2010/05/30

ترتیا

https://xjbg4g.blu.livefilestore.com/y2pKWp5UPyqbqh3Mc7SrAAQ9aObr09TZ5ReH0tUpgNVhaudTtzIP-xmgwPMrYCgb0jwkPjCCd01bQBn8T2CSxICuObwLveNFTN0dGDyw66MtEckfMf5bkOpJC-jdaSiLRWI/Tortilla1.jpg?psid=1


تُرتیا Tortilla یک کلمه اسپانیولی به معنی "کیک کوچک" است. "ال" توی این کلمه تلفظ نمیشه. پس ترتیلا نمیخونیمش و "ترتیا" میخونیم. در اسپانیا، آمریکای جنوبی، کوبا و پرتریکو "ترتیا" یک نوعی املته. ولی در آمریکا و انگلیس ترتیا رو به عنوان یک نوع نون نازک میشناسند. این نون با آرد گندم و یا ذرت درست میشه. که با نامهای "فلاور ترتیا" و "کرن ترتیا" شناخته میشن. طعم اون ترتیایی که با آرد گندم درست میشه رو بیشتر میپسندند چون نرم تره و بهتر جویده میشه ولی ترتیای ذرت هم پرطرفداره چون طعم متفاوتی داره و کالریش هم پایین تره. البته تردتره. هر دو تقریبا به یک شکل درست میشن ولی چون اینجا فعلا آرد ذرت نایاب شده من نوع آرد گندمیش رو درست میکنم. حالا هر وقت خواستم کرن ترتیا رو درست کنم، کامل در موردش توضیح میدم.


اکثر غذاهای معروف مکزیکی رو با ترتیا درست میکنن. من کم کم همه رو آموزش میدم که البته خیلی هم ساده هستند. ولی فعلا اسامیشون رو داشته باشید تا بعد.






آرد 2 لیوان
بیکینگ پودر ½ 1 ق چ
نمک 1 ق چ
روغن مایع 2 ق غ
شیر گرم سه چهارم لیوان

https://xjbg4g.blu.livefilestore.com/y2pRwVXFuGdY_CnLE5zKsXiQOeokgbrzzhzR87XJaQlCJu8Q387TAZ_PHO-YzUiqkuvYdtFcMn7_g_i31zITEPfTty1jexQxG3a-pklT5nUXdn854tSj6Etem0MdjzENup-/Tortilla2.jpg?psid=1



آرد و بیکینگ پودر رو توی یک کاسه بزرگ مخلوط کنید. منظور از آرد ، آرد سفیده نه آرد گندم. بعد شیر رو گرم کنید. 30 ثانیه توی مایکروفر کافیه. باید گرم باشه نه داغ. بعد نمک و روغن رو بهش اضافه کنید. و هم بزنید تا حل شه. کم کم مخلوط شیر رو به آرد اضافه کرده و هم بزنید. باید خمیر چسبنده ای بدست بیاد.




https://xjbg4g.blu.livefilestore.com/y2pIyJGzRnoK1G8tU6DMb6N6k4pckdY7JSDfcG3-bc-EziEO5C6MeIlIT_6DtyjrL1TckPv0RxL7Cn5NEIhttyVenikUVEzgRz-yXDVUIhZMil25bGGIrbv1sOSD_oTsaYM/Tortilla3.jpg?psid=1



سطح کار رو آرد بپاشید و خمیر رو ورز بدید. قبلا شیوه صحیح ورز دادن رو توی آموزش خمیر پیتزا گفتم. به همون شیوه به مدت 2 دقیقه ورز بدید. اینکار باعث میشه که چسبندگی خمیر از بین بره



https://xjbg4g.blu.livefilestore.com/y2pPZXgwKZZJJ2FiwgKH75Gdt-Hu60PI20BAdig9ifkZrF9imhMCPKo3VqVidv0pofmP4TpZjZRYLaEKUWp2YNFR_4XVOhSgCmwoL1kmuYpu43BMUFcl9xMJvmvpPJlZQiH/Tortilla4.jpg?psid=1



خمیرتون بعد از ورز دادن به همچین کیفیتی میرسه. حالا توی کاسه قرار داده و روش رو با پارچه نمدار میپوشونیم و اجازه میدیم 15 دقیقه استراحت کنه. این خمیر پف نخواهد کرد. ولی نیازه که استراحت کنه



https://xjbg4g.blu.livefilestore.com/y2pC5hggHBmMvcJfBCbWCHjipspK5_VvTBo5Nt7WLyWBdpw5BeNEMZGrRnatF_XHLRertv2ZSItyfiKUpnFJyV-4q569RHJwUdx_vGR4tQ7cYs-_IySmKJnvo2CYi-vLROG/Tortilla5.jpg?psid=1



