2010/05/05

کیک شیره خرما و روغن کنجد


قبلا گفتم یا نه؟ .... نمیدونم چرا هر چیزی که با خرما درست بشه رو بدون هیچگونه عذاب وجدانی مبنی بر چاق شدن ، با طیب خاطر میندازم بالا. کیک خرما که دیگه جای خود دارد. مخصوصا اینکه یه مولکول شکر هم توش نداشته باشه

یکی از همکارا یه بار پرسید: " کسی شیره خرما نمیخواد؟" ...نیکی و پرسش؟ خب معلومه که میخوام. خلاصه ...مدتها طول کشید تا اون یادش موند بیاره...مدتها هم طول کشید من فرصت کنم بسازم! بالاخره این هفته تصمیم بر این شد که تلسمش رو بشکونم و کیکه رو درستش کنم. و این شد که میبینید:

تخم مرغ 3 عدد

شیره خرما 1 لیوان

ماست 1 لیوان

وانیل 1 ق چ

روغن کنجد يك سوم لیوان

روغن مایع يك سوم لیوان

ارده 1 ق غ

آرد گندم 1 لیوان

آرد سفید يك و نيم لیوان

بیکینگ پودر 2 ق چ

گردو نصف لیوان



فر رو روی درجه 180 سانتیگراد 350 فارنهایت قرار بدید. تخم مرغ و وانیل رو بزنید و بعد شیره رو اضافه کرده و 3 دقیقه خوب هم بزنید تا کاملا کف کنه



ماست رو اضافه کیده و مجددا خوب هم بزنید. حالا رو غن کنجد ، روغن مایع و ارده رو اضافه کنید.




ابتدا آرد گندم رو الک کرده و به مخلوط اضافه میکنیم. ( اگه آرد گندم نداشتید همه اش رو آرد سفید بریزید. آرد گندم سنگین ترش میکنه و مغذی تره)




بعد آرد سفید رو با بیکینگ پودر الک کرده و اضافه کرده و با دور کم همزن مخلوط میکنیم. ( زیاد نزنید که پف کیک خراب میشه. فقط به اندازه ای بزنید که آرد حل بشه و گلوله ای باقی نمونه)

رنگ مخلوط کیک رو دارید؟ خیلی با حال شده بود..کلی کیف کردم!



حالا خوشمزه ترین قسمت کیک یعنی گردو رو اضافه کرده و آهسته مخلوط میکنیم ( با همزن به هیچ وجه هم نزنید)




کف قالب رو کاغذ روغنی بندازید ( دایره ای شکل) و کاغذ و دیواره قالب رو چرب کنید. مخلوط رو توی قالب ریخته و توی فر به مدت 1 ساعت قرار بدید



کیک ما آماده است. فقط اجازه بدید که توی قالب سرد شه. بعد خودش کمی جمع میشه و از دیواره جدا میشه. از قالب خارجش کنید و کاغذ رو بکنید و توی ظرف سرو بذاریدش.

حالا میتونید همینطوری با چای سروش کنید... یا....



روش خامه بریزید و کمی شیره خرما روش بریزید که از اطرافش بریزه روی دیواره کیک و ولع انگیز بشه. (من روی کل کیک شیره نریختم که بچه ها هر چقدر دلشون خواست روی اسلایس خودشون بریزن. )
اون اسلایسه هم که سهم آقای شوهر بود...که خودم خدمت نصفش رسیدم. خوشمزه و کم شیرین. حالا هر کی شیرینی بیشتر دوست داره میتونه روش شیره بریزه. مقوی مقوی مقوی


صبحانه فردای بچه ها هم جور شد. خلقی قرار شده امشب شام نخورن و فردا هم با شکمی خالی بیان اداره! فردا صبح کلی میخندیم... خیلی جالبه که با جماعتی که عاشق خوردن هستند هم سفره بشی!

