2010/05/12

جکت پتیتو



سیب زمینی رو به چه فرمی میپسندید؟ شاید خیلی ها بگن چیپس. آمار که این رو میگه. ولی من شخصا کبابیش رو ترجیح میدم. از بچگی هم عاشق سیب زمینی زیر خاکستر بودم. مخصوصا اینکه نتونی پوستش رو خوب بکنی و با خاکسترش با هم داغ داغ بخوری و بعدش تا یک هفته دهنت ملتهب باشه ( دقیقا همه اینا واسه من اتفاق میافته). ولی خوب هر روز که نمیشه رفت بیرون آتیش راه انداخت و یا منقل توی آپارتمان روشن کرد ( همسایه ها بهت بد گمان میشن ) .


من بدون مایکروفر روزم شب نمیشه و از اولین روزی هم که مایکروفر به خونه مون پا باز کرد ( علیرغم ایستادگی های مامانم) سیب زمینی کبابی توش درست کردم و به نظر من بهترین چیزی بوده که میشه با این دستگاه مادر مرده درست کرد. شاید دقیقا مزه سیب زمینی زیر آتیش رو نده ولی 90 درصد همون طعم رو داره. کافیه سیب زمینی رو 5 دقیقه توی مایکروفر بذارید و بعد میتونید به سوزوندن زبون و دهنتون بپردازید! بعد از این کشف بزرگم در خصوص پختن سیب زمینی، دیگه آبپز کردنش بل کل از زندگیم حذف شد و کلی از نظر زمانی واسه درست کردن الویه و کتلت و پوره و کراکت و .... جلو افتادم. تازه طعمش هم قابل مقایسه نیست. ولی خوشمزه ترین غذایی که میشه با سیب زمینی کبابی درست کرد ( البته باز هم از نظر من ...که از همه چیز مهم تره :p ) جکت پتیتو Jacket potato است. چند هزار بار تا الان ساخته باشمش خوبه؟ تنوع زیادی داره چون فیلینگش خیلی متنوعه. این یه مدلش:


سیب زمینی بزرگ 2 عدد

گوشت چرخ کرده 200 گرم

رب گوجه فرنگی 1 ق غ

نمک ، فلفل ، ادویه ، آبلیمو برای مزه دار کردن

پنیر ماتزارلا و فلفل دلمه ای







سیب زمینی تون باید به اندازه کافی بزرگ باشه و کشیده. تقریبا قایقی. چون قراره توی شکمش پر بشه. پس باید شخصا برید خرید! و توی سیب زمینی ها خوب بگردید و چند تا خوشگلش رو با سایز مناسب انتخاب کنید. ( البته اگه تو خونه یکی مثل آقای شوهر ما دارید که دیگه در خوردنش استاد شده و سایز بندیش تو دستشه، میتونید ازش کار بکشید! در غیر این صورت اول و آخرش کار خودتونه!) سیب زمینی ها رو با برس ظرفشویی و یا اسکاچ خوب بشورید. مهمه که کاملا تمیز شه چون ممکنه یکی مثل من پیدا شه که پوستش رو هم بخوره. پس بهداشت رو رعایت کنید







یه سیب زمینی متوسط توی 5 دقیقه در مایکروفر کبابی میشه. ولی هرچی بزرگتر باشه زمانش بیشتر میشه. با چنگال ضخمیش کنید و بزارید 7 تا 8 دقیقه ( بسته به سایز) بپزه. قرار نیست کاملا له بشه چون باز یه سری دیگه هم میره توی فر.


حالا اگه مایکروفر ندارید ... سیب زمینی رو توی فویل آلومینیوم بپیچید و بذارید تو فر یک ساعت با دمای 180 بپزه. ( راه آسونترش هم خریدن مایکروفره! )


بعد دو راه دارید. اگه سیب زمینی تون به اندازه کافی کپله که نصفش کنید و اگه مثل من بیشتر کشیده است باید سرش رو ببرید.


با قاشق توش رو خالی کنید ( و توی یه ظرف دیگه لهشون کنید) توجه داشته باشید که زیادی به پوست نزدیک نشید و یه مقدار باقی بذارید که خورنده گرامی خودش زحمتش رو بکشه.