خمیر رو به هشت قسمت مساوی تقسیم کرده و به شکل توپ در بیارید و توپ ها رو با فاصله توی ظرف قرار بدید ( که بعد به هم نچسبه) و باز روش رو بپوشونید و 20 دقیقه بذارید استراحت کنه




https://xjbg4g.blu.livefilestore.com/y2pR7br2l4URUb3fBizmEM1EE1d10J1vzv32mn41eSy8UaaYf0B9B-yIvgEJuhJyJeusEnCETZ_pJF2vLs80BlHJhKKEpQxjYzXkKPXpq44jdMx7hLiGYGytqQWbypUSCos/Tortilla6.jpg?psid=1



سطح کار رو آرد بپاشید و توپ های خمیر رو دونه دونه پهن کنید. اول توپ رو با دست به شکل دیسک درآرید و بعد با وردنه از وسط به بیرون پهنش کنید. مرتب خمیر رو بلند کنید و بچرخونید و پهن کنید تا دقیقا دایره ای شکل پهن بشه. البته میتونید بعد با یه دایره بزرگ قالب بزنید. ولی اگه به این روش عمل کنید میتونید تقریبا نون های دایره ای شکل بدست بیارید. هر نون باید به اندازه تقریبا یک میل نازک بشه


توصیه شف: از پاشیدن آرد به مقدار زیاد روی سطح خودداری کنید. وردنه رو توی آرد فرو کنید و بعد بتکونیدش که آرد اضافیش گرفته بشه. اینطوری دیگه خمیر به وردنه نمیچسبه. و اگه آرد زیاد هم روی سطح بپاشید به زیر ترتیا میچسبه و بعد بدمزه میشه




https://xjbg4g.blu.livefilestore.com/y2po78G1kaBosA8UFTuM-OHYvCCAO4RA_dBf_4Ft6dLTiq6T-aiRhqYIei7YUVgx3fryTfKX1MxzWiXq_SXkf00pOEgPURTAC-6ZimWK3gTqlUvFggpN8TNZy7_3D-Iu-9-/Tortilla7.jpg?psid=1



یک ماهیتابه تفلن ضخیم و یا چدن رو روی حرارت بذارید تا خوب داغ شه. نون ها رو دونه دونه درست کنید و یک باره همه رو پهن نکنید. هر کدوم که آماده شد روی ماهیتابه قرار بدید تا بپزه. نیازی به چرب کردن نیست.


توصیه شف: برای اینکه ترتیا سریع پف میکنه و روش حبابهای گنده ایجاد میشه و بد شکل میشه، با یک دستمال یا دستمال کاغذی آشپزخونه مرتب حباب ها رو فشار بدید که بترکه




https://xjbg4g.blu.livefilestore.com/y2pepKXXl871wduhMnXjlKbgRQ_YrnPf5pACozt6ROvZEHT5xp9Chz9qfmapUEKx_6wvW3Vd2gQBU5nDFy6T9n8bhz1hFAZlTFjtgrILCmHxPUT03hHRZNsO-Fc76_uj3gm/Tortilla8.jpg?psid=1



بعد از 30 ثانیه ترتیا رو برگردونید و سمت دیگه رو هم 30 ثانیه برشته کنید.



https://xjbg4g.blu.livefilestore.com/y2pDJlWzON_GNyU10ynmzWO-_jCdvlcepALFmQnYTVqtOgxuwqVh9uPmxzaP9FdEjrNvOfCuM2_cKkDhvM2WnXjf3kMoqc_Z-qaIUunAMW_snpL1qbJ30fwg5Gt6O_MRPHM/Tortilla9.jpg?psid=1



ترتیا ها رو دونه دونه توی سبد قرار بدید و بینشون دستمال آشپزخونه بذارید و اگه تصمیم ندارید سریع مصرفش کنید، بعد لای فویل بپیچید و توی یخچال قرار بدید و یا توی فریزر تا هفته ها فریز کنید. و البته بعد برای استفاده، از فریزر که بیرون میارید باید بذارید به دمای اتاق برسه و بعد لای فویل پیچیده و توی فر گرم کنید. توی مایکروفر ممکنه زیادی خشک بشه.



https://xjbg4g.blu.livefilestore.com/y2pKWp5UPyqbqh3Mc7SrAAQ9aObr09TZ5ReH0tUpgNVhaudTtzIP-xmgwPMrYCgb0jwkPjCCd01bQBn8T2CSxICuObwLveNFTN0dGDyw66MtEckfMf5bkOpJC-jdaSiLRWI/Tortilla1.jpg?psid=1



