2010/03/05

پروانه شکلاتی


خوب و اما طرز درست کردن پروانه بوسیله شکلات...شما میتونید با شکلات همه چیز درست کنید ولی شرط داره. اگه شاگردای خوبی بوده باشید و درستون رو خوب یاد گرفته باشید ، باید تا الان دیگه بدونید که با چه نوع شکلاتی میشه از این جور کارا کرد!








اولین کاری که باید انجام بدید تهیه یک طرح از یک پروانه است. که قبلا هم گفتم .... میتونید پرینت بگیرید و یا به صورت آزاد طرح بزنید. در هر حال باید طرح تون رو روی کاغذ روغنی متنقل کنید. بعد از اینکه طرح رو کشیدید ، کاغذ روغنی رو پشت و رو کنید چون کسی دوست نداره شکلات جوهری شده بخوره!



قبلا طرز درست کردن قیف بوسیله کاغذ روغنی رو آموزش دادم و دوستان زرنگ هم خبرش رو دارم که یه عالمه بیسکویت تزئین کردند پس خیالم راحته که همه یاد گرفتید و امروز دیگه مشکلی تو درست کردنش ندارید پس توضیح اضافی نمیدم!

شکلاتتون رو تمپر کنید. این رو هم قبلا یاد گرفتید و امروز کلی تو کار جلو می افتیم و لازم نیست سه صفحه در مورد شکلات حرف بزنم!!! اگه شکلات رو درست تمپر کنید همون لحظه میتونید بریزید توی قیف و کار رو شروع کنید چون دماش کاملا مناسبه و نه گرمه که دست رو بسوزونه و نه سرده که ببنده و از قیف خارج نشه. در این مرحله نوک قیف رو نچینید. چون میخوایم آوتلاین کار کنیم و باید ظریف باشه. پس دور تا دور کار رو روی خطوط کار کنید.

حالا یه عالمه شاخک واسه پروانه تون درست کنید چون امکان شکستنشون زیاده و اینطوری یه عالمه بک آپ دارید!



حالا با همون قیف خط داخلتری رو کار کنید و اونقدر اینکار رو تکرار کنید تا کل بال پروانه رو پر کنید. من برای این قسمت از شکلات تلخ استفاده کردم.



هر بال رو که کار کنید با توجه به اینکه الان زمستونه بال قبلی سفت میشه ولی اگه هوا گرمه باید منتظر بمونید تا کار خودش رو بگیره. حالا یه مقدار شکلات سفید رو تمپر کنید و با یه مقدار رنگ زرد رنگش کنید. رنگ کردن شکلات سفید دقیقا مثل رنگ کردن رویال آیسینگه. پس به همون شیوه عمل کنید.




بعد از اینکه خطوط و نقاط زرد رنگ بالها رو کشیدم یه مقدار رنگ قرمز به شکلات زرد رنگم اضافه کردم و 5 ثانیه توی مایکروفر گذاشتم و یه قیف دیگه درست کردم و حالا رنگ نارنجی رو کار کردم. قرمز رو خوب ترکیب نکردم که رنگ نارنجی رگه هایی از قرمز داشته باشه.



حالا باز یه قیف دیگه ساختم و اینبار با شکلات سفید نقاط دور بالها رو بوجود آوردم. دقت کنید که قیف رو خیلی خوب بپیچید که از قیفهای قبلی نوکش تیزتر باشه و نقاط ریزتری بهتون بده.





حالا پروانه تون رو برای حداقل 10 دقیقه توی یخچال بذارید ( هرچه بیشتر بهتر)




به آرومی کاغذ روغنی رو از بالها جدا کنید ( نه بال رو از کاغذ روغنی!!! این مهمه! چون ممکنه با این کار بال رو بشکنید) قیف شکلاتتون رو 5 ثانیه توی مایکروفر بذارید تا ذوب شه. نوکش رو ببرید تا بتونید یه خط کلفت ترسیم کنید.



