2010/01/25

اوشن موس کیک



از این مدل ژله آکواریوم شاید توی اینترنت زیاد دیده باشید ( شاید هم تا حالا اصلا ندیدید و نشنیدید ) برای درست کردن ژله آکواریوم کافیه دوتا بسته پاستیل بخرید و یک بسته ژله بلوبری ( همون ژله آبی رنگ ) و کمی سنگ اسمارتیزی! همه رو توی ظرف بریزید و یه ژله هم روش! به همین سادگی! ولی فرق ما شفها با بقیه اینه که ساده ترین چیزها رو به شکل حرفه ای ارائه میدیم. کیک با تزئین ژله ، چیزیه که خیلی ها دنبالش هستند. به همین دلیل من تصمیم گرفتم که کیک با تزئین ژله آکواریوم ( که جدیدا طرفدار پیدا کرده ) رو آموزش بدم. بچه ها از دیدن ژله ای که پر از ماهیهای رنگی و ستاره دریاییه ذوق میکنند. حالا اگه زیرش هم کیک باشه که دیگه نورعلی نوره! من کیک با تزئین ژله رو به مدلهای مختلف درست کردم و واقعیتش اینه که کمی کار با خامه دردسر داره و حتما باید تا حدی حرفه ای باشید که کارتون شیک از آب در بیاد! ایده ای که به ذهنم رسید ، جایگزین کردن کیک خامه ای با موس کیک بود! در این مدل خاصی که آموزش میدم شما نیاز به هیچگونه تبحری در امر کار با خامه ندارید و حتی اگه "خامه فرم گرفته" هم نتونید درست از آب در بیارید باز کیکتون صاف و صوف و تر و تمیز از آب در میاد!!!!

" ocean cake اوشن کیک" به کیک هایی گفته میشه که در تزئینش از موجودات دریایی استفاده میشه ( من بعدها اوشن کیک با تزئین "پری دریایی" رو آموزش خواهم داد ولی چون خیلی حرفه ایه، باید تا اون موقع به تبحر کافی رسیده باشید که بتونید دست به خلق یه پری دریایی بزنید!!! پس کمی بجنبید!) و موس کیک از سری کیکهاییه که بیسش از موس تشکیل شده. برای ساختن موس کیک شما یه لایه نازک کیک اسفنجی نیاز دارید و یه لایه قطور موس ( موسهای حرفه ای رو هم کم کم آموزش میدم . به ویژه موس مورد علاقه خودم " چاکلت موس"!). حالا من این دو رو ترکیب کردم و چون میخواستم کیکش بیشتر کیک باشه تا موس ، از دو لایه کیک استفاده کردم. این مدل کیک رو میتونید با خیال راحت به عنوان کیک تولد روش حساب باز کنید و اگه مثل من شاغل هستید میتونید از اداره که برگشتید کیکتون رو درست کنید و بذارید توی یخچال تا ببنده و فرداش ، که همون روز تولد باشه ساندویچهاتون رو آماده کنید ( من یعنی قرار شده که این رو هم آموزش بدم ولی چون سوسیس کالباس توی رژیم غذاییم وجود نداره باید واسه اینکار برم خرید و خوب.... تنبلی تا حالا اجازه نداده! ) و در آخرین لحظات کیکتون رو از قالب در بیارید! آخر اکپرس که میگن همینه! خوب دیگه زیادی شد....بریم سروقت کیک...

من کارها رو به ترتیبی که خودم انجام دادم توضیح میدم . چون اینجوری در کمترین وقت ممکن تونستم کیک رو آماده کنم و از وقتم حد اکثر سوء استفاده رو کردم! یعنی بعد از نماز عشاء که کار رو شروع کردم ... 11 شب دیگه تمام شد و میشد بری بخوابی ( ولی کلی ظرف کثیف میشه، پس نمیشه بری بخوابی !)
اولین کاری که کردم آماده کردن خامه بود. برای اینکار 2 تا بسته خامه مارک روزانه ( هر بسته 210 گرم) رو با نصف لیوان شکر توی یک ظرف فلزی ریختم و گذاشتم توی فریزر. نکته اول اینکه ما به شکر زیادی علاقه ای نداریم پس این نصف لیوان کل شکری بود که من استفاده کردم! نکته دوم.... من قرار نیست امروز طرز تهیه خامه فرم گرفته رو توضیح بدم پس سر فرصت اینکار رو خواهم کرد. فعلا شما ساختن این موس رو یاد بگیرید تا بعد!


شکری که در خامه می ریزید باید ریز دانه باشه تا به خوبی در خامه حل بشه. شکر رو با خامه زیاد مخلوط نکنید! همینقدر که با یه قاشق دو دور هم بزنید کافیه. بذاریدش توی فریزر و مشغول ساختن کیک اسفنجی بشید. من یک کیک اسفنجی 4 تخم مرغی درست کردم. دقیقا مطابق دستور عمل کنید تا یک کیک لطیف و کاملا اسفنجی بدست بیاد. من از دو قالب استفاده کردم و مایع رو نصف کرده و در این دو تا قالب ریختم. پیشنهاد میکنم که شما هم قالب که میخرید از هر کدوم دو تا بخرید که بعد مجبور نباشید کیک رو نصف کنید . اینجوری شکیل تره چون اگه تازه کار باشید ممکنه کیکتون رو کج و کولی ببرید و یا تیکه تیکه بشه. ولی اگه دو تا قالب داشته باشید دو تا کیک یه اندازه خوشگل خواهید داشت. من هر قالب رو دونه ای 2000 تومن خریدم و تا سالها میتونم باهاشون کیک درست کنم. پس این یه سرمایه گذاری به حساب میاد. ولی اگه شما کیک پز حرفه ای نیستید میتونید توی هر ظرفی که دوست داشتید درست کنید و بعد به دو قسمت تقسیمش کنید. ظرفهای گرد پیرکس هم گزینه خوبیه و یا دو تا ماهیتابه یک اندازه. ساختن کیکتون حداقل نیم ساعت طول میکشه ( البته در شرایطی که خیلی ماهر باشید) کیک رو که توی فر گذاشتید یه سری هم به خامه بزنید و یه بار هم بزنید و تیکه های یخ زده دورش رو به وسط ظرف منتقل کنید. بعد از نیم ساعت ( یا بیشتر) شما باید رگه هایی از یخ در کل خامه مشاهده کنید. ظرف رو بیرون بیارید و با همزن برقی بیافتید به جونش. در کمال تعجب میبینید که در کمتر از 5 دقیقه شروع به فرم گرفتن میکنه! شما باید 10 دقیقه به هم زدن ادامه بدید ویا تا زمانی که خطوط پره های همزن کاملا توی خامه دیده بشه. بستگی داره زمستون باشه یا تابستون.
من قرار بود کار ها رو به ترتیبی که خودم انجام دادم توضیح بدم! .... اول خامه رو توی فریزر گذاشتم. کیک رو درست کرده و توی فر گذاشتم. قالب کمربندی رو توی فریزر گذاشتم. ژله بلوبری رو درست کردم. ژلاتین رو آماده کردم. کیک رو از فر بیرون آوردم و بعد از سرد شدن توی فریزر گذاشتم و در این مرحله خامه فرم گرفته رو درست کردم .
این مراحل کار بود. حالا همه رو توضیح میدم....


