2010/05/08

فته الدجاج

https://xjbg4g.blu.livefilestore.com/y2pHzqBnBSiwbDG2RQ763YrDyZHYvlQIN4ocWeU4ai5-uDxoiSujT9MdoVQnMBx_asbmiI-NDVJrK50FgWJqywsEaXJsm2LPEIQQAp8b6uu4QvmZFQE8MCt400m7C-Q1Hjq/Fetted-dijaj1.jpg?psid=1

غذاهای عربی به ذائقه ایرونی ها خوب میسازه. و من هم شخصا غذاهای عربی رو دوست دارم ( بگو تو چه غذایی رو دوست نداری!) این یکی مزه اش یه جورایی به تهچین خودمون شبیه و اون طعم سیرش خیلی متفاوتش میکنه.

ما در بلاد عرب انواع و اقسام فته ها رو داریم که همه شون توش نون تست شده داره. یعنی همه فته ها با نون سرو میشه به جز فته مرغ که با برنج درست میشه.
فته با تشدید روی ت خونده میشه ...یعنی اینجوری...Fetteh و دجاج هم یعنی مرغ و کلش اینطوری خونده میشه : Fetted-dijaj . این مدلش رو توی برنامه "صحبه طیبه" دیدم و چیز بسیار خوشمزه ایه. مقدار مرغ توی رسپی خیلی زیاد بود من به رسپی خودم رسیدم.

برای مخلوط مرغ:

تیکه های مرغ آبپز شده 2 لیوان

آبلیمو ½ لیوان

سیر 4 حبه

نمک و فلفل

برای برنج:

برنج 2 لیوان

آب 4 لیوان

زعفران ½ ق چ

کره ½ ق غ

روغن زیتون 1 ق غ

برای مخلوط ماست:

ماست پرچرب 3 لیوان

سیر 2 حبه

نمک


نان خورد شده 1 لیوان

بادام زمینی فلفلی ½ لیوان

پیازچه ½ لیوان

https://xjbg4g.blu.livefilestore.com/y2p1sChjMKvgRAl4E7GOSd4v81cQsEs4Uzbf0r7tJ0azRG0YOfkG6V6wfpOsNP4i8n6fN84_GOAkBlT2KoHZDii43VXJC23OoloJ5asTyYoI8yW0TICaC0p2M-unNrnYV6B/Fetted-dijaj2.jpg?psid=1


مهم نیست چه نونی باشه.بهتره نازك باشه. مثلا نون پيتا. در هرحال با قیچی به مربعهای کوچک تقسیمش کنید و با یک قاشق روغن زیتون چربشون کنید و 10 دقیقه تستش کنید تا طلایی بشه


https://xjbg4g.blu.livefilestore.com/y2pelRrRnXqG6ObkaGwVux--y3nmcNCOw2ewdpydyYouVoGbsARAvAA9zfjMzMDU2dNvoRnb1emrgLRt17llmjKJQwnPwuOAwz61LTNfOrfpDfQdtnHQsOiPovj9NrujloQ/Fetted-dijaj3.jpg?psid=1


برنج رو توی کره و روغن 5 دقیقه تفت بدید و بعد آب و زعفران و نمک رو اضافه کنید و هم بزنید تا آبش خشک بشه. حرارت باید متوسط باشه. بعد با حرارت ملایم اجازه بدید تا کاملا آبش خشک شه. اگه اول برنج رو توی روغن تفت بدیم شفته نخواهد شد. الان دیگه باید برنج تون مغز پخت شده باشه.


https://xjbg4g.blu.livefilestore.com/y2pCNj38eJUq9s-t0r_Rw5TxuKjPLDQ6-OshIs2iGRElAZZ2WldF_JPYK0mXYs3r2i4ilVVsDkieni8KHnZrHfZ9I-0hqriqtjjG-KOZO8dq8-OqyuX8kHVg5BMFRZ8ON0_/Fetted-dijaj4.jpg?psid=1


مرغ رو آبپز کرده و خورد میکنیم ( زیاد ریز نشه) بعد توی روغن و سیر خورد شده و نمک و فلفل و آبلیمو 5 دقیقه با حرارت متوسط تفتش میدیم


https://xjbg4g.blu.livefilestore.com/y2pSDu_ilUiWxFWTzgzbzNmC_GtUJVUOHdtNAGOppbFt6HvD65qzKVUkVlQSgK07---R_v6WQMJcCUgeY4zeqP3VCc4PbJfCXgp_6a9omD_93iJ2Img8TFkVHzs6gLJrnxU/Fetted-dijaj5.jpg?psid=1


