2010/03/09

شیرینی نخودچی - نان نخودچی



نون نخودچی محبوبترین شیرینی ایرونی برای من بوده و خواهد بود. یعنی اگه 1 کیلو بذارند جلوم همه اش رو میخورم، و اگه 10 کیلو بذارند جلوم هم باز همه اش رو میخورم! هر سال واسه عید درستش میکنم و تا حالا هم رسپی های بسیار زیادی رو ازش امتحان کردم . توی اکثر رسپیها آدم رو مجبور میکنند که یه شب خمیر رو تو یخچال بخوابونه... که از دید من خسارته! نمیگم این رسپی که الان مینویسم بهترین رسپی شیرینی نخودچیه...ولی با عنایت به اینکه میتونید ظرف یک ساعت شیرینیها رو توی ظرف بچینید و بشینید پشتش، از نظر من کاملا مطلوب به حساب میاد.


آرد نخودچی 200 گرم
روغن جامد 1 لیوان
پودر قند 1 لیوان
زرده تخم مرغ 1 عدد
هل 1 ق چ







روغن و شکر رو با همزن خیلی خوب میزنیم






تخم مرغ و هل و آرد نخودچی رو اضافه کرده و خمیری میکنیم و توی کیسه برای نیم ساعت توی یخچال میذاریم ( بیشتر شد اشکالی نداره ولی کمتر نشه) 






فر رو روی درجه 170 قرار بدید. هرچی قالب نون نخودچی دارید بذارید جلوتون .... خمیر رو به ضخامت یک سانت باز کنید ( این شیرینی قانونا نباید پف کنه یا تغییر شکل بده یا وا بره) مهمه که همه بیسکوییتها با یک ضخامت باشند وگرنه بعضیاش میسوزه. ( یه وقت خمیر رو ورز ندید ها! حرارت دستتون باعث میشه که شل بشه) با قالبهای خوشگل نون نخودچی شروع به قالب زدن کنید و بیسکویتها رو به سینی که روش کاغذ روغنی گذاشتید منتقل کنید ( کاغذ رو چرب نکنید) این قسمت کار لذت بخش ترین قسمتشه! این قالبهای ریز خیلی نازند. فقط مواظب باشید که قالب رو موقع قالب زدن ، سریع نکشید که فرمشون خراب نشه و برای انتقال ، یواش با نوک انگشت بهش فشار بدید تا بیافته روی کاغذ.






شیرینیها رو به فاصله نیم تا یک سانت کنار هم بچینید ( ممکنه خمیر رو خوب درست نکرده باشید و شیرینیها وا بره پس 1 سانت به بالا فاصله بذارید. دلیل خراب شدنش هم ممکنه به خاطر کیفیت آردها باشه) و توی فر به مدت 10 تا 15 دقیقه بذارید. توجه کنید که رنگش نباید عوض شه و همینکه تهش طلایی شه کافیه. میتونید قبلش روش پودر پسته بریزید به این شکل که انگشتتون رو توی پودر پسته بزنید و بعد روی شیرینی ( فشار ندید که تغییر شکل نده) اگه قالب نون نخودچی تو خونه ندارید خمیر رو به اندازه یه فندق گوله کنید و بعد روش پودر پسته بذارید و یا یه دونه خلال پسته توش فرو کنید. البته من توی شیرینی فروشیها دیدم که روی نون نخودچی به جای پسته پودر کاکائو الک کردند و اینجوری شیرینیها شون ساده و کاکائویی شده. ولی اضافه کردن پودر کاکائو به خمیر رو اصلا توصیه نمیکنم چون دیگه اصالتش رو از دست میده. همونجا کنار فر وایسید که یه وقت نسوزه چون شدیدا حساسه.



باید بذارید خوب سرد شه و بعد با سینی بذارید توی یخچال تا خوب ببنده و یا اگه سینی فرتون خیلی بزرگه و یخچالتون خیلی کوچیک ، با دقت بسیار زیاد دونه دونه توی ظرف بذارید و بعد بذارید یخچال تا سفت بشه.

بعد از تعارف کردن به مهمونها هم سریع بذاریدش توی یخچال که تا مهمون بعدی میاد نرم نشه.





از قديم و نديم اینقدر ما ( من و مامانم ) عاشق این شیرینی بوديم و هستیم که توی نوروز ، دو نفری شیفتی تو خط " اتاق-یخچال" کار میکردیم tongueو اینقدر به ظرفش دستبرد میزدیم که تو هفته اول عید تموم میشد و باید دوباره درستش میکردم!

این دفعه هم با وجود اینکه خیلی جلوی خودم رو گرفتم... نصفش تموم شده!


خوب ...موفق باشید. امیدوارم شیرینیهاتون خوب از آب دربیاد و از همه مهمتر، تهش نسوزه... با اجازه تون من برم دوپینگ کنم big grin

114 comments:

chef thank you thank you.
I love this shirini,..
happy norouz chef..
love you..

chef khaste nabashid
mishe shirini haie dige eid ro amozesh bedid, baraie eid dorost konim
daste goleton dard nakone,, eideton ham pisha pish mobarak.

@ fariba:
yeah I love it more than enough :p

@ anonymous:
chashm... dorost kardam. typesh nakardam! vali dige taa eid faqat shirini mizaram va ghazaharo ba'd az eid post mikonam.

salam.khaste nabashi.in rooz ha saram kheyli sholooq e,midooni ke.bad azin ke shirini e nargili sookht dige vaght nakardam chizi dorost konam,ama panir khameie gereftam ta paye panir dorost konam.mazash zir e dandooname!!!!!!!

mibinam ke to ham mesle man mo'tad shodi :D :D :D

salam tayebeh jan

vaghean khaste nabashi!
shoma khodet ostadi vali man ye shirini ba hamin maze balam ke behesh migan nane fasaee, faghat tafavot dar ardeshe ke 2/3 az ardesh arde sefide vali tamesh hamine va mesle in khamiresh shekanande nist va biron az yakhchal ham chizish nemishe va bad az pokht ham be hamin tordie.
tamesh harf nadare :D
fekr mikonam baraie taze kar ha behtar bashe.
albate hame dige ostad shodan. :D

areh ghazaal joon man noon fasaayee har sal dorost mikardam. maqhadiresh ro hefz nistam bayad az too daftare shirinipazim bebinamesh vali kheili khoshmaze mishe va sheklesh ham ghashange. fekr nemikonam ta qhabl az eid betoonam dorostesh konam. ishallah too tatilat. merci az ettela'ate mofidetoon :D
(raasti noon fassaye ke arde nokhodchi nadareh!!! )

chera dastori ke man daram :
arde sefid 1 k
arde nokhodchie 0.5 k
shegar 750 g
roghan jamed 750 g
man az amam yad gereftam , goftan in dasture aslie vali bazieha tamesh ro ham arde sefid miriezand.
man ta hala ba arde sefide tanha dorost nakardam.
bebakhshid ke fozoli kardam. :D

na baba fozooli chera?!
man noon fasaayee ye fasaa ro ke morattab az fasaa baramoon har saal miyavordand ro barha ( ta tahe jabe!) khordam... aslan mazeye nokhodchi nemideh!!!
ehtemalan ammat recipe ye baa class makhsoose pooldaaraa ro behet dade :p

salam va khaste nabashin, man tebgh in dastor shirini ro dorost kardam ama shirni ha tord nashod va seft shode elatesh chi hast??

