2010/01/02

لیمو در لیمو ، سوفله لیمو





فکر کنم حدودای 3 سال پیش بود که داشتم یکی از برنامه های " مارثا استوارت " رو نگاه میکردم و اونروز این سوفله رو آموزش داد. نمیدونم تا حالا سوفله خوردید یا نه! من سوفله شکلات رو به هر سوفله دیگه ای ترجیح میدم و حتی از کیک شکلاتی هم بیشتر میپسندمش! اگه تا اینروز خدا قسمت نکرده سوفله میل کنید باید خیلی ساده اینطور شرح بدم که سوفله همون کیکه ، ولی اونقدر نرم و لطیف که باید با قاشق خورده بشه. یعنی یه چیزیه میون پودینگ و کیک! سوفله ها فقط در کتگوری یا مجموعه شیرینیها نمیگنجند و ما سوفله رو به عنوان غذا هم میخوریم که سوفله کدو سبز از غذاهای مورد علاقه من به حساب میاد!


سوفله ها رو توی فنجونهای سوفله خوری درست میکنند ولی مارثا اونروز سوفله لیمو رو توی پوست لیمو درست کرد که ابتکار بسیار جالبی بود واز اون به بعد سوفله های لیموی من رو از بقیه متمایز میکرد! (تازه لازم نیست کلی هزینه کنیم و از این فنجونهای گرون قیمت بخریم!) دیروز آقای شوهر چندتا لیموی خنده دار از جمعه بازار خریده بود و من تا این لیمو های بامزه رو دیدم هوس سوفله لیمو کردم. امروز هوا سرد شده و یه سوفله گرم شدیدا می چسبه! خیلی سریع آماده میشه و ابزار خاصی نمیخواد، پس اگه شما هم سردتونه و به یه دسر گرم و ترش و شیرین احتیاج دارید با من همراه شید....








لیمو 8 عدد


تخم مرغ 3 عدد


پودر شکر ½ لیوان


آرد 2 ق غ



(من مقادیر رو در 2 ضرب و بر 3 تقسیم کردم چون نمی خواستم زیاد درست کنم)




انتهای لیمو ها را کمی ببرید تا روی سطح با تعادل بنشیند (مراقب باشید ته لیمو سوراخ نشود) سر لیموها را کمی بالاتر از 3/1 ببرید و کنار بگذارید.
لطفا از ليموهايي كه پوست خيلي كلفت و تلخ دارند استفاده نكنيد وگرنه سوفله تلخ خواهد بود





با قاشق و ملون بالر توی لیمو ها را خالی کنید ( این کار به حوصله و کمی دقت نیاز دارد. پوست لیموها نباید آسیب ببیند)

¼ لیوان از آب لیموها را کنار بگذارید






فر را روی 175 درجه سانتیگراد قرار دهید. زرده تخم مرغ ، ¼ لیوان شکر ، آبلیمو ، آرد (من وانیل هم اضافه کردم) را مخلوط کرده ظرف را روی بخار آب قرار داده و با ویسک مرتب هم بزنید تا کرم غلیظی بدست آید (حدود 8 دقیقه)





از روی حرارت برداشته و هم بزنید تا سرد شود.(حدود 10 دقیقه)





سفیده و ¼ لیوان پودر شکر را روی بخار آب قرار داده و هم بزنید تا شکر حل شده و سفیده گرم شود ( مراقب باشید سفیده تبدیل به املت نشه!)





ظرف را از روی حرارت (ظرف حاوی آب جوش) برداشته و با میکسر آنقدر بزنید تا مرنگ شما کاملا فرم بگیرد و سفت شود ( بیش از حد هم نزنید)





1/3 مرنگ را به ظرف حاوی زرده اضافه کرده و فولد کنید (هم زدن به شیوه فولد کردن رو قبلا آموزش دادم)





حالا بقیه مرنگ را اضافه کرده و فولد کنید (سفیده باید کاملا با زرده مخلوط شود ولی نباید هم زد چون پف سوفله میخوابد. نباید رگه هایی از سفیده باقی بماند چون پس از پخت مزه بدی میگیرد)






لیمو ها را تا نزدیک لبه از سوفله پر کنید و در فر به مدت 14 دقیق قرار دهید تا روی آن کمی طلایی شود. از فر خارج کرده روی سوفله ها پودر شکر پاشیده و گرم سرو کنید.





همينطور كه مشاهده ميفرماييد سوفله بايد بالا بياد. و البته به سرعت هم سرو شه چون سريع پفش ميخوابه
توی این هوای سرد این سوفله گرم به ما که حسابی چسبید. شما هم امتحان کنید.

من برم واسه راوند دوم!