در زمان بسیار کمی میتونید این نون های مکزیکی رو آماده کنید و طعمش هم خیلی خوبه. مخصوصا اگه گرمه باشه و تازه از تنور دراومده باشه! و واسه یکی مثل مامان من که فاصله اش تا نونوایی زیاده ، گزینه مناسبیه و دیگه از گشنگی نمیمیره!!! میشه روغنش رو هم با کانولا جایگزین کرد که مشکل چربی و کلسترل هم پیش نیاد. من البته از روغن زیتون استفاده کردم.


تنوع غذاهایی که میشه با ترتیا درست کرد خیلی بالاست. من یه مدل تاکو رو فردا آموزش میدم. و البته شیوه درست کردن "تاکو شل" با استفاده از ترتیا رو هم خواهم گفت.
رسپی از texascooking

55 comments:

به به رسیدیم به مبحث هیجان انگیز نان!!!!!!!!
مرسی شف طیبه گرامی.
شف طیبه محترم من که می گم آرد ذرت بفرستم! شما قبول نمی کنید.
خوب به مناسبت روز زن برایتان کادو نفرستیم؟
( البته آرد ذرت جزء کادو نیستا).

سلام طيبه جان
ممنونم كه جوابمو دادين كلي خوشحال شدم، و البته ارادتم بيشتر شد
ميشه منم تو بازي شركت كنم دوستان؟
دوم;)

طیبه عزیز خیلی سخاوتمندید. از وبلاگتان همه جوره حظ می برم. برقرار باشید.

سلام طيبه جون
اومدم واست كامنت بزارم ولي ثبتش نكرد........
خسته نباشي عزيزم
حالا حالاها مونده كه به اينا برسم...
بوس

مثل همیشه عالیییییییییییی .
واقعا هنرمندی .بووووووووووس

طيبه جون من نفهميدم فرق آرد سفيد با آرد گندم چيه ؟ مگه همه اين آرد بسته بندیها که میخريم از دونه گندم درست نميکنن؟

چه هیجان انگیز! من همیشه دلم می‌خواست خودم نون بپزونم! حتمن در اولین فرصت باید اینو امتحان کنم

پست قبلی هم محشر بود شف عزیزم مثل همیشه همه چی رو دقیق و کامل یادمون دادی. اما من کیک یک دو سه چهارو امتحانی پختم و خوب شد اما با نظر داور (جناب آقای همسر) قرار شد واسه تولد همون اسفنجی رو بپزونم (که پزوندم و الان تو یخچال سه لا اسفنج منتظره تا فردا چه بلایی سرش بیارم!)

اما امشب که واسه آخرین بار (!) پست‌های تزئین آرشیو رو با بسی دقت زیر و رو کردم دیدم شما هیچ‌جا بین لایه‌ها که فیلینگ و موز :) می‌ذاری، به اون لایه شربت نمی‌دی. چی‌جوریاست؟ من از برنامه خانم ظروفی که تزئین اسفنجی رو می‌دیدم فکر کردم اگه شربت به هر لایه ندیم و به عبارتی اسفنج‌ها رو تر نکنیم آسمون زمین می‌آد!! ممنون از تمام راهنمایی‌هات

@ احسانه :
قربان محبتت عزیزم
روز شما هم از الان مبارک
اونقدرها هم واجب نیست. بدونش میشه زنده موند
:p


@ maryam :
مریم جون آرد گندم و آرد سفید زمین تا آسمون با هم فرق میکنه
یعنی اگه با آرد گندم کیک درست کنید به دلیل گلوتن بسیار بالایی که داره کیک خیلی سنگین و بد میشه
برای کیک ها ، آرد باید حتما آرد سفید خالص کیک پزی با کیفیت بسیار خوب باشه. یعنی آرد سه صفر. آرد فله هم خوب نیست. آرد فله باید سه بار الک بشه ولی باز هم به اون کیفیت نمیرسه. البته برای کیکهای عادی خوبه ولی برای کیکهای اسفنجی و یا ظریف و لطیف و حساس باید حتما آرد سه صفر استفاده بشه
کیفیت آرد سه صفر مثل کیفیت شیر خشک نیدو میمونه! یعنی خودش به اندازه کافی پفداره . بین دونه های بسیار ریز آرد شما هوا میبینید. حتی بدون الک کردن هم هرگز دونه هاش به هم نچسبیده. به حدی کیفیت کیکی که با آرد سفید سه صفر درست میشه خوبه که باورنکردنیه
یعنی تفاوت زیادی بین دو کیکی که با یک رسپی و دو نوع آرد ساخته شده وجود خواهد داشت

