2010/02/20

استیکی دیت کیک



نمیدونم چرا ... ولی هرچیزی که با خرما ساخته بشه رو من با وجدانی راحت میخورم! شاید به این خاطره که خواص زیادی داره...شاید! خلاصه اینکه کیک خرما هم یکی از کیک هاییه که من بهش علاقه دارم و با کمال میل میخورم. کیک خرما زیاد بلدم و اون هم به مدلهای مختلفش...ولی باید اعتراف کنم که از بین همه کیکهای خرمایی که تا به حال خوردم ، این یکی یه چیز دیگه است! و اصلا اینقدر کیفیتش عالیه که یکی ندونه توش چیه، فکر میکنه کیک شکلاتیه!!! اسم این کیک sticky date cake استیکی دیت کیک به معنی : " کیک خرمای چسبناک" هستش و واقعا هم موقع خوردنش متوجه چسبناک بوندش میشید! اصالت این کیک ، استرالیاییه و تعجبش هم همینجاست ( البته من متعجب شدم...شاید کس دیگه ای تعجب نکنه) که استرالیاییها به یک همچین رسپی باحالی رسیدند که ما ایرونیها و یا عربها عمرا نرسیدیم! در هر صورت دمشون گرم ...یه اعتراف دیگه هم همینجا بکنم.... اینقدر مخلوط این کیک عالی و دوستداشتنیه که من موقع درست کردنش همچین غرق در کار شده بودم و به عالم رویاها رفته بودمday dreaming که بل کل شماها رو از یاد بردم و وقتی به خودم اومدم که کیک توی فر بود!!!blushing دریغ از یه دونه عکس! تلفنی جریان رو با مامانم و معصومه و صدیقه در میون گذاشتم و هر سه متفق القول گفتند که وظیفه دینی و شرعی و انسانی من حکم میکنه که کیک رو دوباره درست کنم !!! ما هم اجابت کرده و این بار از اول تا آخرش رو چیلیک چیلیک عکس گرفتیم... حالا دیگه بر شما واجبه که حتما این کیک رو درست کنید که بسی به خاطرتون رنج بردم no talking

خرمای هسته گرفته 400 گرم

آب سه چهارم لیوان

قهوه فوری 2 ق چ

جوش شیرین 1 ق چ

کره 75 گرم

شکر سه چهارم لیوان

وانیل 1 ق چ

تخم مرغ 2 عدد

آرد  يك و يك چهارم لیوان

بیکینگ پودر 2 ق چ







فر را روی 180 درجه سانتیگراد قرار دهید. قالب گرد 20 سانتی را چرب کرده و آرد بپاشید یا کاغذ روغنی گذاشته و چرب کنید. خرما و قهوه فوری و آب را مخلوط کنید
روی حرارت متوسط به مدت 5 تا 7 دقیقه قرار داده و مرتب هم بزنید تا خرما کاملا نرم شود و آب جذب خرما گردد.


جوش شیرین و کره ( باید هم دما با هوای اتاق باشد) را به مخلوط اضافه کرده، با قاشق چوبی هم بزنید و برای 10 دقیقه اجازه دهید سرد شود. ( مشاهده میکنید که خرما به چه کرم زیبایی تبدیل شده! من هر بار این کیک رو درست میکنم کلی عشقش رو میخورم! احساس لطیفی به آدم دست میده!)


شکر و وانیل را اضافه کنید و تخم مرغ ها را دانه دانه به مخلوط اضافه کرده خوب هم بزنید.

توصیه شف: ببینید...یه قانون هست که من همیشه رعایت میکنم...یعنی هر رسپی رو که میخوام برای بار اول امتحان کنم، دقیقا بی کم و کاست عین دستورش انجام میدم. مواد نباید حتی به اندازه یک مولکول کم و زیاد بشه. تغییرات همیشه در دفعات بعدی اعمال میشه. پس شما هم سعی کنید زیاد حرفه ای نشید! و هر رسپی رو برای بار اول عین خودش درست کنید. بعد که متوجه شدید طعم اصلی چی بوده؛ حالا با توجه به ذائقه خودتون ( منظورم ذائقه اطرافیان تونه! چون معمولا اونها هستند که سر دل آدم غر میزنند) تغییرش بدید...حالا که روشن شدید باید بگم که: من شخصا برای این کیک اصلا شکر استفاده نمیکنم! ولی دستور اصیلش رو واستون نوشتم که خودتون تصمیمش رو بگیرید.