سفت شده؟ این شیرینی خیلی لطیفه و مشکل اصلی همیشه وارفتنشه
و فقط وقتی خوب فرم میگیره و سفت میشه که توی یخچال بمونه
یعنی از فر که بیرونش آوردید سفت بود؟ مقدار آرد نخودچی رو بیشتر نریخته بودید؟ چون خمیر باید خمیر لطیفی باشه و کمی به دست بچسبه
همیشه ممکنه به دلیل تفاوت کیفیت روغن و آرد مقدار آرد کمی کم و زیاد بشه ولی اینهمه سال من دارم این شیرینی رو درست میکنم پیش اومده که وابره یا بسوزه ولی هیچوقت سفت نشده و کیفیتش عین نون نخودچی توی بازاره
من معمولا قبل از شروع به کار همه مواد رو اندازه گیری میکنم و کنار دستم میذارم که چیزی کم و زیاد نشه یا از قلم نیافته. ممکنه که توی اندازه گیری آرد نخودچی یا روغن اشتباهی کرده باشید؟
روغن و شکر رو چند دقیقه هم زدید؟ چون مهمه و توی کیفیتش تاثیر داره

سلام دوست عزیز ممنون که جواب من رو دادین ، من حدود 10 دقیقه فکر کنم هم زدم روغن و شکر را ، واندازه ها هم تقریبا درست بود ، فکر میکنم که آرد نخودچیم زیاد خوب نبود چون رنگش هم کرم شده مثل مال شما زرد و خوشرنگ نشده ، به جای روغن جامد هم کره مخصوص غذا زدم چون اینجا روغن جامد نداریم یا اگر هم باشه من نمیدونستم :( از فر که برداشتمش یه جورایی خیس بود زیرش الان که از یخجال در آوردمش نرم شده اما ترد نیست مثل همیشه.. به هر حال خیلی ممنون از توجه شما <3

سلام
منم شیرینی رو درست کردم ولی خمیر رو که از یخچال بیرون آوردم اینقد سفت بود که نتونستم پهنش کنم. میشه بپرسم 200 گرم آرد نخود چی چند پیمانه هست؟

salam azizam az didane karat lezat bordam , ama bayad begam nohod chi bayad vaghty pokht dar damaye mohitam va nare va nabayad majboor bashim moratab bezarim too yakhchal , elate borooze in masale dar nokhod chi shoma , mizane 1cup roghan be 200 gr arde , ke 1cup roghan hodoode 200 grame , shoma bayad hade aksar nesfe mizane ard , roghan bezanin . zemnan zarde ham lazem nadare . 300 gr roghan 300gr poodre ghand , 750gr arde nokhod chi khanegi

سلام
خوب اول از همه به نیلوفر جون توضیح بدم که درمورد کلیه بیسکوییتها این مطالب صدق میکنه
روغنی که برای ساخت بیسکوییت استفاده میشه باید بتونه در دمای محیط جامد باقی بمونه پس با روغن مایع نمیشه بیسکوییت درست کرد
حتما دیدید که روغن جامد بهتر از کره خودش رو نگه میداره
شکر در اثر حرارت توی فر بعد از ذوب شدن ایجاد سوراخهای ریز توی بیسکوییت میکنه و فرمش رو خراب میکنه پس باید تا اونجایی که ممکنه دانه ریز باشه و خوب آسیاب شده باشه
پروتئین باعت میشه که بیسکوییت فرم بگیره و استراکچرش رو میسازه
چربی و کربوهیدرات باعث نرم شدن استراکچر بیسکوییت میشه
بنابراین آرد و تخم مرغ باعث فرم گرفتن و سفتی و روغن و شکر باعث وا رفتن و شلی بیسکوییتها میشه
اگر تخم مرغ و آرد زیاد باشه باعث سفتی بیش از حد بیسکوییت میشه و اگه شکر و روغنش زیاد باشه زیادی شل میشه و فرمش رو از دست میده. پس همینطور که مریم جون فرمودند اگه روغن کمتر باشه در دوای محیط هم نون نخودچی سفت میمونه ولی توی این رسپی به دلیل زیاد بدن روغن بهتره که تخم مرغ وجود داشته باشه تا همونطور که گفتم پروتئینش باعث قوام استراکچر بشه
من رسپیهای زیادی از این شیرینی دارم و قبلا هم گفتم که همه رو چند بار استفاده کردم و این یکی با وجود راحت بودن خیلی خوب جواب میده
ناهید جون هر لیوان آرد تقریبا 125 گرمه
نیلوفر جون شکر و روغن یا کره باید به اندازه ای زده بشه که رنگش کرم رنگ یا سفید بشه و معمولا بین 3 تا 4 دقیقه جواب میده. البته با همزن برقی. خوب زده شدن روغن و شکر باعث پوک شدن بیسکوییت میشه و بدون اضافه کردن هیچگونه پف دهنده ای مثل بیکینگ پودر اینکار باعث میشه که بیسکوییتها پف کنند ولی نباید بیشتر از این زده بشه چون ترکیبات کره عوض میشه
تحت هیچ عنوان بعد از اضافه کردن آرد نباید خمیر رو ورز داد و در بعضی از بیسکوییتهای حساس حتی باید تا 10 بشمارید و بیشتر ادامه ندید. وگرنه بیسکوییت سفت میشه و ترد نخواهد بود. اما در مورد این رسپی چون روغنش زیاده من فکر نمیکردم که همچین مشکلی برای کسی پیش بیاد
مریم جون وجود زده تخم مرغ در بیسکوییتها موجب امولسیفای کردن خمیر میشه و در هنگام پخت ، روغن و آب رو ترکیب کرده و بافتی نرم تولید میکنه
بسیار متشکرم از رسپیتون و توضیحات بسیار مفید. حتما این رسپی رو امتحان خواهم کرد
داشت یادم میرفت...ناهید جون بعد از بیرون آوردن خمیر از یخچال بدون ورز دادن شما باید با وردنه بکوبید روی خمیر تا پهن بشه و بعد بغلطونید روش تا به ضخامت مناسب برسید

خیلی خیلی مرسی که جواب دادین. من در خوابگاه زندگی میکنم و متاسفانه فر ندارم. به نظر شما اگه یه مایکروفر بخرم میتونم توش بیسکویت یا کیک درست کنم؟ این سوال شاید جاش اینجا نباشه ولی خوشحال میشم نظرتونو بدونم.

من بزرگترین اشتباهم خریدن فر ایرونی برای جهیزیم بود! این عمل باعث شد که دچار افسردگی بشم!!! حالا تصور کنید یکی مثل من که عاشق شیرینی پزیه فرش استاندارد نباشه! خود فاجعه بود!!! توی این مدت همه چیز رو توی مایکروفر هم امتحان کردم. مایکروفر من کانوکشن نداره و با هوای داغ و نور و المنت کار نمیکنه. در هرسه اون موارد شما میتونید توی مایکروفرتون کیک و یا بیسکوییت درست کنید اما با حالت امواج مایکرو کیکتون تبدیل به نون سخاری میشه ( البته من تونستم پس از تلاشهای فراوان کیک شربتی به اون حساسی رو توش درست در بیارم ولی پدرم در اومد!) بیسکویت هم امکان سوختنش اون هم از درون زیاده. چون همونطور که میدونید مایکروفر مولکولها رو توی مواد از مرکز به جوشش در میاره و شما ممکنه که ظاهر بیسکویتها تون سالم باشه ولی مغزش جزغاله
حالا تو اون دوران ناخوشایند من یه دونه تستر آون داشتم که یکی از دوستان بسیار بسیار عزیزم واسه کادو عروسی برام آورده بود و توش حتی سوفله هم عالی در میاد یعنی دقیقا همه چیز میشه توی آون برقی درست کرد. فقط مهمه که دستتون بیاد کی زیرش رو روشن کنید، کی روش و کی زیر و روش. پس من خریدن آون رو پیشنهاد میکنم. ولی اگه یه نفر بیشتر نیستی خریدن تستر آون مقرون به صرفه تره . سایز تستر من اندازه دو تا نون تسته و هنوز هم برای کارهای یک نفره ازش استفاده میکنم

mishe dar ye posti nahveye kar ba oven toaster baraye cake va noon va shirini ro tozih bedin ba tamame lemo nokte hash?