تازه بعد از کیک خوردن هم موج مکزیکی میریم

48 comments:

اول!!!!!
دستت درد نکنه طیبه جون.نوش جان

yeeeeeeeeeeeeey !!!! and the winner is...Najma joon (^^,)

واي طيبه جون تو همش چيزاي خوشمزه ياد ميدي و منو به هوس ميندازي درست كنم.
خسته نباشي بلا
ميشه بگي ارده از كجا بگيرم؟ميتونم ارده رو حذف كنم؟
راستي امروز رفتم خريد ولي از شانس من نه رنگ ويلتون گيرم اومد نه كرم تارتار.
از ساعت 5 تا 9 شبم تو آشپزخونه بودم مشغول كيك پختن. از كمردرد دارم ميميرم.
كيك اسفنجي با پودينگ شكلات با روكش باتركريم. واقعا عالي بود ممنون كه چيزاي خوشمزه يادمون ميدي. بوس. ولي خيلي دوست داشتم نقاشي بكشم ولي رنگ ندارم كلي حالم گرفته شد. يه تزئين من درآوردي كردم. ولي ديگران كلي از مزه‌ش تعريف كردن.
فردا كابل گوشيمو پيدا ميكنم عكسشو ميزارم ببيني.
الان دپرسم
بوس

خسته نباشي و نوش جان.خوش به حال رفقا.جاي ما را هم خالي كنيد. فقط اميدوارم كيك حساسي نباشه كه بتونم امتحان كنم.راستش بعد از ساختن اوون كيك اسفنجي كه پفش خوابي ديگه دست به كيك نشدم.موقع ديدن كيك فقط شكنجه ميشم

طیبه جون واقعاً دستت درد نکنه خیلی خیلی خوشمزه بود !! شیرینیش هم مناسبه و به نسبت اینکه شیره توش هست خیلی خوب پف کرده .
صدیقه جون واقعاً جات خالی بود طعمش عالی بود

دستتون دردنکنه واقعا کیف کردیم هرچندشکست فره کشی هنوز در دلمان هست

سلام طیبه خانم هنرمند خسته نباشی
طیبه جون من دیشب اومدم مثل شما روی قابلم سلفون بکشم که بعدش راحت بتونم ژله مو در بیارم ولی هر کار کردم نتونستم سلفو بکشم حالا که همه چیز آموزش میدی برای من بی هنرم این و آموزش بده ببینم چکار باید بکنم من تا میومدم بزارم تو ظرفم مچاله میشد
راستی عکس کارامونم میتونیم برات بذاربم ببینی یا نه من ژله بروکن گلاس و درست کردم

آخر!!!!!ا
کاش ماهم بیومدیم تو جماعت رفقا
خوش بحالتون رفقا
بخورید به یاد گرسنگان!!! بی کیک
بخورید و بخورید، صرفه جویی هم نکنید!!! نوش جونتون
الهی چربی شه جذب شکمتون!!!ا

اينم كيكم
http://img4.img98.com/out.php/i45215_DSC00439.jpg
بايد تزئينشو ميزاشتم برا امروز ولي انقد عجولم كه خرابش كردم ديگه خيلي خسته شده بودم. ولي تجربه خيلي خوبي بود.
بوس بوس

سلااااااااااااااااااااام!
وای ی ی ی ی کیک خرمااااااا
وای دهنم آب افتاد دلم به تاپ تاپ افتاد
هوم م م م می بینم که کیک خرما نذری می دی ....
کاش منم تو ادارتون بودم
آپ هستم و منتظرت
م م م م ماچ چ چ !!!
www.elham888.blogfa.com

سلام منصوره عزیز
باز هم دستت پر است خانم هنرمند.
خیلی ممنون که دل ما رو همش آب می کنی.
خوش به حال دوستان میل کننده.
راستی خانم این شیره خرما را از کجا تهیه کنیم؟ جایگزینش؟

@ سمیه :
ارده رو ما از کارگاه ارده سازی میخریم ولی الان که دیگه فصلش نیست من از سوپرمارکت با مارک "عقاب" خریدم...باید کنار حلوا شکریها بتونی پیداش کنی ولی اگه حذفش کنی هم هیچ مشکلی پیش نمیاد
سمیه جون من نمیتونم عکست رو ببینم. یه چکش کن بهم خبر بده


@ sedigheh:
نه بیچاره خیلی پوستش کلفته
ولی حواست باشه اگه تخم مرغ و شیره رو خوب نزنی پف نمیکنه و به جای کیک ، نون تحویل میگیری
کیک من سه برابر پف کرد و خیلی راضی بودم



@ Hamideh:
نوش جان
هرچند که تعداد اینقدر زیاد بود که یه مینی اسلایس بیشتر بهت نرسید. بازم درست میکنم . این دفعه فقط واسه اتاق خودمون