در آخر آرد و بیکینگ پودر رو به مخلوط اضافه کنید


من از یک قالب کنگره ای فانتزی استفاده کردم که وسطش هم سوراخه ولی هر قالبی باشه خوب جواب میده پس خرج اضافی روی دست خودتون نندازید ( من این قالب رو 5000 تومن خریدم) قالب را به مدت 55 تا 60 دقیقه در فر قرار دهید


این مدل کیک معمولا با کارامل سرو میشه ولی ساختن کارامل هنر میخواد! من یه روش تقلبی بهتون یاد میدم که خودم خیلی باهاش حال میکنم! این روش رو توی برنامه " صحبه طیبه" دیدم. برای بدست آوردن یک کارامل تقلبی خوشمزه (دولسه د لچه) کافیه که یک قوطی شیر عسلی رو توی یک ظرف پر از آب روی حرارت به مدت 3 ساعت قرار بدید ( بله درست خوندید! 3 ساعت!!!) ولی باید حواستون جمع باشه که همیشه به ارتفاع ¾ قوطی، آب توی ظرف باشه. پس مرتب باید توی ظرف آب بریزید. بعد از 3 ساعت بذارید قوطی سرد بشه و بعد بازش کنید ( اگه داغ داغ با دربازکن بیافتید به جونش....منفجر میشه....این مورد رو هم تجربه به من ثابت کرده crying پس شما تکرارش نکنید!tongue)


خوب...کیک که آماده شد اجازه بدید 5 دقیقه بمونه تا سرد بشه . بعد قالب رو برگردونید، خودش تشریف میاره بیرون.


ببنید من چیکار کردم...کیک رو باید روی یک رک یا توری یا یه چیزی تو این مایه ها قرار بدید. ( من از سه پایه گریل مایکروفرم استفاده کردم. که اگه شما هم مایکروفر دارید باید یه همچین چیزی داشته باشید. تا اونجایی که من دیدم اکثر مارکها دارند. اگه نبود میشه از توری جوجه کباب هم استفاده کرد. زیر رک رو حتما یه ظرف قرار بدید که اضافی کارامل بریزه توش. حالا روی کیک یه لایه کارامل بریزید.
اجازه بدید کاملا به خورد کیک بره و اضافیش هم بریزه توی ظرف. معمولا 10 دقیقه تا یک ربع طول میکشه.


حالا کارامل توی ظرف زیرین رو مجددا روی کیک بریزید و البته باید قبلا یه ظرف دیگه زیرش گذاشته باشید


همینکار رو مجددا تکرار کنید. من 8 بار تکرارش کردم! ( و البته فقط یک ربع قوطی استفاده شد! بقیه رو توی یه شیشه ریختم گذاشتم توی یخچال و هربار که این کیک رو درست میکنم دیگه کارامل آماده دارم. شکرک هم نمیزنه)


حالا کیک رو به ظرف سرو منتقل کنید و برش زده و نوش جان کنید.

خودتون برشش رو ببینید...عین کیک شکلاتی شده! طعمش هم حرف نداره! به این میگن کیک...یامی یامی

رسپی از sydney markets

44 comments:

سلام
در این نقطه از جهان که ما هستیم، خرما جزء مزیتهامون نیست. تو تهران اکثر جاها رطب هست و برای خرما خریدن دو سه تا مغازه تخصصی بیشتر نمی شناسم. اونجا هم که 20 جور خرما دارند. از این خرماهایی که تو بسته های 3 کیلویی می فروشند استفاده کنیم خوبه؟

ضمنا یک کتاب آشپزی رژیمی دانلود کردم جالبه. ایمیل می کنم براتون.

