2010/05/13

متبل

https://xjbg4g.blu.livefilestore.com/y2pE13EMXNZvdYXyha91XH3szj4T_WR-DMhV4WYhPgGxUeSokstyoQ0i_yj-fTstf18aTakuRfqukGUqVITASSFCXgCpxRIjIb-t-hlkyw7P6xhkJRjD9gfB3uOKP8t-Exo/motabbal1.jpg?psid=1


من دو تا سس توي غذاهاي عربي هست كه خيلي دوستشون دارم. اول حمص و دوم متبل. اولي با نخود درست ميشه و دومي با بادمجان. هر دو رو ميشه به عنوان پيش غذا با نون خورد و يا به عنوان سس كنار غذاهاي گوشتي سرو كرد. غذاهاي گوشتيش رو هم بعدا درست ميكنم. ساختنش خيلي ساده است...فقط دوست عزيزمون "جناب بلندر" رو بايد راه بندازيم و يالا...





بادمجان بزرگ 2 عدد


آبليمو ربع ليوان


ارده ربع ليوان


سركه سفيد 1 ق غ


سير 3 حبه


نمک 


این غذا رو من با رسپیهای مختلف درست کردم و کم و زیاد کردن موادش بستگی به ذائقه داره. ولی این رسپی از کتاب Arabian Cooking هستش




https://xjbg4g.blu.livefilestore.com/y2pfghYd2l2yp_jIIMUmbAcLPXjqfMt2xvlzzK_W-BUx61_svU_mfHPx0g4rKlE4RpuV4857UYkSh9imtLxAjl3TAjtVo-pyxcl_vis-FFtkowQxu7RUFdh8pu4xim8hKMG/motabbal2.jpg?psid=1



بادمجونها رو بشوريد و روي اجاق كبابيش كنيد. خيلي سريع آماده ميشه و هيچ دردسري نداره ( منهاي دردسر تميز كردن اجاق)





https://xjbg4g.blu.livefilestore.com/y2pdhQlxQsOI-ARcerClIU-w7_g94ju9dCwwDWruergWCeSgIA8VdWAHUzmKFt4vqzMUtYMdAaxgKK0xVCf8YWo_b1AKRqvjpb7Jeo_Qto4QKln-vRE6tFZ_5us4H2zMSdZ/motabbal3.jpg?psid=1



من نميشورمشون چون دوست دارم كه متبل طعم تنوري به خودش بگيره...ولي شما اگه از طعم دودي خوشتون نمياد زير آب پوستشون رو بكنيد. خيلي راحت پوستش جدا ميشه.



https://xjbg4g.blu.livefilestore.com/y2p4CzfJTOZFe64lI8XQ9xtZJ_nNGfaGqSb8UmzIS36H5ilFiAQWnrj_crH7gEBkz14cniuIbiSjW-hi4bJ_Jkp2DxF8t8rHt_RGY3IoW_MItATao1V4L7feZnopTk0JSVy/motabbal4.jpg?psid=1



بعد همه مواد رو توي بلندر ميريزيم و بلند ميكنيم....همين!
ارده رو هم میتونید با مارکهای مختلف کنار حلوا شکری ها توی فروشگاه ها پیدا کنید. هم میتونید توی مغازه خرما فروشی پیداش کنید.





https://xjbg4g.blu.livefilestore.com/y2pAcqRrA3g7HJnzQc6BOQOo21-nUjDRKq9Zh0UawvutKd2GdR6a55LMuGh0K2Zn5Fwq_3Lv-fS3-Vr0oIzFA1SAFig-76kymJgc5cycMGhp1PEXIUenSDloeo63Mo-dll4/motabbal5.jpg?psid=1



حالا براي سروش...شيوه تزئين سنتيش اينجوريه...اول با پشت قاشق سطحش رو صاف كنيد



https://xjbg4g.blu.livefilestore.com/y2pHqLWcCYHO6H_Hl1BxMhJQ7cYrYRZrv-OhUFpFunz1DsyaiC0hK3nha8tRzZZwnbh5sMkrPytZfvL7gqbJM_2-W8tdMHkEIlETPmQdeheUqyFRrjFIn-ASD3hSctM88Qp/motabbal6.jpg?psid=1



بعد قاشق رو زاويه دار بگيريد و روش خط ايجاد كنيد و روي كل متبلتون روغن زيتون بريزيد...حالا ميتونيد با سبزي تزئينش كنيد.







https://xjbg4g.blu.livefilestore.com/y2pX1pllNbbsdl3xZg-7LwWRgjlfNuzC8PLfCB4GEY_PkMi9vzKKBKngehXlSIAmzxBpUNgVPu7EBftE52p2_Toc8BKDRIejvLslJVCTN_SZ946cupWDo4RVI-Gq3QqeERq/motabbal7.jpg?psid=1



