2010/04/07

شوغ ترت


بز به فرانسوی میشه chevre شِوغ . حالا این پنیر ، پنیریه که با شیر بز درست شده . به انگلیسی بهش میگیم goat cheese . شیر بز و شیر گاو ساختار چربی یکسانی دارند. اما تفاوت بین اسیدهای چربشون باعث تغییر مزه در پنیر بز میشه و پرتئینش هم بالاتره. و دوست کلیه است. خلاصه اینکه چیز خوبیه.
خارجی ها زیاد ازش استفاده میکنند و مخصوصا اینکه غذای رژیمی باشه. من این torte ترت رو باهاش درست کردم. و با تمام اون سسهایی که توش به کار رفته یه طعم فوق العاده ای پیدا میکنه که من مجبور میشم همش رو یکجا تنهایی بخورم!!!





این شوغ رو با یه عالمه چیزهای خوب دیگه پرفوسور فرانسم واسم از اونور آب آورده بود ...از بس که مهربونه! حالا سر فرصت بقیه چیزها رو هم بهتون نشون میدم.
اگه پنیر بز گیرتون نیومد، من با فتا هم درستش کردم خوب میشه....ولی شوغ یه چیز دیگه است!
رسپیش رو برای این مقداری که درست کردم تقریبی واستون مینویسم ولی زیاد مهم نیست چون کم و زیاد کردنش به ذائقه خودتون بستگی داره



پنیر بز 3 ق غ
پنیر خامه ای 4 ق غ
پستو 2 ق غ
تپناد 2 ق غ
فلفل دلمه ای زرد کبابی 2 ق غ
فلفل دلمه ای قرمز کبابی 2 ق غ





توی یک کاسه گود و یا هر قالب دیگه ای که عشقتون کشید سلفون بذارید. چون اینطوری بعد راحت از ظرف جدا میشه






با کمی از مخلوط پنیر شروع کنید (پنیر ها رو با چنگال مخلوط کنید که یکدست بشه) البته من برای اینکه ترکیب رنگی بیشتری داشته باشم. اول ته کاسه چندتا دونه گل خبازی یا گل پنیرک که رنگ بنفش خوشرنگی داره انداختم. شما میتونید حتی از چند تا برگ نعناع یا ریحون یا هر چیز دیگه ای استفاده کنید و یا اینکه ساده بذارید سفیدرنگ بمونه





قبلا توضیح دادم ولی باز هم میگم...فلفلها رو به سه یا چهار قسمت تقسیم کنید و توی فویل بذارید روش کمی روغن زیتون بریزید و نمک و فلفل و بعد توی فر 180 درجه به مدت نیم ساعت بذارید و بعد پوستش رو جدا کرده و با چنگال لهش کنید






باز یه لایه پنیر بریزید و با پشت قاشق صافش کنید







بعد یه لایه پستو و بعد یه لایه پنیر








یه لایه فلفل و باز یه لایه پنیر







در آخر یه لایه تپناد. و بعد یه لایه پنیر. البته لایه ها رو میشه به دلخواه تغییر داد







بعد لبه های سلفون رو روش برگردونید تا روش کاملا پوشیده بشه (پس باید از اول یه تیکه بزرگ سلفون ببرید) و یه قوطی یا ظرف سنگین روش بذارید و بعد توی یخچال تا فرداش! (نه یه وقت برید سروقتش ها! تحمل داشته باشید ... صبر چیز خوبیه. البته میتونید از یه کاسه بلوری استفاده کنید که ببینید توش چه خبره!)





برای برگردوندنش هم که کافیه یه بشقاب بذارید روی کاسه و بعد که برش گردوندید، سلفون رو جدا کنید





برای سروش ... باگت رو اریب ببرید و تست کنید و کنار ترت بذارید و بعد مهمونها باید با چاقو روی نونها از این مواد بکشن و میل کنن





کنار غذاهای گوشتی چیز خوبیه. من همراه با استیک مرغ خوردمش. البته چند روز طول کشید تا تمومش کردم ولی خالی خالیش هم خیلی حال داد!

دلیلش طعم کریمی شوغه. و همینطور فلفل کبابی که خیلی دوست دارم و از همه مهمتر پستو و تپناد... خلاصه چیزی توش نیست که من عاشقش نباشم.

27 comments:

نگفتم؟؟؟؟ فقط تو بلدی .

