2010/03/15

تزئین روی قند


قول داده بودم که تزئین روی قند با رویال آیسینگ رو یاد بدم. از اونجایی که خبر دارم دوستان بیسکویتهایی رو که برای ولنتاین آموزش دادم رو درست کردند، خیالم راحته که کار با رویال آیسینگ دستشون اومده. پس با فرض اینکه همه قبلا با رویال آیسینگ کار کردند من توضیحات اضافی رو حذف میکنم . ( اگه شما تازه وارد هستید لطفا پستهای آموزش مرنگ و رویال آیسینگ و طرز تزئین بیسکویت با رویال آیسینگ رو خوب مطالعه کنید و قبلش حتما ساختن مرنگ رو تمرین کنید. طرز جدا کردن زرده از سفیده تخم مرغ رو هم اگه بلد نیستید پستش رو بخونید)

حالا دوباره یه نگاه به تصویر بندازید!!! حیف که اینجا نیستید که قندها رو بگیرید بیارید نزدیک چشاتون تا یه نمای بهتری ازشون داشته باشید! خیلی خیلی ناز شدند. رنگشون هم خیلی شفاف تر از توی عکس هاست (كيفيت بد نور و اين حرفا)



قبل از هر کاری برید دو تا بسته بزرگ قند بخرید. چون من یکی خونه داشتم و یکی دیگه خریدم و بازم قند کم آوردم! یه عالمه ایده دیگه تو ذهنم بود ولی به علت فقدان قند موکول شد به سال بعد! پس شما تا اونجایی که میتونید قند بخرید که دوباره کاری نشه.

دوم اینکه باید رویال آیسینگ درست کنید. من یه دونه سفیده تخم مرغ رو با یک لیوان پودر قند و ¼ ق چ پودر تارتار و 1 ق چ وانیل زدم. ممکنه شکرش به نظرتون زیاد بیاد ولی اینطور نیست. رويال آیسینگ رو مطابق دستور درست کنید و اگه دیدید که شله و نمیتونید خوب فرمش بدید باز پودر قند اضافه کنید.

سوم: آیسینگتون رو رنگ کنید. فقط حواستون باشه که تو هرکدوم از کاسه ها تقریبا 2 قاشق مرباخوری آیسینگ بریزید و بیشتر آیسینگ رنگی نسازید. یعنی مقدار بیشترش رو سفید نگه دارید که اگه وسط کار به یه رنگ جدید احتیاج پیدا کردید مجبور نباشید از نو آیسینگ بسازید. توجه داشته باشید که با یه دونه سفیده تخم مرغ 2.5 تا 3 بسته قند رو میتونید تزئین کنید. پس فکر نکنید که : " یه سفیده برای من کمه"!!! کم نیست! خیلی هم زیاده!
راستی روی ظرفهای آیسینگتون یه حوله خیس یا دستمال کاغذی آشپزخونه مرطوب بذارید که آیسینگ دیرتر خشک بشه.

چهارم: یک عالمه کاغذ روغنی مثلثی کنار دستتون بذارید که به مقدار خیلی زیادی قیف کاغذی نیاز داریم! قیف ها رو سایز کوچیک درست کنید که برای تزئین راحت تر باشید. هر قیف که سوراخ شد یا اینکه سرش گشاد شد، سریع یه قیف دیگه درست کنید و مواد توش رو به قیف جدید منتقل کنید. نوک قیف ها تون رو نچینید. اجازه بدید با فشاری که به آیسینگ وارد میکنید سرش کم کم گشاد شه.

یه نکته خیلی مهم رو هم از همین اول بگم.... اگه آدم کم حوصله ای هستید اصلا دست به این کار نزنید چون به صبر و حوصله و دقت خیلی زیادی نیاز دارید تا کارتون ظریف و زیبا از آب در بیاد. دوباره برگردید به عکس اول و یه نگاهی به چشمای خرگوش کوچولوهام بندازید.... اگه با سایز یه قند مقایسه اش کنید متوجه میشید که وقتی میگم حوصله میخواد یعنی چی!!! اینکار با تزئین بیسکویت فرق میکنه چون کل صحنه مانورتون همش یه سطح از یه دونه قنده. و از همه بدتر... صدها و صدها قند! که هرچی کار میکنید تموم نمیشه. اگه خسته بشید نمیتونید وسط کار برید استراحت کنید چون آیسینگتون خشک میشه! پس کلا سر کارید!