ولي من يه گل با گوجه درست كردم كه اگه بلد نيستيد، ياد بگيريد. اول گوجه رو از سر، نواري پوست بگيريد. مواظب باشيد زياد باريك و نازك نگيريد كه پاره نشه! ولی اگه پاره شد ... یه دونه دیگه رو بردارید و از نو شروع کنید. رمزش اینه که یه کم از گوشتش به پوست بمونه. و زیاد هم نوارتون رو عریض نگیرید. یک سانت خوبه. گوجه اش هم بزرگ نباشه. متوسط بهتره. اگه ظرفتون بزرگه سه تا رز گوجه ای درست کنید. ولی اگه خیلی اسرار دارید که رز گنده درست کنید باید عرض نوار رو بیشتر از یک سانت بگیرید و گوشتی تر پوست بکنیدش





https://xjbg4g.blu.livefilestore.com/y2pcuXd-P_YC8qu5qtowZQWuO8cuWzcTqYzz7RaR_5y9rt9CKatbKRHUo9GoOaMVOESovDqRFlgLKAI75IjctWxKeo_FUjIEDA9ecv6gMZWMMN5BluH_F-PX1JuZrmG_hb3/motabbal8.jpg?psid=1



بعد از پشت بپيچيدش... یعنی هنگام پیچیدن باید طرف گوشتیش رو به شما باشه. اینطوری غنچه اش خوشگل تر میشه





https://xjbg4g.blu.livefilestore.com/y2pbwxAbfHiOjJ0YFslCjzBwxOX_6EsAmdeqmz0_jKye197LvWrF9qd6P6tlVnXhiGu9aRGzkunf-K-I25-dt0BHRMGSVhhd_ZJBv39ElC93CoDCak1pg7Od_gBAigDLhQM/motabbal9.jpg?psid=1



حالا برش گردونيد و از رو بپيچونيد تا كل نوار تموم شه. یعنی حالا دیگه باید پوستش رو به شما باشه. در آخر هم انتهای نوار رو بدید زیر کار و روی سبزی سوارش کنید.
یه کم تمرین میخواد. ولی دستتون که راه افتاد خیلی کار ساده ایه





https://xjbg4g.blu.livefilestore.com/y2pOd9S3RHbRD23fDzPL0EPC05ZEM3P7by9CENuaXjvjbVsNYfccXqHRXBmM7ypLIKMdpd7gRGj5zeh0umYg1gan3wVEpG08sp1GygvDdbamxNR0KhIF5s0QMpKmfsBFYEl/motabbal10.jpg?psid=1



لازمه که تذکر بدم که بعدش دهنتون بوی سیر میگیره؟ 
بدجور! 
ولی سیرش رو حذف نکنید...همه خوشمزگیش به همینه. ساده ترین راهش جویدن جعفریه...و یا جویدن برگ چای خشک و یا جویدن آدامس خیلی قوی ( از اونهاییش که تا مغز سر آدم یخ میزنه) به مدت دو روز!


ولی من عاشقشم بدجور!

34 comments:

سلام و درود و عرض خسته نباشید خدمت شف طیبع عزیز
خانم مرسی بابت اطلاع رسانی های خوب و دقیق تان
من همیشه گمان می کردم حمص جزء غذاهای عرب هاست حالا نگو جزء سس ها و پیش غذاهاست
ممنون بابت اینکه ما را به سمت خارجی شدن سوق می دهید
این پیش غذا هم باید خیلی خوشمزه باشد
فقط بخش کبابی کردن بادنجان ها کمی اجاق گاز برانداز است!
ممنون عزیزم

ممنونم طیبه جان. همونقدر که دستورهای جدید و خوشمزه‌ت رو ظریف و دقیق می‌نویسی به کامنت‌هامون هم دقیق و کامل جواب می‌دی. درباره شیرینی ندادن به بچه راستش منو به فکر واداشتی!! من خودم راستش جز چند ماه آخر بارداری دیگه هیچ‌وقت وزن بالای پنجاه کیلو رو تجربه نکردم ولی خب فکر که می‌کنم توی بچگی هم شیرینی زیاد نخوردم چون مامانم اهل ساختنش نبود! ولی هنوز هیچی نشده تا همین الان چند جور بیسکوییت خونگی به خورد دخترم دادم و بهشون عادت هم کرده. گمونم باید در این کار تجدید نظر کنم!

