2010/04/03

پته قارچ


قبلا هم گفتم ... برای صرفه جویی در مصرف انرژی ، غذاهایی که جویدن لازم نداره رو به بقیه ترجیح میدم. بنابراین پته مته زیاد تو منوم دارم! اگه مثل من قارچ خیلی دوست دارید پس یه بار این پته قارچ رو امتحان کنید. من اینبار دو مدلش رو با هم درست کردم که آپشن زیاد داشته باشم. مدلهای دیگه اش هم بلدم که هر وقت قارچ خونم کم شد باز درست میکنم!

پته قارچ و بادام:

کره 2 ق غ

پیاز 1 عدد

سیر 1 حبه

قارچ خورد شده يك و نيم لیوان

طرخون ½ ق چ

بادام خورد شده 1 لیوان

آبلیمو 1 ق غ

سس سویا 2 ق چ

فلفل سفید ½ ق چ

پنیر خامه ای 2 ق غ


پته قارچ و گردو:

گردو 2 لیوان

قارچ 2 لیوان

پیاز 1 عدد

سیر 4 حبه

روغن زیتون 2 ق غ ( 1 ق غ برای تفت دادن – 1 ق غ برای بلند کردن)


توضیح : من قارچ و پیاز و سیر رو توی روغن زیتون تفت دادم و وقتی که نرم شدند و تقریبا حجمش به نصف کاهش پیدا کرد، به نسبت مطابق دستورهای بالا درستشون کردم






پس قارچها رو پس از تمیز کردن با حوله مرطوب ، خورد می کنیم ( قارچ رو نباید شست چون آب جذب میکنه و موقع تفت دادن کلی آب پس میده و به شدت بدمزه میشه ). بعد که پیازها توی روغن کمی کاراملایز شدند سیر ها رو خورد کرده و اضافه میکنیم و بعد هم قارچها. نیازی نیست که قارچها قهوه ای بشن، طلایی شدند از روی حرارت بردارید.





تمام مواد لازم برای پته قارچ و بادام رو توی بلندر ریخته و بلند کنید ( ولی اول باید بادامها رو بلند کرده باشید چون اگه درسته باشن خوب خورد نمیشن) پنیر خامه ای اختیاریه. اگه دوست ندارید حذفش کنید




حالا باز همینکار رو برای پته قارچ و گردو تکرار میکنیم ( من نه تنها پنیر خامه ای رو برای پته قارچ و بادام حذف نکردم، بلکه توی این یکی پته هم 2 قاشق پنیر ریختم)






تا اینجای کار پته های شما آماده است و میتونید سرو کنید. به شیوه های مختلف این کار رو انجام میدند ولی من شیوه خودم رو اختراع کردم. برای اینکار نون تست رو به شکل دایره قالب بزنید ( من از نون جو استفاده کردم که کنتراست تیره و روشن توی کار داشته باشم)




حالا با آیسکریم اسکوپ، پته ها رو اسکوپ کرده و روی نونها قرار دادم. من برای نونها از سایز کاتر با اندازه متناسب با اسکوپرم استفاده کردم. اگه شما کاتر دایره ای ندارید از استکان استفاده کنید





در سمت راست پته قارچ گردویی و در سمت چپ پته قارچ بادامی رو مشاهده میکنید





و در خاتمه یک دونه قارچ کنسروی روی پته ها گذاشتم که طعم قارچش باز هم بیشتر بشه! این قوطي کنسروه قارچهای توش همه یک اندازه هستند و طعمش با کنسروهای دیگه فرق میکنه. من رو یاد طعم قارچهای دوران بچگیم میندازه! اونوقتها قارچها خیلی خوشمزه بودند . الان دیگه مزه خاصی ندارند. ولی قارچهای این کنسروه عجب چیزیه. من همه کنسرو رو در چشم بهم زدنی تموم کردم از بس خوشمزه بود!

این پته رو میتونید به عنوان اپتایزر یا همون اردور و یا ساید دیش استفاده کنید. من یک کیلو قارچ خریدم و یک عالمه درست کردم و از بس طعمش رو دوست داشتیم، جای ناهار و عصرونه و شام خوردیمشون!!!

