسه همین واسه این کیک یه بیس سفت در نظر گرفته شده بوده
با یه کیک که باهاش راحتید میتونید ترکیبش کنید. البته اگه به موز کاراملی علاقمند شدید

ههههههههههههههههههههههههههههه جدی یعنی کارم خوب بود.مرسی ذق کردم.

سلام استاد.این شاگرد تنبل شما دیروز بااینکه داشت از مریضی رو به قبله میشد کیک آپساید داون موز درست کردو از آنجا که فعلا" امکان عکس گذاشتن ندارم مجبورم همینجوری براتون توضیح بدم.آخ که چقدر رنگ کیک شما خوبه مال من موزام به رنگ بنفش روشن در اومده بود :DDD
بخدا راست میگم و نشاسته هم اومده بود لای منفذهای موز به شکل اسفنجی شده بود.
حالا میخواستم بپرسم این حالت نشاسته عادیه طیبه جون یا اشکال از کار من بوده؟؟
میشه مقدار نشاسته رو کم کنم؟

راستی طیبه جان با توجه باینکه مایه کیکهای آپساید داون سفته (قبل از پخت) میشه مثلا" کیک ساده رو دریت کنیم و بجای مواد این کیک روی موز کاراملی بریزیم؟

مقش شب:

https://skydrive.live.com/?sc=photos&cid=0ad71a7c6871dbed#!/?cid=0ad71a7c6871dbed&sc=photos&id=AD71A7C6871DBED!583

من نصف مواد رو درست کردم، البته به جز کاراملش!!

همه چیز خوب و خوشمزه.

دست شف درد نکنه.

@ سیمین:
آخی! اگه کاراملش زیاد باشه و موزها کنار هم باشن قانونا نباید این مشکل پیش میومد
اما اینکه میگید نشاسته اش از کیک زده بیرون دیگه خیلی جالبه
بله بله نشاسته رو میتونید کم کنید
کیک ساده تا اندازه ای منسجمه. ولی کیکیه که زیاد پف میکنه. ممکنه کمی کار تمیز در نیاد
خودم امتحان میکنم . و خبر میدم
البته به انتظار من نشینید بهتره چون صدسال طول میکشه تا یه کاری رو انجام بدم

@ مروارید:
اتفاقا دو روز پیش به شدت هوس این کیک رو کرده بودم و یه عالمه هم موز داشتیم. اما بچه اینقدر نا آرومی کرد که نشد و موزها رو تبدیل به ساندویج موز کردم

من میمیرم واسه موز کاراملی
یام
راستی کیکش همین رسپیه؟

ساندویچ موز چیه طیبه جون؟
فکر کنم تو یکی از پستاتون گفته بودید با سندویچ میکر درست میکنین؟؟!! یا شایدم اشتباه میکنم.
عزیزم ما از پشت کوه اومدیم لطفا" به ما هم ساندویچ موز یاد بدید :)))ممنون

والا تصمیم داشتم امسال زمستون دیگه حتما ازش عکس بگیرم
خیلی ساده است کره بادام زمینی و موز به صورت اسنک. یه عصرونه گرم زمستونی که من خیلی دوست دارم
ولی سه روزه که دوباره هوا گرم شده. میمره واسه بعد ایشالا

tayebe junam mishe in keyko bedune neshaste dorost kard ? age are , jaygozinesh chi mitune bashee , boooos

طیبه جونم میشه این کیکو بدون نشسته درست کرد ؟ اگه آره , جایگزینش چی میتونه بشه , بووس

@ mojdeh

تا جایی که اینجا توی قسمت کامنتها در موردش بحث شده، نمی شه جایگزین کرد.

@ شف طیبه

شف جان،

من یادم رفته بود جواب سوالتون رو بدم در مورد کیک خودم.

