2010/05/31

تاکو

https://w9esvg.blu.livefilestore.com/y2pbUJwat-SYumAAnQq0zurDWymcz_GwzfpiMAbeP-43OFbYdz4wZ1EeXHsMe6GOphRZBdI0k5CGCY4PcKQY5wkCJ0D4iSNmXmmFnO67Wet9dVqRVxEFbDF1ewxdK2Pph79/taco1.jpg?psid=1


تاکو taco یکی از غذاهای سنتی مکزیک به حساب میاد. و تشکیل شده از ترتیایی که تا شده و یا پیچیده شده. فیلینگش هم معمولا از گوشت، مرغ، ماهی، سبزیجات و پنیر تشکیل میشه . و معمولا با سالسا، گشنیز، گوجه فرنگی، پیاز و یا کاهو سرو میشه. تاکو رو با دست میخورن و برای خوردنش احتیاجی به قاشق چنگال نیست.


تاکو رو بیشتر به شکل تا شده میشناسن و معمولا تاکوی تا شده یا همون "تاکو شل" رو به صورت آماده بسته بندی شده از بازار میشه خریداری کرد. بعد گرم کرده و با فیلینگ های مختلف پر کرده و استفاده کرد. ولی همیشه و همواره، غذای خونگی یه چیز دیگه است! شما میتونید به سادگی و سریع ترتیا که دیروز یاد گرفیتید رو درست کنید و بعد به روشی که الان یاد میگیرید تاکو شل رو در خونه تهیه کنید. درست عین مدل بازاریش. و البته خوشمزه تر.


تاکو شل حالت کرانچی داره و توی کارخونه به این شکل درش میارن که حالت قوسی و تا شده داشته باشه. اما به سادگی میشه توی ماهیتابه هم با سرخ کردن ترتیا درستش کرد. البته من یه مدل رژیمیش رو هم بلدم که توی فر درست میشه و دیگه نیازی به سرخ کردن نیست. که دفعه بعد که خواستم تاکو شل درست کنم بهتون یاد میدم. فعلا مدل کرانچی پر کالریش رو یاد بگیرید تا بعد.


https://w9esvg.blu.livefilestore.com/y2pnzKwUnL-VaeLxISvhts5-8oovbH-E6kr3MZg4hv86rZRXSWesU5IU2RGSwGsW5aoPORKEBTT07qJsl184Gt4F6YqDKmZyPIZYaKRfbGHv3koS55Lp9JlfsYNQJdsHnTq/taco2.jpg?psid=1



کف ماهیتابه روغن بریزید. ترتیا رو با تانگ گرفته و برای 20 ثانیه نصفش رو توی روغن مطابق تصویر سرخ کنید. البته بستگی به حرارت تابه تون زمانش متغیره. ( "تانگ" همین ابزاریه که توی تصویر میبینید. اگه ندارید میتونید با دست ترتیا رو نگه دارید. البته مواظب باشید نسوزید)




https://w9esvg.blu.livefilestore.com/y2psUoc82wrv248VjoSskmdqJZTFR96mgl53Bw5YtAzWSmNzf3XjKQ_81r5BWBHMAVGW_tmFne2f33om9D5XS4-tayqtP-209gbYjq8Wmw_FEE08CQAztU_DGlqx5vZy8tP/taco3.jpg?psid=1



بعد ترتیا رو بلند کنید و حالا سمت دیگه اش رو سرخ کنید. با تانگ راحت میتونید زاویه تاکو شل تون رو تنظیم کنید. ولی اگه با دست کار میکنید، خیلی ساده فقط پشت و روش کنید و بذارید به حالت تا شده سمت دیگه اش سرخ شه. اینطوری دو لایه روی هم قرار میگیره که اصلا مهم نیست. وقتی که رنگش کمی طلایی شد از روی حرارت بردارید




https://w9esvg.blu.livefilestore.com/y2pF70tLOy96zXTWfnl1-LzAed4wkO1TCnHiDHogFFgHmJy_96ST02D7zufgfhPt27eNjaklD-l7awl8Lc2WIvMGhYnWbMAFFhvnhIH5teRnLcF6Z2T7G3HgvJfpGON9UJd/taco4.jpg?psid=1



تاکو شل ها رو که دونه دونه درست کردید، به این شکل که میبینید. مثل حرف A انگلیسی ( هشت فارسي) روی دستمال کاغذی آشپزخونه قرار بدید تا روغنش گرفته بشه و فرمش رو حفظ کنه.


