2010/02/15

رولت حلوا


تصمیم گرفته بودم امسال واسه هر مناسبت یه مدل حلوا آموزش بدم؛ که نشد. ولی به مناسبت آخرین روز ماه صفر و امروز که شهادت بود این حلوا رو پست میکنم. از بین چند مدل حلوایی که هنوز آموزش ندادم این یکی از همش مجلسی تره یعنی به دلیل اینکه حالت لقمه ای داره، راحت میشه توی مجلس ظرف رو چرخوند و واسه خوردنش شونصدتا قاشق لازم ندارید! من این رولت رو زیاد درست کردم و ملت همه همیشه تعریف کردند چون بیشتر طعم میکادو داره تا حلوا و ظاهرش هم خوب... خودتون میبینید. البته از عکسی که گرفتم اصلا راضی نیستم و سینی رولتی که درست میکنید خیلی شیک تر این عکسی میشه که من گرفتم. این رولت حلوا رو من واسه آخرین شب مراسمی که مادربزرگم هر سال توی محرم و صفر داره درست کردم و چون از یه مراسم ختم دیر برگشتیم خونه ؛ هول هولکی و بدو بدو درستش کردم و ساعت 9:30 مراسم تموم میشد و من 9:20 کار رو تموم کردم خلاصه اینکه وقت روی عکس گرفتن نذاشتم! پس شما فرض رو بر این بذارید که چیز شیکیه!



خوب ...من دوباره حلوا رو توضیح نمیدم...رسپیش همونه که قبلا آموزش دادم ( حلوای آردی که به صورت گل رز تزئین کرده بودم. فقط نصف مقدار روغنی که قراره توش بریزید رو با کره جایگزین کنید) حلوا رو چرب و چیلی درست کنید چون اگه خشک باشه خوب رول نمیشه



باید یه بسته نون میکادو بخرید. حلوا رو با یه کارد بلند روی یک ورق نون میکادو به ضخامت 1 تا 2 میل پهن کنید. ( اگه مثل من ، از اقبال بد، نون میکادو گیرتون نیومد و مجبور شدید نون بستنی بخرید...حتما قبل از اینکه حلوا رو روی نون پهن کنید پشت و روی نون رو یه نم بزنید. یعنی اینکه دستتون رو توی یه ظرف آب فرو کنید و بعد بپاشید روی نون. مواظب باشید زیاده روی نکنید که نون خمیر نشه)



حالا آروم مثل رولت بپیچیدش. به هیچ ابزار کمکی نیاز ندارید و خودش به راحتی رول میشه ( البته نه به این راحتی ها هم!!! احتمال اینکه دوتای اولی خراب شه خیلی زیاده. تجربه چند ساله به من ثابت کرده که همیشه دونه اولی عالی از آب درنمیاد! ولی چند نکته هست که اگه رعایت کنید امکان پیروزی تون بیشتره. اول اینکه حلوا باید روغن خوبی داشته باشه. دوم اینکه کمی شل برش دارید. سوم اینکه داغ داغ بپیچیدش. مخصوصا الان که زمستونه مجبور میشید وسط کار دوباره حلوا رو گرم کنید. موقع پیچیدن رولت اول و دوم دستتون میسوزه ولی کم کم پوستتون کلفت میشه و عادت میکنید! نکته چهارم هم نم زدن نونه که باید دستتون بیاد چقدر و چه جور باشه. بقیه اش رو دیگه تجربه درستش میکنه!)



بعد از اینکه رولت ها رو پیچیدید توی یخچال ( یا اگه عجله دارید توی فریزر) قرار بدید تا خوب ببنده. بعد که کاملا سفت شد با کاردی تیز برش بزنید. چون نون میکادو ترده و کره توی حلوا بسته خیلی راحت و تمیز برش میخوره. ( من با دو لیوان آرد برای حلوا ، 10 تا رولت درست کردم که هرکدوم 10 برش میخوره...یعنی تقریبا 100 دونه رولت حلوا. پس واسه مراسمتون با توجه به تعداد مهمونها ، دیگه خودتون جمع و ضربها رو انجام بدید)

رولت حلوا رو میتونید به همین شکل که من چیدم و یا توی کاغذهای کاپ کیک سرو کنید.

26 comments:

salam mohandes,vaqean gol kashti .khaste nabashi.shokolatha kheyli jaleb boodan.ama man choon rojina khoone bood @mahd tatil+mehman daram hich kari natoonestam konam,dar avalin forsat be jameetoon mipeyvandam.AAAAAAAAAAAMIN.

salam shef jon khaste nabashi,mikhastam khahesh konam in kerem bavariayi ke hame azash tarif mikonan ro yad bedi mamnon misham
tokhme morghe sham kam bashe khili khob mishe

dorostesh kardam pegah khanom faqat chon ye aalameh chize dige too barnameh daram ke bayad post konam, vase post e inyeki bayad chand rooz montazer bemoonid ;)

طیبه جون ممنون
برای شب احیا امشب نیز حلوا رولتی و درست کردم.
مرسی شف طیبه عزیز.

http://picasion.com/show/13813556/

اووووووووووووووووه ! تا به حال به یه نفر اینقدر افتخار نکرده بودم
میدونم کار باهاش چه سخته
وااااااااااااقعا حرفه ای هستی احسانه جون

الان دارم از ذوق تعریفت می پرم بالا پائین!!!!!!!!!!!
نظر لطفتونه طیبه جون. من به شما افتخار می کنم ، همه این شور و انرژی و ایده و دستورها را مرهون محبت و بزرگواری می دانم.

