2010/05/28

کیک 1 2 3 4

https://xjbg4g.blu.livefilestore.com/y2ptC9DRfetQYizMTDCYURsDOQKamJlH-5vCsNAgwXUrvio_8Bow6wGFBIYpOZzU74tnpbYrT7K_xrZEXecBt31HnO31IUDDDpRExRmY1nGjiO9Iscu12GAZRPxtd3InE_s/1234cake1.jpg?psid=1

یکی از جالب ترین و قدیمی ترین کیکها همین "کیک یک دو سه چهار" هستش. حالا چرا جالب؟ واسه اینکه رسپیش رو راحت میشه حفظ کرد و نیازی به مراجعه به دفتر شیرینی پزیتون ندارید. حالا باز چرا؟ چون مواد لازمش رو با "یک دو سه چهار " میتونید حفظ کنید. چطوری؟ کافیه دستتون رو مشت کنید و با من یکی یکی این اعداد رو نشون بدید! آماده اید؟ مشت کنید...شروع:

یکی کره... یعنی با انگشت عدد یک رو نشون میدید....حالا باز مشت کنید... دو تا شکر....باز مشت کنید...سه تا آرد...حالا باز دستتون رو مشت کنید و اینبار چهارتا انگشتتون رو باز کنید و بگید " چهار تا تخم مرغ"....جالبه نه؟ با اینکار دیگه مجبور نیستید که مواد رو حفظ کنید. حالا یه سوال پیش میاد... مگه کیک بیکینگ پودر نمیخواد؟ جواب: ما تو دنیا دو مدل آرد برای شیرینی پزی داریم. یکی آرد سفید ساده که بهش "پلین فلور" و یا "اُل پرپز فلور" میگن و دوم آرد " سلف ریزینگ" آرد اولی همینیه که ما توی ایران داریم. آرد دوم آردیه که خودش بیکینگ پودر و نمک توش داره و نیازی نیست که توش چیزی اضافه کنید. پس توی این رسپی منظور از آرد اون نوع آرد هست که خودش مواد پف کننده توش داره. پس این هم از این. حالا چی شد؟...یکی کره، دو تا شکر، سه تا آرد، چهار تا تخم مرغ....سوالی که هنوز واسه خیلی ها بی جواب مونده اینه که پس چرا توی همه رسپی ها یک لیوان شیر هم به این کیک اضافه میشه؟! سوال جالبیه ولی من جوابی واسه اش ندارم! پس با همین رسپی اصیل و قدیمی آمریکایی این کیک رو درست میکنیم.

یک نکته جالب دیگه که واسه خیلی ها میتونه خوشحال کننده باشه اینه که این کیک واسه درست کردن کیک تولد بیس بسیار مناسبیه! بله درست شنیدید "کیک تولد" های حرفه ای رو هم میتونید با همین کیک ساده و نه چندان حساس ولی خوشمزه درست کنید. این خبری بسیار مسرت بخش واسه اونهاییه که با درست کردن کیک اسفنجی مشکل دارن! کیک اسفنجی خیلی لطیف و خوشمزه است و از همه مهمتر شکلش رو خیلی خوب حفظ میکنه و خوب برش میخوره و میشه در انواع تزئینات برشی ازش استفاده کرد. ولی فوق العاده حساسه و اول از همه شما باید بلد باشید خوب سفیده رو از زرده جدا کنید چون مهمه که مقدار سفیده مون به اندازه کافی زیاد باشه که خوب زده بشه و زیاد پف کنه. بعدش هم موقع ترکیب مخلوط زرده با سفیده باید خیلی مواظب باشید که هم نزنید و خوب فولد کنید که باز باعث شه خوب پف کنه و از همه مهمتر اینکه کیفیت فرتون باید فوق العاده خوب باشه و با فرهای الکی نمیشه یه کیک عالی بدست آورد. اگه همه اینها درست انجام شه کیک اسفنجی بسیار خوشمزه است. ولی متاسفانه همه نمیتونن خوب از آب درش بیارن و اکثرا درست پف نمیکنه و خشک و بد مزه میشه. ولی اگه این کیک رو یاد بگیرید...اول اینکه مجبور نیستید زرده و سفیده رو جدا بزنید. بعدش هم با چهار تخم مرغ میتونید یک کیک بسیار بسیار بزرگ درست کنید که قومی رو سیر میکنه و یه کیک تولد خیلی گنده بهتون میده و میتونید حتی کیک سه لایه یا چهار لایه درست کنید...و مهم تر از همه اینکه اصلا کیک حساسی نیست. پس کسانی که دوست دارند کیک تولد درست کنند ولی زیاد وارد نیستند خوشحال باشن که این کیک بیخودی به "یکی از بهترین کیکهای قدیمی" معروف نشده. و بیخودی اینهمه سال نسل به نسل از مادر به دختر منتقل نشده و حتما دلیلی پشتش بوده.

کره 1 لیوان
شیر 1 لیوان
وانیل 1 ق چ
شکر 2 لیوان
آرد 3 لیوان
بیکینگ پودر 3 ق چ
نمک 3 پنس
تخم مرغ 4 عدد

https://xjbg4g.blu.livefilestore.com/y2pJWxlXu_YKVdvqWACQcgU02AiqbObVmNpK-m_YyKPyXkXIAy0YQfZDBc2eCGKSWHvAkVbNV0cQ-ow4ZjQKmbVEGk5jMw7yIMAtF3vdoDXpuhmjt4iLQ6c0kSD1D_WgNHb/1234cake2.jpg?psid=1


فر رو روی درجه 180 سانتیگراد 350 فارنهایت قرار بدید

کره و شکر و وانیل رو خوب بزنید تا رنگش همینطور که میبینید سفید بشه. یه نکته جالب اینکه این کیک دو لیوان شکر لازم داره. فکر میکنم تقریبا همه تون با خودتون میگید: "واااااااااای 2 لیوان شکر؟ چه خبره مگه؟" راستش این کیک زیاد شیرین نمیشه. البته شما میتونید کمش کنید ولی من کمش نکردم چون اعتقاد دارم که رسپی که اینهمه سال عمر داره نمیتونه اشتباه باشه. و خیلی جالبه بدونید که جماعتی که خوردنش همه متفق القول گفتند : " شیرینیش خیلی مناسبه و دل رو نمیزنه"!!!! ولی دیگه تصمیمش با خودتونه. من که میگم اگه واسه تولد درستش میکنید بیخودی با کم کردن شکرش با آبروی خودتون بازی نکنید.... و یک نکته شدیدا مهم که من صد بار گفتم...." هرگز یک رسپی رو روی مهموناتون امتحان نکنید. روی شوهر چرا!"

بعد که کاملا پف کرد و رنگش روشن شد دونه دونه تخم مرغ ها رو اضافه کرده و خوب بزنید. توی این عکس من این چهارمین تخم مرغیه که اضافه کردم و به همین دلیل مخلوطم زرد رنگ شده چون تخم مرغها نارنجی بودند. پس مخلوط کره و شکرم باز هم رنگش از این روشنتر بوده. مهمه که خوب هم بزنید توی کیفیت کیک خیلی تاثیر میذاره

https://xjbg4g.blu.livefilestore.com/y2pqKMres5Rq-mECCb1Tq-L3Tt3PFWTB_RTA_p8MBr8O1M5FCdbu6FW2-hC2MccfPfLUQLIHqO-XaESMEkXw4CJ1gEJShnRYiJlcYYMuR-A4G14GcZuLKfl4vHUZTNcfSL0/1234cake3.jpg?psid=1


آرد و بیکینگ پودر و نمک رو ویسک کنید. و یا الک کنید.

سوال: 3 پنس نمک یعنی چقدر؟ جواب: اگه شما انگشت شست و اشاره رو توی نمک فرو کنید و بعد دو انگشت رو به هم بچسبونید... هرچی نمک بین دو انگشتتون بمونه یعنی یک پنس. ولی اگه با این شیوه راحت نیستید میتونید با نمکدون سه بار روی آرد بپاشید. فقط سه بار و نه بیشتر. سوراخهای نمکدون هم زیاد بزرگ نباشه.

حالا یک سوم آرد رو توی مخلوط ریخته و هم بزنید

https://xjbg4g.blu.livefilestore.com/y2pJdoF7thWp8ty4_sRCG0WzHbQwfYDrkVbkhivAGvguTtOYcWNUHseGwcw_X6CHIEgpjY_VzWFu86h9E7AKAeXCkjTu6zjDSBdo0n17pfNxtfeta4RoAe_yUiquz0i5u3g/1234cake4.jpg?psid=1


بعد نصف شیر رو بریزید و هم بزنید...بعد نصفی از آرد باقی مونده...بعد بقیه شیر...بعد هرچی آرد مونده...پس به ترتیب مواد رو اینطوری مخلوط میکنیم. زیاد هم هم نزنید. برای هر مرحله پنج ثانیه کافیه.

https://xjbg4g.blu.livefilestore.com/y2pa4lpoxw442G7VaoB11zTncR8-ajCPCkHMOYVneFpABuMmVEA5PuF_JADv38EVE21rt998fH-ET7kChKzb9QqOhpESBI_AqrYaF7-3pxcO3aFT2nIhcgSpkL0KjTCMlKf/1234cake5.jpg?psid=1


باید همون موقع که فر رو روشن کردید به اندازه کف قالب کاغذ روغنی ببرید و کف قالب رو کاغذ انداخته و بعد کف و دیواره رو چرب کنید. مواد رو توی قالب ریخته و قالب رو سه بار بالا آورده و به سطح بکوبید تا هوای اضافی خارج شه.
حالا بذارید بپزه تا زمانی که کارد رو که توی کیک فرو میکنید تمیز بیرون بیاد. برای من دقیقا یک ساعت شد ولی فر تا فر فرق میکنه. از بعد از نیم ساعت دیگه مرتب چکش کنید که یه وقت زیادی تو فر نمونه و خشک نشه. توجه داشته باشید که کیک باید نرم و لطیف بشه و اگه زیاد توی فر بمونه خشک میشه و دیگه اون کیفیت عالیش رو نخواهد داشت.

