2010/04/10

ترایفل




Trifle ترایفل یک نوع دسر معروفه که از کیک و میوه و خامه و یا کاسترد درست میشه. تنوع خیلی زیادی داره و به مدلهای مختلف میشه درستش کرد. کلمه ترایفل برگرفته از خامه سفت شده با شکره. ولی بعد ها این دسر تنوع بیشتری پیدا کرد و کاسترد و ژله هم جایگزین خامه شد. این دسر رو معمولا توی مهمونی های شیک برای زیبا شدن میز غذا درست میکنند.

این سایزی که من درست کردم به راحتی 20 تا آدم گرسنه ( و یا 30 تا خانم شیک) رو سیر میکنه! ظرف های سرو ترایفل ظرفهای خاصی هستند. حتی یک جام در بازار وجود داره به نام جام ترایفل. ولی شما میتونید از هر ظرف شیشه ای ساده بدون طرحی استفاده کنید. میتونید ترایفل رو در جام های کوچیک برای هر فرد هم سرو کنید.

برای درست کردنش هم از هر مدل کیکی که دوست دارید میتونید استفاده کنید. حتی در مدلهای ایتالیاییش از بیسکویت هم استفاده میشه. من اینبار از کیک ساده استفاده کردم. با سه چهارم کیک این ظرف پر شد. پس من همین کیک رو برای شما توصیه میکنم (که اگه میخواید یه قوم گرسنه رو سیر کنید مقرون به صرفه است) ولی حتی میتونید از پودر کیک های آماده هم کیک درست کنید و یا یک دونه کیک بخرید .





بعد از اینکه کیک تون رو درست کردید بذارید کاملا سرد بشه.حالا دو راه دارید. یا با برش های منظم ببرید. و یا با دست تکه تکه اش کنید. هیچ فرقی نداره. بسته به اینکه چطوری میخواید میوه ها تون رو بچینید از یکی از این دو روش استفاده کنید. خلاصه اینکه توی این دسر هیچ آدابی و ترتیبی مجوی...





دوم... شما برای درست کردن ترایفل به میوه نیاز دارید . میتونید از مربا و یا پوره و یا سس میوه هم استفاده کنید. کمپوت هم میشه. پس باز هم دستتون کاملا بازه. فقط نکته اش اینه که قبل از اینکه میوه ها رو برش بزنید باید توی یخچال کاملا سرد شده باشند. ترایفل رو میتونید با یک میوه و یا با ترکیبی از میوه ها درست کنید. که من اینبار از کیوی و آناناس و توت سیاه و توت فرنگی استفاده کردم.



ظرفتون رو از قبل بذارید توی یخچال تا کاملا سرد بشه. کیک تون رو هم باید توی یخچال گذاشته باشد. پس همه چیز باید سرد باشه. حالا توی ظرف مورد نظرتون یک لایه کیک بچینید




و اما عنصر سوم... خامه فرم گرفته. قبلا گفتم باز هم میگم. برای دو تا بسته خامه صبحانه که تقربا کمی بیشتر از 400 گرمه شما به نصف لیوان شکر احتیاج دارید. آب اضافی خامه رو بگیرید و توی یک ظرف فلزی بریزید و بعد شکر رو بریزید روش و با چنگال 20 ثانیه آهسته هم بزنید و بذارید توی فریزر (حداقل 20 دقیقه) تا کاملا تگری بشه و مثل یخ دربهشت بشه. اگه یادتون رفت و دیدید کاملا یخ بسته ، کمی بذارید بیرون بمونه که بشه با همزن همش زد. حالا توی ظرف بزرگی که خامه جای حجیم شدن داشته باشه، با همزن برقی به مدت 5 تا 10 دقیقه خوب بزنید تا پف کنه و فرم بگیره. حجمش دو برابر و کاملا هم سفت میشه! در آخرین مرحله اسانس میوه بهش اضافه کنید . که طبق معمول من از اسانس مورد علاقه ام یعنی موز استفاده کردم. با این دستوری که دادم شیرینیش کم شیرینه و دل رو نمیزنه. کیک ساده رو هم به جای یک و نیم لیوان شکر، با یک لیوان شکر درست کردم که دسرم زیادی شیرین نشه.