سلام
از این به خاطر ما بی هنرا بسی رنج می کشی واقعا ممنونیم خب این از
کار امروزم
آخه از صبح که پا شدم به جای اینکه سرم تو کتاب باشه همش فکرم تو کیک شربتی بود
ولی به خاطر شکرش عذاب وجدان داشتم
حالا با خیال راحت ای کیک خرما رو درست میکنم

@ Sushiant:
رطب هم جواب میده ولی شیرینی کیک از کیکی که با خرمادرست میشه خیلی کمتره
هر خرمایی باشه اشکال نداره ولی خرمای جنوب به خاطر نرم و شیره دار بودنش راحت تر خمیری و یکدست میشه
و مرسی به خاطر کتاب

@ masoomeh:
آره این کیک رو با وجدانی راحت میشه خورد ولی هرگز به پای کیک شربتی نمیرسه. اون رو باید خودم واست درست کنم بیارم به زور به خوردت بدم

khasti keyket ro jaie bebari mano ham khabar kon!!!!!!!!

ya Jamil
Tayebe jun bedun karamel ham mishe doros kard?baeed midunam bad az poxte ye hamchin keiki betunam sabr konam.rasty xeili xub kardi dobare poxtid.

bebin azizam ...ta saboor nabashi shirini paz nemishi :p

bedoone caramel dige esmesh sticky cake nist chon chasbnak nist

naahaar ke khordi shir asali ro bezar bejooshe o begir bekhab ...bad pasho cake et ro dorost kon...bad caramelet aamaadast :p

ageh kheily ajale dari ba asal ya shireye khorma servesh kon

vali ba caramel yechize digast :D

دوباره سلام
من جمعه و طی یک عملیات انتحاری استیکی دیت کیک رو درست کردم
مزش عالی شد اما تهش سوختتتتتتتتتتتتتتتت
منم عاشق خرمام و ازاین کیک خرمایی هم خوشم اومد.رطب که دیگه نگو می میرم براششششش
همیشه هم در فریزر من رطب پیدا می شه
کیک برای من عالی بود اما همسری زیاد ازش استقبال نکرد البته نه اینکه نخورد، خورد اما مثل کیک شربتی زیاد نخورد
راستی طیبه جان
الهی من دورت بگردم تو نگفتی من بیچاره
که گاز شهری ندارم و
با کپسول گاز کار می کنم چه طوری دلم بیاد سه ساعت سه ه ه ه ساعت!!!! شیرعسل رو بذارم تو آب تا بجوشه. به خدا تا رفت این سه ساعت تموم شه منم تموم شدم!!!! آخه هر وقت همسری این کپسول گاز رو از پله ها می یاره بالا که نصب کنه جگر من تیکه تیکه می شه از بس که لعنتی سنگینه و به همین خاطر خیلی در مصرف گاز صرفه جویی می کنم تازشم می ترسیدم این سه ساعته قل قل کردن ها (عین دل من) گاز رو تموم کنه و موقعی که کیک توفره گاز تموم شه که خدا رو شکر نشد
بازم مرسی از دستور خوشمزت
راستی پروژه بعدی من کیک شکلاتی بدون آرده
حتما خبر خرابکاری هام رو برات می گم
البته بعید می دونم بتونم بادبزن ها رو درست کنم
:)))

احتمالا حرارت فر زیاد بوده. کمترش کن و مدت زمان رو کمی بیشتر. ولی مرتب چکش کن

میدونم چی میگی. بعضی کیک ها خیلی مزه بهتری دارن. ولی تنوع توی زندگی لازمه

ما تا به حال گاز شهری نداشتیم. همه عمرم خودم کپسول رو کول میذاشتم و عوض میکردم. و بعد تازه میبردم و پر میکردم و بلند میکردم میذاشتم توی صندوق عقب ماشین( خیلی کار سختیه) و الان هم آقای شوهر رو کول میذاره میاره بالا
در هر حال واسه مایی که عادت کردیم این چیزا عادیه! و البته همیشه کنار فر می ایستم که مطمئن باشم کپسول خالی نشه