اون هم اینه که من بعد از این که دیدم دوستان با کیک به مشکل برخوردن و این که این اولیین کیکی بود که من می خواستم بعد از یک سفر طولانی برای خودمون بپزم، ترجیح دادم ریسک نکنم و از یه رسپی دیگه برای کیکش استفاده کنم. از این دستور استفاده کردم:


براي سه عدد تخم مرغ:

تخم مرغ: 3 عدد
آرد: 120 گرم
کره: 120 گرم
شکر: 120 گرم
بکينگ پودر: سه چهارم قاشق غذاخوري

جالبه ميزان آردش هم به نسبت كم بوده. جالبه

سلام طیبه خانوم
آپ ساید داون موز.
طعم کیک به نظرم جالب بود.
 سوال:
1- همونطور که توی عکس دوم پایین سمت چپ میبینید یه قسمتهایی از موزهام رفته تو چرا؟  (موزهام له له بود در حدی که پوستشون قهوه ای کامل شده بود خودشون هم کرم قهوه ای شده بودن)

2- کارامل روی کیک بعد از 1 ساعت هنوز شل بود و شره میکرد. چرا؟

3- بافت کیک منسجم و با تخلخل خیلی کم بود. باید همینجوری باشه؟

4- شما گفتید که شکر خیلی زود میسوزه و تلخ میشه. پس اگر اینطوری باشه وقتی ما شکر کارامل شده رو توی فر میزاریم میسوزه. نمیشه شکر رو همینجوری ریخت ته قالب و توی فر خودش کارامل بشه؟

5- برای من کیکم بعد از 35 دقیقه با چوب کبریت تست کردم پخته بود ولی گذاشتم تا 45 دقیقه موند بعد درش آوردم. در طول پخت یه جایی از کیکم عین آتشفشان شده بود! کارامل کیک رو سوراخ کرده بود و عین گدازه از اون پایین میجوشید میومد بالا یه کمی هم فرم رو کثیف کرد. چرا؟

6- من کیکهام خوب پف میکنن ولی وقتی از فر میارمشون بیرون یه کمی از پفشون میخوابه. باید همینجوری باشه یا فولد کردنم ایراد داره یا چی؟

7- این سوال ربطی به اینجا نداره. من یه سری قاشق پیمانه خریدم ببنید اندازه هاشون رو درست میگم؟:
توی عکس سوم از راست به چپ قاشق غذاخوری - مربا خوری - چایخوری - پینچ
در آخر مرسی.

1 - موزها وقتي له باشن خودشون آماده كارملايز شدن هستن پس منطقيه كه اين اتفاق براي موزهاتون افتاده

2- موزها خيلي له بودن زياد آب پس داده و با كارامل مخلوط شده و رقيقش كرده وگرنه كاراملي كه با شكر خالي درست ميشه بعد از سرد شدن بايد سفت باشه

3- به خاط ررسپيشه. كيكش پفكي نيست چون وقتي اسفنجي باشه به خاطر رطوبت موز و كارامل از هم ميپاشه. اما ميتونيد از بيس كيك آپسايد داون آناناس استفاده كنيد اون نرم تره

4 - بله ميشه. فقط اين امكان وجود داره كه كمرنگ شه و قهوه اي نشه

5- نه نبايد اين اتفاق ميافتاد
و چون زياد مونده بوده كارامل تيره رنگ شده
ميتونيد ميزان كارامل رو كمتر بگيريد كه اون مشكل براي كيك بوجود نياد
و البته دليل سفت و منسجم بودن رسپي كيك هم دقيقا همينه كه اين مورد پيش نياد

6 - نه ايراد از دماي زياد فره
كمي دما رو پايينتر بياريد

اولي قاشق غذاخوري
چاي خوري
نصف چاي خوري
ربع چاي خوري

شف طیبه ی عزیز سلام،خسته نباشید من این کیک رو پارسال درست کردم اما چون تازه دل و جرات پیدا کردم مشقمو الان تحویل میدم فقط یه سوال داشتم ،چون موقع خوردنش  کمی طعم نشاسته ی خام  احساس میشد آیا میشه نشاسته رو کمتر بریزیم ،البته بقیه چیزی نگفتن اما خودم احساس میکردم طعم نشاسته غالبه،
آیا با کم کردن نشاسته به بافت کیک آسیبی نمبیرسه
 البته خوب بود و صدالبته ظاهرش هم زیبا بود
باز هم ممنون بابت دستورهای عالی و زحمتهایی که میکشید  