بالها رو توی شکلات بذارید و نگه دارید تا خودش رو بگیره. قانونا توی 10 ثانیه سفت میشه ( اگه نشد دیگه سرکارید!!!) بعد دو تا دستمال رو تا بزنید و زیر بالها بذارید . بعد از 5 دقیقه بدنش رو کار کنید




برای بدنش باید یه خط مستقیم بکشید و در انتها که به دم رسیدید قیف رو سریع رو به بالا بکشید تا نوک دمش باریک بشه. برای سرش هم قیف رو ثابت نگه دارید و فشار بدید تا یه گلوله بزرگ بوجود بیاد. شاخک ها رو توی سر فرو کنید و بعد که خودش رو گرفت یه دستمال رو باز تا کنید و زیرش به عنوان قالب قرار بدید. حالا باز روی سرش شکلات بریزید تا شاخک ها رو دفن کنه و به شکل سر بشه.




حالا دیگه میره توی یخچال تا اطلاع ثانوی! ولی اگه عجله دارید بعد از 10 دقیقه آماده است. قانونا باید حداقل یک ساعت تو یخچال بمونه. دیگه با مسئولیت خودتون! باز هم تکرار میکنم که باید کاغذ رو از شکلات جدا کنید، نه شکلات رو از کاغذ.




شما میتونید عکس پروانه سرچ کنید و جلو روتون بذارید و ازش کپی برداری کنید.

از اونجایی که پروانه ها تنوع رنگی زیادی دارند ، کافیه شکلات سفید رو با رنگهای مختلف رنگ کنید و پروانه های زیبایی خلق کنید.





پروانه ها رو میشه روی دیواره یا گوشه کیک هم کار کرد ولی باید برای پایه کار یه دونه خلال دندون بذارید و چون با شکلات یکی میشه به راحتی توی کیک فرو میره و ثابت می ایسته. فقط سایزش رو کوچیک بگیرید که سنگین نشه




این یه مقدار حرفه ای بود و جزئیات زیاد داره. من مدلهای ساده ترش رو که بتونید در تعداد بالا درست کنید رو هم در آینده ای نا معلوم آموزش خواهم داد.

عکس زیاد گذاشتم برای اینکه از زوایای مختلف کار رو ببینید 

26 comments:

chef you are very talented.thank you
Also, I can see the pics. very nice pics..
love it..

thank you dear! its good that at least some ppl can see them cuz now I see only 5 of them!

این دیگه باب طبع روژیناست

نجماااااااااااااااااااااااااااااااااا تو بهترینیییییییییییییییییییییییییییی
بوسسسسسسسسسسسسسسسسسسسسسسسسسسسسس

نجماااااااااااااااااااااااا؟
ها ای که وگفتی یعنی چه؟

سلام طیبه جان.سال نو رو به شما تبریک میگم.واقعا وارد وبلاگت که می شم لذت می برم .خیلی کامل و دقیقه .من تا حالا هرکدوم از رسپی ها رو درست کردم عالی شده.خلاصه ممنون.فقط یک سوال داشتم: میشه لینک طرز آموزش قیف رو برام بذاری؟ هرچی می گردم پیداش نمی کنم. خیلی شرمندم.از لطفت ممنون

@ F

دوست عزیز،

لینکش اینه:

رویال آیسینگ:

http://cheftayebeh.blogspot.com/2010/02/blog-post_06.html

سلام دوستای عزیز .من این پروانه رو درست کردم خوب شد فقط یک مشکل داشت البته نمی دونم این ایراد بود یا همین جوری باید باشه. بعد از 10 دقیقه که بیرون موند شل شد. البته اینم بگم که من از شکلات آب شده ی تنها استفاده کردم.ممنون می شم اگه راهنماییم بکنین.

قانونا شكلات رو وقتي حرارت ميديم ذوب ميشه و به دماي اتاق كه ميرسه دوباره ميبنده و سفت ميشه
تقريبا با همه شكلاتها جواب ميده و اين قانون صدق ميكنه
فقط يك بار برام با شكلات 90 درصد اين مشكل پيش اومد كه اونم بعد از يك ساعت درست شد و سفت شد

جنس شكلات و ماركش چي بوده؟
آخه خيلي اتفاق عجيبيه

اگه ممكنه با يه مارك ديگه تست كنيد يعني يه كمش رو ذوب كنيد و يه كم روي كاغذ روغني بريزيد و ببينيد بعد كه سرد شد سفت و سخت ميشه يا نه
آخه همه شكلات ها اين خاصيت رو دارن

سلام طیبه جان.درسته شکلاتم بست و خیلی هم قشنگ شد. منظورم این بود که وقتی که روی کیک گذاشتم و آوردم برای سرو بعد از ده دقیقه کاملا نرم شده بود. در ضمن من ایران نیستم واز شکلاتای اینجا یک مدل خریدم.دقیقا نمی دونم مارکش چی بود.