فن ( بادبزن) درست کردنش تجربه زیاد میخواد. به خودت زیاد سخت نگیر

خیلی کارتون بیسته. هم خوشگل می نویسین هم دستپختتون خوبه خوش به حال شوشوتون

بهاره
طیبه جونم دوست دارم
عاشق تعریف کردنهاتم من خرما خیلی دوست دارم ولی متاسفانه خیلی زود گرمیم میشه ولی شوهرم عاشق شیر عسل و خرماست من این رسپی رو امروز دیدم به خاطر اینکه میخواستم پای رطب رو درست کنم حتما درستش میکنم
مرسی

سلام خانوم جان قلمت كه حرف نداره سليقه هم كه عالي حرفي توش نيست ولي يه سوال اين عكسها را با چه دوربيني ميگيرين معركه مثله عكسهاي بوردا هستش ديروز خونه مادرشوهرم رفتم از رسپي شيريني كنجدي شما استفاده كردم و براشون درست كردم بردم خيلي خوششون اومده بود گفتن از كجا يادگرفتي تا اسم شف طيبه را آوردم جاريم گفت البته ما اصفهاني ها ميگيم جاري نميدونم شما چي ميگيد يعني خانوم برادر شوهرم را بهش جاري ميگم خلاصه وبلاگ شمارا ميشناخت كلي هم تعريفتون و داد تعريف كه نه واقعيت اميدوارم روز به روز موفق تر باشي عزيزم.

عزيزم مارسپان زعفراني كه خوردم توش نارگيل فراوون هست لينك عكس اينو با گردو روسي ميزارم ببينيدhttp://ghasre-f.com/ProductDetails.aspx?PId=32 و ديگه http://ghasre-f.com/ProductDetails.aspx?PId=45

شما و جاریتون لطف دارید فرزانه جون
ما هم میگیم جاری و یا هم عروس

شما خودتون هنرمندید که شیرینیتون خوب از آب درمیاد. جدی میگم. آدم باید این چیزا تو خونش باشه

من هیچوقت از اینکه بگم چیزی رو بلد نیستم ترسی ندارم
راستش اون مارزیپان زعفرانی رو ندیدم ونخوردم. به نظر میرسه پخته شده باشه که این شکلیه

گردوی روسی رو بچه که بودم از تلویزیون دیدم
امسال دیدم قالبش رو اینجا هم آوردن
ولی هیچوقت کنجاو نشدم که امتحان کنم

خلاصه شرمنده که کمکی نمیتونم بکنم

قربونت برم عزيزم همين كه خوندين و جوابم و دادين خيلي ممنون خيلي برام عزيز هستيد

http://cid-2172bc176e9e469f.photos.live.com/self.aspx/birthday/sticky%20date%20cake.JPG

من ۴۰۰ گرم خرما تو خونه نداشتم واسه همین نصفشو رطب بم استفاده کردم فقط خدارو شکر که شکر نریختم چون خودش به اندازه کافی‌ شیرین بود من حتا کاراملو هم رو کیک نریختم واسه همین متوجه چسبناکی هم نشدم

طیبه جون من واسه ۳ ساعت شیر عسلی رو گذشتم تو ظرف آب مرتب هم بهش آب اضافه کردم بعد هم گذشتم کامل سرد شد وقتی‌ بازش کردم دیدم این که خود شیر عسلیه!!! گفتم یعنی‌ کاراملش همین جوری باید باشه ؟؟ بعد قاشق رو فرو کردم تو قوطی و متوجه شدم یه مایع‌ غلیظ اون زیر یعنی‌ اون ارتفاع ۱/۴ که آب نداشت کارامل نشده بود!! با قاشق همش زدم ولی‌ دیدم غلیظ و گلوله شد واسه همین از صافی ردش کردم الان کاملا رنگ کارامله می‌خواستم بدونم درجه غلظتش باید تا این حد باشه یا اینکه من باید کمتر میذاشتم رو اجاق بمونه من از کوچکترین شعله استفاده کردم حرارت هم کم بود