وای خدای من! چقد عالی که شما اینقد سریع و کامل و خیلی عالی راهنمایی می کنید. واقعا ممنونم طیبه جونم.

مکنه طول بکشه تا من وقت کنم واسه اش پست بذارم پس الان توضیح میدم
اول اینکه همواره فر گازی رو به برقی ترجیح میدم هرچقدر هم که گرون و مدرن و حرفه ای باشه چون هرگز اون کراست روی کیک با اون کیفیت توش تولید نمیشه و لطافتش هم باز اونقدر ها حرفه ای نیست. نه اینکه به درد نخوره، نه! 900000 تومن پولشه و من تو اون گرونهاش هم کیک درست کردم ولی ... فر گازی یه چیز دیگه است
برای ساختن کیک توی فر برقی: اگه درجه داره که روی درجه گفته شده در رسپی تنظیمش کنید و بعد از سه چهار بار که کیک تون سوخت یا خام از آب در اومد دستتون میاد که مثلا 180 درجه سانتیگراد برای فر شما چند درجه است! چون این فرها مدلهای مختلفی دارند و استاندارد خاصی نمیشه واسه درجاتشون تعیین کرد. دوم اینکه فر رو باید هر دو المنت زیر و روش رو روشن کنید که گرم بشه ولی چون فر های عادی عایق خوبی نداره پس زیاد مهم نیست که از یک ربع قبل روشنش کنید . من سه چهار دقیقه قبل از گذاشتن توی فر فرم رو روشن میکنم و سریع به دمای مناسب میرسه. فقط حواستون باشه زیادی گرم نشه . بعد برای کیکها همیشه 20 دقیقه اول باید زیر و روش هر دو روشن باشه و بعد از اون روش رو خاموش کنید. باز هم تکرار میکنم که فر با فر فرق میکنه و بعد از چند بار تجربه دستتون میاد چه طور با فرتون کار کنید
برای بیسکوییتها 4 دقیقه زیر و روش روشن باشه و بعد برای 5 دقیقه باقی مونده روش رو خاموش میکنید و باز باید تجربه داشته باشید. ممکنه بار اول یا دوم کیفیتش خوب نشه
برای سوفله ها که خیلی حساس هستند باید سینی فر رو در بالاترین طبقه قرار بدید. برای گرم کردن زیر و روش روشن باشه دو دقیقه اول که گذشت روش رو خاموش کنید
باز هم تکرار میکنم ... باید باهاش کار کنید تا قلق فر تون دستتون بیاد . بعدش دیگه تقریبا همه چیز رو میتونید باش درست کنید
موفق باشید

سلامطیبه جون
توی رسپیت نگفتی زرده تخم مرغ کجا میره؟
من الان میخوام درستش کنم. زرده رو بعد از اینکه شکر و روغن رو زدم اضافه خواهمکرد.
من قبلا این شیرینیرو بدون تخم مرغ درستیدم که خوب نشد. یعنی استحکام نداشت.
حالا ببینم چی در میاد، ولی شماهم تکلیف اون زرده تخم مرغ رو روشن کن.

مرسی از تذکرت بهار جون
اصلاح شد
و شما درست عمل کردید

:(
شف عزیزبه دادم برس!
من خمیر شیرینی نخودچی رو حاضر کرده بودم و امروز که خواستم قالب بزنم دیدم که انگار آرد نخودچیش کم بوده!
آخه ترازوی من خیلی آشغاله و اندازه ها رو درست نمیگه، منم همیشه مشکل دارم.
با پیمانه ریختم، اما همون موقع هم معلوم بود که کمه، گفتم شاید بره تو یخچال خوب بشه، اما هنوز نرمه.
بنظرت الان آرد بریزم خوب میشه، یا اینکه بریزمش دور؟

متاسفانه کم و زیاد شدن روغن یا آرد در کیفیتش خیلی تاثیر میذاره
ولی در کل هر لیوان آرد برابر 125 گرمه
ببین چقدر ریخته بودی ...اضافه اش کن و وقتی درست خمیری شد قالب بزن
ولی باید توجه داشته باشی که خمیر نون نخودچی تقریبا شله و به حرارت اتاق که برسه آب میشه و باید باز بذاری توی یخچال ببنده وگرنه خوب قالب نمیخوره
چیزی رو هیچوقت دور نریز اینجوری تجربه ات هم زیاد میشه
از اشتباه کردن هم نترس
;)

سلام طیبه جون،

من امروز نخود چی‌ درست کردم که بد نشد و صد البته که خوب بعداز ۵ سال ندیدن نخودچی، حتا بوش هم دیوونه کنند‌ست و کلی‌ شاد شدم،نخودچی هام بیشتر شبیه بیسکویت شده تا نخودچی، چون روغن جامد ندارند اینجا ایی که من زندگی‌ می‌کنم، یعنی‌ حتا من اسم انگلیسیش رو هم نمیدونم.

آردم اصلا کیفیت خوبی‌ نداشت و از کاستر شوگر استفاده کردم. حتا قالب نخودچی هم نتونستم پیدا کنم.

الان ۳ تا سوال اساسی‌ دارم.

۱.روغن جامد اسم خاصی‌ داره به انگلیسی‌؟

۲. اگه بخوام خودم آرد نخودچی درست کنم چیکا باید بکنم؟ اینجا نخودچی من ندیدم تاحالا و فقط نخود آشی هست.

۳. کیفیت خمیر قبل از تو یخچال گذاشتن چه جوریه؟ مال من یه کمی‌ شل بود ولی‌ بعداز اینکه از یخچال آوردم بیرون بهتر شده بود، این طبیعیه؟

بازم مرسی‌ و واقعا فرشته ایی و نماز روزتونم قبول.

@ مریم

دوست عزیز،

متاسفانه آرد نخودچی از اون چیزهاییه که در خارج از کشور به این راحتی ها پیدا نمی شه. مگه این که از مغازه های ایرانی بخرید، که من مطمئنم دارن
و یا اگر داشتن خود نخودچی رو بگیرید و خودتون آسیاب کنید. مهم در تهیه شیرینی نخودچی کیفیت آردش هست. بهتره قبل از شروع کار اون رو الک کنید و اون تکه هایی که توی الک باقی می مونه رو دوباره آسیاب کنید.
شما صد در صد هم به قالب نخودچی احتیاجی ندارید. می تونید حتی از قالبهای ریز قلب شکل یا شکل گل، پروانه و ... استفاده کنید.
روغن جامد هم، معضلی هست برای خودش، می دونم. من یادمه شف در جواب یکی از دوستان نوشته بودن، می شه کره هم استفاده کرد، ولی از اونجایی که سوال در بخش خودش سوال نشده، به این راحتی نمی شه پیداش کرد،
این مصبر بنده خدا هی می گه ها، کو گوش شنوا.