حالا اگه عزمتون جزمه .... شروع میکنیم:



با زنبورها شروع میکنم که شدیدا دوستشون دارم. اول از همه باید بدن زنبورها رو با رنگ زرد کار کنید. برای اینکار قیف رو ثابت یه گوشه قند نگه دارید و فشار بدید تا به حجم مورد نظر برسید و سایز کله اش خوب بزرگ بشه. بعد آروم در حالی که هنوز قیف رو فشار میدید به سمت راست حرکت کنید و در آخر سریع دستتون رو رو به بالا بکشید تا دمش نوک تیز بشه. ممکنه چندتای اول رو خراب کنید تا ابعاد و فرم زنبور دستتون بیاد ولی اصلا مهم نیست. کم کم راه میافتید.



یه موضوع رو هم همینجا بگم که من عکسهام رو به ترتیبی که الان دارم توضیح میدم نگرفتم. یعنی نیومدم زنبورها رو تموم کنم بعد برم سراغ کفشدوزکها. پس شما باید بعد از هر مرحله اجازه بدید که کار کاملا خشک بشه و بعد رنگ بعدی رو اضافه کنید. ولی همه مراحل هر حشره یا گل رو پشت سر هم گذاشتم که قاطی نکنید و بدونید که سر و تهش چیه. فقط مطمئن شید که همه چیز کاملا خشک و سفته و بعد مرحله دوم رو شروع کنید. حالا برای بال زنبورها من از یه رنگ آبی روشن استفاده کردم چون رنگ سفید روی قندها زیاد جلوه نداره. شما اگه دوست نداشتید همون سفید کار کنید. برای بالها قیف رو بالای کمر زنبور نگه دارید و فشار بدید تا به ضخامت مناسب برسید و بعد خیلی آروم به طرف لبه قند برید و به آهستگی دستتون رو بکشید که نوک بال تیز نشه. بعد بال دوم رو بزرگتر از بال اول درست کنید



سایز چشمها رو دارید؟ میکروسکوپیه!!! برای اینکار باید توی قیف درست کردن به تبحر رسیده باشید. یعنی قیف رو خیلی بیشتر بپیچونید که تقریبا نوکش دیگه بسته بسته باشه. اصلا نوکش رو نچینید. محکم فشار بدید تا یه رنگ سیاه روی نوک قیف دیده بشه.



عکس قبلی فوکوس روی زنبورها بود و در این عکس نوک قیف رو ملاحظه میکنید. فقط با نوک قیف سطح بدن زنبور رو لمس کنید. به این ترتیب یه چشم خیلی ظریف خواهید داشت. بعد که چشمهای همه تموم شد نوار روی بدنشون رو بکشید.



زنبور های ما آماده عسل سازی هستند. پس کو گلهاشون؟


من ساده ترین گل ممکن رو آموزش میدم که اگه کسی هست که دوست داره قند تزئین کنه ولی واسه اش خیلی سخته، بتونه این گلها رو که فقط با چند تا قطره آیسینگ درست میشه رو درست کنه. گلهای حرفه ای رو باید با قیف و ماسوره آموزش بدم که خیلی حرفه ای تر از این حرفهاست و تجربه میخواد.



برای درست کردن این "پاور فلاور" ها کافیه که پنج تا نقطه درشت روی قندتون ایجاد کنید و بعد که خشک شد با یه رنگ دیگه وسطش یه نقطه دیگه بزنید



با رنگ سبز میتونید ساقه و برگ و یا فقط برگ ایجاد کنید. برای درست کردن گلهایی که فقط برگ دارند باید نوک قیف رو ثابت نگه دارید و فشار بدید و بعد سریع به طرف خودتون بکشید.



