2010/01/03

شپردز پای







"Shepherds Pie " یکی از غذاهای سنتیه که در هر کشوری به یک نام رایجه. من چند سال پیش توی "فتافیت" دیدمش و چون خوشمزه به نظر میرسید امتحانش کردم و الان یکی از غذاهای ثابت منوی من شده. اگه انگلیسیتون خوب نیست، "شِپِرد" یعنی چوپان و به این دلیل این پای، این نام رو به خودش گرفته که این غذا در اصل از گوشت تشکیل شده.



رسپی های زیادی برای شپردز پای هست و من مدلهای مختلفش رو امتحان کردم ولی امروز مدلی رو آموزش میدم که رژیمیه و چربی و روغن و کره و پنیر ازش حذف شده!




گوشت چرخ کرده 300 گرم
پیاز 1 عدد
گوجه فرنگی 1 عدد
رب گوجه فرنگی 1 ق غ
نخود فرنگی نصف لیوان
ذرت شیرین 3 ق غ
جعفری خورد شده 1 ق غ
سیب زمینی 2 عدد
تخم مرغ 1 عدد
نمک ، فلفل ، ادویه







پیاز را در کمی روغن زیتون تفت داده و گوشت را به همراه ادویه و دارچین و فلفل سیاه اضافه کنید. وقتی خوب پخت رب و گوجه را اضافه کنید






ذرت و نخود فرنگی را اضافه کنید






جعفری و نمک و 1 قاشق آبلیمو اضافه کرده و ظرف را از روی حرارت بردارید








سیب زمینی ها را آبپز کنید ( من 5 دقیقه در مایکروفر کباب کردم) سپس آنها را له کرده ( این پُتیتو مَشِر که در تصویر ملاحظه میکنید خیلی چیز به درد بخوریه. در 10 ثانیه سیب زمینی هاتون مَش میشه! اگه دیدید حتما بخرید) و با تخم مرغ میکس کنید ( اگه سیب زمینی هنوز داغه مراقب باشید تخم مرغ نبنده! سریع میکس کنید) من به پوره سیب زمینی ام همیشه فلفل سفید اضافه میکنم.








گوشت را در ظرف بریزید و فر را روی حرارت 220 درجه سانتیگراد قرار دهید








پوره سیب زمینی را روی گوشت ریخته و با چنگال فرم دهید ( باید نوکهایی ایجاد کنید که بر اثر برشته شدن ظاهری زیبا به پای شما بده)






پای را به مدت 20 دقیقه در فر قرار دهید








شپردز پای ، قالبی برش میخوره و توی بشقاب خیلی شیک میشه . این مقدار که من ساختم واسه 4 نفر ( یا 3 آدم گرسنه) کافیه. اگه با نون بخورید که تا 5 - 6 نفر هم جا داره! ( البته 6 تا خانم شیک که به هیکلشون اهمیت میدند بدون نون هم سیر میشن!)

39 comments:

با تشکر شام امشب ما معلوم شد درست میکنم نتیجه را اعلام میکنم

طيبه جان
سيب زمينی و تخم مرغ رو که ميکس کردم خيلی زياد چسبنده شد و براهمين به سختی رو مواد پخش می شد و حالت می گرفت.
نمی دونم چرا؟ شايد زيادی ميکسش کردم

ديگه اينکه کار خاصی کردی که اينقدر تمييز برش خورده؟

ضحی جون از جنس سیب زمینیت بوده
خودت که واردی میدونی بعضی از سیب زمینیها بعد از پختن چسبناک میشن
زیاد مهم نیست. میتونی با کمی آرد سوخاری ترکیبش کنی

همیشه همینطور برش میخوره. حتی با مرغ هم که درست میکنم ، برشش خوشگل میشه
اصلا باید قالبی از آب در بیاد و شیک بودنش هم به ههمینه. حتی اون قسمت گوشتیش هم به خاطر غلظتی که داره معمولا خوب برش میخوره

نمیدونم شاید به خاطر همون سیب زمینیه بوده که برشت خوب نشده
مزه اش چی؟ خوب بود؟

برای مهمونی میخوام درست کنم اینو.. چی اضافه میخواد؟ آخه گفتی این آبرومند نیست!