این قالب کمربندی، داشتنش از نون شب هم واجب تره! یادمه اون موقعها توی تلویزیون کیکهایی رو که با این قالبها درست میکردند رو با حسرت میدیدم و کلی غصه میخوردم که نمیتونم یه همچین کیکهای خوشگلی درست کنم...تا اینکه 5 سال پیش توی گناوه توی یه مغازه که توش از شیر مرغ تا جون آدمیزاد پیدا میشد ، کنار چندتا حوله و تیشرت و صابون لوکس یک ست سه تایی قالب کیک کمربندی دیدم!!! آقا ما رو میگی چشامون هشت تا شده بود و هی جعبه رو بالا و پایین میکردم ببینم این واقعا خودشه؟! خلاصه اون روز نفهمیدم چه جوری خودمو به خونه برسونم تا به مامانم نشون بدم چی گیر آوردم!!! اولین چیزی هم که باهاش درست کردم ، محبوب ترین کیکها ؛ یعنی "چیز کیک" بود!! کیک دوم موس کیک توت فرنگی فرانسوی یا " لُفغِزیه" بود. که البته هر دو رو خواهید آموخت
پس همین امروز تشریف ببرید یه دونه قالب کمربندی بخرید که از خوش شانسی تون دیگه سنگ بازاره و همه لوازم قنادی ها انواع و اقسامش رو دارند. قیمتش رو نمیدونم چون من 5 سال پیش زیر مفت خریدم :D
برای ساختن موس کیک باید قالبتون کاملا سرد باشه. پس از قبل توی فریزر قرار بدید. ما به صفحه کف احتیاجی نداریم و کیکمون رو باید روی ظرف سرو درست کنیم. چون منتقل کردنش به یه ظرف دیگه کار حضرت فیله! من از یه بشقاب آبی رنگ استفاده کردم که با تم اقیانوسی کار همخونی داشته باشه. بشقاب رو هم باید توی یخچال بذارید تا کاملا سرد بشه.
کیک اسفنجی تون هم باید کاملا سرد باشه...پس کیکها رو هم توی یخچال بذارید و اگه مثل من فرصت کافی ندارید ، توی فریزر! البته با قالب. بعد از اینکه مطمئن شدید همه چیز به اندازه کافی سرد شده؛ کیک ها رو از قالب بیرون آورده و کاغذ روغنی رو ازش جدا کرده و در مرکز ظرف سرو قرار بدید.
تا این مرحله خامه تون هم باید آماده شده باشه. برای اینکار باید 3 قاشق پودر ژلاتین رو با نصف لیوان آب سرد مخلوط کنید و بعد طبق معمول روی بخار آب قرار بدید تا ذوب بشه . من هم که مثل همیشه 1 تا 2 دقیقه در مایکرو فر گذاشتم. البته در این روش باید هر 30 ثانیه یک بار هم بزنید تا حل بشه. من با این روش یک محلول یکنواخت بدست میارم ولی اگه شما لخته و یا گلوله هایی از ژلاتین توی کار میبینید حتما با یه توری صافش کنید. چون هیچکس دوست نداره توی موسش تکه های لاستیکی داشته باشه! پس تنبلی نکنید و حتما این کار رو انجام بدید

بعد از اینکه محلول ژلاتین کاملا سرد شد ( گفتم کاملا!) توی خامه بریزیدش و خوب بزنید تا یکدست بشه. من چون میخواستم وسط کیک موز بچینم توی خامه 2 قطره اسانس موز ریختم. ولی شما مجبور نیستید اینکار رو بکنید!
آپديت:
خيلي از دوستان مشكلي كه واسشون پيش مياد اينه كه ژلاتينشون توي خامه لخته ميشه. همينطور كه توضيح دادم بايد محلول ژلاتينتون سرد شه و بعد به خامه اضافه اش كنيد وگرنه چون ژلاتين داغه و خامه خيلي سرد؛ درجا لخته ميشه. بايد اجازه بديد دماش پايين بياد و(كمك ميشه ابتدا اگه كمي خامه بهش اضافه كنيد) و بعد به خامه زده شده اضافه اش كنيد اينطوري شكه نشده و لخته نخواهد شد.
تحت هیچ عنوان ضریب اطمینان رو بالا نبرید ( مهندسین عمران این یه تیکه خوب متوجه میشن!) یعنی مقدار ژلاتین رو افزایش ندید که اطمینان حاصل کنید که خوب میبنده! چون با اینکار به جای یه موس لطیف خوشمزه یه تیکه لاستیک خواهید داشت! حالا خود دانید!ضریب اطمینانش رو بالا نبرید که بعد مردم بگن "اه اه... موس چیه مزه لاستیک میده"!!! از ما گفتن بود.

همینطور که مشاهده فرمودید قالبی که من کیکهای اسفنجی رو توش درست کردم کوچکتر از قالب کمربندی هستش. اگه شما از خود قالب کمربندی برای ساختن کیک استفاده کردید باید دور کیک رو ببرید تا کوچکتر بشه چون باید دور کیک رو یک رینگ خامه بگیره و کیک اصلا نباید دیده بشه! این دقیقا همون رمز کاره که گفته بودم. یعنی دور کیک با خامه (توی قالب) پوشش داده میشه. و دیگه لازم نیست شما ساعتها گرفتار صاف و صوف کردن خامه دور کیک باشید! (تریک رو حظ کردید؟)

خوب با قاشق نیمی از خامه رو دور تا دور کیک بریزید و خوب فشار بدید که حباب هوا توی کار باقی نمونده باشه که بعد ایجاد سوراخ کنه. من روی کیک از موز و گردو استفاده کردم ( همه تا حالا متوجه شدید که چقدر موز توی کیک رو دوست دارم!)