از فر خارج کرده و اجازه بدید سرد شه. ممکنه چند میليمتر پفش بخوابه. ولی فقط چند میل. یعنی زیاد محسوس نیست نگران نباشید.

https://xjbg4g.blu.livefilestore.com/y2pgOez8u6xf29aLSASojEgIrqAOiTImbFO5FHKpDiJcNr2GI4_6hyPTkPodDU1cmD8CEOtixNpSGXDtGfgwZ54MPk4ZNvKWxHgd-WGerW7OB1JwwJuYjohXW6LNtJy3nr5/1234cake6.jpg?psid=1


این رسپی مايه کیک زیادی به شما میده. پس حالا با توجه به اینکه تصمیم دارید چه شکلی کیک تون رو درست کنید میتونید توی قالب بریزید. من توی دو تا قالب 25 سانتی ریختمش و هر کدوم 5 سانت پف کرد. پس در کل یک کیک با قطر 25 و ارتفاع 10 سانت بدست آوردم! بزرگه نه؟ خیلی خوب پف میکنه. البته شما میتونید توی سه تا قالب بریزید و کیک سه لایه داشته باشید و یا همون دو لایه کیک رو نصف کنید و چهار لایه کیک داشته باشید. دیگه دست خودتونه. ولی من اصلا توصیه نمیکنم که یک باره توی یک قالب بریزید چون خیلی پف میکنه و ارتفاعش به 10 تا 13 سانت میرسه و ممکنه وسطش کمی خمیری بشه. البته اگه قطرش بزرگ باشه خوبه مثلا من توی قالب 50 سانتی هم درست کردم که البته قالب نبود و ماهیتابه مجلسی مامانم بود که البته دو تا 50 سانتی توش درست میکردم و به شکل گربه تزئین میکردم که قومی رو سیر میکنه! اگه شیوه تزئین با خامه رو بلد باشید دیگه هر شکل و فرمی که اراده کنید میتونید خلق کنید!

https://xjbg4g.blu.livefilestore.com/y2pt6ji4VX7W2qTJKdKMJJ0kTxlh-24GObgyf0RgkJpujGWXMk7Q91NnwlUWNfl8hbzITIPpmPkhNQZeHcIZrM_6B_3F6R6Zcy2bEWKJJofrhWt8fyKJOT2rEGrQGJdpVA0/1234cake7.jpg?psid=1

خوب این هم از کیک یک دو سه چهارمون. گزینه مناسبی برای کیکهای تولده. کافیه لایه لایه پرش کنید و بعد هم تزئین. که البته باعث میشه باز چند سانت بره روی ارتفاع کیکتون! حالا این عکسهای خوشگلی که میبینید تزئینیه که من با خامه انجام دادم. تصمیم دارم این مدل تزئین کیک با خامه رو کامل بگم. فقط این تزئین واسه کسانی هستش که به عمرشون کیک تزئین نکردند ولی خیلی دوست دارن که یه مدل تزئین کیک یاد بگیرن. یعنی میخوام کامل، ابتدایی ترین شیوه هاش رو توضیح بدم.

پس تا فردا

137 comments:

سلام ای شف عزیز
چقدر ذوق زده شدم این کیک را دیدم.
ممنون و سپاسگذار.

طیبه عزیز
حالا که صحبت از کار با خامه و تزئین کیک شد. فرصتی هم اگر بود به کارهای حرفه ای بپرداز لطفاً.
با اجازتون اول تیر امتحان شیرینی پزی 1 دارم. هیچ ایده ای هم برای تزئین کیکم ندارم. ممنون می شم کمکم کنی در این زمینه.
یک کیک تو مایه های کیک نامزدی باید داشته باشیم!!!!!!!!!!!
خدا صبرم دهد! کار با خامه! برای متحان! کیک نامزدی! تیر ماه 1389!
خدایا............

اینترنت که پره از ایده احسانه جون! یه کم سرچ کن یه عالمه ایده پیدا میکنی
مامی سایت هم پر از عکسه

این هم یه لینک با رسپی

http://find.myrecipes.com/recipes/recipefinder.dyn?action=displayRecipe&recipe_id=1817791&adsqs=raid:1826370

دقیقاً چون همه جا پر از ایده است من ایده ندارم!
طیبه جان
خلاصه اینکه ما رو دریاب شف عزیز.

وای من چه خوش به حالم شد! قرار بود پس فردا کیک‌های اسفنجی نهاییم رو بپزونم و کلی استرس داشتم الان این کیک خوشگلو که دیدم با این همه تعریف که ازش کردی دلم می‌خواد همین ساعت یازده شبی پاشم برم امتحانش کنم. البته کیک اسفنجیم هم با این همه تمرینی که این چند وقته کردم (!) هی بد نمی‌شه ولی باز هر دفعه با کلی استرس می‌پزونمش :) خیلی خوشحالم کردی طیبه جونم برات از صمیم قلب آرزوی سلامتی می‌کنم.... اما سؤال! کره موقع زدن باید همدمای اتاق باشه یا سرد؟ و یه لیوان کره می‌شه چند گرم؟ (خودم با حساب اینکه یه قاشق کره 25 گرمه نسبت گرفتم یه لیوان شد 416 گرم! درسته؟) ... خیلی خیلی ممنون

بازم سؤال، نوشتی "همون موقع که فر رو روشن کردید" یعنی همون اول کار دیگه، درسته؟

و اگه قرار شد اینو با 6 تا تخم مرغ بدرستم باید بکینگش همون 3 قاشق چ باشه و بقیه مواد ضرب در 3/2 بشه؟ و اگه مقدار مواد رو دو برابر کردم یعنی 8 تا تخم مرغ، اون‌وقت باید بکینگ پودرش 4 قاشق چ بشه؟

wow
مدل رنگین کمان واسه کیک خیلی محشره!
حتما یه بار درست می کنم!
راستی من این رسپی واسه کیک رو دارم و فقط به جای کره از 1 لیوان روغن مایع استفاده می کنم
خیلی خوشمزه میشه و به قول تو خیلی خوب پف میکنه
مرسی بابت همه چیز گوگولیه من
www.elham888.blogfa.com

من بار اولمه که میام اینجا و کامنت می دم.
ولی یه فرق اساسی با بقیه خوانندگان وبلاگ دارم.
اونم اینکه، من یه بار قبلا سعادت شامل حالم شده و این کیک رو با دست پخت خود
ChefTayebeh
خوردم. خوشا به سعادتم.
یادش بخیر.
دست گلش درد نکنه.
فقط همین قدر بگم که بر خلاف ترکیب نسبتا ساده ای که داره واقعا خوشمزه هستش.

(امضا: برادر شوهر)2

باز اینا مرض گرفتن و عکسها رو فیلتر کردن.
یه چندروز بود خبری ازشون نبود ، داشتیم طعم زندگی رو میچشیدیما

واي طبق معمول من با تاخير 2 روزه و اول صبح شنبه كلي انرژي ميدي خانوم. بهار جون كه اينطور........ منم 2 تا در ميون عكسها رو ميتونم ببينم از دست اينا آدم چيكار كنه. آره طبيه جون دقيقا اين سه پست آخري رو من عكسها رو كامل نميتونم ببينم ( كلي افسرده و گريه .

@ احسانه :
احسانه جون این جور کیکها واسه ما کارمند جماعت رویاست


@ elahe:
اول از همه اینکه ...همین امروز دست به کار شو که دیر هم شده. حتما از قبل طعمش رو تست کن

کره باید حتما نرم باشه که با شکر خوب مخلوط شه

هر لیوان کره یا روغن جامد 225 گرمه


همیشه همیشه همیشه قبل از ساختن یک کیک...اول همه مواد لازم رو اندازه گرفته و همه رو روی میز کار جلو رومون میذاریم
فر رو روشن میکنیم
قالب رو کاغذ انداخته و چرب میکنیم
آرد و بیکینگ پودر رو الک میکنیم
و حالا دیگه میشه شروع به ساختن کیک کرد

دقیقا بیکینگ پودر رو درست گفتی. همین مقدار خوبه
البته کیفیت بیکینگ پودر خیلی روی نتیجه کار تاثیر میذاره


@ ELHAM :
من خودم اگه کیک رو واسه خودم بخوام درست کنم با روغن مایع کار میکنم ولی برای مهمونی با کره
توی لطیف بودن کار خیلی تاثیر داره
کیک با کره نرم و سبک و پفکی تره
با روغن مایع سنگین و منسجم تر میشه
ولی هر دو موردش خوب و خوشمزه میشه


@ Hamid :
مرسی حمید جون شما همیشه به من لطف دارید


@ بهار :
با کمال تاسف و تاثر باز اینا رفتن تو کارش!!! خدا کنه زود از فیلتر در بیایم

@arta:
خودم هم نمیتونم ببینم
دیگه باید از یکی از "راههای رسیدن به خدا" استفاده کنیم

تبدیل مقیاس کره رو کامل به لیست اضافه کردم

یعنی منتفی شده بدنم؟!!!!!!!!!
البته من عکس ها را می بینم!