گوشت رو توی پیاز و ادویه تفت بدید و بعد نمک و فلفل و رب و آبلیمو رو اضافه کنید ( یعنی اینکه هر سسی که دوست دارید میتونید درست کنید. داخلش رو اصلا مهم نیست که با چی پر میکنید. واسه همین گفتم تنوعش زیاده) و بعد با سیب زمینی هایی ، که از توی شکم سیب زمینی هاتون خالی کردید ؛ قاطیش کنید. حالا با مخلوط ایجاد شده شکم سیب زمینی ها رو پر کنید







حالا روی سیب زمینی ها رو با پنیر بپوشونید. من روش رو هم فلفل دلمه های رنگی ریختم ( خوبه خورد شده همیشه توی فریزر داشته باشید)







بعد یک دقیقه توی مایکروفر ( و یا توی فر تا زمانی که پنیرش ذوب شه) . کلا همه چیز روی هم یک ربع هم طول نمیکشه. جون میده واسه کارمندا







اصول خوردنش رو هم توضیح بدم.... همینطور که ملاحظه میکنید، من با قاشق رفتم توش و راه خودم رو به مرکزش باز کردم... بعد از خوردن قسمت گوشتیش ، به قسمت سیب زمینیش میرسید که کافیه با قاشق بهش حمله ور شید، خودش از پوست جدا میشه چون خوب پخته.









گودال مذکور که در تصویر قبل دیدید دیگه در این تصویر روفته شده و بعد از پیشروی تا وسط سیب زمینی ، من دیگه جا زدم!


کلا چیز خوشمزه ایه ... یعنی من که خیلی دوست دارم


23 comments:

سلامممممممم
با این که امشب خیلی خسته هستم اما اول!!!!!!!

سلام بر شف گرامی
نجما جون که باشه کی دیگه اول می شه؟!
تست جالبی باید داشته باشد.
فقط من سوء استفاده کنم ، حالا که اسم ماکروفر را آوردید.
من چند روز پیش اومدم شکلات داخلش ذوب کنم یهو دیدم صدا داره میاد و نگاهش کردم دیدم داره جرقه می زنه!!!!!!!!!
دوییدم و خاموشش کردم هنوز هم وقت نشده زنگ بزنم نمایندگیش!
دوستان تا بحال برخورد کرده اند به این مسئله.
تو این 8 سال که دارمش تا بحال اینگونه نشده بود. البته مشکل ظرف هم نداشتم کورل بود چیزی بود که همیشه می گذاشتم اما این بار...........

وای عجب چيز جالبی دستت درد نکنه از اينجورچيزها لطفا زياد درست کن عاليه من تا حالا نديده بودم ممنونم
خانم احسانه توی اون کيک عجيب غريب آلمانی نوشته بودی اون گيلاسها رو داری از کجا خريدی من تا حالا نديدم ميشه آدرسشو بدی خوشمزس ؟ گيلاس با طعم بادوم و نعنا آخه چه جوری میشه
من میخوام برم کلاس شیرینی کی میدونه کجا برم؟

م م م م م م م م
منم عاشق همین جکت بقوریم
ولی تو خونه ی ما در و دهاتیا بهش میگن
سیب زمینی قایقی
من توش ذرت و سس مایونز و سوسیس کبابی و پنیر فیلا فیلا میگذارم
البته شوهر خان هر دفعه اینو می خوره میگه ایشالا امشب سکته هه رو نزنیم!!!!
به هر حال می خوامت!
www.elham888.blogfa.com

طيبه جون
سلام
بنظر خوشمزه مياد.راستي تاحالا شما با ماكروفر كيك يا شيريني درست كردي؟با كانوكشنش يا با كامبينيشن.اگه اره ميشه فوت و فنش رو بگي.

salam khubid?ye chand vagtie ba weblaget ashna shodam besyar amuzandast mikham az tajrobiyatetun estefade konam chand ruz dige mehmun daram ye mehmunie 5 6 nafare
ziad nemikham ghaza dorot konm ye chand model ghazaye sade man inja emkanatam ham mahdode chun zendegi daneshjoee va dar ghorbat

سلام طیبه جان خسته نباشی :) من باز با چند تا سؤال اومدم استاد مهربون! یکی اینکه من برای کیک ساده (اولین دستور وبلاگ) ندونستم دو قاشق مرباخوری بکینگ معادل چند قاشق چایخوری استاندارد می‌شه؟ ولی به هر حال کیکو پزوندم یه دفعه توی قالب توخالی کنگره‌دار تفلون که خیلی خیلی خوب شد. یه دفعه دیگه توی قالب ساده گرد آلومینیومی؟ که زیاد خوب نشد. سؤالی که برام پیش اومد اینه که کیک کلاً توی قالب تفلون بهتر می‌شه؟! البته دفعۀ دوم روغنش رو هم نصف کرده بودم..!! بکینگ رو هم هر بار دو قاشق چایخوری استاندارد ریختم