تا اینجای کار تاکو شل های شما آماده است. کافیه توش رو با هر چی که دوست دارید پر کنید. من یک مدل سنتیش رو آموزش میدم.




https://w9esvg.blu.livefilestore.com/y2pjQdlT0npbDFeKpfzBzore7UZGmC1ZdFHlE1WtTu3g7Y0QjsLaRm7rZTmEBGlFIm4Pklt34QP80z8bqizHM2nyWuzcNEY90p018GJNsgY1OxVuzoL0UmhP5ZVCcejrBDJ/taco5.jpg?psid=1



پیاز 1 عدد
گوشت چرخ کرده 200گرم
پودر سیر 1 ق چ
پودر زیره 1 ق چ
فلفل سفید 1 ق چ
فلفل سیاه 1 ق چ
فلفل قرمز 1 ق چ
نمک 1 ق چ
آبلیمو 1 ق غ
روغن 1 ق غ


پیاز رو خورد کرده و با گوشت توی روغن تفت داده و همه ادویه ها و آبلیمو رو هم اضافه میکنیم. البته آویشن هم میتونید بریزید که من دوست نداشتم و نریختم. به جای پیاز هم میتونید از پودرش استفاده کنید. و این مقدار گوشت البته برای دو تا تاکو مناسبه.



https://w9esvg.blu.livefilestore.com/y2p_BpE3QwoPisFle-MDOXyUIniqjgnITFxj12OJx1ZXY-q9JAT1VHka_opWo4W0-WaU7jv7qtQjS6tkwlPbULh3J1xV8DX68KBjYmhQXtpUJ6FIxy6mX-Iq6lffxCulw25/taco6.jpg?psid=1



اول تاکو شل ها رو با گوشت پر کرده و بقیه فضای باقی مونده رو هم با کاهو پر میکنیم.




https://w9esvg.blu.livefilestore.com/y2pZwUdu6z_cjEtyKB373D_3_FRGCrDkgCGR3LDT4jLO4X1Ubxaf-McDK3djl6KAsCcSaEJ8LmX2ptpahn7S7cadDdwx2C2X-8mN3nezpJmveHaRaPVGKSiBZeyIZXETIuP/taco7.jpg?psid=1



اگه پنیر های مکزیکی و یا چدار در دسترس دارید که هیچی در غیر اینصورت از این مدل پنیر تست ورقه ای چدار و گودا میتونید استفاده کنید. عکس بسته اش رو هم گرفتم چون واسه خیلی ها سوال بود. من دقیقا از همین توی درست کردن ساندویچهای پینویل استفاده کرده بودم. رنگش کاملا زرده و طعمش هم خوبه. فقط اگه میخواید مثل من برشهای نواری بزنید حواستون باشه که بعد از دو سه دقیقه که از فریزر بیرون آوردید نرم نرم میشه و دیگه نمیشه راحت و خوب برشش زد. پس در لحظه آخر موقع سرو از فریزر بیرون بیارید




https://w9esvg.blu.livefilestore.com/y2pXHkjZjjUTg4FGowxPElGIprM51CLgQ5ln7mCSsbGRTsVfQYJAhYHKqRNvTZOs0pELJAbzgQUf9bMK5L9M4zLpOH6jDzqXI2RKuHQdts913JHlifntvEAYW-rWLo8lKLe/taco8.jpg?psid=1



پنیر رو روی کاهو ها بریزید و درجا میل کنید.


این هم یک نمونه ساندویچ خونگیه واسه خودش. و البته یه غذای اصیل مکزیکی.


