2010/04/11

شامی نارنجی



این یکی رو خیلی دوست دارم. هر کسی خورده امکان نداشته نپرسیده باشه: " چه خوشمزه است! توش چیه؟"... و بعد که جواب میدم: " عدس قرمز و هویج" تعجب میکنند. آخه نه مزه عدس میده نه مزه هویج! طعمش خیلی خوبه. چند سال پیش یادم نیست چی سرچ میکردم که رسپیش رو پیدا کردم و امتحانش کردم و عالی از آب در اومد. از همه اش بهتر طعم کرانچی اون کاور کنجدیشه! زیر دندون قرچ قرچ میکنه و احساس خوبی به آدم دست میده!



عدس قرمز 125 گرم
پیاز 1 عدد
هویچ ریز رنده شده 250 گرم 
بنیر چدار رنده شده 100 گرم 
آرد سوخاری 150 گرم
کنجد 35 گرم ( ولی من خیلی بیشتر ریختم. تقریبا نصفی آرد نصفی کنجد
تخم مرغ 2 عدد







عدس رو با دو لیوان آب بذارید بپزه تا نرم بشه.هر از گاهی هم بزنید که ته نگیره. اگه آبش کم شد بهش آب اضافه کنید. ولی در نهایت نباید آب داشته باشه(مثل توی تصویر) .بذارید سرد شه. حالا با پیاز رنده شده و هویج رنده شده و چدار رنده شده و 40 گرم از آرد سوخاری و نمک و فلفل میکسش کنید.






مخلوط کاملا نرمی بدست میاد ولی اونقدر خمیری نیست که بتونه به تنهایی فرم خودش رو حفظ کنه







کنجد و آرد سوخاری رو مخلوط کنید و تخم مرغها رو هم با 2 ق غ آب توی یک کاسه بزنید تا یکنواخت بشه.







با یک قاشق غذاخوری، یک قاشق از مخلوط کف دستتون بریزید و گلوله اش کنید ( اگه دستتون رو مرتب خیس کنید ، به دستتون نمی چسبه) و بعد توی تخم مرغ بغلطونید و بعد هم توی کنجد. کمی با کف دست بهش فشار بدید که پهن بشه. همه رو توی یک سینی که کاغذ روغنی کفش گذاشتید بچینید و برای نیم ساعت توی فریزر بذارید. میتونید در همین مرحله چندتا چندتا توی زیپ لاک بسته بندیش کنید و فریز کنید برای هر موقع که عجله داشتید و وقت غذا ساختن ندارید. خیلی راحت از فریزر در آرید و مستقیما توی روغن داغ سرخش کنید و نوش جان کنید)






حالا با رو غنی که حسابی داغ شده، روی حرارت متوسط سرخشون کنید. هر طرف 3 دقیقه. تا زمانی که طلایی بشن






نارنجی شدن این کلوچه های نارنجی به خاطر نارنجی بودن هویج، نارنجی بودن عدس قرمز ، نارنجی بودن پنیر چدار و بالاخره نارنجی بودن کنجد تست شده است... واسه همین اسمش رو گذاشتم شامی نارنجی

درستش کنید که اگه نکردید از کفتون رفته! شدیدا توصیه میشه..... راستی اگه استعداد "چاپستیک" دست گرفتن دارید حتما با چاپستیک بخوریدش که مثل من احساس توی ژاپن بون بهتون دست بده! آخه این شیوه سرخ کردن غذاها با کنجد ، مخصوص ژاپنی هاست! خلاصه چاپستیک دست گرفتن رو یاد بگیرید!

37 comments:

بابا خارجي!!!!با كلاس!!!
ترازوم رو هم با اجازه شما گزاشتم روي كابينت.همون روزهاي اول شروع وبلاگ همسرم كه هميشه واسه اين چيزها دست به جيبه منو بردمغازه زالي و ... .فعلا" كه من هم مهمان دارم هم فكر اسباب كشي پس اينقدر منو زجر نده!!!!راستي خيلي وقته از سراشپز سوشيانت خبري نيست.اها...ي كجائي؟بعيد ميدونم مرجعي بهتر پيدا كرده باشي؟!!!

