2010/05/07

کراست لس کیش

https://xjbg4g.blu.livefilestore.com/y2poxgiyOR0fDjPFyXHofzWdm_Ysa_2j7IlAbiITv6WzBTCBssAJUtvpjtC0asIWZij6EQF1vm8jPiOjSmohir6AB97eufM5LHtHVtaDMwn6KsRs85wl_Z8BRHX985DnYSP/CLQuiche%201.jpg?psid=1


Quiche کیش یک نوع غذای فرانسویه که در اصل مثل پای هستش . کیش یه کراست زیرش داره و روش با انواع سبزیجات یا گوشتها پر میشه. در فرانسه به عنوان صبحانه سرو میشه ولی در دنیا برای ناهار و شام هم میخورند.

حالا یه توضیح در مورد اسمش میدم که اگه کسی علاقه داشت ، اطلاعاتش بیشتر شه  ...... اصل این غذا آلمانی بوده و از کلمه "küche" کوشه گرفته شده ولی بعدا فرانسوی ها چون "او اوملاوت ü " رو ندارند تبدیلش کردند به quiche   . در زبان فرانسه ui "ای" خونده میشه  . ک توی فرانسه بیشتر با q و در آلمانی با k نوشته میشه  . قبلا گفتم که ch در فرانسوی "ش" خونده میشه  . مثل "chef" که شف خونده میشه   . در این کلمه "küche" هم ch ش خونده میشه  ( البته ما تو آلمانی یه نوع "ش" خاصی داریم که با تلفظ "ش" کمی تفاوت داره" .) ... حالا همینطور که قبلا در "کلاس آموزش زبان آشپزی فرانسوی!"  واستون توضیح داده بودم، کلمات فرانسوی (برعکس آلمانی) آخرشون تلفظ نمیشه  .

پس نتیجه بحث این شد که ما این کلمه رو کیش میخونیم.


من انواع کیشها رو در آینده نامعلومی درست خواهم کرد  .... ولی فعلا بر اثر تنبلی بسیار زیاد یه دونه "کیش بدون کراست" درست کردم که واسه تنبلایی مثل خودم اختراع شده. پس با خیال راحت بدون اینکه تو فکر ساختن خمیر کراستش باشید ، شروع میکنیم:


گوجه فرنگی خورد شده  4 لیوان

زیتون سیاه بدون هسته يك سوم لیوان

نان تست خورد شده يك و نيم لیوان

پیاز رنده شده 1 لیوان

رنده پوست لیمو 1 عدد

شیر سه چهارم لیوان

ماست اسفناج 1 لیوان

تخم مرغ 3 عدد

پنیر خورد شده يك و نيم لیوان

نمک و فلفل



https://xjbg4g.blu.livefilestore.com/y2pQzhy4xERTBD8NqBYavGgIufEPk4u3FPQLmLfd40crL_Esn4MNqFmgD3SpzgX-CfetexIQc45eyVR2x0ou3N8byEo9khvdQJMD0h9rbmP3p3BZoKd_8jgKx_xCHJJ2nto/CLQuiche%202.jpg?psid=1


فر رو روی درجه 180 سانتیگراد 350 فارنهایت قرار بدید. نان تست رو خورد کنید و توی بلندر پودرش کنید



https://xjbg4g.blu.livefilestore.com/y2pDSDc1J6wRx4sLheqefO79oVzdBFnr4MgUb_uBN4jclADZs3XKeXgTlrpLD3Q-FdvLjarb6rpD288CT1sdvx0BkSGyvqrnmPPKnPFNxtHt6evfF0wi-7pkFLkaLrXbXTm/CLQuiche%203.jpg?psid=1


