2010/01/06

اسلایس ماست


آیا از یکنواختی ماست در مهمانی ها خسته شده اید؟

آیا با ترفندهایی چون ساختن ماست و خیار ، ماست و لبو ، ماست و اسفناج در فکر ایجاد تنوع در سفره خود هستید؟

آیا با پاشیدن پودر نعناء ، پودر پونه ، پودر گل سرخ در پی رنگین کردن سفره هستید؟

نگران نباشید! چاره کار شما را ما اندیشیده ایم!

با ساختن اسلایس ماست مخصوص سرآشپز به سردرگمی های خود پایان دهید!

خلاصه مطلب اینکه این دسر ماست شیک یکی از چشم نوازترین دسرهاییه که با کمی وقت و حوصله میتونید به به و چه چه مهموناتون رو حسابی راه بندازید. هم سادست، هم خوشمزه. فقط وقت و حوصله میخواد و باید یه شب توی یخچال بمونه! آره!!! پس باید از شب قبل از مهمونی دست به کار شید. البته من یه بار 3 ساعته درستش کردم و کلی استرس داشتم که برش هاش شکیل نشه ، ولی شکر خدا سربلند بیرون اومدم ( ولی بچه های عزیز، شما اینکار رو توی خونه انجام ندید! به ریسکش نمی ارزه) شب درستش کنید و فردا صبحش ( مثل صبح روز کریسمس ) ذوق زده، قبل از شستن صورتتون برید سروقت دسر ماستتون و اون رو اسلایس کنید!

توصیه شف: من این ماست رو با ژله های مختلف امتحان کردم: آلبالو، پرتقال، انار، توت فرنگی ، انگور ....تجربه ثابت کرده که با ژله توت، اسلایسهای زیباتری خواهید داشت. ولی اگه شما هم مشتری دائمی این دسر شدید؛ واسه تنوع، رنگهای دیگه رو هم امتحان کنید.

پودر بیسکوییت 200 گرم

کره 40 گرم

ماست 3 لیوان

پودر ژلاتین 1 ق غ

آب جوش ¼ لیوان

پودر ژله  يك بسته
آب جوش 2 لیوان




بیسکوییت را پودر کنید

توصیه شف : بیسکوییت ساقه طلایی مینو از همه بهتر جواب میده ! این رو تجارب من میگه! ولی اگه در دسترس نبود بیسکوییتهای دیگه رو امتحان کنید.



با کره مخلوط کرده و خمیر را کف قالب بریزید و خوب فشار دهید . سپس در یخچال قرار دهید (برای انتخاب قالب قبلا هم گفتم، به اندازه مقادیر داده شده، آب توی ظرفهای مختلف بریزید تا به ظرف مناسب برسید)


پودر ژلاتین را در آب جوش( 4/1 لیوان) کاملا حل کنید و کمی که سرد شد با ماست مخلوط کنید. مخلوط ماست را روی بیسکوییت ریخته و برای1 تا 2 ساعت در یخچال قرار دهید.

توصیه شف : من از ماست خامه ای 10 % استفاده کردم که از همه بهتر جواب میده و طعمش خیلی بهتره . با ماستهای با چربی کمتر هم میشه درستش کرد ولی اگه واسه مهمونیه با آبروی خودتون بازی نکنید و چربترین ماست موجود در بازار رو بخرید! چون در حالت عادی هم قالبی و غلیظه.



ژله را آماده کنید و اجازه دهید توی این 2 ساعت به دمای محیط برسد ( فقط به کیفیت و رنگ این ژله خارجی دقت کنید...به قول آقای شوهر آدم از شفافیتش حظ میکنه! طعم رو که دیگه نگو! حیف که کمیابه)


ژله را به آرامی با قاشق روی لایه ماست ریخته در یخچال قرار دهید. بهتر است یک شب در یخچال باشد. (رنگ رو دارید؟)


نمی دونم عکس خوب نشون میده یا نه ولی برشش عالی شده! برای هر نفر یه اسلایس توی بشقاب سرو کنید و روی میز بچینید. کاملا قیافه سفره تون رو عوض میکنه . یه نکته خیلی خیلی مهم هم بگم ....همین که مهمون ها اسلایس های ماستتون رو دیدند توضیح بدید(حداقل 3 بار) که این یک شیرینی نیست و کاملا مزه یک ماست اصیل رو میده!!! حتما حتما این رو بگید که کسی توی ذهنش شیرینی تداعی نشه که بعد واستون دردسر میشه! علاج واقعه رو قبل از وقوع باید کرد!