مرسی‌

بافت کیکش که خیلی خوب شده. در مورد کارامل... آب میجوشید یا نه؟ چون نوشتی که حرارت رو کم کرده بودی. نه گلوله که نباید بشه یعنی باید یکنواخت باشه. نه اونقدرها غلیظ نمیشه. کمی غلیظتر از خود شیر عسلیه رنگش ولی کاراملیه

می‌جوشید ولی‌ نه مثل آب جوش تو کتری! مرتب هم آب اضافه می‌کردم پس می‌شه گفت زیاد نمیجوشیده!! یعنی‌ نباید حرارت پایین باشه؟ و آب نباید از جوش بیفته؟ چون این رنگش کاراملیه ولی‌ از شیر عسلی خیلی‌ غلیظتره حالا سر فرصت عکسشو میذارم

مرسی‌

چرا دیگه ! باید بجوشه از جوش هم نیافته. ولی غلیظ تر شدنش هیچ ایرادی نداره. فقط اینگه گفتی مجبور شدی صافش کنی واسم عجیب بود. مثل این میمونه که ته گرفته بوده و سوخته بوده. ولی گفتی نسوخته پس ایرادی نداشته و درست بوده

شف عزیز .مروارید جون سلام
با اجازتون من این کیک خوشمزه رو درست کردم ولی چند نکته رو سوال داشتم که با عرض معذرت ممنون میشم جواب بدید
اول اینکه من بعد از 5 دقیقه حرارت دیدن خرما و آب و نسکافه شعله رو خاموش کردم بعد جوش شیرین و کره را اضافه کردم.کارم درست بوده یا نه؟
بعد اینکه یه کم بوی تخم مرغ کیکم میداد فکر کنم باید وانیلم رو بیشتر میریختم و من برای روی کیک از کارامل مربوط به پست چیز کیک کارامل و گردو استفاده کردم (فکر کنم اسمش باتر اسکاچ باشه؟؟
و این کارامل به شدت بوی کره میده که من زیاد دوست ندارم شما برای حل این مورد پیشنهاد خاصی ندارید؟
ولی در کل خیلی کیک خوشگل و خوش طعمیه .ممنون شف جوون

@ simin

در مورد جوش شیرین و کره توی دستور، آدم می تونه بد ،متوجه بشه

ولی اون کاری که شما انجام دادید درسته. اگر به لینک دستور که شف گذاشتن هم مراجعه کنید، نوشته شده، گاز رو خاموش کنید و جوش شیرین و کره رو اضافه کنید و بذارید 10 دقیقه بمونه.

در مورد بوی تخم مرغ، ما همه می تونیم اینجا براتون مرثیه سرایی کنیم، مگه نه پریس جون؟

معمولا می گن که با زدن تخم مرغ به مدت طولانی می شه بوی تخم مرغ رو درستش کرد. این در حقیقت تجربه من هم بوده. البته به تغذیه مرغ هم بستگی داره. مثلا تخم مرغ رسمی های شمال که من الآن خیلی دلم خواست!!، بو و مزه سبزی می دن. احتمالا به خاطر این که به مرغها به عنوان آذوقه سبزی می دن.
می گن اگر مرغ غذای خوبی خورده باشه، نباید تخم مرغ هم بو بده.

حالا توی این دستور، شاید بتونید تخم مرغها رو قبل از اضافه کردن به مایه، جداگانه بزنید.

در مورد مزه کره هم در حقیقت نمی شه کار خاصی کرد. مگر این که رسپی هایی رو درست کرد که توش کره ندارن.

در مورد این کاراملی که شف در همین دستور به کار بردن، توی وبلاگ زیاد صحبت شده. شما می تونید این کارامل رو توی زودپز هم درست کنید.

برای باتر اسکاچ که فرموید، روشهایی هم هست که در آنها کره به کار برده نمی شه. اگر توی اینترنت سرچ کنید، چند تا دستور هست.