خودت رو بذار جای من! به نظرت میشه هر روز تا عصر کار کرد و کارهای خونه رو هم انجام داد و وبلاگ هم هر روز آپدیت کرد و بعد کیک حرفه ای درست کرد؟

بله بله
کاملاً متین می فرمایید شف جان.
حیف که آموتیک گریه نداره اینجا!!!!!!!!!!
در نهایت یک چیزی درست می کنم !
عکسش را خواهم گذاشت!

راستي خانومي اين قوطي شير نارگيل رو ميشه بزارين . خانوماي شيرازي توجه كنن تو شيراز پيدا ميشه؟؟؟؟؟

salam
bazam axa baz nemishe vali motmaenam k ham ghashange va ham khoshmazze!!!!!!!!!!!
midunam dige!!!!!!!
jalebe na adami k fer nadare taze axaye weblogam vasash baz nemishe comment mizare vali man midunam k che khababre!!!!!!!

@arta:
ریختمش توی شیشه و قوطیش رو انداختم دور. یعنی اگه باز درست کنم هم فایده ای نداره
ولی روش عکس نارگیل کشیده
به عربی نوشته
حلیب جوز الهند
به انگلیسی
coconut milk
مارکهاش مختلفه فقط حواست باشه روغن نارگیل هم هست پس اشتباهی نخری


@negar :
مرسی نگار جون
من هم نمیبینمشون
ولی بسته به اینکه کی سایت رو باز کنی، رندم فیلتر میشن! یعنی از صبح تا الان هی میره هی میاد
آپلود عکس تقریبا غیر ممکن شده
یک ساعت طول میکشه تا دو تا عکس آپلود کنی
ولی من اراده ام خیلی قویه و پشتکارم بالاست
:p

azizam man hameye aksato be gheir az akharisho mitunam bebinam goftam dar jaryan bashi .in recip ha kheili khub bud mamnoooooon


maryam

بله مریم جون ....دیشب همه اش دیده میشد...صبح سومی و چهارمی دیده نمیشد...تا ظهر دومی و سومی چهارمی نبودن...بعد از ظهر دیگه فقط آخری دیده نمیشد

هرکی میخواد عکسهای پست امشب رو کامل ببینه باید ساعت 10 اینجا باشه
بعدش دیگه همه چی با خداست
:p

خیلی خیلی خوش مزه بود
دست گلت درد نکنه کدبانوی هنرمند
برای من تو قالب کاپ کیک بهتر و قشنگ تر شد

خیلی خیلی خوشمزه بود
دست گلت درد نکنه کدبانوی هنرمند خیلی ثواب می کنی تو این غربت ما رو سرگرم می کنه و دلمون کمی باز میشه
فقط یه سوال: من این کیک را دو بار درست کردم و خیلی خوشمزه بود ولی به نظر من مواد نهایی قبل از ریختن تو قالب خیلی سفت بود و اصلا توی قالب پخش نمی شد من با زور قاشق و کتک (!) پخشش کردم تازه دفعه دوم یه قالب درسته کره 250 گرمی استفاده کردم و 5 تا تخم مرغ (چون کوچیک بودن) ولی مزه اش عالی بود. همسری که هیچوقت از کیک پختن من تعریف نمی کنه کلی خوشش اومده بود :دی

اِ ! من دیدم کامنتی که اول گذاشتم نیامده بود ولی انگار اومده بوده!!!! هه

آخه نباید اینطوری سفت بشه
تخم مرغ که هیچی ...بقیه مواد رو بگو چقدر ریخته بودی که سفت شده بود
و البته با روغن مایع هم میتونی درست کنی که کم کالری تر بشه

ممنون که اینقدر زود جواب دادی و ببخشید که من اینقدر دیر جواب میدم
خانومی جان مواد را با همین اندازه هایی که شما گفتی ریختم و از لیوان دسته دار شیشه ای ها استفاده کردم . شاید باید از کاپ اندازه گیری استفاده می کردم ؟
در ضمن اینجا الان هوا کمی سرده و کره خیلی نرم نمیشه هرچند من وی فر نرمش کردم و دیگه اینکه از شکر قهوه ای (خام) استفاده می کنم که حداقل خیلی زیاد ضرر نداشته باشه. شاید باید اندازه ها برای این شکر فرق داشته باشه آخه تو تبدیل پیمانه به گرم وزن شکر سفید با قهوه ای فرق می کنه

پس کلا با روغن مایع درست کن
نه شکرش توی کیفیتش تاثیر زیادی نمیذاره
کم و زیاد شدنش مهم نیست
ولی کره رو کاملا میتونی ذوب کنی یا از روغن مایع استفاده کنی
همون یک لیوان
لازم نیست تبدیل کنی
امتحان کردم با یک لیوان مایع هم خوب میشه

سلام عزیزم.خانومی سوالی داشتم. من سالهاست که کیک وشیرینی درست میکنم. البته همون سنتی ها رو واسه مراسم عید و .. ولی کیک هام نمیدونم چرا پفشون معمولا همه جانبه نمیشه یعنی بعضی اوقات مثل کوه آتشفشان فقط وسطشون خیلی بر امده تر از دوره هاش میشن.یعنی اشکال از چیه؟ضمنا فر مون هم مدل برقی تو کار -آریستون-...درجه اش درسته .. این باعث میشه که روی کیک را کمی برش بدم تا صاف بشه بعد پوشش گاناش یا ....بدم ممنون میشم تو ضیح بدی ...قربان شما نگین ..

وقتی که کیک میخواد بپزه دیواره هاش زودتر میپزه. پس شروع میکنه به پف کردن
و تا یه جایی متوقف میشه
حالا مرکز کیک که هنوز نپخته دیگه نمیتونه از سطح و اطراف پف کنه پس تنها چاره ای که براش میمونه اینه که توی ارتفاع بالا بره و پف کنه
به همین دلیل کیکت وسطش گنبدی میشه

حالا راه حل
یه راه حل ساده اینه که بیای یه حوله رو از طول نصف کنی که دو تا تیکه حوله بلند با عرض کم تقریبا هم عرض با قالبت داشته باشی
حالا حوله رو خیس کن و آبش رو خوب بچکون
دور تا دور قالبت کامل بپیچشون تا چند دور بپوشوندش
حالا قالبت رو کاغذ بذار و چرب کن و کیک رو درست کن و بعد بریز توی قالب
بذار توی فر و ببین آیا مشکل حل میشه یا نه

خبرم کن

فدات بشم عزیزم. ببخشم که اینقدر دیر اومدم.راستش از اونوقت تا بحال توی قالب سوراخ دار کیک می پزم. مشگلی ندارم.....!!1ولی یعنی اینکه با حوله بزارم تو فر؟ممنون میشم کمک کنید..

بله حوله مرطوب دورش پیچیده شه و بره تو فر
اگه جواب داد حوله رو همیشه نگهدار واسه همین کار

طيبه جون ممنون از اين دستور خوبت
واقعا عالي بود و با اينكه من تو كيك پزون خيلي بي تجربه هستم اما با اولين بار كه درستيدم عالي شد
تا حالا سه بار درست كردم و كمي هم اسانس پرتقال اضافه كردم عالي شده بود دستت طلا

طيبه جون پست قبلي رو كه خوندم براي نگين نوشته بودي دور قالبت حوله بذار و قالبتو هم كاغذ بذار. ته قالبو بايد كاغذ بذاريم يا ديواره هاشو هم بذاريم ببخشد ديگه من صفر كيلومترم!!!

@ شکرانه

دوست عزیز با اجازه شف:

ته قالب رو باید کاغذ بذارید

حوله مرطوب کمک میکنه که دیواره های کیک زودتر از مرکزش نپزه
کاغذ روغنی رو هیچوقت روی دیواره قالب نمیذاریم مگه اینکه حالت خاصی باشه
همیشه کفش کاغد میندازیم و دیواره رو بعضی وقتها چرب میکنیم

چند وقتی هست که می خواستم یک سری عکس بذارم که از یک وبلاگ آلمانی برداشتم، برای این راه حلی که شف فرمودن، که کیک به صورت یکنواخت پف کنه و مثل کوه آتشفشان نشه. این خانم اول دقیقا همین راهی که شف فرمودن رو گذاشته بود، ولی بعد از چند وقت این راه حل رو گذاشت، که از شر اون حوله هه راحت شه.