ولی بازم میگم، این اسلایس ماست، به عنوان یه کاسه ( در شرایط ما "بشقاب" ) ماست شیک، همراه با غذا خیلی خوشمزست و من مشتری دائمیش هستم.. ببینم شما مشتری میشید؟.....
توصیه بسیار مهم:
علی رغم اینکه من این دسر رو خیلی دوست دارم و زیاد هم درست کردم، باید توصیه کنم که هرگز این دسر رو درست نکنید مگر اینکه صد در صد اطمینان داشته باشید که از ترکیب طعم همه مواد تشکیل دهنده اش خوشتون خواهد اومد. حتی اگر یک در صد هم شک دارید خواهش میکنم درست نکنید چون زحمت زیادی داره و ممکنه تلاشهاتون بی نتیجه بمونه. مرسی


آپديت : به دليل اينكه دوستان اشاره كردن ميزان ژله در رسپي اصلي به نظر كم مياد. براي اينكه كسي دچار مشكل نشه من رسپي رو اديت ميكنم و مينويسم يك بسته پودر ژله ايراني براي دو ليوان آب. اميدوارم ديگه براي دوستان مشكلي پيش نياد

رسپی از Dairy Australia


42 comments:

سلام
فضای وبلاگ رو کاملا بهاری کردین
خیلی خوشگل شده
اسلایستون هم خیلی خوشرنگه و هم به نظر خوشمزه میاد
ممنون و دست مریزاد

سلام
من دیشب اسلایس ماست رو درست کردم و الان در حال خوردنش هستم خیلی خیلی با کلاسه و طعم خاصی داره
من از بیسکوییت پرتقالی وژله پرتقالی استفاده کردم وماستم رو هم کمی شیرین کردم
در هر صورت کارت ای ول داره

salam,kheyli zibast va age shoms begi khoshtam ham hast ma ghabool mikonim.
sedighe

bah bah ostaaaaaaaaaaad ...mibinam ke Ehsan baz khosh behalesh shode! qhiyafe zoqh zadash didani boodeh! bayad tel bezanam ba tafasir vaasam tarif koni!

are Sedighe joon hatman emtehan kon!

شیف جون خیلی باحالی ای ول نازی

سلام طيبه جان
من اسلايس ماست رو برا مهمونی روز پنجشنبه ام درست کردم و با استقبال هم رو به رو شد. خيلی ممنونم. تنوع قشنگی بود

البته من با دومشکل روبه رو شدم که باعث شد اسلايسمن به خوشگلی مال شما نشه
يکی اينکه قطر بيسکوييت من زيادتر از مال شما شد و مهم تر اينکه خوب به هم نچسبيده بود

و يک سئوال ديگه. چطوری ماست رو اينقدر خب پهن کردی؟ ماست من خيلی سفت بود و خيلی ناهموار شد سطحش

جدا شدن بیسکویت هم دلیلش سفتی ماستت بوده ضحی جون
اگه ماست خامه ای استفاده کردی غلظت ماستت زیاد نبوده اما احتمالا زیادی سرد بوده... مخلوط ژلاتینت رو باید بذاری از دمای جوش بیافته ولی نباید بذاری کاملا سرد شه چون بعد اگه ماستت هم سرد باشه، اون وقت درجا میبینده و همینی میشه که سرت اومده...ولی اگه مخلوط ماست و ژلاتینت به غلظت ماست باشه و هنوز پروسه ژلاتینیش توش اتفاق نیافتاده باشه، ماست توی بیسکوییت نفوذ میکنه و وقتی که اسلایس رو بر میداری با بیسکوییت یکپارچه است
موفق باشی عزیزم

خیلی لطف کردی. ممنون
ماستم خامه ای بود و وقتی توش ژلاتین ریختم یکمی حالت گلوله گلوله پیدا کرد. احتمالا همینی که استاد می گن اتفاق افتاده
;)
انشاالله دفعه بعد. ولی طعمش واقعا خوب بود.
بازم ممنون
:*