و اما کفشدوزک...برای بدنش با رنگ قرمز یه دایره پر و پیمون ایجاد کنید. نوک قیف رو بچینید تا به سایز دلخواه برسید. دستتون رو ثابت نگه دارید و قیف رو فشار بدید و در آخر آهسته دستتون رو بالا بکشید و اون نوکی رو که بوجود اومده رو با کوبیدن قند روی میز از بین ببرید.



حالا (یعنی بعد از اینکه کاملا خشک شد) با رنگ سیاه دایره رو نصف کنید و بعد خالهاش رو روی بالش بزنید





برای سرش هم دقیقا به شیوه بدنش عمل کنید فقط خیلی کوچکتر. دقت کنید که نوک تیز نشه.

من کفشدوزک خیلی دوست دارم! واسه همین نمیتونستم تصمیم بگیرم که زنبورها خوشگلتر شدند یا کفشدوزکها!





برای ساختن جوجه اول یه دونه نقطه کوچولو برای سرش درست کنید و بعد از گردنش بکشید و یه قوس به دستتون بدید و به دمش که نزدیک شدید دسستون رو سریع بکشید عقب.




بعد که کاملا خشک شد چشمهاشون رو رسم کنید.



برای نوکشون هم با رنگ نارنجی و قیفی که نوکش خیلی ظریفه یه فشار به قیف بدید و سریع بکشید در حدی که یه خط باریک ایجاد بشه.



من تصمیم داشتم دو مدل پروانه درست کنم. پروانه نیم رخ و پروانه تمام رخ....که ...نشد! یعنی قندهام تموم شد . پس این پروانه با بالهای بسته رو داشته باشید تا بعد....

برای بالهاش به همون روش که بال زنبور ها رو درست کردید سه تا قطره کنار هم رسم کنید.



برای اینکه بدنش کرمی شکل بشه باید رنگ سبزتون رو با کمی پودر قند غلیظ کنید تا آیسینگ سفت تری تولید بشه. حالا توی قیف بریزید و با هر فشار که میدید یه گوله از قیف بیرون میاد. چون دستتون رو آروم حرکت میدید و به سمت عقب میکشید گلوله ها به هم میچسبه و بدنش کرمی شکل میشه.




روی بالها هم نقطه بندازید. چون خیلی ریزه تزئین دیگه ای نمیشه برای بالش انجام داد



شاخک های پروانه هاتون رو هم با سیاه بکشید.



و اما قسمت هیجان انگیز کار یعنی ظریفترین خرگوشهای آیسینگی دنیا! من خیلی تو اینترنت ولگردی (وبگردی) میکنم ولی تا به حال خرگوشهای به این ریزی رو هیچ جا ندیدم ( کلی از خودم خوشم اومده!) از همه مهمتر چشمهاشونه!!!

برای شروع باید گوشها رو بکشید. یعنی دو تا خط راست رسم کنید و در انتهای گوش دوم ، قیف رو فشار بدید تا یه گلوله برای سرش بوجود بیاد



چشمهای مینیاتوری رو دارید؟؟؟!!!!! فقط به سایز قند دقت کنید! آخر ظرافته!!! ( آخرش خودم رو چش میزنم!)



در نهایت هم با رنگ نارنجی براشون دماغ درست کردم.
هر چی فکر کردم نتونستم تصمیم بگیرم که خرگوش صورتی نازتره یا خرگوش آبی... پس هر دو رو واسه دلم تولید کردم....بعد باز توش موندم که حالا کدومش رو بیشتر دوست دارم! صورتی دخترونه تره ولی من یه جورایی روحیه پسرونه دارم...پس آخرش صورتی یا آبی؟ خیلی سخته!

راستی اون خرگوش تپله رو دارید؟ خیلی با حال شده! کپل نمکی!



