2010/03/28

آبنبات چوبی تنگ ماهی قرمز عید نوروز



اسم این یکی رو نمیشه گذاشت رسپی ... از بس که ساده است! ولی من دوستش دارم چون یاد بچگیهام میندازدم. وقتی خیلی بچه بودیم مامانمون واسمون آبنبات درست میکرد. ما هم که خیلی کوچولو بودیم از اول تا آخرش تو دست و پاش می پلکیدیم تا آبنبات ها ببنده. تا اونجایی که یادم مونده معمولا تابستونا بود ولی من امسال تصمیم گرفتم آبنبات از نوع چوبیش اون هم به شکل تنگ ماهی واسه هدیه نوروزی درست کنم....اسمش رو گذاشتم: "آبنبات چوبی تنگ ماهی قرمز عید نوروز"... فقط یه تریلی لازم داره اسمش رو حمل کنه!

با این مقداری که میگم میشه 3 تا 4 تا آبنبات تنگی درست کرد

شکر ½ لیوان

آب ¼ لیوان

سرکه سفید نصف ق غ

آبلیمو نصف ق چ










همینطور که در تصویر مشاهده میفرمایید من توی تنگم ماهی قرمز دارم که حتما متوجه شدید که پاستیله. در هر بسته "اوشن پارک" مارک "ببتو" 3 تا دونه پاستیل ماهی قرمز هست که میتونید از بازار تهیه کنید. بقیه اش رو هم که کوسه و اسب آبی و صدف و ستاره دریایی و هشت پا و ... هست رو بذارید واسه آینده شاید لازم شد

اگه گیرتون نیومد ( که میاد) دیگه چاره ای ندارید و مجبورید از کوسه های مارک شیبا استفاده کنید.




اگه دنبال قر و فر دادن به کارها نیستید این مراحل رو حذف کنید و یک راست برید سر ساختن آبنبات... در غیر اینصورت... باید فویل آلومینیوم با ضخامت 75 میکرون ( یا کلفت تر) خریداری کنید. (از پلاستیک فروشیها و یا فروشگاههای ظروف یکبار مصرف میتونید تهیه کنید) بعد به عرض 1 سانت با قیچی ببرید




البته کل این جریان رو من از خودم اختراع کردم شاید شما یه ایده بهتر به سرتون بزنه ( اگه زد بگید من هم یاد بگیرم)

حالا با استفاده از یک قوطی یا بطری یا هرچیز گردی یه قوس به فویل بدید (من دو لایه اش کردم که محکم کاری بشه. شما میتونید فویل رو سه لا یا 4 لا هم تا بزنید) و بعد مثل درست کردن باد بزن سر تنگ بلورتون رو زیگ زاگی کنید و در آخر با چسب نواری لبه انتهایی رو بچسبونید. قالب تنگ شما آمادست! اگه اونقدرها واسه اینکار هنرمند نیستید میتونید از یه کوکی کاتر دایره ای شکل استفاده کنید. ولی اونوقت تنگتون دایره ای شکل میشه




انتهای پایینی تنگ رو با قیچی یه چاک کوچولو بدید که بتونید "نی نوش" رو ازش رد کنید. اگه از این نی ها نداشتید از چوب مخصوص کباب هم میشه استفاده کرد ولی نی بهتره.

یک فویل آلومینیوم رو چرب کنید ( خیلی مهمه که خوب چرب شه) بعد نی رو روش بذارید و تنگ رو هم روی نی




حالا خود آب نبات:
آب و شکر رو بذارید بجوشه تا به مرحله "سافت بال" برسید. قبلا توضیح دادم که یعنی چی ولی اگه تازه واردید، تقریبا 3 دقیقه است. بعد سرکه و آبلیمو رو اضافه کرده و زیرش رو خاموش کنید. فقط حواستون باشه که تحت هیچ عنوان نباید شربتتون رنگش عوض شه و زرد یا طلایی بشه چون بعد آبنباتتون به جای آبی ، سبز میشه! اگه رنگش عوض شد از نو شروع کنید