ممنون طیبه جون؛ خوشمزه بود!
فقط من اصرار داشتم که غالب بخوره که خیلی خوب نشد، ولی با کارد خوب برش خورد.
http://img98.com/show.php/46699_1.jpg.html

قالب خورده اش که خوب شده زهرا جون فقط احتمالا باید کره اش رو بیشتر کنی که کراست بیسکویتیت بهتر قالب بخوره

سلام طیبه جون
امیدوارم همیشه موفق باشی.
عزیزم من هم که این ماست را درست کردم به راحتی بر نگشت و جدا شد و ماست هم وا رفت و حالت ژله ای نداشت و من آن را سرو نکردم. ولی ازاین که وقت برای طرفدارانت می ذارین
ممنونم. دوستدار شما شهـــــلا
May 15,2010 2:20 PM

شهلا جون احتمالا به دو دلیل این اتفاق افتاده
یکی اینکه مقدار ژلاتینت کافی نبوده که خوب خودش رو بگیره و به همین دلیل به بیسکوییت نچسبیده و قالبی هم از آب در نیومده
ولی...اگه مطمئنی که اندازه گیریت درست بوده و پودر ژلاتینت هم فاسد نشده بوده و جنسش خوب بوده، ممکنه که زود از قالب درش آورده باشی

من چند بار این رو درست کردم و یه بارش فرصت کافی نداشتم و زود برشش زدم ولی با کمک هزار سلام و صلوات ....بازم خوب شد
ایشالا دیگه همچین مشکلی پیش نیاد چون میدونم چقدر آدم تو ذوقش میخوره که بعد از کلی زحمت ، کارش خراب شه
موفق باشی عزیزم

سلام م م م م م م م م
من تازه سایت شما رو دیدم صد البته که بسیییییییار حیجان زده شدم،و به خاطر شما جی میل ساختم تا باهاتون بتونم در ارتباط باشم(چون من همیشه از یاهو استفاده می کنم)
من دیروز بعد از ظهر درست کردم و گذاشتم تو یخچال تا ببنده!!!
خیلی استرس دارم، جون به نظرم وقتی ژلاتین و تو ماست ریختم ،ژلاتین ها توش چاق شدن ):
حالا باید تا شب صبر کنم ببینم چی میشه

یعنی اینکه ژلاتین سریع بست و تیکه هاش توش پیدا بود؟ خب باید کم کم اضافه میکردی و سریع و تند هم میزدی که نبنده
ماست هم حتما خیلی سرد بوده
امیدوارم خوشگل شه

بله، دقیقا
راستش من اصلا کار با ژلاتین رو بلد نیستم
وقتی هم که ورقه ژلاتین رو تو آب جوش ریختم کامل حل نشد،توش تیکه های کوچولو موند، که فکر کنم همونا بود که بزرگ شده بودند.

ورقه ژلاتین؟ اوه دلیلش همین بوده
ورقه ژلاتین کار باهاش از پودر ژلاتین سخت تره
ورقه ژلاتین رو باید توی آب سرد خیس بدی خوب که نرم و خمیری شد توی مواد بریزی و خوب با همزن بزنی تا حل شه! شیوه عمل آوریش فرق میکنه

پیشنهاد میکنم پودرش رو بخری

salam,aslan dost nadarm ino begam,vali migam chon momkene man bad dorost karde basham,
onam ine ke man dosrost ke kardam zaheresh mesle soma shod,faghat ertefae Mast kemtar az shoma shod,chon zarfam pahn tar bud,vali 2 ta moshkel dashtam
1.tahesh chon biskoet bod az zarf joda nemishod
2.mavad aslan maze hashun be ham rabti nadasht,va har ki khord khoshesh nayomad!!!!
mamnun misham rahnamyim konid va be del nagirid
chun shoma kheyli ba salighe va ostadid,nemikham dar haghetun bi lotfi karde basham

نه خواهش میکنم این چه حرفیه
من خودم دقیقا از مهمونها همین حرف ها رو میشنوم
و البته یه مدته که سعی میکنم این جون دسر ها رو دیگه آموزش ندم و فقط واسه خودم درست کنم چون مزه اش ایرونی پسند نیست
دوستان شما کاملا حق داشتن
خارجیها ترکیب ماست رو با همه چیز دوست دارن ولی ایرونیها باهاش مشکل دارن
خودم اینا رو خوب میدونم
واسه همین دیگه اول همه رسپیها دارم توضیخ میدم که کسی امتحان نکنه مگه اینکه مطمئن باشه از ترکیبش خوشش خواهد اومد
واقعیتش اینه که من خیلی این دسر رو دوست دارم و زیاد هم درست کردم

