2010/04/27

بروسکتا



آب نداریم با ناله سودا کنیم! باز تابستون شد و قحطی آب شروع شد ( اینجا آب قطع نمیشه، قحط میشه!) و اینقدر بی آبی میکشیم تا همه ظرف تمیزامون تموم شه. من هم که اشتباها یه عالمه سینی کاپ کیک کثیف شده تو سینک جا گذاشتم (مگه چی درست کرده بودم؟ خوب معلومه دیگه... یه چیز فوق العاده خوشمزه! خیلی خیلی خوشمزه...حالا عمرا تا یک ماه دیگه نوبتش پستش برسه)
امروز که از ماموریت برمیگشتیم، دیدیم یه گنجیشکه داره خودش رو تو خاک میپلکونه! خیلی واسمون عجیب بود چون گنجشکها معمولا خودشون رو توی آب میندازن و بال بال میزنن... آخرش به این نتیجه رسیدیم که این بنده خدا داره تیمم میکنه! حالا اگه تا غروب آب نیاد ( که نمیاد) من هم باید بعد از دستشویی تیمم کنم.
ظهر از "کنگان" خیلی دیر رسیدم خونه و گشنه ام بود... آب هم که نبود. پس به سرم زد بروسکتا درست کنم چون همه چیزش رو تو خونه داشتم و ظرف زیادی هم کثیف نمیکنه.

یه ضرب المثل ایتالیایی هست که میگه : " یه دختر کدبانو همیشه سه چیز تو آشپزخونه اش داره. پنیر خوب ، گوجه فرنگی خوب و ریحون خوب". من هم که یه کدبانوی ایتالیایی خوبم و همیشه هر سه تاش رو تو یخچال دارم! شاید درست متوجه نشید من چی میگم. ولی اکثر غذاهای ایتالیایی این سه تا رو توش داره. و روغن زیتون و پاستا البته! من فرصت نکردم زیاد غذای ایتالیایی واسه تون پست کنم (درست کردم ولی فرصت نکردم تایپشون کنم) ولی تو برنامه ست. پس به زودی متوجه میشید که منظورم چی بود. حالا شما عجالتا منو یه دختر خوب ایتالیایی فرض کنید تا بعد....

Bruschetta بروسکِتا ( با تشدید روی ت) یک نوع اپتایزره که از گریل کردن نون و بعد مالیدن سیر و ریختن روغن زیتون روش تشکیل میشه. بروسکتا معمولا با تاپینگهای مختلف پوشونده میشه مثل : فلفل قرمز، گوجه فرنگی، سبزیجات، حبوبات ، گوشت و پنیر. ولی معمولا تاپینگ کلاسیکش ، گوجه فرنگی و پنیر و ریحونه و بعضا پیاز و ماتزارلا.




ابتدا با بریدن باگت شروع میکنیم. ولی اریب ببرید که اسلایسهاتون خوشگلتر و ایتالیایی تر بشه. (باگت رو بذارید حداقل یک روز بمونه که خوشگل برش بخوره) با همین زاویه ای که میبینید و به ضخامتی که میبینید. پس مثل "کراستینی" نازک نگیریدش





بعد با برس روش روغن زیتون بمالید. اگه برس ندارید، یه ترفندش اینه که یه حبه سیر رو بزنید سر چنگال و بزنید توی روغن و بعد بمالید روی نون (هر دو طرف)





ظرف گریل تون رو بذارید تا داغ بشه. وقتی به حرارت مناسب رسیده که اگه دستتون رو یک سانت بالای ماهیتابه بگیرید بیشتر از 2 تا 3 ثانیه دوام نیارید (حالا ببینید من چی کشیدم تا این عکس رو گرفتم!)




بعد نون ها رو گریل کنید تا برشته و کرانچی بشه. تقریبا یک دقیقه هر سمت




یه حبه سیر رو نصف کنید و روی نونها تا هنوز داغ هستند بمالید. همین که یه بار بمالیدش کافیه. گرمای نون، روغن و عطر موجود در سیر رو جذب میکنه و نونتون خوش طعم میشه ( جالبه که سیره مثل اینکه رنده شده باشه...کم کم آب میره و نابود میشه)




بروسکتای شما تا اینجا آماده است . من از تاپینگ کلاسیک استفاده کردم. یعنی گوجه خورد شده، پنیر و ریحون. روش هم چند قطره آبلیموی تازه و نمک و فلفل سیاه 




حالا اگه دنبال یه شام سبک و سریع و سالم میگردید، این گزینه خوبیه و اگه بخوریدش باورتون نمیشه که با این مواد ساده چه طعم جالبی تولید شده. البته این رو هم بگم که در نهایت موقع سرو باید کمی روغن زیتون خالص ( ایکسترا ورجن آلیو اویل) روش بریزید که من اینبار حذفش کردم ولی باز هم طعمش رو بهتر میکنه.
بروسکتا رو میشه به عنوان پیش غذا توی مهمونی سرو کرد.

