2010/02/26

چیز پای



 از هر چه بگذریم سخن چیزکیک خوش تر است! قبلا هم گفته بودم که انواع و اقسام چیزهایی رو که با "چیز" ساخته میشه یاد میگیرید چون من عاشقشم! این دفعه یه رسپی ساده تر رو یاد میگیرید که زودتر هم آماده میشه. اسم پای که میاد آدم بیخودی میترسه و بعضا خیلی ها جا میزنند ولی این یکی خیلی راحته و کراستش هم هیچ دنگ و فنگی نداره و کافیه یه بسته بیسکوییت بخرید...


برای کراست:

بیسکوییت 1 بسته ( معمولا 150 گرمی هستند. سایزش زیاد مهم نیست فقط ممکنه کراستتون کمی نازک بشه که زیاد اهمیتی نداره. اگه مثل من کراست ضخیم دوست دارید از یک بسته و نیم استفاده کنید)
کره 40 گرم ( اگه بیسکوییت تون کرم دار نیست از 60 گرم کره استفاده کنید)


برای فیلینگ:

پنیر خامه ای 400 گرم
شکر ¾ لیوان
تخم مرغ 1 عدد
آبلیمو 1 ق غ
وانیل 1 ق چ




فر رو روی 180 درجه سانتیگراد قرار بدید. بیسکوییت ها رو پودر کنید ( طعم بیسکوییت دیگه دست خودتونه. اگه توی پای ساختن حرفه ای نیستید، بهتره از کرمدار استفاده نکنید چون ممکنه تازه کارها کراستشون بسوزه! من از کاکائویی استفاده کردم چون برش پای با کنتراست سفید و قهوه ای خیلی زیباتر میشه)



با کره مخلوط کرده و خمیری کنید و توی قالب با دست پرس کنید. ( قالب من 22 سانتیه) و توی یخچال بذارید و بقیه کار رو ادامه بدید



مواد فیلینگ رو با همزن خوب بزنید تا یکنواخت بشه ( میتونید مقدار شکر رو کم و زیاد کنید. بچشیدش و شیرینیش رو با ذائقه خودتون تنظیم کنید)




فیلینگ رو روی کراست بریزید





الان میتونید بذاریدش تو فر ولی من یه تزئین هم واسش انجام دادم که یاد بگیرید بد نیست... داشتن یه دونه سس شکلاتی "هرشیز" توی خونه از واجباته. به صورت مارپیچی سس رو روی پای بریزید تا به لبه ظرف برسید. توجه داشته باشید که نباید فشارش بدید چون خطوط تون کلفت میشه. فقط هرشیز رو وارونه کنید و دستتون رو بچرخونید.





حالا برای ایجاد ظاهر تار عنکبوتی یه دونه خلال دندون بردارید و خطوط شعاعی رسم کنید. زیاد عمقی خطوط رو نکشید که بعد از پخت، پای تون ترک نخوره. خطوط رو کاملا سطحی رسم کنید به اندازه ای که خلال دندون با سطح تماس داشته باشه




حالا مابین خطوطی که کشیدید، اینبار خطوط رو از لبه ظرف به سمت مرکز رسم کنید. پای رو برای 35 دقیقه در فر قرار بدید و بعد 3 ساعت توی یخچال ( اگه نمیتونید جلوی شکمتون رو بگیرید ....بعد از یک ساعت هم میتونید یه برش بخورید ولی چون کاملا سرد نشده برشتون تمیز از آب درنمیاد. )
راستی موقع خروج از فر مواد فیلینگ هنوز تکون تکون میخوره و به نظر نپخته میرسه ولی بعد از اینکه توی یخچال موند درست میشه. پس زیاد توی فر نمونه که کراستش تلخ میشه!




من که هرگز نمیتونم 3 ساعت جلوی خودم رو بگیرم و یه صدایی مرتب بهم میگه : " چیز پای....چیــــــــــــــــــــز پای" من هم اجابت کرده و سر یخچال رفته و همونجا توی یخچال ترتیبش رو میدم!

بیخیال رژیم و مژیم و مرض قند و اینجور چیزا! دکتر بهار بهم توصیه کرده کمتر شیرینی بخورم چون ممکنه در کهنسالی دچار بیماری قند بشم!!! پفففففففففففففففف.... بابا بیخیال دکی جون! ما که هیچ تفریحی نداریم و تنها لذت مون شده خوردن! تازه کی گفته اصلا من به یه همچین سنی میرسم؟ چیز پای رو دریاب که دنیا دو روزه! خلاصه با این توجیهات وجدانم رو خر کردم و به جز یه اسلایس باریک که سهم آقای شوهر و دادشم شد بقیه اش رو شخصا .....

21 comments:

baba toro khoda zod zod ap kon khaste shodim az bas sar zadim roozi 100 bar miam miram hamine be fekre ma ham bash
age vase 1 mah amade dari o zahmate doros kardan nis pas zod zod tayp kon
mamnon

man har postam 4 sa@ type o uploadesh tool mikeshe! shookhi nemikonam...4 sa@!
upload aks kheily sakhte (khoda lanat kone mokhaberat ro ke hamechiz o hameja ro filter karde. har aks ro hadde aqhal 6 ta 8 bar upload mikonam ta az filter darbiyad! bad pasfardash filter mishan! ) taze edit ham mikhan. type e farsim ham kheily badeh! rooham mishe 4 sa@!