راه حل شف جان:

حالا راه حل
یه راه حل ساده اینه که بیای یه حوله رو از طول نصف کنی که دو تا تیکه حوله بلند با عرض کم تقریبا هم عرض با قالبت داشته باشی
حالا حوله رو خیس کن و آبش رو خوب بچکون
دور تا دور قالبت کامل بپیچشون تا چند دور بپوشوندش
حالا قالبت رو کاغذ بذار و چرب کن و کیک رو درست کن و بعد بریز توی قالب
بذار توی فر و ببین آیا مشکل حل میشه یا نه



امیدوارم به دوستان کمک بشه

http://2.bp.blogspot.com/_gk3bu2sqkVo/Svh5tZSKR6I/AAAAAAAABGE/gOVpSbelPpA/s1600-h/strips16.JPG

خیس کردن دستمال آشپزخانه

http://4.bp.blogspot.com/_gk3bu2sqkVo/Svh53HR5_ZI/AAAAAAAABGM/doipRAQM_q4/s1600-h/strips17.JPG

گذاشتن دستمال خیس بین آلومینیوم

http://3.bp.blogspot.com/_gk3bu2sqkVo/Svh6Er8m7jI/AAAAAAAABGU/ZsivO09brA0/s1600-h/strips18.JPG

تا کردن این دو

http://4.bp.blogspot.com/_gk3bu2sqkVo/Svh6RCVxMTI/AAAAAAAABGc/2DeTJ8gsWsY/s1600-h/strips19.JPG

سفت کردن این دو دور قالب کیک و بستن یک گیره( اسمش رو به فارسی نمی دونم شرمنده) به دور قالب

http://3.bp.blogspot.com/_gk3bu2sqkVo/Svh6bMVE5GI/AAAAAAAABGk/KJlgP5U0-60/s1600-h/strips20.JPG

اگر دقت کنید این خانم یک کاغذ شیرینی پزی هم گذاشته دور قالب. این برای کیک هایی هست که خیلی خیلی پف می کنه و می یاد بالا، مثل این

http://4.bp.blogspot.com/_gk3bu2sqkVo/SfsJM7UDMtI/AAAAAAAAAlw/h5C5cQ2tkfY/s1600-h/strips13.JPG

راه حل قبلی اش که شف فرمودن:

http://3.bp.blogspot.com/_gk3bu2sqkVo/SfoBfk0gcyI/AAAAAAAAAlA/lzZ7elUXdo4/s1600-h/strips05.JPG


http://4.bp.blogspot.com/_gk3bu2sqkVo/SfoBfy1sYnI/AAAAAAAAAlI/29WOodruBx0/s1600-h/strips08.JPG

من بهش ميگم گيره كاغذ

خيلي جالب بود. ايده بسيار خوبيه. اون كاغذ روغني گذاشتن هم خوب جواب ميده واسه وقتي كه قالب بزرگ نداريم

واقعا عالي بود مرسي

سلام طيبه جان
از اينكه وب لاگت رو پيدا كردم خوشحالم فقط يه نكته :وقتي بلاگت و باز مي كنم تقريباً 90% عكسهاش باز نميشه امكان داره اين مطلب براي سنگين بودن ( زياد بودن ) حجم عكسها باشه لطفاً اگه ميشه يه كم حجمعكس ها رو كم كن تا با اين وضع خراب نت توي ايران بتونيم راحت تر از اين بلاگ مفيدت استفاده كنيماگه راه حل ديگه اي به ذهنت ميرسه لطفاً راهنماييم كن ممنون

سایز عکسها بین بیست تا چهل کیلو هستش و دیگه از این کمتر کیفیتش خیلی خراب میشه
عکسها دو سه ماهیه که لفیتر شدن و با فیلتر شکن دیده میشن
موفق باشید

من از وقتی که این دستور کیک را یاد گرفتم همش دوست دارم ازش درست کنم
تا حالا هم دو تا کیک تولد باهاش درست کردم (اولین کیک های تولدی که درست کردم) که خیلی خوشگل شدن
این هم عکساش
http://www.flickr.com/photos/53362512@N08/with/4922361064/
در ضمن یه مدل کیک چوبی هم درست کردم با دستور طیبه جون ولی مدلش از خودم بود
دست این شف طیبه هنرمند طلا

باعث افتخار منه که با شما آشنا شدم
جدی میگم. آدم باید خیلی با استعداد باشه که بتونه دست اول اینقدر عالی کار کنه
حتی حرفه ای هاش که سالها کار کردن کارشون اینقدر عالی نمیشه
ماشالا ماشالا ماشالا

ممنونم طیبه جون لطف شماست
فقط یه نکته در مورد لوکوموتیو قطاره بگم که یه کم خراب شده . دلیلش اینه که وقتی اونو تزئین کردم و می خواستم بذارمش تو سینی کیک، برگشت و افتاد و خراب شد و مجبور شدم تا اونجایی که میشد دوباره درستش کنم برا همین خیلی خوب نشد چون اول از همه خامه ها برای تزئین تموم شده بود و دیگه اینکه نصف شب بودو خیلی خسته بودم و فقط می خواستم که زودتر تموم بشه.
راستی یه نکته اینکه سرچ کردن تو وبلاگ شما خیلی سخته شده . قبلا اینطور نبود . من اصلا نمی تونم موضوعی که می خوام را پیدا کنم
شاد باشی و پیروز

یه چیز یادم رفت بگم
من یه فیلم آموزشی تزیین کاپ کیک به شکل حیوانات دارم اگه دوست دارید میتونم براتون ایمیل کنم. یه کم حجمش بالاست حدود 30 مگابایت

آخی! میدونم چی میگی! اعصاب آدم خورد میشه کلی زحمت میکشی بعد آخرش اینطوری میشه

در مورد اینکه شب بوده و خسته بودی... من همیشه کیک های این مدلی رو در سه روز انجام میدم که قسمت آخرش که نماشه و از همه مهمتره رو سر فرصت و با انرژی و حوصله انجام بدم

در هر حال به نظر من که خیلی عالی شده

مرسی از لطفت عزیزم
من میتونم داونلود کنم ولی آپلود روی ایمیل سخت نیست؟ میتونی روی یه سایت مثل راپیدشر آپلود کنی بعد لینکش رو واسم ایمیل کنی
بازم ممنون

طیبه جون یه سوال در مورد آرد سلف ریزینگ دارم گفتم اینجا بپرسم بهتره

رو این آرد نوشته به عناصر تخمیر نیاز نداره

شامل خمیر مایه و جوش شیرین هم می‌شه غیر از بکینگ پودر؟

tayebeh jaan recipe khoob vaase tabouli soraagh dari rahnamayim koni? merci

@ Paris

پریس جون، دوباره چشم مصبر رو دور دیدید ها؟!!

دوست عزیز تا شف بیان و جواب بدن، با این بلایی که فعلا دارن سر خودشون می یارن و آدم دلش می خواد با سر بره تو دیوار از دست شف، خدمتتون عرض کنم که من این سالاد رو اینطور درست می کنم.

جعفری به مقدار زیاد، کمی نعناء، بلغور ریز ، گوجه فرنگی گوشتی، قسمت سبز پیازچه،

بلغور ریز را در آبلیموی تازه خیس کنید و کنار بگذارین. جعفری + نعناء رو ریز خرد کنید، گوجه فرنگی هار و هم+ پیازچه ها.

همه رو خوب با هم مخلوط کنید و در آخر هم با روغن زیتون و نمک و فلفل مزه هاش رو چک کنید.

مهم نوع جعفری انتخابی اتون هست که تازه باشه و خوش عطر.

و این که به نظر من هر چی مقدار جعفری این سالاد بیشتر باشه خوشمزه تره، یعنی من خودم مثلا مقدار بلغور رو آنقدر می ریزم که فقط دون دونهای کمی توی سالاد مشخص باشه.

یک جورهایی این شکلی

http://banquetexpress.com.au/banquet/images/imagecache/TABOULI.jpg

عزیزم فردا پس فردا براتون می فرستم
ولی اگه دسترسی به یوتیوب دارید این لینکشه
http://www.youtube.com/watch?v=TBRVK5kir9U

@پریس:
عزیزم اگه میخوای ازش استفاده کنی این دیگه خودش مواد شیمیایی پف دهنده داره. جایی نشنیدم خمیر مایه داشته باشه ولی بیکینگ پودر داره
پس دیگه بهش اضافه نکن. واسه پایها ولی خوب نیست چون کراست پای نباید پف کنه

تقریبا توی همه کتابهام تبوله هست. چشم ماه رمضون که تموم شه حتما درست میکنم

همینطور که مروارید جون گفتن خیلی راحته
الان یک ساله میخوام تبوله و فتوش درست کنم نمیشه
کشری رو هم گذاشتم واسه هفته بعد یا هفته بعدش

راستی شما بودی دنبال نحله میگشتی؟ مدلهای مختلفش رو پیدا کردم
امروز هم دو تا غذای عربی دیگه دارم درست میکنم با یه دسرش

@ مروارید:
من خودمم میدونم که مشکل روانی دارم ولی کاریش نمیشه کرد
دیوانگی که شاخ و دم نداره
:p


@ مرضیه :
مرسی عزیزم متاسفانه مثل همه سایتهای خوب دیگه... این هم فیلتره و امان دیدنش برام مقدور نیست
بازم ممنون

سلام شف عزیز
من قرار بود براتون یه فیلم بفرستم. سعی کردم ایمیل کنم وفایل رو کوچیک کردم ولی یاهو قبول نمی کرد و می گفت ویروس داره برای همین تو رپیدشر آپلود کردم. دانلودش اینطوری شاید سخت تر باشه ولی نشد دیگه چه کار کنم
امیدوارم خوشتون بیاد. البته برای شما که استادی چیزی نیست ولی من به عنوان یه تازه کار برام خیلی جالب بود


http://rapidshare.com/files/418154694/Farm_animal_cup_cakes.flv

http://rapidshare.com/files/418153027/Jungle_animal_cup_cakes.flv

مرسی عزیزم واقعا لطف کردی
شرمنده که به زحمت افتادی
نه مشکلی نیست شکر خدا هنوز فیلترش نکردن ( تا این لحظه البته) ایشالا تا شب داون لودش میکنم
باز هم ممنون از محبتت

سلام

من تازه با سایت شما آشنا شدم و امیدوارم که بتونم از این همه هنر شما استفاده کنم.البته شاید با سوالهای ابتداییم خستتون کنم که همین حالا بابت این موضوع معذرت می‌خوام .

