2010/02/10

ژله قلب قلبي




اینکار ابتکار من نیست. ایده درست کردن این ژله رو از Grenetina Duche گرفتم ولی چون رسپی در کار نبود خودم تولیدش کردم و حالا با کلیه نکات لازم خدمتتون پستش میکنم.




اولین کاری که باید انجام بدید درست کردن یه ژله قرمزه. من از مارک تیاری طعم رَزبِری استفاده کردم که قرمز فوق العاده خوش رنگی بهم داد. یک بسته ژله رو با 1 ق غ پودر ژلاتین مخلوط کردم و 1 لیوان آب جوش ریختم روش و 1 دقیقه توی مایکروفر قرار دادم تا کاملا ذوب شد. بعد نصف لیوان یخ ریختم توش و هم زدم و در دو قالب مستطیلی گذاشتم توی یخچال. ضخامت ژله من تقریبا نیم سانت بود. ژله من طبق معمول یک شب توی یخچال موند.




برای درست کردن این ژله لازم نیست حتما قالب قلبی شکل داشته باشید. مربع و دایره هم جواب میده چون ژله قرمز رو در هر صورت قلبی قالب میزنید . ولی خوب من میخواستم که ژله ام در حد اعلا عشقولانه ای بشه!

قالبی که قراره ژله توش درست بشه رو بذارید جلوتون. من قبلا هم توضیح دادم ولی چون دوستان زیاد سوال میکنند متوجه شدم که باید صد بار دیگه هم توضیح بدم :p ببینید قبل از شروع به ساختن ژله همیشه قالبتون رو اندازه بگیرید. یعنی ظرفی که قراره ژله رو بریزید توش و بذارید توی یخچال رو ابتدا پر از آب کنید. تعداد لیوانها رو بشمارید. یه جا یادداشت کنید که مثلا فلان ظرف با 4 لیوان آب پر شد. حالا ببینید که من واسه دستور ژله چند لیوان مایع به کار بردم. مثلا اگه من یه لیوان آب جوش و نصف لیوان یخ و نصف لیوان خامه استفاده کردم مفهومش اینه که ظرف من با 2 لیوان پر میشده و شما باید اعداد رو در 2 ضرب کنید تا به 4 لیوانی که ظرفتون رو پر میکنه برسید. کاملا متوجه شدید؟ دوباره توضیح نمیدم ها!

بعد از اینکه ظرفتون رو اندازه گرفتید. کاملا خشکش کنید. و حالا با روغن مایع چربش کنید! اصلا تعجب نکنید؛ اگر هم تعجب کردید، بعد که ژله تون راحت از قالب جدا شد تعجبتون تموم میشه. این مقدار روغن روی طعم ژله کوچکترین تاثیری نداره ( قبلا تست شده)



من ژله قرمزم رو با دو سایز قلب قالب زدم. بزرگه واسه روی ژله و کوچیکه واسه دیواره اش. خیلی ساده قالب رو توی ژله فرو کنید و تا ته فشار بدید




حالا با یه کاردک یا کفگیر مسطح و یا هر چیز دیگه ای که گودی نداشته باشه آروم بزنید زیر ژله و از ظرف جداش کنید.مواظب باشید قلبی رو نشکونید که قلب شکستن خطاست! اون هم شب قلبها! دیه اش دو برابره





قالبها تون رو با سلیقه خودتون بچینید توی ظرف چرب و چیلی تون. حواستون باشه که قلبهای روی دیواره رو مثل من وارونه بچینید که بعد که قالب رو برمیگردونید قلبهاتون درست از آب دربیاد.