حالا روی کیکها رو با خامه بپوشونید






بعد یک لایه کیوی چیدم. البته اول به صورت عمودی میوها رو روی دیواره ظرف چیدم و بعد توش رو پر کردم





بعد یک لایه خامه و بعد یک لایه کیک





بعد یک لایه آناناس و یک لایه کیک






بعد توت سیاه چیدم. فقط بهتره دستکش بپوشید که مثل من دستتون تا چند روز سیاه نباشه!






بعد یک لایه خامه ریختم.






در آخر هم توت فرنگی هام رو چیدم روش. حالا روش رو با سلفون بپوشونید و بذارید توی یخچال تا فردا صبح! اگه عجله دارید 2 ساعت بذارید ولی من یک شب و یا یک روز رو پیشنهاد میکنم چون اینطوری خامه و شیره میوه ها توی هم یکی میشه و دسر پودینگ مانندی بدست میاد و خوشمزه تر میشه.







طعمش حرف نداره و خوب طرفدار پیدا میکنید. شکلش هم که چون رنگ رنگیه، دید همه رو به خودش جلب میکنه.

روش سروش رو هم بگم:
 توی دست و بالتون حتما یک دونه از این قاشقهای خیلی گنده هست که من نمی دونم به فارسی بهش چی میگن ولی از همون برای سرو ترایفل باید استفاده کنید. یعنی با اون قاشق گندهه توی کاسه های شیشه ای کوچیک بریزید و سروش کنید.

من یک عالمه میوه و کیک اضافه آوردم پس یک مدل دیگه اش رو هم میخوام درست کنم

44 comments:

سلام.دنبال طرز تهیه مارزیپان بودم که اینجا رو پیدا کردم.خیلیم خوشم اومد.چقدر ساده همه چیزو توضیح میدین.جون میده واسم (شکلک خجالت)من فعلا برم که قسمتهای دیگه رو بخونم :D

خوش اومدی ...صفا آوردی

tayebeh joon khoda kheiret bede .
akhare hafte mehman dashtam ..donbale ye deser migashtam ..ino didam ..khosham oomad ..chon wasayelesho daram

bazam az ina joor deser haa bezar lotfan,

ghorbane to
ammeye rojina

khialet raahat Pegah joon . yek aalame saakhtam, kasi nist posteshoon kone! type kardan vaasam kheily darde sar daare. sa'at ha vaqhtam ro migire!
valy say mikonam roozy yek post dashte baasham
inshallah

سلام
من یه جا دیگه هم کامنت گذاشتم نمیدونم قانون بلاگ اسپات چیه و چطوری کامنتها رو نشون میده، پس دوباره میگم که عزیزم من بیشتر عکسها رو نمیتونم ببینم میشه یه کارش بکنید؟
باور کن مشکل از گیرنده من نیست
قربانت
بهار

شرمنده عزیزم دست من نیست. مخابرات زحمت فیلتر کردن عکسها رو میکشه! هیچ راه حلی هم نداره. هرچی باز هم دوباره آپلود کنم باز ممکنه فیلتر بشه. به همون شیوه ای که بقیه میبینند باید ببینی

طیبه جون سلام.من می خوام اینو واسه تولد مامانم درست کنم .خیلی خوشگله .فقط هی مشکل نه چندان کوچیک دارم.من 2 بار خواستم خامه فرم گرفته درست کنم نشد.طبق دستور مجله هنر اشپزی ولی نشد که نشد اطلا فرم نمی گرفت وچند نفر گفتن باید ابشو میگرفتم ولی اصلا ابی نداشت(شکلک گیج).من از این بسته صورتی ها گرفتم.چی کار کنم؟؟؟تا 24 اردیبهشت وقت دارم

