2010/03/10

تارتلت آجیلی




این شیرینیها دیگه آخرشه.....در حد تیم ملی! و شدیدا مجلسی یعنی گرونه و شیک و با کلاس.
یه ظرفش رو که از قنادی بخرید خدا تومنه ( البته من قیمت الانش رو ندارم. ما یه بار که من فر نداشتم از اینها خریدیم و کلی پیاده شدیم) حالا تصور کنید اگه خودتون درستش کنید چقدر از نظر مالی جلو افتادید و تازه وقتی ملت بفهمند خودتون درستش کردید شکه میشن. و به احتمال زیاد باورشون نشه؛ پس پیشنهاد میکنم در حین کار کلیه مستندسازیها رو انجام بدید و بعد فیلمش رو به منکران نشون بدید! من رسپی این شیرینیها رو جایی ندیدم پس خودم تولیدش کردم و عالی از آب در اومد.



رسپی تارتلت رو قبلا دادم. مطابق دستور درستش کنید و بعد خمیر رو باز کنید.



حالا یه مدل قالب زدن دیگه رو آموزش میدم که این رو هم یاد بگیرید. برای اینکار خمیر رو که پهن کردید روی قالبها قرار میدید و با کف دست فشار میدید تا توی قالبها فرو بره. قالبها رو خوب کنار هم بچسبونید که تارتلتهای بیشتری رو با یه بار کار درست کنید. ضخامت خمیر هم نیم سانت باشه.



با انگشت هوای زیرش رو خارج کنید و خوب فشار بدید که کاملا توی قالبها جا بگیره. بعد با چنگال سوراخشون کنید و در فر 180 درجه به مدت 20 دقیقه و یا تا زمانی که طلایی بشن قرار بدید ( لازمه که بگم که فر باید همیشه از قبل گرم شده باشه؟ همواره اینکار رو انجام بدید حتی اگه ذکر نشه)



برای ساختن کارامل نصف لیوان شکر و ربع لیوان آب رو گذاشتم تا کاملا رنگش طلایی شد بعد 1 ق م آبلیمو بهش اضافه کرم و در نهایت 20 گرم کره. توجه داشته باشید که درست کردن کارامل تجربه میخواد و اگه تجربه ندارید بدونید که نباید زیاد به اجاق نزدیک بشید که قطرات شکر مذاب روتون نپاشه. بعد از اضافه کردن کره خوب حواستون رو جمع کنید که سریع میسوزه و تلخ میشه و باید بریزیدش دور و از نو شروع کنید. اگه موفق بشید که خوب درستش کنید چیز فوق العاده خوشمزه ایه ( یعنی من که خیلی دوست دارم) و چون من زعفرونیش هم کرده بودم بوی کره و زعفرون خیلی خوشبوش کرده بود.

براي تهيه سس كاراملي با خامه و كره به اين پست مراجعه بفرماييد




تارتها رو وارونه توی دست نگه دارید و نوکش رو توی کارامل فرو کنید. اگه از دستتون افتاد با يه چنگال درش بیارید و بذارید کارامل اضافیش بریزه و بعد برش گردونید. خیلی خیلی خیلی مواظب انگشتاتون باشید که اگه سوختید، بد میسوزید! یه پماد بذارید کنار دستون که آماده باشه و سریع دستتون رو چرب کنید که تاول نزنه! خلاصه اینکه این شیرینی تلفات داره.



بلافاصله بزنیدش توی پودر نارگیل و بعد بچینیدشون توی ظرف.



نصفشون رو هم پسته ای درست کنید که خیلی خوشگل میشه ( و گرون البته!) دقت داشته باشید که همه این کارها باید سریع انجام بشه که کارامل سرد نشه. اگه دیدید داره میبنده دوباره زیرش رو روشن کنید تا ذوب شه.



حالا توی تارتلتها رو با مغز ها پر کنید. سایز تارتها کوچیکه و اگه آماده اش رو خریده باشید دیدید که زیاد پرش هم نمیکنند ولی من پر پرش کردم که مجلسی تر باشه!



توی تارتها رو با کارامل پر کنید.