30 comments:

طیبه جان مرسی.
دیگه داریم خیلی خارجی می شیم. نیان ببرنمون!
ممنون که این سایت را راه انداختی. واقعا برای من یکی که خیلی جالب و جذاب است. می دانم برای بقیه هم همین طور است.
داشتم فکر می کردم طیبه نوشته کارگاه آشپز سازی.آشپزی به بیان ساده! اینها که ساده نیستند!
بعد دیدم خوب من چون هیچ وقت هیچ کدوم را نشنیدیم به نظرم اینطور اومد.

اين خيلی خوشگله
درست می کنم به اميد خدا
مرسی شف جونم

فقط يه سئوال
می شه این خميرو مثل پيراشکی تا زد؟
تاکو شل خوردنش يکم سخت نيست؟

wow!
دوباره دلم تاکو خواست!
البته با این نونای ترتیلای تو معلومه که خوشمزه تره
سس تاکو رو اگه از بازار بخری خودش عطره زیره داره و کمی هم تنده
به هر حال نون تاکوی تو بی نظیره
نون تاکو رو بهتر که از بیرون نخریدی چون اینجا نونای تاکو زیاد خوشطعم نیستند و باید شونصد کیلو ادویه به گوشتت بزنی تا خوشمزه بشه
میخوامت طبق معمول

I cooked this food, it was so tasty , Me and my husband want to say thanks to you :)

به به . خانوم جدي جدي من دارم اضافه وزن پيدا ميكنم از 55 رد شده وزنم (‌هر روز عصر يا مافين ميدرستيم و يا با شيرينيها و شكلاتهاي ديگه شبمون رو صبح ميكنيم . باور كن منكه بعد از غذا جا واسه هر چي نداشته باشم برا شيريني دارم . طبق فرمايشات شما امروز كامل دستور رو ميدرستيم و نتيجه اعلام خواهد شد. باز هم ممنون
با بهترين آرزوها

سلام. طیبه جان دست گلت درد نکنه خانم. من تو درست کردن کیک‌های تولد مشکل دارم اینکه لایه‌هام خوب روی هم فیکس نمیشه یعنی وقتی لابلاش رو خامه و میوه میریزم به هم نمیچسبه و موقع برش جدا میشه از هم. ممکنه راهنماییم کنید؟

راستي خانوم اون قالب برا كيك رنگين كمان قالبهاي ساده فلزي بوده يا اينكه كمربندي بوده. آخه يه قالب گرد معمولي خيلي وقت پيش گرفتم و يه بار مواد ريختم و از درزهاش بيرون اومد و عمرا ديگه استفاده كرده باشم و رفتم همون قالب كمربندي پرستيژ گرفتم و خدائيش ميارزه و اينكه همين مقدار مواد رو تو دو قالب ريختي خانوم؟ ببخشيد ها ميخوام برا مامان درست كنم گفتم همه جوانب رو در نظر بگيرم و اينكه ما آخر متوجه نشديم مواد اوليه بايد به دماي محيط برسه يا سرد؟ دماي تخم مرغ تاثيري رو كيفيت داره ؟؟؟ (‌البته ببخشيد ربطي به اين پست نداره ها )

من نظری ندارم فقط واسه کارای قشنگت ممنونم ویه بوس از راه دور برات میفرستم کاش یه روز بوشهرو تورو ببینم

سلام طیبه جون
نمیدونی چه ذوقی میکنم وقتی پرچم فنلاندو اینجا میبینم . چون میدونم این پرچم مال منه که هی تند وتند میام بهت سرکشی می کنم و از سلیقه های عالی ات نهایت بهره رو میگیرم اما عزیزم من دوتا سوال دارم میخوام تارتلت آجیلی رو درست کنم دستور اون کراستش کدومه یعنی باید با کدوم دستور درست کنم همون 300 گرم آرد و 180 گرم کره و 30 گرم پودر شکر هست یا نه؟
بعدش اون کارامل که برای توی تارتلتها هست دستورش چیه؟ یعنی آب و شکر رو با هم میریزیم مث شهد باقلوا بجوشه یا اینکه اول شکرو ذوب میکنیم و بعد آب رو اضافه میکنیم کدومش نمیدونم
ببخشی که گیج بازی درآوردم اما میخوام اگه بشه برای یه مهمونی رسمی فنلاندی ها درست کنم و با خودم ببرم به عنوان یه نمونه شیرینی ایرانی .
منتظر جوابتون میمونم البته با یه دنیا عشق
خیلی خیلی ازت ممنونم و میبوسمت
با تشکر فراوون شهلا