با نوک خلال دندون بزنید توی رنگ ( فقط نوکش! خلال دندون من توی عکس زیادی رنگ داره، من فقط نوکش رو توی شربت زدم و انداختمش دور پس به این اندازه رنگ نیازی نیست. وگرنه آبنباتها تیره میشه)




حالا قاشق قاشق بریزیدش توی قالب ، درحالی که قالب رو محکم به سطح چسبوندید که شربت درز نکنه. (مواظب باشید نسوزید. خیلی خطرناکه)


( خوش به حال تونه که مجبور نیستید با یه دست دیگه تون هم عکس بگیرید! من بعضی وقتها دست کم میارم!)





حالا پاستیل رو توش فرو کنید ( اگه خیلی داغ باشه پاستیل ذوب میشه و اگه خیلی سرد شده باشه بهش نمیچسبه. پس مهمه که کی ماهی رو تو تنگ بندازید!) زیاد هم آبنبات نریزید که نازک باشه خوشگلتر میشه ( من با ضخامتهای مختلف امتحان کردم. نازکش خوشگلتر شد)




قانونا بعد از 5 دقیقه میبنده ولی اگه عجله دارید بذاریدش توی فریزر. به سادگی از فویل و قالب جدا میشه و بعد میتونید از همین قالب باز استفاده کنید. فقط مجبورید که آبنبات رو روی حرارت بذارید تا باز کاملا روان بشه ( مواظب باشید رنگش سبز نشه! ظرف رو از اجاق دور کنید و با حرارت ملایم 20 ثانیه ذوبش کنید و باز کار رو شروع کنید




اگه فویل رو چرب نکرده باشید بهش میچسبه و عمرا جدا نمیشه پس تذكرات رو جدي بگيريد و نكات رو رعايت كنيد.




توی کیسه های کوچولو بذارید و با ربان ببندیدش ویا اینکه مستقیما بدید دست بچه ها!

عیدتون هم مبارک

23 comments:

vay khoda in che khoshkel bood merci asheghesh shodam!!! manam yade bachegi oftadam .man faghat ba ghashoghatoon moshkel daram!!!! moraba khori va chay khori kodoom ghashoghas? age mishe ba ghashogh standard begin

سلام دوست عزیز متاسفانه بعلت فیلترسایت آپلودعکس نمیتونم عکس های پیوست صفحاتوببینم ...خوشحال میشم عکساتونوازیه سایت معتبروبدون فیلترآپلودکنید...چندتاشوزیر صفحه آوردم
http://megapic.ir/
http://www.picestoon.com/

ولی اینها سایتهای رایگانند. عکسها دائمی نخواهد بود
فیلتر ولی موقتیه. خودشون برش میدارن

خواستم بگم که دلم میخواد واسه همه پستهات کامنت بذارم ;)نمیشه ولی بدون که تو قلبم چی میگذره:)
وmersi encore!

vaghean ke honarmandi,eyval be valet,man baraye aspazy va dorost kardane cake madrese az ricipe haye shoma estefade mikonam,
thank u
love u donya from england

Your eyes are seeing beautifully darling

سلام طیبه عزیز یه سوال من این آبنبات رو سعی کردم درست کنم اما متاسفانه نمیدونم کجا رو اشتباه رفتم مدت زمانی که شما دادین برای حرارت رو رعایت کردم همین طور اندازه شکر و آب ولی شاید اندازه های آبلیموو سرکه رعایت نشده باشه چون آبنبات اصلا نبست نه بیرون نه توی یخچال ممکنه راهنمایی کنید
ممکنه بفرمایید سرکه و آبلیمو را با استفاده از قاشق های اندازه گیری چقدر باید بریزم

ایراد از میزان جوشوندن شربت بوده
برای تستس باید به مقدارش رو توی آب سرد بریزید اگر بعد که گلوله شکر ایجاد شده رو توی دست میگیریم مثل توپ نرمه 
یعنی درسته 
احتمالا کم حرارت دادید
انشالا درست میشه

salam
man ax haye in post ro nemitoonam bebinam
hata vaghti be pdf tabdil mikonam ham dide nemishe:(
what can i do?:(

سلام به جای سرکه نمیشه چیز دیگه ای استفاده کرد؟

تو فوق العاده ای دختر....
من به بانوی هنرمندی مثله شما افتخار میکنم..........