پودر نون ها رو توی ظرف پای بریزید و پیاز رنده شده رو روش پخش کنید




https://xjbg4g.blu.livefilestore.com/y2pFy8Sk7dlSLDHL2Rq-UhSPn9uLVoGLNof5_oXDaJ-lBmJ-GxjqVYKcwjUigHIPRyhme3TtllNBBfXv-FkpjXelgrzbUDYWJETexzMKAweagY3P-ws1IOALWo_JgGvfJt7/CLQuiche%204.jpg?psid=1


بعد روی کیش رو با گوجه فرنگی و بعد هم زیتون بپوشونید



https://xjbg4g.blu.livefilestore.com/y2p4avqsVpxriTJYT9u7BU3g0BY9Kz5cLCX5PozoDIvGchINboqwHOE7NQQDgYdkDCshL3jpYCu1VQmAAyvwFaIC9Rc4GKnG8ytoG1DpFyv_I1S1BeK6fne2cTZuRAgqbR6/CLQuiche%205.jpg?psid=1


تخم مرغها رو با شیر و ماست و زست لیمو و نمک و فلفل خوب بزنید تا کاملا کف کنه و روی کیش بریزید



https://xjbg4g.blu.livefilestore.com/y2p6aniRbDrzBFb9JBLtF_wyySXDNgBt3RjnX2n8aKlajpJnPFi30PjBNk5qQsXNlW9NlZmlK9qRqGCjJYn5Q6YD6envAhlbE48a68yVVYMBtr06gl6cyIIRWOfoPEcr-Qm/CLQuiche%206.jpg?psid=1


حالا پنیر خورد شده رو روی سطح کیش پخش کنید. من از پنیر اسرم استفاده کردم ولی شما میتونید از هر پنیری که با حرارت ذوب میشه استفاده کنید.



https://xjbg4g.blu.livefilestore.com/y2pdKxQdCcNZosdaYoIVLmBfgknqMI-0Dq2LT5t575q5Fp3G4pSblVImRkc5OinWisUJSBJpuAR6vLyxfxfTVy_peSv10qw3XOYDhd7NMZV6x6RUTI3MVnarokRQScoxyov/CLQuiche%207.jpg?psid=1


بذارید توی فر به مدت 40 تا 50 دقیقه و یا هر وقت کاملا پخت.


بعد میتونبد به صورت قالبی (مطابق تصویر) برش بزنید و نوش جان کنید. سریع و بی دردسر. (اگه از پیتزا خسته شدید این هم سالمتره هم واسه تنوع خوبيه )

18 comments:

سلامممممممم

اوممممممممممممممممم .ممنون و نوش جان.تازه بازم اول.هورااااا

:p
خوشم میاد که حرفه ای آن لاینی نجما جونم...شبت بخیر ... من دیگه لالا کنم....زززززززززز

salam chef tayebeh

tayabeh aziz choma vagean foghaledeh hastid.az tah del az shoma beh khatereh vebsite mofidetan tashakor mikonam. in website mofidtarin website ashpazi mibashad.mitavanam yek soal behporsam. mishavad tarzeh tahieh corn tortilla ra beh man amouzesh behdahid?
yekbar tebgeh dastour majaleh honar ashpazi az ard zorat zard dorost cardam khoub nashod.
ba tashakor
Ladan rad

طیبه جوون فر من درش شکسته .. مجبورم از ماکروویو استفاده کنم .. برای پختش مشکلی نداره؟ مایعی که روی موارد ریخته میشه رو اگه غلیظ تر کتم بهتر نیست ..مثلا" به جای 3/4 لیوان شیر بیشتر ماست استفاده کنم .. آخه می ترسم پودر نونم نبنده و خیلی آبکی باشه!!!!!
باز هم ممنون

با احترام
پگاه

سلام طیبه جان
ممنون از محبتت، اگر نمی گفتی و من را نمی بخشیدی دیگر از خجالت نمی آمدم.
این کارت هم خیلی عالی است.
فقط اینکه نمی رسیم اینها رو درست کنیم.
اما خیلی ممنون که هر روز یک مطلب عالی می گذاری.
ممنون و سپاس

خسته نباشي طيبه جون
ممنون كه با حوصله جوابمو ميدي
بوس

سلام سر اشپز .خسته نباشي. باز هم كه مثل هميشه گل كاشتي.يك سؤال: بادكنك ها رو كي ميليسه؟؟!!!!من درگير جمع و جور كردن وسائل خانه و اسباب كشي هستم.دو سه روز ديگه اسباب كشي داريم.انشاالله.از بي نظمي خانه كلافه ام و وقت هيچ كاري هم ندارم.راستي جواب پگاه رو بده كه مهمان داره.