سلام طيبه جون
امروز قاشق اندازه گيري خريدم ولي مطمئن نيستم اندازه شو بدونم. روش حك شده واست مينويسم بي زحمت واسم بگو به ترتيب كه سوپخوري و چاي و مربا خوريش چجوريه.

1 tbsp
1/2 tbsp
1 tsp
1\2 tsp
1\4 tsp
1\8 tsp

بوس بوس

الان از عسولیه برگشتم...خدا نسیب گرگ بیابون نکنه. کوره آدم پزیه اونجا! خورشیدش خیلی نامرده. دارم از گرمازدگی و سردرد میمیرم. تازه هنوز تابستون نشده. خدا رحم کنه


@ احسانه :
آشپزی به زبان ساده است ، احسانه جون! نه آشپزی ساده به زبان ساده! هرچند که به نظر من همه شون ساده میان
:p


@ ضحی :
خمیر پیراشکی هم ترکیباتش تقریبا همینه

تاکو شل رو زیاد نباید توی روغن نگه داشت. همین که فرم تا شده به خودش بگیره کافیه. واسه همین کرانچی نمیشه و راحت میشه دست گرفت و مثل لقمه نون گازش زد. خوردنش خیلی راحته و کثیف کاری پیش نمیاد


@ ELHAM:
الهام جون اینجا همینطور که گفته بودم نه نونش هست نه سسش. هرچند که من خدا تو سرم زده و یه یک سالی هست که دیگه فلفل از گلوم پایین نمیره و حالم بد میشه!!! واسه من که یه عمر با فلفل زندگی کردم خیلی سخته
شما تاکو خورهای حرفه ای به جای ما هم لذت ببرید



@ Tiba :
wow really? that was too fast :p
well done then :D


@ arta :
بدون ورزش که نمیشه عزیزم! حداقل یک ساعت رو در روز باید حتما داشته باشی که بعد با خیال راحت شیرینی بخوری و وجدان درد نگیری



@ Leila :
مرسی و ایشالا
:D


@ شهلا :
کراستش دقیقا عین کراست تارتلت با میوه است که آموزش دادم. همینه که گفتی
البته یه کراست دیگه هم امشب پست میکنم ولی به نظرم خیلی ترده. از همون رسپی قبلی واسه اون نوع استفاده کن

برای کارامل باید بذاری آب و شکر بجوشه ولی چون آبش خیلی کمه درواقع شکر توی آب سریع ذوب میشه
بعد که ذوب شد کره و زغفرون رو ریختم


مواظب باش که خمیر کراست رو اصلا ورز ندی وگرنه سفت و بدمزه میشه

ایشالا که خوشگل و خوشمزه بسازیش و آبرومون رو بخری


@سميه :
یک ق غ
نصف ق غ
یک ق چ
نصف ق چ
یک چهارم ق چ
یک هشتم ق چ

salam mishe begid shoma koja zendegi mikonid?akhe bazi az mavadi ke estefade mikonid ro man tahala nadidam.

tayebeh jon merc az email

send shod vasat fadat sham

@baran:
بوشهر


@ setayesh :
مرسی . شب که برگشتم حتما چک میکنم

ای وای
باز هم اشتباه کردم؟
چطور مستر پت و مت تذکر نداده؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟
ببخشید
البته نوشتم آشپزی به بیان ساده! که درستش آشپزی به زبان ساده است.
کاملاً متین می فرمایید شف طیبه.