دیگه آخرهای قندهام بودم و همه چیز داشت ته میکشید که یهو یادم اومد که ای دل غافل... من تصمیم داشتم سفره هفت سین هم درست کنم!!! دیگه خیلی دیر شده بود... ولی نتونستم کار رو بدون سبزه بذارم!

برای سبزه با همون آیسینگ سبز رنگ غلیظ که داشتیم چندتا خط موازی رسم کنید.



حالا با رنگ قرمز یه خط پایین سبزه عمود بر خطوط سبزه رسم کنید



برای پاپیون روبان سبزه یه دونه ضرب در بکشید. فقط بالاش ضخیم تر از پایینش باشه یعنی دستتون رو از بالا به پایین سریع بکشید.

قندهای سبزه ایم رو هم خیلی دوست دارم. خوشگل شدند.



با چندتا دونه قند باقی مونده هم چندتا تخم مرغ رنگی درست کردم





و یه دونه ببر به مناسبت سال ببر



اگه تصمیم دارید این ببر رو درست کنید باید بین هر مرحله صبر کنید که قسمتهای قبلی کاملا خشک بشه تا ببرتون سه بعدی از آب دربیاد




و صد البته حاجی فیروز!!! .... ارباب خودم بزبز قندی...ارباب خودم چرا نمیخندی!



فکر کنم این کوچکترین حاجی فیروز دنیا باشه! درموردش تحقیق نکردم... اگه کوچکتر از این وجود داره خبرم کنید.




و این هم یه تصویر از همه قندها باهم.
خوب.... قندها تون رو میتونید توی یخچال یا فریزر تا سالها نگهداری کنید. حتی تا آخر عمر! من شده که شش هفت سال هم نگهش داشتم و هیچیشون نشده!




فقط برای سروش توجه داشته باشید که اصلا لازم نیست قندون تون رو پر از این قندهای تزئینی کنید. یعنی به ازای هر یه دونه از این قند خوشگلا ، پنج- شیش تا قند ساده توی قندون بذارید.

من مصرف قندم صفره و چای رو تلخ دوست دارم. پس تصمیم گرفتم به دوستان و اقوام عیدی قند بدم
قندها تون رو بعد از یک روز که کاملا مطمئن شدید که خشک شدند میتونید توی جعبه های کوچولوی شیک بذارید و به اونهایی که دوستشون دارید هدیه بدید.

نوروزتون قندبارون!

25 comments:

vaayyyyy. tu es meme une miniaturiste vrais que une architecte. et moi comme je suis intéressée en regardant tes beaux arts. bravo ma chérie.

j'ai deja gardé quelques bonbons (pression sucre?!) pour vous :D

طیبه جون وبلاگ قشنگی داری خیلی دستوراتی هم که می ذاری ماهن ممنون عزیزم که به همین راحتی همه تجربیاتت رو دراختیار همه می ذاری . منم قبلا کرم آیسینگ رو درست کردم و بیسکویت رو باهش تزئین کردم ولی برای قند همیشه فکر می کردم خیلی کار سختیه چون ظرافت زیادی لازم داره اگه حالش و داشتم این رو هم امتحات می کنم. مژگان

salam tayebeh joon man tazeh en weblog o peyda kardam , khyle mahi, khyle honarmandi az hame mohmter enke bi reya tamam tajrobeyateto dar ekhteyar degran gharar medi en roza kamtar kasi en karo mekone, dar har sorat khyle khyle mamnon , yek soul man danmark zendegi mekonam inja chand ta foroshgah raftam poudre,ya cream tartar o peyda nkardam meshe rahname koni bebinam chize degah metunam jaygozin konam ya na, shayadam be yek esme degah hast man nmedonam,sepas faravan.

dobareh salam tayebeh joon kami search kardam ena be cream tartar megan vinstensbagepulver(ba en zabaon ajibeshon)omidvaram farda giresh beyaramo az ghanda khoshgel dorost konam.