کیک اسفنجی و حلوای شیر رو هم ساختم که عالی شد. کلی دعات کردم عزیزم

فوندانت رو هم با گلوکز و گلیسیرین اینا امروز قراره بسازم. دستورش همون دستور شوگر فلاورزه؟ ... البته چون گفتی ساختنش گاو نر می‌خواد و مرد کهن، همچین بفهمی نفهمی یه کم دست و پام از فکر ساختنش می‌لرزه! :) به خصوص که مینی تارت تاتن که گفته بودی ساده‌ست دیروز توی دستم خراب شد: بعد از بیست دقیقه اصلن شکرش آب نشده بود منم دما رو زیادتر کردم و گذاشتمش نزدیک کف فر که افتضاحی به بار اومد! همه شکرها سر رفت و کف فرم به کارامل سوخته مزین شد. بعدش سیبا به خمیر نچسبیده بودن و لازم نبود برای کشف گردوها سیبها رو تا ته خورد. همسری سیب رو از روش برداشت و گردوهاش رو خورد. یه گاز هم به خمیر زد و سیبش رو گفت خودت بخور!! ولی سیبش کمپوتی و خیلی خوشمزه شده بود

راستی برای دستگرمی رزهای کریستالی رو هم ساختم تا فعلن یه کم سفیده خام بخوریم و آماده بشیم واسه صرف رویال آیسینگ ;) آخه بچه‌م هنوز یه سالش نشده که سفیده رو روش تست کنم فعلن روی خودمون تست می‌کنیم :) و ... باز یه دلیل دیگه که حسرت خورون بگیم خوش به حال آدما توی بلاد آدما واقعن!! ... ببخشید من باز زیاد نوشتم. آخه حرفام جمع شده بود ;) دوستت دارم بوس

سلام،
میشه لطفا بگید سیب زمینی رو با چه قدرتی تو مایکروفر بپزیم؟
ممنون از دستورهای خوشمزتون

@ نجما :
خسته نباشی عزیزم...اتفاقا من هم دیروز بد خسته بودم. تمام روز رو مثل سگ تو بیابون میگشتم... آخرش دیگه تا کمر مانتوم خیس بود و حتی جینم هم عرق کرده بود! شدیدا گرما زده شده بودم ولی هنوز باید یه عالمه پروژه دیگه رو زیر آفتاب بازدید میکردم...تمام دیروز با خودم این جمله رو تکرار میکردم که: " آخه این هم شغله من دارم؟!" ...بعدشم تا شب از سردرد و حالت تهوع داشتم میمردم...تا صبح هم همه اش آب میخوردم...و آب طالبی و هندونه و میلک شیک و بستنی...آخه این هم شغله من دارم؟ تازه هنوز تابستون هم نشده



@ احسانه :
احسانه جون ما همیشه یه جمله معروف داریم که میگیم: "حتما بوی نو به دماغش خورده!" یعنی باید کیسه رو شل کنی! اتفاقا فر من هم خل بازی در میاره و بیخود از کار میافته...حیف که پول ندارم وگرنه یکی از این مدرن هاش رو میخریدم
تو هم ببر چکش کن
ایشالا توریش نیست...خدا شفا بده



@ ELHAM :
من هم از انواع فیلینگها تا به حال استفاده کردم ( این یکی که گفتی رو ولی نه) هرچی که با سیب
زمینی جور باشه با این غذا هماهنگه


@ zohreh:
با کانوکشن میشه
البته من حتی با مایکرو هم درستش کردم ولی خشک میشه...بار سوم دیگه دستم اومد کی بسه شه! نکته نداره عزیزم...یه چندبار باید تمرین کنی قلق فرت دستت میاد...ولی امکان پذیر هست



@ sima :
متاسفانه من غذاهایی که به درد مهمونی بخوره و همچنین سالادهای شیک رو نگفتم چون هنوز فرصتش پیش نیومده....درست کردم ...تا یک ماه آینده نوبت به پست اونها هم میرسه ایشالا

ولی اگه دنبال چیز ساده هستی لینک پیش غذاها رو یه چک کن
دلمه هم دو مدل گفتم که راحته
مرغ سوخاری هم اصلا دردسر نداره
تست کاپ هم خیلی سریعه

شرمنده من تازه یه چند ماهیه شروع به وبلاگ نویسی کردم و غذاهای شیک اصلا درست نکردم

@ elahe:
من این کیک رو " خیلی بار " درست کردم و خونه مردم و توی انواع دیگ و قابلمه... و یا توی کیک پز...خلاصه توی همه چیز میشه درستش کرد...فقط باید قالب رو چرب کرد و آرد پاشید ...ویا کاغذ روغنی گذاشت و چرب کرد...اگه قالبت قطرش کم و ارتفاعش زیاد باشه، ممکنه وسطش خوب نپزه و خمیر در بیاد
چرا روغن رو نصف کرده بودی؟ چون اصولا کیک ها و شیرینی ها حساس هستند و نباید چیزی توشون کم و زیاد بشه...البته تجربه چیز خوبیه...اگه دوست داری توی یه کاری تبحر پیدا کنی راهش همین کم و زیاد کردنه...ولی اگه واسه کسی درست میکنیم...یعنی اگه مهمون داریم...دیگه نمیشه روی مهمونها تجربه اش کرد
:p
من اون رو اصلاحش کردم
همون دو قاشق استاندارد درسته