كلي احساس تنهايي ميكردم
چون فقط منم كه شكلات تلخ ميخورم
عاشق كيك شكلاتيم
همش ميپختمو زود عروسش ميكردم تا خودمو باهاشون دار نزنم
عاشق پنيرم
همونايي كه ميگن بويه پ...ميده(باتركيزه)
بويه اس...بچه ميده!!!
عاشششششششششششششششششششقه خامه وقهوه
مرده سس پستو!!
اصلا استاد وبتو كه ميخونم پوستم دون دون ميشه!!!!!!!!!!!!!
اي واي
اي واي
چقدر عسلويه تنها بودم
اگه ميديدمت!!!!!!!!!!!
افسوس
دلم مي خاد ببينمت استاددددددددددددددد

دو تا رسپی با "بوتا کزه" کار کردم که تو این ماه پستش میکنم ایشالا
چه خوب که عین هم از زیباییهای دنیا لذت میبریم

من چیزپای رو ساختم و خیلی ام از طعمش خوشم اومد. البته بگذریم که کراستش یکمی سوخت
:">
حالا یه سئوال دارم. من این مشکل رو زمان درست کردن اسلایس ماست هم داشتم. کراستی که با بیسکوییت درست م یکنم انسجام کافی نداره و زمانی که برشش می زنم یه مقدار خورد می شه.
طیبه جون و دوستان هنرمند لطفا راهنمایی کنید

@ ضحی

دوست عزیز،

من خودم برای درست کردن چنین کراستهایی، کره رو در مایکروفر کمی آب می کنم و بعد همانطور که شف جون توی دستور گقتن خوب مخلوط می کنیم. حالا نکته مهمش هم در دستور هست، و اون هم اینه که:

با کره مخلوط کرده و خمیری کنید و توی قالب با دست پرس کنید

این پرس کردنش خیلی مهمه.

باید دید نظر شف چیه. من فکر می کنم شاید باید مقدار کره اتون رو کمی بیشتر کنید و خوب پرسش کنید.

@ضحی
مروارید جون نکات مهم را گفتند.
اما به نظر من بیشتر کردن کره موثر نیست و در اغلب موارد اگر خیلی بیش از اندازه باشد نتیجه معکوس می دهد.
این را هم به نکات دیگر اضافه کنید که هنگام برش
نه مواد خیلی سرد باشد و نه خیلی گرم بلک دمای نرمالی داشته باشد.

خیلی ممنون از توضیحاتتون. دوباره امتحان می کنم و خبرشو میدم. البته سعی خودمو در پرس کردن کردم ولی بقیه موارد رو متوجه نبودم
بازم ممنون

بله منم کره رو ذوب میکنم
اتفاقا یه دونه چیزکیک دیگه هم درست کردم دو روز پیش
فردا تایپش میکنم
سعی میکنم در این خصوص بیشتر توضیح بدم که مشکل حل شه ایشالا

این هم چیز پای
بسیار راحت و خوب بود. ممنون شف.
هرشیزش کم و زیاد می اومد!!!!!!!!!!! تقصیر من نبود(حق به جانب)
http://picasion.com/show/13948403/

اختیار داری احسانه جون کم و زیاد چیه؟ خودت رو بیخودی لو نده
:p
اینی که شما درست کردی مدلللللللللش اینجوری بوده

;)

سلام طیبه جون
دیشب چیز پای درست کردم تو قالب کمربندی همه نکات رو رعایت کردم ولی خوب برش نخورد یعنی فکر کنم نازک شده نمیدونم چشه ظاهرش عالی شده مثل مال شما شده از پنیر مانی ماس استفاده کردم ازش یه کم چشیدم خوشم نیومده میشه بهم بگین مزش چطوریه؟من تموم چیز کیکهاتونو درست کردم همچین مشکلی نداشتم نمیدونم این چرا اینطوری شده؟یعنی چسبیده به قالب
بسم الله رو هم فراموش نکردم،کلی هم قربون صدقش کردم
آهان نکنه لوسش کردم؟
نکنه نباید تو قالب کمربندی درست میکردم؟
طیبه جونم هنوز تو یخچاله راهنماییم کنید ممنون میشم ببینم میشه کاریش کرد
دوستت دارم مرسی

ببخشيد فكر كنم خيلي دير دارم جواب ميدم
كسالت داشتم شرمنده

والا اين چون پاي هستش بايد مثل پاي باشه
يعني ارتفاعي نداره
خيلي نازكه
اگه خوب سفت نشده يعني بايد بيشتر توي فر ميمونده
و البته توي يخچال باشه سفت تر ميشه