ماست رو با سیر رنده شده و نمک مخلوط کرده و کنار میذاریم.


https://xjbg4g.blu.livefilestore.com/y2pAvJjqX-k7jgrMPnl4zPWQO5b_ecdgZi2sNwVseai4LUdhkubgXu1Y5x06eYL4BPD46hxJiq1gFfFRrvNpfq16J49vpf6zXe-CgdrrUW2AA-2Kv82wGW5ZAkO3D4cp1E9/Fetted-dijaj6.jpg?psid=1


باید توی ظرف شیشه ای سرو بشه که لایه هاش دیده بشه. اول نون ها رو کف ظرف میریزیم


https://xjbg4g.blu.livefilestore.com/y2pQNEanoIP5kejlymEjNTnlttb_cK6yzBPv9Gs9bA6YsCMxFbXTzN30o-n78mELsGyOqlxoN5SDQIA9q6lRuWU84U03QXaKc26yS2D0BprO7Gkv3Q-AV7qN9qbpcvnsjHh/Fetted-dijaj7.jpg?psid=1


بعد برنج زعفرونی


https://xjbg4g.blu.livefilestore.com/y2pBoDjX99aLD4L-IPQH9gsutWk_7dokeJYke8CP4B1OTbAh1tu5Bo1H46uPPwXP8oJGeEvzBxF3IzD1eIcbzSN3TKk_LhjLrzu0bRm4p00miFqz5VsQADFNwZOYTQsfojW/Fetted-dijaj8.jpg?psid=1


بعد مرغ رو روش پهن میکنیم

https://xjbg4g.blu.livefilestore.com/y2pKNvmIMjlHZK7LSO0VOnJZ-po2cgwK8nN0uyqFoo6s5JaQJsTM2odX_2CqrvqK5TOkHCNzTD0ikruRVY3K74QMudonDnnU3C4WndDSv8IaVZwsok9h7jYDdC5y_a06FKe/Fetted-dijaj9.jpg?psid=1


در آخر ماست رو روش میریزیم.


https://xjbg4g.blu.livefilestore.com/y2pSQFNHoPDfaym0QC2yyB_f-enV_gmTqWIuu85phLvazDJI_awqhDb1VqD3-aaed7HGxDluVGT4R4kAtBJ0u6oQYHwoZfJQV1q5Kcy_zCQ0K2gL0TVRki9-3KzZePtzzPH/Fetted-dijaj10.jpg?psid=1


روش رو هم با بادام زمینی ( فلفلیش رو استفاده کردم که ترکیب قرمز و سفید و سبزش چشمنواز باشه) و پیازچه تزئین میکنیم


https://xjbg4g.blu.livefilestore.com/y2pozUPQN0wXP0ZlOas3YHO3oSqndehlaiddm--Yv4Q_pViZd_sqGhOt0r62CTOBx4CzIcxeXIInySF21vNGDSHKU4j00g5M_2ZWGr2U_lE_VvX67Cko4Gl_uSsyQEiUUAi/Fetted-dijaj11.jpg?psid=1


غذا رو همون موقع سرو کنید چون اگه بمونه، نونها بر اثر رطوبت برنج نرم میشه و دیگه کرانچی نخواهد بود. واسه سروش هم از یه قاشق گنده استفاده میکنیم و از یک سمتش تا پایین برمیداریم و میریم جلو...دقیقا همونجور که ترایفل سرو میشد.

طعمش خیلی خوبه.
من هم كه طعم تند سیر توی غذا رو خیلی دوست دارم.

بعدش هم جعفری بجوید که دهنتون بو نگیره!

30 comments:

صبح بخیر نجما جون
مرسی این رو توی زمستون درست کرده بودم
(^^,)

من دیگه برم سر کار
:s
خوابم میاد ولی

ببين تو رو خدا نجماي مارو به كجا كشوندي . فكر كنم طعم جالبي باشه و به ذائقه ما جنوبيها هم خوب باشه راستي خانومي اگه امكانش هست ميدونم ميونتون با شيرينيجات بيشتر جوره اگه امكانش هست چند تا دستور ادويه خوب ميخوام. اگه امكانش هست

راستي خانوم يه سوال در مورد كيك . اگه ارده حذف بشه مورده خاصي در طعمش پيش مياد؟ و اينكه طعم ارده مشهوده تو كيك

