2010/02/01

مینی تارت تاتن


من از بچگی برنامه های "مارثا استوارت" رو نگاه میکردم ولی دو سه تا کارش هست که به نظرم جالب اومده. یکیش رو قبلا آموزش دادم ، که ایده بسیار جالب پختن سوفله لیمو توی پوست لیمو بود. این یکی هم که امروز آموزش میدم از اون کارهای قوق العاده جالبه که کلی باهاش حال کردم. این شیرینی"تارت تاتَن " داستان خیلی بامزه ای داره. هتل " تاتن" متعلق به دو خواهر، در فرانسه مشهور شد به این دلیل که یه روز یکی از خواهر ها می خواسته پای سیب درست کنه و اشتباه میکنه و بجای اینکه اول کراست رو توی قالب بذاره، اول مواد پای رو توی ظرف میریزه و بعد کراست رو روش میذاره! این اشتباه خانم تاتن باعث به وجود اومدن یه مدل شیرینی جدید میشه که بعدها شدیدا طرفدار پیدا میکنه. این مدل تارت شباهت زیادی به کیکهای آپساید داون داره ( که آپساید داون موز رو قبلا آموزش دادم) و یه جورایی آپساید داون سیب به حساب میاد. ( به روایتی دیگه داستان اینطوریه که خانم تاتن یه روز سرش خیلی شلوغ بوده و سیبها رو زیادی توی کره و شکر میجوشونه و داشته میسوخته. دستپاچه میشه و کراست رو میذاره روش و هلش میده توی فر! بعد که بیرونش میاره یه شکل جدید و جالب به خودش گرفته بوده و مشتریها کلی تعریف میکنند و اینطوری این مدل تارت متولد میشه)

پیستری شف های خلاق که همیشه دنبال خلق شیرینی های جدید هستند ایده ساختن تارت تاتن یک نفره به ذهنشون رسیده . برای اینکار توی "رَمِکین" ( قالب های سرامیکی مخصوص سوفله و پودینگ ) سیب رو به چند قسمت تقسیم میکنند و تا اونجایی که رمکین جا داره توش سیب میچپونند و بعد روش خمیر پاف پیستری میذارند و به این ترتیب یه تارت تاتن کوچولو به دست میاد. حالا ابداعی که مارثا کرده بود این بود که توی قالب کاپ کیک از سیب های ریز یا استفاده کرده بود. آخر خلاقیت! فوق العاده کار جالبیه و من که این شیرینی رو توی منوی اصلیم قرار دادم!


حالا کاری که من کردم اینه که تا اونجایی که تونستم همه مراحل سختش رو حذف کردم و برای کراستش هم از خمیر پیراشکی استفاده کردم و در کمتر از یک دقیقه تونستم این تارتلت ها رو آماده کنم! من حتی در یک روز 2 بار درستش کردم آخه خیلی ساده ست و داغ داغ بیشتر میچسبه! ولی توجه داشته باشید که این ورژن اصلیش نیست و من اون رو هم سر فرصت آموزش خواهم داد



ابتدا سیبها را پوست بگیرید ( برای اینکار من از سیبهای زرد ریز استفاده کردم ولی از سیب گلاب ( سیب مصری هم بهش میگن؟) هم میشه استفاده کرد که سفت تر هم هستند ) ساقه سیب رو جدا نکنید.

ته سیب رو با ملون بالر ریز خالی کنید.

توی قالب کاپ کیکها یک قاشق شکر بریزید ( یا بیشتر)


سیب ها رو وارونه روش قرار بدید.

توی سیبها رو با گردوی خورد شده پر کنید.



روی هر سیب یک دونه خمیر قرار بدید. خمیر رو کاملا دور سیبها بپیچید که دورش چین بخوره که بعد خوشگل از آب دربیاد. اگه وارد نیستید میتونید خمیر رو روی سیب بذارید و بعد سیب رو توی قالب بذارید. که خمیر توی قالب فرو بره و یه چین طبیعی بگیره. روی تارتها رو با برس خوب چرب کنید. قالب رو در فر 180 درجه به مدت 20 دقیقه قرار بدید



بعد از خارج کردن 5 دقیقه صبر کنید تا کارامل خودش رو بگیره و بعد یه بشقاب روی قالب بذارید و برش گردونید.

تارت ها رو داغ داغ سرو کنید.


خیلی ساده و خیلی خوشمزه! مخصوصا وقتی به وسطش می رسی و گردو ها رو کشف میکنی!
توجه: با عنایت به اینکه خیلی از دوستان برای این رسپی دچار مشکل شدن پیشنهاد میکنم فقط در صورتی که از استاندارد بودن فرتون اطمینان دارید این رسپی رو تست کنید چون استاندارد نبودن فر باعث میشه که قبل از اینکه شکر بخواد کاراملی بشه، خمیرتون خشک و مثل سنگ بشه. پس پیشنهاد میکنم لطفا صبر کنید تا رسپی "تارت تاتن" با خمیر خونگی رو آموزش بدم. البته اون هم فر خوب میخواد!