راستی توی رسپی ها نمک نداریم به دلیل شوری پنیر و سس سویا . ولی شما بچشید اگه کم نمک بود نمک اضافه کنید ( اینقدر هم نمک نخورید واسه سلامتی خوب نیست!)

20 comments:

salam,khaste nabashi mohandes.ma be yad e shoma hastim age fekr e khoone bezare!!oon shab ke mehman dashtam be dalil e ziqe vaqt keyk e pate morq dorost kardam,albate dar kenar qazahay e dighe,mehmanha koli qafelgir shodan,ke to in vaqt e kam koli zahmat keshidam!!!!!man ham goftam 1 doost e honarmand daram ke ....dastet dard nakone.

bah bah adam lezzat mibare in honarmandhan ro mibine
hatman emrooz behet telephone me zanam!

salam , merci az hame chi,az door dooset daram! ye soal , pate chetori talafoz mishe? manish chiye?
goftin ke gharcho ba ab nashoorin , akhe gharchi ke az biroon mikharim khaili kasife pas chetori tamiz konim man nafahmidam. :(
ye soale dige ham inke konserve gharche khoob che markiye ke too tehranam peyda beshe

کلمه
pâté
در اصل یک کلمه فرانسویه و اگه فرانسوی بلد باشی میدونی که در کلمات فرانسوی حرف آخر تلفظ نمیشه مگر اینکه اکسان داشته باشه. اون "اکسان" رو که روی
e
میبینی باعث میشه که به جای "پت" این کلمه "پته" خونده بشه یعنی یه دونه اِ به آخرش اضافه بشه
من نمیتونم بنویسم "پتِ" پس مینویسم "پته"
حالا انگلیسیها کلا کلمات فرانسوی رو که آخرشون اکسان داره رو به جای "اِ" میان "اِی" تلفظ میکنن. پس تلفظ انگلیسیش میشه "پتِی" ولی شما به همون فرانسوی تلفظ کنید تو دنیا کلاسش بالاتره
حالا اینکه این کلمه اصلا یعنی چی.... هر چیزی رو که خمیریش کنند و چرخش کنند و لهش کنند و روی نون بمالند و بخورند رو بهش میکن پته
این هم توضیح کامل ویکیپدیا
http://en.wikipedia.org/wiki/P%C3%A2t%C3%A9

و اما تمیز کردن قارچ
متخصصین میگن نباید قارچ رو شست چون آب جذب میکنه و تجربه به من ثابت کرده که متخصصین درست میگن. پس من تنبلی رو در این مورد به خصوص کنار میذارم و قارچها رو دونه دونه با حوله خیس کاملا تمیز میکنم
در غیر این صورت قارچه مزه اش خیلی بد میشه
ولی شما میتونید خودتون امتحان کنید
من امتحان کردم و تنبلی جواب نمیده

متاسفانه مارکش رو یادم رفت عکس بگیرم و حافظه ام هم اصلا خوب نیست
دوباره که خریدم حتما بهت اطلاع میدم

شف جون من این پته رو درست کردم ولی‌ فکر کنم مقدار گردوش خیلی‌ زیاده نسبت به قارچ؟ چون خود من هم از طرفدارای قارچ هستم ولی‌ تو این رسپی اصلا مزه ی قارچ حس نمی‌شد به نظرت ایراد کارم چی‌ بوده؟ به نظر خودم گردوش ۲ لیوان زیاده، یا شاید هم باید اصلا همینجوری باشه؟ ولی‌ خیلی‌ سنگین بود ۱ قاشق خوردم گرفت

غذا خوبه سنگین باشه یه کمی که خوردی بری کنار...و لاغر بمونی
:p
نه من مزه قارچ رو احساس میکردم
احتمالا گردوش خیلی گردو بوده! خارجه دیگه...همه چیزش آلتیمته! ولی زیاد مهم نیست میتونی خودت گردوش رو کم کنی
مهم اینه که طعمش با ذائقه ات بخونه

http://www.bilder-space.de/bilder/4a497e-1284148628.jpg

:*

مقش شب:

http://pgy7dq.blu.livefilestore.com/y1pH1hnT7OMh836nicDyDoXRB0MGNcRJrrQK2kTqaiiVttdoO91Zqnc75Q1FuXYgKE2oJubGJpAozQHTT97kH4bw93vStgSjOQs/%D9%BE%D8%AA%D9%87%20%D9%82%D8%A7%D8%B1%DA%86.JPG?psid=1

مزه بسیار بسیار جالبی داشت. من از بادام بدون پوست استفاده کردم. مزه ها موقع جویدن کم کم خودشون رو نشون می دن. هر کس خورد بدون استثناء همین رو گفتن.