اما سوال من اینه که با توجه به دستور کیک شما این مقدار مواد برای ۲ یا ۳ قالب هستش و من نمیدونم که می‌شه جدا جدا این قالبها رو تو فر‌ بذاریم و اگه مواد بمونه تا کیک اول حاضر بشه آیا کیفیت کیک بعدی خراب نمی‌شه؟

مرسی‌ بابت این همه عکس‌های خوشگل و این همه هنرمندی .

موفق باشین

دقيقا مشكل همينجاست
چون زمان پخت زياده... اگه مواد بمونه تا قالب اولي از فر بيرون بياد قالب دوم به مراتب پفش كمتر خواهد بود. ميدونيد كه بعد از اينكه بيكينگ پودر با مواد خيس تركيب شه سريع فعل و انفعالش شروع ميشه. بعد از مدتي ميبينيد كه حبابها روي سطح ميان و ميتركن. در نتيجه كمتر پف ميكنه

من خودم به همين دليل فر توكار نخريدم چون واسم كوچكن و با فر كوچيك كارم راه نميافته

من خودم تو اين شرايط شما معمولا مواد رو نصف ميكنم و دو بار كيك رو درست ميكنم

زحمتش دو برابر ميشه ولي كيفيتش فدا نميشه

مرسی‌ خانمی از راهنماییت. اما من منظور شما را از فر‌ تو کار نفهمیدم .البته فهمیدم که بهتر مواد رو جدا جدا درست کنم.

از خوندن دستورای شما واقعا سیر نمیشم و کلی‌ از تجربیات شما استفاده می‌کنم و خیلی‌ ممنون از اینکه تجربیات خودتون رو بی‌ هیچ منتی در اختیار بقیهٔ میذارین.

موفّق باشین و سلامت

فر توكار يعني فري كه توي كابينت جا سازي ميشه
معمولا سايزش كوچيكتر از فر گازه
واسه همين تعداد قالبهاي كمتري رو ميشه در عين واحد توش گذاشت
ولي مسلما فر توكار آشپزخونه رو خوشگلتر ميكنه ديگه
من به خوشگليش اهميت نميدم

سوال یکی دیگه از دوستان در یک بخش دیگه و جواب شف:

ن دیشب کیک 1234 تون رو درست کردم و متاسفانه زیاد پف نکرد. تو قالب 25 سانتی فقط 4/5 سانت پفید. واسه همین فعلا از خودم بسی ناامیدم. می دونید ما به علت کمبود فضا نمی تونیم از این فرهای گازی داشته باشیم .و من از آون تستر استفاده می کنم.و مجبورم تمام کیک هایی که می خوام دزست کنم همینطور درست کنم. یه سوال: این فر ما دو تا 3 تا المنت داره. یکی بالا دو تا زیر قالب کیک. موقع درست کردن کیکای اسفنجی یا چیز کیک یا شکلاتی باید کدومشو روشن کنم؟ بالا؟ پایین؟ یا هردو؟
راستی از اونجا که دیشب بار اولم بود کیک می پختم یه اشتباه تابلو کردم: یادم رفت کره رو آب کنم. کره شل بود و با شکر یه خمیر سفت شد که مجبور شدم بگیرمش رو بخار آب. آب شد اما دیگه کرهه نه سفید شد نه پف کرد. پف نکردن کیکم می تونه به این خاطر باشه یا نه؟

جواب شف:


بله كرم مانند شدن كره و شكر توي پف و بافت كيكها تاثير زيادي داره
من شخصا نظر مثبتي روي فرهاي برقي ندارم ولي خب... كار نشد نداره. فقط چون كاملا عايق نيست كيك پفش عالي نمشه. براي كيك اسفنجي فر بايد عالي باشه چون كيك فوق العاده حساسيه. بهتره با سعي و خطا به اين نتيجه برسيد كه كدوم المنتها رو كي روشن يا خاموش كنيد
براي چيزكيك بهتره نيم ساعت آخر المنت بالايي رو روشن كنيد
در هر حال من معتقدم بايد با سعي و خطا به نتيجه برسيد

لیوان این رسپی همون دسته دارهاس دیگه

@ مرمرین

بله دوست عزیز.

و منظور شف از یک لیوان، یک کاپ و یا یک پیمانه هست. اندازه کاپ ها هم در سمت راست کارگاه هست.

یک کاپ: 250 میلی لیتر
و
.
.
.

من این کیک رو درست کردم. خیلی عالی شد. فقط خیلی کیک چربیه توش کلی کره داره میشه کره اش رو کمتر کنم؟

@ شهرزاد

دوست عزیز،

برای 3 لیوان آرد، یک لیوان کره زیاد نیست ها!!

معمولا در کیک ها و شیرینی ها، آدم می تونه کمی شکر رو کم کنه، اون هم نه در همه دستورها. ولی معمولا روی مقدار روغن نمی شه زیاد مانور خاصی داد.

شما ولی دفعه بعد که خواستید درست کنید، کمی کره اش رو کم کنید، ببینید از نتجه اش راضی تر هستید یا نه.

مرسی مروارید جون. این دفعه پس مقدار کره اش رو کمتر میکنم. چون کیک اسفنجی که درست میکردم اصلا کره نداشت و حالا سر این هر چی کره میریختم عذاب وجدان میگرفتم.225 گرم کره حدود 2 قالب و یک چهارم میشه دیگه

@ شهرزاد

به نظر من برای 375 گرم آرد، 225 گرم کره زیاد نیست.

شهرزاد جون، من از نوع قالبهای کره در ایران متاسفانه اطلاعی ندارم، شرمنده.

من همین رسپی رو با یک لیوان روغن مایع به جای کره درست میکنم و خیلی خوب میشه

ولی کلا کیکی که کره داره لطیفتره

https://skydrive.live.com/pagenotfounderror.aspx?cid=613f0355c8f77450&sc=photos#!/?cid=613f0355c8f77450&sc=photos&id=613F0355C8F77450!208

کیک فوق العاده لطیف و خوش طعمی بود.
من رو برد به دوران کودکیم.

ممنون شف عزیز

به به ...خاااامه
بله و به نسبت کیک اسفنجی خیلی هم راحته

به به ايشالا تولدشون مبارك باشه و دست شما هم درد نكنه

سلام طیبه جون .عزیزم عکسهای این صفحه اصلا" دیده نمیشه همین طور کیک پرنسس و رولت حلوا البته من به این سه تا خیلی احتیاج دارم میشه زحمت بکشی و کاری کنی تا دوباره این چند صفحه همراه عکسها دیده بشن  ممنون

سلام عزيزم
من اين كيك رو درست كردم. خوشمز بود ولي خيييلي كم پف كرد و ميش گفت نسبتا سفت بود!
البته خميرش هم سفت شده بود..ي كم شير اضافه كردم ولي ترسيدم زياد اضافه كنم.
يه سوال: ميشه نصف ليوان كره با نصف ليوان روغن مايع استفاده كرد؟ براي كالري كمتر؟؟

ايراد از جنس آرد بوده


كمك ميشه اگه اول آرد رو الك كنيم و بعد سه ليوان اندازه بگيريم


كار خوبي كرديد كه شير رو اضافه نكرديد چون اصلا نبايد چيزي رو كم و
زياد كرد. كيك خراب ميشه


سفت شدنش هم از آرد زياد بوده


و احتمالا فر غير استاندارد


حتما مارك آردتون رو عوض كنيد


و حتما قبل از اندازه گيري الك كنيد كه هوا بينش بره


 


اگر ميخوايد با روغن درستش كنيد به رسپي كيك ساده مراجعه كنيد

ممنون از جوابتون
من گاز آلتون دارم. خيلي ازش تعريف ميكردن كه!! يعني فرش غير استاندارده؟؟
ميشه چند تا مارك آرد خوب معرفي كنين؟ آرد من گلها بود.