سلام به همگي.لازمه بگم كه من موفق شدم اين مورد رو تست كنم.واقعا" طعم فوق العاده اي داره.اگه درست كنم ممكنه همه رو يك جا بخورم.ميترسم همين جوري به يك ادم خيكي تبديل بشم.اگه اين جوري شد سر اشپز طيبه بايد زحمت لاغر كردنمون هم بكشه!!!!!
خسته نباشي سراشپز

عالیه! با هم ورزش میکنیم
ولی خیالت راحت باشه ... با پنیر چاق نمیشی

پستو و تپناچی‌ بیدن ؟

http://cheftayebeh.blogspot.com/2010/02/blog-post_27.html

http://cheftayebeh.blogspot.com/2010/04/blog-post_06.html

یه دونه گوگل سرچ اون بالا سمت راست هست
هرچی میخوای میتونی توی وبلاگ سرچ کنی
بهت لینک میده

مرسی‌ عزیزم تو چقدر خوبی‌

پنیر بز نداریــــــــــــم چرا؟؟؟؟؟؟؟؟
چند سال پیش طی عملیات انتحاری کل سوپرهای تهران و که گشتم بالاخره به پنیر بز رسیدم! اما طعم دار بود. سیر و فلفل و ...
که منصرف شدم و نگرفتم.
حالا برای این رسپی می توانیم از آنها نیز استفاده کنیم؟
البته اگر الان بشود پیدا کرد.!

مهم نیست چه پنیری باشه
مهم اینه که از طعمش خوشت بیاد

طیبه جان
چشم من هنوز دنبال این دستـــــــــــوره!!!!!!
پنیر بـــــــــــــز هم هنوز پیدا نکردم.
من وقتی که صرف خرید و پیدا کردن مواد اولیم می کنم از درست کردنشون خیلی زیاد تره!
اینجور وقت ها مامانم می گن: نــــــــمی دانم چرا هر چی که فقط تو می خواهی نیــــــست!( دل پری هم از دست سفارشات من از این ور و اون ور کره خاکی دارن).!

چرا از فتا استفاده نمیکنی؟ فقط کمی شورتر و سفت تره. خیسش بدی درست میشه
خدا رو شکر کن امیدی داری که بگردی شاید پیدا کنی. اینجا من کلا نا امیدم

پس می توانیم از فتا هم استفاده کنیم.
چشم امتحان می کنم.

بالاخره جوینده یابنده شد.
پنیر بز را جستم.
اما از نوع فشرده است. دیگه همین هم غنیمت بود!
رفتم در پی این شوغ ترت!
اما مراحل آماده سازی موارد دیگرش هم سخت است خدایی.

راستی طیبه جان
گل پنیــــــــــــــرک دیگر چیست؟

من عید که یزد بودم دیدم. حتما توی عطاری ها پیداش میکنی
خارجی ها توی اکثر سالادها هم ازش استفاده میکنن

طیبه جان
اسم خارجیش چی هست؟
عطاری های تهران تعطیلن خانم.
من حوصله ندارم مورد تمسخر این عطار ها بشم دیگه.
یک زمانی هل سیاه می خواستم. اینقدر حرف شنیدم که نگو.............
بگم از اون ور بیارن راحت ترم!

الان خاطرم نیست ولی هر وقت یادم اومد حتما ایمیل میکنم
ولی باور کن عطاری ها دارن
بگو گل خبازی
راستی چیز واجبی نیست...من چون رنگش خوشگل بود استفاده کردم

This comment has been removed by the author.

http://1emqog.blu.livefilestore.com/y1pq-jggnyQF-lHYmTwCbpWjMj6Gcn4o4p4QVrESltIF3riGvLiebJ0W9T1LnuRt64t8JGF2wnGh0N6mwWHo8G1f7-hEnLAmm12/%D8%B4%D9%88%D8%BA%20%D8%AA%D8%B1%D8%AA.jpg

من از تمام افزودنی ها استفاده کرده بودم اما فقط رنگ قرمز فلفل اینجا معلومه:دی
که فکر می کنم به خاطر کمی سبزیجات بود.
اون رد روغن هم همون رد اثر جرم هست! چون تمام پستو به سفلون چسبیده بود دوباره روی گنبدی شوغ پستو استفاده کردم.
مرتبه بعد حتما سبزیجات بیشتری استفاده می کنم مخصوصا فلفل دلمه ای های کباب شده بیشتر.
طعم بی نظیر. اونقدر که نصفش رو تنها خوردم.

