2010/03/18

شیرینی کنجدی


این نون کنجدی ها رو به حدی دوست دارم که امکان نداره بیشتر از نیم ساعت جلو من دوام بیاره!!! شاید باورتون نشه ولی من بالافاصله بعد از خارج کردن سینی از فر کل سینی رو تنهایی تموم میکنم!
این دفعه هم سه بار در عرض یک روز درستش کردم و ... خوب سریعا تهش رو در آوردم!!! تنهایی!

من توی رسپی این شیرینی زیاد دست آوردم و مدل های مختلفش رو تولید کردم. مدل بدون آرد، با آرد، با بیسکوییت، با پودر نون سوخاری،با کنجد سفید ، با کنجد بوداده، با کنجد قهوه ای، با شکر، با پودر قند، با قالب، بدون قالب، با قیف و ماسوره، با اسکوپ، با لاینر، با ملون بالر، با سینی کاپ کیک..... خلاصه اینکه هزار بار مواد لازمش رو کم و زیاد کردم و ورژنهای مختلفی ازش درست کردم. همه شون بسیار خوشمزه هستند. ولی امروز یک مدل پفکیش رو آموزش میدم که بهش پفک کنجدی هم میگن:

زرده تخم مرغ 1 عدد
پودر شکر 2 ق غ
کنجد 5 ق غ
وانیل 1 ق چ






زرده و پودر شکر و وانیل رو خوب میزنیم تا کرم رنگ بشه و بعد کنجد رو اضافه میکنیم. من مخلوط رو گاها سفت تر درست میکنم یعنی کنجدش رو باز هم بیشتر میریزم چون خیلی کنجد دوست دارم. و ترجیح میدم که پفکش بیشتر طعم کنجد بده




حالا توی کاغذهای کوچولوی شکلات میریزیم . کاغذ رو فقط تا نصف پر کنید چون پفکش پف میکنه و دو برابر میشه. بعد در فر 180 درجه سانتیگراد 350 فارنهایت که از قبل گرم شده به مدت 15 دقیقه قرار میدیم




یه مقطع عرضی هم ازش نشونتون دادم که ببینید که در اثر پف کردن تو خالی شده. پفکش خیلی ترد و خوشمزه است و اگه کنجد دوست دارید مثل من مشتری دائمش میشید.

32 comments:

عالی بود شف جونم :*
مرسی، من عاشق کنجدم و این شیرینی صد در صد من رو راضی کرد :) البته من مواد رو دو برابر کردم
راستی روی کدوم پنجره باید گذاشت، من روی طبقه اول فر گذاشتم ولی 10 دقیقه ای یکم زیرش سوخت :(
یکما ؛) اینم عکساش :*
http://cid-047232219e443e4b.photos.live.com/self.aspx/%da%a9%d8%a7%d8%b1%da%af%d8%a7%d9%87%20%d8%a2%d8%b4%d9%be%d8%b2%d8%b3%d8%a7%d8%b2%db%8c/%d8%b4%db%8c%d8%b1%db%8c%d9%86%db%8c%20%da%a9%d9%86%d8%ac%d8%af%db%8c.jpg

چه خوشگل!!!!!!!!!!!!! من طبقه وسط میذارم
دما رو کمتر کن پس
نباید قانونا بسوزه
چیز خیلی حساسیه ولی وااااااقعا خوشمزه میشه
احسنت

عالی شدن عزیزم. البته مثل همه ی دستوراتت:)

با سلام به همه
من دیشب لاینر کوچولو خریدم و رفتم سراغ این شیرینی
سری اول رو زود از تو فر درآورده بودم چون وقتی
از فر دراومد زود پفش خوابید و وسطشون گود شد
ضمنا" قابل توجه مروارید جون و پریس جون "یه بوی تخم مرغی میداد که بیا و ببین" در صورتیکه به خدا من وانیل به اندازه کافی ریخته بودما ولی خوب وقتی سرد شدن قابل تحمل تر شدن

خلاصه من که از رو نرفتم و سری دوم و درست کردم و گذاشتم تو فر و مدت 10 دقیقه رو به حدود 17 دقیقه افزایش دادم و روی شیرینیها قهوه ای کمرنگ شد وقتی بیرون اومدن همینطور توپولی و پفکی موندن و خیلی خوشگل شدن.
منم خیلی خوشحال شدم چون این شیرینیها رو بجای این پفکهای بیخودبازاری برای تولد دختر کوچولوم درست کردم

راستی یادم رفت تشکر کنم :P
شف جون دستت طلا

اختیار دارید سیمین جون . دست شما طلاست
فکر کنم شما رو هم باید به لیست اضلفه کنیم کنار پریس جون
من حتما این پست وانیل رو به زودی آماده میکنم که آپشن داشته باشید

hi this is alireza from frence . i have been tried your Konjedi and Nargili cookies. and the result was amazing/ just want to say thanks for putting the good recipes in your Blog.