نه من نگفتم فر شما بده
گفتم چكش كنيد شايد مشكل از درجه فر باشه
اين جور مشكلاتي كه معمولا از فره با تجربه قابل اصلاحه. مثلا با كم و زيادتر كردن درجه
ولي آرد رو من اصلا از گلها استفاده نميكنم خلوصش براي كيك كافي نيست
ترخينه ان سي رشد و چندتاي ديگه
از كجا بفهميم خوبه؟
وقتي آرد رو نگاه ميكني اصلا به هم نچسبيده بلكه مثل شير خشك دونه دونه جداست. نه اينكه دونه هاش قابل ديدن باشه نه منظورم اينه كه حتي بدون الك كردن هم كيفيت آرد الك شده رو داره
اون كيك به مراتب بهتر خواهد بود

فدات بشم عزيزم
مرسي.. رفتم آرد بخرم!

سلام سرآشپز گل
ببخشید من دفعه اول هست پیام میزارم امروز خواستم واسه تولد شوهرم این کیک رو آماده کنم همه مواد طبق دستور بود اما اصلا پف نکرد کیکم.. اشکال کارم کجا بوده میشه راهنماییم کنید ..:( 
مرسی طیبه جان

اگر كيكهاتون هميشه عالي پف ميكرده و فقط اينبار پف نكرده شايد بيكينگ پودر رو فراموش كرديد يا جنسش خوب نبوده
يا تخم مرغها عالي هم زده نشده

نمیدونم طیبه جان ... ولی تخم مرغ هارو هم طبق دستور دونه دونه اضافه کردم و بکینگ پودر رو هم همون 3قاشق زدم :(
اینم عکسش البته بعد تزیینشه یادم رفت قبلش عکس بگیرم .. الآن دوتا کیک روی همه ولی .. :(
ببخشید خیلی خوب نشده الآن اعتماد به نفسم صفره!!!

نه اصلا نا اميد نشيد
مطمئن باشيد همه چيز با تجربه درست ميشه
آدم بايد از شكستها درس بگيره نه اينكه جا بزنه
يكي از مهمترين عوامل در تهيه كيك فره
اگر فر خوب نباشه عالي ترين كيك هم بد درمياد
پس اگر بعد از چند بار تمرين ديديد جواب نميده ميدونيد كه ايراد از شما نيست
ولي تجربه اش خيلي ارزشمنده
موفق باشيد

سلام برشف عزیز
بالاخره ما هم این کیک 1234 را آزمودیم،،، بسی لطیف و خوشمزه بود، دست گلتان درد نکند با این دستورهای خوشمزه
این کیک را به مناسبت سالگرد ازدواجمان پختم
طبقه اول کیک که بزرگتره، کیک 1234 است
طبقه بعدی کیک نارگیلی( البته شیر نارگیل در دسترس نبود، شیر را جایگزین کردم) و در ضمن روش استفاده کردن
از کانفتی رو در این کیک بکار بردم
کرم کیک هم ، باتر کریم کاسترد با طعم وانیل بود در ضمن بگم که من عاشق این کرم شدم. خیلی کم شیرین تر از باتر کریم های دیگست
روی کیک هم پودر نارگیل ریختم، آخ آخ اینم بگم... اینا اولین گلهای فوندانتی که درست کردم....با دخُمَلَکم درستشون کردیم، اینقدر دو تامون ذوق زده شده بودیم که خدا میدونه
خلاصه بابت همه چیز متشکرم

يعني به حدي زيبا و شيك شده كه آدم باورش نميشه بار اولتون بوده
ماشالا هزار ماشالا
نشون ميده تو خونتونه
ماشالا بسيار با استعداديد
فوق العاده تميز در اومده
بزنم به تخته
خيلي لذت بردم
مرسي

یا شف طیبه... مسئلتا... مثلا یک رسپی داریم که به اندازه "ایکس" مایع اولیه کیک میده و مناسب ظرفی با سطح مقطع "زد "ه و زمان موندنش تو فر هم "
وای " دقیقه هست... من میخوام بدونم با تغییر در "زد" و " ایکس" ، "وای" چطوری تغییر میکنه؟؟؟...مثلا ظرف رو بزرگ کنیم یا دو تاش کنیم یا اصلا کیک فنجونی درست کنیم یا مایع رو دوبرابر درست تو همون ظرف رسپی کنیم ... خلاصه رابطه تابع "وای" بر حسب "ایکس" و "زد" چی هست؟؟ من همیشه با این داستان مشکل دارم و باید بشینم پای فر دست به دعا که خراب نشه... 

اختیار دارید....دست گل شما درد نکنه با این رسپیهای خوشمزه و صد البته دقیق
شما از اون دسته استاد هایی هستین که حسابی اعتماد به نفس شاگرهاشونو بالا میبرن و خود همین باعث میشه آدم حسابی جدی تر بشه تو کارش
باز هم از همه چی ممنون

من هميشه كنار فر ميمونم و از اين موضوع عم لذت ميبرم. تضمين كارم هم بيشتره
و اما سايز
براي كاپ كيكها معمولا زمان پخت كمه چون خيلي كوچيك هستن
وقتي ايكس ثابت باشه هر چي زد بزرگتر بشه واي كوچيكتر ميشه
قانونش هم ثابته

ممنون از توضیح
من دیروز چری-فیلد رد ولولت کاپ کیک با کریم چیز فراستینگ درست کردم ... که چون دستورش مال یک کیک بود کلی جلوی فر نشستم و یاد شما کردم... از دفعه بعد تخمه آفتاب گردون یا پاپ کرن هم میذارم
کنارم
:)))


2012/9/9 Disqus

كلي خنديدم
خيلي بامزه بود
ميدونيد من چيكار ميكردم؟
تمرين چرخش كمر براي لاغرتر شدن شكم. بعد جا واسه كيك باز ميشه

یعنی نشسته رو زمین چرخش کمر رو انجام میدادین؟؟ نمیفهمم عملیاتیش چجوری میشه :)

2012/9/23 Disqus

ايستاده
با يك و نيم متر فاصله

کیک بیس 1234 بود و ایده تزییین دور کیک رو از چیزکیک سرد شکلاتی گرفتم. .با تشکر از شف عزیز

واي عجب كرمي شهزاد جون!!! خامه است يا باتركريم؟ خيلي عالي فرم گرفته

طیبه جان 1/5 کیلو خامه فرم دادم برای این کیک. طعم کیک عالی شده بود .مهمونام همه خوردن و لذت بردن ولی تنها کسایی که همه کیکو خوردیم و خامشو کنار نزدیم من و شوهرم و خواهرم بودیم.اسباب ناراحتی من خامه های کنار زده شده بود که همه تو بشقاباشون گذاشته بودن.نمیدونم چرا همه به من که میرسن یادشون میاد رژیم دارن.از اینا گذشته خیلی خوشمزه بود جای شما خالی.من همیشه هرچیزی که درست میکنم تو دلم از شما بخاطر همه آموزشهاتون تشکر میکنم.امیدوارم هرچی از خدا بخوای بهت بده گلم

ميدونيد مشكل كجاست؟
اينجا مردم اينقدر از قناديها كيك خامه اي بدمزه خريدن و نتونستن بخورن كه به كلمه خامه شرطي شدن
هميشه عادت كردن خامه اش رو كنار بزنن
حق دارن به حدي بدمزه و دور از جونتون آشغاله كه نبايد هم خورد. نميدونم با چي درستش ميكنن كه اينطوري فرم ميگيره و ظاهرش خوبه اما واقعا بدمزه است و سقف دهنت پارافين جمع ميشه
منم همين مشكل رو دارم. بايد به كساني كه تا به حال از كيكهاي من نخوردن اول توضيح بدم كه خامه خالصه و خوشمزه است و خودم درست كردم تا بد كمي ازش امتحان كنن و تازه دلشون قبول ميكنه كه بخورن
ولي خوشبختانه حتي اونايي كه رژيم هم هستن وقتي به كيكهاي من ميرسن ظرفش رو هم ميليسن. دليلش اينه كه اينجا شيريني خوب گير نمياد
و البته من جاي شما باشم بدجنسي ميكنم يه اسلايس نازك جلوشون ميذارم كه عبرت بگيرن بار بعد همه رو بخورن
جدي همچين بلايي سر اطرافيان بدادا ميارم ها
بعد ديگه درست ميشن

طیبه جون بخدا این سری برشهای نازک گذاشتم جلوشون ولی ناز کردن.منم هرچی خامه بود البته دست نخورده ها که قلمبه با چاقو کنار رفته بود رو تو ظرف در دار نگهداشتم تو فریزر برای بین کیک برای پروژه بعدیم.با کلی زحمت خامه فرم میدم که اینجوری بشه! با اینکه براشون توضیح هم میدم که خامه خونگی با بیرون فرق داره!!! من از 3 تا از بهترین شیرینی فروشیهای اهواز تو روزهای شلوغ اعیاد صحنه هایی دیدم هم در مورد تزیین کیک و هم انتقالش به ظرف واقعا وحشتناک! تا آخر عمرم از بیرون کیک نمیخرم و نمیخورم.