آرد گندم ولی آرد سالم تریه و در شیرینیهای رژیمی ازش استفاده میشه

این ترتیا اگه بخواد با آرد گندم درست شه رسپیش فرق میکنه و کیفیت نونش هم کاملا متفاوته

راستی از چه مارکی برای کیک پزی استفاده میکنی؟



@ elahe:
مهم طعم کیکه که خوشمزه باشه. پس هر کدوم که بهتره باید برای کیکهای تولد استفاده بشه. شما انتخاب درستی انجام دادید

من سه تا دستور کیک اسفنجی دیگه دارم که واسه اونها حتما باید از شربت استفاده بشه وگرنه خوشمزه نمیشه
ولی این یکی رسپی چون خودش به تنهایی خوشمزه و لطیفه نیازی به شربت نداره
کیک اسفنجی رو نمیشه بدون کرم خورد ولی این یکی رو خالی خالی هم بخوری خوشمزه است. به همین دلیل من شربت نمیزنم که بعد برشش هم خوشگلتر دربیاد
شما ولی میتونید سیمپل سیروپ درست کنید و روش با برس شربت بمالید
من یک ماه پیش یه مدلش رو درست کردم که شاید بتونم تا یکی دو هفته دیگه پستش کنم. اون حتما شربت میخواد. شیوه اش رو توضیح خواهم داد

یک دلیل دیگه ای که من بعضی وقتها شربت به کیک نمیدم اینکه که مشتریهاش کیک خیس دوست ندارند و بعد میخوان غرغر کنن و من هم که از دردسر خوشم نمیاد پس این مرحله رو حذف میکنم

پیشنهادم اینه که اگه بین کیک از پودینگ و میوه استفاده نمیکنید حتما بهش شربت بدید که خشک نباشه

راستی من عکس قوطی "شیر نارگیل " رو توی پست "کیک نارگیلی" گذاشته بودم. میتونید اونجا عکسش رو ببینید ولی مارکهای دیگه هم توی بازار هست

wowwwwwwwwwwwwwwwwwwwwww!
باورت میشه من دیروز نون پختم؟!!!!
خدایا چه تله پاتی ما با هم داریم!!!!!!!!!!!!!!!
البته رسپی من فقط آرد و آب و خمیر مایه و یه کوچولو بهبود دهنده بود ولی انقده شوهری ذوق کرد که نونا رو برده بود خونه مادرش و پز داده بود!
میخوامت شف جونم!
راستی
that case is done and money remitted to your account]
thannk you honey

سلام خانومي روزتون به خير و نيكي ديشب با اجازتون سالاد فارافاله رو نوش جان كرديم همراه با سس فرانسوي و كلي دعا . ممنونم . من تاحالا نون درست نكردم ( در واقع جرات نكردم )‌ولي برا دست گرمي اين يكي واجب شد بپزيم. راستي خانوم اين قيمت ماسوره هاي شما بحث برانگيز شده . رفتم لوازم قنادي گفت داريم چيني نه ويلتون اما........... اما 30000 تومن. من گفتم مطمئي؟؟؟ گفت آره خانوم امكان نداره 12000 باشه . يعني ميگي من همون 30000 بگيرم ؟؟؟؟؟؟؟؟؟ آخه چرا اينقدر تفاوت اي خدا عكس قوطي هم ديدم خانوم ولي باور كن با اين عمرانيها مگه آدم وقت ميكنه بره بيرون ببينه خودت ميدوني ديگه خواهر اين آقاي شوهر فعلن وقتش پره و ما همچنان منتظر كه كه بريم بگرديم تو اين قفسه چي پيدا ميشه بهر حال.......................
با بهترين آرزوها

سلام طیبه عزیزم
باورکنید هر چقدر از شما تعریف و تشکر بکنم باز هم کم است بانوانی مانند شما با این همه هنر ،سلیقه و تحصیلات بسیار کم است .طیبه عزیز حتما به سایت www.forushandeh.com یافرهشگاه لوازم قنادی تمشک حتما سری بزن کاملترین فروشگاهی است که در ایران لوازم شیرینی پزی را از انواع قالب گرفته تا انواع مواد اولیه مثل رنگ های خوراکی و زرورق های تزئینی رابه طور اینترنتی می فروشد.