روغن کیک ساده رو واسه کم کردن کالریش کم کرده بودم! آخه دفعه اول که یه لیوان روغن خالی کردم توی مایه کیک احساس بدی بهم دست داده بود و مجبور شدم بیشتر کیک رو بذارم تا همسری نوش جان کنه ;)) ولی من از جوابت متوجه نشدم یعنی اگه قالب چرب و آردپاشی بشه جنسش توی کیفیت کیک تأثیری نداره، درسته؟ آخه می‌خوام دو سه تا قالب با شکل‌های جدید بخرم ولی با توجه به اینکه قیمت تفلون‌ها دو سه برابر این معمولی‌هاست ندونستم به خریدش هم می‌ارزه یا نه. ممنون عزیزم

@ احسانه :
البته من به عنوان غذا میخورم
:p
با دو قاشقش هم سیر میشم

راستی بعضیها روی اجاقشون رو فویل میکش و بعد از اتمام کار جمعش میکنن
ولی من از این کدبانوگری ها در نمیارم...فوقش یه دقیقه طول میکشه تا اجاق رو دستمال بکشی دیگه



@ elahe:
خوش به سعادتت ! من متابولزمم منیه
:p

باز هم تاکید میکنم که برای پایین آوردن کالری کیکها به هیچ وجه از روغنش کم نکنید...کیفیتش خراب میشه

والا قالب تفلون از دید من هیچ برتری نداره جز اینکه شستنش آسونتره
من اگه ببینم که قیمتش با جیبم همخونی نداره نمیخرم
ولی خب ماندگاریشون بیشتره چون دیرتر زنگ میزنه
میشه گفت سرمایه گذاریه
ولی اگه پول خون باباشون رو از آدم نخوان

salam tayebeye aziz
modate 1 haftas ke webetun ro peida kardam va dar toole in 1 hafte be ghadri webetun mano jazb karde ke tamame modat injam va be hich site digeie naraftam
tashakor va tabrike kheili ziaaaaaaaaaaaaaad az babate in hame salighe ....
tayebe jan agar fosat kardi tarze tahie KABAB MESRIo amuzesh bede man tuye resturane arabi khordam va binahayat khoshmaze bud azat mamnunam .....
Be happy & lucky
maryam

سلااااااااام. من اومدم.امروز ميلك شيك توت فرنگي رو امتحان كردم.شديدا" شوهر پسند بود. ولي بايد بگم كه مجبور شدم بسته بندي بلندر را باز كنم.براي همين اين روزها كمتر به وب سر ميزنم. ميترسم تا روز اسباب كشي تمام وسائل آشپزخانه رو باز كرده باشم.!!زمان كمي نيست كه يك هفته است.آخه آدم چه قدر ميتونه جلو شكمش رو بگيره!در مورد دو تا رسپي آخري بايد بگم كه:خيلي خوشحالم كه ذائقه ما دوتا خيلي به هم شبيه.وخسته نباشي

@ maryam :
چشم مریم جون تو برنامه میذارم ولی امیدوارم عجله نداشته باشید چون هنوز به اندازه سه ماه غذای پست نکرده دارم



@ sedigheh:
بدون بلندر مگه میشه زندگی کرد؟ کار خوبی کردی از تو کارتن درش آوردی
ولی به وبلاگ سر نزدن کار بدیه
:p

اي كاش منم همكارت بودم.البته كلا يه جورايي همكاريما.منتها در دو نقطه متفاوت.

شف جون میشه حمص رو‌ هم یاد بدین لطفا

درست شده و تو نوبته پردیس جون

دیروز رفتم بادمجون خریدم اینو درست کنم ولی‌ یادم نبود که ارده هم میخواد
:-(

حالا ارده نمیدونم اینجا هست یا نه؟ به جاش
نمیشه چیز دیگه ای ریخت ؟

صد در صد هست
اسمش
Tahini
هستش و توی سوپرمارکتها میتونی پیداش کنی
جهانیه...چون توی خیلی از غذا ها ازش استفاده میشه...حمص مثلا که خیلی معروفه با تاهینی درست میشه
حتما پیدا میکنی

بابا ‌ای ول اطلاعات

پس توی رسپی کیک خرما و شیره کنجد هم میشه از همین استفاده کرد؟

This comment has been removed by the author.

یه سوال داشتم من دیروز متبل درست کردم ولی تلخ شده بود . یعنی از بادمجونها بوده ؟

سلام
خواهش میکنم یکی جواب من رو بده در مورد متبل
مهناز

@ مهناز

دوست عزیز،

مطمئن باشین شف بیان و بتونن جوابتون رو می دن.

فکر می کنم علت تلخ شدن متبل شما همونطوری که خودتون گفتید، بادمجانهای شما بوده باشه. سعی کنید از بادمجانهای قلمی تر و کم تخم تر استفاده کنید.