برگرفته از Marthasteward

31 comments:

finalement ces recettes delicieuses nous font plus grosses que maintenant.

Oui, c'est parfait pour nous qui adorons les dessert sucrée :p

heyli jalebe.sibha kompooti mishan?
rasti az shame dishab estsghbal shod.mamnoon.

bastegi be sibet dare. vase man narm va taqhriban compouty shod

آزاده
سلام و خسته نباشی. اوشن موس کیک رو ساختم از نظر ظاهری خیلی خوب بود ولی متاسفانه کیکش زیاد خوب نشد وژله بروکن گلاس هم که خیلی خوشمزه بود.باز هم از زحماتت متشکرم

احسنت
برای کیک اسفنجی همینطور که گفتم باید زیاد تمرین کرد
البته من یه مدل آسون ترش رو آموزش میدم

شرمنده که من فراموش کرده بودم بنویسم که روی تارتها باید با مقدار زیادی کره یا روغن چرب بشه
پوزش فراوان

شف جان،

خمیر پیراشکی چی هست لطفا؟ ما باید اینجا بریم دنبال چه خمیری لطفا؟

شما از همون پاف پیستری استفاده کنید
توی بازار بسته های آماده اش رو میتونی بخری
ترد و پفی و شکننده میشه
با کارامل هم که ترکیب شه طعم جالبی میگیره
این که من درست کردم با فر خودم خوب شد ولی سایرین با مشکل مواجه شدن
اصلش اینه که پاف پیستری باشه

http://www.bilder-space.de/bilder/55e178-1281105428.jpg

توضیح بعدا لطفا

تهیه سیب هایی که داخل قالب مافین بشن در اینجا اصلا
کار آسونی نیست. وقتی که دیگه امیدم از ایران کنده
شد
که هیچ کس برای من طفلک سیب گلاب نمییاره، دیگه کلا از این پروژه دست کشیده بودم. تا چند وقت پیش که توی باغ مادرشوهر جان نشسته بودیم و من یکهویی سیبها رو دیدم و بلههه.
خلاصه از اونجایی که دیگه گرگ و میش شده بود، من هم سریع چند تایی چیدم. مادرشوهرم اومده بنده خدا می گه مادر چشمت نمی بینه؟ گنده هاش رو بکن چرا این کوچولوها رو می کنی؟
هه هه، گفتم من با اینها کار دارم!!

خلاصه ابعد از این جینگولک بازی برای به دست آوردن این سیبها!!! امروز اینها رو درست کردم. توش رو هم چون تنبلی ام اومد گردو خرد کنم، پودر نارگیل و توی بعضی هاش هم پودر بادام ریختم که خیلی خوشمزه شده بود.
من فکر می کنم باید بیشتر می موند توی فر، ولی خمیر هزار لای من به روغن افتاده بود و یک جورهایی اگر بیشتر می ذاشتم بمونه بوی سوختگی می گرفت.
این بود انشاء من.

آره منم دوست دارم بیشتر کاراملی شه
پس دماش رو کم کن

چه پروژه های داری اونجا مروارید جون!!!! اینجا معتقدن اگه شب بری زیر درخت... جن میزندت!!! البته مامانم معتقده دی اکسید کربن میزنه میکشدم! خلاصه عمرا اجازه بدن نزدیک غروب من برم زیر درخت
ولی تبریک میگم موفقیت در این امر خطیر رو
:D

شف جون،

من خودم یه پا جن هستم!!! تا وقتی من زیر درخت هستم هیچ چ چ چ چ جنی جرات نمی کنه بیاد زیر درخت.

مگه الکیه؟!!

سلام طیبه جون
من دیشب این تارت رو درست کردم، اما
با همون دمای 180 و زمان 20 دقیقه؛ ولی خمیرش خیلی بدمزه بود. یعنی نپخته بود اما سیبهاش مث این بود که کمپوت کرده باشی.
کلی هم آب سیب در اومده بود.
و من فقط سیبهاش رو تنهایی! خوردم

چی بگم والا! من که چند بار درستش کردم همه رو هم آقای شوهر خوردن
متاسفم که اینطوری شد

تارت هاي من هم دقيقا مثل تارت بهار شده بود من از خمير پيراشكي شركت نان آوران رضا استفاده كردم كه خيلي بد مزه بود تازه شكرش هم درست كاراملي نشده بود :(

نمیدونم چرا بقیه باهاش مشکل دارن. نطر خودم اینه که درجه فر باعث خشک شدنش میشه. آخه خودم چندبار تست کردم و مشکلی نداشت. شکرش هم که میبینید کاراملیه. تنها چیزی که به ذهنم میرسه اینه که از فر میتونه باشه که سریع قبل از اینکه بخواد شکر ذوب شه و به خورد سیب بره خمیر رو خشک میکنه. شاید بشه روی قالب رو با فویل پیچید که زود خشکش نکنه

http://1emqog.blu.livefilestore.com/y1padPaGBn3M4v3uBPcg-rysymAZoGLV9TI4DsrJPA5GN4HcMkAIYyyetTHjisG6yIJYUDdRmMH1FEYbQpXoeTgN0Z-xGh-JsyH/%D9%85%DB%8C%D9%86%DB%8C%20%D8%AA%D8%A7%D8%B1%D8%AA%20%D8%AA%D8%A7%D8%AA%D9%86.jpg?psid=1

فکر نمی کردم خوشم بیاد چون کلا با سیب از هر نوعش مشکل دارم اما این سیب کارامل شده خوش طعم بود. البته من شکر رو کارامل کردم بعد توی قالب ریختم. ممنون شف عزیز.

