2010/02/09

پودینگ شکلاتي



هیچ چیز مثل خوردن یه پودینگ شکلاتی گرم توی سوز سرمای زمستونه نیست. مخصوصا اینکه خسته و کوفته از عسلویه برگشته باشی و عزای فردا رو داشته باشی که باز باید همین راه رو بری و برگردی! باز وضع من از آقای شوهر بهتره که واسه چند روز تو عسلویه لنگر انداخته! حداقل من روی بالشت ابريشمي محبوب خودم سر به زمین میزارم!
این رسپی خوبیش به اینه که رژیمیه و کالریش پایینه و موقع خوردنش مجبور نیستی با وجدانت سروکله بزنی.


زرده تخم مرغ 3 عدد
شیر کم چرب 3 لیوان
شکر دو سوم لیوان
نشاسته ¼ لیوان
پودر کاکائوی تیره 3 ق غ
نمک يك هشتم ق چ
وانیل ½ ق چ
شکلات تلخ 60 گرم




این نکته رو برای همیشه از من داشته باشید : برای ساختن شیرینیهایی که شکلات میخواد، خیلی مهمه که از بهترین و خوشمزه ترین شکلات موجود در بازار استفاده کنید. حتی اگه مارکش معروف باشه هم کافی نیست. باید حتما بچشیدش که یه وقت مونده نباشه و طعمش برنگشته باشه. همین موضوع در مورد کاکائو صدق میکنه. اگه میخواید پودینگتون شما رو با خودش به بهشت ببره، حتما از شکلات و کاکائوی خوب استفاده کنید.
همینطور که ملاحظه میفرمایید من از شکلات 75% استفاده کردم. اگه اهل رژیم هستید، شکلات تون باید درصد کاکائوش بالای 60 باشه. ولی اگه میخواید پودینگتون شیرین باشه از شکلات محبوب خودتون استفاده کنید. دلیل استفاده از شکلات تلخ در این رسپی ، پایین آوردن کالریشه.



(این مقدار برای 6 نفر مناسبه و به هر فرد 200 کالری میرسه. من مواد رو تقسیم بر سه کردم.) زرده و سفیده رو از هم جدا کنید. (سفیده رو توی یه زیپ کیپ بریزید و فریز کنید واسه درست کردن مرنگ یا آیسینگ یا شیرینیهای دیگه. فقط کافیه که قبل از ساختن شیرینی، سفیده رو از فریزر بیرون بیارید تا یخش باز شه.)




دو سوم شیر و شکر را روی حرارت قرار دهید تا شکر حل شود ( لازم نیست بجوشه. همینقدر که گرم بشه کافیه)





نشاسته و کاکائو و باقی شیر را خوب مخلوط کنید که یکنواخت شود. به مخلوط شیر و شکر اضافه کنید




2 دقیقه هم بزنید تا یکنواخت شود




با ویسک زرده را بزنید و از مخلوط کم کم به زرده اضافه کنید و سریع هم بزنید تا لخته نشود.



مخلوط زرده را درون ظرف بریزید و مرتب هم بزنید تا غلیظ شود. (به هیچ عنوان ظرفتون رو تنها نذارید. تلفن جواب دادن و سراغ بچه رفتن ممنوعه! اگه ته بگیره اون کیفیت مطلوب رو دیگه بهتون نمیده)



از روی حرارت برداشته و شکلات خورد شده و وانیل را اضافه کنید و خوب هم بزنید تا شکلات ذوب شده و کاملا حل شود.




پودینگ رو در فنجون های چای سرو کنید. من برای تزئینش از مارشملو استفاده کردم. مارشملو ها رو نصف کردم و با دست فشرده اش کردم و با قالب قلبی شکل قالب زدم. مارشملو بر اثر حرارت پودینگ ذوب میشه و تبدیل به کف میشه!