ولی من می دونم که بعضی ها هم از

Ghee

استفاده می کنن.

اگر در همون کامنتی که بالای کامنت خودتون هست دقت کرده باشید، شف توضیح دادن که این خمیر قبلش کمی شله و بعد از گذاشتن در یخچال خمیر سفت تر می شه، چون روغن توی این فاصله به خرد آرد می ره.

حالا خود شف می یان حتما.

یک توصیه، همونطوری که مصبر کارگاه هم گفتن،
شما هر جایی کامنت بذارید، شف می بینن
یعنی حتی اگر توی یک پستی که مربوط به یک سال پیش هم باشه، شف می بینن.

Salam Morvarid joon,
vaghean merc az rahnamaee hatoon. valaa ma inja forooshgaahe irooni nadarim, badesham inke man 2 baar alak kardam ardo vali baghisho rikhtam door chon benazaram aslan ghaabele alak kardan naboode. nokhodchi ham tahala nadidam.albate azinja be zoodi mikoochim age khoda bekhad.shayad too jaaye jadid peyda shod.
anyway, bazam merc az rahnamaeetoon.

ghee
چربی حیوانیه
shortning
روغن جامد گیاهیه
اگه اونجا فروشگاه عربها دارید اسمش میشه " سمنه" که همون روغن جامد خودمونه

من چون همیشه نخودچی داشتم تا به حال تحقیق نکردم که چطوری میشه از نخود نخودچی تهیه کرد ولی میدونم که چشم بادومی ها هم ازش دارن. شاید تو فروشگاههای اونا پیدا کردی

آره باید شل باشه
بعدش تو یخچال درست میشه
اگه هنگام قالب زدن نرم شد باز میذاریم تو یخچال و بعد از 10 دقیقه دوباره ادامه میدیم

قالب نمیخواد
همه رو که پهن کردی... با کارد یا پیتزا کاتر به شکل مستطیلهای باریک برش بزن
الان تو قنادی ها اون مدلی مده
چون دیگه دردسر قاب زدن واسه شون نداره

ایشالا سرزمین جدید امکانات زندگی بهتر باشه

Salam Tabeyeh jooon, vaghean merc babate hameye rahnamaee hatoon. hatman miram dobnalesh bebinam chi mishe. inja az bas khodeshoon ghazahaye khoshmaze daran, dige kesi nemire samte supermarket zadan vaase kharejia, magar chinese. anyway, bazam merc

سوال در بخش دیگر در مورد آرد نخودچی به انگلیسی

جواب شف

آرد نخودچی رو هم میگیم
Gram flour or ground chickpea
این هم لینک ویکیپدیا
http://en.wikipedia.org/wiki/Gram_flour

البته خام و بو داده اش فرق میکنه که دیگه باید بگردید پیدا کنید

من امشب شیرینی نخودی درست کردم ولی باید بگم که آبروم رفت،شکلشونو از دست دادن و پخ شدن روی سینی و حسابی سوخیدن، حین درست کردنشون ابهاماتی تو ذهنم بود که ممنون میشم واسم توضیح بدی: شکر یا پودر قند؟ مواد لازم نوشتی پودر قند و بعد حین انجام کار نوشتی روغن؟! کدومش؟ ضمن اینکه 1 لیوان روغن جامد باید آب شده باشه یا نه؟؟ و بعد اینکه آرد نخدچی رو که اضافه کردیم همچنان باید با همزن بزنیم یا نه؟ ممنون میشم

ببخشید اشتباه شد شکر :-(

روغن بايد جامد باشه
شكر بايد پودر شده باشه
خميرتون بايد سفت و سرد باشه وگرنه توي فر وا ميره
نون نخودچي چيز خيلي حساسيه. اين مورد واسه همه پيش مياد

salam.manam yek sol daram. age bekhahim az roghane heyvani estefade konim meghdaresh bayad hamon meghdare roghane jamed bashe v inke roghane heyvani maze shirini ro kharab nemicone?mamnonam

من خودم تا به حال از روغن حيواني توي هيچ شيريني اي استفاده نكردم . يعني واقعيتش اينه كه به عمرم نديدم. يا ديدم و يادم نيست. خلاصه درست نميدونم. ولي فكر نميكنم كه ميزانش تفاوتي داشته باشه چون ويژگي خاصي كه نداره
خيلي از شيريني هاي سنتي رو با اين روغن درست ميكنن . پس نه بعيد ميبينم خرابش كنه
ولي من دماي ذوبش رو نميدونم. با روغن معمولي فرقي ميكنه؟

manam nemidonam shayad damaye zobesh balatar az gamed bashe.rasti man shirini nargili v cake sharbati ro dooriost kardam v hamon ke mikhastam shod.chef aziz v recepish harf nadare.merci

سلام شف جونم خسته نباشی

من همین الان این شیرینی رو درست کردم اما 2 تا مشکل داشتم

1.رنگ شیرینی ها تیره تر از عکس شما بود

2. وا رفت :D

بله متاسفانه وا رفتن واسه نون نخودچي ها زياد پيش مياد. اگه وا نره يعني شما خبره شديد! نگران نباشيد كم كم دستتون مياد. من احتمال ميدم دماي فر تنظيم نبوده. فرتون استاندارده؟ يه دليل ديگه اش هم ميتونه گرماي دستتون باشه و دليل ديگه استاندارد نبودن آردها
خلاصه ناراحت نشيد نون نخودچي از حساس ترين شيريني هاي سنتي ايرانه. منم با تجربه به نتيجه رسيدم . پس ايشالا درست ميشه
در مورد رنگش هم ... چه رنگي بود؟ فقط ميتونم احتمال بدم كه از جنس آردتون باشه چون رنگ روغنها كه اونقدري فرق نميكنه

روغنم از این روغنهای لادن طلایی بود رنگ شیرینی ها هم به قهوه ای میزد کلا از خیرش گذشتم :دی

اما به جاش اون بیسکوییت های خوشگل الجوزیه و الصبیعات رو درست کردم که عالللللللی شد

نمیدونم چه جوری ازتون تشکرکنم شف عزیز شما زندگی منو عوض کردین خیلی احساس خوبس دارم چون قبل از آشنایی با وبلاگ شما به شدت احساس به درد بخور نبودن میکردم اما حالا خیلی حس خوبی دارم واقعا مرسی ;)

وای نه! هرگز نباید نا امید شید. خیلی از غذاها و شیرینیها هستن که ممکنه بار اول آدم رو اذیت کنن
این نون نخودچی خیلی خیلی بد قلقه. باور کنید اشکال از شما نیست. کلا شیرینی حساسیه. خیلی از دوستام درستش کردن و تو دستشون خراب شده. همیشه امیدوار باشید و شاد

مرسی عزیزم به خاطر دلگرمیهات حتما دوباره امتحان میکنم:)

سلام و خسته نباشید!
من امروز سایت شما رو پیدا کردم و واقعا از این همه تلاش و همتتون برای به اشتراک گذاشتن اطلاعات و دستور های آشپزی انگشت به دهن موندم!
واقعا مرسی!
من با مامانم امشب از روی دستور شما نخودچی درست کردیم فقط چند تا سوال داشتم!
ما به دلیل اینکه در وطن نیستیم به جای روغن جامد از استفاده کردیم. shortening
مقدارش رو به همون اندازه ی روغن جامد بزنیم
درسته؟
shortening و ghee اینجا هم
موجوده شما کدوم رو پیشنهاد میکنید؟

بعد از 15 دقیقه تو فر بودن خیلی شرینی ها شل شدن! طبیعیه ؟ ما ترسیدیم برای همین تا نیم ساعت به تایم پخت اضافه کردیم!

