2010/03/02

ماسالا دال


دال عدس زیاد خوردید ولی هرگز این مدلش رو نخوردید ( مگر اینکه با غذاهای هندی و ادویه های هندی سروکار داشته باشید) هرکس از " Masala Dal ماسالا دال " خورده کلی تعریف کرده و اعتراف کرده که طعمش خیلی با دال عدس خودمون متفاوته. دلیلش هم ادویه " Garam Masala گرم ماسالا" هستش که به نظر من از سایر ماسالا ها خیلی خوش طعم تره!
 من ترکیبات گرم ماسالا رو مینویسم که اگه گیرتون نیومد بتونید خودتون تولید کنید:



فلفل سیاه و سفید – میخک – برگبو – پیپالی ( یک نوع فلفل کشیده) – زیره سیاه – زیره سبز – دارچین – هل سبز و قهوه ای و سیاه – جوز هندی – تخم گشنیز .

آپدیت : برای تهیه گرم ماسالا در خانه به این پست مراجعه نمایید.


عدس قرمز 200 گرم
آب 3 ليوان
زردچوبه نصف ق چ
زيره نصف ق چ
كاري نصف ق چ
فلفل نصف ق چ
روغن 2 ق غ
سير 2 حبه
زنجبيل رنده شده نصف ق غ
گرم ماسالا نصف ق غ
گوجه فرنگي بزرگ 2 عدد
گشنيز خورد شده 1 ق غ
آبليمو 2 ق غ

عدس را با 3 لیوان آب و زردچوبه به مدت 15 الی 20 دقیقه با در نیمه بسته بپزید تا له شود. اگر به آب احتیاج داشت آب اضافه کنید. مخلوط در نهایت باید غلیظ باشد


زیره را توی روغن تفت دهید تا بوی آن کاملا بلند شود ( از صدایی که ایجاد میکنه نترسید) بعد سیر و زنجبیل و کاری و فلفل را اضافه کنید و 1 دقیقه تفت دهید


گوجه فرنگی را به سایر مواد اضافه کنید.

عدس را بلند کنید


گرم ماسالا را اضافه کنید و اجازه دهید سس کاملا جا بیافتد


عدس را مجددا روی حرارت گذاشته و سس را به آن اضافه کنید. وقتی به جوش آمد نمک و گشنیز و آبلیمو را اضافه کرده و سرو کنید.



اگه از دال عدس خوشتون میاد ، بهتون قول میدم که عاشق ماسالا دال بشید!

رسپی از channel4

16 comments:

واقعا"چرا هیچ کامنتی نیست ؟!!!
من ماسالادال رو درست کردم و بیشتر کسانی که خوردند خوششون اومد خیلی هم راحت بود و سریع آماده شد.درضمن برای مهمونیها بجای سوپ میشه سرو کرد که بنظر من یه تنوعه.ممنون شف جوون

من خودم هم علاقه خاصی بهش دارم
هم ورژن هندیش هم بوشهریش

مشق شب
ماسالادال

https://skydrive.live.com/?cid=DD7E5E48CDD86E68&id=DD7E5E48CDD86E68%21243&sc=photos#cid=DD7E5E48CDD86E68&id=DD7E5E48CDD86E68%21231&sc=photos

اصلا فکرشم نمیکردم اینقدر خوشمزه باشه

من خودم از طرفداران پر و پا قرصشم
حالا يه بار بايد از ماماني خانم بخوام دال عدس بوشهري رو هم واسمون درست كنه
اون هم خيلي طعم خوبي داره

مرسی واقعا خوشمزه است. من عاشق خوراکهای هندی هستم .
خوشحالم که میبینم شما هم علاقه مندید.
من گرام ماسالا رو توی خوراک های دیگه مثل عدسی و لوبیا ی خودمون هم استفاده می کنم . و اون طعم هندیش رو دوست دارم.

اتفاقا منم تو همه غذاها ازش استفاده ميكنم چون خيلي خوشمزه ميكنه

مرسی طیبه جون از رسپی جدید دال عدس چون من همیشه مدل بوشهری خودمون رو درست می کنم گاهی با سیب زمینی گاهی با کدو حلوایی وگاهی با هر دو زمستون معمولا دوستان محبت دارند کدو حلوایی  مارو تامین می کنن من هم فقط با دال عدس می تونم کدو رو به خورد بچه ها بدم چون عدس و کدو هردو غذای مقوی و دلچسپی برای زمستون هستن اونم تندش
بازم مرسی.

جالبه بدونيد مامان من علاوه بر كدو توش باميه هم ميريزه من عاشق طعمشم چون له ميشه توش و همچين بافت و مزه اش رو عوض ميكنه

مرسی طیبه جون این دفعه حتما" با بامیه درست می کنم اینجا هم بامیه هست فقط رنگش سبزه تیره س مثل بامیه های بوشهری سبز مایل به زرد نیست انشالله امسال خودم تو باغ می کارم دوستت دارم

من یه مدت هند زندگی می کردم و این غذا رو زیاد اونجا خورده بودم.همیشه دوست داشتم که دستور پختش رو یاد بگیرم.یک دنیا ممنون.
ایکاش می شد ماشروم مانچوری رو هم آموزش بدید.

خیلی خوشمزه بود همسرم خیلی خوشش اومد

از اون دال عدس همیشگی و ساده خیلی بهتر بود

ممنون

منم نظر شما رو دارم
هرچند كه هر دو ورژن رو مرتب درست ميكنم
احسنت

نه خداییش اون مدل قدیمیه دیگه از چشمم افتاد

این مدلی خیلی خوشمزه تر و خوش عطرتره

من هنوز این رسپی رو امتحان نکردم. دال عدس هم اول بار واسه رسپی شامی نارنجی خریدم. می خوام بدونم این دال عدس برای صبحانه مناسبه یا نه.

يك بار براي شام درست كنيد
اگر دوست داشتيد صبحانه بخوريد
ما اينكار رو نميكنيم

Post a Comment

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...