این مثلا یکی فارسی زبانشه:

http://forum.sofrehkhune.com/showthread.php?t=1563

از اونجایی که من با مواد موجود در ایران خیلی کار نکرده ام، حقیقتش خیلی می ترسم همیشه یه دستور اینجا بذارم که خدای نکرده مدیون کسی بشم. بنده خدا شف خیلی نترسن. مثلا خامه های اینجا رقیق هستن و مثل خامه های ایران نیستن. خب طبیعتا اون چیزی که ما باهاش درست می کنیم زمان بندی اش با اونی که با خامه ایران تهیه می شه فرق می کنه.

حالا شما یک بار اینی که من دستورش رو گذاشتم از روی فروم سفره خونه، به مقدار کم درست کنید و یا با زودپز، ببینید با مزه اون بهتر کنار می آئید یا نه.

من فکر کنم از همه اتون خوش خوراک ترم.

:D

@ Morvarid joon
مروارید جون ممنون از توضیحات کاملتون
کلی به کلمه مرثیه سرائی خندیدم دیگه به بزرگی خودتون بی تجربگی من رو ببخشید
سایت سفره خونه رو دیدم و حتما" یکبار هم به این روش درست میکنم ببینم چی میشه
بقول شف جون باید خودمون از طریق آزمون و خطا به نتیجه مطلوب برسیم ولی خوب من انگار درجه تنبلیم زیاده دوست دارم اول از تجربیات دیگران استفاده کنم بعد خودم دست بکار شم :P

ای مروارید جان ن ن ن
!!!
تخم مرغ موجود عجیبی است نبودنش محال است بودنش دردسر
:D
حالا این دستور خودش وانیل داره ولی من الان اگه دستوری وانیل نداشته باشه باز هم وانیل میریزم

اگه شیرینیه وانیل اگه غذاست جوز هندی
ولی خب یه عادت خیلی بد دارم که نمیتونم تربیتش
کنم
یعنی با سر میرم تو همه چی و بوش میکنم مسلمه که بوی تخم مرغ استشمام میکنم
شما مثل من نباشید
خیلی بده

@ simin

سیمین جون،

اینجا محیط مجازی هست. گاهی کلمات اونطور که باید نمی تونن حس نویسنده رو برسونن. در کنارش آدمی مثل من برای نوشتن متنی که برای شما نوشتم، یک صبح تا ظهر وقت می ذاره!!

خب وقتی آدم هر از گاهی که وقت می کنه می یاد دو تا جمله می نویسه، دیگه حسی توی نوشته اش نمی مونه که. اگر احساس کردید خدای نکرده که من طور خاصی نوشتم، به بزرگی خودتون ببخشید.

بعد بیشتر اوقات من شبها می نویسم، مثل همین الآن، که چشمام یه جورایی نیمه بسته است، گاهی اصلا نمی فهمم چی می نویسم!!

توی ای میل هام هم همینطورم. یه موقع هایی ترس می افته به جونم که خب فلانی که من رو خوب نمی شناسه، حالا دلش نشکنه من اینقدر کوتاه نوشتم.

در مورد این سس کارامل در زودپز، من به این روش عمل می کنم که یک قوطی شیرعسلی رو توی زودپز استاندارد می ذارم!! و به اندازه 3 تا بند انگشت و یا بیشتر توش آب می ریزم و می ذارم حدود 45 دقیقه بپزه. بعد می ذارم کامل خنک بشه و بعد بازش می کنم.

از اونجایی که گاهی این سس رو برای روی بستنی و ... استفاده می کنن و شاید براشون غلیظ باشه، با مخلوط کردن کمی شیر اون رو به غلظتی که می خوان می رسونن.

امیدوارم درست کنید و از مزه اش خوشتون بیاد.

@ paris

پریس جون،

من همیشه می گم این مرغهایی که ما تخم مرغهاشون رو اینقده حیف و میل می کنیم، سر پل صراط یقه امون رو می گیرن.

شما فکر کنید ما چند تا تخم مرغ در هفته استفاده می کنیم توی همین شیرینی پزی هامون!!

خدا از سر تقصیرات ما بگذره.