من دو مدل تارت درست کردم. یعنی یه مقدار از خمیر رو توی قالب های خیلی ریز تارت درست کردم . این قالبها کوچکترین سایز موجود بازارند و قطرشون اندازه یه بند انگشته



این نی نی تارتلتها رو با شکلات پر کردم و توش رو با مغزها تزئین کردم. این مدلش واسه آدمهای باکلاسی که همیشه میگن که رژیمند خوبه و البته من از شکلات تلخ هم استفاده کردم که نقلی و کم کالری باشه. یه مزیت دیگه اش هم اینه که برعکس اون یکی تارتها چون تعدادش خیلی زیاد میشه و سایزش خیلی کوچیکه تو عید بیشتر دوام میاره! ولی کاراملیش یه چیز دیگه است!!! پس میتونید این نی نی هاش رو هم همون مدل کاراملی درست کنید. ولی باز اون گنده هاش خوشگلتره! گنده که میگم یعنی اندازه دو بند انگشت. خیلی هم گنده نیست.




خوب حالا برید حظش رو ببرید که قراره مردم کلی از هنرنماییتون در تعجب فرو برن!

قبلا که تارت درست کردید؟..... کردید دیگه! چون خوشگل از آب در اومدن کراست تجربه میخواد. اگه بار اول تونه با نصف مواد خمیر درست کنید و از الان تمرین کنید تا عید. راستی اینها رو در ظرف در بسته بیرون از یخچال تا هفته ها میتونید نگهداری کنید.
موفق باشيد

53 comments:

Hi chef
As always you did a great job.
I like to thank you.
could you please tell me what's the temperature (Fahrenheit)?
love you..

sure darling from now on I will write both F&C
but for now ... it is 350F
good luck

salam , man mikham in shirini ro dorost konam faghat caramelesh vaghty sard she sefto shekanande mishe ya mesle asal ?

من اون روز که این شیرینیها رو درست کردم کاراملش کاملا عسلی بود ولی کراست تارت ترد و کمی سفت بود. گذاشتمشون توی ظرف دربسته که هوا نخوره چون اینجا رطوبت بالای نود درصده. امروز که از مسافرت برگشتم و رفتم سراغشون که بچینم توی ظرف، نتونستم جلوی خودم رو بگیرم و یه دونه اش رو خوردم و الان هم هنوز کاراملش عسلیه و من که عاشق کاراملم توی این تارت کاراملش رو بیشتر از همه دوست دارم و چون کره و زعفرون داره خیلی عطر و بوش خوب شده و الان وسوسه شدم یکی دیگه اش رو هم بخورم! خلاصه اینکه نه سفت و شکننده نیست و عسلیه. راستی الان دیگه کمی از کارامل توی جسم کراستش نفوذ کرده و ته کراست کمی نرم شده ولی بدنه کراست کاملا ترده و تهش هم اصلا له نشده. فقط من توی یخچال نذاشتمش که کاراملش مثل سنگ نشه. درمورد درست کردن کارامل هم که شما استاد ما هستید ولی حتما میدونید که اگه بیش از یه حدی جوشونده بشه سفت میشه و بعد از سرد شدن سنگ میشه پس باید توی اینکار تجربه داشت که شما دارید. ولی واسه بقیه دوستان بگم که اگه دیدید تارتلت اولی رو که ساختید در حال درست کردن دومی بودید و اولی مثل سنگ شد سریعا دست نگه دارید و کارامل رو دوباره روی حرارت گذاشته و بهش آب جوش اضافه کنید که از غلظتش کم شه. حواستون خوب جمع باشه که کارامل هم سریع میسوزه و هم بد میسوزونه

merci az tozihetoon , dar vaghe baraye in tartlet ,sharbat ya sose karamel darim dorost mikonim dige ?
man shekaro caramel mikonam hamishe badesh abo kare mizanam , ama bayad bezaram sard she ke bafaham khoobe ya na! hala hatman ba raveshe shoma inbar dorost mikonam

in rvesh aasoontareh vali ageh be oon shive aadat darid ke aalie

salam Tayebeh jan
man nemidonam chera krastesh toye ghaleb nemishine, krastesh kheili sefte,,, chikar bayad bokonam mamnon..