اصلا واجب نیست
کافیه از یک قاشق چای خوری آبلیمو یا سرکه سفید استفاده کنید

ولی برای مرنگ بتونی بخریش بهتره
بازم گیر نیاوردی اصلا مهم نیست

okey belakhareh emroz az in ghanda dorost kardam huura..

سلام خسته نباشین
آموزش مرنگ و رویال آیسینگ و طرز تزئین بیسکوییت با رویال آیسینگ
رو من پیدا نکردمکه کجا نوشتین

@ hanosh

دوست عزیز،

لطفا در قسمت جستجوی وبلاگ که زیر ساعت در سمت راست وبلاگ قرار داره، کلمه مرنگ رو وارد کنید. گزینه های زیادی براتون باز می شه که در اونها در مورد مرنگ صحبت شده.

طرز تهیه اش رو شف در دستور پای لیمو و مرنگ گذاشتن که لینک دستورش اینه:

http://cheftayebeh.blogspot.com/2009/12/blog-post_25.html

ولی شما در پستهای بیکد آلسکا و کاپ مرنگ توت فرنگی و ... مطالب مفید دیگه ای رو هم در مورد مرنگ پیدا می کنید.

در مورد رویال آیسنگ هم به قسمت جستجو مراجعه کنید.

امیدوارم تونسته باشم کمکتون کنم.

وای چقدر قشنگ بودن
دیونه شدم
کاش منم می تونستم
ماشالا داری شف جان

دیروز هر جا رفتم قند پیدا نکردم
بله قند حبه ای نیست
همه غازه دارها طوری نگام می کردن انگار از پشت کوه اومدم
شانسم ان تزیین رو خوب یاد گرفته بودم و قبلا روی قند شکسته شده انجام داده بودم
زهرا در حال گریه

ایشالا تا عید پیدا شه

https://skydrive.live.com/P.mvc#!/?cid=2172bc176e9e469f&sc=photos&uc=2&id=2172BC176E9E469F!154!cid=2172BC176E9E469F&id=2172BC176E9E469F!798&sc=photos

طیبه جون ممنون به خاطر این اموزش زیبا
من عاشق قندام شدم روزی صد بار نگاشون میکنم

تقدیم با عشق

واااااااااااااااااااااااااااااااااااااااااااااااااااااااااااااااااااااااااااااااااااااااااااااااای
چه نااااااااااااااااااااااااااااااااااااازن
باید اینجا باشی و جیغ من رو بشنوی
البته نمیتونم بلند جیغ بکشم چون حاج آقا و آقای شوهر خوابن و من تازه فرصت پیدا کردم یه کم تنهایی زندگی کنم
ولیییییییییییییییییییییییییییی
اینا خیلی ناااااااااااااااااازن
چقدر ظریف
چقدر با حوصله
چقدر زیبا
و چقدر زیااااااااااااااااد
من دارم میمیرم از شادی. اینا خیلی نازن

ولی میدونم چقدر باید خسته شده باشی چون خودم رو که یادم میاد سر درد میگیرم

وای پریس جون اون خرگوشه سمت راست ردیف ششم دل منو برده
خیلی قیافه اش خفنه
آدم عاشق خل و چل بودنش میشه
میگم پریس جون داری استاد میشی ها
بزن تو کار تزئین بیسکویت
البته مواظب باش چون اعتیاد آوره
من که معتادشم
الانم آسیابم سوخته نمیتونم پودر قند درست کنم وگرنه چند روزه بد مدله تو کف ساختن شوگر کوکیز هستم

راستی پریس جون من خودم از اون سری فریز شده اش رو هنوز دارم

ولی اینا حتی بیرون یخچال هم عالی میمونن. هم خودم توی قندون ازشون دارم هم مامانم. هنوز هم مهمونا رو جذب خودش میکنه
اصلا هم بو نگرفته
نرم نشده
رنگ پس نداده
و خلاصه ماندگاریش عالیه

بذار من دوباره برم عکست رو ببینم
خداحافظ
بای
چاو
ابینتو
اغواغ
ادیوس

وای یادم رفته اون خرگوشا کار اقای شوهره
من فقط دو تا رو کاغذ ر سم کردم که هم خودم یاد بگیرم هم اون