کیک دوم رو روی لایه اول قرار بدید و نیمه باقی مونده خامه رو روش بریزید و مجددا خوب فشار بدید.



تا اینجای کار دیگه تقریبا موس کیک ما آماده ست. توی یخچال بذارید تا خودش رو خوب بگیره . همینطور که قبلا توضیح دادم باید تا حالا ژله آبی رنگ رو درست کرده باشید. برای اینکار ¾ لیوان آب جوش رو با یک بسته ژله مخلوط کرده و برای 1 دقیقه در مایکروفر قرار دادم و بعد ¾ لیوان یخ توش ریختم و هم زدم تا کاملا حل شد. ژله رو توی یخچال نذاشتم!



خوب و اما تزئین....من یک بسته پاستیل کوسه مارک شیبا خریدم چون به نظرم از مارک ببتو خوشگلتر هستند. تصمیمش با خودتونه. ستاره های دریایی با مارک ببتو. پاستیل اسپاگتی طعم سیب و پاستیل ترش طعم سیب که هر دو سبزرنگ هستند . سنگهای اسمارتیزی که جنس تا جنس قیمت و رنگهاشون متفاوته. من از مدل کُره ایش خریدم که ظاهرا جنسش بهتره.



برای ایجاد طرح روی کیک دیگه با سلیقه خودتون هر مدلی که دوست داشتید میتونید پاستیلها رو بچینید ولی من یه طرح تنگ ماهی توی ذهنم تجسم کردم و اجراش کردم که اینجا واسه تون توضیح میدم. ابتدا با دوتا پاستیل ترش کار روی گیاهان دریایی رو شروع کردم.



بعد با پاستیل اسپاگتی جلبک دریایی رو درست کردم. کافیه اسپاگتی ها رو از هم باز کنید و کنار هم روی کیک بچینید. برای جدا کردنش، اسپاگتی ها رو نکشید چون پیچ و تابش از بین میره و صاف میشه و قیافه کار طبیعی از آب درنمیاد!



حالا کوسه ها و ستاره ها تون رو بچینید.
توصیه شف: میدونم که توی هر بسته پاستیل یه عالمه ماهی هست و شما هم خیلی دوست دارید که همه رو روی کیک بچینید اما ما نقاشها یه قانون داریم که میگه زیبایی توی سادگیه! (مگه نه صدیقه؟!) پس جلوی خودتون رو بگیرید و زیاد کار رو شلوغ نکنید. توجه هم داشته باشید که پاستیل در مجاورت با آب پف میکنه!!!! پس حواستون باشه که یه جای خالی هم توی کار بذارید :p


زیاد سنگ توی کار نذارید چون رویه رنگی سنگها با ژله ترکیب میشه و فقط مغز قهوه ایش باقی میمونه و ژله آبی رنگتون قهوه ای میشه!!!


برای اینکه رطوبت ژله کار رو خراب نکنه باید ژله تا حدی ببنده . پس باید توی یخچال بذاریدش. من قبلا گفتم که ژله رو توی یخچال نذارید! دلیلش اینه که ممکنه گرفتار تزئین کیک بشید و از ژله تون غافل بشید و ژله توی یخچال ببنده. پس باید در این مرحله اینکار رو انجام بدید که کل حواستون جمع ژله باشه. کیک رو توی یخچال بذارید و هر 5 دقیقه ژله رو هم بزنید. وقتی به غلظت سقیده تخم مرغ رسید. کیک و ژله رو از یخچال خارج کنید و حالا با قاشق کم کم ژله رو روی پاستیلها بریزید ( نه روی سنگها) من اجازه دادم که نوک باله کوسه ها از آب بزنه بیرون. و همچنین به ستاره دریاییم یه تاب دادم که یه دستش به قالب بچسبه و بعد از آب بیرون بیاد. خلاصه اینکه یه فرم واقعی به تصویر دادم.
توصیه شف: اگه احیانا حواستون پرت شد و ژله بست ( انسان جایزالخطاست!) 5 ثانیه توی مایکروفر قرار بدید (یا روی بخار آب) تا کمی ذوب بشه

حالا کیکتون رو بذاریدش توی یخچال و مسواک بزنید و بخوابید.



فرداش که از اداره برگشتم کیک رو از قالب بیرون آوردم. برای اینکار باید از سشوار استفاده کنید ( که فکر کنم توی همه خونه ها پیدا میشه. مگه اینکه خدای نکرده از سگ شانسی همونروز بسوزه!) دو دور ، دور کیک رو با سشوار گرم کنید و بعد با چاقو لبه ژله رو آزاد کنید و قالب رو به آرومی باز کنید. قانونا باید چیزی به قالب نچسبیده باشه ولی اگه احیانا چسبیده بود با یه کارد بلند باریک از قالب جداش کنید. من روی کیک کمی سنگ ریختم و چندتا جلبک اضافه کردم. دور کیک هم با جلبک و یه ستاره دیگه تزئین کردم.

همینطور که ملاحظه میفرمایید دور کیک کاملا به صورت حرفه ای صاف از آب در میاد و کسی متوجه نمیشه که شما بار اولتون بوده که کیک درست کردید!! الان 2 نصفه شبه که من دارم این رو مینویسم و مخم ساعتهاست که تعطیل شده و کرکره رو کشیده پایین! پس اگه نکته ای رو جا انداختم بگید توضیح بدم....شب بخیر

62 comments:

سلام طیبه جون
کارت حرف نداره
یه همچین تزئینی برای تولد بچه ها واقعا چشمگیره
البته برای ما که مزش رو هم چشیدیم واقعا عالی بود
دستت طلا

آزاده
اوشن موس کیکت خیلی عالی و همچنین خوشمزه بود

salam mohandes
ey val ma vaghean be dashtane dokhtarammei mesle shoma eftekhar mikonim.
karet kheili doroste!
man chon be ellate mazurat cake 2rost nmknm faghat ocean jelly dorost mikonim!!!!!!!!!!!!!!albate ba arze mazerat az shoma

baashe Doctor joon shoma jello dorost koni ham baz dooset darim :p
kiss kiss (^^,)

salam tayebeh joon
dastet dard nakone ke baraye ma honareto be namayesh mizari,kolli behet eftekhar mikonim.vali moteasefaneh man kheili az aksaro nebiminam makhsosan akhare karia.tayebeh joon bizahmat shirini ham amoozash bedeh,ma doa mikonim hamishe sare hal bashi ta betooni chizaye khoshmaze dorost koni.booos

سلام خيلي زيبا و خوشمزه بود من كه لذت بردم.دستت درد نكنه.

nooshe jan Ehsan jan.