سلام وای ول
خوشمان آمد
به این میگن یه غذای مردونه و مرد پسند
(البته از نوع گرسنش)
دستتون درد نکنه

سلام طیبه خانم عزیز و هنرمند و ساعی
ممنون خانم
از غذاهای عربی اصلاً نمی شود گذشت.
این هم خیلی خوشمزه به نظر می رسد. باز هم این دستور رفت در لیست تهیه.
خیلی خیلی ممنون

طیبه جان
یک سوال برام پیش اومد
برنج را دم می کنید یا اینکه وقتی آبش کشیده شد کافی است؟
ممنون عزیزم

راستي خانوم من تا الان پستها رو خوندم يكي يكي ولي اينكه توضيحاتي در مورد شكلات و نكاني در مورد مرنگ تو پست جداگانه اي نديدم. ميشه بگين تو كدوم پسته

سلام عزيز.خسته نباشي.چاكلت موس هم نوش جان.شما بخوري انگار ما خورديم.آره اين پگاه همان پگاهه خودمون بود.من در گير اسباب كشي هستم.واي كه چقدر سخته.همه چيز ها رو جمع كردم.فقط وسائل ضروري رو نگه داشتم.سيستم مشكل نداره من وقت ندارم ازش استفاده كنم!قرار بود تا اخر هفته خانه خودمون باشيم ولي فكر كنم تا هبيشتر طول بكشه

@ arta :
چون نجما جون خیلی مهربونه به همه انرژی میده تا تشویق شن

راستش چون همه اش یه قاشق توش ریختم طعم خاصی نگرفت ولی یه کیک خرمای دیگه درست میکنم که یه لیوان ارده داره...اون توش طعمش کاملا حس میشه

ادویه هم مفیده هم به غذاها طعم خوب میده
من خودم انواع ماسالا ها رو دارم که خیلی دوستشون دارم و واقعا متفاوت هستند
از هند مستقیم به آشپزخونه ام فرستاده شده
:p
ولی یه ادویه هندی هم دارم که از آبادان واسم آوردند که اون هم عالیه
اگه جنوبی هستی که حتما انواع ادویه ها رو باید داشته باشی
مادربزرگم یه ادویه ایی توی غذاهاش میریخت که ما که معده مون فقط به زردچوبه عادت کرده بود، تعجب میکرد...خلاصه اینکه از جنوب ادویه های خوبی میشه گیر آورد
من خودم باز چهار مدل ادویه کاری با طعم ها و رنگهای مختلف دارم و اینکه همه چیز آماده اش رو دارم و کم پیش میاد که خودم ادویه درست کنم ولی
علاوه بر اون از ادویه فروشیها: برگ بو - چوب دارچین - تخم گشنیز - تخم خردل - رزماری - جوز هندی - میخک - زنجبیل - هل - فلفل سفید و سیاه و قرمز و پاپریکا و ....اینجور چیزها خریدم که با آویشن و زیره و زنیون و رازیانه و خلاصه هرچی اسمش رو شنیده باشی ترکیب میکنم ( البته نه همه رو با هم) و توی غذاها استفاده میکنم

یه بار هم مواد لازم برای گرام ماسالا رو توضیح دادم

بازم چشم اگه غذایی بود که ادویه خاصی میخواست حتما توضیح میدم



@ Pat,Mat:
مردم تعجب میکنن ببینن من برنج هم درست میکنم! آخه چون خودم برنج نمیخورم دوست هم ندارم درست کنم که یه وقت تحریک نشم! ولی آره خیلی مرد پسنده



@ احسانه:
توی آشپزی عربی ما چیزی تحت عنوان دم کردن برنج نداریم! فقط کته ای درست میکنن
فقط اگه اولش توی کره تفتش بدی دیگه مثل کته خودمون شفته نمیشه و دونه هاش خوش فرم می ایسته



@ arta :

توضیحات در مورد زدن سفیده تخم مرغ رو میتونی اینجا پیدا کنی

http://cheftayebeh.blogspot.com/2009/12/blog-post_25.html

توضیحات در مورد تمپر کردن شکلات

http://cheftayebeh.blogspot.com/2010/01/blog-post_12.html

توضیحات در مورد جنس شکلاتی که میشه توی کارها استفاده کرد

http://cheftayebeh.blogspot.com/2010/02/blog-post_14.html

من باید توی یه پست روش سرچ کردن توی وبلاگ رو تصویری آموزش بدم تا دیگه کسی دچار درسر نشه
حتما این کار رو میکنم


