2010/05/24

سمسمیه


یکی از دوست هام "بهنام" تازه ازدواج کرده .خانمش یه شیرینی عربی درست کرده بود و بهنام هم آورده بود اداره. چون تعدادمون خیلی زیاده یه دونه به من رسید. ولی همون یه دونه کافی بود که من جذبش بشم. خلاصه بعد از دو هفته التماس واسه رسپیش.... بالاخره به این نتیجه رسیدم که خودم یه جوری بدون رسپی درستش کنم و بیشتر از این منت نکشم.

ظاهرا این یه شیرینیه عراقیه که با کنجد و شیره خرما درست میشه. و semsemieh تلفظ میشه. من توی اینترنت هیچی در موردش پیدا نکردم.
چون مامانم روزی صد بار بهم توصیه میکنه که : "بچه...خرما بخور....بچه، کنجد بخور!" به این نتیجه رسیدم که خوردن این شیرینی حتما خوشحالش میکنه.
نکته جالبش به اینه که سمسمیه رو باید توی فریزر نگهداری کنیم. پس واسه دسر تابستونهای من خیلی عالیه.

حتما از فواید بیش از حد زیاد خرما و کنجد با اطلاعید. اگه نیستید هم این لینکها رو مطالعه کنید.

کنجد 1 لیوان

شیره خرما نصف لیوان

البته باید توجه داشته باشید که شیره خرما ممکنه رقیق یا غلیظ باشه. پس اول کنجد رو توی ظرف بریزید و بعد کم کم شیره رو اضافه کنید که خمیری بشه

باید به یک همچین خمیری برسید. یعنی باید راحت بتونید توی دست گلوله اش کنید.


ظاهرا به طور سنتی میان کف دست، توپ های کوچولو (اندازه گردو) از این خمیر درست میکنن و بعد میذارن توی فریزر. ولی من واسه اینکه سروش راحت تر بشه از لاینر های شکلات استفاده کردم. ( اینها رو میتونید توی لوازم قنادی ها پیدا کنید. ساده یا طرحدار)



من واسه اینکه سایزشون یک اندازه باشه با ملون بالر دونه دونه توپ درست کردم و کف دست غلتوندم و گذاشتم توی لاینرها



و بعد باید بذارید توی فریزر تا سفت بشه. و البته توصیه میکنم که هر وقت خواستید سرو کنید مستقیم از تو فریزر جلوی مهمونها بذارید چون اینطوری خوشمزه تره.


به نظر من اینها واسه ماهایی که نمیخوایم وزن اضافه کنیم ولی چیزهای شیرین دوست داریم خیلی مناسبه چون یه دونه اش هم زیر دل میزنه و زود سیر میشی و در عوض خیلی هم مقویه و خاصیت داره. فقط کافیه هر موقع هوس شکلات کردید ، در فریزر رو باز کنید و یه دونه اش رو بندازید بالا. این کاریه که من یه دو ماهیه که انجام میدم!

16 comments:

اینم ازون دستورا بودا
راحت و خوشمزه
راستی اول شدما
هوراااااااا

طیبه جون کنجد بو داده باید استفاده کنیم؟ من هر شب سایت رو چک میکنم ببینم رسپی جدید
چیه. هر چند نمی تونم همش رو درست کنم ولی از دیدن کارای زیبا و شیکت لذت می برم. موفق باشی عزیزم :-*

جون من یه چیزایی یاد بده که موادش راحت پیدا بشه انقدر دل ما رو آب نکن، حالا من شیره خرما از کجا پیدا کنم
من هم میخوام از اینا

سلام طیبه جون میگم این که بمب انرژی خانمی دستت درد نکنه عزیزم

چقدر اين سمسميه خانوما نازن.جووووووون ميده براي كوچولوها.حتما براي دخترم درست ميكنم.البته تا ديدمش ياد كوفته قلقليهاي ارده كه خودم يه بار كشف كردم و براي دخترم درست كردم افتادم.اون تركيباتش شامل ارده و مغزيجات آسياب شده و خرما و كره بود كه براي دخترم درست مي كردم..خيلي هم دوست داشت و كلي هم مفيد بود.بازم ممنون براي ايده هاي زيبات.

چقدر ساده و راحت. خوشمزه هم که هست، عالی

@ Nahid :
من خودم کنجد بو داده تو خونه داشتم
مهم نیست هر طعمیش رو که خودتون دوست دارید استفاده کنید
کنجد قهوه ای هم توی بازار هست


@ Pardis:
اگه گیرت نیومد میتونی از ترکیب
malt syrup+molasses+honey
استفاده کنی
ولی باید در فروشگاههای عربها بتونی پیداش کنی


@ محدثه:
آره ما از اونها زیاد درست میکنیم ولی این یکی واسه ام جدید بود چون مثل سوهان کنجدی میمونه ولی سالم تر

سلام طيبه جون
مرسي كه با حوصله جواب ميدي.

چند بار كيك اسفنجي درست كردم خيلي پف نكردنش به چشمم نيومد شايد توجه نكرده بودم. ولي كيك ساده با يه كيك ديگه (كه دستورش مثل مال خودت مطمئنه) درست كردم . هر 2تاشون خيلي پف كردن ولي خيلي هم پفشون خوابيد.
نه كيك خاصي نيست . فكر كنم در مورد همه كيكها مشكل دارم.

