2010/02/27

پستو



Pesto پستو یک پای ثابت غذاهای ایتالیاییه. مواد اصلی این سس ریحان و سیر و روغن زیتون و پنیر پارمزان و پاین نات یا گردوه. کلمه پستو یعنی "له شده" و اهالی "جنوا" در ایتالیا از له کردن یکی از غذاهایی که با پنیر و ریحان محلی ساخته میشده این سس رو اختراع کردند و از اون به بعد در دنیا رواج پیدا کرده . اصطلاح فرانسویش pistou هستش و در ورژن فرانسویش جعفری اضافه میشه و دیگه مغز نداره . کاربردش هم در پاستا و سایر غذاهای ایتالیایی زیاده. اگه میخواید پستو رو برای روز مبادا فریز کنید بهش پنیر اضافه نکنید و فریزش کنید و هنگام مصرف پس از دیفراست کردن پنیر رو اضافه کنید.



ریحان 2 لیوان

پنیر "پارمجانو رجیانو" یا " پارمزان"   ½ لیوان  ( پنیر "پکورینو رمانو" هم میتونید استفاده کنید)

روغن زیتون ½ لیوان

گردو يك سوم لیوان

سیر 3 حبه

نمک و فلفل


پنیر پارمزان  یا به تلفظ ایتالیایی پارمجانو رجیانو (پارمژان هم بعضا گفته میشه) یکی از پنیرهای مورد علاقه منه ( طعم کریمی بسیار غنی و خوشمزه ای داره که اگه کالری بالایی نداشت مینشستم خالی خالی میخوردم)




اول از همه گردوها رو بلند کنید ( چون اگه همه چیز رو با هم بریزید توی بلندر گردوها خوب له نمیشه)
به جای گردو میتونیداز بادام یا بادام زمینی یا ترکیب همه اینها استفاده کنید





ریحان رو اضافه کنید و با گردو میکس کنید بعد سیرها رو اضافه کنید





حالا روغن زیتون رو کم کم اضافه کنید و هر بار کار رو متوقف کنید و مواد رو از دیواره بلندر جدا کنید. مواد که کرم مانند شد، پنیر رو اضافه کنید و در آخر نمک و فلفل





از این مقدار مواد 1 لیوان پستو بدست میاد که من نصفش رو گراتن کدو درست کردم ( رسپیش در پست بعدی خواهد آمد) و با نصف دیگش پستو پیتزا که باز از پیتزاهای ایتالیاییه (رسپیش رو تصمیم ندارم بذارم چون ایرونیها پیتزای بدون گوشت دوست ندارند! من که از این مدل پیتزاها خیلی دوست دارم)
پستو به دلیل داشتن سیر طعم تندی داره و با همه چیز ترکیب خوبی ایجاد میکنه . میتونید با پاستا هم امتحانش کنید. این پست رو جداگونه گذاشتم که بشه راحت بهش مراجعه کرد ، چون غذاهای زیادی هستند که توی رسپیشون پستو نیاز دارند.

   
رسپی از simply recipes

24 comments:

felicitation pour ta certitude de Delf. je suis ravi vraiment. et pour ton cadeau: tu peux commander ce que tu veux a Dubai. surtout pour faire la cuisine. je suis dans son chemin.

راستی این مارشملو عجب چیز بیخودی گرونی بود. یه بسته کوچیکش 2-3 هزار تومن. درست خریدم؟!!!!!

نه!!!!!!!! یه بسته بزرگش 1500 تومنه که میشه یه عالمه خمیر باهاش درست کرد

aaaaaaaaaaaaaaaaaah Dubai! c'est parfait

Si vous voyez quelque chose beau, achetez 2 pour nous deux :D mais je vais payer pour cela ;)
bon voyage!

حساب من رو از بقيه جدا كن كه من از مايه گوشتي پيتزا وماكاروني متنفرم پس تلفني دستورشو ازت ميگيرم
يك مدل از اين سس من ديدم كه تكه هاي مرغ توش
داره اون هم همينه؟معمولا با ماكاروني سرو ميشه

دقیقا همینه ...یعنی اکثر پاستاهای ایتالیایی با پستو سرو میشن و بقیه چیزا هم بهش اضافه میشه که تنوعش زیاده

خوب شد اینجا رو دیدم!
بر سر این اسامی پنیر ها کلی مشکل دارم بنده.
خوب پس تکلیف پارمزان روشن شد.
موزارلا چی طیبه جان؟ درستش چیست؟ شرکت دالیا این نام را روی بسته بندی هایش نوشته که به نظرم باید غلط باشد.
شما بگو لطفاً.
ممنون

ماتزارلا رو هم قبلا توی یه پست توضیح دادم که یادم نیست کدوم بود
در هر حال
حرف
z
در کلمه
mozzarella
تز خونده میشه
مثل توی
pizza
که پیتزا میخونیم نه پیزا!!!! من درک نمیکنم چرا این جماعت اسم صحیح محصولات رو از دانایان نمیپرسن و فقط هر چی میخونن رو توی بسته مینویسن
در هر حال شما که با فهم و کمالاتی همون ماتزارلا بخون
:D

شف جون عزيزم من سس پستو رو به جاي مغر گردو يه بسته تخمه آفتابگردون مزمز زدم. واقعاً اين سس خوشمزه ست.راستي يه سوال با قصد فضولي. اين زبونهاي زنده دنيا رو چجوري ياد گرفتي؟ (چشمك)

فقط از روی علاقه و بس
رمز دیگه ای هم نداشته

ايول واقعاً كارت درسته شف جون. واقعاً لذت ميبرم اين همه استعداد رو ميبينم. منم هم سن شما هستم و الكترونيك خوندم. به زور دارم انگليسي ياد ميگيرم.