پودینگ داغ ، تاریکی شب و سکوت و سرما و دو تا قلب قرمز و یه فضای رمانتیک ... روی کاناپه لم دادم و توی یه جو شدیدا رویایی ، از فرط تنهایی هر دوتا فنجون رو خودم خوردم! broken heart( دل بعضیها تو عسلویه آب! smug )

به این میگن تکخوری از نوع آلتیمت big grin

همینجا کتبا میگم : "اگه این پودینگ رو نخورید نصف باقی مونده عمرتون بر فناست"

رسپی از low fat cooking

34 comments:

میشه به جای نشاسته، آرد بریزم؟
البته این سوال تاریخ مصرف داره. من الان نشاسته ندارم. ضمنا شکلاتم 90 درصد و بسیار باحاله. فردا به هرحال نشاسته می خرم.

نشاسته زیاد مهم نیست آرد نریزید
زرده تخم مرغ به تنهایی غلیظش میکنه

salam chef jon,vagean khili faali !
khili khob amozesh midi vase man ke taze karam khili mofide dastet dard nakone
emrooz mikham az biskoyitha doros konam omidvaram khrab nashe.
dar zemn malome khili chiza baladi zud zud ap kon ma sabr nadarimhaaaaaaa

merci pegah joon
chiz miz ke ziyad baladam...forsatam kheili kame. edare, class, varzash, shohardari,khonedari, khonedaveh dari!
vali kam kam archivam por mishe negaran nabaash
in cookie ha sade hastand. hatta age ziyad khoob nashod cookie az in sadeh tar ham yad midam...kam kam...ta ghabl az eid inshallah

امتحان شد. عالی مثل همیشه. خیلی ممنونم.
راستی نشاسته نریختم و خوب شد.

مثل همیشه احسنت
آره اکثر رسپی ها نشاسته ندارند. من به هر دو مدل درست میکنم

chef joooooon doros kardam kheyyli khoshmaze shod,merccccc,chef joon jonn age bekhaym ba mazehaye dige doros konim chikar bayad bokonim?

bayad pooreye mive dorost koni ya pudding saade ro ba mive mix koni
ishalla dorost mikonam

مرسي شف جون.همه از پودينگ تعريف كردن و مي خوام ازش به عنوان لايه بين كيف هم استفاده كنم

دقیقا! واسه کیک عالی میشه
فقط یه نکته داره
باید در آخر بعد از اینکه سرد شد با کره بزنیش

دستور "باترکریم کاسترد" رو حتما مینویسم
کره باعث میشه که بعد که توی یخچال میذاری پودینگت جذب کیک نشه و لایه مشخصی داشته باشه
ولی اگه عجله داری و میخوای الان کیک رو درست کنی ، خودت دیگه کره رو اضافه کن

salam
misheh be porsam in marshmelo az koja tahiyeh mikonid?

taqhriban ( yani daqhiqhan ) tooye hameye foroosh'gah-ha!
inja ke intoriye! shahre shoma ro nemidoonam!

فوق العاده بود طعمش
:))

طيبه جون
پودينگ من يکمی سفت شد و بايد با قاشق می خوردمش
جايی اشتباه کردم؟

غلظت پودینگ گرم مثل فرنیه
اگه به دمای اتاق برسه مثل ماست خامه ای غلیظ میشه
اگه توی یخچال بذاری کاملا میبنده

در هر صورت مایع نیست و باید با قاشق خورد
حتی داغ داغ هم که باشه باز با قاشق باید خورده بشه

ولی احتمالا شما خیلی روی حرارت گذاشتی بمونه که اینقدر غلیظ شده

ولی غلیظش هم خوشمزه است...من همه جورش رو دوست دارم
:p

خوشحالم
پس اشتباهی پيش نيومده. مثل فرنی شده بود
و موافقم که خيلی خوشمزه بود
مرسی شف جونم
:*

چه دستور باحل و خوشمزه ای
برم که درستش کنم.
خدای من چقدر دستور درست نشده دارم من!!!!!!!!!
خانم جان نیکی و پرسش؟ لطفا در مورد شکلات بنویسید.
من خودم اصلا به دلیل اینکه عشق شکلات بوده و هستم الان مجبور به رژیم هستم.
دیگه همه می دونن، خیلی از وقت ها که شکلات خونم کم می شه کسی دور و برم نمی یاد!!!!!!!!!!!
کلا برایم مثل مسکن می مونه!
حالا چه برای سردرد و چه برای دوری از استرس!
افراطم هم خیلی زیاده!