عالیه نازنین جون
اتفاقا منم با سیب مشکل دارم ولی به روی خودم نمیارم
ولی البته این رو هم بگم که هر چیز کارامل شده ای رو شدیدا میپسندم

https://skydrive.live.com/?sc=photos#cid=83303102F2488668&id=83303102F2488668%21129&sc=photos

من این برنامه مارتا استوارت رو قبلا دیده بودم. به قدری خوشم اومد که واسه تکرارش دوربینو رو سه پایه گذاشتم و برنامه رو ضبط کردم. وقتی که این پست رو دیدم خیلی خوشحال شدم و تصمیم گرفتم درستش کنم. این تصمیم 1 سال طول کشید

دیشب رفتم خمیر پیراشکی خریدم. مارک شیرآوران. شنیدم که خمیر پیراشکی 9595 خوب و خوش طعمه. اما متاسفانه گیرم نیومد. متاسفانه خمیری که خریدم خوشمزه نبود و بو و مزه ترش شدگی رو میداد.
اما در کل من و خواهرم از این مینی تارتهای خوشگل خوشمون اومد. منتظر می مونم تا رسپی تارت تاتن با خمیر خونگی رو واسمون بذارید. مطمئن هستم که با خمیر خونگی محشر میشه طعمش.
راستی یادم رفت که بگم گردو نداشتیم . تنها سیب بود و خمیر. دفعه دیگه با همه امکانات لازم و خمیر خوب میرم سراغش.

منم مثل شما یه لیست بند دارم که هی بهش اضافه هم میشه
یه تارت تاتن گلابی دیم فوق العاده شیکه
رسپی یه تارت تاتن گوجه فرنگی هم دارم که هرسه تو لیست گیر کردن و فرصتم کمتر از قبل هم شده
ولی ایشالا حتما

https://skydrive.live.com/?cid=dd7e5e48cdd86e68&sc=photos#!/?cid=dd7e5e48cdd86e68&sc=photos&uc=21&id=DD7E5E48CDD86E68%21166!cid=DD7E5E48CDD86E68&id=DD7E5E48CDD86E68%21194&sc=photos

...+...

https://skydrive.live.com/?cid=dd7e5e48cdd86e68&sc=photos#!/?cid=dd7e5e48cdd86e68&sc=photos&uc=21&id=DD7E5E48CDD86E68%21166!cid=DD7E5E48CDD86E68&id=DD7E5E48CDD86E68%21196&sc=photos

..+...

https://skydrive.live.com/?cid=dd7e5e48cdd86e68&sc=photos#!/?cid=dd7e5e48cdd86e68&sc=photos&uc=21&id=DD7E5E48CDD86E68%21166!cid=DD7E5E48CDD86E68&id=DD7E5E48CDD86E68%21189&sc=photos

قیافه اش که خیلی خوب شده. امیدوارم طعمش هم خوب بوده باشه ایشالا

http://www.roozmenu.com/showthread.php?t=6609

طیبه جان برای دستور خوشمزه، شیک و سریع-ات متشکرمموفق باشی گلم

به به
جالبه شما از معدود فرادي هستيد كه موفق شديد خوب درش بياريد
احسنت

طیبه جان حسن نظر و تایید شما برایم بسیار شیرینتر از طعم این دسر گرم و خوشمزه بود
متشکرم

مرسی از این رسپی خوب. حتما درستش میکنم.
طیبه جان من هم قبلا برای خریدن خمیر فیلو جیگرم خون میشد تا توی یه دونه فروشگاه آنچنانی پیداش کنم.
اما چند روز پیش توی لوازم قنادی دیدم که خمیر فیلو داره البته ایرانی بود. هنوز ازش استفاده نکردم ولی فکر کنم که خوب باشه. 

به به . چقدر خوشمزه و آبدار.
واقعا خوبه مخصوصا واسه کسایی مثه من که میوه خام نمی تونن بخورن.
فقط فکر باید بیشتر میموند تا کمی طلایی بشه اما آب سیب داشت از توی قالب بیرون میریخت .آخه قالبم کوچیک بود.

ولي قيافه اش كه با مزه شده
ديگه ميزان كاراملايز شدنش رو ميتونيد با ذائقه تنظيم كنيد
احسنت

Post a Comment

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...