سفته؟ یعنی آردش زیاده و چسبندگی نداره؟ خوب اگه همه مواد رو درست اندازه گرفتی که مطمئنی که آردش رو زیاد نریختی ... پس از جنس آردته. باید کمی کره اضافه کنی یا یه قاشق شیر که باعث چسبندگیش بشه
و حتما توجه داشتی که نباید خمیر تارت رو ورز داد! چون بعد از پخت، سفت و بد مزه میشه
موقع قالب زدن هم باید با دست به قالب بچسبونیش و قالب رو مرتب بچرخونی و با انگشت پرسش کنی
ولی حتما دوباره امتحان کن چون خیلی چیز خوشمزه ایه
قبلا تارت یا پای ساخته بودی یا بار اولت بوده؟ چون باید روی تارت ها تجربه داشته باشی که کراست خوشمزه ای بتونی درست کنی
من برای کسانی که بار اولشونه اون پای میگو رو پیشنهاد میکنم که کراستش خیلی عالیه و خراب نمیشه

salam
bebekhshid shiriniha ra ba ghaleb to fer mizarid?
key az ghaleb dar miarin?be ghalebha nemichasbe ?

باید خوب توی قالب فرم بدید و بعد با قالب توی فر بذارید
وقتی سرد شد خودش از قالب جدا میشه

نه چون خمیر خودش چربه نیازی به چرب کردن قالب نیست و اصلا نمیچسبه

طیبه جون
یه سوال
توی قالب کیک یزدی میشه تارتلت درست کرد یا نه ؟
مرسی عزیزم واسه جوابتون

بله میشه
البته اینی که من درست کردم سایز مینی کاپ کیکه
ولی توی قالب کاپ کیک هم میتونی درست کنی من یه مدل چیز تارتلت توی سینی کاپ کیک درست کردم سعس میکنم تا هفته بعد یا هفته بعدش پست کنم

اجازه خانم د
اگه یه چیزی بپرسم دعوا نمی کنید؟؟؟؟؟؟؟گریه
من می خوام تارلت آجیلی درست کنم خوب خمیرش رو سرچ کردم تو کارگاه پیدا نکردم
می خوام از ابتدا با خمیرش آشنا بشم
خوب نزن مگه نگفتی نمی زنم
ببخشید

@ زهرا

زهرا جون بفرمایید:

http://cheftayebeh.blogspot.com/2010/01/blog-post_05.html

توی قسمت سرچ کلمه تارتلت رو تایپ کنید، چند تا گزینه براتون باز می شه. این رسپی توی گزینه تارتلت میوه های استوایی بود.

ایول ایوله ایول
شف جون تاج سره ایول
قابل توجه مروارید جون ، شف طیبه جون و دوستان بالاخره مو هم همزن خریدوم(جنوبی)
مروارید جون نانازه اگه بشه شب پیش خودم می خوابه .آخه عادت دارم حتی یک قالب کوچولو هم که بخرم تا صبح به عشقش ذوق مرگ میشم.
همزنم هم ثابت و هم متحرک
. به دخترم چند تا وسیله نشون دادم و گفتم مناسبتها مثل روز مادر دانشجو ، معلم ،تولد ازدواج و....
بیا با بابایی اینجا و یکی از این اقلام رو بخر . اینطوری سرم بی کلاه نمی مونه . فینگیل هم که عاش اینجور چیزا
دیگه فکر کنم مشکلاتم کمتر شده
من الان خوشحالم خیلی خیلی زیاد
ولی متاسفانه سرما خوردم و فردا باید برم سر کار از 7 تا
20
خلاصه ممنون مروارید جون که من رو دعوا نکردی من قبل از صبحونه فقط فرصت دارم اخه ترافیک بالاست تا میرم سراغ کامپیوتر یا لپ تاپم 2 تایی اعتراض میکنن الان هم باید زودی برم.
بای بای

@ زهرا

زهرا جون،

خیلی خوشحالم که کم کم دارید وسایل مورد نیازتون رو تهیه می کنید. انشا... به دل خوش.

زهرا جون، دعوا رو احسانه جون می کنن، ایشون مصبرن.

همطن که تهیه شد . ایشالا بقیه اش هم جور شه
تبریکات صمیمانه

سوال در بخش دیگه:

ن با تارتلت آجیلی یه مشکلی پیدا کردم که ممنون میشم کمک کنی.میخواستم بدونم کاراملی که با شکر درست میکنیم برای این شیرینی بعد چند روز هم نرم میمونه و روان یا سفت میشه و شکننده؟من کارامل رو خوب درست کردمطبق دستور شما.ظاهرش عالی بود.بعد چند دقیقه کمی سفت شد و رفته رفته سفت تر.و بعد که تارتلتها رو برای خوردن تست کردیم.کارامل توش کاملا سفت شده بود و وقتی تو دهن میجویدی هم میچسبید به دندون!!ایرادش چی بوده؟

جواب شف:

من اون پارساليها رو حتي تا تابستون هم داشتمشون و كاراملش سفت نشده بود شكرك هم نزده بود و كاملا روان بود
متاسفانه درست كردن كارامل ساده نيست و تجربه زيادي ميخواد. ولي وقتي خامه و كره داشته باشه ديگه روانه و سفت نميشه احساس ميكنم زياد جوشيده بوده و واسه همين سفت شده. كاراملش نبايد دندون رو اذيت كنه. اصلا نگران نباشيد با تجربه حتما درست خواهد شد
يه راه ساده اش استفاده از عسل و گلابه كه مسلما به اون خوشمزگي و غلظت نيست ولي ساده است و يه براقيت و شيريني اي به تارتها ميده . فقط حواستون باشه كه موقع كارامل كردنش حرارت زياد نباشه كه نسوزه

سلام طیبه جون
من امروز این تارت خوشمزه و خوشگلو درست کردم
همه چی عالی بود. فقط یه چیزی
اونم اینکه خمیر تارتام بعد پختن پف کرد
و از شکل قالب تارت خارج شد
یعنی ممکنه خوب هواگیری نکرده باشم؟

يكي از مواردي كه ميگن براي درست كردن تارتلتها رعايت كنيد اينه كه نازك بگيريدش
شما تا اونجايي كه براتون امكان داره خمير رو نازك كنيد كه بعد توي فر زيادي پف نكنه كه جاي فيلينگ نداشته باشه
اگه فرمش رو از دست داده بوده كه بحث ديگه ايه و مربوط ميشه به كم بودن آرد
ميدونيد كه آردها استاندارد نيستن

سلام خوشحالم که اولین پستم رو می ذارم(البته مدتهااااااااست که از دستورات و توضیحات کامل و بی نقصتون استفاده می کنم) امروز این تارتلت ها رو درست کردم و با اینکه اولین تارت زندگیم بود عالی شده بود ترد و پوک و خوش عطر ولی کاراملش یکم ته مزه تلخی داشت آخه شکر و آب رو زیاد جوشوندم چون منتظر بودم قهوه ای کاراملی بشه بعد آبلیمو بریزم ولی حالا که دوباره متنش رو خوندم دیدم باید طلایی می شده!! آخرش هم سفت شد و مجبور شدم بهش آب اضافه کنم تا به غلظت مناسب برسه ... ولی در کل خوب بود ممنونم 

به به ظاهرش كه عالي شده
اصلا نگران نباشيد عزيزم كارامل با تجربه كم كم به تكامل ميرسه و دستتون مياد چيكار كنيد
براي اينكه اين تارتلتها كاراملشون شكرك نزنه و طولاني مدت بشه نگهش داشت هم ميزان جوشوندن كارامل تاثير زيادي داره كه انشالا  با تجربه اي كه بدست آورديد مشكل نخواهيد داشت

مشق شب:

https://skydrive.live.com/?cid=4CAA14D7A92BA818&id=4CAA14D7A92BA818%21351&sc=p 

طیبه جان باید بگم این شیرینی بسیار بسیار مورد پسند همه واقع شد و همونطور که خدمتتون گفته بودم من مجبور شدم توی ایام عید دوبار این شیرینی رو درست کنم

به هفت سین ما یک آب و رنگ دیگه ای داده بود
واقعا دستتون درد نکنه بسیار شیک و مجلسی
من به خاطر بوی کره خیلی همه تارتها رو با کارامل پر نکرده بودم که خب طبق معمول همه مثل من کج سلیقه نیستن و اتفاقا خیلی از طعم کاراملش خوششون امده بود
من باید یک فکری به حال این مشکل خودم بکنم چون ارزو داشتم یکیشو بچشم ولی چون بوی کره بهم خورده بود عاقبت 
نتونستم(کسی به مروارید جون چیزی نگه ها

خدا رو شکر من یه همدم دارم اینجا. امروز داشتم یه مدل کیک کره ای درست میکردم هی به خودم گفتم بوی کره نمیده نه نمیده ولی هر چی فکر کردم نتونستم به خودم دروغ بگم اخه کره اش کمی زیاد بود حالا تازه فکر کنید من با بوی کره تو کیک مثلا مشکلی ندارم ولی تارت لت ها خیلی با مزه شدن دستتون درد نکنه

به به!! به به!!

من هم می خواااام. من هنوز نتونستم حوصله کنم این تارتلت ها رو درست کنم، از بس که من تنبلم. دستتون درد نکنه و خسته نباشید.