راستی رنگش به زردی مال شما نشد! می تونه به دلیل استفاده نکردن از روغن جامد باشه؟

بازم مرسی و سال نو هم مبارک

@ Nasrin

دوست عزیز،

جواب همه سوالهای شما در بخش کامنتها داده شده. من گوشه ایش رو براتون می ذارم، ولی بهتون توصیه می کنم حتما خودتون هم یه نگاهی بهش بیندازید.


شف گفتن:

همیشه ممکنه به دلیل تفاوت کیفیت روغن و آرد مقدار آرد کمی کم و زیاد بشه

----------------------------------------------

بنابراین آرد و تخم مرغ باعث فرم گرفتن و سفتی و روغن و شکر باعث وا رفتن و شلی بیسکوییتها میشه
اگر تخم مرغ و آرد زیاد باشه باعث سفتی بیش از حد بیسکوییت میشه و اگه شکر و روغنش زیاد باشه زیادی شل میشه و فرمش رو از دست میده.

------------------------------------------

ghee
چربی حیوانیه
shortning
روغن جامد گیاهیه

------------------------------------------------
روغن بايد جامد باشه
شكر بايد پودر شده باشه
خميرتون بايد سفت و سرد باشه وگرنه توي فر وا ميره
نون نخودچي چيز خيلي حساسيه. اين مورد واسه همه پيش مياد

مرسی مروارید جان از جواب ها!
ghee and shortning ولی من هنوز جواب سوال این که بین کدوم بهتره رو نگرفتم!

@ Nasrin

دوست عزیز،

چرا جوابش رو شف در اینجا گفتن:

ghee
چربی حیوانیه
shortning
روغن جامد گیاهیه
اگه اونجا فروشگاه عربها دارید اسمش میشه " سمنه" که همون روغن جامد خودمونه

و از اونجایی که روغن جامدی که در ایران هست روغن نباتی هست، یعنی گیاهی، پس

shortning

همون روغن نباتی خودمون می شه. فقط باید دقت داشته باشید که گیاهی باشه.

http://www.americansweets.co.uk/ekmps/shops/statesidecandy/images/crisco-all-vegetable-shortening-new-3lb-1.36kg-tub-1665-p.jpg

استفاده کنید و جای ما رو هم خالی کنید که دسترسی به چنین روغنهایی نداریم!!!

مرسی مروارید جان !
شما هم جای ما رو در وطن خالی کنید ! :P :D

نظر شخصي خودم اينه كه مارگارين هم گزينه خوبيه هر چند كه بافت شرتنينگ و گي و مارگارين فرق ميكنه
من كه تست نكردم و نميتونم كمكي بكنم

در مورد رنگش بايد بگم كه رنگ آرد نخودچي خيلي مهمه. اينجا هم ماركهاي مختلف رنگهاي مختلفي دارن. رنگ آرد زيست غذا از بقيه زردتره

نرم شدن و وا رفتنش زياد پيش مياد. ميتونه از كمي آرد و زيادي روغن نباشه

نگران نباشيد اين شيريني حساسيه
اونهايي كه توي بازار ميبينيد هم اكثرا توش آرد سفيد داره و مزه اش به اين خوبي نميشه. ولي در عوض خيلي قالبي و تميز در مياد

به نظر من طعم حرف اول رو ميزنه
ايشالا موفق باشيد

شف عزیز،

من امروز خیلی به مغزم فشار آوردم تا یادم بیاد یک بار که خیلی سالها پیش!! اینجا شیرینی نخودچی درست کردم با چی درست کردم و فکر می کنم پیداش کردم.

یکی از عمده فروش های اینجا که جنس رو بین فروشگاههای ایرانی پخش می کنه به من گفت روغن نباتی رو به خاطر قوانین بهداشتی اینجا اجازه ندارن وارد کنن. قبلا ها می دونم این در مورد کشک هم صادق بود، طوری که مغازه دارها می گفتن.

چیزی که به روغن نباتی نزدیکه همون شرتنینگ هست که خب ما متاسفانه اینجا نداریم توی مغازه ها، ولی از فروشگاههای اینترنتی می شه سفارش داد.

چیزی که اینجا هست و شبیه شرتنینگ هست، البته من خودم تا به حال از شرتنینگ استفاده نکردم و ندیدم هم، اسمش هست

Palmin Soft

http://ecx.images-amazon.com/images/I/51u8DtQ2EyL.jpg

و من چند سال پیش که شیرینی نخودچی درست کردم از این روغن استفاده کردم و نتیجه هم تا جایی که یادم می یاد خوب بود. حالا فردا دوباره می خرمش ببینم چطوره در کل، یادم رفته.

منم كه استفاده نكردم و درست نميدونم چي از آب درمياد. ولي خيلي كم پيش مياد ببينم كوكي ها رو با شرتنينگ درست كنن
مرسي از اطلاعات

من این روغن رو چند روز پیش خریدم و برای این که تصور درستی از رنگش داشته باشید انگشتم رو کنارش نگه داشتم!! توی اون لحظه که خیلی هم عجله داشتم ایده دیگه ای به ذهنم نرسید. مزه خاصی نداره. من مزه اش رو روی برنج زیاد حس نکردم یا بهتره بگم اصلا حس نکردم، ولی وقتی یک قاشق برنج رو بعد از یکی دو ساعت که برنج سرد شده بود خوردم مزه جالبی داشت. حالا نمی دونم توهم برم داشته یا نه!!!

البته من الآن آرد نخودچی ندارم شیرینی نخودچی درست کنم!! فعلا قیف رو پیدا کردیم حالا تا قیرش!!

http://www.bilder-space.de/bilder/951a07-1302036909.jpg

بافتش كه عين روغنهاي جامد ايروني به نظر ميرسه
ولي جون ميده واسه باتر كريم ها! رنگش حسابي سفيد ميشه و فرموديد طعم هم نداره پس عاليه

ايشالا تجربه نون نخودچي موفقيت آميز باشه

بالاخره بعد از يک هفته موفق شدم کامنت بذارم اولا دستت درد نکنه دوما ميشه يک روغن جامد ايراني معرفي کني؟ چون من با لادن طلايي کار کردم خوب جواب نگرفتم

طیبه جان از بس نوشتم و نشد کامنت بذارم سلام یادم رفت! ببخشید ! ونوروز رو پیشاپیش تبریک می گم ممکنه باز نتونم کامنت بذارم کارهای نوروزیت واقعا عالی بود دستت درد نکنه

مرسي عزيزم
ايشالا سال خوبي داشته باشيد
والا من يكي دو ساليه روغن جامد نخريدم . يه چيزي هم كه تو مملكت ما قانونه اينه كه هيچ محصولي استاندارد نداره
اسم روغنه رو يادم نيست . ولي ميدونم كه دنبال روغني بودم كه رنگش خيلي روشن باشه و زرد نباشه
متاسفم اينهمه اذيت شديد كامنت بذاريد و نميتونم كمك كنم

سلام طیبه جان
سال نو رو تبریک میگم. ایشالا سال پربرکتی داشته باشین♥

ممنون از دستورای خوبتون
همیشه فکر میکردم نخودچی خیلی سخته! اما با این دستور که درست کردم کلی راضی بودم