راستش خیلی هم سخت نیست...فقط خیلی باید ورز بدی و خسته نشی....اون تارت تاتن رو من که درست کردم و خوب شد و چند بار هم درست کردم هر بار خوب شد ولی دوست هام همین تجربه شما رو داشتند...ولی باز چندتا دیگه از دوست هام راضی بودن
مهم اینه که حرارت فر تنطیم باشه...چون شکرش باید درست کارامل شه و نونش هم سنگ نشه! فقط کسانی تونسته بودن خوب درستش کنن که فر خوبی داشتن...بقیه ناراضی بودن چون میگفتن خمیرش بعد از یک ساعت هم نپخته و بعد که حرارت رو بیشتر کردن....سوخته
حالا ناراحت نشو...یه شیوه آسونترش رو بعدا درست میکنم که این مشکلها دیگه پیش نیاد


اون حلوای شیر رو من عاشقشم...دهنم آب افتاد...ولی به خودم قول دادم تا ماه رمضون نیومده درستش نکنم...خیلی کالریش بالاست، بدبخت میشم


من اگه بچه دار شم هرگز اجازه نمیدم با هیچ مدل شیرینی آشنا شه تا وقتی که بره مدرسه و بقیه بهش معرفیش کنن
:p
اگه من تو بچگی شیرینی نخورده بودم الان اینقدر واسه وزن کم کردن زجر نمیکشیدم
بابا بچه یه ساله که سهله...بچه سه ساله رو هم بیسکویت بهش ندید! چیه اینا؟ جیززززززززه

موفق باشی عزیزم

@ Marziyeh:
با قدرت صد
سیب زمینی کوچیک 3 تا 4 دقیقه
متوسط 5 تا 6 دقیقه
بزرگ 7 تا 9 دقیقه

بین کار هم در رو باز کنید و پشت و روش کنید

بزرگهاش حتما باید با کارد یا چنگال سوراخ بشه ولی کوچیکهاش مهم نیست

برای این مدل غذا بهتره از میزان زمان کمتر استفاده کنید چون دو بار پخته میشه...ولی در حالت عادی از زمان بیشتر

خانم مریم عزیز من این چری ها رو از سوپر مارکت می خرم.

mese hamashe ye chize toopo khoshmaze
man chizi nemigam va in rozaham to rejimam nemitonam ziyad inja bemonam chon ehtemalan ba in chizaye khoshmaze zahmate in 2hafte sakhtie ke be khodam dadam az beyn mire
man majboram in pago kheyli sari bebandam

ahsant bar shoma Tayebeh khanom

Amir & Serife

merci Amir joon
farda avvale vaqht biya otaqhe ma
nayoomadi ham tel mizanam

I made it with cheddar and mozzarella cheese but meat.
absolutely delicious!

بازم سلام!!!! من امروز 3 بار به شما سلام کردم!!!!!! برای شام امشب هم در صدد تهیه این دلمه سیب زمینی هستم ....

سراشپز عزیز من یکی دیگه از غداهای خوشمزه ایی که اموزش دادی.پختم.میخوام نظرتو بذونم.البته سیب زمینی کشیده قایقی نداشتم.با همین بضاعت ساختم:)
[url=http://parniaz.info/upload/upload_image/bc4b9e9ea3d8b880bdf299e38128b319.JPG][img]http://parniaz.info/upload/upload_image/thumb/bc4b9e9ea3d8b880bdf299e38128b319.JPG[/img][/url]

لیلا جون من خودم همیشه بیشتر میذارم بپزه که پنیرش کاملا ذوب شه و روش پخش شه
شما هم پنیرتون کاملا ذوب شده بود؟
اگه اینطوره که پس هم ظاهرش خوب بوده هم باتنش
:D

اره ذوب شده بود.اما واسه اینکه کالریش بالا نره کمتر پنیر ریختم...

پس خوب بوده
منم بعضی وقتها اصلا پنیر نمیریزم

http://www.bilder-space.de/bilder/beb1dd-1284148439.jpg

:X

سلام خانم هنرمند
با خوندن این رسپیتون و عکس ها یاد یه غذای ترکیه ای افتادم به نام کوپمپیر که روشش طپخش به همین صورته منتها داخل سیب زمینی های بزرگ کبابی شده 16 نوع سالاد یا گاهی کمتر می ریزن و روش هم سس مخصوص بغایت خوشمزه
کاش سری هم به غذاهای ترکیه ای بزنین مثل پیده که راحت هم هست تقریباً...غذاهای ترکیه با ذائقه ی ما ایرانی ها جور در میاد  ...
ممنون از آموزش های خوبتون

Post a Comment

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...