مهمون؟ الان؟ چرا؟
آره خودم هم تو فکر بودم که آقای سوشیانت چرا ناپدید شده. هر جا هست خوش باشه

میبینم که درو کردی میشا جان!!! پس بگو ... دیروز 600 تا پیج لود داشتم، شما بودید!!!! موفق باشی عزیزم

سلام.
خيلي دلم ميخوات كه دسرت رو تست كنم.حيف كه سرم شلوغه.باشه براي دسر بعدي

سلام.من اومدم.کم کم سوالامو شروع کنم؟؟
می شه در مورد پنیر ها یه کوچولو توضیح بدی؟
مثلا این پنیر چدار یاپارمزان یااون پنیره که زرد بود تو اون دستوره که نون بود کاهو و ژامبون.یه پنیر زرد داشت الان یادم نیست اسمش چی بود خیلی خوشگل کرده بود رول ها رو
از اونجایی که خودم بلد نیستم میترسم برم بپرسم از سوپریها
شکلک خجالت زیاد

اصلا نگران نباش عزیزم آبروت جلو هیچکس نمیره چون مغازه دارها اسم خیلی از چیزهایی رو که دارند رو بلد نیستند (قبول نداری از صدیقه بپرس! یه بار شوهرش رو فرستاده بوده واسه پنیر چدار بعد طرف واسه اش توضیح داده که چدار یه "مارک" مواد غذاییه نه یه نوع پنیر!!!) بیسوادی تو ایران غوغا میکنه! یا حداقل تو شهر ما! خلاصه اینکه باید خودت روی بسته رو بخونی و به مغازه دار بگی "آقا از اینا میخوام" ولی در مورد چدار باید بگم که من عکس قوطیش رو پست کردم. قوطی آبی رنگ با مارک "کرافت" توی فروشگاه ها باید بتونی پیدا کنی. پنیر پارمزان رو با مارک "کاله" اگه توی تهران باشی که حتما گیرت میاد توی شهرهای دیگه نمیدونم. ولی توی شهر ما اصلا پیدا نمیشه. پنیر سومی که پرسیدی اسمش پنیر "گودا" است و باز با مارک " کاله" در بازار با عنوان "پنیر ورقه ای تست" در یخچالهای مغازه ها در سکشن پنیر پیتزاها و خمیر پیتزا ها میتونید پیدا کنید

وای ممنونم طیبه جون.خیالم راحت شد.پس این پنیر که ورقه ایه به عنوان پنیر پیتزا ورقه ای می دن همون پنیر گودا ست(من همیشه شیراوران میگیرم سفیدهه از این به بعد کاله میگیرم چون عاشق رنگش شدم.واسه اون 2تای دیگه هم باید روی بسته رو بخونم درسته؟؟ببخشید یه چیز دیگه هم بپرسم.من از این قالبها واسه کتلت دارم یه بار استفاده کردم از تن قالب در نمی اومد که بیافته تو روغن.تو دستور همبرگر بود اگه اشتباه نکنم ازش استفاده کردین.این قالبها قلق خاصی داره؟بعد یه چیز دیگه این عدس قرمز نایابه؟من ساری هستم.چند جا پرسیدم عین خنگا نگام میکردن(مرسی که اینقدر سریع جواب میدی و ببخشید اینقدر سوالام زیاده)

کاله پنیر ماتزارلا هم داره که ورقه ای سفید رنگه ولی پنیر ورقه ای تستش زرد رنگه

اگه چسبید با چاقو به موازات قالب بزن زیرش تا ازش جدا شه. ولی میتونی قبلش قالبت رو چرب کنی. من معمولا با چاقو کار میکنم ولی حواست باشه که فرمش عوض نشه. یه کار دیگه هم میشه بکنی که به همون شکل که به قالب چسبیده با دسته اش توی روغن 10 ثانیه نگهش دار بعد یه تکون کوچولو بهش بده خودش جدا میشهمن این کار رو جدیدا انجام میدم ولی مواظب باش دستت نسوزه

اینجا توی مغازه های ادویه و حبوبات فروشی به صورت فله موجوده ولی من نمیخرم چون وقت عدس پاک کردن ندارم. من معمولا بسته بندی شده اش رو از فروشگاهها میخرم. توی سوپرمارکتها در سکشن ماکارونی ها و حبوبات میتونی پیداش کنی. اینجا من با مارک "زیست غذا" میخرم ولی فکر کنم بتونی با مارک "گلستان" هم پیدا کنی
اگه تا به حال ندیدی، این عدس رنگش نارنجیه ولی تو دنیا با نام عدس قرمز معروفه

طیبه جان سلام
من به تازگی وبلاگت رو پیدا کردم. غذاهات فوق العاده خوشمزه به نطر میرسند. چند روز پیش همین شامی نارنجی رو درست کردم. مایه اش خیلی شل بود. گداشتمش توی سبد تا کمی آبش بره. وقتی هم که توی تابه گداشتمش به خاطر آب شدن پنیر خودش رو ول کرد. اصلا به ضخامت و خوش فرمی مال شما نشد. به طور هم زیر و روش کردم. ولی فوق العاده خوشمزه بود. میشه علتش رو بهم بگید؟