با تشکر فراوان و بی انتها
لادن

طیبه عزیز با عرض مغزرت آدرس اینترنتی لوازم قنادی تمشک را اشتباه گذاشتم ببخشید.
آدرس صحیح:www.forushande.com
از آرد سمولینا تا آرد ذرت و انواع شکلات های خارجی ،کره کاکائو شکر قهوه ای را در این فروشگاه پیدا می کنید . حتما پشیمون نمی شوید

با تشکر فراوان بخاطر زحمات بی پایانت
لادن راد

@ ELHAM :
وااااااااای چه جالب! دقیقا همین اتفاق قبلا هم افتاده بود نه؟! شدیدا تلپاتی داریم

and thanks . glad to be at any help darling


@ arta :
والا من این رو اواخر پارسال بود که خریدم. دونه آخرش بود ولی گفت باز هم توی انبار داره
مطمئنم که 12 تومن بود چون خودم بهش 12 تومن دادم! و نمیدونم که اصلن یا نه. فکر کنم چینی باشه ولی اصلا واسم مهم نیست چون روش ویلتون حک شده و جنسش هم از اونهایی که دونه ای 1000 تومن میخرم خیلی بهتره. هر جوری هم حساب کردم دیدم قیمتش میصرفه
البته باز هم کامل نیست ولی کار راه بندازه

میدونم چی میکشی. من هم خیلی کم پیش میاد تو طول هفته توی شهر باشم. اغلب توی بیابونها تو پروژه ها میچرخیم. امروز ولی اداره هستم و از هوای مطبوع کولر لذت میبرم! بد گرم شده اینجا



@ لادن راد:
مرسی عزیزم از لینک. من سفارش اینترنتی هم واسه اش دادم
هفته قبل
ولی متاسفانه یه کم بد قول هستند و بعید میبینم واسم بفرستن
از دوستم میخوام تابستون که خواست بره مشهد واسم بیاره

شرمنده که کرن ترتیا رو نگفتم ولی شیوه اش همینه فقط موادش اینه

آرد یک و نیم لیوان
آب نیم لیوان

همین. مواد دیگه ای نداره. کلا تردتر میشه و البته به این سادگی هم پهن نمیشه باید بین دوتا پلاستیک با وردنه پهنش کنی
و البته نازکتر هم میشه

خانوم حسابي از اسپليت و اوجنرال لذت ببر .چيزي اينورا خواستين من در خدمتم بدون تعارف چه با پست چه پرواز (‌پرواز به اينور داره ؟؟؟ )‌. من خ.دم چندسال پيش از كرج دقيقا چند تا تكي كه ويلتون روش حك شده گرفتم ولي اينجا ندارن و افسوس كه چرا كامل نگرفتم ( حقمه ديگه نبايد روزه شك دار ميگرفتم ) پس اين نونا رو بدرستيم تا فردا كه با مخلفات كامل ميشه

یافتم !!!!!!! یافتم !!!!!!!
طیبه جون دیشب توی یه فروشگاه دیدم و فلفور خریدم و درستش کردم و صبح آماده تحویل گرفتم. بعدازظهر میرم واسه پختنش.
ممنون گلم که دستورش رو هم نوشتی.

منظورم شیر عسلی بود

واقعا خیلی تصادفی ما با هم تله پاتی عجیبی داریم
WOOOOOOOOOOOOOOOOOOOWWWWWW
راستی آپیدما..............

@ arta:
بهتره همون فردا درست کنی که تازه باشه. وقت زیادی نمیگیره
مقدارش رو من نصف کرده و چهار تا دونه درست کردم که البته بهتر بود دوتا درست میکردم
:p


@ فاطمه:
من که از نوزادی معتادشم. خیلی خوشمزه است . مخصوصا خالی خالی با انگشت
:p

@ ELHAM :
ok ... checking

سلام امیدوارم منو به عنوان یکی از طرفدارای خودتون بپذیرید جون واقعا عاشق این سایت شدم بهتون تبریک میگم که اینقدر باسلیقه و باحوصله ایدوخوشحالم که شماروپیداکردم

سراشپز عزیز مرسی از دستور غذایی خوشمزهات.
اینم عکسش [url=http://parniaz.info/upload/upload_image/52ee3533bb9fe8527d0f074d049362af.JPG][img]http://parniaz.info/upload/upload_image/thumb/52ee3533bb9fe8527d0f074d049362af.JPG[/img][/url]
اما یه سوال. من یه کم مشکل داشتم وقتی ترتیلا را میخواستم بشکل تا شده توی تابه برشته کنم.بعضیاش ترک میخورد.علتش چی بود؟ من همه موادو نصف دستور درست کردم.چون تعدادمون کمه.چهار تا تریلا در اومداما به سختی .ترک خورد یکیش!