من خودم این غذا رو درست کردم و مشکلی هم نداشتم.

سلام مروارید جان
بابت راهنمایی تون ممنونم

علاوه بر اون ممکنه از ارده هم باشه
ارده وقتی که کهنه میشه طعم تلخی میگیره
بادنجون نباید دونه درشت داشته باشه و بهتره نمک زده شه به همون شکل که توی موسکا گفتم

سلام استاد جونم
ممنون از راهنماییتون . اصلاً امید نداشتم شما بیایید و کامنت من رو بخونید و جواب هم بدید . انگار دنیا رو بهم دادید . خیلی خوشحالم کردید .

http://cid-a642d1022ce2d3a8.photos.live.com/self.aspx/%da%a9%d8%a7%d8%b1%da%af%d8%a7%d9%87/IMG%5E_3086.JPG
متبل و کبه

هر دو عالين... و گل سرخ هم زيبا شده
:D

https://skydrive.live.com/?cid=dd7e5e48cdd86e68&sc=photos#!/?cid=dd7e5e48cdd86e68&sc=photos&uc=21&id=DD7E5E48CDD86E68%21166!cid=DD7E5E48CDD86E68&id=DD7E5E48CDD86E68%21176&sc=photos

متبل

http://www.up.mihancamp.com/images/dkbr4h9p2urpsccjrl5.jpg

به به از اون ديپهاي خوشمزه
احسنت

شف طیبه عزیز سلام 

این عکس نان های من هست که تازه پختم .مزه اش خیلی خیلی خوب بود و دستور عالی بود فقط چند تا سوال داشتم اول این که من بعد از یک ساعت که خمیر را استراحت دادم دو تا پختم پف کرد عالی شد . بعد کاری پیش آمد در خمیر را بستم رفتم تا یک ساعت بعد  بقیه اش را باز کردم که هیچ کدام پف نکرد. مزه خوب بود اما پف نکرد و دو لایه نشد . برای این که این خمیر را مثلا یک کدت نگه دارم باید توی یخچال می گزاشتم ؟ سوال بعدی که اصلا آیا می شود این خمیر را فریز کرد ؟ برای من اصلا با یک قاشق چای خوری شمر شیرین نبود و می شد با همه جود غذا خورد . فقط دو لایه شدنش سخت بود . شوال آخرم این که من خیلی سعی کردم مثل شما وردنه بزنم اما حتی اون نان های دو لایه من دو لایه اش یکی کلفت تر بود یکی خیلی نازک ، مثل مال شما هر دو تا نازک و یک اندازه نشد. 


من برام نان پختم یک آرزوست خیلی سوال پرسیدم اما دستور شما عالی بود . من از سایت شما بیش از ۵۰ تا دستور امتحان کردم همه عالی . 

برایتان بهترین آرزوها را دارم  و همیشهشاد و سلامت باشید 


مریم 

از مزه  ش خیلی خوشم اومد البته میزان سیرش رو کم کردم فکر کنم اگه توی حمص هم میزان سیر و ارده رو کم کنم مزه ش مطابق ذایقه م بشه

خوبي اينكه آدم خودش آشپز باشه به همينه كه با ذائيه اش تنظيمشون ميكنه
احسنت

اینم متبل من

به گل رز کج و کولم  نخندین ها :د ، با عجله درست کردم نیمه انتهایش گوشتی تر از نیمه اولش شد منم وقت نداشتم یه دونه دیگه درست کنم خیلی گشنمون بود :د
 چشیدم دیدم به مزاج ما اردش کمه منم ۱\۴ پیمونه دیگه اضافه کردم  خیلی عالی شد
ارده هم ماله من سفید بود قهوه ایی نداشتم
مرسی طیبه جونمممممم برا آموزش های خوبت    

منم سیرشو زیاد کردم ۵ تا زدم :د 

ببین ذائقه ها چقد متفاوته :د 
البته من سیرو خام نریختم به روغن زیتون آغشته کردم پیچیدم تو فویل با دما  ۲۰۰ درجه ۴۰ مین پختم بعد  با مواد بلند کردم 
بادمجونشام تو فر با همون روش بابا غنوش کبابی کردم 

بله ذائقه ها خيلي فرق ميكنن

اتفاقا خوشگله
بله ارده سفيد كاملا رنگش رو عوض ميكنه
و البته عربها خودشون از همين استفاده ميكنن
منم با ارده زياد دوستش دارم
احسنت

درست کردم .خیلی هم خوشمزه شد.ممنون شف عزیز و دوست داشتنی.

Post a Comment

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...