کتلت های خارجی ها مثل ما سفت نیست و شل تره به همین دلیله که دورش از "کرام" استفاده میکنند که خودش رو بگیره. پس کلا نرمه و دقیقا به همین دلیل میذاریش توی فریزر که مثل سنگ سفت بشه
و اما اینکه چرا شل شده بوده... احتمالا عدست به قوام لازم نرسیده بوده. اصلا اشکالی نداره عزیزم مهم اینه که طعمش خوب بوده. تجربه از همین چیزا به دست میاد. دفعه بعد عدست رو سفت تر بردار. آب پیازت رو هم کامل بگیر. هویجت خوب ریز رنده بشه
ولی در مورد پنیر... چدار دیرتر از ماتزارلا ذوب میشه و اگه توی فریزر شامی هات مثل سنگ سفت شده بودند تا زمانی که کاورش داشته کرانچی میشده امکان نداشته پنیرت ذوب بشه. فقط نرم و به قول ما انگلیسیها " اووی گووی" میشه و توی دهن آب میشه. یه دلیلی که پنیرش ازش میزنه بیرون اینه که کاورت خوب کلفت نیست. پس اگه دور شامیها لایه ضخیمی از تخم مرغ و آرد و کنجد بگیره هرگز
پنیر بیرون نمیزنه و داخلش ذوب شده باقی میمونه
البته من برام پیش اومده که در ساختن "کراکت" پنیرش بیرون بزنه ولی توی این مورد هرگز پیش نمیاد

نتیجه کلی: پوره عدس باید غلیظ تر باشه
پیاز آب نداشته باشه
هویج ریز رنده شده باشه
پنیر تازه از یخچال خارج شده باشه
آرد سخاری (با کیفیت خوب) به اندازه کافی اضافه شده باشه
کاور دو لایه اجرا بشه
شامیها خوب توی فریزر یخ زده باشه
حرارت روغنت بالا باشه

امکان نداره خراب شه
دوباره امتحان کن
موفق باشی

طیبه عزیز سلام
ببخشید یه سوال دیگه تو این دستور پنیر چدار جایگزین دیگه ای نداره؟اخه من دسترسی ندارم
ایلا

پارمزان...و یا گودا
ولی طعم چدار خیلی بهتره

این پنیر ورقه ای تست کاله هم رنگش خوب زرده...طعمش هم خوبه

شف جون عزیزم یه سوال دارم در مورد پنیر گودا. تو بازار گودا کاله قالبی هستش که باید رنده بشه و خیلی خوشمزه ست و طعمش با این ورقه ای زرد رنگها فرق فوکوله.یعنی خیلی خوشمزه تره. عزیزم میخواستم بدونم شما امتحان کردی؟ نمیدونم چرا با وجودی که به یه اسم و یک کارخونه تولیدش میکنه انقدر طعمش متفاوته .عزیزم شما آرد سوخاری هاتی کارا برای گلستان رو تست کردی؟ به نظر من خیلی خوش عطر و مزه ست. و اینکه من فکر میکنم پنیر پارمزان میتونه جایگزین خوبی برای چدار باشه. پارمزان هم خیلی خوشمزه ست.

من عاشق پارمزانم. گودا هم دوست دارم و عالیه و از هر دوش داداشم واسم از تهران آورده.بلو چیز و کمامبرت هم خیلی خوشمزه است. اینجا هیچ کدوم از این پنیر ها وجود نداره. در هیچ جای شهر هرگز هیچکدوم رو نمیشه پیدا کرد. حتی سفارش هم دادم فروشنده ها نمیارن! آرد سوخاری گلستان هم ندیدم. ظاهرا بوشهر جزء ایران به حساب نمیاد!!!!! ما اگه اجناس قاچاق نبود از گشنگی میمردیم
:p

راستی این پنیر ورقه ایه گودای تنها نیست. ترکیبی از گوداست. واسه همین طعمش فرق میکنه

شف جون عزیزم! مرسی که جواب دادی. عزیزم آدرس بده خودم برات پست میکنم. بندر یه چیزایی پیدا میشه. بی تعارف میگم.خیلی دوستت دارم.