@ ladan rad:
چشم لادن جون حیف که تو خونه آرد ذرت کم دارم و داره ته میکشه وگرنه خودمم دلم واسه اش تنگ شده
حتما به محض اینکه خریدم درست میکنم...بعد ولی باید یه کم صبر کنی که تایپش کنم ...چون سرم بد شلوغه و کمبود خواب هم پیدا کردم
ولی به روی چشم



@ پگاه:
تخم مرغش اینقدر زیاد هست که خوب ببنده ولی هیچ مجبور نیستی نسبتها رو رعایت کنی...کم و زیادش کن...زیاد مهم نیست...ولی در مورد شیرینها هرگز هیچ چیز رو کم و زیاد نکن مگر اینکه اجازه اش رو گرفته باشی
:p
غذاها رو ولی به میل خودت میتونی دست کاری کنی

منطورت از مایکروفر، سیستم مایکروفریش که نبود؟ چون میدونی که تخم مرغ اگه توی موادت باشه و با سیستم مایکرو کار کنی توش سوراخ ایجاد میشه و کمی بد فرم میشه بعدشم معمولا خشک از آب در میاد ( راه حلش استفاده از پوششه). از این ظرفهای مخصوص داری؟

اگه سیستم المنتی و یا هوای گرم داره از اون استفاده کن...ولی اگه باهاش زیاد کار کردی و جواب داده که دیگه موفق باشی



@ احسانه:
خجالت واسه چی مگه چیکار کردی آخه؟! من پوست این پت و مت رو قلفتی میکنم تا دیگه از این کارا نکنه
منم یه عالمه چیز تازه یاد گرفتم ولی فرصت نمیکنم درست کنم! واسه همه مون پیش میاد...واقعا بیست و چهار ساعت واسه یک شبانه روز کمه! باید از خدا درخواست تمدید کنیم



@ سمیه:
خواهش میکنم عزیزم
kisses


@ sedigheh:
پس بگو چرا خبری ازت نیست...فکر کردم باز کامپیوترت بازی در آورده....خدا صبرت بده

بادکنک ها لیسیدیده نمیشن ( عملی امتحان شده!) ولی میتونی بادکنک ها رو بذاری توی یخچال بعد که بست پودر شکلات از روش جمع کنی!!!! ( این یکی رو دیگه انجام ندادم!) من که ریختمشون دور

راستی مراسم دکتر دهدشتی رو میدونستم دوشنبه است
مرسی خبر دادی
حتما شرکت میکنم

تو از کجا فهمیدی این پگاه اون پگاهه؟ پگاه که همیشه مینویسه عمه روژینا!!! تلفنی در تماس بودین؟

من تا این لحظه هنوز یه دونه از اون کاپ های شکلاتی رو دارم اگه خواستی تا شب نشده بیا ببر چون تضمینی نیست فردا نخورمش! دیگه خود دانید

@ ladan rad:
با کمال تاسف تاثر...کل بازار رو گشتم ولی قحطی آرد ذرت اومده
دیگه باید صبر کنیم ببینیم کی از دبی جنس بیارن و بعدشم تازه تو جنس هاشون آرد ذرت هم باشه
اصلا من هروقت یه چیزی بخوام اوضاع همینه