@ مریم ،مامان آرمین:
ایشالا قرعه کشی بعدی



@ rahil:
شما بی هنر نیستی عزیزم...یه کم تجربه میخواد. چشم مصور هم ایشالا میگم ولی ....شما نباید سلفون رو توی قالب بچسبونی
اول یه تیکه گنده سلفون باز میکنی. آروم روی قالب میذاری...کنار قالبت هم هیچی نباشه که فضا داشته باشی
بعد سلفون رو میبری
ولی بهش دست نمیزنی
دوباره یه تیکه دیگه باز میکنی و کمی بزرگتر از قبلی میگیریش
میذاری روی قبلی و بعد میبری
حالا دستت رو میذاری روش تا بره توی قالب
اینجوری سلفون دو لایه توی قالبت داری
کمی تمرین میخواد

برای عکس هم از سایتهای فری ایمج هاستینگ مثل

http://www.imagechicken.com/

استفاده کن و بعد لینکش رو اینجا پست کن
منتظر عکست هستم


@ Pat,Mat:
ایشالا دفعه بعد هم نوبت شما میرسه


@ ELHAM :
نه بابا جای جالبی نیست ...استرسمون خیلی زیاده


@ احسانه :
شیره خرما رو توی فروشگاهها کنار سکنجبین و رب انار و گلاب و ...اینجور چیزا معمولا میذارند
ما که از خود درخته دریافتش میکنیم
:p
اگه گیرت نیومد از خود خرما استفاده کن
روش خمیری کردن خرما رو توی "استیکی دیت کیک" گفتم

برا من كه لينكش كار ميكنه. دوباره از همين سايتي كه پيشنهاد دادي آپلود كردم

http://www.imagechicken.com/viewpic.php?p=1273172818090651900&x=jpg

بوس

bonjouuuur chere chef,khoobin?in site male majaleye EllE e paris e bebinin ma k koliii keyf kardim. http://cuisine.elle.fr/elle/Elle-a-Table/Fiches-cuisine/Tous-les-themes/Recettes-faciles/%28offset%29/140
bazam hast peyda mikonam misendam.bisouu

hi dobare b chef e aziz.manam yad geleftam ax upload konam (pooding+slice+pate+honare dishabetoon)inam addressash:
http://www.imagechicken.com/viewcode.php?p=1273179591084422500&x=jpg
http://www.imagechicken.com/viewcode.php?p=1273179743031016800&x=jpg
http://www.imagechicken.com/viewcode.php?p=1273179837075116900&x=jpg
http://www.imagechicken.com/viewcode.php?p=1273179918000874200&x=jpg
http://www.imagechicken.com/viewcode.php?p=1273180074067014300&x=jpg
http://www.imagechicken.com/viewcode.php?p=1273180127096615200&x=jpg
.sorry k vaghtetoono gereftam ba in hame ax abstract kardam baz in hame shod:P

@ سميه :
آهان رویت گردید
کرمش خوب شده و کیکش هم اونجوری که گفتی عالی بوده. باترکریم فرانسوی کار کردی دیگه؟ طعمش خوب بود یا مزه کره داشت؟ چون اگه طعمش رو پسندیدند، میتونی جایگزین خامه کنی و از این به بعد ازش استفاده کنی چون تزئین باهاش خیلی راحت تره. نقاشی رو هم حتما امتحان کن. مهم نیست چه رنگی تو بازار موجوده. با هر رنگی که پیدا کردی رنگش کن جواب میده
یه نصیحت کارمندانه هم بکنم.... تجربه ثابت کرده که کارمندایی مثل من باید اینطوری عمل کنند...یه روز کیک رو درست کن...یه روز کرمش رو... یه روز طراحی و نقاشی...یه روز سوار کردن روی کیک و تکمیل نهایی!!! میشه سرعت عمل داشت و تو دو روز هم تمومش کرد ولی حتما باید یه روز مجزا واسه تزئین بذاری که پر انرژی و تازه نفس باشی که نتیجه مطلوب رو بگیری و از خودت راضی شی
حتما ادامه بده و صد در صد نقاشی روی کیک رو هم انجام بده
مطمئنم موفق میشی
لاو

merci ma petite! ce site est parfait!!! Beaucoup de recettes faciles et delicieux. j'ai envie de faire tous les recettes!
merci cherie

...........................