اینم لینک نخودچی‌ام☺
http://mamisite.com/forum/viewtopic.php?f=36&t=2414&start=170
فقط مثل مال شما خوشرنگ نیست. علتش چی میتونه باشه؟
رنگ و زعفرون هم زدم
ممنون♥♥♥

فرگل جون خيلي خوشگل شدن
آفرين داره آخه كار ساده اي هم نيست
والا من خودمم پيش اومده كه اين بلا به سرم بياد
مهمه از چه آردي استفاده كنيم
اگه رنگ آرده خوشرنگ بود بعد از پخت هم رنگش همينه
اگه خوشرنگ نباشه من نميخرم
رنگش همونيه كه از اول ميبيني
جديدا ولي تو بازار خوشرنگش رو نديدم

راستي كامنت بعد از پست شما رو كه خوندم باهاش موافقم امسال نون نخودچي هاي بازاري رو اصلا نميشد بخوري فكر كنم توش فقط آرد سفيده و رنگ زرد چون نه مزه نخودچي ميده نه زعفرون
خلاصه من امسال دقيقا به همين دليل اصلا تو ديد و باز ديد عيد هيچي شيريني نخوردم

سلام.از مطالب خوبتون ممنونم.میشه لطفا طرز تهیه شیرینی های دانمارکی، ناپلونی و زبان رو بذارین؟چند بار درست کردم اما نتیجه مطلوبی نگرفتم.

سلام. امروز عصر طبق این رسپی نخودچی درست کردم. آخه می خوام تا عید چندبار درست کنم
تا اون موقع بی نقص باشه.اما چندتا مشکل داشتم:
اول اینکه 200 گرم آرد چند لیوان می شه؟ آخه من ترازوی دقیق در دسترس ندارم. خمیرم خیلی چرب و یه کم 
چسبناک بود. چسبناک که نه. انگار یه کم خیس بود. نیم ساعت هم توی یخچال بود اما قالب که زدم راحت جدا نمیشد.
توی فرم که رفت هم بزرگ شد هم شکل قالبو از دست داد. اما طعمش خیلی خوبه
در ضمن خمیر من رنگ خمیری که شما درست کردید نیست
ممنون میشم راهنماییم کنید تا دوباره امتحان کنم

هر ليوان حدود
125 گرم
منتها چون آردها استاندارد نيستن كاريش نميشه كرد بايد با  تجربه كار كرد
خيلي كار خوبي ميكنيد كه تمرين ميكنيد
ميزان آرد رو بيشتر كنيد
و اينكه رنگ آردتون اگر زرد باشه شيرينيتون هم زرد ميشه

یه دنیا ممنونم عزیزم. من عاشق وب سایت شما هستم

سلام
من به روغن جامد دسترسی ندارم 
میتونم از کره استفاده کنم؟ با همین میزان که در دستور فرمودید؟

 دوست عزیز،

سوال مشابه شما و جواب شف به سوال مشابه در قسمت کامنت های همین پست موجوده. ازتون خواهش می کنم کامنتهای این پست رو مطالعه کنید. اگر باز هم سوالی بود، حتما بپرسید.

با عرض سلام , ببخشید من الان سه دفعه به هممین روشی که گفتید خمیرمو درست کردم اما خمیر من به هم نمی چسبه بصورت پودر پودر مجبور شدم ورز بدم تا بهم بچسبه اما موقع پخته شکل قالبی خودشو از دست داد و وا رفت چکا رکنم تا خوب شه راهنمایی کنید متشکرم

اين نشون ميده كه آردتون زياد بوده

من این شیرینی رو امروز پختم

خیلی خیلی هم خوشمزه شد. .
فقط من مشکلی هلیا جونو داشتم که خمیرم شل بود
البته ناگفته نماند یک قاشق هم آرد برنج اضافه کردم ولی فایده نداشت. چون آرد نخودچیم تموم شد
در نتیجه قالب نمیخورد و  تو فر هم وارفت
منم بدون قالب گردالی گذاشتم تو فر
از اونجایی که عاشق این شیرینی هستم مجبورم ایتقدر درست کنم تا درست از آب در بیاد

عزيزم ميزان آرد تو سفتيش تاثير داره
چون استاندارد نيستند بايد باهاشون كار كرد تا قلق كار دستمون بياد

سعیمو میکنم. فقط بدیش اینه که خودم تو رژیمم و هموشو برادران محترم زحمتشو میکشن
ولی از طرفی هم خوبه حتی اگه خرابم بشه بخورش هست .دی
دفعه بعدی درست کردم حتما عکسشو میزارم.
راستی یه سوال منظورتون از ورز زیاد ندید یعنی فقط مخلوط بشه کافیه. و احتیاجی به ورز با دست 
نیست؟
و اینکه این شیرینی بعد پخته شدن و تا وقتی از گرما نیافتاده کاملا شله یا برای من اینجوری بود؟ یعنی انگشت بهش میزدی انگار هنوز خمیر بود ولی بعد خنک شدن خودشو گرفت
برا همون سینی اول یکمی بیشتر گذاشتم تو فر برشته تر شد ولی برا دومی اینکار رو نکردم و بهتر بود

 دوست عزیز،

شف نوشتن: ورز دادن باعث می شه حرارت دستتون خمیر رو شل کنه.

فقط تا حدی که مواد مخلوط بشن.

شیرینی هایی مثل نخودچی و یا شیرینی نارگیلی وقتی تازه از فر بیرون آورده می شن نرمن و بعد از خنک شدن سفت تر می شن و جای نگرانی نداره.

چون حرارت فرها یکسان نیست، همونطور که شف هم در رسپی نوشتن، شما به ته شیرینی دقت کنید و وقتی طلایی شد، از فر در بیارید.

ممنونم مروارید جون.
حتما از توصیه های شما و طیبه جون استفاده میکنم و دفعه بعدی بهتر خواهد شد. ان شالله

بسیووووووووور خوشمزه 

البته من یه خرابکاری کردم 
همین که از فر در اوردم داغ داغ سعی کردم از سینی جدا کنم 
که نتیجش این شد که میبیند بعضی گوشه هاش کند شده

من رسپی های زیادی از شیرینی نخودچی خوندم اما تو هیچکدوم تخم مرغ یا زرده نبوده، طیبه جون میشه بگید زرده چه تفاوتی تو این شیرینی ایجاد میکنه؟ و اینکه بعضی از شیرینی نخودچی ها تو دهان می ماسه علتش چیه؟ باز هم مثل همیشه خیلیییییییییی زیاد ممنون از زحمتاتون.دوستون دااااااارم 

اون توضيح طالاني كه درادامه كامنت مريم جان  نوشتم رو مطالعه كنيد
تخم مرغ پروتئينش باعث ايجاد استراكچر در بيسكويت ميشه يعني فرمش رو حفظ ميكنه

روغن بي كيفيت

نه مشخصه خيلي خوب شده بوده
چون شكلش رو حفظ كرده و اصلا وا نرفته
و به قول خودتون بر داشتنش دنگ و فنگ داره
اين جور چيزا هم با تجربه درست ميشه
ولي خيلي خوب شده

 آهاااا مرسی از جوابتون
حالا یه مشکلی دارم که جدیدن هیچ جا روغن جامد نیست فقط لادن طلایی هست که تو کامنتا یه عزیزی گفتند نتیجه خوبی نداده.حالا امسال عید من چه کار کنم؟؟؟ :(( سال گذشته با روغن مخصوص قنادی درست کردم بد نبود.خانواده و اقوام دوست داشتند، اما چیزی نبود که خودمو راضی کنه

چه عرض كنم
با كره ميشه ها منتها بايد ميزان آردش رو با تجربه به دست بياريد

sona jan mishe begid az che roghani estefade kardi? markesh chi bod?