قربان محبتت آزاده جون

سلام
من چند وقتي هست كاراتون رو پيگيري مي كنم. واقعا خسته نباشيد. ديش شامي نارنجي درستيدم. اولا كه خيلي چسبناك شد. حتي آب هم جواب نمي داد. بعد هم توي روغن باز شد. ولي خيــــــــــــلي خوشمزه بود. دليل اين سوتي ما چي هست آيا؟

پیشنهاد میکنم بذارید آب عدس توی صافی بچکه که خشک شه
یا اینکه روی حرارت بذارید تا کاملا آبش خشک شه
آرد سوخاری بیشتری اضافه کنید
من بارها درستش کردم. قانونا نباید وا بره
ایشالا دفعه بعد درست میشه
موفق باشید

طیبه جون من این غذا رو درست کردم.مزه اش که عالیه ولی گلوله های شامی من از عرض ترک می خوردن (البته زمان سرخ کردن)

یه کم عدس رو خشک تر بگیرید (یعنی آبش بیشتر گرفته شده) اینطوری دیگه ایشالا ترکی هم روش ایجاد نمیشه. اون به دلیل شل بودنشه که اینطوری میشه ولی در عوض شامیها تردتر میشن

سلام
من کلیه دستورات را رعایت کردم
آب عدس و پیاز رو هم گرفتم و تمامی وزن ها هم دقیق بود
اما توی روغن اصلا مغزش نمی پزه و خام می مونه
خیلی براش زحمت کشیدم
واقعا ازتون گله دارم

@ Fariba joon
فریبا جون از کی گله داری عزیزم
طیبه جون لطف میکنن و تجربیات خودشون رو در اختیار ما میزارن
ولی خوب اگر شما تازه کار نباشید میدونید که خوب درآوردن یک غذا یا شیرینی به عوامل مختلفی بستگی داره حتی شعله گاز شما در غذاتون تاثیر داره
ولی چرا خام بوده آخه عدس که پخته هویج هم رنده شده چیز خاصی توش نداره که نپزه
البته جسارت کردم ولی چون خودم این غذا رو درست کرده بودم ونتیجه اش رو دیده بودم جوابتون رو دادم
امیدوارم دفعه بعد خوب بشه.ناامید نشو عزیزم

@ فریبا:
مواد شامی پخته شده است و نیازی نیست که در روغن هم دوباره پخته شه. سرخ شدنش توی روغن برای ایجاد کاور کرانچیشه. و در ضمن باید بگم که دمای روغن توی مغز پخت شدنش تاثیر داره
من این شامی رو خیلی دوست دارم و بارها درستش کردم و خوشمزه شده
در هر حال متاسفم که باعث ناراحتی تن شده

با تشکر از سیمین جون. بله ایشون در مورد دمای روغن کاملا صحیح فرمودن. تاثیر فوق العاده ای روی نتیجه نهایی میذاره

inam az shami narenji man
http://www.up.mihancamp.com/images/undqsxwswbzlkydlif0.jpg

inam link dastor
http://cheftayebeh.blogspot.com/2010/04/blog-post_4920.html
shef jan dastet dard nakone vaghean khoshmaze bod

احسنت. ميبينم كه شامي ها عالي شدن و خوب فرمشون رو حفظ كردن
من هنوزم ميگم عاشق طعمش هستم
كارتون عاليه

سام و عرض ادب خدمت طبيه عزيز:
ديشب كه اين شامي هارو درت كردم تجربه جالبي به دست آوردم كه شايد براتوون مفيد باشه.كامنت هاروكه ديدم اكثرا نگران شل بودن و وا رفتن شامي ها بوديد.من آب پياز و عدس رو كه گرفتم، علاوه بر اوون از تفاله هويج آب گرفته استفاده كردم .شامي هام خيلي راحت و بي دردسر و بدون چسبندگي برا سرخ شدن حاضر شدن.
.
.
.
يه سوالم دارم :در كنار اين كه مزه فوق العاده اي داره اما يه مزه تند و تيزي توش كم داره يه چاشني يا سسي بايد به رسپي اضافه شه.البته طبيه جوون ببخشيد كه جسارت كردم.نظرشما چيه؟

تشكر ميكنم از ارائه تجربه تون

خب بله هم ميشه توش ريخت هم ميشه كنارش از انواع سسها استفاده كرد. اين ديگه بستگي به ذائقه داره
خوبي غذاها اينه كه برعكس شيريني ها چون حساس نيستن ميشه توشون تغييرات زيادي داد

مشق شب:

شامی نارنجی دال عدس
https://skydrive.live.com/?cid=dd7e5e48cdd86e68&sc=photos#cid=DD7E5E48CDD86E68&id=DD7E5E48CDD86E68%21247&sc=photos

سلام چه جذاب به نظر میرسه البته اگه چدار پیدا کنم!  میشه توی فر پختش؟ یعنی بعد از مرحله فریزر، زیر  و روش رو با فرچه چرب کنم و توی تابه یا کاغذ روغنی چرب شده بذارم توی فر بپزن؟

بله توي فر ميشه

گمون كنم كاله چدار توليد ميكنه يا حد اقل توي سايتش اينطوريه
نديدم اينترنتي بفروشن اگه جايي ديدم حتما اطلاع ميدم

ممنون شف جون عالیی

به به
يعني من خودم عاشق اين شاميه هستم
احسنت

Post a Comment

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...