در مورد تست نکردنش هم اصلا ایرادی نداره. آخه شما اینها رو قبل از رژه رفتن من روی روح و رانتون در مورد کره درست کرده بودید.

:D

وااای چه سفره خوگشلی!!

پریس جون،

کامنت شما و بهاره جون رو که خوندم، دقیقا قیافه ام شبیه اون آیکونه که در حال مو کندن هست شده بود. 


اگر شماها کنار دست من بودید، یک هفته بهتون گرسنگی می دادم، آخر هفته کمی نون و کره می ذاشتم جلوتون تا قدر عافیت رو بدونید!!

:))))

شرمندم بابت بدقولی در ارسال عکسها

واي بهاره جون فوق العاده حرفه اي شدن مثل هميشه كارهاتون شيك و تميزه و حرف نداره
و كاراملش هم كاملا اندازه است كه زير دل نزنه

امسال توي يكي از اين شيريني فروشيهاي معروف كه از اين تارتلتها هر سال از اصفهان مياره ديدم چقدر كيفيت تارتهاش بد شده بود و آجيلش كم و قيافه اش زشت
خلاصه كار تو خونه يه چيييييز ديگه است
واقعا كه ايول داريد

بهاره جون كارامل بدون كره درست كنيد
با خامه كه مشكل نداريد؟ اصلا كره نريزيد
و يه رسپي هم هست با شير عسلي و خامه
هر دوتاش كارامل خوبي به آدم ميده

هيچوقت از ذهنم پاك نميشه... بچه بودم مامانم صبحها واسه داداشم لقمه نون و كره و مربا درست ميكرد.... جلو من نون و چاي خالي ميذاشت
اي روزگااااااااااااااااار

البته من اصلا عاشق نون و كره و مربا نبودم ولي واقعا تو روحيه يه بچه كوچيك تاثير ميذاره كه همه اش بهش بگن نخور دختر نخور
چاق ميشي

هنوزم كه هنوزه اسم كره رو كه ميشنوم ميرم كنار چون تو ذهنم نشسته كه چاقم ميكنه. ولي خيلي واسم جالب بود كه تو يه مقاله خوندم كره چون متابوليسم رو بالا ميبره باعث لاغر شدن آدم ميشه

خلاصه مرواريد جون وقتي خوندم واسه تنبيهشون ميخوايد بهشون نون و كره بديد ياد  خاطره تلخ بچگيم افتادم
اي روووووووووووزگاااااااااااار
:p

من باهاتون هم ذات پنداری می کنم در حد بسیار بسیار زیاد.

در مورد من ولی بر عکس بود. همه، مخصوصا مادرم، هی راه می رفتن و به من می گفتن چوب خشکه!!

یکی از دایی هام که اختلاه سنی اشون با من زیاد نبود، می گفتن از دم سفارت های آفریقایی رد نشو، می گیرنت بس که لاغری!!

و کلــــــــــــــــــــــــی افاضات دیگه در این مورد. من بچگی ام پر از این موارد بوده. توی روحیه من هم تاثیر گذاشته بود این قضیه که دختر جان بخور یه ذره گوشت بیاد روی تنت. بعد از غذا حتما بخواب یه ذره چاق شی و ...

حالا رو نمی بینن که پروار شدم توپ.


حالا به خاطر روی شما دیگه اصلا تنبیه اشون نمی کنم شف جون.

 اخی چه خاطره غم انگیزی عزیزم ولی به نظرم
شما بیشتر استخون بندیت درشته خیلی شب پیش خواب دیدم اینقده لاغر شدی که نگو
پس اقا داداشتون لاغر بودن 
ولی چاقی تو بچگی بد دردیه منم چاق بودم و عاشق خوردن
ایییی روزگارر

راستی مروارید جون من با این تنبیه مشکلی ندارم فقط بی زحمت مربا هم باشه کره بدون مربا تنبیه بدیه
:DDDD

وای طیبه جون ممنون از اینهمه  روحیه ای که  به من میدین
شما چشمهاتون قشنگ میبینه اگر هم کمی خوب شده که همشو از شما دارم
یکی بیاد منو از رو ابرها بکشه بیاره پایین

جداً؟ پس میشه کارامل رو با خامه هم درست کرد؟
یعنی به جای کره؟
طیبه جون من که کلا مثل بچه ادمیزاد نیستم که،البته با خامه نه هیچ مشکلی ندارم ولی کلا من چیزهای شیرینو چرب رو خیلی نمیتونم بخورم
بهتون گفتم به خاطر طبعم که خیلی گرمه