خیلی هم سریع آماده شد. دست شف درد نکنه.

دقیقا همینه که میگی
و بسیار هم زیبا هستن

البته من خودم همیشه گردوییش رو ترجیح میدم
ولی تو هوا میخورمشون

سلام شف عزيز خدا قوت - پته گردوي من با اين كه پنير خامه اي هم زدم مزه خيلي شيريني داشت نبايد از ترخون و سس سويا و ابليمو توي پته قارچ و گردو استفاده كنيم؟

واسه غذاها برعكس شيرينيها ما مختاريم كه چاشني و ادويه ها رو كم و زياد كنيم. پس ميتونيد مزه اش رو تنظيم كنيد
واسه شوريش هم ميتونيد نصفي از پنير خامه اي رو با پنير فتا جايگزين كنيد

وااااااااااااااااااااااااااااااااااااااای طیبه جون عاااااااااااالیی بود عااااااالیییی بووود
بیش از حد لذیـــذ بود و عاشقش شدم
این چند روز همش سر سفره ما ذکر خیرت هست
آرزو میکنم تا همیشه ما رو قابل بودن تو کارگاهت بدونی

فقط یه چند قسمتش سخت بود
یکی تمییز کردن قارچ هاا :)))))
دیگه اینکه یه یک قاشقی از غذا ته بلندر دور تیغ ها میموند و نه میشد ازش گذشت نه میشد درش آورد ! همه ی هوش و حواسم بهش بود :))))

ممنونم :*

نوش جانتون
بله معمولا بلندر هايي كه تيغ روي كاسه سوار ميشه براي آشپزي بهتر هستن
هم براي خارج كردن مواد هم براي شستن خودش و تيغه اش
يه دونه از اين ارزونهاي سايز كوچيك رو تو خونه داشته باشيم بد نيست

خسته نباشی شف عزیزم خیلی فوق العاده بووووووووووووووووود
فقط 1سوال ؟
ما همیشه قارچ و چند دقیقه توی آب می خیسونیم
و همیشه 1عالمه ش تهش شن جمع می شه
می خواستم بدونم اگه با حوله تمیز کنیم مشکلی پیش نمی یاد؟
آخه شن و خاکش خارج نشده.
بازم خیلی خیلی مرسی

سلام طیبه خانوم . من بیشتر عکسای غذاهاتونو نمیتونم ببینم چون فیلتر میشه!!!!!!!!!!!!!!!
حتی با پی دی اف کردنش بازم نمیبینم حالا چجوری ببینم غذاهاتونو؟؟

اگر دلتون چركه چاره اي نيست سريع زير آب بگيريد و تندي بشوريد


ولي هرگز خيس نديد قارچها آب جذب ميكنن و بعد هنگام پخت آب پس ميده
و طعم غذا رو خراب ميكنه


 

واقعا؟
ولي من با پي دي اف ميبينم كه
چه عرض كنم والا 
من دارم هفته اي چند تاش رو به روز ميكنم ولي سريع تر از اين نميشه

میدونی چی شد چند وقت پیش کنسرو قارچ خریدم که وقتی اینو درست کردم قارچا رو بذارم روش آقا ما اینو درست کردیم و همچنان کنسرو قارچه تو یخچال آکه آکه

من جاي شما بودم تا الان خالي خالي خورده بودمش
:D

بالاخره کنسرو  رو باز کردم اشتباهی خریده بودم یه چیزی تو مایه های پته ی قارچ توش بود از طعمش خیلی خوشم نیومد
منم در یک عمل مکارانه به جای سالاد همیشگی دادم همسرم برد سرکار تو برکش که زنگ زد گفت این چیههههههههه
واسم گذاشتی چقدر بدمزه بود
نتیجه اینکه هر پته ی قارچی پته ی قارچ طیبه جون نمیشه

Post a Comment

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...