دیگه آب خوردن هم تموم کردم و برای رفع عطش به هندونه روی آوردم. حالا منتظر عواقبشم. بای

33 comments:

salam
man az weblogetoon kheili khosham oomad. age ejaze bedid mikhastam linketoon konam.

سلام طيبه جون
خيلی خوشحالم که دوباره سيستم ريپلای برگشت :)
ممنون از اين رسپی جالب و ساده. به نظرم خيلی کاربرديه انشاالله به زودی درست می کنم.
فقط يه سئوال: برای گريل کردن می شه از ساندويچ ميکر استفاده کرد؟ البته نه از اون گريل ساندويچ سازش.

يه سئوال ديگه هم. من ساندويچ پين ويل درست کردم
خيلی خوشگل شد. مرسی
فقط مشکل اين بود که پنير گودای من (کاله) جنس خشکی داشت و موقع پيچيدن ساندويچ کلی ترک برداشت و بنابراين ساندويچ ام به شکيلی مال شما نشد. گذشته از اينکه اونقدر که توی تصوير شما به نظرمی رسيد زرد هم نبود. در ضمن خيلی ام شور بود
شما چه مارک پنيری استفاده می کنی؟

@:new cookery:
اجازه ما هم دست شماست
مرسی شما لطف دارید


@ ضحی :
نه تنها ساندویچ میکر و یا پنینی میکر، بلکه از تستر و یا برویلر هم میشه استفاده کرد
و یا فر... کافیه مرتب چکش کنی و تا برشته شد ، پشت و روش کنی
من معمولا از تستر آونم استفاده میکنم. در هر دو صورت خوب میشه. ولی میخواستم شیوه گریل رو هم توضیح داده باشم

خیلی عجیبه!!! روش نوشته بود پنیر ورقه ای تست؟ چون اینقدر رنگش زرده که به نارنجی میزنه. و حسابی هم نرمه... فقط کافیه ده دقیقه قبل از فریزر درش بیارم و بعد نرم نرم نرم میشه
حالا یه مارک دیگه هم هست به نام
happy cow
که پنیر فراوری شده است و مزه این پنیر مثلثی ها رو میده ولی ورقه ایه. اون هم خیلی خوشمزه اش میکنه. نمی دونم طرف شما هست یا نه ولی اینجا خیلی راحت پیدا میشه
. ولی رنگ زرد فقط مخصوص همون پنیر تسته است
بگردی پیدا میکنی

مممممممممممممممم
من عاشق نون سیر دار هستم
رسپی جالبی بود حتما درستش میکنم
سری بهم بزن
خوشحال میشم عزیزم
الهام

تمپلت جدید مبارک
جالب شده

سلام به همگي و سلام به شف عزيز.قبل از همه چيز بگم كه اوون چيزي كه شف ساخته بود و من هم تست كردم خيلي عالي بود.كيك كاملان تردي رو در نظر بگيريد كه تركيباتش شكلات و رطب و فندق باشد.اسم فنيش يادم نيست ولي مزه اش هنوز زير دندوونمه.!!خوب راستش براي من مزه غذا از اسمش خيلي مهمتره!راستي مهندس من هر جا كه بود دنبال توت فرنگي گشتم{از زماني كه ميلك شيك توت فرنگي درست كردي}اما گيرم نيومد!!

اي بابا دستم تاول زد از بس كامنت گذاشتم و سر كار شدمهمه مراحل انجام ميشه ولي از كامنتم هيچ خبري نيست!!!.اون چيز خيلي خيلي خوشمزه يه چيزي تو سايز كاپ كيك بود .خيلي لطيف و خوش عطر و بو از طعم و مزه كه ديگه نگو.تركيباتش رطب وشكلات و فندق.فقط نميدونم چرا اسمش يادم نمياد ولي مزه اش هنوز زير دندونمه!!

مرسی
خدا بده برکت تو اینترنت چیزی که فراوونه قالب جدیده!