خیلی خوشگل شده که!!! فکر کنم اگه بیشتر ورز بدی بهتره
مقدار آردت رو یکی دو قاشق کم کن که خمیرت چسبناک باشه
بعد با ورز دادن بسیار زیاد باعث میشه که خودش چسبندگیش رو از دست بده
خوب کاورش کن با پارچه مرطوب
بعد واسه تاکو بهتره ترتیاها رو کمتر بپزی
با ترتیا زیاد سر و کار خواهیم داشت . با تجربه حتما خوب میشه
البته الان هم ظاهرش خوب شده
موفق باشید

http://cid-2172bc176e9e469f.photos.live.com/self.aspx/spring%20roll/slice%20khorma.JPG#resId/2172BC176E9E469F!280

harf nadasht
sari va khoshmazeh

از عکسش که معلومه خیلی خوب شده

طیبه جان خیلی ممنون از دستورات عالی که توی این وبلاگ داری اما می خواستم دو نکته رو درباره تورتیا توضیح بدم
1- درزبان اسپانیایی دو تا "ال"در کنار هم صدای "ی" می دهند و اصولا در الفبای اسپانیایی حرفی به نام "الیه" داریم با تشدید روی ی که همین دو تا ال فوق هستش
2- در آمریکای لاتین یعنی همین کشوری که من زندگی می کنم و کشورهای پیرامونش و همینطور حوزه کارائیب و مکزیک املتی به نام تورتیا وجود ندارد و به همین نون اطلاق می شه که با دستورات مختلف و قطرهای متفاوت پخت می شه.
من چند ماه دیگه دارم می ام ایران برام باعث افتخاره اگه براتون کتاب آشپزی غذاهای آمریکای لاتین رو بیارم تا با درست کردنشون همه ما لذت ببریم
خیلی خوشحالم از آشنایی با شما

من هميشه خوشحال ميشم كه اشتباهاتم اصلاح شن و اصلا از اينكه بگم "نميدونم" ترسي ندارم. من متاسفانه هنوز روي زبان اسپانيايي مطالعه نكردم و اين اطلاعات رو هم از ويكي پديا گرفتم
مرسي كه كامنت گذاشتيد

yaniiii asheghetaaaaaaaaam , ye doneyeeeee

hame keif kardan :D ama mavade toosho be dalile kamboode emkanat taghyeer dadam :D mercccccccc

inam linkesh :

avali ba morghe gril shode o gharch o felfel dolmeye rangio nokhod farnagio sose sefid

http://031.img98.net/out.php/i322995_tortila2.JPG

dovomi ham ba kahoo , kalbas , none tost , gharch , havije pokhte , nokhod farangi , sweet corn,panir , panire goda , roghan zeitoon va serkeye balsamic hast

http://031.img98.net/out.php/i322994_tortia.JPG

bazam merc aaali bood :* :X

وای چقدر خوشگل شدن... و چه فیلینگهای با حالی... آدم رو گشنه میکنه. عالی کار کردید

شف جان، من کمی گیج شدم. توی پاراگراف اول اینو نوشتید: هر دو تقریبا به یک شکل درست میشن ولی چون اینجا فعلا آرد ذرت نایاب شده من نوع آرد گندمیش رو درست میکنم

چند خط بعدش هم اینو نوشتید: منظور از آرد ، آرد سفیده نه آرد گندم

من که متوجه نشدم آخرش از آرد گندم استفاده کردید یا نه؟
ممکنه توضیح بدید؟

@ مهر سجاد

عزیزم از همون ارد سفید استفاده کنین من بارها درستش کردم حتی بک بار بخشی از اردو با ارد سبوس دار که نمیدونم بهش میگن ارد سنگک یا گندم!

جایگزین کردم نتیجه بد نبود حتی وقتی واسه تاکو سرخش کردم کرانچی تر بود ولی خب به نظرم از همون ارد سفید استفاده کنین بهتره
رسپی اصلی گفته

all purpose flour
یعنی همون ارد سفید

@ مهرسجاد

توضیح دستور می تونه گیج کننده باشه، اما:

شف گفتن معمولا با آرد ذرت درست می کنن و به علت نبودنش در بازار این دفعه با آرد گندم درست می کنن به جای "آرد ذرت.

این همون نکته اشه.

بعد پایین تر گفتن، البته آرد گندم منظورم آرد سفیده ها. این یعنی نه آرد سبوس دار که همون آرد گندم بهش می گن توی ایران.