واسه اینکه جدا شه من از ظرف پیرکس استفاده میکنم
و البته توی ظرف برش میزنم و بعد با یه کفگیر کاملا صاف میزنم زیرش. واسه اینکه بیسکوییتش خوب سفته و مثل سنگ میمونه راحت قالبی میاد بیرون

صادقانه توصیه میکنم از این به بعد هیچ رسپی دسری که توش ماست داره رو امتحان نکنید. جدی میگم

باز هم معذرت میخوام که زحماتتون به نتیجه مطلوب نرسیده
سعی میکنم دیگه پیش نیاد که کسی ناراحت نشه

وای ی ی ی ی ی ی ی ی نه،
من ناراحت نشدم و قصدم این نبود که شما رو از گذاشتن طریقه درست کردن دسر ها منصرف کنم، بی سلیقه گی از ما بوده، همین که شما اول کار یه توضیحی بدید که این غذاها با ذائقه ما جور هست یا نه کافیه، مثل سوپ پیاز فرانسوی
در ضمن از آشنایی با خانمی مثل شما که این قدر هنرمند و مسلط به چند زبان مختلف هستید خوشحالم و به زن بودنم می بالم

واقعا کامنت مفید و سازنده ای بود من حتما توی تمام رسپی های بعدی از اول ذکر خواهم کرد

الان هم از قبل دو تا دیگه رو تایپ کرده بودم که پست کنم واسه این هفته... صد بار ذکر کردم که کسی که ماست توی دسر ها دوست نداره درست نکنه
و یا ترکیب کیوی با بقیه دسرها که خیلی ها خوششون نخواهد اومد

باز هم ممنونم

راستی این قضیه قرعه کشی چیه؟ تو قسمت کلاهی برای یک بانو دیدم !
و از کجا باید بفهمیم که داره کدوم قسمت و چه زمانی قرعه کشی میشه؟

شما که هر روز دارید اینجا سر میزنید... هرموقع قرعه کشی درکار بود ، همون روز تو همون پست میبینیدش

طیبه جون این که نوشتی پودر ژله 16 گرم اشتباه تایپی است؟
یک بسته باید باشه؟

توي رسپي اصلي همينقدر داده
آخه ميزان لايه ژله ايش خيلي كم و نازكه
البته براي اطمينان خاطر و مخصوصا اين كه شما از ژله ايروني ميخوايد استفاده كنيد حتما ميزان رو چند برابر كنيد چون ژله ايروني غلظتش خيلي كمتره

مقش شب:

http://public.blu.livefilestore.com/y1pml5TizR-UomPwKoRk1qIPS76ftbt1Xut0WKGl-UcDkWD10ueruIfj4k3YHwBbmvDjYXsdZZfrdxMemm4DiLyMg/%D8%A7%D8%B3%D9%84%D8%A7%DB%8C%D8%B3%20%D9%85%D8%A7%D8%B3%D8%AA.JPG?psid=1

من ماست دو لیوان و نصفی داشتم، کمی ارتفاع لایه ماستم کم شد. برای کراستش از مخلوطی از بیسگوییت ساقه طلایی ایران و دایجستیوی که نمی دونم از کدوم کشوری خریدم!! استقاده کردم، در کل شد 200 گرم.

ژله اش هم که طبق معمول از احسانه جون بود که دستشون درد نکنه باز هم.

محصول مشترک بود خلاصه!

:D

برای قالبش هم من از قالب مربعی که دارم استفاده کردم، به همین خاطر فکر کنم فشردن کراست در لبه های انتهایی اش کمی دشوار شده بود و منسجم خیلی نشد لبه هاش.

پودر ژله رو هم اول 10 دقیقه روی آب سرد و بعد توی مایکرو گرم کردم و بعد با 3 تا قاشق بزرگ از ماست مخلوط کردم و به این صورت دمای ژله رو آوردم پایین و بعد این مخلوط رو با ماست اصلی مخلوط کردم.