Sara joon man aks ha ro check kardam va dige filter nistand! nemidoonam chera nemitooni bebinishoon!!!
manzooret az shirini ro motevajeh nemisham :p har chize shirin shirinye dige :p tozih bede motevajeh besham mohandes

ey mohandes joon manzooram shirini eide,age mishe az alan amoozesh bede ta dastemoon bara eid rah biofte

سلام شف جون. واقعا هنرمندي. كارات يكي از يكي ديگه جالبتره . واقعا كيف كردم از اين همه ذوق و سليقه . اگه باز هم از اين تزيينات بگذاري ممنونت ميشم.خيلي خوب و واضح توضيح ميدي . ازت ممنونم.

اصلا نگران نباش عزیزم . من تجربه بسیاز زیادی در ساختن کیکهای تولد دارم و حتما هم به شما آموزش خواهم داد

واااای من عاشق این کیک شدم دلم می‌خواد واسه تولد پسرم درستش کنم ولی‌ میترسم گند بزنم روز تولد بی‌ کیک بمونم به نظرت من می‌تونم؟! آره باید درست کنم می‌شه اسپانج کیک رو آماده بخرم بد بقیه کارا رو روش انجام بدم؟ فقط تو ساختن این خامه شک دارم می‌شه در مورد خامه و مالیدنش به دور کیک بیشتر توضیح بعدی لطفا؟

آره اگه تو کیک پختن تخصص نداری بهتره بخری
البته میتونی یه کیک ساده هم درست کنی
جواب میده و یا پودر کیک آماده بخری و درست کنی. فقط وانیلا پاوند کیک بخر

برای خامه هم که از همون ویپینگ کریم استفاده کن
فقط کافیه به همون روشی که گفتم با ژلاتین مخلوطش کنی (پس حتما برو دنبال ژلاتین خریدن. ورقه ژلاتین هم پیدا کردی خوبه) بعد که آماده شد دیگه نگران نباش دور کیکت رو پر کن . چون خامه ات روانه راحت دور کیک رو میپوشونه و بعد از چند ساعت که ژلاتین بست دیگه تمیز از قالب در میاد
فقط یکی از دوستام که درست کرده بود یه اشتباهی کرده بود که خامه اش سریع بعد از ترکیب کردن با ژلاتین بسته بود و نتونسته بود خوب دور کیک رو بپوشونه
شما حواست باشه که کم کم زلاتین رو به خامه اضافه کنی که درجا نبنده و دستت تو حنا بمونه

فکر نکنم خرابش کنی چون اصلا من این کیک رو واسه یکی از دوستام درست کردم که یاد بگیره چطوری کیک خامه ای درست کنه که دور کیکش تمیز و صاف از آب در بیاد
کلا موس کیکها ساختنشون درسر نداره
ولی من شخصا هرگز ریسک نمیکنم و یه چیز خیلی سخت رو واسه موقعیتهایی که ممکنه آبروم بره درست نمیکنم

آها... این رو تازه باید از شب قبل درست کنی پس تا فرداش یک روز کامل فرصت داری که یه چیز دیگه درست کنی!!!!! راستی حواست باشه که این سنگهای اسمارتیزی رنگ پس میدن
پس اول فقط از رنگهای روشنش مثل سفید و آبی توی کار بریز و بعد که بست رنگهای تیره مثل قهوه ای و نارنجی رو روش بریز
زیاد هم شلوغش نکن که اینجوری شیک تره
باز اگه متوجه نشدی بگو توضیح بدم
من فعلا آنم

ممنون از پاسخت تو یکی‌ از سایت‌ها آموزش ژلهٔ آکواریم رو دیدم بدون کیک فقط پایهٔ زیرشو به جای کیک ژلاتین رو با شیر قاطی‌ کردن ریختن خوشگل شده بود واسهٔ این مورد راهنمایی میتونی‌ بکنی‌؟

کافیه کیک رو حذف کنی و ژله بیس رو حتی میتونی طعم دار درست کنی یعنی ژله موز یا آناناس رو با شیر یا خامه مخلوط کنی و بعد که کاملا بست قسمت روییش رو کار کن
ولی دیگه کیک تولد نداری ، ژله تولد داری

من شبفته مدل اموزش دادنتم که خیلی دقیقه وشوخیهای جالبت که مسواک بزنین

طیبه جون سلام
من تازه با سایتتون آشنا شدم و در مرحله اول از ژله های زیبات درست کردم که بسیار عالی بودولی چند تا سوال هم دارم و البته چند تا خواهش
اول اینکه چون خونه و تازه عوض کردیم فعلا فر ندارم و باید با مایکروفر بسازم می خواستم بپرسم آیا می شه کیکها و شیرینیهارو با مایکروفر درست کرد اگه جواب مثبته لطفا درجه و مدت زمانش رو هم بگو و سوال دوم اینکه میخواستم از قندهای زیبات درست کنم ولی هرچقدر گشتم نتونستم از قندهای شما پیدا کنم اگه امکان داره راهنمایی کن که از کجا می تونم پیدا کنم و همینطور پنیر چدار که هر چی گشتم باز هم پیدا نکردم و اینکه آیا می شه با پنیر دیگه جایگزینش کرد یا نه؟ ببخشید خیلی حرف زدم

سلام طیبه جون.
منم اولین باره که نظر مینویسم. یه ماهی هست با وبلاگت آشنا شدم و از اون موقع هنوز تو کف این همه هنر و سلیقه هستم و وبلاگت رو به همه دوستام که اشپزی دوست دارن توصیه کردم. موفق باشی کدبانو