عزیزم روغن جامد بود 

از فروشگاه عربی خریدم 
مارکشو متاسفانه یادم نیست ، حلب شم انداختم دور خالی کردم تو شیشه

سلام  امروز پست شیرینی نخودچی دیدم آنچنان دهم آب افتاد که نگووو
واقعا از اون شیرینی هاست که از خوردنش سیر نمیشم
بی صبرانه منتظرم کنکورم اخر این هفته بدم و بیفته توی خط شیرینی پزی عید :D

سلام طیبه جان. من همین الان خمیر این شیرینی رو آماده کردم و گذاشتم توی یخچال. اما خمیرش خیلی شل هست. البته نمیدونم توی یخچال سفت تر میشه یا نه. از آرد نخودچی آماده مارک گلها استفاده کردم و روغنش هم روغن جامد ورامین بود که جامد کامله. خدا کنه توی ذوقم نخوره. در مورد آردش بهترین گزینه برای انتخاب چیه؟ آرد آماده یا فله ای موجود در قنادی یا استفاده از نخودچی بدون نمکی که خودمون آسیاب میکنیم؟
ممنونم عزیزم. دوست دارم

طیبه جونم بالاخره این شیرینی رو درست کردم ولی خیلی شکلش بد شد. خمیرش انقدر شل بود که اصلا نتونستم قالب بزنم و همونجوری گرد گرد درستش کردم. شکل کلوچه شد. طعمش خیلی خوب بودا ولی شکلش افتضاح شد. در ضمن یک طرف سینیم شیرینیها ته دیگی شده بودن و یک طرف دیگش اصلا ته شیرینیها تغییر رنگ نداده بودن. خلاصه تندی از ترس اینکه آبروم پیش شوهرم نره جمعش کردم توی ظرف. حالا شایدم یه بار ورزش بدم و به شوهرم بگم که یه جور حلواست.
باز هم ممنونم ازت

 عزیزم نمی دونم قسمت کامنت ها رو مطالعه کردید یا نه. نکات مربوط به شل بودن خمیر رو شف توضیح دادن و توی پست هم گفتن که زیاد ورز ندید که حرارت دست باعث ذوب شدنش می شه.

ازتون خواهش می کنم کامنت ها و توضیحات شف رو مطالعه کنید و اگر باز هم سوالی بود حتما بپرسید.

طیبه جون من خیلی نگران هون قسمت از صحبتتون شدم که گفتید باید شیرینی رو زود بذاریم تو یخچال.آخه نمیشه که شاید مهمونا طولانی بمونن یعنی زود شیرینی ها ولو می شن؟؟ :(

 دوست عزیز،

شیرینی نخودچی ای هم که از بیرون خریداری می کنید، لطیفه و آدم خیلی با احترام باهاش برخورد می کنه. وای به حال شیرینی خانگی که هیچ مواد افزودنی و سفت کننده اضافه ای نداره به جز تزرده تخم مرغ، بدیهی هست که لطیفه. ولی، ولی اصلا به این معنا نیست که شیرینی ولو بشه. مگه بستنی هست که آب بشه؟

منظور اینه که انسجام بسیار خوبش رو وقتی تازه از یخچال بیرون آورده شده نشون می ده. اگر نه بذارید تموم روز بیرون بمونه ولو نمی شه.

خیلیییی ممنون مروارید جون از راهنماییتون.منظورمم از ولو شدن این بود که دست بزنیم زود پودر نشه:) خیلی زیااااد متشکرم از پاسختون...

من زيست غذا رو خيلي دوست دارم

در مورد سيني ... نشون ميده از دماي نا متعادل فره
در مورد شل بودن... از جنس آرد بوده
انشالا تجربه هاي بعدي بهتر ميشه

مرواريد جون مثال با مزه اي زدند

بله من سالهاست باهاش كار ميكنم اين مدل رسپي طوريه كه وقتي به دماي اتاق ميرسه وقتي بهش دست ميزني نرمه و راحت نميشه بلندش كرد
معمولا خودم دو تا ظرف كوچولو از اين ها پر ميكنم
يكيش رو كه تعارف كردم و جلوي مهمونها گذاشتم واسه تعارف دوم ( كه معمولا ضروريه چون همه خيلي اينها رو دوست دارن و ميخوان بازم بخورن) اون ظرف دومي رو از يخچال بيرون ميارم و تعارف ميكنم

 مرسی طیبه جون از پاسختون... کلا" نمیدونم چرا واسه پختن نخودچی خیلی استرس دارم. راستی من شنیدم روغن لادن آبی کاملا" جامده؟ شما ااستفاده کردید ازش؟

خير تجربه اش رو نداشتم

ما شکلی از این شیرینی رو تو شهر خودمون درست میکنیم واسه عید. با این تفاوت که خیلی خیلی بیشتر هم می زنیم و پودر قند و آرد گندم رو از صافی روسری نخی عبور می دیم.این کار باعث می شه بافت شیرینی خیلی لطیف تر بشه . اونقدر که وقتی تو دهن بذارید با حرارت اولیه زبون آب می شه.اگر مایل بودید دستورش رو براتون بذارم.

البته اصل اصلش با آرد برنجه

سلام طیبه جون.ببخشید فضولی می کنم ولی من زیاد شیرینی نخودچی درست میکنم برای همین جسارتا چند نکته رو متذکر میشم:شیرینی نخودچی تخم مرغ لازم نداره.اکر بجای تخم مرغ حداقل ده درصد آرد نخودچی رو با آرد سفید مرغوب جایگزین کنیم چند نتیجه فوق العاده داره:لازم نیست خمیر رو 24 ساغت بگذاریم بمونه.می تونیم حداقل یکبار خمیر رو با چرخ گوشت چرخ کنیم.اینجوری هم خمیر یکدست ومنسجم تر میشه و هم ترک نمی خوره . هم برای نگهداریش نیازی به یخچال نیست.خوردنش هم راحت تر میشه.مخصوصا برای مهمون چون انقدر ترد نیست که یهو خرد شه.و در ضمن توی فر و موقع پخت هم اصلا تغییر شکل نمیده.در نوع بازاری حتی میزان ارد سفید و ارد نخودچی رو 50-50میگیرن.که البته من توصیه نمی کنم.اگر کمی هم روغن حیوانی قاطی روغنمون کنیم که دیگه محشره.عطرش همسایه ها رو هم هوسی می کنه.

سلام شف عزیز
ممنون از رسپی های عالیتون
:-X
میشه از دوستان خواهش کنم مارک روغنی که استفاده میکنن رو بگن
و اینکه موندگاری این شیرینی و شیرینی های بهشتی چقدره؟؟
دو سال پیش برای عید که درست کردم بعد از یه مدت روغن پس میداد

سلام عزیز دلم .ایولا به این شیرینیهای خوشمزه. یه سوال؟ میشه میزان آردنخودچی رو به لیوان یا پیمانه بگید؟بازم ممنون

 هر لیوان آرد برابر 125 گرمه.

چیزی حدود یک و نیم لیوان آرد.