So glad to hear that. Keep up the good job and happy baking :D

https://skydrive.live.com/?sc=photos&cid=c37f1a25e65f27b7#cid=C37F1A25E65F27B7&id=C37F1A25E65F27B7!170&sc=photos
اینا عااالییی بود!از معدود شیرینی هایی که پدرم عاشقش شد!و همه ازش تعریف کردن!
حتی یه نفر که کنجد دوست نداشت از این شیرینی خورد و کلی تعریف کرد.
پفش عالی بود و وسطش پوک شد.
اول پنج تا دونه امتحانی درست کردم تا دماش دستم بیاد.شکر خدا نه پفش خوابید و نه سوخت.
متشکر شف عزیز.

بله كاملا پوك و پف كرده
مثل هميشه عالي ريحانه جان

ممنونم از تعریفتون.
به خاطر دقت شما در توضیحاته که به نتایج خوب میرسم:)

سلام عزیزم
ممنون ازشیرینی های خوشمزه شما
فقط می خواستم ماندگاری شیرینی کنجدی،کنجدی پفکی،بیسکویت سرلاک،شوکوبیس روبگید.چون واسه کارمندهابرنامه ریزی واسه درست کردن شیرینی توروزهای پایانی سال خیلی مهمه.
باسپاس

راستش من برنامه خودم رو عرض ميكنم
بيسكويت چون مواد افزودني نداره هرچي تازه تر باشه بهتره

معمولا چند روز يا ديگه فوقش يك هفته مونده به عيد بيسكويت درست ميكنم
هفته اول عيد كه تموم شد براي هفته دوم مجددا يك روز وقت ميذارم و باز چند مدل بيسكويت  ديگه درست ميكنم

دستت دردنکنه عزیزمهربونم
آخه من کارمندبانکم وقت نمیکنم در هفته آخرسال شیرینی درست کنم می خوام 2هفته قبلش درست کنم امیدوارم مزش تغییرنکنه
بوس

با سلام و خسته نباشيد
من چند ماهی هست که کارآموزسايت شما شدم و کلی چيزا ازتون ياد گرفتم.بعد از امتحان کردن دستورای زيادی که از مجله ها و سايتهای مختلف ديده بودم، به اين نتيجه رسيدم که اغلب اين دستورا با تغييرات اساسی و تلاش و تکرار زياد به نتيجه می رسن.اما دستورای شما خيلی دقيق هستن و از سخاوت و مهربونی زيادتون حکايت می کنن.
ممنون به خاطر زحمتاتون

در مورد شيرينی کنجدی هم 2 تا سوال دارم
امروز اين دستورو با دو برابر مواد امتحان کردم که خيلی خوشمزه بود و بلافاصله هم تموم شد . اما کارم دو تا اشکال داشت.يکی اينکه یکم بوی تخم مرغ می داد. تقريبا دو پنسه وانيل شکری
Dr. Oetker
زده بودم. مقدارش کم بوده؟  دوم اينکه یکم کج و کوله شده بود.بيشترشون بیضی شکل شده بودن و کاغذشونو از یه طرفی کج کرده بودن.
می شه لطفا راهنمايی کنين که اگر بخوام شکيلتر بشن چه کار بايد بکنم؟ 
فکر کردم همونطور که گفتين توی قيف بريزم اما اين مواد سفت تر از اون بود  که از ماسوره بيرون بياد

با تشکر زياد :)

سلام

من هم درست کردم و بوی تخم مرغ می داد. می تونید کمکم کنید؟

 معمولا وقتی تخم مرغ و شکر رو خیلی خوب هم بزنید، نباید بوی تخم مرغ بده.

بعضی از تخم مرغ ها البته هستن که به خاطر تغذیه مرغ ها در کل بو می دن.

در مورد شکلشون هم من حدس می زنم کپسول هاتون رو خیلی پر کردید.