ظرفتون رو بذارید توی یخچال و گرفتار ساختن ژله بیس بشید. اگه مثل من ظرفتون سیلیکنیه باید زیرش همیشه یه سینی یا یه چیز محکم باشه که دفرمه نشه. برای درست کردن ژله بیس من از ژله آناناس استفاده کردم. که تقریبا بیرنگه ( ایرونیش که کاملا بیرنگه) یه بسته ژله و 1 ق غ پودر ژلاتین رو با نصف لیوان آب جوش مخلوط کرده و 1 دقیقه در مایکروفر گذاشتم و بعد نصف لیوان یخ ریختم توش.




بعد 200 گرم خامه و 1 لیوان شیر بهش اضافه کردم و با ویسک زدم تا یکنواخت شد



ژله رو توی قالب ریختم و یک شب (و یک وقت اداری) گذاشتم توی یخچال بمونه.



برای جدا کردن ژله از قالب هیچ نگران نباشید. میبینید که چه خوشگل در اومده! خیلی راحته. اول دور تا دور حاشیه ژله رو با چاقو یا ناخن از ظرف باز کنید. بعد سینکتون رو از آب جوش پرکنید و 5 ثانیه قالب رو توی آب جوش نگه دارید ( توجه کنید که اگه قالبتون سیلیکنیه باید زیرش یه ظرف باشه که تاب برنداره و ژله تون بشکنه یا ترک بخوره. من گذاشتمش توی یه ظرف شبکه ای دسته دار. اینطوری دستم هم نسوخت. خودتون بگردید یه چی تو خونه پیدا کنید) زیر قالب رو با حوله خشک کنید و ظرف سرو رو زیر شیر آب بگیرید تا خیس بشه. اینکار رو انجام میدیم تا اگه ژله وسط ظرف سرو قرار نگرفت بتونیم راحت جابجاش کنیم چون تا وقتی خیسه راحت لیز میخوره. حالا ظرف سرو رو وارو روی قالب ژله قرار بدید و قالب رو برگردونید. ژله باید "پلق" از قالب جدا شه و توی ظرف سرو بیافته. ( قانوناً! ولی اگه نشد باید 5 ثانیه دیگه دوباره توی آب جوش بذاریدش)




خوب این از ژله قلب قلبي . من فردا صبح یه صبحانه قلبي درست میکنم و عصر هم یه کیک قلبي. کیکش خیلی حرفه ایه ( یعنی امیدوارم) و جزء لِوِل سخت به حساب میاد ولی غصه نخورید. من یه چیز ساده هم آموزش خواهم داد که دیگه نیازی به هیچ استعدادی نداشته باشه. پس فعلا تا بعد....

19 comments:

khaste nabashi.alie,pas ta farda.albate man koli khamire 20kuiet daram ke montazeram hastan.

سلام به استاد طیبه عزیز

من واقعا به سایت شما معتاد شده ام هرروز صبح اولین کاری کا می کنم ایت است که به سایت شما مراحعه می کنم ببینم جدیدا چی پختید..
می خواهم بدانم آیا می توانید درترجمه یک رسیپ به
من کمک کنید
آیاشما می دانید4

sticks butter 4
به چه مقدار کره گفته می شود.می دانم که سرتان خیلی شلوغ است در صورتی که وقت نداشته باشید به سوال من پاسخ دهید باز هم از سایت مفیدتان تشکر می کنم .
با احترام لادن راد.













سرتان خیلی شلوغ است هگر هم وقت نکردید جواب بدهید بازهم از سایت مفیدتان تشکر می کنم .

لادن جان در سمت راست صفحه تبدیل مقیاسها رو گذاشتم آخرش کلا مربوط به کره میشه


1 stick butter = 113 grams = 1/2 cup

یعنی چهار استیکش میشه دو لیوان کره و یا 450 گرم


هر سوالی دارید حتما بپرسید اگه بلد باشم خوشحال میشم بتونم کمکی کنم

شف جون عزيزم! منم اين ژله رو درست كردم ولي ورژن غير ولنتايني. خيلي باحال همون طور كه گفته بودي پلق از قالب افتاد بيرون.
اينم عكسش
http://www.free2upload.com/images/60090463819560400098.jpg

ایییییییییییییییی ول!!!! بابا حرفه ای! چقدر هم تمیز درش آوردی! تیکه های ژله قرمز هم خیلی خوب برش خوردن
اصلا همش عالیه
واقعا دست مریزاد

ye soal: kolan jeleha ro mishe toye zorof astil ya zarfhaee ke keik tosh dorost mikonim dorost kard? va agar bale, be rahati joda mishan ya na?