اول اينكه حتما بايد قبل از مهموني يه بار تست شه
دوم.... اگه مهمونا آدمهايي هستن كه بدون برنج زنده ميمونن پس مشكلي ايجاد نميشه

شپردز پای و موسكا

هر جفتشون نکته قالبی برش خوردنشون به اینه که سر بشه ؟
این غذا حتی اگه زیرش سس گوشت ِ و نرمه چطور قالبی در اومده ،(جل الخالق :دی)همش حس میکنم تا کفگیر بیاد زیرش شکلش بهم میخوره

نه نه! این یکی گرمه گرمه هم برش بخوره ، باز همینه که میبینی. من چند روز پیش مرغش رو هم درست کردم احتمالا تا یکی دو هفته دیگه پستش میکنم

شف جون عزيزم منم بالاخره اين غذاي خوشمزه رو درست كردم. اولين بار براي مهموني. براي اينكه يكم مهمون پسند بشه روي مواد گوشت پنير پارمزان ريختم و ته ظرفم هم آرد سوخاري ريختم. از خودم ابتكار در وكردم. اينم يه عكس كه آخر مهموني گرفتم. همه خوششون اومد و دستورش رو سوال كردن.
http://picasion.com/show/14003129/

http://i.picasion.com/pic29/25204f38baa43352d05ddf12bbf48d4b.gif

شف جون اگه ميشه يه توضيحي بدي كه چجوري ميشه مجلسي ترش كرد. مثلاً قاطي سيب زمينيش چدار بزنيم. فكر كنم خوشمزه بشه.

عالی شده
والا شپردز پای سنتی همینه
ولی آره چدار که کولاکه
کره میتونه طعم سیب زمینیش رو بهتر کنه
من مرغش رو هم درست کردم که هنوز تو نوبت پست مونده

سلام شف جون
من برا شام شپردزپای پختم، اما:
اصلا انسجام نداشت و کفگیر که میرفت زیرش همه مواد گوشتی از هم جدا میشد!
و البته با توجه به اینکه بدون دیدن تصویر و با تفکرات خودم ساختم، نمیدونم همونی که باید میبود شد یا نه! خوش طعم بود ولی برشش خوب درنیومد.
دیگه اینکه پوره سیب زمینی باید درچه حد سفت میشد؟ آخه برا من یه کم سفت بود که با زحمت! روی مواد گوشی رو پوشئندم و حالت نوک نوکی! براش درست کردم.
ممنون میشم راهنمایی کنی
قربونت

من حتما عکسهای این پست رو از نو خواهم گذاشت
مهمه که گوشتمون یه جورایی مثل یه سس سفت شه که بعد خوب برش بخوره. باید بذاری بیشتر جا بیافته که بعد خوب پرس شه و در نهایت درست برش بخوره

نه پوره اش زیاد سفت نمیشه
راحت روش پخش میشه و بعد هم فرم میگیره

یه مدل دیگه اش رو توی چند هفته آینده پست میکنم ایشالا بیشتر توضیح میدم که مشکل حل شه

http://up.iranblog.com/Files/013c3ce851014f40bb68.JPG
سلام عزيز!
دست گلت درد نكنه!
من اينو درستيدم. توي مواد گوشتيش پنير گودا ريختم ولي باز وا مي رفت!! ولي خيلي خوشمزه بود!

نه زیاد هم وانرفته
خوب شده و اینکه ...مهم طعمشه
من فکر میکنم دلیل اینکه واسه من همیشه قالبی میشه اینه که خیلی میذاریم بپزه که حسابی گوشتش خمیری شه

http://www.bilder-space.de/bilder/86c4c7-1288958013.jpg

و

http://up.iranblog.com/Files73/28e9f0dbfeff45a7b2cd.JPG

عالی بود شف مهربونم
دست گلت درد نکنه

چه برش شيكي
آدم حظ ميكنه
واقعا عاليه
البته تعجبي كه نداره
هميشه عالي ميشه كارات
:D
اون يكي هم كه شديدا خوشمزه به نظر ميرسه. گشنه ام كرد

قربون محبتت عزیزم
:Xx

http://cid-a642d1022ce2d3a8.photos.live.com/self.aspx/%da%a9%d8%a7%d8%b1%da%af%d8%a7%d9%87/P1010349.JPG#resId/A642D1022CE2D3A8!172
شپردزپای

بسيار عالي
كاملا هم قالبي در اومده
جعفري ها هم خيلي پيچ پيچي و خوشگلن

bebakhshid fingilish neveshtam.kharej az iranam va farsi nadaram.mitoonam sib zaminisho ba shiro kareh pooreh konam jaye tokhme morgh?

دوست عزیز،

برای فارسی نوشتن چندین راه وجود داره. یکی از اونها استفاده از سایتهایی مثل بهنویس هست.

http://behnevis.com/

و یا گوگل

http://www.google.com/transliterate/persian/

و یا می تونید خیلی راحت روی سیستمتون فونت فارسی رو عوض کنید. اگر سیستمتون ویندوز هست، می تونید از این لینک استفاده کنید:

http://amirweb.me/win-seven/%D8%A7%D8%B6%D8%A7%D9%81%D9%87-%DA%A9%D8%B1%D8%AF%D9%86-%D8%B2%D8%A8%D8%A7%D9%86-%D9%81%D8%A7%D8%B1%D8%B3%DB%8C-%D8%A8%D9%87-%D9%88%DB%8C%D9%86%D8%AF%D9%88%D8%B2-7/

در جواب سوالتون: تخم مرغ در این دستور برای سفت تر شدن قسمت بالایی پای هست. اگر شما حذفش کنید احتمال این که بتونید کاملا قالبی برشش بدید کمتر می شه، ولی می شه با شیر و کره درست کرد. من خودم قبلا بدون تخم مرغ درست می کردم.