خب راستش من تا به حال با همچين فاجعه هايي برخورد نداشتم
ولي درك ميكنم آدم چقدر تو ذوقش ميخوره
من فكر كنم با همچين آدمهايي صادق برخورد كنم و بهشون بگم با آب ازشون پذيرايي خواهد شد
:p
آدم لجش ميگيره

واقعا تو اين هواي شهرهاي ما قيمت بالاي لبنيات كارشون حروم كردن نعمت خداست
كار خيلي خوبي كرديد كه دور نريختيد

ميدونم چي ميگي. من كه البته به خاطر مشكل افزايش وزن اگه قراره كالري به بدنم اضافه كنم ترجيح ميدم دستپخت خودم باشه واسه همين سالهاست لب به شيريني  هاي بيرون نميزنم

البته این با نصف ِ مواد گفته شده در رسپی بود
ممنون :*

به به عجب كيكي و عجب عكسي
احسنت

سلام شف عزیز من چون تازه اومدم حالا سوال زیاد دارم اگه درست فهمیده باشم قرار بوده شیر اضافه نکنیم و 4 تا ماده کلاً داشته باشيم الان من باید توضیحات اول را استفاده کنم یا دستوری که در ادامش نوشتین را ؟ممنون

 دستوری که در ادامه نوشته شده.

سلام شف طیبه عزیز من عکسای هنرمندانه شما رو ندارم چرا؟؟؟

سلام
کیک 1 2 3 4.
من این کیک رو دوبار با نصف رسپی توی قالب 24 سانت درست کردم. طعمش فوق العاده بود . فیلینگش هم باترکرم سوئیسی با طعم توت فرنگی + مخلوط توت فرنگی و نشاسته(از روی فیلینگ کیک بلک فارست ایده گرفتم!) کیک رو هم با شربت توت فرنگی هرشیز (ایده از فغزیه بسیور خوشمزه) شربت دادم. چون با نصف رسپی رفتم زمان به زیر نیم ساعت کاهش پیدا کرد و البته با فر داغونی که من دارم چیزی در حدود 3 سانت بیشتر پف نکرد.
کیک خیلی خوبی بود. مرسی مرسی

نه اتفاقا چيزي كه من توي برش ميبينم نشون ميده كه كيك بافتش پفكي و خوب شده
ولي البته من و شما هميشه زيادي حساسيم
مطمئنم همه لذت كافي رو از كيكتون بردن
تركيب طعمي ها هم عالي بوده
مثل هميشه

سلام بر شف طیبه عزیز،دوباره با سوالام مزاحمتون شدم البته با عرض شرمندگی:طیبه جون اگه همین رسپی رو توی یه ماهیتابه تفلون باقطر تقریبا 28 سانت وارتفاع 7 سانت درست کنم مشکلی نیست،در واقع میخوام کیکم هم بزرگ باشه وهم اینکه "مرتفع" باشه؟؟ اگه بخوام کاکائویی باشه ویه مقدار از آردو با پودرکاکائو جایگزین کنم(مثلا 15 گرم) مشکلی براش پیش نمیاد؟ اونطور که از کامنتا فهمیدم شما فرمودین که میشه کره رو با روغن مایع جایگزین کرد،اینجوری دیگه نمیشه روغنو باشکر زد درسته؟پس کجا به مواد اضافه میشه؟طیبه جان اگه کره رو با روغن جامد جایگزین کنیم باز هم همون حالت پف کردن وسفید شدن بعد از زدن با شکر به وجود میاد درسته؟؟(منظورم اینه که تفاوتی با کره نداره مگه نه؟) بازم ازتون عذرخواهی میکنم که اینقدر طولانی شد.ایشالا موفق باشید.

سلام به همگی  مخصوصا شف عزیز
من خیلی وقته   به این گارگاه قشنگ میام شاید روزی چند بار
بالاخره دیروز اولین مشقو انجام دادم.
من آشپزیو خیلی دوست دارم و البته بدم نیست ولی تو زمینه کیک شیرینی مبتدی ام.
  به چندین دلیل هم نباید حتی یه کیک رو هم خراب کنم چون مشوق ندارم که هیچی اگه خراب بشه واویلا....
 از کیک های و پودر ای اماده هم خوشم نمیاد
این کیک پختم  خیلی خیلی طمع خوبی داشت البته میگفت بافت خیلی خوبی داره. واقعا ممنونم ازتون. فقط چند تا اشکال داشت.
اینکه من تو دو تا قالب 25 سانتی با دیواره 9 سانتی پختم.. اونجوری که میگفتید پف نداشت البته بافت خیلی خوبی داشت.
یه اشکال دیگه اینکه تو هر دو قالب به حالت شیب دار پف کرده بود که  نمیدوتم چرا؟!
در ضمن من برا تزئیین از گاناش و باتر کریم آلمانی استفاده کردم.
باتر کریمم وقتی  کاسترد اضافه میکردم دونه دونه شد هر چقدر هم زدم فرقی نکرد. در کل بقیه که خوردن و کلی هم تعریف کردن خدار وشکر دیگه مامان که از وقتی شروع کردم به پحتن غر میزد هیچی نگفت.دی ...
اوه  درست فکر کردی من شاگرد پر حرفیم
راستی میشه پفش به خاطر اون مرحله اولش باشه اخه من هر چی کره و شکرمو هم زدم سفید نشد که نشد. پفه چندانی نداشت فقط به نظرم یکمی سبک شده بود.
راستی من چقدر دیواره قالب تو کیک ها مهمه؟ اخه من قالب با دیواره کوتاه تر پیدا نکردم بود ولی شکلی بود منم فقط گرد و هم اندازه میخواستم.
راستی یکمی فرمون استاندار نیست  راستی یادم اومد یه بار دیگه هم یه شیرینی از این کارگاه پختم تا اومدم در فر رو باز کنم شیشش ترکید. قلبم اومد کفه دستم.. تا اومدن برا تعویض دو ماه طول کشید!!!!
خوب دیگه بقیش باشه واسه مشقای بعد.... دی 

بله میشه
منتها به روشی که توی کیک آپساید داون گلابی توضیح دادم میشه ارتفاع همه قالبها رو زیادتر کرد

بله باید روغن و شکر رو خوب بزنید تا شکر حل شه و بعد تخم مرغ ها رو دونه دونه اضافه کنید

کیکی که با کره درست میشه سبک تر واسفنجی تر و لطیف تره

شما باید حتما دمای فر رو با تجربه و سعی و خطا استاندارد کنید چون یکی از دلایل درست پف نکردن همین فره
شیب دار یعنی گنبدی؟

دونه دونه شد چون کره به نسبت دماش ÷ایین بوده باید زودتر از اینها بذارید بیرون از یخچال
چرا درست میشه کافیه خیلی زیاد هم بزنید و نا امید نشید حتما درست میشه

بله بله اون مرحله سفید شدن کره و شکر خیلی روی پف و لطافت کیک تاثیر داره
باید خیلی بیشتر توی هم زدن حوصله به خرج بدید

دیواره قالبتون اونقدری زیاد نبوده نمیتونه از اون باشه

آهان الان خوندم که جریان فر رو هم خودتون حدسش رو زده بودید
بله دقیقا فر حرف اول و آخر رو توی پف کیک میزنه
انشالا که قلقش دستتون بیاد

شف جان این روغنی که توی جواب فرمودید با شکر بزنم جامد هست درسته؟(چون من توی سوال در مورد هر دو نوع روغن پرسیده بودم اینو میگم) این که گفتید با کره لطیف تره به نسبت روغن مایع هست؟(فکرکنم قبلا دیده بودم فرموده بودین روغن جامد وکره فرق نداره؟) و اینکه آیا کیک توی همچین ماهیتابه ای مرتفع میشه؟چون این کیک از نظر مواد تقریبا مثل کیک ساده هست واون توی این قالب مرتفع نمیشه.این کیک چطور هست؟


 . منظورم از شیب دار این بود که یک طرف کیک کوتاه تر از طرف دیگش بود.
دقیقا مثله خطی که کج کشیده باشی
من شاید بیشتر از 20 دقیقه با دور متوسط ،هم زدم یعنی بیشتر؟
راستی بین  همزدن نباید وقفه باشه یا نه. آخه اونجوری فکر کنم با یه همزن شهید آخر کار طرف باشم..
از آخرین برشش هم یه عکس گرفتم اما لود نشد که بزارم ببینید.. هر چند کیفیت عکس اصلا خوب نبود 
ممنونم از راهنماییتون
سعی میکنم صبورتر باشم

بله دیگه روغن مایع رو توضیح دادمباید بزنید تا شکر حل شه
 بعد تخم مرغ ها رو دونه دونه اضافه کنید

بله به اندازه کیک ساده پف میکنه
ولی چون این کره داره  بافت کیکها متفاوته وگرنه اندازه همونه

وای نه 20 دقیقه خیلیه
همین که به یک کرم یکدست برسید کفایت میکنه
معمولا هم زیاد طول نمیکشه

همه کیکها تون شیبدار میشن؟ 
اگه فقط این کیک بوده یعنی بیکینگ پودر به خوبی توی آرد الک نشده بوده

خیلی ممنونم.از راهنماییتون و اینکه وقت میزارید و جواب میدید
حقیقتش این سومین کیکم بود  و اولی گنبدی شد 
دمای فرو  برا کیک بعدی کم کردم.  مسطح پف کرد ولی بعدش پفش حدود یه سانت یا بیشتر خوابید حالت گود تو قالب.والبته کبک شکلاتی بود.
سومی که این کیک بود اینجوری شد.. با اینکه وقتی از قالب درآوردم طوری رو هم گذاشتم که در آخر یکنواخت دیده میشد ولی این مشکلو داشت. 
کم کم دمای فر داره دستم میاد اما  چند باری هم که نان ویا پیراشکی پختم انگار عقب فر زودتر میپزه.
 ببخشید اینقدر طولانی شد.
اینسری سعی میکنم تو مخلوط کردن ماده خشک دقته بیشتری داشته باشم

 از اونجایی که فرمودید این سومین کیکی هست که درست می کنید، بهتون پیشنهاد می کنم مبحث کیک ها رو که در آرشیو موضوعی می تونید پیداش کنید، مطالعه کنید و همین طور کامنت ها و سوالهای دوستان رو.

