2010/02/28

گراتن کدو



گراتن Gratin به نوعی از غذا گفته میشه که روش بوسیله آردسوخاری یا کره یا تخم مرغ یا پنیر یک کراست ایجاد شده باشه. گراتن اصالتا یک غذای فرانسویه. فعل gratter در زبان فرانسه به معنی رنده کردنه و این غذا به دلیل اینکه روش پنیر رنده میشه گراتن نامیده شده.

من هیچوقت کدوحلوایی دوست نداشتم...ولی انسان باید بر ناتوانایی هاش غلبه کنه! و اگه من غالب شدم این دلیل نمیشه که شما هم به زور اینکار رو بکنید. پس اگه کدو دوست ندارید هرگز فکر ساختن این غذا به سرتون نزنه.


کدو حلوایی 1 کیلو

پستو ¼ لیوان

پنیر پارمزان رنده شده ½ لیوان

کره 2 ق غ

نمک و فلفل




اگه تا به حال کدو پوست نگرفتید، روشش اینه.... همینطور که در تصویر میبینید باید قطعات کدو رو روی سطح كار قرار بدید و با کار از بالا فشار وارد کنید تا پوستش جدا شه





کدو ها رو برای 20 دقیقه بخارپز کنید. اگه دستگاه بخارپز ندارید ، کدوها رو توی یه آبکش توی دیگ حاوی آب جوش بذارید ( آبکش نباید با آب تماس پیدا کنه) و در دیگ رو روی آبکش بذارید. اینطوری یه بخارپز اختراع کردید.





فر رو روی درجه 180 قرار بدید. کدو رو با بلندر له کرده و نصفش رو در ظرف ریخته و روش رو صاف کنید ( بوی کدو در این مرحله خیلی عالیه! آدم رو یاد خربزه میندازه!!!)





حالا برای لایه بعد ، نصف پستو رو بریزید






و نصف پنیر (پارمزان حرف نداره)






حالا لایه ها رو تکرار کنید






بعد از ریختن پنیر، با یک خلال دندون توی ظرف خطوط مارپیچی ایجاد کنید که بعد از پخت لایه ها توی هم فرم مارپیچی بگیره






کره رو به قطعات کوچک تقسیم کرده و روی گراتن قرار بدید و درون فر بذارید تا روش طلایی بشه حدودا 40 دقیقه






چون پستو طعم تندی سیر رو داره و نمک برای سلامتی خوب نیست من نمك و فلفل رو حذف کردم ولی شما میتونید در هر لایه نمک و فلفل هم بپاشید.
برای من این یه ناهاره! شما رو نمیدونم


رسپی از everyday Italian

9 comments:

من این غذارو هفته گذشته درست کردم. عاشق پستو شدم! البته همه می گفتن سیرش زیاده! من 2 حبه زده بودما! فک کنم چون سیراش چاق بودن اینو می گفتن
;)

شرمنده که عکس نذاشتم. قیافش خیلی آش و لاش بود!

ممنون برای این رسپی خوبتون

آره این جور چیزا سلقیه ایه
با ذائقه باید تنظیم شه
من خودم خیلی سیر دوست دارم
میشه هم پودر سیر ریخت که زیاد تند نشه

میدونم چی میگی...قیافه اش همیشه آش و لاشه! زیاد به درد عکاسی نمیخوره
:p

مقش شب:

http://pgy7dq.blu.livefilestore.com/y1pj3Xovu6p--r-kZq7uDDcTfvpL2UMN0QYzBOfAb49lOWVihYjurqOledwQGAsnFpwUY6_itif0Q1BWW2x3vKpWc13FYynFltO/%DA%AF%D8%B1%D8%A7%D8%AA%D9%86%20%DA%A9%D8%AF%D9%88.JPG?psid=1

خیلی خوشمزه بود. من داشتم فکر می کردم دفعه دیگه توی کدوش هم سر بریزم کمی. البته کمی که مزه کدو رو زیاد تحت الشعاع قرار نده.

شاید کمی پنیر پارمزان هم توی کدوش بریزیم بد نباشه!!

:D

دست شف درد نکنه.

اوه اوه یک چیزی یادم رفت بنویسم.

اینجا که دیگه ریحان درست و حسابی پیدا نمی شه، اگر هم پیدا بشه مزه درست و حسابی ندارن. ما خودمون هم 2 هفته ای هست آفتاب ندیدیم چه برسه به این سبزیجات بیچاره!!

به همین دلیل من تقلب کرده و پستوی آماده خریدم. اون هم از....

بله دیگه

عکسش رو هم برای شف گذاشتم.

خیلی خوشمزه بود.

پستو با گردو رو که من قبلا درست کردم نسبت به پستویی که با میوه درخ کاج!! همیشه درست می کنم، اینتنزیوتره مزه اش.

منم جيميييييييييييييييييي ميخوااااااااااااام
:p
فكر كنم اگه اينجا پتو و تپناد آماده پيدا ميشد من مثل شير ؛ روزانه مصرفش ميكردم

مرواريد جون منو به فرزندي قبول كن منم بيام اونجا بلكه روزي يه شيشه پستو بخورم
looool

خيلي گراتنت تودل برو شده
باور كن منم باهات موافقم هرچي پارمزان بيشتر بهتر
هرچي سير بيشتر بهتر
اصلا هميشه هم ذائقه ايم والا

بابا آخه جیمی الیور که قابل این حرفها نیست. خودتون صد تا جیمی الیور رو می ذارید توی جیبتون.

:D

اینجا پستوی آماده هست، ولی خوبش رو باید
خیلی گشت تا پیدا کرد. از این آقاهه نمک هیمالیاش رو هم خریدم. البته سنگ نمکه، ولی صورتیه.

حالا باید بعد از تعطیلات ازش استفاده کنم گزارش بدم.

آره جيمي يه كم خله ولي از اعتماد به نفسش خيلي خوشم مياد
و اينكه اصلا از اشتباه كردن ناراحت نميشه
منهي اينكه فحش ميده
:p

man tuye karaye bachehaye gargah diidam ke chiz cake va cake kaduu halvaei dorost kardan !
ama inja harchi migardam peida nemikonam recipisho :(
mishe mano rahnamaei konin :p
cake kadu halvaei ro chetori mitunam dorost konam ?
va aya khoshmazast?

خير متاسفانه من اينجا رسپيش رو نذاشتم
در مورد مزه اش هم فقط بستگي به ذائقه داره
بعضي ها نميپسندند

Post a Comment

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...