و اما مزه اش، یعنی بدویید برید درستش کنید، سرتون کلاه رفته تا به حال شدید!!
مزه اش خیلی لطیف و فرش و ...

یامی!!

من که عاشقش شدم. فکر کنم باید برم از این قالبهای استوانه ای بگیرم که این جور شیرینی ها رو توی قالبهای کوچولوی گرد درست کنم .

دست شف درد نکنه.

به به...به به... و باز هم به به! منم عین خودت از دسرهای ماستی بسی لذت میبرم. متاسفانه اطرافیانم زیاد طرفدارش نیستن ولی من چون این رو خیلی دوست دارم توی خیلی از مهمونی ها سرو کردم
با وجود اینکه ارتفاعش کم بوده ولی ظاهرش باز هم عااااااااالی شدهو برشهاش شیکه
بله داشتن اون قالبها هم مزیتیه. منم اگه جایی ببینم حتما میخرم

مقش شب بهاره جون:

https://skydrive.live.com/?wa=wsignin1.0&cid=4caa14d7a92ba818&sc=photos#!/?cid=4caa14d7a92ba818&sc=photos&id=4CAA14D7A92BA818!128!cid=4CAA14D7A92BA818&id=4CAA14D7A92BA818!114&sc=photos

اسلایسش تمیز در اومده بهاره جون
احسنت

https://profile.live.com/cid-2172bc176e9e469f/#!https://skydrive.live.com/?cid=2172bc176e9e469f&sc=photos!cid=2172BC176E9E469F&id=2172BC176E9E469F%21856&sc=photos

طیبه جون یادته هرچی ماست توش داشت من میگفتم بده؟ یا ذائقم تغییر کرده یا اینکه دیگه دختر خوبی شدم
:P
هیچ وقت یک درصد هم احتمال نمیدادم اینو درست کنم!!
تا اینکه چند روز پیش زنداییم یه چیزی درست کرده بود که میگفت ماسته و البته ژله روییش نسکافه داشت بد مزه هم نبود من ازش نپرسیدم چیکار کرده ولی در جا یاد همین
اسلایس ماست افتادم
فقط واسه محکم کاری دستورو نصف کردم که اگه دوست نداشتم زیاد ضرر نکنم البته من هر چی فکر کردم درکم نرسید که ایا 16 گرم ژله با 2 لیوان اب جوش به حدی از سفتی مرسه که قابل برش باشه یا نه اینه که کل یه بسته رو درست کردم اگه لایه ماست نسبت به ژله ضخامت کمی داره دلیلش همینه
به شیوه مروارید جون ژلاتینو با مقداری از ماست مخلوط کردم که خرابکاری اتفاق تیفته

اما طعمش.....
جه ربطی داره خب...
ولی چیکار کنم مثل چیزکیک بود!!!!!!!
تازه هر چی به مامانم گفتم این ماسته اصلا توش پنیر نداره گفت طعمش همونه و تو دفترش نوشت چیز کیک
ها ها
شاید چون ژله بیشتری داشت ما اینطور احساس کردیم ولی هر چی بود عالی بود
مرسی
https://profile.live.com/cid-2172bc176e9e469f/#!https://skydrive.live.com/?cid=2172bc176e9e469f&sc=photos!cid=2172BC176E9E469F&id=2172BC176E9E469F%21857&sc=photos

دهنم آب افتاد

پریس جون،

ماستتون چند درصد بود؟

نکته دیگه اش اینه که معمولا روی بسته ژلاتین می نویسن مثلا برای چه مقدار مایعات و یا چیزهای دیگه باید چقدر پودر ژلاتین استفاده کرد. روی بسته شما چی نوشته؟

به نظر من که مزه اش شباهتی با چیز کیک نداره.

در ضمن من خودم هم رابطه خیلی خوبی با ماست ندارم. یعنی شاید ماهی یه بار مثلا، خیلی بخوام لطف کنم، ماست و خیار درست کنم برای غذا.

اگر نه من معمولا اصلا ماست توی یخچالم ندارم!!

:D

والا اینجا ما دو سه نوع ماست داریم کم چرب پر چرب و بی چربی

ولی جدیدا بعضی از محولات کاله رو هم میتونم تو بعضی سوپر مارکتا پیدا کنم اقای همسر خیلی از طعم ماست سون کاله خوشش میاد و الا اونم مثل شما سالی یه بار هم ماست نمیخوره!