:D

من اصلا احتیاجی نیست سرم رو توی چیزی فرو کنم پریس جون تا بوش رو بفهمم، از دوازده فرسخی بوی همه چیز رو می فهمم متاسفانه.
گاهی از کنار ماشین ظرفشویی که درش هم بسته است رد می شم و بوی تخم مرغ می خوره به دماغم.

یا آقای همسر چیزی رو که تخم مرغی هست رو می شورن و توی ماشین ظرفشویی نمی ذارن، من از چند متری ظرفشویی هم که رد بشم می فهمم و ظرفه رو شوت می کنم توی ماشین.

من حس بویایی ام پریس جون خیلی خیلی قوی هست متاسفانه. ولی همونطور که گفتم، با خیلی چیزها کنار آمدم.

حالا من تصمیم گرفتم، تخمم مرغها رو از جاهای مختلف خرید کنم، یعنی از فارم های مختلف و روشون تست بویایی انجام بدم. نتیجه اش رو بهتون می گم.

:D

@ MORVARID JOON
سلام عزیزم و واقعا" ممنونم که زحمت میکشید و جواب سوالها رو میدید .مخصوصا" که طیبه جون نیستن و با لطف شما ما جای خالی ایشون رو کمتر حس میکنیم
روش زودپز باید خیلی راحت باشه من حتما" امتحانش میکنم :*

منم درست کردم، واقعاً نرم و خوشمزه بود.
اما دفعه بعد که درست کنم اون 3/4 ـم لیوان شکر رو حذف می کنم و همینجوری با کارامل عسلی سرو می کنم. فکر می کنم اینجوری شیرینیش بیشتر بهم مزه بده چون ملایم تر می شه. آخه من کم شیرین دوست دارم.
اما شما هم مثل من و طبق سفارش طیبه جون دفعه اول رو عین دستور درست کنید.
فکر می کنم اگه 1 بار درست کنید آخرین بارتون نخواهد بود ;)
http://ashpazkhunemonir.persianblog.ir/post/74/

منیر جون باید بگم که کیکتون فوق العاده شده یعنی بافتش عالیه. خیلی خیلی خوب شده. در مورد شکر هم حق با شماست

البته برای کیکهایی که اول تخم مرغ با شکر زده میشه واجبه که حتما حتما شکر داشته باشن. کیکهای دیگه زیاد مهم نیست و پفش رو خراب نمیکنه

@ سیمین:
سیمین جون این سس کاراملی که با شیر عسلی کارامل شده درست میشه اسمش هست دلسه د لچه. یعنی باید دنبال رسپی این مدل سس باشید. یعنی سس کاراملی ای که با شیر درست میشه
اون مدل کارامل که برای چیزکیکه درست کردم یه کم سفت تره و به جسم کیک نفوذ نمیکنه. واسه همین کیکمون زیاد چسبناک نخواهد شد
در مورد وانیل پیشنهاد میکنم همیشه میزان وانیل رو با تجربه کم و زیاد کنید چون جنسشون فرق میکنه
من حتما دیگه واجبه اون پست وانیل رو بنویسم. سعی میکنم این هفته بنویسمش. عکسهاش هم خیلی وقته که آماده است
کمک زیادی میکنه
@ پریس:
بو کردن کیک بعد از اضافه کردن وانیل خوب جواب میده. اگه دیگه بوی تخم مرغ بلند نشد و بوی وانیل احساس شد یعنی میزان وانیل کافی بوده. اضافه کردن اسانسهایی مثل بادام هم گزینه خوبیه
@ مروارید:
آخ که حرف دل من رو زدید. این خامه بد دردیه. من گاهی دوست دارم سرم رو بکوبم به دیوار که چرا ما محصولات لبنی متنوعی نداریم. مثلا پنیرهامون کمن و تنوع نداره. خامه همه اش یک مدل بیشتر نیست و اونم 30 درصد. نه خامه مایع داریم نه مخصوص پخت و پز نه ویپینگ کریم نه .... و یا ساور کریم و یا باتر میلک و یا هف اند هف. من آخرش دق مرگ میشم

من هنوز زودپزم رو از خونه مامانم نیاوردم که تست کنم
:p

زودپز می تونه موجود بسیار مفیدی برای آدم باشه.

