2010/04/18

دویلد اگز



Deviled eggs دویلد اگز یکی از غذاهای معروف دنیاست که بیشتر در پارتی ها و مهمانی های رسمی سرو میشه. این غذا از تخم مرغ آبپز نصف شده ساخته میشه که زرده معمولا با خردل و فلفل و مایونز و بعضا ترکیبات دیگه مخلوط شده و توی سفیده جا میگیره. منشاء اصلی این غذا برمیگرده به "رم" ولی در تمام کشورها رایج شده و با نامهای مختلف شناخته میشه . مثلا در فرانسه با نام œuf mimosa مشهوره. این غذا رو به عنوان "ساید دیش" (غذای جانبی) و یا "اپتایزر" (پیش غذا) و یا "مین کرس" (غذای اصلی) سرو میکنند. معمولا به صورت سرد سرو میشه و در آمریکا به عنوان اردور اونقدر رایجه که حتی ظرفهای مخصوص دویلد اگز طراحی شده و به فروش میرسه. کلمه "دویل" یعنی شیطان. پس دویلید اگز یعنی تخم مرغهای شیطانی. ولی چرا به این غذا همچین اسمی نسبت دادند برمیگرده به قرن 18 و دلیلش اینه که توش از خردل و فلفل استفاده شده. پس شیطانی بودنش به خاطر تند و تیز بودنشه!

بذارید یه اعتراف بکنم.... من نمیتونم تخم مرغ آبپز بخورم. نه اینکه آدم بد ادایی باشم ، نه... از بچگی با خوردن تخم مرغ آبپز مشکل داشتم. یعنی همین که میخوردم حالت تهوع بهم دست میداد! الان که بزرگ شدم دیگه همچین مشکلی ندارم ولی فکر کنم از لحاظ روحی باهاش مشکل دارم. واسه همین باید کلی قر و فر بهش بدم که واسم جذاب بشه. و چون دویلد اگز تنوع زیادی داره و میشه به اشکال فانتزی ناز درش بیاری واسه یه بچه لوسی مثل من خوب جواب میده! (حالا یه مشکل دیگه پیدا کردم! از اونجایی که من بدنم همه چیزش با آدما فرق میکنه. قانونا تخم مرغ آبپز شکم رو قبض میکنه...واسه من روم به ديوار برعکسه!!!)


تخم مرغ 4 عدد
مایونز 1 ق غ
سس خردل 1 ق چ
نمک و فلفل





بهترین شیوه برای آبپز کردن تخم مرغ اینه که تخم مرغها رو توی آب سرد بذارید روی اجاق تا 12 دقیقه بجوشه. بعد زیرش رو خاموش کنید در ظرف رو ببندید و بذارید 2 دقیقه دم بکشه! بعد بریزیدش توی ظرف پر از یخ و آب سرد تا سرد بشه. بعد پوستش رو جدا کنید. متخصصین میگن که با این شیوه میشه تخم مرغ رو تا یک هفته توی یخچال نگه داشت بدون اینکه نوار سبز دور زرده ایجاد بشه!




حالا تخم مرغها رو از طول نصف کنید . ( تو این کار ظریف عمل کنید)






بعد زرده ها رو جدا کنید و سفیده ها رو توی ظرف بچینید






زرده ها رو با چنگال له کنید و مایونز و خردل و نمک و فلفل رو اضافه کنید






میتونید از مخلوط زرده با قاشق توی سفیده بریزید و یا با یه زیپ بگ سفیده ها رو پر کنید و یا توی زیپ بگ تون یه دونه ماسوره بندازید و شکوفه بزنید






اینطوری دیگه مجبور نیستید بعد قیف رو هم بشورید. فقط پلاستیکه رو که لیسیدید، میندازیدش دور!!!






من چند نمونه سروش رو که هر بار که ساخته بودم عکس گرفتم که مشاهده میکنید. این نمونه ساده شه که باز میشه روش فلفل قرمز و نعناع پاشید که سه رنگ بشه





و یا روش رو با خیار و فلفل و هویج و اینجور چیزا تزئین کرد





مدل سومی هم که توی عکس اول صفحه دیدید بدرد مهمونی تولد بچه ها ( یا بزرگترا!) میخوره. که به صورت قایق بادبانی درست میشه. برای اینکار به چند رنگ فلفل دلمه ای نیاز دارید





فلفل ها رو به 4 قسمت تقسیم کنید و بعد مثلثی مثل تصویر برش بزنید که بادبان قایق تون رو تشکیل میده .





یه مدل قایق بادبانی دیگه هم توی عکس میبینید .. اون قایقه با بادبان سبز. برای اون باید از قسمت قوسدار فلفل مطابق تصویر قبل برش بزنید و بعد با یه دونه خلال دندون روی بدنه قایق که همون دویلد اگز باشه سوارش کنید. (اگه تونستید توی بشقاب آبی رنگ سروش کنید که چه بهتر)

حالا هر بچه بد ادایی هم حاضره این تخم مرغها رو بخوره! نه؟

7 comments:

سلام.بازم من اومدم.چي؟از دست من كلافه شديد؟!!چرا؟اخرين كامنتم از پست قبل رو بخونيد.
خسته نباشي شف.ايده جالبيه.مخصوص روژينا

يه سوال:تپناد را چند روز ميشه نگه داشت؟

من چند ماه هم نگه داشتم توریش نشده

سلام. امروز ناهار اسپاگتي با سس راگو داشتيم. مقبول افتاد.من طعم سبزيجاتش رو بيشتر دوست داشتم انقدر كه ترجيح دادم گوشتهاش رو كنار بزنم.لازم به ذكر است كه شوهر پسند بود.با تشكر از شف كه من را از سس گوشتي خلاص كرد

امروز ناهار اسپاگتي با سس راگو درست كردم.جاتون خالي .مقبول افتاد.دفعه بعد گوشتش را كمتر مي كنم چون سبزيجاتش خوشمزه تره.لازم به ذكر است كه شوهر پسندهم بود.با تشكر از شف كه من را از سس گوشتي خلاص كرد

عالي بود
فردا مهمون دارم درست مي كنم حتما

 چه هنرمندانه آفرين بر شما

Post a Comment

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...