من از ترکیب ماست سون کاله و ماست پرچرب اینجا استفاده کردم

شباهت طعمش با چیز کیک از همون لایه ژله ایش میومد امروز که اخرین اسلایسشو خوردم کاملا مشخص بود
معمولا رو بسته ژله های اینجا نوشته یک لیوان اب جوش و یکی اب سرد

منم طبق همون دستور درست کردم
رو بسته ژلاتین هم اره همیشه نوشته این بار بسته بزرگشو گرفتن فقط نوشته تو اب جوش باید حل بشه

من عادت کردم ماستو با خرما بخورم یه شیوه سنتی تو شهر ماست که جدیدا مامانی خانوم میگن نخورین اهن خرما از بین میره منم ماست خالی دوست ندارم

خيلي شكيل و خوشرنگ و زيبا شده
اسلايسهاش هم كه عاليه
مزه ... خوب ديگه ذائقه ايه
ولي خوشحالم كه ديگه داري با همه مواد غذايي كنار مياي. اين نشون ميده زبانت با طعمهاي مختلف داره عادت ميكنه
ميدوني كه ذائقه قابل تربيته

بله خب چون لايه قرمز رنگش نازكه نيازي به ژله زيادي نيست
ولي دسر شما خوشگل شده
احسنت

مشق شب

قبلش فکر نمیکردم اینقدر دردسر داشته باشه 
برشش اصلا خوب نشد، بیسکوییت‌هاش خودشونوو نگرفتن، نمیدونم مشکلش چی بود
وقتی کره زدم احساس کردم خمیری نشد برای همین خیلی کم کره دیگه اضافه کردم . بقیه موادش دقیقا همون اندازست
البته همه ی اندازه ها رو نصف کردم
وقتی ژله رو روی ماست میریختم هم کمی از ماست با ژله قاطی شد
میشه بفرمایید اشکال کارام کجا بوده؟

در مورد طعمش، عجیب بود. زیاد نمیشد خورد. خوشبختانه همسرم بیشتر خوشش اومد.
هرکسی خورد گفت ماستشو یکم شیرینتر میکردی بهتر میشد
میخواستم بپرسم چطوری شیرینش کنم  که بازم قالبی دربیاد و مشکل دیگه ای پیش نیاد؟

امروز بعد از دو روز که دوباره میخوردم مزشو خیلی دوست داشتیم
انگار اول خیلی عادت نداشتیمممنونم طیبه جان

والا به نظر من كه برشش خوب شده يعني اون جوري كه شما گفتيد من فكر كردم كامل وا رفته بوده
اما ايني كه من بينيم خوبه
ژله اش كه عالي بسته و ضخامتش هم كاملا مناسب و زيباست
قسمت ماستش هم خوبه اما ميتونيد يه اپسيلون ژلاتينش رو بيشتر كنيد. ميدونيد كه جنس ژلاتينها هم فرق ميكنه
براي بيسكويتش هم به نظر من اين مدلي كه پودر بشه خوشمزه تره اما براي اينكه قالبي برش بخوره ميتونيد كره اش رو بيشتر كنيد
همه اينها قابل حله
و بازم ميگم به نظر من زيبا شده

دقيقا! يعني بايد هميشه بهشون بگيم كه اين ماسته نه دسر. كه برداشت شيريني تو ذهنشون نكنن
واسه خانواده ما كه شيريني دوست ندارن مثلا گزينه خوبيه

اما چرا ميتونيد توش تا جايي كه دوست داريد پودر قند بريزيد هيچ مشكلي پيش نمياد

جالب اينجاست كه منم هميشه فرداش طعمش رو بيشتر ميپسندم انگار بهتر جا ميافته

مرسی طیبه جان، خیلی خوشحال میشم تعریف میکنین، کلی انرژی میگیرم
من حدودا روزی 5،6 ساعت اگه کاری پیش نیاد وبلاگتونو میخونم وکیف میکنم و دعاتون میکنم
امیدوارم بتونم یه روز یکم از هنر شما رو داشته باشم
موفق و سالم باشید

اینم از اسلایس ماست من :)

Post a Comment

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...