طعمش تقريبا با چيزكيك يكيه
ولي بعضيها تركيبش با شكلات رو ممكنه دوست نداشته باشن
و يا اينكه نوع بيسكويتش رو ميشه عوض كرد و اصلا سس شكلات رو حذف كرد

ولي طعمش همون طعم چيزكيكه

چرا چسبيده؟ توي قالب كمربندي كه چيزي نميچسبه. يه كارد ميزنيم زيرش و در مياد

ولي ميشه از بيسكويت ساده استفاده كرد شايد به خاطر كرمش بوده

خدا ببخشید استاد
راستش به دلم افتاده بود مریض باشین انشالله که خدا شفا بده
طیبه جون راستش زدم زیرش اما رویش از لایه زیری جدا شد حالا که میگین 50 گرم کره استفاده کردم بیسکوییتم هم مثل مال شما بود ولی بعد از دو روز که تو یخچال بود مزش آره شده بود مثل چیز کیک فقط خوب برش نخورد منظورم از چسبیدن این بود که لایه زیری به کف قالب محکم چسبیده بود که اتفاقا من خیلی طعم شکلاتیش رو دوست داشتم ، همه چیز خوب بود برعکس به نظرم لایه زیری رو که گذاشتم تو یخچال تا فیلینگشو درست کنم زیادی سفت شده بود شایدم دلیلش همین بوده چون گذاشتمش بالاترین طبقه یخچال که سردتره به هر حال خورده شد و خوشمزه بود مرسی استاد و ممنون از وقتی که گذاشتین

انقدر که توی این سایت ازاستفاده پنیرخامه ای گفته شده من ترغیب شدم یه بار امتحان کنم ببینم با ذائقه ام جوره یا نه! وبرای همین از این دستور استفاده کردم با حدود یک سوم مواد  متاسفانه عکسی دیده نمیشه ونمیدونم اون کراست قراره قبل از یخچال چه شکلی باشه برای من که حدود 60-گرم بیسکوییت کاکائویی و 20 گرم کره استفاده کردم درواقع شد مث خرده بیسکوییت و شبیه خمیر نبود اما در نهایت بعد از فر منسجم بود و قابل برش زدن اما کمی از خرده ها ته ظرف موند
طعمش خوب جوریه که دائم بهش سر میزنم!! اما حس میکنم اضافه کردن آبلیمو تاثیر مثبتی نداشته توی طعمش وجود آبلیمو ضرورت داره؟
همونطور که شاید پیداس خیلی سریع تو زمان کمتر از اونچه گفته شده فیلینگ کاملا بست. اولش وسطاش پف هم کرد به حالت گنبدی ولی بعد از چند دقیقه که از فر بیرون آوردم پف خوابید واصلا شل نبود من یک تخم مرغ کوچیک و یه پنیر 100 گرمی استفاده کردم  تزئین هم نداره چون هیچی راجع به طعمش نمیدونستم ونمیدونم برای یه تزئین ساده تر وکم دردسر چه طعم وموادی قابل استفاده هست

سلام شف جان
بازم منم...راستش به سايتت معتاد شدم و دوست دارم هر روز يه چيزي درست كنم اما مختصر شرح حالم رو توي پست كيك ساده برات نوشتم.راستش مثل خودت چيز كيك و شكلات دو چيز در زندگي من هستند كه خفن معتادش هستم و اگه رعايت نميكردم الان بايد 100 كيلو بودم. اين چيزپاي رو هم تا حالا دو بار درست كردم كه با دوم بعلت خوشمزگي بيش از حد حتي به عكس گرفتن هم نرسيد و اين عكسي كه براتون ميگذارم اولين تجربه چيزكيك من هست
خواستم ازتون تشكر كنم بابت اين دستور پخت هاي عالي و با جزئيات
به كمك شماست كه آدم امكان نداره چيزي رو خراب كنه
واقعا خسته نباشي
راستي از كيفيت بد عكس معذرت خواهي ميكنم
اما از اونجايي كه من عاشق ريسك كردن هستم اينو سه سوته براي يكي كه داشتيم ميرفتيم به ديدنش درست كردم و توي ماشين جلوي در خونشون ياد عكس افتادم تا به شما نشون بدم. بازم ببخشيد

آخي نازي
دستتون درد نكنه كه عكس گذاشتيد

به به 
به به
نوش جان همه

جانا سخن از دل من گفتي
اي بسوزه پدر اعتياد

سلام طیبه مهربان.من یه سوالی داشتم اینکه مزه شوری پنیر خامه ای توی کیک و دسر دوست ندارم به نظر شما بهتره از کدوم این دوتا برای این پای استفاده کنم.ریکیتا یا ماسکارپونه.ممنون

هر دوش خوبه
ماسكارپونه بهتره

 سلام طیبه جان
من از دیدن این تصاویر مهیج  و رسپی های  عالی بسیاااااااااااااااار لذت می برم ...

علاوه بر اینکه شف زبردستی هستی  نویسنده قهاری هم باید باشی چون  ادبیات نوشتاری ات منو بیشتر به هیجان میاره :))
همیشه موفق باشی و تندرست

Post a Comment

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...