البته توی هر خونه ای فرق می کنه. من فکر می کنم از اونجایی که شما هر دو بسیار کم غذا هستید و شما در هر صورت با خوردن گوشت مشکل دارید، زودپز خیلی به کارتون نمی یاد.
من الآن چندین ساله که وقتی می خوام خورشت درست کنم، اول گوشتش رو توی زودپز می پزم و بعد برای جا افتادن می ریزم توی قابلمه معمولی و باقی ماجرا.

احساس می کنم گوشت اینجوری نرمتره، آقای همسر هم تائید کردن.

برای پخت حبوبات هم خیلی خوب جواب می ده، اگرنه توی خونه ما هم زودپز کارآیی دیگه ای نداره.

آره تقریبا همه ایرونی ها همین کار رو میکنن. ولی من خورشت رو هم طولانی مدت با دیگ معمولی درست میکردم. که خب فکر کنم دیگه وقتی آدم وسیله اش رو داشته باشه مجبور شه ازش استفاده کنه دیگه

https://skydrive.live.com/redir.aspx?cid=c1750edef96a76c0&resid=C1750EDEF96A76C0!132&parid=C1750EDEF96A76C0!131

مامانم وقتی خوردن گفتن این توش شکلاته؟؟
گفتم نه ...فقط خرما بدون هییییچ شکری

ممنون شف

چقدر هم برشش عالي شده. هم ابريه هم خوب برش خورده
احسنت

سلام خدا قوت من این کیک رو درست کردم افتضاح شد خیلی خمیری بود نمیدونم چرا لطفا راهنمایی کنید.

كيكهاي خرمايي بافتشون حساسه و خوب در آوردنش ساده نيست اما اگه خوب هم زده شه عالي ميشه
اگر فرتون استاندارده كه سعي كنيد بيشتر هم بزنيد تا تخم مرغ باعث پف بهتر شه

اگر فرتون استاندارد نيست متاسفانه ايراداز فره
دما رو كمتر كنيد و زمان پخت رو بيشتر
انشالا درست ميشه

طیبه جون منظورتون از ق م همون یک ق چ به علاوه نصف ق چ هست؟و سوراخ بودن قالب به پخت بهتر کیک کمک میکنه؟(مثلا یه لیوان بذاریم وسط قالب؟) ممنون از راهنماییتون.

بله میتونید لیوان بذارید
یا توی قالبی که ارتفاع کیک زیاد نشه درستش کنید
نه همون قاشق چای خوری
الان اصلاحش میکنم
مرسی

ممنون از لطف و راهنماییتون.

سلام من امروز این کیک درست کردم الان توی فره!

قالبم 20در 20 بود موادم فقط 1 سانت شد!

دیروز یک کیک درست کردم که با شیره بود
http://kitchen-me.persianblog.ir/post/32/
 اون خوب بود امیدورم اینم خوب بشه
:(

خیلی خوب شده بود با اینکه کم حجم بود اما خیلی دوست داشتم مزه اش رو
مرسی از دستور خوبتون

بله اين يكي از معرفترين كيكهاي خرماي دنياست
احسنت

سلام دوستان!من دیشب کلی خرما که از جنوب واسم رسیده بود رو و به قول شف ارگانیک بودن!یعنی دوستان با دستای خودشون از باغ خودشون چیده بودن واسم فرستاده بودن رو هسته گرفته بودم که امشب کیک خرماییم رو درست کنم.ولی متاسفانه مامانم کلی دعوام کرد که این خرما ها حیفن واسه کیک.و گفت که دیگه حق ندارم کیک درست کنم.بدبختی نه شوهری گیرمون میاد که بریم خونه شوهر نه خونه مجردی میتونیم بگیریم با این چندر غاز حقوق.دیگه مجبورم گوش به فرمان مامانم باشم.دیگه شب ها با بوی وانیل رفع خماری میکنم تا ببینم مامان خامی کی روبه راه میشه!اضافی بودن بد دردیه!

Post a Comment

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...