بله هم زدن زياد باعث ايجاد گلوتن ميشه و سفتش ميكنه
البته من رسپي نون نخودچي زياد دارم توي دفرتم چون بدجوري عاشقشم.  شخصا نون نخودچي با آرد نخودچي خالص رو ميپسندم ولي چرا كه نه ميتونيد رسپيتون رو واسم بفرستيد شايد مشابهش رو نداشته باشم

اتفاقا منم زياد درست ميكنم و تقريبا از بچگي هر سال واسه عيد تو كارش بودم
شخصا فقط مدليش رو ميپسندم كه به جز آرد نخودچي هيچي نداشته باشه. ولي خب ذائقه شخصيه
بله صد درصد صحيح ميفرماييد با اضافه كردن آردهاي ديگه فرمش رو بهتر حفظ ميكنه منتها راه دومش تخم مرغه
به دليل وجود پروتئين باعث ميشه كه شيريني وا نره
بدون نياز به استراحت
بدون نياز به ورز دادن
من گفته بودم بين همه رسپيهايي كه دارم اين سريعترين و آسون ترينه در عين حالي كه همينطور كه ميبينيد فرمش رو هم حفظ ميكنه

اين رسپي روغن پس نميده
و البته معمولا چون خيلي خوشمزه است زير يك هفته خورده ميشه و بايد دوباره ازش درست كنيم
:D



شیرینی محلی شرق گیلان


آرد برنج 1 کیلو


روغن 1 کیلو


پودر قند نیم کیلو


تخم مرغ 3عدد زرده- 1عدد کامل


وانیل 1 قاشق چایخوری


بیکینگ پودر 1 قاشق چایخوری


پودر مغز هل نصف قاشق چایخوری


ابتدا آرد و پودر قند را از صافی روسری عبور
میدهیم.سپس روغن را به مدت نیم ساعت با همزن میزنیم و پودر قند را کم کم اضافه
کرده خوب با همزن میزنیم.بعد از یک ربع ، 3 عدد زرده و 1 عدد تخم مرغ کامل را
اضافه کرده و خوب هم میزنیم و وانیل و مغز هل و بیکینگ پودر را نیز اضافه
میکنیم.همزن را خاموش کرده و آرد را کم کم به مواد اضافه کرده و خمیر نرمی را
بواسطه ورز دادن بدست می آوریم.خمیر باید به مدت 8 ساعت استراحت کند. سپس آنرا به
دلخواه قالب زده و در فر از قبل گرم شده در دمای 170 درجه سانتیگراد میپزیم.
البته من این رسپی رو از عمه ام یاد گرفتم مقدارش چون واسه عید درست میکنن زیاده.


جالبه رسپيش دقيقا عين شرت برد كوكي برنجيه
اتفاقا اتفاقا من ميخواستم همين رو دو روز مونده به عيد درست كنم
چقدر جالبه كه رسپيها اينقدر به هم نزديك هستند
مرسي كه محبت كرديد و سلام ويژه خدمت عمه خانم برسونيد


سلام دوباره به شف عزیز و البته مروارید جونمن دوباره این شیرینیو پختم. دقیقا مشابهشو یه جای دیگه دیدم  (کافه لیلی)متوجه شدم آردش کمه برا این میزان روغن و  به
 جای 200 گرم 300 گرم آرد استفاده کردم
و البته خیلی خیلی هم روغن و پودر قند رو زدم تا سفید شد
 بعدشم آرد اضافی کردم حسابی ورز دادم.
یه چیزی حدود 10 دقیقه
اصلا شکلش تو فر عوض نشد.
هنوز سرد نشده ببینم چه جوریه. 
در ضمن استراحت هم ندادم.
و فکر میکنم جامد بودن روغن خیلی خیلی مهم بود
با اجازه من روغن قنادی استفاده کردم (میدونم ضرر داره) ولی تا یه روغن خوب پیدا کنم مجبورم دیگه...
راستی آرد نخودچی رو هم خودم اماده کردم. بهتز از بازاریش بود ..

سلام به همه
من هفته پیش این شیرینی رو درست کردم ولی خیلی خیلی شل بود که اصلا قالب نمیخورد که مجبور شدم یه عالمه
ارد دیگه بهش اضافه کنم
البته میدونم مشکلش چی بود متاسفانه روغنم لادن طلایی بود که کاملا جامد نبود و شل بود
میشه دوستان مارک روغنی که ازش استفاده کردن و جواب گرفتن بگن
یعنی یه روغن جامدی که واقعا جامد باشه
ممنون میشم زودی جوابمو بدین چون میخوام زودتر درستش کنم
پیش پیش تشکر

 یکی از دوستان تجربه اشون رو همین پایین کامنت شما گذاشتن.

چقدر خوشگل شدند
مرسي كه تجربياتتون رو به اشتراك گذاشتيد

ممنونم شف جون
چقدر آدم ذوق میکنه یه شف ازش تعریف کنه.
راستی یادم رفته بود میزان روغنش هم 200 گرم بود
البته به قوله خود شف جنس آرد با آرد فرق میکنه.
اینو برا این گفتم که مثله من اگه  بقیه دوستان هم کامنت ها رو میخونن
ازش استفاده کنن 

سلام الهام جون
منم این شیرینی رو چون خیلی دوست دارم برا بار دوم خیلی در موردش خوندم
کامنت هم گذاشتم امیدوارم به دردت بخوره
فقط اینکه فعلا همون روغن صاف قنادی  50 درصد
البته شاید با رسپی ها ی دیگه بتونی با همون روغن درست کنی من که امتحان نکردم
درضمن اینکه  مضراتش بیشتر از بقیه روغن هاست ولی چاره ای دیگه نداشتم چون روغن جامد پیدا
 نمیشه
در ضمن اینکه درصد استفادش فرق میکنه یعنی اگه قراره شما 100 گرم کره استفاده کنی به جاش 80 گرم میشه.  نون نخودچی هم با این  روغن پودری تر و بهتر میشه
فقط یه جایی خوندم که گفته بود همین روغن  نمیخ جامدو مثلا لادن طلایی رو بذارید رو حرارت کم آب بشه بعدشم سریع سردش کنید مثلا بزارید فریزر تا کاملا ببنده.
ولی خودم امتحان نکردم.
راستی الان سرچ کردم  تو سایت سفره خونه کامل در موردش نوشته
امیدوارم برات مفید بوده باشه
موفق باشی عزیزم

خیلی استفاده کردم. خیلی ممنونم

 سلام.
روغنش باید همین روغن جامدهای لادن طلایی باشه یا روغن قنادی؟

 ازتون خواهش می کنم قسمت کامنت ها رو مطالعه کنید. جواب این سوال شما در قسمت کامنت ها موجوده.

سلام طیبه جان من این شیرینی رو درست کردم؛آخراش دیگه بغض گلومو گرفته بود!!!
 همه مواد رو ریختم چهار ساعت هم تو یخچال موند.گذاشتم تو فر وا رفت.هی ارد اضافه کردم.هی وا رفت.
آخرش انقدر آرد زیاد شده بود که دیگه گوله نمشد.ولی بازم تو فر وا میرفت
چرا؟

شف جان ببخشيد ،ميشه مقدار روغن و به گرم بگي لطفا؟
من تو پيمانه ريختم ولي شيرينيهام وا رفت و مشخص بود كه روغنش زياد بوده يعني من در اندازه گيري اشتباه كردم.اگه لطف كني و روغنش و به گرم بگي ممنون ميشم.
سال نو هم مبارك

فدای شما ازتون ممنونم که اینقدر با محبت وقت می ذارید

Post a Comment

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...