دو تا از این بسته صورتی ها رو بریز توی یه ظرف فلزی بزرگ. حواست باشه آبش رو توش نریزی
بعد نصف لیوان شکر بریز روش و با چنگال مخلوطش کن به اندازه ای که حل بشه . تقریبا 10 تا 20 ثانیه
بعد بذار تو فریزر تا یخ بزنه
بعد از 20 دقیقه چکش کن و حاشیه هاش رو هم بزن و خلاصه باید یک مخلوط تگری مثل یخ در بهشت داشته باشی
وقتی خیالت راحت شد که کاملا یخ زده کار رو شروع کن
ظرفت باید به اندازه کافی بزرگ باشه. این مهمه
بعد با همزن برقی خوب بزن
ممکنه 5 تا 10 یا شاید 15 دقیقه طول بکشه
برای من 5 دقیقه و یا کمتره
البته بستگی به دمای اتاق داره
ولی سفت سفت سفت میشه
حتما اول با یک بسته از این خامه ها تمرین کن
یعنی یک بسته و ربع لیوان شکر
امشب یا فردا درستش کن ببینم چیکار میکنی
موفق باشی

سلام خانومی
میشه یه سوال نسبتا ابلهانه بپرسم؟
خب باشه میپرسم که دلت شاد بشه:)))))
خانومی این دسر رو چطوری برای مهمونام بکشم؟
سفته ؟ یا شله و وقتی از تو ظرف با این ترکیب رنگی زیبا دربیاد ولو میشه؟

واسه سروش که توضیح دادم
با یه قاشق خیلی بزرگ تو مایه های ملاقه باید بری تو ظرف ترایفل
از یه سمتش شروع کن برو پایین که تو همه ظرفهایی که سرو میکنی از همه میوه ها داشته باشی و قیافه ظرف اصلیت هم خراب و آش و لاش نشه
از کاسه های کوچولوی گل گلی استفاده کنی خوبه ولی اگه بلور هم بود اشکال نداره. مزه اش هم مثل یه کیک خامه ای میوه ای میشه که خیلی میوه اش بیشتره

عزیزم می‌شه بگی‌ ما که اینجا از اون خامه صبحانه صورتیهای خوشمزه نداریم چه جور خامه ایی باید استفاده کنم منظور همون ویپینگ کریم هست؟ آخه اینجا هزار جور خامه هست بیشترشون هم آبکی‌ هستن؟

آی حال میده یه جا زندگی کنی که هزار جور چیز از همه نوع باشه!!! من آخرش عقده کش میشم
آره عزیزم یه بسته ویپینگ کریم بخر بعد برای این ظرف گنده دو لیوانش رو لازم داری

سلام من نازنین هستم
تازگیها شروع کردم به درست کردن کیک
می تونم ازتون یه خواهشی کنم....
می خوام لطف کنین هر وقت دستور کیک یا غذایی خواستین بزارید تو وبلاگ به من به ادرس ایمیلم خبر بدین
و می خواستم بدونم از طریق میل می تونم باهاتون در مکاتبه باشم؟
ممنون
این آدرس ایمیلم هست
nazanin@abbaspour.net

در سمت راست صفحه یه گزینه هست به نام
Subscribe To
اگه ثبت نام کنید به محض پست یک رسپی جدید ، شما مطلع خواهید شد
تکنولوژی مشکل رو قبلا حل کرده
موفق باشید

طیبه جون من ترایفل رو درست کردم.
البته نه با این میوه ها بلکه موز و انبه و پرتغال ریختم. چون توت سیاه و توت فرنگی نداشتم.
خوب بود در حد یک تجربه اما چون پرتغال ها رو باید خیلی کوچیکتر برش میزدم یه کم بد بودن! اما دسر عالی و نامبر وانی بود.
یه تشکر ویژه هم برا آموزش خامه فرم گرفته که واقعا عالی بود.
برای روی کیک هم از همین استفاده کنم دیگه؟
و یه سوال دیگه: اگه بخوام داخل ترایفل کاسترد استفاده کنم یا ژله چه طوری باید باشن؟ یعنی بذارم ژله خوب سفت بشه بعد برش بزنم بریزم داخلش یا در حد سفیده تخم مرغ؟
چون این ترایفل که درست کردم خیلی خامه دار بود و زود دل رو میزد.
در کل خیلی دوست دارم چون باحالی. و واقعا تست شده مینویسی، نه الکی و رو هوا.