سلام سلام!

:-*

طيبه خانم خوشگل ، اين ني هايي كه شما استفاده كردي ، همون ني سانديسه؟
اگه نه ، از كجا مي شه خريدش؟

بعد اين كيسه كوچولوهايي كه براي تزئئين و كادو دادن شيريني ها و كيك هات استفاده مي كني و توي اين عكس ها هم دور آب نبات ها پيچيدي، چيه؟
اسمش چيه؟
از كجا مي خري؟

مي دونم سوال خنده داريه!
اما خب كيسه فريزر كه نيست...زيپ لاك و سلفون هم كه نيست...من نمي دونم برم توي كدوم مغازه و بهش بگم چي مي خوام!! :-(
 

salam merci az site besyar khobetun , ye soal dashtam abnabe man dar vaghe abnabat nashod , mesle shokolat keshi shod seft nashod kesh miomad :-(

شف جوون یه سوال
امکانش هست به جای پاستیل ،از مثلا شوگر کوکیز شکل ماهی استفاده کنیم؟
یا وقتی آبنبات بست با رویال آیستیک روش ماهی بکشیم؟
چون پاستیل شیبا به این مدل نمی خوره!خیلی بزرگن!!!

صدف جون، این کیسه ها در سایزهای مختلف در مغازه های لوازم یکبارمصرف فروشی هستند، من هم خودم چون اسمشون رو نمیدونستم، گفتم از اون کیسه هایی میخوام که نقل و آجیل نذری توش میریزن !!! بنده خدا فروشنده هم زودی متوجه شد، مثل اینکه بقیه هم با اسمش مشکل دارن فقط ما نیستیم 
:D

زری جون ، این سوال برای من هم پیش اومد، یه فکر دیگه هم به ذهنم رسید ، هنوز امتحان نکردم ببینم جواب میده یا نه، از همین شربت مقدار کمیش رو با رنگ قرمز رنگ آمیزی کنیم و در مرکز کار یه ماهی کوچولو بکشیم، در فریزر بذاریم تا زودی خودشو بگیره، بعد که گرفت، بقیه شربت آبی رو که نباید خیلی هم داغ باشه، دورش بریزیم ، خیلی آهسته و کم کم که ماهیمون آب نشه 
چون این آبنبات رو تو برنامه عید گذاشتم، هنور این روشو امتحان نکردم که ببینم جواب میده یا نه 

شف جون، نظر شما چیه جواب میده یا نه؟

آبليمو
ولي سركه بهتره

تازه كيلويي هم ميفروشن
اونموقع خيلي ارزون بود الان اينم گرون شده
در سه سايز موجوده
بگرديد دارن

ني هم آره معروفه به ني سانديس

بايد حرارت بيشتر باشه
يعني بايد به جاي مرحله سافت بال شما به كرك استيج برسيد
كافيه با حرارت بيشتر و زمان بيشتري كار كنيد درست ميشه

بله هم هر دو موردي كه زري جون گفتن ميشه
هم موردي كه شما فرموديد

هم اينكه خود پاستيل رو ذوب كرده و ماهي درست كنيم

هم اينكه آبنبات رو توي مايكروفر حرارت داده باهاش ماهي درست كنيم
من امتحان كردم و انواع گلها و حيوانات رو باهاش درست ميكنم. دارم يه پست واسه اش آماده ميكنم. البته تجربه خودمه جايي در موردش نخوندم. ولي جواب عالي گرفتم

Post a Comment

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...