طیبه عزیز واقعا از آموزشتون ممنونم.من این کیک درست کردم خیلی آسون بود و بسیار خوشمزه

congrratulations
vaghean ke nemidoonam chi begam best cooking site good luck

سلام شف عزیز
قبل از هرچیزی میخواستم بگم که کن الان بیشتز از 1 ساله که تو اینترنت آشپزی سرچ میکنم و 2 تا زونکن بزرگ از همه اش دارم ولی نظیر کارهای شما رو هیچ جا ندیدم من روز اول هم برای شما چند تا کامنت گذاشتم ولی ظاهرا همش پریده نگید چه بی ادبم که نیومده شروع کردم به سوال پرسیدن واقعا بهتون تبریک میگم شما خود هنر هستید و واقعا آدم از گشتن توی سایتتون سیر نمیشه منکه تو اداره هم کارم شده همین اگه غیبم زد بدونید که اخراج شدم.کارهاتون فوق العاده هستند یعنی منم 1 روزی میتونم همچین اوشن موس کیکی که از خود اقیانوس هم خوشکلتره درست کنم؟منو تو ردیف اول فرست کلاس هوادارهاتون بپذیرید

هیچ کدوم از کامنتها نپریده من همه رو خوندم مری جون

salam tayebe jon
az ashnaee ba sayteton khoshalam
kheyli sayte bahalie

salam va khaste nabshid
sharmandam midoonam in post ghadimiye vali agar yadetoon bood saretoon ham sholoogh nabood be solam javab bedin mamnoon misham.
1) size ghalebe cake ra mikhastam
2) 3 ghashogh poodre zhelatin 3 ghashoghe ghazakhoriye ya 3 ghashoghe chay khori?
bazam bebakhshid sharmandam in hame soal miporsam

@ Pooneh:

دوست عزیز،

جواب سوال دومتون رو در کنار صفحه وبلاگ در قسمت اندازه ها قرار داره.

1 tbsp Gelatin= 7 grams= 4 Gelatin Sheets(10*23cm)

منظور از

tbsp = Tabelspoon = قاشق غذاخوری

هست.

و سایز قالب هم 23 سانتیه ولی کمی بزرگ تر بود زیاد مهم نیست فقط ارتفاعش کم میشه

شف جان مدتیه قصد داشتم این کیک رو درست کنم. ولی الان که اقدام کردم دیدم گفتید 3 قاشق پودر ژلاتین منظورتون چه قاشقی هست؟
سوپخوری یا چایخوری؟

از کامنت بالا برمیاد که منظورتون قاشق سوپخوری/غذاخوری هست. درسته؟

@ Leily

دوست عزیز،

همونطور که خودتون هم در کامنتها کشف کردید، منظور از

tbsp = Tabelspoon = قاشق غذاخوری

هست. مقدارش به گرم هم در سمت راست کارگاه نوشته شده:

1 tbsp Gelatin= 7 grams= 4 Gelatin Sheets(10*23cm)

مقش شب بهاره جون:

https://skydrive.live.com/?wa=wsignin1.0&cid=4caa14d7a92ba818&sc=photos#!/?cid=4caa14d7a92ba818&sc=photos&id=4CAA14D7A92BA818!128!cid=4CAA14D7A92BA818&id=4CAA14D7A92BA818!110&sc=photos

"همونطور که خودتون هم در کامنتها کشف کردید، منظور از

tbsp = Tabelspoon = قاشق غذاخوری

هست"

دوست عزیز من فرق
tablespoon ,وteaspoon
رو میدونم ولی در متن اصلا از هیچکدوم اسمی برده نشده. سوال من این بود: کدومش؟

بهتره متن اصلاح بشه.
ممنون از جوابتون

"تا این مرحله خامه تون هم باید آماده شده باشه. برای اینکار باید 3 قاشق پودر ژلاتین رو با نصف لیوان آب سرد مخلوط کنید و بعد طبق معمول روی بخار آب قرار بدید تا ذوب بشه . من هم که مثل همیشه 1 تا 2 دقیقه در مایکرو فر گذاشتم. "

این قسمت رو میگم

@ بهاره:
کیک زیبایی شده عزیزم
@ لیلی
غذاخوری

https://skydrive.live.com/P.mvc#!/?cid=2172bc176e9e469f&sc=photos&uc=2&id=2172BC176E9E469F!201!cid=2172BC176E9E469F&id=2172BC176E9E469F!785&sc=photos

شف جان ممنونم به خاطر این کیک زیبا

واسه خامه من از دو تا پاکت دریم ویپ استفاده کردم که انگاری 3 ق ژلاتین براش خیلی خیلی زیاد بود همین که اضافه کردم احساس کردم خامه بسته یه اشتباه خیلی بزرگ هم مرتکب شدم
که با اینکه تو ژله بروکن گلاس گفته بودین مخلوطو تو یخچال نذارین واسه سرد شدن:
من لایه اولو که کاور کردم دیدم این خامهه یه جوریه گذاشتمش یخچال بعد از 5 دقیقه یه دفعه یاد حرف شما افتادم سریع درش اوردم ولی کار از کار گذشته بود خامم شده بود پر از گلوله های لاستیک!!!!!!!

خلاصه کیکو کاور کردم گذاشتم یخچال تا فرداش که با ژله تزیینش کنم
اما دلم راضی نشد اون خامه رو به خورد مردم بدم فرداش اومدم خامه رو از رو کیک بلند کردم همونطور که گفتم 3ق پودر ژلاتین واسه اون مقدار دریم ویپ زیاد بود خامه خیلی راحت از ررو کیک بلند شد ولی لایه پایینو نتونستم دستکاری کنم چون کیکا به هم چسبیده بودن

یه بسته دیگه دریم ویپ فرم دادم و این بار 1.5 ق مربا خوری ژلاتین ریختم توش
که به نظرم باز هم یه کمی زیاد بود ولی خب لایه بالایی خیلی بهتر از لایه پایینی شده بود
در کل تجربه جالبی بود
شف جان همونطور که حدس زده بودم ژلاتین شما خیلی قویتر از مال من بود من باهاش ژله بروکن گلاس هم درست کردم خیلی راحت تر برش خورد مال خودم خیلی زود اب میشد بیس سفید رنگ