من که مهمونام همه دنبال اوناییش بودن که کاراملشون بیشتر بود و همه از بوی عطر کره ایش تعریف میکردن ،همون شب فهمیدم که من خیلی بد شانسم که این مدلیم

ممنون از راهنمایی و محبتتون

اصلا همش تقصیره این کره است 
همش خاطره های بد تو ذهن ادم میذاره،
نگید بهاره  داره از آب گل آلود ماهی میگیره ها نه
طیبه جونم اصلا اسم کره که میاد کلا ادم دلش میخواد بکشه کنار
ولی باور کنید صبحونه شما خیییییییییییییییییلی خوشمزه تر بوده بهههههههههه 
نوووووووووووووووون،چاییییییییییییییییی 
کره  خیلی بده،بو میداده اول صبح حالتونو بد میکرده
برام تصویر سازی شد که شما که خیلی هم کوچولو بودین با چه حسرتی نگاه به گاز زدنهای داداشتون میکردین داداشتون هم بعد هر گازی دور دهنشو با زبونش پاک میکرده و آخر کار هم دست میکشیده رو شکمش و به به میگفته
،بمیرم برای دلتون
بچگیهای هممون پره از همین خاطره هاخواهره من میگه تو بچگیمون همیشه موهای تو بلند بود و موهای من کوتاه  پس همیشه با خودم میگفتم وقتی بزرگ شدم میذارم موهام اینقده بلند شه که وقتی میشینم بیاد روی زمین 
حالا جالبه که من اصلا موهامو دوست نداشتم چون موقع شونه کردنش خیلی دردم میگرفت و همش دلم میخواست از دست مامانم فرار کنم 
 شبی که خواهرم اینو به من گفت تا صبح خوابم نبرد پیش خودم میگفتم ناخواسته چه تاثیر بدی تو روحیه خواهرم داشتم تو بچگیش



بگذریم،مهم اینه که به خاطر این خاطرتون ما هم دیگه تنبیه نمیشیم
و میتونیم با خیال راحت در مورد کره بدی بگیم

بله فقط با خامه
من براي كارامل پاپكرن درستش ميكردم و خوب بود
و چند ماهيه قصد دارم اون كارامله رو درست كنم وقت نميشه ايشالا تا يكي دو ماه ديگه عمليش ميكنم

نه بابا اين داداش من از اون بچه ها بود و هست كه غذا نميخورن
از خوردن هم لذت نميبرن
كره و مربا هم واسش لذتي نداره
منم آدميم كه عمرا يك ذره حسرت يا حسادت تو وجودم نيست
اينه كه مشكلي نداشتم فقط آدم تو ذوقش ميخوره كه هي ميگن نخور
جالبه همين مامان وقتي من ديگه خيلي لاغر شده بودم روغن و كره دنيا رو تو غذا ميريخت كه به زور به خورد من بده
اين مامانا به هيچي راضي نميشن
:p

با وجود اينكه از هر دو پا ميشلم و درد وحشتناكي دارم اما روزي دو سه ساعت ورزش ميكنم بلكه وزنه بياد پايين ولي خودم ميدونم كافي نيست
اين بدن من خيلي عجيب غريبه 
اينقدر هم غذام كم شده ميترسم به بچه ضرر برسونه دارم سعي ميكنم يه چيزي بخورم بلكه تو شيرش مواد مفيد باشه
اينه كه كلا به وزنم فكر نميكنم كه ديوونه نشم

نه من همه مدله پايه ام كه اين دو فرزند رو كره خور كنيم
آي از بچه بد ادا بدم مياد
:D

:D :D :D :D
من همیشه به مامانم میگم تقصیر خودته ما اینقدر بد اداییم تو غذا خوردن اخه میشد روزی 4 مدل غذا درست میکرد چون هر کدوممون یه چیزی نمیخوردیم نتیجه همین میشه. کار درستو مامان شما انجام میدادن من نمیذارم بچه ام مثل خودم بشه دقیقا بدم میاد از بچه بد ادا یعنی از خودم
:))))