@sedigheh:
اون چاکلت کاپه رو هنوز نخوردمش چون دیروز یه بستنی موزی درست کردم که به حدی خوشم اومد که تا امروز تهش رو در آوردم

الان هم دارم چیز تارت درست میکنم
هنوز دیر نشده بیا....تو میــــــــــــتــــــونی....تو میــــــخوای چیز تارت بخوری ی ی ی ی
بیـــــــــــــــــــا

طیبه خانم، شف عزیز و هنرمند
من زیادی غذای عربی دوست می دارم!
یک درخواست دارم. البته با عرض شرمندگی.
می توانید دستور غذای لبنه را هم در لیست خود قرار دهید؟
البته نکته قابل ذکر اینکه، تا بحال این غذا را تست نکرده ام فقط وصفش را زیاد شنیده ام.
چه دست پختی بهتر از شما و چه رویی بهتر از من.
ممنون خانم پر انرژی و ......
زبانم قاصر است دیگر

من زیاد برنامه های آشپزی عربی نگاه میکنم چون عربیم هم در حد انگلیسیم خوبه ...ولی تا اونجایی که من میدونم لبنه یعنی ماست چکیده! لبن یعنی ماست ..البته در برخی نقاط بلاد عرب به شیر هم میگن لبن
اما همه جا به ماست چکیده میگن لبنه
من غذای جداگانه ای بلد نیستم که اسمش لبنه باشه اما یه غذا هست ( در واقع سسه) که اسمش "لبنه متومه" هستش که از ترکیب ماست چکیده و سیر درست میشه...حالا باز غذاهای دیگه ای هم هست که تو اسمشون یه کلمه دیگه هم بعد از لبنه باید داشته باشه...ببین اون چی بوده که من توی کتابهام پیدا کنم و امتحانش کنم ببینم طعمش چطوری میشه

صبر کن یه نگاه به کتابهای آشپزی عربیم هم بندازم....الان بر میگردم....نه نبود

بیشتر بپرس ببین اصلش چی بوده بهم خبر بده
خودم هم کنجکاو شدم

طیبه جون
من که خودم ندیدم و نه خوردم. من کلاً علاقمند به غذاهای عربی هستم اما هیچی بلد نیستم. چون همشون ترجمه می خواهد که من هم هیچی نمی فهمم از زبان عربی. پس حالا که شما خیلی واردی لطفاً تو لیست محترمه کبسه را هم آموزش بده. اون هم زیاد تعریف شنیدم.البته دستور و ادویه از اون دارم اما اطمینان ندارم. می ترسم بد باشه و بخوره تو ذوقم دیگه طرف غذاهای عربی نرم. همانطور که گفتم خیلی تعریف ازش شنیدم.
دوستم تو دبی خورده بوده و می گفت شبیه پیتزاست روشم ماست و گوجه فرنگی و روغن زیتون و اینا بوده

طی مخابرات انجام شده با دوست عزیزم
اسم رستورانی را هم که این غذا را نوش جان کرده بودند هم مشخص شد
" مخبزالمختار"
دیگر من ندانم. این شما و این هم اطلاعات
ممنون

کبسه یکی از غذاهای مخصوص عربستان سعودیه
گوشت و گوجه رو میذارند بپزه و بعد برنج و توش میریزن و خلاصه میشه دمپخت گوشت!!!! چیز خاصی نداره که دردسر ساز بشه..حتی نکته هم نداره
من با جویدن گوشت مشکل دارم چون میره لای دندونهام...برنج هم نمیخورم که جز چاقی هیچی توش نیست
ولی اگه اندازه هاش رو خواستی میتونم واست ترجمه کنم

اون چیزی که شبیه پیتزاست فکر کنم عرایس باشه ولی روش ماست نداره که

فکر کنم اسامی رو کمی اشتباه گفتند

حالا من غذاهای عربی اونهاییش که معروفه و به مذاق ما میسازه رو کم کم درست میکنم

امروز هم حمص واسه خودم درست کردم که عاشقشم...کم کم همه رو پست میکنم

ممنون طیبه مهربون
والا من نقل کننده بودم. از یکی از دوستان هم که ساکن دوبی است پرسیدم گفت بل همچین چیزی اینجا و در این نانوایی طبخ می شود.
یک نان پیتزا مانند دارد و بقیقه مخلفات و زعتر.
البته من گمان می کنم برای اینکه رسپی شان متفاوت باشد این را از خودشان اختراع کرده اند.
در هر حال متشکرم
وقت گذاشتن برای جواب تک تک کار خیلی سختی است. ممنون