قبلا یه کم تزیین کردم ولی زیاد جالب نبود عکسشو نذاشتم
من یه عالمه سفیده اضاف اوردم قند تموم شده بودو ساعت 2 نصفه شب بود
منم روشو با دستمال مرطوب کاور کردم گذاشتم تو نایلون فرداش هنوز قابل استفاده بود
البته
بودر مرنگ بود
تقریبا همشو هم هدیه دادم رفت

یه مدل بیسکویت هم تزیین کردم گذاشته بودم واسه بعد عکسشو ولی حالا امشب میذارم

بعدشم من هر چی بلدم از لطف شماست گاهی خودم باورم نمیشه اینا کارای خودمه
راستی یه بسته کوچیک بودر قند میارم برات کارتو

راه بندازه
و اینکه اره منم مرنگ کیسزامو تا مدت ها تویخچال نگه داشتم سالم موند


ممنون کارمو دوست داشتی

من همش تاسف میخورم چرا نتونستم یه عکس خوب ازشون بگیرم
بازم ممنون

به به ! پس ایشون هم هنرمند تشریف دارن
ماشاالا
پریس جون من خودم تا به حال امتحان نکردم ولی میگن ظاهرا رویال آیسینگ با پودر مرنگ رو میشه توی ظرف در بسته بیرون یخچال یا توی یخچال تا یک ماه یا بیشتر هم نگه داشت. ولی هنگام استفاده باید دوباره همش بزنی
میخوام ماه دیگه امتحان کنم
احتمالا این هفته دیگه آسیابم هم میرسه آخه باید برنج واسه غذای بچه آسیاب کنم. آقای شوهر واسه من تنبله ولی واسه بچه اش نه
:p
عزیزم تو همین فروشگاهه که بهت گفتم پودر قند هم داره (شاخم در اومد) ولی بسته 180 گرمیش 600 تومنه. و از نرمیش خوشم نیومد

در مورد عکس هم باهات هم دردم. کارهامون همیشه خیلی زیبا تر از عکسهاشون میشن. همینه که من تلاش میکنم یاد بگیرم که چیکار کنم بهتر عکس بگیرم
ولی شما هم واقعا توی عکاسی پیشرفت داشتید ماشالا
همه اش بر میگرده به تجربه
ایشالا بهتر هم میشه

thank you sweetheart your eyes are seeing beautifully 

again such an honor to have your comment in my blog

طیبه جون اگه فقط رنگ های اصلی رو بگیرم کفایت میکنه؟ میشه باهاشون رنگ ترکیبی ساخت؟ حتما باید از رنگ ویلتون استفاده کنم یا هر رنگ خوراکی جواب میده؟

شف عزیز سلام.ممنون از سایت خیلی خیلی خوبتون.شف جان من کار با آیسینگ رو از سایت شما شروع کردم و تا الان هم خیلی کار کردم ولی یه مشکلی دارم که به دفعات باهاش مواجه شدم و اون اینکه موقع تزیین روی قند گاهی یه سوراخ ایجاد میشه.حتی دپودر قندش هم بیشتر کردم ولی تازه بزرگتر میشه و البته گاهی اصلا مشکلی ایجاد نمیشه.این میتونه مربوط به چی باشه؟؟؟خیلی خیلی ازتون ممنونم.

سوراخ روي رويال آيسينگ بر ميگرده به ميزان هم زدن
شما اگر خوب مرنگ رو هم بزنيد تا زماني كه يه جالايي توش ببينيد و بعد اجازه بديد كه كمي استراحت كنه تا حبابهاش خارج شه بعدا توي تزئين اين مشكل رو نخواهيد داشت
به علاوه كه موقع تزئين ميشه با نوك خلال دندون حبابها رو خارج كرد كه بعدا سوراخ ايجاد نكنه

سلام و صد سلام!
اینم تزئین قند من!
کفش دوزک های نازنازی
 

Post a Comment

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...