مشق شب:رول حلواhttps://skydrive.live.com/?cid.....من عمدا زیاد حلوا لاش میذارم...آخه این آقای شوهر ما اینجوری پرملات دوست دارن!!!...مث نقل و نبات میره بالا یه نفسEdit
Reply

وااااااو
اين ديگه آخرشه
من كه بارها اين رولت رو درست كردم ميدونم كه اينقدر شيك در آوردنش ساده نيست
رويا جان كارتون حرف نداره
واقعا كولاكه


اول لينك هم كار نميكرد
من لينك جديد كارتون رو واسه دوستان ميذارم
https://public.bay.livefilestore.com/y1pO4GLJmTCskxwXtmkO_8IVOACJd5eRdNgwkx0KhQd9Mtn0xGtDPPkXUYTIFalrsi8oC8GEVeePsCo-wY_WXTL9Q/%D8%B1%D9%88%D9%84%20%D8%AD%D9%84%D9%88%D8%A7%20-%DB%B4.JPG?psid=1
https://public.bay.livefilestore.com/y1pBSFa7zkm9nphv5RAvuB_GV5Hxjg5m41gyCDAc20McHWuwuJewZCDBOJz2X0h4ps99OO63eZ9Z4ag4vmmiprHjA/%D8%B1%D9%88%D9%84%20%D8%AD%D9%84%D9%88%D8%A7%20-%DB%B3.JPG?psid=1 

merccccc.... :********
دست پرورده شمــــــــاییم دیگه!!!...بوووس

سلام شف جون این هم ز رولتهای من فقط دوست دارم نظرت رو بدونم در موردشون. ودیگه اینکه من حلواش رو با دستور خودم درست میکنم اولین بارم بود که رولشون میکردم.

عالي رول شدن
اينو ميگم چون ميدونم ساده نيست و تجربه ميخواد
احسنت

امروز نون میکادو خردیم میخوام 3 شنبه افطاری بدم .میخوام رولت حلوا  درست کنم.طیبه جان نونو مثل نون بستنی که شما استفاده کردید نمدار کنم؟

پيشنهادم اينه كه نون اولي رو با حلواي داغ داغ امتحان كنيد
اگه گرما و چربيش كافي بود و رولت خوب شد كه هيچي
وگرنه خيلي كم يه اپسيلون مرطوبش كنيد
آخه وقتي زيادي خيس شه طعمش عالي نميشه
يعني ما ميخوايم كه نون هم ترد بمونه و كرانچ داشته باشه
انشالا كه عالي ميشه

این هم رولت حلوا بنده. همه راضی بودن و از همه بیشتر خودم
ممنون طیبه جان

بـــــــــــــــــــــــــــــــه! عجب چيزي شده اين
بسيار نيكو
عالي شده منير جون عالي

یه دنیا ممنون شف جونم.

به به ميبينم كه به راحتي رول شده
احسنت

 ای بابا وقتی مو به مو بهمون می گید چی کار کنیم، اگه خروجی من که جزء کوچکترین و تازه کارترین شاگردتون هستم غیر از این باشه دیگه نباید منو تو کارگاه آشپزسازی راه بدید :)) :*

 طیبه جان من امسال ماه رمضون اینو درست کردم خیلی خوب شد و همه ام راضی بودن.اما تنها نکته ای که به نظر خودم اومد این بود که خودم از فریزر که درآوردم یه دونشو خوردم اما چون سرد بود به نظرم خیلی کم شیرین اومد   حالا نمیدونم دوباره به دمای اتاق برگرده درست شده بودش یا نه ؟؟
میخواستم ببینم فردا شب که میخوام درستش کنم بعد ازاینکه از فریزر درش آوردم باید بذارم دوباره گرم شه یا ایراد از حلوای من بوده ؟
یعنی باید حلوا رو شیرین تر بپزم یا نه ؟

شیرینتر کردن حلوا اتفاقا کیفیتش رو بهتر میکنه
چرا که نه میتونید شیرینش کنید
ذائقه است دیگه
ولی آره یخ زدن این خاصیت رو هم داره

سلام وخسته نباشید
یه سوال داشتم
الان داخل نان کدوم نوع از حلواهایی که آموزش دادین رو گذاشتین؟
و اینکه آیا میشه ازحلوای برنجی که رنگش روشن بودهم استفاده کرد؟
ممنون

 شف ادر پستی که لینکش رو براتون می ذارم طرز تهیه حلوا رو گذاشتن:

http://www.cheftayebeh.ir/2009/12/blog-post_4204.html

حلوای برنج اون انسجامی که بشه باهاش رولت حلوا درست کرد رو نداره.

مرسی هنرمند
اینم رولت حلوا من با نان میکادو
البته حلواشو مامانم درست کرده بود
یه دنیا ممنون شف عزیز

به به
دست هر دوتون درد نكنه
واقعا عالي رول شده
يعني حرف نداره
ماشالا به شما و مادر عزيزتون

سلام خسته نباشید واقعا وبلاگتون عالیه و مخصوصا اون رسپیا ممنون که اجازه دادین ما هم یاد بگیریم

Post a Comment

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...