چيزي به ذهنم نميرسه. پس ايشالا با يه شكلات ديگه تست كنيد و جواب بده

مشق شب:

https://skydrive.live.com/?cid=4caa14d7a92ba818&sc=photos#cid=4CAA14D7A92BA818&id=4CAA14D7A92BA818%21278&sc=photos

این پروانه خوشکلو که میبینید داشت پرواز میکرد بره روی یک کیک بشینه که شاخکهاش شیکست و اینجا داره غصه شاخکهاشو میخوره
این پروانه رو چند شب قبل از تزئین کیک درست کردم و اینقد عشقشو خوردم که نگید تا اخر شب که میرفتم و می اومدم نیگاش میکردم صبح هم تا از خواب پا میشدم میرفتم سراغش آخرشم شاخکهاش شیکست یعنی به کسی نگینا شکوندمش
بنده خدا آقای شوهر جرات نداشتن برن سر یخچال چون من زود جیغ میزدم مواظب پروانم باش، آخرش هم اهشون منو گرفت و خودم با دستهای خودم مرتکب این جنایت شدم، کلی غصه خولدم و از پروانه خوشکلم عذر خواهی کردم
ممنون طیبه جان خیلی خیلی تجربه لذت بخشی بود فقط شکلات سقیدم توش مغز خرد شده داشت و یکم اذیت کرد
امیدوارم خوشتون بیاد

آخی نااااااااااازی واقعا خوشگله. حرفاتون رو که خوندم یاد خودم افتادم. منم مرتب عشق پروانه ام رو میخوردم و آقای شوهر رو چک میکردم که بلایی سرش نیاره
راست میگید. آدم از انجام یه کار هنری حسابی شارژ میشه
متاسفانه کار با شکلات سفید همینطوریش هم سخته. شما تازه کارتون سخت تر هم بوده
راستی اگه خواستید من واستون شکلات بفرستم
باز هم تشکر میکنم از اینهمه محبت و عشق

طیبه جان ممنون از لطفتون
شما که اطلاع دارید اینجا فروشگاههای سروش تقریبا همه چیز توشون پیدا میشه یکی از شعبه هاش هم به من نزدیکه ولی ان روز تماس گرفتم و گفتن شکلات سفیدهاشون با مغزه من هم دیگه بیرون نرفتم
وگرنه خیابان انوری انواع و اقسام شکلاتها توش پیدا میشه فقط راهش دور بود
واقعا از لطفتون ممنونم
خیلی خیلی با درست کردنش شارژشدم و ذوق کردم
امیدوارم ضعفهای شاگردتونو به بزرگی خودتون ببخشید

من دیگه تقریبا میتونم بیرون برم و بچه کمتر اذیت میشه اگه خواستید واستون بگیرم و پست کنم و یا بدم اتوبوس بیاره
البته اینجا معمولا قیمتها بالاست. چون به سود کم راضی نمیشن

وای مگه اگه شما چیزی رو واسه من پست کنید من دلم میاد بهش دست بزنم؟؟
نه به خدا تا ابد نگهش میدارم و خلاصه به نفعمه که اگه بخوام مشقامو انجام بدم خودم تنبل بازی رو بذارم کنار و برم خرید
عزیزم شوخی کردم چشم حتما اگه گیر نیاوردم بهتون زحمت میدم
به خدا نوشتن این جمله هم برام سخت بود چه برسه به اینکه بخوام؟
نه تعارف نمیکنم ولی عزیزم شما اینقدر مهربونید که با وجود مشغله ها اینقدر لطف دارین
تنها کاری که میتونم انجام بدم آرزوی سلامتی براتون هست
:-*
آره عزیزم اینجا اگه بگردیم همه چیز گیر میاد،حتی الان تو شعب سوپر سروش انواع خمیر فیلو امده (اگه لازم داشتین بهم اطلاع بدین)
و توی قسمت شکلاتهاش انواع و اقسام شکلاتها گیر میاد فکر نکنم خیلی گرونتر از جاهای دیگه باشه البته تو همون خیابان انوری چون بورس اجناس خارجی هست با تفاوت شاید کمتر از هزار تومن یا دیگه همون هزار و هزار و خورده تومن ارزونتره
فکر کنم بوشهر این چیزها گرونتر باشه