اینو واسه همون کیک اسفنجی درست کردم. طعمش شبیه به همون دسر نشاسته بود که ما توش ورمیچلی میریزیم من خیلی این طعمو دوست دارم. مرسی‌

http://cid-2172bc176e9e469f.photos.live.com/self.aspx/powding%20shokolat/powding%20shokolat%20rejimi.JPG

این عکسایی که گرفتم

عکس فرفره ۵ در شرایط معمولی گرفتم

ممنون میشم راهنماییم کنین.طیبه جان و مروارید جان

مرسی‌

http://cid-2172bc176e9e469f.photos.live.com/self.aspx/powding%20shokolat/shirimni%20ferferei.JPG

پريس جون به نظر من عكسهاتون نور و شفافيت كافي رو داره
شما تا به حال با فوتوشاپ كار كرديد؟ با دو تا كليك ساده اين سايه ها و نورهاي اضافي به سادگي حذف خواهند شد
اگه كسي نيست كه بهتون ياد بده من خودم لينك بذارم كه ياد بگيريد
بعد ديگه عكسها عالي ميشن

نه طیبه جون. یه ماهه سی‌دی آموزشی شو گذاشتم کنار دستم هر روز میگم فردا شروع می‌کنم. یه چیزیی‌ هم مثلا داداشم یادم داده که خیلی‌ ساده بتونم پشت زمینه عکسمو درست کنم تا وقتی‌ بغل دستش نشستم بلدم همین که
میام خونه یادم میره چی‌ گفته
loooooooooooool

. اعصابشو به هم ریختم، ولی‌ یاد میگیرم. لینک هم اگه بذاری ممنون میشم(بوس)

خب حالا كه داداشت هست كه عاليه
پس من فقط مسيرش رو بهت ميگم اينطوري خيلي بهتره

http://oi54.tinypic.com/2my22c6.jpg

اين عكس خودته كه سه تا كليك روش كردم
اصلا استعداد نميخواد. هرگز عكس رو هم دستكاري نميكنيم. فقط و فقط سايه و نورهاي اضافي رو حذف ميكنيم و مطمئنم زود ياد ميگيري
اول گزينه
Image > adjustments > auto contrast
فقط فوتوشاب رو باز كن عكست رو هم باز كن و اين مسيري كه گفتم رو برو. به داداشت هم نيازي نيست
بعد برو
Image > adjustments > curves
يه كم اسلايدر رو رو به بالا بكش. خيلي خيلي كم. زياده روي نكني ها. همه سايه ها حذف ميشه اگه زياده روي كني
بعد برو
Image > adjustments > brightness/contrast
يه اپسيلون كانترست رو زياد كن. باز فقط زياده روي نكني
بعد هم ديگه برو به
File> save for web
و به فرمت جي پي جي سيوش كن. و خلاص
البته من كات هم كردم كه اگه از اول عكسهات رو كلوزآپ بگيري ديگه كات هم نميخواد

همين كارا رو كه گفتم همين الان روي همون عكست انجام بده و نتيجه رو واسم بذار ببينم تونستي يا نه
اگه بتوني كه عاليه. اونوقت همه عكسهات روشن و شفاف ميشن
اصلا هم استعداد نميخواد
فقط بازم تاكيد ميكنم يه وقت زياده روي نكني كه ممكنه عكست مصنوعي بشه

موفق باشي. ببينم چيكار ميكني

This comment has been removed by the author.

طیبه جون این عکس منه؟ نه‌!!!!. چه خوشگل شده دستت درد نکنه. منم شدم واقعا اسباب زحمت هم شما هم مروارید جون. شاید تو چند روز آینده نتونم ولی‌ گزارش کارو میدم حتما. یه کمی‌ سرم شلوغه حتا فرصت نکردم عکس فیلو کاپ و کیک باقلوا رو که درست کردمو بذارم. یه دنیا ممنون

قول میدم انجام بدم (بوس)A

آره پریس جون حتما باید سر وقت و با حوصله کار کنی
یه چیزی که بعد از سالها در مورد فوتوشاپ یاد گرفتم اینه که مثل یه اثر هنری باید باهاش رفتار شه یعنی باید با ذوق و انرژی و آرامش توی سکوت یا یه موسیقی زیبا باشه که نتیجه خوب بگیری