وااااااااااااااااای ی ی ی
عسل جون چه عکسایی!!! اون عکس اولیه کولاکه...شدیدا فرنچ شده! صد بار نگاهش کردم!!!! ولی اون تزئین پته هاته که منو پرپرم کرده
بابا تو دیگه کی هستی! کارت در حد تیم ملیه! جون من بیا یه وبلاگ بزن ما هم استفاده کنیم!!! ولی من هنوز تو کف اون تزئین پتهه هستم جداً عالی شده
همه اش فوق العاده است
وبلاگ هم نزدی، هر روز کاراتو واسه من بفرست کیف کنم
ژو تم..ژو تم بکو

meeeeeeeeeeeeelllllllllc.shoma lotf darin mano tashvigh mikonin:*honare shoma bood be man courage dad.commentetoon mano telkoond az khochhaliiiiii.so so so tnx.rasti age web nemizanam shoma k omrani hastin manam memariam mitoonim office bezanim:D albate too place problem pish miad k joonoob bashe ya shomal iran:D man Rasht hastam :D.bazam mercccc vase hame chi chashb harchitoono doros mikonam ax misendam .je vous aime beaucoup auusi.

یه آفیس میزنیم که اتاقاش با ترن از جنوب به شمال وصل شه! ما که اینکاره ایم میتونیم. تو طراحی کن من اجرا میکنم
.
.
.
.
.
بعد آقای شوهر میاد دستور تخریب میده
:p
حتما عکس بگیر آرشیو کن ( البته به من هم نشون بده) بعد خدا رو چی دیدی یه وقت مثل من شیطون گولت زد سایت راه انداختی ما هم شدیم سوشفت
je t'embrasse fort

ممنون از راهنمائیت عزیز
من دنبلش در سوپرمارکت می گشتم که خبر رسید که در خانه داریم و من بی خبر بودم!
گویا از عراق سوغات آورده بودند.
من دارم می رم دست به کا بشوم.
باز هم ممنون

bah bah jaye onaee ke nabodano natonestan azin keyke khoshmaze becheshan khali,tayebe khanom dasteton dard nakone bazam ja dare tashakor konam va ozrkhahi konam chon 40 darsade keyko khodam tanhae khordam,bazam migam khoshbehale khodetono atrafiyaneton

AMIR & Serife

hi chere chef.khoobin?wow che naz mishe idea sh k ghashange:D.vali ghesmate takhribesh cheghad tarsnake:(:P Best Wishesss

you mean the cups? dont worry...the evil side of me did it with plesure!!! muhahaha
and I only have 2 left! stil wondering when to attack em!

سلام سلام
طیبه خانم هنرمند
مرسی مرسی مرسی
من دیروز این کیک را درست کردم و واقعاً عالی بود. راستش اول کار فکر نمی کردم چنین چیزی از آب در بیاید اما.....
خیلی عالی و خوب بود.
متشکرم

واقعا؟
چه خوب....پس صبر کن اون کاپ کیک رطبم رو پست کنم...اون رو بخوری دیگه چی میگی...چه چیزیه در حد تیم ملی...حیف که الان یه ماهه وقت نمیکنم تایپش کنم...شدیدا رویایی شده بود در حدی که نصفش رو خودم خوردم
فقط صبر کن...هرچند که مطمئنم خودت صبر خواهی کرد
:p

سلام طیبه جونم
بله واقعاً خوشمون اومد. من چون خیلی دنبال طعم جدید توی کیک و شیرینی هستم خیلی خوشم اومد. البته خامه هم مکمل طعمش بود.
عکس هم ازش انداختم اما نمی دونم چطوری به رویت شما برسونم.
وای کاپ کیک رطب
مرسیییییییییییییییییییییییییییی

از سایتهای مختلفی میتونی برای آپلود عکس استفاده کنی...مثلا

http://www.imagechicken.com

عکس رو آپلود کن و لینکش رو تو کامنت بذار

[url=http://www.imagechicken.com/viewpic.php?p=1273603964091623400&x=jpg][img]http://www.imagechicken.com/uploads/tn1273603964091623400.jpg[/img][/url]

http://www.imagechicken.com/viewpic.php?p=1273603964091623400&x=jpg

با عرض معذرت
این لینک دومی درست است.