من بارها بدون تخم مرغ و يا حتي كره هم درست كردم
فقط سطحش طلايي نميشه ديگه

سلام من  این پای رو درست کردم  عالی بود ممنون

واي چقدر اينا ناز شدن
در اولين فرصت كه بچه ام به عقل رسيد واسه اش درست ميكنم
آخه ما تقريبا هميشه شپردز پاي داريم چون من خودم عاشقشم
احسنت

سلام طيبه جون منم شپرذز پاي رو درست كردم البته هنوز نخوردمش چون مال نهار امروزه (كارمنديه ديگه) ولي حتما خوشمزه شده فقط يه مشكل وقتي ميخواستم با چنكگال روش فرم بدم هي ميچسبيد به چنگال و مرتب فرم نميگرفت نميدونم چرا اينجوري شده بود

سلام طيبه جونم خوبي؟ منم اين پاي رو درست كردم البته هنوز نخوردمش چون مال نهار امروزه (كارمنديه ديگه) مطمئنا خيلي خوشمزه شده فقط وقتي ميخواستم با چنگال روشو فرم بدم ميچسبيد به چنگالو فرم نميگرفت نميدونم ايرادش كجا بود خلاصه هي چنگالو نم كردم كشيدم و  شد ايني كه عكساشو گذاشتم دست گلت درد نكنه جون جوني از زنجان ميبوسمت

شپردز پای اتون بسیار زیبا شده. دستتون درد نکنه.

موردی که گفتید مربوط به شل بودن پوره سیب زمینی اتون بوده. شف در دستور هم نوشتن که بسته به نوع سیب زمینی ممکنه بیشتر یا کمتر شیر ببره.

این موردی هست که با تجربه به دست می یاد و انشاءا... دفعه بعد اگر خواستید می تونید پوره رو کمی سفت تر بردارید. هر چند که الآن هم خیلی قشنگ شده.

سلام مرواريد جون خوبين ممنون لطف دارين. احتمالا به جنس سيب زميني مربوط بوده ممنون از راهنماييتون و واقعا خوشمزه شده بود دست طيبه جونم درد نكنه هر دوتونو ميبوسم :-*

عالي شده
خيلي هم خوب فرم گرفته
مرواريد جون فرمودند دليلش بدجنسي بعضي سيب زميني هاست
:D

احسنت
و نوش جان
اتفاقا منم عاشق سيب زميني شم و گوشتاش رو ميريزم تو بشقاب آقاي شوهر

سلام من تازه با سایتتون آشنا شدم با کلی زوق و شوق این غذا رو درست کردم ولی خورد توو ذوقم :((

با اینکه مواد گوشتیشو خووب فشار دادم اصلا مثله این عکسا قالبی درنیومد با اینکه خنک شده بود بازم مواد گوشتیش وتو میشد کف ظرفم :( سیب زمینیشم وقتی با همون 1 عدد تخم مرغ میکس کردم انقد سفت شد که مجبور شدم کلی شیر واسه شل کردنش اضافه کنم بعدشم بوی تخم مرغش میزد توو دماغ ...

کلا انگار مایه ماکارونی با سیب زمینی له شده میخوردم ...

کلی خورد توو ذوقم :((( چرا ماله من مثله این عکشا قالبی نشد آخه ؟؟ :((((((

سلام ببخشید پوره ی روش فقط سیب زمینی و تخم مرغه؟؟؟

سلام ببخشید پورش فقط با تخم مرغ و سیب زمینیه؟؟؟؟

چرا کامنت من نمیاد اینجا ؟؟؟؟؟؟؟

چرا کامنت من نمیااااااااد ؟؟؟؟؟؟؟؟

کامنتم میااااااد ؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟

سلام طیبه جون. الان خیلی ذوق زده شدم. چون برای اولین بار باکس کامنت برام باز شده و میتونم نظر بذارم.
بهت تبریک میگم، سایت بی نظیرت موفق شده یه آدم تنبلی مثل من و که حتی الفبای آشپزی رو هم نمیدونه، عاشق آشپزی کنه.
برات آرزوی موفقیت روز افزون رو دارم. برای کسی که فقط برای رضای خدا به خلقش آموزش میده. تعجب نکن، نیت پاکت رو میشه به راحتی از روی نوشته هات فهمید.
خیلی دوستت دارم.
به دلیل مشکلات اینترنت، ممکنه دیگه نتونم کامنت بذارم.
پست هات رو دنبال میکنم، با عشق... .


Post a Comment

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...