خدا بیامرزدش تموم شد
ممنون
باز هم مرسی

آخ آخ نه پریس جون من دریم ویپ رو باهاش کار کردم خیلی بافتش سفت تر از خامه معمولیه. بهتر بود با همون خامه معمولی ها کار میکردید. یعنی ویپینگ کریم عادی. البته کلا کار کردن با ژلاتین تجربه میخواد. من خوش شانس بودم و اصلا لخته نشد و کاملا یکدست بود. ولی سرعت عمل مهم بود و خوب جواب داد
فکر کنم که با دریم ویپ بشه کلا بدون ژلاتین هم خوشگل درش آورد. یعنی بدون قالب. ولی موسها کلا قلق دارن. ایشالا با تجربه درست میشه
اماااااااااااااااااااااا باید بگم که: احسنت! فوق العااااااااده خوشگل شده
عجب عکسی هم گرفتی پریس جون. حرفه ای شدی ها خواهر. واقعا زیباست. هم نورش هم همه چیش
ژله هم عالی بسته و ترکیب رنگها هم عالیه
مرسی...خیلی خوشم اومد

راستی هنوز فرصت نشده با ژلاتینه کاری انجام بدم. ایشالا سر فرصتی

ای خواهر اسم عکسو نیار که دلم خونه من همه جای خونمو امتحان کردم شب روز
تو بالکن
با چراغ بی چراغ

اخر اونی که میخوام نمیشه یه نور خیلی بدی تو عکسام هست که نمیتونم حذفش کنم
یه شونصد تایی عکس میندازم تازه مال من فقط یه مرحله است
هر بار میگم خدا به طیبه جون چه همتی داده واقعا افرین

این عکسا جدیدترن عکسای مشقای دو سه ماه پیشم هیچ تعریفی نیستن

حتی از شعریه پاکستانیم هم نتونستم تصویر درستی بگیرم

ممنون از دلگرمیت
و اره منم فکر میکردم این یا ژلاتین نمیخواست یا فقط نصف ق چایخوری لازم داشت البته هیچ فکر نکرده بودم که شاید به خاطر دریم ویپه همش فکر میکردم تو تبدیلا اشتباه کردم
من اینطور حساب کردم که هر پاکت خامه صورتی میشه یک بسته دریم ویپ

طیبه جان این حساب اصلا درسته یا نه
اگه به مقدار ژلاتین کاری نداشته باشیم واسه سایر کیکایی که ژلاتین ندارن میپرسم

در مورد ویپینگ کریم چطور؟
هر 200 میلی ویپینگ کریم به اندازه یه پاکت صورتی رنگگ بهمون خامه فرم گرفته میده یا بیشتر؟ یه جایی یادمه گفته بودین به جای دو پاکت از 1.5 لیوان ویپینگ کریم استفاده کنین
درسته؟

نه اینی که من میبینم عالیه. یعنی با همین عکس اگه از دو سه تا فیلتر فوتوشاپ هم ردش کنی دیگه کولاکه. حیف که نمیرسم پستش رو آماده کنم وگرنه تصمیم داشتم آروم آروم توضیح بدم که چطوری عکسها رو ادیت کنیم

تقریباا حجم هر یک میزان از این خامه ها بعد از زدن سه برابر و یا چهار برابر میشه. پس باید امتحان کنید ببینید مثلا از یه مارک بخصوص ویپینگ کریم یک لیوانش بعد از هم زدن چند برابر حجم پیدا میکنه. اینطوری میشه تنظیمش کرد
من چک نکردم ولی حدس میزنم دریم ویپ حجمش دو سه برابر میشه نه؟

اره تقریبا دو برابر

واسه عکس هم شما فبلا لطف کردی مراحلشو برام نوشتی تنبلی از من بوده که فرصت نداشتم
بعدش هم نمیشه که شما با این همه مشغله بار ما رو هم به دوش بکشی راهشو باید خودمون بالاخره پیدا کنیم

ممنون عزیزم

سوال در بخش دیگه:


سلام.تولد پسرم نزدیکه میخوام براش کیک درست کنم.از اونجایی که علاقه شدید به ماهی داره زبون باز کرده یه ریز به همه چیز میگه ماهی،تصمیم گرفتم اوشن موس کیک درست کنم ازتون چند تا سوال داشتم: اول اینکه طعم خامه با ژلاتین چجوره؟اصلا بافت خامه چه جور میشه؟
من که تا حالا این مدل درست نکردم از قبلش تمرین کنم با یه کیک کوچکتر یا نیاز نیست ؟یا اینکه اگه طبق رسپی پیش برم موفق میشم؟ ژله رو حتما باید با یخ مخلوط کرد نمیشه با آب سرد؟خانمی من ماکروویو ندارم !!
چه مدت باید کیک تو یخچال بمونه تا خامه خودشو بگیره؟ بعد از ریختن ژله چقدر تو یخچال باشه تا آماده سرو بشه؟
اگه براتون امکان داره برام توضیح بدین.ممنون میشم

@ shahzad

دوست عزیز،

نمی دونم مطالب وبلاگ رو تا چه حدی دنبال کرده اید تا به حال. شف همیشه می گن چیزی رو برای بار اول برای یک مهمونی درست نکنید.

حقیقتش جواب به سوال شما کمی سخته، چون بستگی داره که مثلا آیا شما تا به حال تجربه خامه کشی کیک داشته اید یا نه و یا اصلا تا به حال به خامه فرم داده اید و ...

حتی بعضی از افراد با همین آب کردن پودر ژله هم مشکل دارن. در ضمن برای آب کردن پودر ژله احتیاج
به مایکروویو نیست و شف توی پستشون نوشتن که در صورت نداشتن مایکروویو باید چه کار کرد توضیح دادن.


پس من بهتون توصیه می کنم برای این که خودتون رو توی استرس الکی نیندازید، یک عدد کیک بسیار کوچک قبل از تولد درست کنید و همه نکته ها رو هم رعایت کنید و این فکر رو نکنید که این تمرینی هست و حالا اینش رو می زنم و .... تمام تمرکزتون رو روی این کیک تمرینی بذارید و نکاتش رو خوب یاد بگیرید که دیگه سر تولد استرس نداشته باشید.

باز هم می گم این بستگی به تجربه شما تا به حال داره که چقدر تو کار شیرینی پزی تجربه دارید.

امیدوارم تونسته باشم بهتون کمک کنم.