وااااااااااای این چه ناز شده احسانه جون
ماشالا ماشالا

اختیار دارید خانم
دست استاد طیبه درد نکنه.
فقط تا دل تنگم خواسته بود خامه زده بودم روش!

سلام شف جون
بیزحمت یه سوال!
من روغن کنجد از کجا بیارم؟

من از سوپرمارکتها میخرم
مارک ایرانیش هم زیاده
ولی اگه نبود ارده هم هست که با مارک عقاب توی بازار زیاده
روش روغن کنجد میگیره و خمیرش میره زیرش جمع میشه
ولی خود ارده هم جایگزین خوبیه

شف عزیز خواهش میکنم عکسهارو جایی آپ کن که ما هم بتونیم ببینیم خیلی حال گیریه وقتی عکس یه غذای خوشمزه و دستورش برای من دیده نمیشه.
با این اینترنت هندلی باید با نرم افزار بیام تو سایتت خیلی کارم سخت شده. سایتت رو میبینم ولی عکسهابرام دیده نمیشند. بیشتر عکسها ممنونم صالی

من این کیک رو درست کردم ولی به جای اون یه لیوان آرد گندم ، توش یه لیوان آرد جو ریختم ، کیکم خیلی خشک شد و روش هم ترک برداشت و کمی سوخت ، باید قبل از یک ساعت برش میداشتم ، نمیدونستم آرد جو زودتر از آرد گندم میپزه
شف طیبهء عزیز لطفا اگه راجع به خصوصیات آرد جو چیزی در چنتهء تجربیاتت داری برام بنویس
ممنون از وبلاگ خوبت و وقتی که میذاری

بله خشك شدنش ميتونسته از اون مورد باشه اگه نصف ليوان ريخته بوديد بهتر بود. و ترك برداشتنش هم به خاطر كمبود رطوبت موجود در مواد بوده. نه زودتر كه نميپزه (تا اونجايي كه من ميدونم) ولي نبايد زياد استفاده شه چون تلخش ميكنه
اگر فرتون استانداره كه هيچي... در غير اينصورت ميتونه از فر باشه پس هميشه بعد از بيست دقيقه بايد مرتب كيكها رو تست كنيم كه اگه كارد تميز بيرون اومد سريع از فر بيرونش بياريم

شف جان کلا بجای شیره خرما میشه از شیره انگور استفاده کرد؟

به نظرم که یه کم ترشش کنه. ولی میتونید تست کنید شاید هم جواب داد

من از شیره انگور استفاده کردم. خودم زیاد خوشم نیومد ولی بقیه بشدت تعریف میکردند!!!
https://public.blu.livefilestore.com/y1pXwR-vxLyO7YViAuOmT3i24XcFLJRBgSXq1jd8fMT6gMsSJVKF0cL0c7EvN4gL_PwWRZb8JUbP73sAbrGb8w2Zg/IMG_03611kargah.jpg?psid=1

https://public.blu.livefilestore.com/y1ped8Myup1VoJlynnm22DedDLupdBKrXeMZP9VOIgh_th8JFzBlRpU3lC_QvekFpoydPzmHVFstemmaHZztGKn2A/IMG_03577kargah.jpg?psid=1

بله خوب البته ذائقه ها متفاوته
مرسي كه عكسها رو آپلود كرديد قيافه اش زيباست

سلام  این و امروز درست کردم هآرد گندم ریختم توش یک لیوان نمیدونم که  چرا بعد از پخت بوی خامی میداد بشه به خاطر همون یه لیوان آرد گندم بوده ؟

 دوست عزیز عکس آپلود نشده متاسفانه.

خب يكي از مشكلات آردهاي سنگين همينه
دليل اينكه آرد كيك آرد تصفيه شده ايه همينه كه در نهايت كيفيت لطيف و خوبي بهمون ميده
اين مدل كيكها سالمترن منتها نبايد توقع زيادي ازشون داشت

من البته با كيفيت خوب درش ميارم ولي بايد مايه عالي هم زده بشه و فر استاندارد باشه
نگران نباشيد با تجربه اينا حل ميشه

منم خیلی مواد مختلف دارم که با خوندن سایت شما با ذوق و شوق رفتم خریدم ولی هنوز فرصت نشده طلسمش و بشکونم. حتما این کیک و درست میکنم. ممنون

 ممنونم دوست عزیزم از راهنماییتون.

Post a Comment

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...