اصلا نگران نباش بعد یه مدت ما هم اینقدر پیتزا درست میکنیم که واسه تنوع از اون کارا هم خواهیم کرد...من اول باید پیتزا های معروف دنیا رو ولی معرفی کنم

طیبه جان ممنونم بابت معرفی و تشریح این دستور خوشمزه
من که خیلی لذت بردم
این هم عکسش.( البته ببخشید دوستان من در عکاسی تبحری ندارم).!
http://www.imagechicken.com/viewpic.php?p=1275679960025043200&x=jpg

اووووووووووه خیلی جالب شده. حظ کردم
عکسش هم عالیه

خانم طیبه عزیز
یک پنیر گرفتم روش نوشته لبنه!
این یعنی چی می شه؟ پنیر خامه ای؟ یا اینکه کلا موردش فرق داره؟
و اینکه مورد مصارفش چه چیزهایی می تونه باشه.
ببخشید دیگه من از هر دری یک سوالی از شما می پرسم.
ممنون بابت پاسخ خای خوب و جامعت

لبنه یعنی ماست چکیده
دقیقا هم کیفیت و مصرفش مثل ماست چکیده خودمونه و هیچ فرقی نمیکنه

والا از قرار معلوم ترک. روش همش ترکی نوشته! من هم که ترکی بیلمیرم!
تنها کلمه انگلیسیش اینه:
fresh cream cheese

راستی مزشم شبیه پنیر خامه ای شل و آبدار و خامه می مونه!

لابد نمیدونستن پنیر به عربی چی میشه

مقش شب:

http://pgy7dq.blu.livefilestore.com/y1paNjGYCxg8ixFIgSv_N908FYtFQ1Qxis7gLSp3Q1qZi1s93cAtb-SZrQ1c2LUSX6_q9NEd9vxqnlLFEnYZErPCqOkch3RQnBk/%D9%81%D8%AA%D9%87%20%D8%A7%D9%84%D8%AF%D8%AC%D8%A7%D8%AC.JPG?psid=1

خیلی آسون و سریع درست شد. مزه بسیار بسیار جالبی داشت. یک جوری که مزه ها کاملا با هم مچ بودن و نمی شد کاملا تشخیص داد چی به چیه، البته من چون درستش کرده بودم می دونستم، ولی آقای همسر نه! همین شد که ایشون که اصلا لب به نون لواش نمی زنن، مثل پدرم، و مزه زعفرون رو هم زیاد نمی پسندن، غذا رو خوردن و خیلی هم خوششون اومد و فکر کنم اصلا متوجه نشدن که نون لواش خوردن!! من هم اصلا به روم نیاوردم. خیلی دارم بدجنس می شم فکر کنم.

برای شب که کمی اش موند نرم نشده بود و مزه اش مثل مزه ظهر بود.

دست شف درد نکنه.

مرواريد جون باور كن من هر بار كه عكسهاي شما رو ميبينم لبخند بر لبانم جاري ميشه
آدم احساس خوبي بهش دست ميده (من معمولا عكس غذاي خوشگل كه ميبينم حظ ميكنم) واقعا زيبا و اشتهابرانگيزه

به نظر من بدجنسي نيست چون شما چيزي واسشون درست ميكنيد كه براي بدنشون لازمه. اينطوري تازه محبت هم ميكنيد
يه پسر خوب بايد همه چي بخوره
:p

این خیلی عالی بود!به قول شما از اوناش بود.یه جورایی هم مجلسی بود.
ما هم که یه چند تا بد غذا داریم من همش نگرانم چیزی که میپزم رو الان میخورن یا نه!به حمدلله خیلی خوششون اومد و در برابر چشمان متعجب من هی تعریف کردن ازش!
متشکر!
https://skydrive.live.com/?sc=photos&cid=c37f1a25e65f27b7#cid=C37F1A25E65F27B7&id=C37F1A25E65F27B7!169&sc=photos

از غذاهاي مورد علاقه خودمم هست
اتفاقا ميخواستم ماه رمضون بقيه فته ها رو هم درست كنم
چقدر هم كه شيك شده
دقيقا درك ميكنم چي ميگيد. منم به خاطر همين خيلي چيزها رو فقط واسه خودم درست ميكنم
عالي شده مثل هميشه

 ممنون.
ایول پس ما چشم انتظاریم شدید:))
آره من اول رو خودم و مادرم تست میکنم.ماشالا مثه خودم تقریبا همه مدل غذایی دوست دارن.

Post a Comment

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...