پس ژله هاي خرد شده رو توي قالب، روي هم بريزم. نيازي نيست كه مرتب بچينم. فهميدم

روي رنگم نوشته

wilton
red
decorating
icing

great Taste!
Ready To Use

Accepts all
wilton standard
size decorating tips.
NET WT.
120g e

همشو واست نوشتم.
وقتي بازش كني روش پلمپ شده ست نوشته :

easy open seal

اگه روي كيك (مثلا ساده يا اسفنجي يا حال هر كيكي) پودر نارگيل بريزم و سطحش كامل پوشيده بشه بعد تو فر بره خوبه؟ پف ميكنه؟

مرسي عزيزم
بوس

در مورد رنگ... این شکلیه؟
http://www.cakescookiesandcraftsshop.co.uk/acatalog/red-decorating-icing.jpg

اگه اینه...این رنگ نیست....آیسینگ آماده است...یعنی درش رو باز میکنی و مستقیم کیکت رو باهاش تزئین میکنی
میتونی سرش ماسوره مخصوص بزنی و شکوفه کار کنی
ولی مثل اون رونگهایی که ما برای رنگامیزی ازش استفاده میکنیم نیست


در مورد پف کیک
این جریان پودر نارگیل رو من تا حالا نشنیدم

اگه همه کیک هات پفشون میخوابه یعنی اینکه دمای فرت بیشتر از حد لازم زیاده

دما رو پایین تر بیار و با سعی و خطا به دمای مناسب برس

در مورد اون کیک اسفنجی
اول اینکه زدن زرده و سفیده بیش از اندازه اهمیت داره
اگه خوب نزنی خوب پف نمیکنه
و بعد که با هم مخلوط میکنی اگه زیاد بزنی اصلا پف نمیکنه
بعد از خارج کردن از فر باید بالافاصله قالب رو وارونه کنی و اجازه بدی تا توی قالب سرد شه
با اینکار هرگز پفش نمیخوابه
این روش رو توضیح دادم


ژله هم دقیقا باید تو هم تو هم باشه وگرنه خوشگل نمیشه

با سلام من تازه با سایت شما آشنا شدم. عاشق آشپزی و درست کردن غذاها و شیرینی جات جدیدم. من مشغول نوشتن پایان نامه ام هستم اما نمی تونم خودمو کنترل کنم و به سایتتتون سر نزنم .برام خیلی جالبه و بنطرم کامله و از همه مهمتر اینکه قابلیت پرسش هم وجود داره.منم اهل شهری هستم که زمانی پر از نخلای خرما بود و با شیره ی خرماهامون نمی دونستیم پیکار کنیم اما حالا حسرتشو داریم. این شیرینی سمسمیه رو درست کردم به اندازه ای شیره ی خرما اضافه کردم که می شد تو دست گردش کرد اما با اینکه توفریزره بازم شله و بین انگشتا شل می شه. میخوام بدونم باید اینطوری باشه یا اشکال از کار من یا شیره ی خرماست؟ 

عزيزم احتمال ميدم كه ميزان شيره خرمايي كه استفاده كرديد كم بوده
چون اين شيره خرماست كه توي فريزر يخ ميزنه و با عث چسبيدن كنجد به هم ميشه
اگر كم باشه ماده اي كه بايد به هم بچسبوندشون يعني شيره اينقدر نيست كه بتونن شكلشون رو حفظ كنن
موفق باشيد

طیبه جان سلام شما چند تا پست در مورد تهیه شیرینی با شیره خرما دارید من یادم می یاد سالها پیش مادر بزرگم با شیره خرما یه حلوای خیلی خوشمزه زمستون ها درست می کرد که رنگ حلوای گندم بود اما مثل ژله لرزان بود سرد می خوردیم نمی دونم شیره خرما با آرد گندم بود یا نشاسته به هر حال باعث زحمت اگه ممکنه این حلوا که اسمش به نام اسیده بود رسپی اون را از ننه جون بپرسید و آموزش بدید ضمنا با عرض پوزش حلوای سیاه(فلفل )وحلوای زردچوبه بوشهری یادتون نره مرسی عزیزم

بله
آسيده
حلوا سياهو
حلواي زايمون
چشم

سلام طیبه جون.من یه مدل شیرینی با خرما بلدم که هرکی خورده پسندیده.چون شما خرما دوست داری وچون خیلی مهربونی من دلم میخواد رسپی این شیرینی را برات بذارم.امیدوارم ناراحت نشی.اسم این شیرینی تانتن آمریکایی.اگه دوست داری و جسارت نمیشه برات  رسپیش را بذارم.از لحاظ ظاهر شبیه همین سمسمیه ها هست اما موادش کاملا متفاوته.البته شاید خودت بلد باشی و تاحالا درست کرده باشی
به هر حال این سایت مثل آشپز خونه یک اشپز. درک میکنم اگه دوست نداشته باشی کسی توش دخالت کنه.قصدم جبران ذره ای از محبتات هست.

Post a Comment

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...