خبر خوش اینکه اینجا هم فیلو و هزارلا و رایس ورمیچلی و آرد ذرت خارجی و شکر قهوه ای دیگه موجوده. داریم کم کم شهر میشیم
:D
ولی آره خیلی گرونه. همه چی گرونه

طیبه جون چندین بار میخواستم بهتون بگم اینو هی فراموش کردم،عزیزم اینجا پودر قند و پودر شکر آماده فراوونه اگه خواستین بهم بگین، سریع گفتم تا دوباره یادم نره
خیلی خوشحال شدم که این اجناس دیگه در دسترستون هست البته یه چیزایی چون اوایل وارد شدنش تو بازار خیلی مشتری نداره و همه هم مثل ما استاد باکلاس و باسواد ندارن که بدونن هر چیزی مورد استفادش چیه اینه که شاید فروشنده ها هم خیلی به نفعشون نباشه که ازش بیارن تازه اینجا هنوز اکثرا نمیدونن خمیر فیلو اصلا چی هست؟؟

بابا شکسته نفسی نفرمایید من که عاشق بوشهرم و کلی خاطره های فوقالعاده خوب از بچگیم اونجا دارم یه خاطره ای هم که همیشه با یاد اوریش روده بر میشم اینه که خواهرم اونجا دانشجو بودن و توی بارندگی زمستون با دوستاشون توی خیابون اب برده بودشون ولی کلی خندیده بودن با اینکه نزدیک بوده خفه شن:)) 

پودر قندش چنده؟ مقرون به صرفه است؟ بافتش خوب نرمه یا زیر انگشت میاد؟
اگه خوبه آدرس بدید داداشم واسه غدیر داره میاد شیراز
بگم بگیره

واقعا ما سیل داشتیم. مخصوصا وقتی دبستانی بودم و سایزم کوچیک بود احتمال غرق شدنم میرفت
پیش دانشگاهی که بودم کوچه مدرسه خیلی بد بود و معمولا تا نصف بدنمون تو آب بود. ولی سر کار که رفتم خودمون یه پروژه اجرا کردیم و کانال کشی کردیم و الان دیگه موقع بارون سیل نمیاد

پروانه شکلاتی برای تزیین کیک روز مادر

شف جان من این هفته تولد می خوام بگیرم با تم پروانه، واسه کیکم می خوام از این پروانه درست کنم، اما مشکلم اینه که چند دفعه ی اخیر شکلاتم رو که ذوب می کنم بدتر سفت میشه م انقدر اعصابم رو بهم میریزه که نگوو، من تازه به سایت پیوستم و هنوز فرصت نکردم مطالب رو کامل بخونم، نم نمک می خونم میشه راهنمایی کنید که چجور شکلاتی بدرد این کار می خوره یا اینکه ایراد من کجاس؟ ممنون میشم، امدورام بکمک شما بتونم واسه آخر خفته از پس پروانه ها بر بیام

به به
چه كيك شكلاتي شكلاتي شكلاتي اي
احسنت بر شما و نوش جان
روز مادر هم مبارك بوده

رمزش استفاده از شكلات با در صد بالاست
شكلات تلخ عالي روان ميشه و راحت ميشه باهاش كار كرد
شكلاتهاي با درصد بايينتر سفت تر هستن

سلام طیبه جان من هم تازه به این کلاس پیوستم .من یه پروانه درست کردم که خیلی زیباو شیک شد اما دوتا مشکل پیش اومد یکی اینکه وقتی رنگ ژله ای رو به شکلات اضافه کردم شکلات ماسید ومن مجبور شدم دوباره گرم کنم اما بدتر شد ودر نهایت واسه روون شدنش بهش روغن مایع اضافه کردم ونکته دوم اینکه خیلی بد رنگ شد .
اصلا مثل رنگی که به روبال آبیسینگ یاخامه می زنم نشد

سلام شف عزیز شنیدم بوشهر زلزله اومده امیدوارم حالتون خوب باشه و کسی آسیب ندیده باشه

Post a Comment

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...