مزه خامه میده
مزه ژله ای نداره
چون ژلاتینش اونقدر زیاد نیست
بافتش قابل برش زدنه اما لاستیکی نیست
مثل خامه سفت
صد درصد از قبل تمرین کنید
نه ممکنه موفق نشید چون خیلی ها نمیتونن خوب درش بیارن و ژلاتین توی خامه لخته و تیکه تیککه میشه
آب سرد هم میشه ولی نصفش کنید
یخ بهتره
بسته به دمای یخچال و جنس ژلاتین داره
بهتره وقت کافی بهش بدید

قابل اجراست
سخت هم نیست
موفق باشید

طیبه جان من نصف کیک اسفنجیو درست کردم یعنی با 2 تخم مرغ برای خامه هم از نصف مواد استفاده کردم به مشکلی بر نخوردم خیلی خوب شد اصلا خامه با ژلاتین گلوله و یا لاستیکی نشد و راحت دور کیک فرم گرفت حالا میخوام این کیکو با 6 تخم مرغ درست کنم .برای 1 کیلو خامه فرم گرفت 6 ق غ ژلاتین خوبه؟ چون دیدم شما برای نیم کیلو خامه فرم گرفته 3 ق ژلاتین استفاده کرده بودید.
خامه رو بیشتر درست میکنتم که بعد گیر نیافتم.

تبریک میگم . خیلی ها از پسش بر نمیان
عزیزم اگه اونبار از بافت و مزه و سفتیش راضای بودید . هر کاری کردید همون رو چند برابر کنید. فرقی نمیکنه که. چه همونطور که گفتید نصف مواد رو برای خامه استفاده کنید چه شش بار همون کار رو انجام بدید
ایشالا که عالی میشه

salam chefe aziz.mamnoonam babate hosne salighe va honarmandie shoma.soali dashtam.bara dorost kardane mouse dar cake ocean mouse cake vaghti ke jelatino be khame zade ezafe mikonam mesle lastic mishe va lakhte mishe!irade karam kojast?mamnoonam az shoma

chefe jan albate ghabele zekre ke man in cakeo 3 bar dorost kardam.avalin bar hich moshkeli nadashtam ama 2bare bad jelatin dakhele khame miborid va teke teke mishod!lotfan rahnamaiim konid.mamnoonam

دوست عزیز ناشناس،

من کامنتتون رو تبدیل به فارسی کردم. لطف کنید و خواهشا فارسی تایپ کنید. اگر براتون امکان تایپ فارسی روی سیستمتون نیست می تونید از سایت بهنویس استفاده کنید.

سلام شف عزیز. ممنونم بابت حسن سلیقه و هنرمندی شما. سوالی داشتم. برای درست کردن موس در کیک اوشن موس کیک وقتی که ژلاتین رو به خامه زده اضافه میکنم مثل لاستیکی میشه و لخته میشه! ایراد کارم کجاست؟ ممنونم از شما

شف جان البته قابل ذکره که من این کیک رو 3 بار درست کردم. اولین بار هیچ مشکلی نداشتم اما 2باره بعد ژلاتین داخل خامه میبرید و تکه تکه میشد! لطفا راهنماییم کنید. ممنونم


برای جواب سوالتون هم توی خود پست شف توضیح دادن و در قسما کامنتها بعضی از دوستان هم که به این مشکل برخوردن در موردش نوشتن.


شف نوشتن:

قاشق پودر ژلاتین رو با نصف لیوان آب سرد مخلوط کنید و بعد طبق معمول روی بخار آب قرار بدید تا ذوب بشه . من هم که مثل همیشه 1 تا 2 دقیقه در مایکرو فر گذاشتم. البته در این روش باید هر 30 ثانیه یک بار هم بزنید تا حل بشه. من با این روش یک محلول یکنواخت بدست میارم ولی اگه شما لخته و یا گلوله هایی از ژلاتین توی کار میبینید حتما با یه توری صافش کنید. چون هیچکس دوست نداره توی موسش تکه های لاستیکی داشته باشه! پس تنبلی نکنید و حتما این کار رو انجام بدید

بعد از اینکه محلول ژلاتین کاملا سرد شد ( گفتم کاملا!) توی خامه بریزیدش و خوب بزنید تا یکدست بشه.

بهتون توصیه می کنم حتما قسمت کامنتها رو بخونید.

همينطور كه فرموديد يك بار درست شده بوده اين نشون ميده كه اون دفعه دماي محلول ژلاتينتون خيلي خوب بوده

وقتي دماي محلول ژلاتين بالا باشه به محض اضافه كردن خامه كه خيلي سرده سريع ميبنده و لخته ايجاد ميشه. در صورتي كه وقتي ژلاتين سرد شده باشه ديگه اون اتفاق نمي افته و در هنگام تركيب كردنش با خامه به سرعت نميبنده

البته كمك ميشه اگه يه مقدار خامه رو كم كم به ژلاتين اضافه كنيد كه شكه نشه و لخته نشه

به همين شيوه ميشه بستني رو هم با ژلاتين تركيب كرد بدون اينكه لخته شه

ايشالا كه درست ميشه

عجب ایده ی جالبیه این موس کیک خصوصا برای جاهایه گرم
این کیک تولده ایشونه و خواهر و برادراشون
 دفعه ی بعد شکر خامه رو 2برابر می ریزم چون وقتی ژلاتینش می بنده کم شیرین تر می شه گر چه ترشی توت فرنگی هم مزید شده بود
مرسی شف جون جونم

عجب برشي
عجب موس كيكي
عالي شده
بله موس كيك فرمش رو خوب حفظ ميكنه و شيريني رو هم بله ميشه با ذائقه تنظيم كرد
احسنت

و تولدشون مبارك باشه

سلام شف جوووووونم.
دستت درد نکنه به خدا خیلی ماهی :-)
شف جوونمم ؟ 1 سوال داشتم.میخواستم بدونم هر چقدر پودر خامه 200گرم
خامه می ده؟
پیش پیش 1 عااااااااااااالمه ممنووون.
بوس

ببخشید!!
کلا میشه به جای خامه از پودر خامه استفاده کرد؟
از لحاظ طعم و مزه خیلی با خامه فرق داره؟
بازم ممنون بهتریییییینم.