من شدم دیلماج شف!!!

:D

بقیه توضیحات رو هم که پریس جون نوشتن.

کاملا حق با مروارید جونه
من یه جورایی این دستورو حفظم
چون به دلیل علاقه زیاد اقای شوهر به تاکو بیشتر از ده ها بار درستش کردم

اینه که دیگه به رسپی مراجعه نمیکنم
فقط تجربه خودم بهم ثابت کرده با ارد سفید نون بهتری خواهیم داشت
و الا با ارد گندم هم میشه

من نه که بچه خارجم فارسیم کج و کوله است
:D
این نوع گندمیشه چون آرد سفید هم از گندم درست میشه دیگه واسه همین گفتم این گندمیشه

داشتم واسه خودم الکی می چرخیدم اینجا رو دیدم:
http://allrecipes.com/recipe/baked-tortilla-chips/
اگر این رسپی شما رو با آرد ذرت درست کنم میشه باهاش چیپس درست کرد؟

با همين هم ميشه چيپس درست كرد

و تمام تلاشم رو ميكنم كه ترتياي ذرت رو هم بعد از ماه رمضون پست كنم

شف عزیز من وقتی کامنت می خواهم بزارم مطلب را می نویسم بعد ارسال که می زنم پیغام می ده که باید تائید بشه من دیگه گیج می شوم انقدر دکمه ها را فشار می دهم بعضی ها ارسال میشه بعضی ها نه . قبل از ارسال باید چکار کنم که تائید بشه . لطفا من را راهنمائی بفرمائید ممنون

شما فقط مطمئن شيد ارسال شده
تاييدش رو در اسرع وقت انجام خواهيم داد

سلام خسته نباشید من ترتیا درست کردم خیلی به سختی خمیرش پهن میشد  من البته 5 دقیقه ورزش داده بودم اول و وفتی هم که پختم اصلا روی اون پف نمی کرد و بعد هم خشک بود نرم نبود علتش چی میتونه باشه ؟ ممنون.  

البته كلا خمير سفتي هست منتها به احتمال زياد جنس آردتون از اونها بوده كه به آب بيشتري نياز داشته
اينه كه معمولا با تجربه بايد بدونيم كه بايد خمير چه حالتي داشته باشه
جاي نگراني نيست كافيه ميزان خيلي كمي آب اضافه كرده و هر بار ورز بديد تا خمير به لطافت مورد نظر برسه
دليل خشكي و خوب عمل نيومدنش هم همون خوب نبودن كيفيت خمير بوده
انشالا كه موفق ميشيد
نگران نباشيد اين از ساده ترين نونهاست و اونقدري اذيت نميكنه
البته تلاش زيادي ميكنم حتما مدل ذرتيش رو هم پست كنم

سلام من این دفعه دومم بود که نون درست می کردم دفعه اول که نمیدونستم خمیر باید ورز داده بشه تا چسبندگیش از بین بره و اونقدر اآرد اضافه کردم که نونش خشک خشک بود این دفعه ولی ورز دادم 5 دقیقه زیاد نبوده؟؟یعنی بعد از استراحتاش آب اضافه کنم؟ ودر حین درست کردن آیا باید روی خمیرا پوشیده باشه همون طور با پارچه نمدار؟خییییییییلی ممنون

 دوست عزیز،

از اونجایی که نوشتید دفعه دومتون بوده که نون درست می کردید، بهتون پیشنهاد میکنم مبحث " خمیر " رو مطالعه کنید.

مثلا توی یکی از جدیدترین پست هامون یعنی برییش، شف نوشتن اگر خمیر رو با دست ورز می دید، شاید نیم ساعت طول بکشه تا خمیر به اون حدی که باید برسه. پس 5 دقیقه ورز دادن زیاد نبوده.

آب رو بعد از استراحت اضافه نمی کنن، شما باید با ورز دادن و یا کم و زیاد کردن آب و آرد، خمیر رو به مرحله ای برسونید که خوب باشه و بعد از استراحت!! دیگه مزاحمت زیادی برای خمیر درست نکنید. اسمش هم روشه دیگه. فوقش یه ورز کوچولو برای کم کردن حجم خمیر.

موقع استراحت دادن به خمیر، بهتره روش رو با سلفون بپوشونید و جایی بذارید که در سوز نباشه. همونطور که گفتم اگر مبحث خمیر رو مطالعه کنید خیلی مطالب دستتون می یاد. در همون پست برییش شف دقیقا با تصویر نشون دادن که قبل از مرحاه اسراحت خمیر رو با چی پوشوندن و ...