بهار جون دقیقا با هر میوه ای میشه درستش کرد
کاسترد و یا پودینگ باید سرد شده باشه
کیفیت پودینگ رو که میدونی...حتی وقتی که سرد سرد هم باشه باز هم روانه...اصطلاحا پودینگیه
:p

ژله رو باید بذاری ببنده و بعد تیکه های ژله رو توی ترایفل استفاده کنی
میتونی از دو رنگ متفاوت که توی میوه ها نداری استفاده کنی که خوشگل تر بشه

و کیک رو دقیقا میشه با همین خامه تزئین کرد چون خوب شکلش رو حفظ میکنه
تنها مشکل اینه که در برابر گرما مقاوم نیست و زودتر آب میشه

اگه بخوام در برابر گرما مقاوم باشه چیکارش کنم؟

برای ترایفل از پودینگ استفاده کن
برای کیک از باترکریم ایتالیایی

به به به به اين دختر درجه 1

عااالییییییییییییییییییییه ! من فقط ظرفش رو ندارم !
کاسه شیشه ای گنده دارم ... ولی حتما یکی از این ظرف ها میگیرم ... خیلی شیک تره!

سلام شف عزیزم

من یه مشکل خیلی بزرگ تو درست کردن خامه فرم گرفته دارم. یعنی دو راهی رو که امتحان کردم هیچ کدومش منو به خامه فرم گرفته نرسوند! دفعه اول پودر گیاهی شانتی (از محصولات دکتر اتکلر) استفاده کردم و دقیقن طبق دستور پیش رفتم اما به جای خامه به بستنی رسیدم! یعنی خیلی پفکی شده بود و اصلن نمیشد واسه تزئین ازش استفاده کرد. تا اینکه خواستم طبق دستوری که اینجا گذاشتی پیش برم و این کارارو کردم: یه پاکت خامه صورتی (مارک کاله با چربی30 درصد) خریدم و تو یه ظرف فلزی ریختمش(هیچی هم آب نداشت، غلیظ غلیظ بود) و روشم 4 قاشق پودر قند ریختم یه کم مخلوط کردم و گذاشتمش تو فریزر. بعد یک ساعت درآوردم ولی روش رگه های یخی نداشت، همون خامه سفت سفت شده بود، بعد چند ثانیه با همزن زدمش ولی هر چی بیشتر میزدم به جای اینکه فرم بگیره شل تر میشد، دوباره گذاشتم تو فریزر و بعد 3 ساعت دوباره زدم ولی باز هی شل تر میشد. (اینو هم بگم که دمای اتاق کاملن سرد بود حتی من زیر ظرف رو هم یه کاسه پر یخ گذاشته بودم)
علیرغم اینکه می تونم از خامه های آماده بازار بخرم ولی دوست دارم بدونم ایراد کارم چیه تا رفعش کنم. ممنون میشم اگه به صورت تصویری نشون بدی چطور خامرو فرم میدی عزیزم

خیلی عزیزی

اصلا نگران نباش هانیه جون

عکسهاش رو هفته قبل گرفتم

فقط میمونه تایپ کردنش ... که خدا کریمه

روشت اشتباه بوده. یه کم قلق داره که حتما کامل توضیح میدم. حتما میتونی خودت درست کنی. مطمئن باش

https://skydrive.live.com/?cid=2172bc176e9e469f&sc=photos&sa=572946424#!/?cid=2172bc176e9e469f&sc=photos&uc=1&id=2172BC176E9E469F!158!cid=2172BC176E9E469F&id=2172BC176E9E469F!769&sc=photos