ممنون شف عزیز

وااای چقدر خوشگل شده
عجب کسی هم گرفتی نازنین جون
آره منم ترجیح میدم مخلفاتش زیاد باشه
البته دیگه به ذائقه مربوط میشه
ولی منم شدیدا طعم پستو و فلفل کباب شده رو دوست دارم

مقش شب:

برش نخورده:

https://skydrive.live.com/?cid=0ad71a7c6871dbed&sc=photos&id=AD71A7C6871DBED!449#!/?cid=0ad71a7c6871dbed&path=%2F%D8%B4%D8%A7%DA%AF%D8%B1%D8%AF%20%DA%A9%D8%A7%D8%B1%DA%AF%D8%A7%D9%87%20%D8%A2%D8%B4%D9%BE%D8%B2%D8%B3%D8%A7%D8%B2%DB%8C%2F%D8%B4%D9%88%D8%BA%20%D8%AA%D8%B1%D8%AA%2F%D8%B4%D9%88%D8%BA%20%D8%AA%D8%B1%D8%AA-%D8%A8%D8%B1%D8%B4%20%D8%AE%D9%88%D8%B1%D8%AF%D9%87.JPG&sc=photos&id=AD71A7C6871DBED!450!cid=0AD71A7C6871DBED&id=AD71A7C6871DBED!449&sc=photos

برش خورده:

https://skydrive.live.com/?cid=0ad71a7c6871dbed&sc=photos&id=AD71A7C6871DBED!449#!/?cid=0ad71a7c6871dbed&path=%2F%D8%B4%D8%A7%DA%AF%D8%B1%D8%AF%20%DA%A9%D8%A7%D8%B1%DA%AF%D8%A7%D9%87%20%D8%A2%D8%B4%D9%BE%D8%B2%D8%B3%D8%A7%D8%B2%DB%8C%2F%D8%B4%D9%88%D8%BA%20%D8%AA%D8%B1%D8%AA%2F%D8%B4%D9%88%D8%BA%20%D8%AA%D8%B1%D8%AA-%D8%A8%D8%B1%D8%B4%20%D8%AE%D9%88%D8%B1%D8%AF%D9%87.JPG&sc=photos&id=AD71A7C6871DBED!450!cid=0AD71A7C6871DBED&id=AD71A7C6871DBED!450&sc=photos

من از 200 گرم پنير خامه اي و 200 گرم پنير بز استفاده کردم.

این شوغ ترت رو حدود دو ماه و نیم پیش درست کرده بودم فکر کنم. اون زمان فصل

Bärlauch

بود.

http://en.wikipedia.org/wiki/Ramsons

پستوم رو با این سبزی درست کرده بودم.

بسیار بسیار خوشمزه و خوش طعم و معطر. همه چیز عالی. مخلوط بسیار جالب و چشم نوازی بود. کلی آدم از این ترت خوردن و همه خیلی خوششون اومد.

دست شف درد نکنه.

واو! واو! و باز هم واو! چشمهای آدم رو جلا میده! چه رنگهایی
کارت مثل همیشه حرف نداره مروارید جون
کولاکه
چه گیاهان جالبی اون منطقه پیدا میشه

سوال در بخش دیگه:

  سوالم اینه که چطور شوغ ترت گنبدی شکل میشه؟ آخه به نظر هم  لایه ها رو بذاری رو هم دیگه این شکلی نمی شه که

جواب:

دوست عزیز،

شما اگر کاسه ای که ارتفاع خوبی داشته باشه و در کنارش پهناش زیاد نباشه رو استفاده کنید، کاملا گنبدی می شه.

ترجیحا ظرف مورد نظرتون کوچک باشه. مثلا کاسه ای که من برای این رسپی استفاده می کنم ارتفاعش 8 سانت و قطر بالایی دایره کاسه 13 سانته.

عکس کار دوستان رو در قسمت کامنت ها هم اگر ببینید، می بینید که گنبدی و لایه لایه شدن.

مرسی . ممنونم که جوابمو دادین. فک کنم این جای سوال نداشت. یه کمی باید به عقلم رجوع می کردم! بازم ممنونم

 من خودم اولین باری که شوغ ترت رو درست کردم، کلی توی کابینت هام دنبال یه کاسه ای گشتم که ارتفاعش و دهانه اش طوری باشه که یک گنبد خوشگل تحویل بده. خیلی هم آسون نبود پیدا کردن چنین کاسه ای.

هل سیاه تو ایران به "جوز هندی " معروفه

جوز هندی با هل سیاه کاملا متفاوتن عزیزم.

هل سیاه:

http://fa.wikipedia.org/wiki/%D9%87%D9%84_%D8%B3%DB%8C%D8%A7%D9%87

جوز هندی:

http://fa.wikipedia.org/wiki/%D8%AC%D9%88%D8%B2_%D9%87%D9%86%D8%AF%DB%8C

Post a Comment

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...