در مورد موس كيكها من فقط خامه رو توصيه ميكنم چون موس كيك همه اش
خامه است و مزه اش به همين خامه طبيعيه


خامه اي كه با پودر خامه درست ميشه زيادي پفكيه


 


معمولا روي بسته پودر خامه نوشته ميشه با چقدر شير تركيب شه. بعد از
هم زدن حجمش دو برابر خواهد شد. پس خودتون ميتونيد محاسبه كنيد


مثلا براي اين رسپي ميشه دو ليوان شير

میشه از روشی که تو فغزیه  استفاده کردین برای قالب کمربندی اینجا هم استفاده کرد؟ حالا یه ذره از صاف و صوفیش کم شه مهم نیس! من قالب کمربندی ندارم و خب احتمالا باید کیکم مستطیلی باشه   یه چیز دیگه  کیک پایه مهمه چی باشه؟  من 1234 رو در نظر دارم مشکلی که پیش نمیاد؟

 نه صنم جون مشکلی پیش نمی یاد. فقط دقت کنید که اون کارتن مورد استفاده اتون خوب سفت باشه که خامه رو که می ریزید رو و دور کیک از زیر کارتون به بیرون درز نکنه.

من حدس می زنم کمی از زیر کارتن بزنه بیرون، ولی چون ژلاتین توش داره، خیلی روون نیست و توی یخچال که بره زود می بنده. و اون مقدار کم ایرادی نداره و بعد می تونید پاکش کنید.

برای کیک 1234 هم صد البته، می تونید جایگزین کنید و یا حتی کیک ساده رو.

سلام
درستش کردم:
1- من از خامه قنادی استفاده کردم.
2- من حدودا 410 گرم (ضرب در 2 کنید)  خامه قنادی رو فرم دادم و شکر هم استفاد نکردم چون خودش شیرین بود.
3- با دو نوع پودر ژلاتین کار کردم (جلوتر میفهمید چرا)
4- من 3 قاشق غذاخوری پودر ژلاتین استفاده کردم(هر بار)
5- موقع اضافه کردن ژلاتین به خامه چون خامه رو زودتر آماده کرده بودم و توی یخچال بود. یه هو هول کردم و تا خامه رو آوردم بیرون ژلاتین رو ریختم توش و بعد یادم اومد که ای داد بابا درسته که ژله کاملا سرد شده ولی خامه سردتره و ممکنه ببنده. و همینطور هم شد. گوله گوله ژلاتین توی خامه بود. انداختمش اونور
6- یه بار دیگه خامه رو فرم دادم و با یه پودر ژلاتین دیگه ژلاتین رو آماده کردم و گذاشتم خوب سرد شد بعد ریختم توی خامه. این بار دیگه خامه رو بعد از فرم دادن توی یخچال نگذاشتم.
7- بعد از اضافه کردن ژلاتین پف خامه خابید(هر دو بار) و بافتش خیلی سفت شد. طوریکه وقتی میخواستم روی کیک بریزم انقدر سفت بود که هی به پشت لیسک میچسبید و وقتی لیسک رو بلند میکردم درسته باهاش بالا میومد. باید آروم لیسک رو دورانی حرکت میدادم تا جدا بشه. و به خاطر همین قضیه هم باقت بدنه کیک سوراخ سوراخ دراومد علی رغم اینکه خیلی هم خامه رو فشار دادم ولی چون بافتش سفت بود فشرده نمیشد.
8- چون حجم خامه ام خیلی کم شده بود از اون خامه اولیه که توش گوله هم موجود بود استفاده نمودم( در کمال مجبوری چون مقدار خامه دومی انقدر کم بود که فقط دور لایه اول کیک رو تونستم باهاش پوشش بدم تازه وسط کیک رو هم از همون اولیه ریختم)
9- نتیجه گیری: یا خامه قنادی هم برای این کار مناسب نیست یا اینکه 3 ق غ ژلاتین برای 410 گرم خامه زیاده که به نظرم بیشتر این گزینه نزدیک میاد چون وقتی ژلاتین رو درست میکردم به نظرم زیادی غلیظ بود.

خلاصه که مجبور شدم یه چیزی در حدود 800 گرم خامه براش مصرف کنم. خودم که اصلا راضی نبودم از این کیک ولی بقیه گفتن قیافه اش که خیلی قشنگ شده و مزه اش رو هم دوست داشتن ولی خوب دیگه خیلی خامه ای شده بود. و البته به نظرشون بافت خامه لاستیکی هم نبود.

عکس بدنه کیک رو در کمال خجالت میگذاریم. طیبه جان ایراد کارم کجا بوده؟

عكسش خيلي خوشگله مثل هميشه با سليقه و حرفه اي عكس گرفتيد و واقعا چشمنوازه
در مورد خامه... والا خودتون بهتر ميدونيد من اصلا با اين خامه ها كار نكردم. واقعا نميدونم چي توش ميريزن
ولي در مورد موس كيكها پيشنهادم اينه كه به روش خودم عمل كنيد دليلش هم اينه كه اصلا نيازي نيست خامهه زياد فرم بگيره در حد متوسط فرم بگيره كافيه
اين كه ميفرماييد زيادي سفت شده دليلش حتما مواد استبيلايزر موجود در خامهه هست
براي صاف و تميز در اومدن بدنه موس كيك بايد مواد تا حدي (خيلي كم) روان باشه كه با شيوه من اين موضوع انجام ميشه
پس با همين روش توي سايز قوطي كنسروي امتحان كنيد فكر ميكنم نتيجه مثبتي بگيريد
انشالا

 سلام
مرسی گلم (خودم وقتی میبینم یاد اون بدنه داغونش که می افتم حالم گرفته میشه)
خوب پس با این حساب اینطور نتیجه گیری میشه که:
این مدل کیک با هیچکدوم از موارد زیر جواب نمیده:
کرم شانتی
پودر خامه
دریم ویپ
خامه قنادی
و فقط و فقط با خامه پاکت صورتی(البته فرم گرفته) که بافتی مابین خامه قنادی و موارد بالا رو داره یعنی نه پفکیه و نه خیلی دِنس، میشه این کیک رو درست درآورد.
ولی بازم مرسی اینم یه تجربه جدید و جالب بود. اگر فرصتی دست داد حتما تزیین با این روش رو یه بار دیگه امتحان میکنم.
مرسی

دقيقا
البته نميگم اصلا نميشه
ميشه با تنظيم غلظت و ميزان دماش درستشون كرد
انشالا

Post a Comment

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...