بنظرم خیلی ساده نبود! اما خوشمزه بود. 
تو قالب کمربندی استفاده کردم که با کارامل زیرش به مشکل برخوردم. (از زیرش زد بیرون)
داغش خوشمزه تر بود. 
خیلی ممنونم شف جونم

قيافه اش عاليه
داره منو صدا ميزنه
بافتش هم كه توي عكس عالي به نظر ميرسه
اما اگر مايليد ميتونيد نشاسته اش رو كم كنيد مشكلي پيش نمياد
احسنت. فوق العاده شده

عجب كاراملي
هيچي آپسايد داون موز نميشه
بله البته استفاده از قالب كمربندي همين مشكلات رو داره
معمولا براي آپسايد داون پيشنهاد نميشه

سلام عزیزم
من اولین بار هست که کیک درست می کنم
احساس کردم  که یه مقدار کمی حالت خمیری شده بود
1.آیا بافتش همین شکلی هست؟
2.یه سوال مهم البته برای من  که تا حالا کیک درست نکردم:
برای پختن کیک بایت شعله پایین فر روشن باشه یا بالا؟
ممنون می شم جوابمو بدی

 دوست عزیز،

در مورد بافتش شف در قسمت کامنتهای همین پست راهنمایی های خوبی کردن. ازتون خواهش می کنم قسمت کامنت ها رو مطالعه کنید.

در مورد سوال دومتون: اگر در رسپی چیز دیگه ای ذکر نشده باشه، شعله پایین.

اگر تجربه زيادي در كيك نداريد اول كيك شكلاتي بدون شكلات و يا كيك 1234 يا كيك ساده رو امتحان كنيد

نبايد خميري باشه
اين يه كيك با بافت سفته
هميشه پايين

سلام
اول اینکه بابت سایتتون ممونون که بسیار مفید واقع شده ولی سوال دارم در مورد این کیک که چطور میشه شکر را کاراملایز کرد گشتم دنبلش ولی متاسفانه پیدا نکردم میشه لطفا یک بار دیگه بتوضیح بدید یا اینکه کجا باید پیداش کنم باز هم ممنون.

در پست
كريم چيز فلن
گفتمش
اما باز هم تا يكي دو هفته ديگه تو پست جداگانه توضيح ميدم

 چقدر دلم می خواد بخورمش!

خیلی فوق العاده شد ظاهرش ، شیرینیش خلیل مناسب بود، فقط روش قلمبه شده بود که باعث شد وقتی بر می گردونمش روش ترک بخوره، حیف!  چی کار کنم ترک نخوره. یعنی زیاد تو فر مونده بود؟ سی وهفت دقیته تو فر 180 درجه بود 

بسیار بسیار زیبا شده
جدی میگم خیلی حظ کردم آخه این کیک رو خیلی دوست دارم
والا چند دلیل داره
تلاش میکنم توی یک پست جدا مفصل توضیح بدم
انشالا که درست میشه
 ایراد از گرمای فره

كيكش عالي بود طيبه.
محشر شد.
محشششششششر.
بچم با همكاري مادر شوهرم خيلي زود نابودش كردند.يعني فكر نكن فقط شوهر كمجكاو مشكل سازه.ننه ي شوهر و بچه ي شوهر بيشتر مراقبت مي خوان.خيلي دوست داشتم عكسشو بزارم اينجا.اما كيك خدا بيامرز به مرحله ي عكس نرسيد.خلاصه كه عاشق خودت و رسپي هات شدم طيبه خانوم گل.

اتقاقا هر دومورد رو تجربه اش رو اخیرا کسب کردم
:p
 مثلا همین امروز بچه ام کل ناهار رو وارونه کرد روفرش بعد هم بدون اینکه کسی عکس العملی نشون بده خودش به مدت نیم ساعت بد جور گریه میکرد
گفتم اگه قرار بود دعواش میکردیم دیگه میخواست چیکار کنه

نوش جانتون
اتفاقا خودم هم دلمواسه این کیکه تنگ شده باید برم توکارش

Post a Comment

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...