14 comments:

واي
با خوندن اين قسمت ياد اون ليموهايه جنوبي افتادم
وقتي نوشته بودي سرما
ياد اون هوايه مرطوب ميوفتم
ميرفتم رويه بام زير باروني كه سرمو سوراخ ميكرد
اون موقع بود كه تو مايكروفر كيك مي پختم
منو ياد چه روزايي انداختي طيبه جان
راستي منم اصلا با چايي قند نمي خورم
يه مغازه تو عسلويه هست كه من مشتري هميشگيش بودم
سس شكلات2500
شكلات linth70 به بالا3500
البته من كارتني ميخريدم
كمتر ميشد
wawel90
2500
كه من بازم كمترميگرفتم
روغن زيتون و كلي چايي هايه سبزو...
اكه دوست داشتي شمارشو بدم
محصولاتش تازه متنوع و ارزونتر از همه جا
حتي آبادان وبوشهرو اهواز خيلي گرونتر بودند
راستي يه جا تو تهران پيدا كردم
تمام پنيرهايه كاله رو داره
خواستي بگو تا بگم خانمي

آدرس بدی ممنون میشم عزیزم

سلام شف جون
من شاگرد تنبل کارگاه هستم که حتی اون رسپی ها که عکس هم ضمیمه ش هست رو خراب درمیارم، اینا که عکس ندارن دیگه بماند.
یه زحمت برات دارم : میدونم آپلود مجدد این همه عکس وقت گیره برات، پس یه خواهش شاید مسخره:
اگه ممکنه عکس اسن دستورات رو که رو کامپیوترت داری برام روی یه دی وی دی یا سی دی بریز و بصورت پستی ارسال کن.
اگه ممکنه بهم خبر بده.

عزیزم اینو هم بگم که فکر نکنی زیادی پررو هستم: من هرچی فیلت.ر شکن بگی و دوستان اینجا عنوان کردن رو بکار بستم، اما فایده نداره که نداره

@ Bahar

دوست عزیز،

با توجه به این که خیلی دیگه از دوستانی که در ایران هستن، مشکلی با دیدن عکسها ندارن، من حدس می زنم شما با سیستم تون مشکل دارید.

به همین خاطر من به شما پیشنهاد می کنم با کامپیوترهای دیگه ای سعی کنید وارد کارگاه بشید.

حتما هم این کار رو با چند کامپیوتر مختلف در مناطق مختلف انجام بدید.

دارم کم کم دوباره آپلود میکنم میذارم روی ام اس ان
ولی اگه اون رو هم فیلتر کردن دیگه هرگز آپلود نمیکنم
کمی صبور باشید و از همون رسپیهای جدید استفاده کنید تا اینا رو درست کنم

قربونت برم طیبه جون
کاش یه روز ببینمت تا از نزدیک این همه لطف و محبت و خونگرمی رو جبران کنم
خیلی خیلی باحالی دختر
آرزو میکنم هرآنچه رو که خواهانی برات مهیا بشه.
دوست دارم

salam tayebe jun vaghean dastet dard nakone shoma eftekhare hameye ma ashpazhaye nime herfeii hasty!(albate shoma khodet herfeiiya ma nime herfeiiya behet eftekhar mikonim)yeki ke man pishesh kheyli rudarbayesty daram azam khaste sufle vasash doros konam rastesh manam ta hal doros nakardam! age vasat momkene ye karameli ya shokolayish age hast ro amuzesh bedi ye donya mamnun misham!!! duset daram! mamnun

وای خدا
چقدر شرمنده ام
الان اینجا رو چک کردم
وای من باید آدرس میدادم
از17آگوست!!!!!!!!!!
ببخشید
یه مغازه کوچیک به اسم پاسارگاد
به محضه اینکه شمارش بیادم اومد میدم خدمتت

@ سپید:
تا الان رمکین نداشتم آخه
چشم تو برناممه به طور جدی
ولی خواهش میکنم صبور باشید چون پستهام کم شده خیلی خیلی طول میکشه تا نوبت بهش برسه

@ الی:
مرسی الی جون به آقای شوهر میگم احتمالا بلد باشه

سوال یکی از دوستان در یک بخش دیگه:

سوفله ليمو در ليمو با ليمو ترش بود يا شيرين؟

جواب شف:

كاملا شيرينه. البته ميزان شيرينيش كه ديگه دست خودتونه ولي نه اون سوفله كاملا شيرين ميشه. فقط يه چيزي رو دقت داشته باش كه ليموهات از اون مدل بدذات هاش نباشه. بعضيهاشون پوستش خيلي كلفت و تلخه و ممكنه باعث شه كه سوفله ات تلخ شه. پس حتما از ليموي خوب استفاده كن

من فکر می کنم منظور دوستمون این بوده که در این سوفله از چه لیمویی استفاده شده؟
لیمو ترش یا لیمو شیرین؟
به نظر من از ظاهر لیموها در عکسها و همینطور از منبع اصلی که دادید، مشحضه که لیموی استفاده شده، لیمو ترش بوده

صد درصد! حتما بايد ليمو ترش باشه

 سلام .من این سوفله رو درست کردم . خیلی خوشمزه  شد.خیلی ممنونم .البته من بجای لیمو از نارنج تازه استفاده کردم
کالری نسبتا کمی هم داره.
همونطور که فرمودید هیچی در آشپزی جای تجربه رو نمیگیره
من بجای اینکه توجه داشته باشم که زرده باید به یک کرم غلیظ تبدیل بشه در حدی که قابل فولد کردن باشه ، حواسم رفت به اون 8 دقیقه ای که نوشته بودید و کرم غلیظ تر از حد شد و مخلوط کردن اون با سفیده مشکل بود ولی با این حال از نتیجه راضی بودم. متشکرم. متشکرم 

احسنت بر شما
يعني دقيقا تجربه حرف اول و آخر رو ميزنه
آدم هم تا اين اشتباهات رو نكنه استاد نميشه
آفرين

Post a Comment

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...