سلام طیبه جان دستت درد نکنه.مثل همیشه حرفه ای!من توی کل متن ندیدم اشاره ای به این کرده باشی که کنجدش بو داده باشه یا خام؟من با کنجد خام درست کردم و طعمش خوب شد.ولی رنگش مقل شیرینی شما نشد.در ضمن یه کم ته مزه اش به تندی میزد

من معمولا يك بسته "سشت وانيل دكتر اتكر" رو كامل استفاده ميكنم

از ملن بالر يا قاشق چاي خوري استاندارد براي قالب زدن استفاده كنيد

و مرسي از محبتتون

از وانيل بيشتري استفاده كنيد

معمولا از كنجد خام استفاده نميشه
كنجد بو داده يه طعم خوبي به شيريني ميده
ولي لزومي هم نداره كه حتما تست شده باشه
بله مزه تند و بعضا تلخ هم دارند
اين دليل موندگيش هم ميتونه باشه

طیبه ی عزیزم دستورت حرف نداشت

با سلام
من دیشب این شیرینی رو درست کردم حسابی بوی تخم مرغ میداد ولی کاملا پوک بود میشه مقدار وانیل رو تغییر داد یا چیزی هست که بوی تخم مرغ رو بگیره؟ یک دنیا ممنون بابت حس خوبی که به خاطر شیرینی پخی بهم دادی

 ازتون خواهش می کنم کامنت های این پست رو مطالعه کنید. جواب سوالتون رو شف در پاسخ به سوال دوستان دیگه ای که سوالشون شبیه سوال شما بود، دادن.

اگر باز هم سوالی بود حتما بپرسید.

مروارید  جان اتفاقا دقیقا کامنتها رو خونده بودم که بازم کامنت گذاشتم تو هیچ کدام از پاسخها ندیم کسی در مورد جایگزین کردن وانیل با چیزی خوشبوتر در این شیرینی  سوالی پرسیده باشن
بازم از محبت شف طیبه ممنون

زطیبه جون یک سوال دارم نمیدونم جاش هست یا نه؟ امیدوارم کمکم کنید
همیشه از شهرستان برای من کنجد با پوست میفرستند، میشه بگید چطوری میشه پوستش رو گرفت ؟
میخوام اینو برای عید درست کنم

به به چقدر ناز شدن
حظ كردم

 عزیزم من در کامنت اول شما چیزی در مورد " جایگزین کردن " وانیل نخوندم.

شما در مورد بوی بد تخم مرغ نوشتید و تغییر مقدار وانیل و آیا چیزی هست که بوی تخم مرغ رو بگیره؟

در مورد تغییر مقدار وانیل شف در کامنت ها توضیح دادن.

در مورد بوی بد تخم مرغ، در کنار توضیحات شف، خود من در جواب یکی از دوستان نوشتم:

معمولا وقتی تخم مرغ و شکر رو خیلی خوب هم بزنید، نباید بوی تخم مرغ بده.

بعضی از تخم مرغ ها البته هستن که به خاطر تغذیه مرغ ها در کل بو می دن

------

چیزی که به گرفتن بوی تخم رغ خیلی کمک می کنه، خیلی هم زدن تخم مرغ با شکره.

در کنار عوض کردن مارک تخم مرغتون.

وانیل رو هم می تونید بیشتر بریزبد و یا در کل مارک وانیلتون رو عوض کنید.

باز هم اگر سوالی داشتید حتما بپرسید.

شاگرد استادی چون شما بودن باید بهتر ازین ها هم بشه
شما لطف داری عزیزم

سلام طیبه جونم
من اینو درست کردم خیلی خوشمزه بود ولی 2تا ایراد داشت
اولا که اصلا پف نکردبا وجود اینکه سفیده و شکر رو خیلی با همزن زدم
دوم اینکه بعد از 5دقیقه که از فر دراوردم فوق العاده سفت شد
میشه ایرادم رو بگی
این شیرینی رو چجوری باید نگه داری کرد؟
میشه برای اینکه پف کنه بکینگ پودر یا جوش شیرین ریخت؟

خيلی ممنون از جواب شما و مرواريد خانم

چند دفعه ديگه درست کردم با اين مقدار وانيل و تخم مرغ و حدود 10 تا 15 دقيقه هم می زنم و ديگه بوی تخم مرغ نمی ده.

برای شکلش هم ريختمش داخل خامه ريز سرنگی بدون ماسوره و لاينرم کمتر پر کردم.که کاملا گرد می مونه.روی کاغذ روغنی هم همينطور .

بازم ممنون از جوابهای کامل شما و مرواريد خانم

اينم عکس سری روی کاغذش

سلام طیبه جون امیدوارم خوب باشی من کنجد دوست دارم حلوا ارده فقط ظرف چند روز تموم میشه این شیرینی که عالی بود دو بار درست کردم مزه زخمش اذیتم میکرد تا در مرحله اخر کمی گلاب وکمی نمک زدم عالی شد از فعه های قبل هم بیشتر پف کرد هم طعمش عالی بود

Post a Comment

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...