اتفاقاً اگر مستر پت و مت متذکر نشده بودند معلوم نبود من کی متوجه اشتباهم می شدم.
از ایشان ممنونم
خانم خودت را معطل نبود جنس در بازار نکن. ما که هستیم بگو چی نایاب شده برایت می فرستیم.
البته اگر تو تهران باشه.
در حال حاضر م آرد ذرت در بازار داریم، دوست داشتین من در خدمتم.
من خودم خیلی زحمت به خلق خدا می دهم که برایم از این ور و اون ور جنس بیارن این که درک می کنم دوستان رو وقتی با نواقص بازار روبرو می شوند.
دوستان می دانند من اهل تعارف نیستم. هر چه دل تنگت می خواهد بگو من در خدمتم.

قربون محبتت احسانه جون
عجله ای نیست من فقط میخواستم به لادن خانم دلیلش رو اطلاع بدم که یه وقت خدای نکرده دلخور نشن
حمیده دوستم هفته پیش تو شیراز دیده بود...این هفته اگه رفت میگم واسمون بیاره
مرسی که اینقدر خوبی

مقش شبببببببببب

http://www.bilder-space.de/bilder/b14210-1279058375.jpg

من اعتصاب می کنم و دیگه نمی گم مزه اش چی جوری بود.
شف گفتید یک هفته!! داره می شه 2 هفته ها!!

hahahaha....ohhhhhhhhh come on ... was it that bad?!!!
it looks fine :p

مزه اش عالی شده بود. من انگیزه ام رو به خاطر همنشینی با زی زی گولو از دست داده بودم!!
حالا ولی دوباره انگیزه ی خونم رفت سر جاش!!
البته من روی پیازها سیر پرس شده هم ریختم. شاید دفعه دیگه از گوجه اش کم کنم، کمی سوسیس اضافه .کنم

دستتون درد نکنه شف جون

آره خب میشه تاپینگش رو تغییر داد
من چون گوجه رو دستم باد کرده بود دست به یه همچین کاری زدم

سلام شف عزیز
من این کیش رو درست کردم. ولی نمی دونم چرا مثل یه املت شل و ول شد. کراستشم کلن به کف ظرفم چسبیده بود و مثل کیش شما خوشگل برش نخورد. (ظرفم دقیقن مثل مال شما بود) وقتی که مخلوط ماست و تخم مرغ رو ریختم به نطرم اومد که خیلی زیاد شد یعنی کاملن رو کیش رو پوشوند. یعنی شل شدنش می تونه به خاطر این باشه. ولی چرا چسبید آخه؟؟؟؟

@ Hani

دوست عزیز،


از اونجایی که من خودم این کیش رو درست کردم، امیدوارم بتونم با تجربه ام بهتون کمک کنم تا خود شف بیان.

من حدس می زنم ماست شما کمی شل تر از ماست شف بوده و مسئله دیگه سایز تخم مرغ ها هست. شاید تخم مرغ های شما درشت تر بودن.

نکته مهمتر از همه ولی فکر کنم اینه که شف برای این قالب از نصف مواد رسپی استفاده کردن، ولی شما کل مواد رو برای این قالب کوچک استفاده کردید که خب زیاده.

من فکر کنم کف ظرفم رو چرب کردم، البته این رو از روی عادت انجام دادم و می دونم که توی رسپی نیومده.

علاوه بر تمام نکاتی که مروارید جون فرمودن... ممکنه از نون هم باشه. چون نونها میزان مایع یکسانی جذب نمیکنن. واسه همین و دلایل دیگه که مروارید جون فرمودن به دلیل زیادی نسبت مایع به جامد توی کیش ؛ یه جورایی املت شده. ولی اینکه میفرمایید روی مواد رو کامل مایع پوشونده بوده یه کم مشکوکه . یعنی چقدر میتونسته جذب نون یا جنس ماست یا سایز تخم مرغ فرق کنه؟ حدس دیگه ای نمیتونم بزنم

Post a Comment

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...