سلام طیبه جان
واقعا ازت ممنونم که این وبلاگ رو درست کردی من
که واقعا معتادش شدم و اگه یه روز رسپی غذاهای خوشمزتو نخونم روزم شب نمیشه
واقعا آفرین به این همه ذوق و سلیقه و عشقی که به آشپزی داری
منم مثل خودت عاشق آشپزیم و میخاستم یه دوره تکمیلی برم کلاس اما با دیدن رسپیهات بهترین کلاس آنلاینو پیدا کردم بازم ازت ممنونم

پستو با ریحان محصول باغچه خودمون، دست شف جان درد نکنه، مزه اش هم اوووووممممم

http://www.bilder-space.de/bilder/d727a7-1280136207.jpg

ای ول! عجب رنگی! اتفاقا جات خالی دیروز با ریحون بنفش درستش کرده بودم. چون تندیش کمتره و آبدارتره، خیلی مناسب تابستون بود

من بارها پستو درست کردم و واقعا مشتری شدم. خیلی ممنون.

من یه بار با پستو پیتزا درست کردم. طعمش عالی شد. فقط تمام محتوای روغن زیتونش رو پس داد و ما در حالی برشهای پیتزا رو دست می گرفتیم که دست و بالمون پراز روغن زیتون بود.
حالا دوباره می خوام درست کنم، نکته خاصی رو باید رعایت کنم تا بهتر شه؟

در ضمن ممنون می شم هم از طیبه جان و هم از سایر دوستان اگر لینک خوبی درباره پیتزای سبزیجات سراغ دارید بهم بدید
انگلیسی هم می تونه باشه

@ ضحی

دوست عزیز،

مشکلی رو که شما با پستو داشتید، مشابهش رو می تونید با بعضی از سبزیجات هم داشته باشید، یعنی سبزی ها موقع پخت آب می اندازن. مثل پاپریکا به حد زیاد، گوجه فرنگی و ...

من اگر جای شما باشم، سعی می کنم اون سبزیجاتی که دوستشون دارم رو به مرور امتحان کنم. چون پیتزا چیزی نیست به غیر از پلوی مخلوط! شما هر چی دلتون خواست رو می تونید بریزید روی خمیرتون!!

بروکلی، قارچ، پاپریکا، ذرت، و ...

فقط به نکته ای که من بالا گفتم هم دقت کنید، چون واقعا بعضی از سبزیجات آب می اندازن، پس مثلا اگر قارچ می ریزید، فقط قارچ نریزید که پیتزاتون آبکی بشه.

من خودم گاهی حتی طعم بادمجان سرخ شده رو روی پیتزا دوست دارم.

من خودم اول کراستش رو تا حدی میپزم و آخر سر روش پستو میذارم

ویا اینکه اصلا با ترتیا درستش میکنم که پیتزای معروفیه

در کل زیاد حرارت نبینه بافتش عوض نمیشه

راستش الان چیزی تو ذهنم نیست که لینک بدم ولی دقیقا با همه چیز میشه پیتزا درست کرد

من یه کتاب عربی دارم ولی مخصوص سبزیجات نیست

خوب من اون چیزی رو که در چت باکس نوشتم رو اینجا هم می نویسم.

اینجا همونطور که خودتون حتما می دونید، رسمه که پستو رو با دونه میوه کاج!!! درست می کنن. ولی من مزه پستو با اون رو دوست ندارم و پستو هام رو معمولا با مخلوطی از تخم کدو و تخم آفتابگردان درست می کنم.

وقتی مواد تشکیل دهنده پستوهای آماده اینجا رو می خونی، روش نوشته: روغن زیتون و روغن آفتابگردان. من هم از زمانی که یان رو خوندم پستوهام رو با مخلوطی از این دو روغن دست می کنم، البته روغن زیتونش رو بیشتر می ریزم.

مرسی باید حتما امتحان کنم

بسیار بسیار عالـــــــــــی :)

دوست عزیز،

کارهاتون و عکس هاتون یکی از یکی زیباتر. دستتون درد نکنه. 
من معمولا سعی می کنم از فقط از دکمه تشکر استفاده کنم که قسمت کامنت ها شلوغ نشه، ولی دیگه نشد چیزی نگم.

نمی دونم پستو رو تازگی ها درست کردید یا نه، ولی اگر هنوز ازش چیزی باقی مونده و حالا که فصل کدو حلوایی هم هست، حتما دستور گراتن کدوی شف رو هم امتحان کنید.

من امروز که داشتم از گرسنگی هلاک می شدم و اصلا هم حوصله آشپزی نداشتم رفتم سر یخچال و دیدم یوهو پوره کدو حلوایی دارم، پستو هم دارم، پارمزان هم دارم و در عرض سه سوت گراتن رو درست کردم و بعدش کامنت شما رو دیدم و ...

دستتون خیلی درد نکنه بابت این عکس های زیبا.

عجب رنگي داره اين پستو
باور كنيد دروغ نيست اگر بگم من هفته اي سه چهار بار پستو درست ميكنم چون غذاي اصليمه
همينطور كه مرواريد جون فرمودن تركيب پستو با همه چي عالي ميشه
احسنت بر شما و مرسي به خاطر عكسهاي چشمنوازتون

راستي من پستو رو با بروكلي هم درست ميكنم عالي ميشه
اين روزا كه فصلشه من هر روز دارم يه چيزي با بروكلي درست ميكنم چون عاشقشم
حتما امتحان كنيد

پستو پایه مهمونیهای من شده :) بسیار خوش خوراک و خوش عطر
حیف که گرون درمیاد وگرنه هر روز درستش میکردم. راستی پیتزاش عاااااااااااااااااااااااااااااالی بود :)
ممنونم طیبه جان

Post a Comment

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...