سلام
من برای پخت کراست از دستور تارتلت میوه های استوایی استفاده کردم، کراستم خیلی ترد شد ولی دون دون بود!
علتش چیه؟
باید بیشتر ورز می دادم؟ تا آب رو اضافه کردم با حرکت انگشتام خمیر جمع شد منم گذاشتمش تو یخچال
ولی بعد از پخت به نظر می رسید که کره خوب با آرد مخلوط نشده و انگار اونجاهایی که دون دون بود کرده بود که آرد رو سرخ کرده بود.
کراستم هم پف کرد و قطر دیواره دو برابر شد!
خمیر هر قالب رو کلفت گرفته بودم یعنی؟

در مورد كلفت شدنش بله بايد نازكتر پهنش كنيد هر چه نازكتر باشه خوشمزه تر ميشه
نگران نباشيد با تجربه دستتون مياد

در مورد مخلوط كردنش هم بله ممكنه كم كار كرده باشيد. از بس كه من ميگم ورز نديد. ترسوندمتون
به نظر ميرسه آردش سه صفر نيست
به خاطر رنگش ميگم
يا شايدم به خاطر نوره

ولي همينكه خوب شكل گرفته نشون ميده كراست خوبي بوده
اين مدل خاص كراست رو بهش فليكي ميگن
يعني مثل فلس ماهي موقع خوردن تو دهن تيكه تيكه ميشه
دليلش كره است
حالا ميتونيد همين رو دفعه بعد بيشتر مخلوط كنيد يا رسپيهاي ديگه رو هم تست كنيد. چون تنوع پايها زياده

 بله کراستش فوق العاده پوک و لایه لایه شده بود.
در مورد آرد، والا من آرد باز از نون فانتزی دم خونه می گیرم.
رنگ کراست من خیلی روشن بود!
شاید مال کره باشه، چون من از کره پاستوریزه استفاده نمی کنم، و کره ای که داریم رنگش خیلی
روشن تر از کره های پاستوریزه بیرونه!

از كره نيست چون ميزان آب درون كره كراست رو خراب نميكنه
خيلي كراستها حتي شير توشون دارن پس اين نيست
اگه احيانا باز درستش كرديد نتيجه رو بگيد انشالا مه موفق ميشيد

سلام طیبه جون
این دو روز که تعطیل بود دست به کار شدم و این رسپی خوشمزه و شیک رو درست کردم
آخه یک ماه دیگه تولد مهرزاده و من از حالا دارم کارامو میکنم
درحد تمرین که ببینم چی میشه و اصلا میتونم خوب درشون بیارم
چون عکس نداشتن از قوه تخیلم استفاده کردم
عالی شدن با خمیر مینی تارت ها شروع کردم حدود 18 تا شیرینی با همون دستور بهم دادن
ولی 23 دقیقه تو فر بودن تا اون رنگی که دوست داشتم رو دادن
مرسی عزیزم

زمان مهم نيست من خودم هميشه براي كراست ها با رنگ جلو ميرم يعني اگر به رنگ طلايي مورد نظرم رسيد از فر بيرونش ميارم
انشالا كه جشن تولد 120 سالگيش رو بگيريد
و اميدوارم توي جشن امسال هم كلي شيريني زيبا درست كنيد و بدون خستگي

مرررررررسی طیبه جون وافعاً ممنونم از خوندنش این همه ذوق میکنم اگه وقت کنم درست کنم دیگه چی میشی

سلام طیبه جون.
من میخواستم این تارتها را برای عید درست کنم.از اونجایی که من شیرینی های عیدم را حدودا دو هفته قبل از عید درست میکنم به نظرت بهتره که کراست این شیرینی را بپزم بعد بزارم یخچال بعد تو روزهای عید مثلا روز اول فروردین اجیل و کاراملش را بریزم داخلش.اگه قبل از اومدن مهمان تارتها را پر کنم بد نمیشه یا نه بهتر اینه از چند روز قبل پر بشه ؟
اگه کارامل را از چند روز قبل درست کنم بزارم یخچال تا ببینم شکرک میزنه یا نه ،سفت میشه یا نه خوبه؟منظورم اینه که اگه تو چند روزی که توی یخچال بود سفت نشد و شکرک نزد معنیش اینه که کارامل درسته و بعدا توی تارت هم که که بریزم سفت و سنگ نمیشه؟
ببخشید یه سوال دیگه هم دارم منظورت از پودر شکر توی دستور اینه که 30 گرم شکر را اندازه بگیریم بعد با آسیا پودرش کنیم.البته با آسیا خونگی کاملا پودر که نمیشه  دونه ریز می شه؟
ببخش که اینقدر سوال پرسیدم.