طیبه جون اگه میشه عکسها رو لود کن مرسی

منتظرم اگه عكسهاي جديد رو فيلتر نكردن قبلي ها رو دوباره ميذارم

طیبه جان هر لیوان نشاسته چند گرمه؟مثل آرده یا ...؟واینکه توی مبحث اندازه گیری فرمودید هر ق غ تقریبا 15 گرمه ولی مثلا یه جا (فکر کنم توی کیک وی-دی بود) گفته بودین هر ق غ شکر رو 10 گرم در نظر میگیریم،می خواستم بدونم مگه متفاوته؟مثلا همین جا برای پودر کاکائو؟طیبه جون توی یکی از کامنتا اشاره کرده بودین اگه از این پودینگ بخوایم برای فیلینگ کیک استفاده کنیم باید قبلش با کره بزنیمش،میشه بفرمایید مثلا چه مقدار کره برای این رسپی لازمه و آیا میشه با روغن جایگزین کرد؟خیلی خیلی ممنون از راهنماییتون.موفق باشید.

توي پست اندازه گيري همه اش هست
يك ق آرد ميشه 25
يك ق نشاسته 15
يك قاشق كاكائو 20

كره باعث ميشه كه پودينگ توي يخچال ببنده و سفت شه
50 گرم باري اينكه كم ببنده
100 گرم براي اينكه سفت تر شه

 آخ ببخشید من اون جدول پایینیو نخونده بودم وهمیشه از همون قسمتی که گفتین مثلا هر ق غ میشه 15 گرم(15 میلی لیتر)استفاده میکردم.البته چون ترازو دارم مثلا وقتی میگفتین آرد 1/4 لیوان ،125 رو تقسیم بر 4 میکردم وبعد آرد رو وزن میکردم.ولی مثلا توی چاکلت لاواکیک من یک ق غ آرد رو 15 گرم و دو ق غ شکر رو 30 گرم در نظر گرفته بودم که البته کیکم خوب شد خداروشکر(عکسشو توی پست خودش گذاشتم) پس مثلا باید 25 و 20 گرم در نظر میگرفتم،درسته؟؟؟پس طیبه جون اگه هر ق غ برای شکر بشه 10 گرم پس اون حالتی که گفتین هر لیوان میشه 16 ق غ برای این ماده صدق نمیکنه؟؟(با توجه به اینکه هرلیوان شکر 200 گرمه؟) ببخشید که اینقدر با سوالام مزاحمتون میشم.موفق باشید.

راستی طیبه جون متن جواب بالا که به ایمیلم اومده اینه:
توي پست اندازه گيري همه اش هست
يك ق آرد ميشه 25
يك ق نشاسته 15
يك قاشق كاكائو 20

كره باعث ميشه كه پودينگ توي يخچال ببنده و سفت شه
50 گرم باري اينكه كم ببنده
100 گرم براي اينكه سفت تر شهچرا با جواب توی این صفحه فرق داره؟همون ایمیلیه درسته دیگه؟

نه عزیزم سه رو یکنوشته بودم که اصلاحش کردم
بعد هم دیدم آرد رو خودتون گفتید دیگه پاکش کردم
وگرنه فرقی نمیکنه

آخه چند جنس آرد داریمیه مدلش هست که هر قاشقش 6.5 گرمه یه مدلش هست 10 گرمه یه مدل 15 گرم یا  25 گرممعمولا آرد رو روی وزن جلو نرید بهترهروی قیافه خمیر یا مخلوط کیک بسنجیدشهر قاشق شکر 15 گرم
میدونم چی میگید منتها اونی که اندازه رو به لیوان میده گرمش دقیقه 
من باشم قاشق رو قاشق میگیرم یعنی وزنی جلونمیرم

ازین مارشملوها یه مدل توی بلاد خارج هست که خودش شکل قلبه کلا. ممنون به خاطر دستور. بسیار مناسب وی دی میباشد.

بله اينجا هم گير مياد
ولي اين شيوه شكل دادن به مارشملو صرفه جويي به حساب مياد
انشالا كه لذت ببريد

Post a Comment

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...