:p
حالا سعی میکنم تا چند روز آینده تایپش کنم

میگم مگه تو باز مشکل کامنت داری؟
شاید از اینترنت ایکپلوررته! با فایر فاکس یا اپرا یه تست کن ببینم چی میشه

منم در به در دنبالش میگردم میخوام باهاش کیک درست کنم ولی فقط چندتا بسته توت فرنگی سیاه و بد ترکیب توی ونوس پیدا کردم
باز اینجا داره محرومیت خودش رو نشون میده
اگه تا هفته دیگه توت فرنگی گیر نیاوردم میرم یه گیوتین میخرم

mersi
خدا بده برکت تو اینتر نت پره از قالبهای جدید
هه هه هه....

سلام
خيلي خوبه كه اينجوري توضيح ميدي.چيزي از قلم جا نميمونه.
راستش كل مطالب وبلاگو دانلود كردم.

پست "باتر كريمو" كه خوندم نوشتي با اين كرم ميشه تصاوير كارتوني رو روي كيك كشيد.ميشه آموزش اين تصاوير كارتوني را بزاري؟؟لطفا؟ و اين كه كلا توضيح بدي با چه روشهايي ميشه روي كيك ترسيم كرد (خامه شكلات كرم...) هر روش رو كامل توضيح بدي معايب و محاسن هر كدومشو بگي و اين كه چه روشي براي ترسيم روي كيك از همه بهتره
(منظورم نقاشي روي كيك هست مثلا يه هواپيما اگه بخوام بكشم چه جوري بايد بكشم يا مثلا يه تصوير از تام و جري)

ميدونم زيادي وقتگيره. شايد يه زماني كه وقت آزاد داشته باشي بشه.

ممنون براي زحمتي كه اينجا ميكشي
بوس بوس هوارتا

چشم همه اینا رو انجام خواهم دارد ولی متاسفانه چون شاغلم خیلی کم فرصت واسه تزئین کیک دارم. ولی انشالا درست کردم حتما کامل توضیح میدم

ولی یه توضیح کوچیک بدم... اگه نقاشیت خوبه، کافیه باترکریم رو با قیف روی کیک کار کنی. راحت میشه هر فرمی بهش داد
از کار کردن با خامه خیلی راحت تره

شکلات رو باید رنگ مخصوص کندی ملتینگ داشته باشی که رنگش کنی و بعد روی کیک کار کنی

و یا شیوه ترنسفر که باید با کره کاکائو و رنگ پودری کار کنی

ولی باز هر جور هم که با خامه یا کرم یا شکلات کار کنی باز هم کار با فوندانت یه چیز دیگه است

اگه حوصله داشته باشی و صبر و تحمل بسیار زیاد....من هر وقت تونستم در آینده ایی نه چندان نزدیک اگه زنده بودم آموزش کامل میدم

مقش شب:

http://pgy7dq.blu.livefilestore.com/y1p22vTebKD4lO5a3iVDbnDLN-ECzePYUfd3wuJ6Rwg8BEVIy5wLYNoJP7_iMXQo36WBL3aLhCv5tZC5kj8b78qVHRBbeHXlABw/%D8%A8%D8%B1%D9%88%D8%B3%DA%A9%D8%AA%D8%A7.JPG?psid=1

توضیحش رو هم یک بار دیگه اینجا کپی می کنم:

فکر می کنید در مورد مزه چیزی که توش سیر، ریحون، گوجه فرنگی، آبلیمو و روغن زیتون داره، باید توضیحی داد؟!!

درست حدس زدید، عالی بود.

دست شف جون درد نکنه.

تازه اون هم با ریحون خونگی!!!! به نظر من هم از اون غذاهای سبک و خوشمزه است
دست شما درد نکه مروارید جون

گلم هر زمان فرصت داشتی یه رسپی واسه نون سیر بهم میدی؟

آخه اینجا گود فادر فقط بهترین مدلش رو خوردم تا حالا

ترکیباتش از یه نون فانتزی نرم (متشکل از سبزیجات ؛ سیر؛ پاپریکا )که اصلا کرانچی نیست )ابعاد مربعی در یه طرف مستطیلی که روش سس سفید و کره پنیر موتزارلا و گودا ریختن .

اما یه مدل دیگه اش که اکثرا تو نت دیدم یا اینجا خوردم نون تست یا باگت اریب شده کرانچی شده اس که کمی طعم سیر داره و کره همین والسلام !