اینجوری با اطلاعات بیشتری در مورد هم زدن و ... به امید خدا کیک چهارم رو درست می کنید و دیگه اونطوری می شه که خودتون می خواهید.

 تقریبا با همین مبحث ها و کامنت هایی که خوندم خیلی برام مفید بوده
مخصوصا در اعتماد به نفس 
 ادامه میدم ان شالله با راهنمایی شما و دوستان به نتیجه برسم.
حالا میخواد کیک چهارم باشه یا ان
البته  تو کاپ کیک مشکلی ندارم امیداورم  که کیک هم به زودی بتونم بدون اشکال بپزم

سلام من دو روزه این سایتو پیدا کردم وااااااااااااااااااااااقعاااااااااااااااااا عالیه خسته نباشید.

فقط چرا بعضی از پست ها عکساش باز نمیشه؟

 دوست عزیز،

از مرورگر گوگل کروم استفاده کنید و یا در کل از یه مرورگر دیگه.

شف طیبه عزیییییییییییییز و نازم
کیک 1234 وقعا کیییییییییییییییییییییک عالی بود جه از نظر طعم و چه از نظر بافت دست گلتون درد نکنه فقط کیک من خیلی پوک شده بود یعنی موقع برش صاف برش نمیخورد ولی طعمش و بافتش حرف نداشت خیلییییییییییییییییییییی ماهید دیگه دارم براتون شاگرد خوب میشم  قلقهای کیک دستم  اومده . دوستتون دارم و بینهایت از شما سپاسگذارم

 مهربان جان،

دستتون درد نکنه. عالی شده. من حدس می زنم بکینگ پودر زیادی استفاده شده برای اون مقدار آرد. مارک بکینگ پودرتون رو عوض کردید؟ احتمال داره که کمی بیشتر ریخته باشید؟

مروارید خانم عزیزم
سلام،
 مرسی که به یک نکته ظریف و حساس اشاره کردید بکینگ پودرم دکتر اوتکر است ولی چون من رسپی رو نصف کرده بودم فکر کنم یکم زیاد ریختم  مرسی عزیزم دفعه دیگه با دقت بکینگ پودر رو اضافه میکنم . میبوسمتون

وبه علاوه اين رو هم هميشه به ياد داشته باشيد
كيكهايي كه با روغن مايع درست ميشن سنگينترن ولي برششون بهتره
كيكهايي كه كره يا روغن جامد دارن لطيف ترن و برششون "كرام" داره
اما اگر توي يخچال بمونن برششون بهتر خواهد بود

شف عزیزم
مرسی خیلی نکته خوبی بود حتما قبلا یک ساعت میزارم یخچال بعد برش میزنم  مرسی عزیزم

سلام منظور از کره در رسیپیهاتون چیه مارگارینه یا کره حیوانی ؟مارکشون رو بگید . ممنونم

من هرگز از مارگارين استفاده نميكنم
فقط كره حيواني

طیبه عزیز من این کیکو با یک تخم مرغ برای تست کردن درست کردم(توی قالب 18 سانتی) از نظر طعم و بافت به نظرم خیلی خوب بود ولی گنبدی شده بود ومن فکر میکردم بیشتر باید پف کنه؟روغن جامد رو باشکر فکرکنم حدود 5 دقیقه زدم(که البته کامل حل نشده بود که) تخم مرغو  اضافه کردم و تقریبا 3،4 دقیقه زدم.به نظرتون اشکال کجا بوده؟ممنون از راهنماییتون. .

من عاشق دلخستۀ این کیکم. چون عاشق رنگ آبی و آسمون و رنگین کمانم . حیف که خیلی سخته درست کردنش. اما واقعا زیباست .میشا

در هر پست سوالتون رو قرار بديد همونجا پاسخ رو دريافت ميكنيد
ميتونيد ايميل خودتون رو هم وارد كنيد كه جواب بهتون ايميل شه
پايين هر پست اين گزينه وجود داره

انشالا سر فرصت انجامش ميديد

طیبه ی عزیزم امروز تولد نامزدم بود و این کیک رو براش درست کردم
خیلی خوشمزه بود. وقت زیادی برای تزیین نداشتم اما خیلی خوشش اومد و البته خوشحال شد. خیلی خیلی ازت ممنونم. این کیک برای تولد عالیه

  سلام بر شف خیلی عزیز...من دوتا سوال داشتم:کی اینکه من قالب سیلیکونی 25 سانتی دارم ولی ارتفاعش  کلن 5 سانته. بر اساس اون چیزی که توی پست 123 خوندم شف گفته بودن که با این مقادیر، دو تاا کیک 5 سانتی داشته اند. سوالی که دارم اینه، ممکنه یه خورده مسخره برسه. اینه که آیا حتمن ارتفاع قابلم باید بیشتر از 5 سانت باشه یا همین قالبم جواب میده؟ چون بالاخره مایه کیک هم خودش یه اندک ارتفاعی داره دیگه... یا اینکه همونطوری که یه جای دیگه توی کامنتها میخوندم، باید با کاغذ روغنی ضخیم ارتفاع قالبم رو اقزایش بدم؟ اصل قالب سیلیکونی که اشکالی ایجاد نمیکنه برای این نوع کیک؟
ببخشید اینثدر سوال میپرسم. من باور کنید زیاد تازه کار نیستم کیک و شیرینی زیاد درست میکنم. ولی این بار برای من این مهمونیه خیلی خیلی خاصه، واسه همین میخوام همه چیز روی حساب و کتاب باشه...:))
سوال دومم هم اینه که 
اگه درست فهمیده باشم آردم باید سلف ریزینگ باشه یعنی با آرد آل پورپس نمیشه کار کرد.  درست گرفتم مطلبو یا نه؟
در پناه خدا باشید

 شما برای یک قالب 25 سانتی مواد رسپی رو نصف کنید.

ارتفاع قالبتون خوبه. می تونید برای اطمینان بیشتر اون روش کاغذ رو که شف توضیح دادن و شما خوندید رو انجام بدید.

قالب سیلیکونی مشکلی ایجاد نمی کنه. بذاریدش روی سینی فر و بعد مواد رو توی قالب بریزید و با سینی داخل فر بذارید.

در مورد آرد، منظور شف اینه که رسپی اصلی که لینکش رو دادن با آرد سلف ریزینگ هست. ولی دستوری که شف گذاشتن با آرد ال پرپز فلور که همون آرد معمولی بدون بکینگ پودر و نمک هست، هست.

تولدشون مبارك
احسنت بر شما

وای وای !شف!این دستور کیکی بچگیام بود که مامانم درست میکرد،دستورش رو گم کرده بودیم مامانم یادش نمیومد من مواد و نصف کردم با سه تا تخم مرغ!نمی دونی چه محشری شد!مرسی شف عزیزم!

سلام کیک 1234 باروکش باترکریم رو roux

سلام بر شف عزیز. من کیک 1234 رو درست کردم اما فکرکنم اینقدرهام پف نکرد و بزرگ نشد راستش شکر و کره رو هم با وانیل که هم میزدم اصلاسفید نشد و دونه های شکر کاملا توش معلوم بود .ممکنه از بزرگ بودن دونه های شکرم باشه؟ و عکسهای کارم رو میذارم میشه بگید پفش خب بوده یا مشکلی تو کارم هست؟ تولده شوهرم نزدیکه و دوست دارم کیکش دستپخته خودم باشه. مرسی

سلام بر شف عزیز. من کیک 1234 رو درست کردم اما فکرکنم اینقدرهام پف نکرد و بزرگ نشد راستش شکر و کره رو هم با وانیل که هم میزدم اصلاسفید نشد و دونه های شکر کاملا توش معلوم بود .ممکنه از بزرگ بودن دونه های شکرم باشه؟ و عکسهای کارم رو میذارم میشه بگید پفش خب بوده یا مشکلی تو کارم هست؟ تولده شوهرم نزدیکه و دوست دارم کیکش دستپخته خودم باشه. مرسی

طیبه جون سلاام.من امروز این کیکو با نصف مواد درست کردم اما در عین ناباوریم نتیجه افتضاح بود(البته من کیک زیاد درست میکنم و این باره اوله که خرابکاری کردم) مغز کیکم فرو رفت و فشرده شد نمیدونم چرا؟ البته من پرروتر از این حرفام باز امتحان میکنم دوست دارم چف نازنین

Post a Comment

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...