من ظرف مناسب نداشتم لایه بندی نا مشخصه ولی من از میوه های مورد علاقه ام)موز. انبه. اناناس وتوت فرنگی
استفاده کردم و کیک ساده

باید بگم عالی بود با اینکه همه دوست
داشتن ولی در کمال شرمندگی نصف بیشترشو خودم خوردم
:P (

سلام طیبه جان وبلاگ خیلی خوبی داری
می خوام واسه فردا مهمونای 24 نفره ترایفل یا پارفی درست کنم می خوام بدونم میشه به جای خامه از ماست میوه ای یا برای ترایفل از ژله خورد شده و کاسترد یا حتی پودینگ ژلاتین دار بگذارم؟خامه نمیشه نباشه؟؟

راستی بستنی هم میشه بگذارم؟؟ ولی فکر کنم موقع سروباید درست بشه چون میوه ها تو فریزر یخ می زنن با بستنی!!

یادم رفت بگم ماه رمضونم هست!!!دوست دارم تو این گرما حسابی بچسبه

@ پریس:
ظرفش که مناسب بوده. واسه عکاسی هم باید میرفتی چند سانتی ظرف و عکس میگرفتی
در هر حال عالی شده. منم بودم نصفش رو خودم میخوردم
اصلاح میکنم... همه اش رو خودم میخوردم
@ سارا:
شرمنده که جوابم دیگه به درد شما نمیخوره. ولی چرا میشه از ژله و کاسترد استفاده کرد. ولی بنا به تجربه خودم... کاسترد باید شل باشه نه سفت و ژله خالی هم زیاد ترکیب خوبی نیست و بهتره خامه همراهش باشه. با بستنی اتحان نکردم ولی احتمالا باید کمی قبل از سرو مونتاژش کنید

مقش شب:

https://public.blu.livefilestore.com/y1pa47hBxBujwvSdDNW0AVhG2qYIGWCYirXFC_O6autgZFUBLz8niZh_qkG4JMd6uz9XuyRHXmG1CD_Vu19JmUB0w/DSC_7046.JPG?psid=1

بعد از این که موس هندوانه رو درست کردم، از کیکی که برای زیر موس درست کرده بودم کمی زیاد اومد و همینطور از خامه ای که برای موس فرم داده بودم. این شد که تصمیم گرفتم ترایفل اکسپرس درست کنم.

سریع و آوسن و راحت و خوشمزه.

دست شف درد نکنه.

واي واي چه اشتها آور
جام خاااااالي
ميگم مرواريد جون اين بري ها بلك كرنت هستن؟
سبزها خيلي سبزن چين؟

بله واقـــعا جاتون خالی بود.

اون سبزها کیوی هستن. میوه های دیگه اون وسها گم شدن، چون ظرفم کوچک بود.

اون سیاه ها هم این هستن:

http://en.wikipedia.org/wiki/Bilberry

این بلک کرنت که شما منظورتون هست رو من فکر کنم تا به حال نخوردم، ولی شکل برگهای بوته های بلک کرنت و این یکی بری که ما اینجا بهش

Heidelbeeren

با هم فرق می کنه

توی ویکپدیا هم نگاه کردم، دیدم فارسی اش رو نوشته

سیاه گیله

معمولا فصل این توت ها!! همونطور که خودتون هم می دونید تابستون هست، با این حال من توی فریزر معمولا یخ زده اش رو دارم برای روز مبادا. البته توی سوپرمارکت ها هست برای خرید، ولی من سعی می کنم اینجور میوه ها رو توی فصلش تازه بخرم، یا این که خودم برم پای بوته بچینم. چون اینجوری اش هم کلی کیف داره.

در ضمن چند روز پیش ها بالاخره دل رو به دریا زدم و مانگوی یخ زده هم خریدم. باید برم توی کارش ببینم مزه اش چطوره.

