2010/04/01

ژله تخم مرغ رنگی عید


من ژله تو پوست تخم مرغ رو کلاس اول راهنمایی که بودم یاد گرفتم. و برعکس خیلی چیزها که بلد بودم و دیگه یادم رفته این یکی خوب یادم مونده چون اون سالها که مردم ژله عادی رو هم بلد نبودند درست کنند اینها واسه خودش خدایی میکرد!

ساختنش هیچ کاری نداره و خیلی ساده است ولی در عین حال ناز میشه


باید از یک هفته قبل تمام تخم مرغهایی که برای شیرینی پزی یا غذا پختن ازشون استفاده میکنید رو خالی کنید و بشورید و بذارید خشک شه. من توی تخم مرغ خالی کردن تبحر دارم و هنوز پوست تخم هایی دارم که با سرنگ خالیشون کردم و شما اصلا متوجه نمیشید که سوراخی هم روی تخم مرغ وجود داره! روی اون تخم مرغها رو طرح اسلیمی کار کردم و هر سال واسه نوروز توی سفره هفت سین میذارم و بعد بسته بندیشون میکنم تا سال بعد. یه چندتا نمونه دیگه هم دارم که به اندازه 3 میل سوراخشون کردم و تخم مرغها رو خالی کردم که شیوه خاص خودش رو داره و توضیح نمیدم. ولی برای ساختن این ژله ها اصلا لازم نیست که زیاد حساسیت نشون بدید فقط به اندازه یک سکه، ته تخم مرغ رو با ته قاشق چایخوری سوراخ کنید و تخم مرغش رو استفاده کنید و بعد با مایع ظرف شویی بشورید و بذارید خوب خشک بشه و اینطوری دیگه بو نمیده. وقتی به تعداد مورد نیاز پوست تخم مرغ جمع کردید میتونید کار رو شروع کنید


من از هر رنگ ژله یک دونه تخم مرغ رنگی درست کردم. برای اینکار 2 ق غ پودر ژله رو با 8 ق غ آب جوش مخلوط کردم. چرا 8 قاشق؟
 برای اینکه بفهمم هر تخم مرغ چقدر آب لازم داره یکیشون رو اول قاشق قاشق پر از آب کردم و کلا هر تخم مرغ با 8 قاشق پر میشد . شما هم همینکار رو انجام بدید چون تخم مرغها سایزشون استاندارد نیست.
بعد 30 ثانیه ژله ها رو توی مایکرو فر گذاشتم تا ژله کاملا حل بشه



پوست تخم مرغها رو توی جاتخم مرغی بذارید و اگه ندارید از کارتن شونه تخم مرغ استفاده کنید. حالا قاشق قاشق ژله رو توی پوست تخم مرغ بریزید




من میخواستم که تخم مرغهام تک رنگ باشن ولی اگه شما تخم مرغهای چند رنگ میخواید باید هر تخم مرغ رو با 2 قاشق از یک رنگ ژله پر کنید و بذارید نیم ساعت توی یخچال ببنده و بعد رنگ بعدی و باز توی یخچال و اینطوری تخم مرغ چند رنگ دارید. این کار تنوع زیادی داره و میشه کارهای زیبایی خلق کرد. مثلا از پاستیل و یا ترافل توی تخم مرغها استفاده کنید یا اینکه تخم مرغها رو اریب پر کنید



بعد از یک روز و اگه صبر ندارید 3 ساعت! میتونید پوست تخم مرغها رو بشکنید و ژله رو از توش بیرون بیارید. ( اگه ژله ساز حرفه ای هستید میدونید که ژله توی یخچال که میمونه روز به روز حجمش کمتر میشه چون آبش تبخیر میشه و لاستیکی تر میشه و تقریبا طعم پاستیل میگیره. پس اگه میخواید تخم مرغ ها کاملا تخم مرغی شکل باشند باید وقتی کاهش حجم پیدا کرد و کمی توی پوست تخم مرغ سطحش نشست کرد، بهش ژله اضافه کنید. ولی من میخواستم تهش تحت و صاف باشه که راحت روی کیک بشینه .