خمیر مثل برنج آبکش کردن، یه چیز تجربی هست. معمولا ری برنج ها با هم فرق می کنه، وقتی تجربه آدم در آبکش کردن برنج زیاد باشه، دیگه چشمی هم می تونه بگه کی وقت در آوردن برنج هست، بدون این که اون رو بچشه. در مورد خمیر ها هم همینه.

جنس آردها با هم فرق می کنه. حتی ممکنه شما همیشه یک نوع آرد رو تهیه کنید، ولی باز هم یک بار یکهو ببینید خمیرتون سفت شده و یا شل شده. آردها بسته به شرایط رشدی اشون و گرمایی و ... باز هم میزان جذب آبشون متغیره.

پس هیچ چاره ای ندارید جز این که تبدیل به یک نانوای کوچولو بشید و هی خمیر درست کنید تا تجربه اتون تو این زمینه بالا بره.

 یه مطلبی رو یادم رفت بگم. اون هم این که حتما حتما، قسمت کامنتهای پستهای مربوط به خمیر رو هم مطالعه کنید. دوستان تجربه های بسیار جالبی رو در مورد تجربیاتشون نوشتن که خوندنش می تونه خیلی آموزنده باشه.

امیدوارم تونسته باشم بهتون کمک کنم.

 سلام خسته نباشید کارتون بیست من طرفتارتون شدم
من ترتیلا را درست کردم خوب شد ولی می خواستم بپرسم می شه به جای شیر از اب استفاده کرد ؟ و برای اینکه ترد نشه و نرم باشه چه باید کرد؟

بله از آب استفاده كنيد

ترد نميشه اتفاقا نرمه و ميشه باهاش لقمه گرفت
كافيه كمتر روي حرارت بذاريدش

طیبه جون باز هم من سئوال دارم من چند روز پیش رفته بودم لوازم قنادی و با کمال تعجب دیدم که ارد ذرت داره (همون ارد ذرت زرد رنگ) منم با خوشحالی خریدم و حالا میخوام باهاش ترتیا درست کنم اما نمیدونم با این رسپی که شما گذاشتین میشه  درست کرد یا نه یعنی باید 2لیوان ارد سفید را با ارد ذرت جایگزین کنم یا اینکه 1 لیوان ارد سفید و 1 لیوان ارد ذرت ممنون میشم اگه امکان داره برام توضیح بدید

شيوه تهيه اش بالكل فرق ميكنه
حتي بافت خميرش هم فرق ميكنه
كرن ترتيا رو سرچ كنيد رسپيش تقريبا همه جا يكجوره
البته من تصميم دارم ديگه امسال عكسهاش رو بگيرم 
تا خدا چي بخواد

طیبه جون من همین الان این نونارو درست کردم و مثل نونای شما شد. گذاشتم توی یخچال تا فردا یکی از غذاهای مکزیکی
رو درست کنم. طعمش خیلی خوبه و کاملا ترده. اصلا خمیری نیست. خیلی خوشم اومد. واقعا ممنون

امروز ظهر این خمیر رو درست کردم. تا باهاش تاکو درست کنم. خیلی نرم و عالی شده بود. مرسی.
من امروز کلی دنبال رسپی کرن ترتیا گشتم. اما وقتی خمیرشو درست کردم  چسبندگیش کم بود و وقتی خمیر رو باز می کردم وسطش ترک میخورد و نمیشد که بزارمش توی ماهیتابه. دوباره سرچ کردم. انگار آرد ذرتی که باهاش ترتیا درست میکنن فرق داره. درسته؟ چون همه جا نوشته بود masa harina
الان خمیر رو گذاشتم کنار تا شما راهنماییم کنین.
مرسی از اینهمه رسپی های خوب  و این همه عشق . . 

كلا رسپي كرن ترتيا با اين رسپي فرق ميكنه
اون اينقدر نرم و چسبنده است كه بايد لاي پلاستيك بازش كني
من حتما در آينده يه پست واسه اون مدل ترتيا هم ميذارم

ولي اين نونهاتون عالي شدن ها

ترتیا رو درست کردم و خیلی خوب و بامزه شد و بعنوان نان با شام خوردیم جای همه خالی
شرمنده که عکس ندارم گشنگی امون آدمو میبره و اجازه نمیده که آدم دوربین دربیاره و از هنراش عکس بگیره
ولی خوب بود مرسی از اینهمه سخاوتت شف جان

بله 
آره فرق ميكنه
رسپيش رو خواهم گفت
انشالا

Post a Comment

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...