جالبه من اسمش رو نشنيده بودم. اما همينطور كه نوشته به بلوبري هم نزديكه
راستي من چندين ماك كمپوت مانگو رو امتحان كردم بدمزه بودن. اميدوارم شما از اين راضي باشيد

طیبه جان با کیک بعد از 24 ساعت لهیده و تخرمه نمیشه؟
ایده لیدی فینگر چطوره؟
میخوام رسمی باشه :) ممنونم

نه ضحی جان لهیده نمیشه
کیک هر چی بمونه بدلیل جذب خامه و اب میوه ها خوشمزه تر میشه

لیدی فینگر سریعتر له میشه ولی طعمش خوب میمونه میتونین امتحان کنین
فقط به نظرم باید کمی با اب میوه خیسش کنین
مخصوصا اگه اماده ای استفاده میکنین

خود شف بهتون جواب درستو میدن
من خودم چون درست کردم میدونم واسه کیک اتفاقی نمی افته

24 ساعت كه چيزي نيست
بيشتر هم ميمونه
تنها مشكلي كه براي كيكها پيش مياد اينه كه توي يخچال بو جذب ميكنن كه اگه خوب محافظت شده باشن پس مشكلي نيست

ليدي فينگر خيلي خوشگلش ميكنه

مرسی از لطفتون :*
من با لیدی فینگر درست کردم و شربت هم ندادم. اما چون کلا لیدی فینگرهام کمی خشک شده بودن شاید بهتر بود شربت میدادم. 
24 ساعت تو یخچال بود و اصلا بوی بد جذب نکرد و لهیده هم نشد. 
خیلی آسون بود و خستگی نداشت. 
من از خامه گیاهی استفاده کردم و هی به مهمونا میگفتم نگران نباشید. بخورید :دی
چیکار کنم خامه کمتری استفاده بشه. منظورم اینه که لایه ها چه جوری باشن که کمتر خامه بزنم؟
در کل همه خیلی پسندیدن. 
راستی این یکی از دسرهای مراسم نامزدی خواهرم بود :دی
شف جونم ممنونم

به به اين از اون عكسهاييه كه منو صدا ميزنه
جام خالي. انشالا سعادتمند بشن

بله ميتونيد يه كاسترد ساده يا ميوه اي درست كنيد و بين لايه ها استفاده كنيد تا خامه كمتري استفاده شه
من حتي ترايفل رو فقط با كاسترد هم درست ميكنم و واسه ماه رمضون دسر جالب و سريعيه

خوشمزه تر از اين نمى شه خصوصاً با هواى گرم بوشهر دستتان درد نكند

سلام.
عکساش بازنمیشه،با پی دی اف هم امتحان کردم نشد

بعد از مدت هاااااااااااااااااااااااااااااااا غیبت...
سلاااااااااااااااام
من این ترایفل رو درست کردم :دی
البته تو ظرف کوچیک.
و خوب به خاطر کوچیک بودن دهنه ش خیلی کار سخت شد. ولی در نهایت بی اندازه خوشگل شد :*
فقط چون هنوز خورده نشده و عملا مال مهمونی امشبه نمی دونم طعمش چه جوریه.
فقط من موقع درست کردن خامه فرم گرفته مشکل داشتم.
اولش که مارک پگاه گرفتم و اصن خوب نبود.
سری دوم کاله گرفتم غلیظ تر بود و بهتر فرم گرفت
ولی در کل هرچی زدم حجمش شیش برابر نشد!
به زور سه برابر شد!
:(
البته فکر کنم منم زود خسته شدم.
ده دقیقه بسه؟

مممم من یه کامنت گذاشتم. اومد؟؟؟

فکر کنم نیومد! :|
کلی داستان بافته بودما.
ولش کن حال ندارم دوباره بگم :دی


عزیز دلی شما طیبه جون با اینهمه هنرت.
همیشه هم منو نجات می دی:دی


اینم مشق امشب ما :)

Post a Comment

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...