حالا تو یه خط هم ترکیباتش رو بگی دستم میاد
البته هر زمان که حالشو داشتی
نمیخوام اذیت بشی

فرنچ لوف یک عدد
کره 1 لیوان
سیر 4 عدد
پیازچه 4 ساقه
مایونز نصف لیوان
چدار رنده شده 4 لیوان
پارمزان نصف لیوان
نون رو از طول نصف کن بعد از عرض نصف کن
مایونز و پیازجه خورد شده و 1 و نیم لیوان چدار و پارمزان رو مخلوط میکنیم میذاریم یخچال
کره رو ذوب میکینم ربع سیر خورد شده رو توش میریزیم
یک تکه نون رو توش گریل میکنیم تا همه کره رو جدب کنه
ظرف رو تمیز کرده و بقیه رو هم گریل میکنیم
از مخلوط روی نون ها ریخته و توی تستر آون و یا با شعله بالای فر 220 درجه س 10 دقیقه قرار میدیم تا پنیر ذوب شه



یا اینکه صبر میکنیم تا من یه روزی درستش کنم

واااای کلی بود همش دلم میخواست بپرسم منتهی خجالت میکشیدم اذیتت کنم

مرسی خیلی مرسی
شف جونم
راستی گرفتنش دلیل نمیشه تو صف منتظر نمونماا
آخه چیزی که شما درست کنی یه چیزه دیگه اس

نه شما درست کن... بعد من سر فرصتی از خجالتتون درمیام

مقش شب:
http://cid-047232219e443e4b.photos.live.com/self.aspx/%da%a9%d8%a7%d8%b1%da%af%d8%a7%d9%87%20%d8%a2%d8%b4%d9%be%d8%b2%d8%b3%d8%a7%d8%b2%db%8c/%d8%a8%d8%b1%d9%88%d8%b3%da%a9%d8%aa%d8%a7.JPG

البته من از پنیر خامه ای و پنیر کممبر استفاده کردم، ریحونم هم کم بود زدم تو پنیرها و روی گوجه ها هم پنیر پارمزان ریختم :دی
دست شف جونم درد نکنه، بسی چسبید

نظر منم اینه که خیلی چیز ساده و خوشمزه ایه. نوش جان ضحی جون

http://www.bilder-space.de/bilder/88196f-1284147045.jpg

تلفیق بی نظیریه نون و پنیر و ریحون و گوجه

عالی بود شف عزیز

http://1emqog.blu.livefilestore.com/y1pjNOOqbK-JJAGeF_K4inAgZWPkcb21WsqXeQRKw_r2zBI6G9FR_9O-sBSLUclnzTlySWNWtMxD3WVRnkFEZotyHT2WiLiZRD3/%D8%A8%D8%B1%D9%88%D8%B3%DA%A9%D8%AA%D8%A7.JPG?psid=1

ستایش جون . نازنین جون...لذت بردم مرسی
واقعا بروسکتا رو دوست دارم

http://cid-a642d1022ce2d3a8.photos.live.com/self.aspx/%da%a9%d8%a7%d8%b1%da%af%d8%a7%d9%87/P1010456.JPG#resId/A642D1022CE2D3A8!196
عالی بود
از این به بعد منم دوسش دارم

بله واقعا سبک و فرشه
خیلی خوشگل شدن سلیمه جون . احسنت

طیبه خانوم، ممنون از دستور خیلی عالی که نوشتین. فقط یه چیزی به نظرم اومد، فکر میکنم تلفظ درست غذا، بروشتا باشه :)

من به دفعات تلفظش رو توی برنامه های تلویزیونی دیدم
یه لینک میذارم که خودتون هم گوش بدید و تصمیم بگیرید
http://www.forvo.com/word/bruschetta/#it

https://skydrive.live.com/?cid=2172bc176e9e469f&sc=photos&sa=572946424#!/?cid=2172bc176e9e469f&sc=photos&uc=1&id=2172BC176E9E469F!191!cid=2172BC176E9E469F&id=2172BC176E9E469F!770&sc=photos

یامیییییییییییی
مرسی عالی بود

خیلی زیباست
و عجــــــــــــــــــــــــــــــــــــــب نونی

یه مدل دیگه هم داره به نام بروسکتا پومپی که اول مخلوط گوجه فرنگی + سیر + پیاز + روغن زیتون + پستو را روی نون قرار می دن و بعد روش پنیر موتزارلا می ریزن و میذارن تو فر.
p.s. I'm not sure if you can find Pesto sause in Iran or not, but obviously you can make it yourself at home ;)

دستور پستو در وبلاگ موجوده:

http://www.cheftayebeh.ir/2010/02/blog-post_27.html

بله من چون عاشق پستو هستم مرتب اين مدل رو واسه خودم درست ميكنم
مرسي

Post a Comment

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...