من توی هر جور ظرفی که فکرش رو بکنید درست کردم و مشکلی پیش نیومده
ولی جدا شدن از قالب تضمینی نیست
چند کار میشه انجام داد
ظرف رو خیس کنید و بذارید توی فریزر تا یخ بزنه و بعد ژله رو توش بریزید
ظرف رو چرب کنید
بعد از بستن ژله پند ثانیه توی آب جوش قرارش بدید
دور ظرف رو با سشوار گرم کنید
با حوله داغ یا حرارت دست دور ظرف رو گرم کنید

ایشالا که خوب از قالب بیرون بیاد

man asheghe webetoon shodam, hatman az tajrobiatetoon estefade mikonam, mamnoon, mitoonam inja linketoon konam? http://hanichef.blogfa.com/

وبلاگ خوبي داريد انشالا كه موفق و پيروز باشيد

مقش شب بهاره جون:

https://skydrive.live.com/?wa=wsignin1.0&cid=4caa14d7a92ba818&sc=photos#!/?cid=4caa14d7a92ba818&sc=photos&id=4CAA14D7A92BA818!128

زیباست البته پیشنهاد میکنم از یک قالب ساده استفاده بشه که قلبها همه واضح دیده بشن

وای طیبه جون این حکایت داره،اینو واسه مهمونی پاگشای یکی از اقوام درست کردم و از قالب کمربندی گرد استفاده کردم ولی ناشی بازی درآوردم ، قلبهای خوشکلمو طبق دستور شما چیده بودم ولی چشمتون روز بد نبینه تا ریختمش تو قالب همش از ته قالب زد بیرون و اینی که ریختم تو این قالبه انچه هست که با اه و افسوس جان سالم بدر برد

با قالب کمربندی که نمیشه عزیز من
اون قالبها رو من حتی برای کیکهایی که مایه آبکی دارن هم به کار نمیبرم
پس حکایت این بوده. عجب خاطره ای شده

خیلی خوشگل شده امتحان میکنم سر فرصت
من لینکتون میکنم
راستی معنی اسم ژله جچی هست؟ وی دی! 

پاراسل پیرارسال که وبلاگ مورد لطف بعضی ها قرار گرفته و فی ل ت ر شده بود، گفتن شاید یکی از دلایل دیمی عمل کردن هموطنانمون در این امر، وجود بعضی از کلمات باشه. به همین خاطر شف هم این کلمات رو که یکی اشون ولنتاین بود رو این طور نوشتن، یعنی 
حروف اول ولنتاینز دی رو نوشتن 
به صورت
وی دی
VD

با عرض خسته نباشید 
بنده تازه سایتتون رو پیدا کردم و خیلی خیلی عالی و جالبه
فقط یه مشکل بزرگ دارم و اونم بعضی از اسامی مواد اولیه هستش که نمی دونم چی هستن و کجا پبدا میشه
مثلاً کرم نارگیلی که در قسمت تهیه بستنی نارگیلی هستش رو چند تا فروشگاه گشتم ولی پیدا نشد 
لطفاً راهنمایی بفرمایید
با آرزوی توفیق

 دوست عزیز،

خیلی از این مواردی رو که در مواد اولیه می بینید می تونید از طریق خرید اینترنتی خریداری کنید، از فروشگاههایی که فروش آنلاین انجام می دن. می تونید سرچ کنید و این فروشگاه ها رو پیدا کنید.

Post a Comment

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...