 عزیزم شف در پایین آخرین عکس این پست نوشتن:

راستی اینها رو در ظرف در بسته بیرون از یخچال تا هفته ها میتونید نگهداری کنید.که البته ایشون منظورشون خود تارتلت هاست، چون سس کاراملی باید در یخچال نگهداری بشه.در مورد سس کاراملی هم شف توی همون پست خود سس کاراملی نوشتن:
براي استفاده از مدتي قبل از يخچال بيرون بياريد يا مقداريش رو كمي گرم
كنيد تا روان شه

در مورد پودر شکر هم،

عزیزم آسیاب کردن یک چیز، تغییری در وزن اون چیز نمی ده. شما اگر 30 گرم گردو داشته باشید، بعد از آسیاب کردن هم همون 30 گرم گردو باقی می مونه و بیشتر و کمتر نمی شه.

پس فرقی نمی کنه که شما 30 گرم رو قبل از آسیاب کردن و یا بعد از آسیاب کردن اندازه بگیرید.

ممنون عزیزم که زحمت کشیدی.
فکر کنم من سوالم را بد پرسیدم منظور من فرایند وزن کردن قبل و بعد از اسیا شدن نبود.منظورم اینه که شکر را اسیا کنم تا دونه ریز شه یا از پودر قند بازاری که کاملا حالت پودری داره استفاده کنم.
برای نگهداری تارتها هم منظورم اینه که اگه از الان تارت را درست کنم و با آجیل و کارامل پرش کنم تا نوروز تارتها رطوبت کارامل را جذب نمیکنند و  خمیری و مرطوب نمیشن.آیا بهتر این که تارت را درست کنم وروزی که مهمون میخواد بیاد با آجیل و کارام پرش کنم.
بازم ببخشید که نتونستم خوب منظورم را برسونم و گیجتون کردم.

 شکر و قند فرآیند تهیه اشون فرق می کنه.

چند وقت پیش غزال جون در جواب یکی از دوستان جواب کاملی نوشته بودن:


پودر قند، پودر شکر، شکر قنادی، آیسینگ شوگر همگی یه چیز هستن:
شکری که بسیار ریز آسیاب شده + 3 تا 5 درصد نشاسته ذرت برای جلوگیری از کلوخه شدنش
اصولا
آسیابهای خونگی قدرت پودر کردن شکر در ابعاد خیلی ریز رو ندارن . شما توی
خونه فقط میتونید شکر دانه ریز(کاستر شوگر) رو از شکر معمولی تهیه کنید.

پودر
قند(شکر) سایز کریستالهاش با شکر معمولی(پودر نشده) فرق میکنه. وجود کریستالهای
شکر توی خمیر شیرینیها باعث هوادهی به اون میشه و هرچی این کریستالها
ریزتر باشن میزان هوادهی هم بیشتر میشه .
پودر قند دیگه کریستالهاش از بین رفتن بنابراین قدرت هوادهی به خمیر رو نداره

----

ولی، ولی چون این رسپی خیلی حساس نیست، می تونید خودتون شکر رو آسیاب کنید. در رسپی های خیلی حساس ولی این روش توصیه نمی شه.

سوالتون در مورد تارت ها رو جواب دادم عزیزم. از الآن پر کردنشون خیلی زوده و کیفیت کارتون تا عید خراب می شه. می تونید تارتلت ها رو درست کنید، ولی یک هفته قبل از عید، که بوی کره اش هم خیلی نره و تازه باشه،

سس کاراملی اش رو هم می تونید از قبل درست کنید و در یخچال نگهداری کنید.

یک روز قبل از اومدن مهمونهای سری اول، می تونید پرشون کنید.

آخه پر کردنشون هم کاری نداره، اصلا در کل با این روشی که شف اینجا توضیح دادن این رسپی در چشم به هم زدنی آماده است. اینقدر به خودتون استرس ندید.

 خیلی ممنون.لطف کردین

با سلام وعرض تبریک سال نو
من میخوام این تارت رو درست کنم اما نمیخوام خمیرش رو با کره درست کنم باید چیکار کنم ایا میشه؟
ممنون میشم راهنماییم کنید

با سلام وعرض تبریک سال نو.
من میخوام این تارت رو درست کنم اما در خمیرش بجای کره میخوام از روغن جامد یا مایع استفاده کنم.ایا میشه؟
بینهایت ممنون میشم اگه کمکم کنید.
با ارزوی موفقیت بیشتر برای شما

Post a Comment

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...