توجه داشته باشید که پوست تخم مرغ ها رو نباید با ضربه بشکونید. بلکه به آرومی روی سطح بغلطونید و یا ضربه های کوچیکی بهش بزنید و بعد با احتیاط پوست رو ازش جدا کنید که خوشگل از آب در بیاد


ژله های تخم مرغی رو میتونید روی کیک برای تزئین بذارید و یا توی جامهای تخم مرغ خوری بذارید که خیلی روی میز ناهار خوری شیک میشه. و کلا سفره تون رنگ و لعاب دیگه ای میگیره. و یک دسر خوشمزه و زیباست و همه فکر میکنند که شما عجب هنرمند حرفه ای اي هستید!

یه نکته هم بگم... اگه به عکس خوب خیره بشید و دقت کنید میبینید که ژله تخم مرغی آبی رنگم سطحش به تمیزی اونهای دیگه نیست. دلیلش اینه که اون رنگهای دیگه رو با ژله خارجی درست کردم و چون ژله بلوبری خارجی گیرم نیومد از ایرونیش استفاده کردم و با وجودی که همه رو یک جور درست کردم این یکی آش و لاش شد و وا رفت!
خلاصه مطلب اینکه اگه دارید از ژله ایرونی استفاده میکنید برای محکم کاری واسه هر تخم مرغ 4 قاشق پودر ژله بریزید! خیلی ضد حاله که کلی زحمت بکشید و آخرش کارتون خراب بشه. خوب شد من ژله بلوبری تیاری گیرم نیومد که بدونم چقدر با ژله های ایرونی کیفیتش تفاوت داره... وگرنه شما با همین دستور درستش میكردید و خراب ميشد! ... ختم کلام اینکه 4 قاشق پودر ژله ، 8 قاشق آب جوش برای هر تخم مرغ

10 comments:

salam jigar eyideton mobarak-saleh khobi hamrah ba salamati barat arezo mikonam-chera in jeleh ro zodtar amozesh nadadi jigar khili ghashangeh-man ashegheh jeleha hastam harchi baladi az jelehayeh ghashanget amozesh bedeh lotfan-in jeleh tokhmemorgheh niazi be jelatin nist digeh?

eide to ham mobaarak azizam. vali Mehnoosh joon aslan azat nemipaziram! yek kooche qadam ranje kon biya eid didani. in ke nashod rasme dooti mohandes!
gele mele ziyad baladam aziz ... khoshgelash ro hanooz amoozhesh nadaadam chon sakhtan! vali hatman dorosteshoon mikonam.
na mohandes poodre gelatine laazem nist ba poodre gele be ghelzate kafi miresi. vali kharejakish ro bekhar . qheimatesh hamoon 500 tomane vali rang o keifiyatesh qhabele moqhayese nist! adresesh ro ke daari?

https://skydrive.live.com/?cid=dd7e5e48cdd86e68&sc=photos#cid=DD7E5E48CDD86E68&id=DD7E5E48CDD86E68%21151&sc=photos

چه شفافه و خوب از قالب در اومده
احسنت

شف جان نمیدونم چرا مال من تمیز از اب در نیومد من میخوام حدود 5 تایی واسه تولد اماده کنم حالا نمیدونم چه کار کنم که خوب و قشنگ از اب در بیاد

http://www.up.mihancamp.com/images/xc48kvr8jwcpppnw6y10.jpg

عکساش که نیست با pdfهم عکسارو نشون نمیده،کیک نارگیلی هم همینطور

  سلام

من که همه جوره عاشق ژله ام اول از رسپی های ژله شروع کردم
مخصوصا این تخم مرغی کوچولو موچولو :دی

یک بار یه دونه تستی درست کردم خیلی خوب سفت شده بود حیف سریعا همه منتظر اون یه دونه بودن فرصت عکس بر داری نشد :-p
اما اینبار که میخواستم به تعداد 5-6 تا درست کنم... نفهمیدم چطور شد یکم شل تر از آب در اومدن
خلاصه اینکه یکم افسردگی گرفتم!

آخي نازي
ميدونيد كه اين پودر ژله ها هيچ استانداردي ندارن. متاسفانه بايد هميشه از اين بلاها به سرمون بياد
من تا اونجايي كه ميشه فقط از مارك تياري استفاده ميكنم

Chef Tayebeh aziz, kheili kheili az zahmati ke mikeshi mamnoon. aaliye

Post a Comment

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...