شف جان
امروز خیلی جاتونو خالی کردم
یک ورک شاپ برگزار شده بود که شف سوئیسی اومده بود برای توضیح دستگاه ..... و رسپی های مختلف و باهاش آموزش می داد.
همش هم فرانسه حرف می زد!!!! همه همدیگر و نگاه می کردیـــــــــــــم. البته مترجم بود!
همش به یادت بودم می گفتم اگر طیبه اینجا بود خیلی خوب می شد. خلاصه کلی جایت را خالی کردم.
اونوقت شما کجا بودی؟! عسلویــــــه.
خسته نباشی خانم.

بابا کلاس!!!! بابا ورک شاپ دار!!! ما که اینجا پشت کوه از این چیزها نداریم. امروز تو بیابون به دو تا سگ گنده هم برخوردیم که نزدیک بود بخورنمون

مطمئنی فرانسوی حرف میزد؟ در هر حال خوش به سعادتت. من میمیرم واسه لهجه اصیل فرانسوی. خیلی خوشگل حرف میزنن. آدم حالی به حالی میشه

طیبه؟
خوب آره فرانسوی حرف می زد آقاهه!
درسته نمی فهمیدم چی می گه اما می فهمیدم فرانسوی حرف می زنه.
قربونت من که گنگ و گیج شده بودم!
خانم خودتون باکلاسید نیازی به این کلاس ها ندارید.

طیبه جونم
من دوبار تا حالا تاکــو درست کردم و هربار خیلی خوشمون اومده. بار دوم برا مهمونام پختم و بسیار مقبول افتاد.
اگرچه اشکال کارم دفعه دوم خیلی کمتر شده بود ولی بازم بعضی از نونا موقع ریختن گوشت که مجبود بودم لاشو باز کنم ترک بر می داشت. حالا نمی دونم اشکال اینجاست که نونم خشک بوده؟ زیادی سرخ کردم؟ یا طبیعیه

اول ترتیا رو زودتر از روی حرارت بردار که خام تر باشه
بعدش هم کمتر سرخش کن که شکننده نباشه
نباید اونقدر ها کرانچی بشه باید راحت جویده بشه

تاکوها خیلی خوشمزه بود
ممنون
:-*

مرسی‌ شف جونی. خیلی‌ خوشمزه بود فقط موندم شما که این همه موادو ریختی تو دو تا نون چه‌جوری خوردیش(چشمک)

من ۴تا پر کردم بعد هم به این نتیجه رسیدم باید ۵تا نون پر می‌کردم آخه سنگین بود خیلی‌

صد تا هم عکس گرفتم آخر یکیش هم خوب نشد فکر کنم باید نونا رو برشته تر می‌کردم سر پا و‌ا نمیستادن
looooooooooool
http://cid-2172bc176e9e469f.photos.live.com/self.aspx/spring%20roll/taco%20shol.JPG

خب آخه نونای من خیلی بزرگ شده بودن ولی نمیدونم شایدم زیادی پرش کرده بودم. تقریبا پرسش کردم که موقع گاز ردن نریزه بیرون

نه نگران نباش درست کار کردی. اونا خودشون یه ابزار تاکو هولدر دارن
و تاکو های کارخونه ایش هم که با قالب درست میشه
خونگیش باید همینجوری باشه
ولی آره میشه هم بیشتر برشته اش کرد

مقش شب:

https://skydrive.live.com/?sc=photos&cid=0ad71a7c6871dbed#cid=0AD71A7C6871DBED&id=AD71A7C6871DBED!556&sc=photos

اگر ترتیا آماده باشه، می شه گفت جزء غذاهایی هست که در سه سوت تهیه می شه و من هم که ترتیای آماده خریده بودم، پس...

بعله،

خوشمزه و تند و تیز و بسیار خوشمزه

دست شف بسیار درد نکنه.

آره خب. ساده تر میشه ولی بازم خودتون تاکوش کردید پس ساده ساده هم نبوده
ولی خوشگل شده
مرسی

این  هم از تاکوی اینجانب. بسیار بسیار خوشمزه و عالی.

و بسيار هم زيبا شدن
احسنت بر شما

نان و فیلینگ رو از رسپی دنبال کردم اما این شکلی سرخشون کردم. خیلی خوشمزه بود. عالی

خیلی خوشگل و با مزه شدن
بسیار هنرمندید

Post a Comment

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...