2010/06/02

اُکُنُمیاکی

https://w9esvg.blu.livefilestore.com/y2pQLj-nNbYOoklOFtaZAlu-6OZPv-mWJl8M_mDWJLimh7E_5YsZoNkzYvMIDacP5PnW9ouwkVBNJ5LndwTHTfFpwRdDJ5V_diAyxgkWHNFRBVvmLsPoS_c8oXj1o0ZphbN/Okonomiyaki1.jpg?psid=1


اُکُنُمیاکی Okonomiyaki یکی از غذاهای معروف ژاپنیه که در واقع یک نوع پنکیکه که توش از انواع و اقسام مواد متفاوت استفاده میشه. اسم اکنمیاکی از کلمه okonomi به معنی "هر چی دلت میخواد" و کلمه yaki به معنی "پختن" گرفته شده. خودتون دیگه تا ته قضیه رو بخونید!
این غذا یه مخلوط اولیه داره که برای همه اکنمیاکی ها ثابته و بعدش دیگه هرچی دلتون خواست میتونید توش بریزید. من یه اکنمیاکی اصیلش رو درست میکنم ولی شما هر چیزیش رو که دوست نداشتید میتونید حذف کنید
موادی که توی اکنمیاکی ثابته؛ تخم مرغ ، آب و کلمه. بقیه اش دیگه متغیره.

برای مخلوط بیس:

آرد نصف لیوان
نمک 1 ق چ
آب 6 ق غ
تخم مرغ 1 عدد

برای تاپینگ پنکیک:

میگو 200 گرم
کلم خورد شده 100 گرم
پیازچه خورد شده ربع لیوان
هویج خورد شده نصف لیوان
کدوسبز خورد شده نصف لیوان

سس ووستشیر  و مایونز برای تزئین


https://w9esvg.blu.livefilestore.com/y2pPImWKiybXnHIYBoSYWg98wgY00aevOna3ReKFimDkmvK8Usl-Y7HKOs9l0oe-V4MnaAkdwCT49ow6ZCi07B6XpPwpA8k8YV-GAM_kYnv8XCugWKWDOiPO_UUMIchjlTX/Okonomiyaki2.jpg?psid=1


تخم مرغ و آب رو هم میزنیم و بعد کم کم آرد و نمک رو اضافه میکنیم که گلوله های آرد توی مخلوط ایجاد نشه. میگوها رو تمیز کرده و توی مخلوط میریزیم. البته مختارید که میگو رو حذف کنید ولی من معتقدم که با میگو یک غذای کامل و خوشمزه میشه.



https://w9esvg.blu.livefilestore.com/y2p_QVYPzU6969H2FGyzwYYljTY-ljHeenHYqQy2Fzs7AR940R0qFhFBdmtAqFrOvVOzZLb5QDiXpGPOEoP5QOiAxezeIMJbp2yEpJUQE2uLhJqtQ0yqQym3BJ5rINeBQyt/Okonomiyaki3.jpg?psid=1


سبزیجات رو خورد میکنیم. موادی که من در رسپي دادم تقریبیه و شما مجبور نیستید حتما به همین میزان استفاده کنید. 
مقداری از پیازچه رو هم واسه تزئینش نگهدارید.



https://w9esvg.blu.livefilestore.com/y2pIGqmfw60Ld2tFQsM8BxA0wamcdozh3y4IaU-qrTSCiXPt1bmhibw8kRhOi-2u2WvvChXnk1LO6cfPMhUA1AiNHaFCsVH9VnLB6SKqm7CSG8VnjvxsMSyzOQeL2btADuY/Okonomiyaki4.jpg?psid=1



سبزیجات رو هم به مخلوط اضافه میکنیم



https://w9esvg.blu.livefilestore.com/y2pR-vKFdVPX0Bzp7WRS7XMSwHHYmQfq8l99AxvPRrfBGqQ_4UtmB32Q2NoJvxWM7VogcKP7f1HvHnUzlxgL7u-GSvoqNEYH7SGCQSEeGYjmaFX4HT2G3tdH5ANDUApelfe/Okonomiyaki5.jpg?psid=1



کف تابه رو روغن ریخته و مواد رو با حرارت متوسط سرخ میکنیم. تقریبا 3دقیقه هر طرف


https://w9esvg.blu.livefilestore.com/y2pIQMW4DRFNinHLgUF_k_bATTtvxUHYbcWvqX7kKHBNAit6tc7Fq7G19gSSNRcxQrW7SIqXnzpFhHtsPhWiL3mSipdRz7FsI5XUDuTo1Xje15bx0BbqSP49OvMogg029HG/Okonomiyaki6.jpg?psid=1



باید به یه همچین رنگ طلایی ای برسید



https://w9esvg.blu.livefilestore.com/y2pohifh3b58LLbch6RaVSNQFbfhBQD0YzHDp-W4pWc8STC6BrqWAo5wTsJxb8vzWNaWrX-d-s2m5gHnToQDWR9MwllWemzJqriRQlra7mYQWcOT24Jc1Xyz6VMaAJoTNws/Okonomiyaki7.jpg?psid=1



برای سروش هم از سس اکنمیاکی و یا سس ووستشیر استفاده میشه. مقداری از سس رو روی اکنمیاکی میریزیم




https://w9esvg.blu.livefilestore.com/y2p0Rghlp-S5BYqgStew69l9kmMPeVwo0DzcKLHmMN5V7s3yOZER0bioFrV83q5almx0fGS8b8gunmCVY_M0Pnc0gADiCnhAgzpMRKWdAtZlA81QaNP9HpDPqzEbkjTEFfg/Okonomiyaki8.jpg?psid=1



یک قیف کاغذی با کاغذ روغنی درست میکنیم ( تو قسمت رویال آیسینگ میتونید پیداش کنید) و توش رو با یک قاشق چایخوری مایونز پر میکنیم. سر قیف رو نمیبریم که به اندازه کافی کوچیک باشه. بعد مطابق تصویر خطوط موازی میکشیم. چون قیف سرش خیلی باریکه خودش به این شکلی که میبینید پیچ پیچی میشه. یعنی لزومی نداره که شما کار خاصی بکنید، خودش خود به خود همین شکلی میشه

بعدش هم با یه خلال دندون یکی در میون خطوط از راست به چپ و از چپ به راست میکشیم



https://w9esvg.blu.livefilestore.com/y2p0R4faMmHtX3V5izWF-6BRKnob8OB2pR5PbiqRlerOScn4EGrp_HhAohOP_I3KgObP6a0j-3TP3Vi6UKBoTGybg-9ykL6em7gnKS-Nh7hNNrqD2d6lUzzlvjh55iScxhI/Okonomiyaki9.jpg?psid=1



در آخر هم روش پیازچه بریزید . سرو کنید. 
این مقدار برای دو نفر کافیه.



https://w9esvg.blu.livefilestore.com/y2p6eKUF0XQuzgZAYjeEJxnqLO7IERzm1hvnjqVjCfHm_cLsDZA3BLyIJOtb9ckIhaOBGyYM_dvvny-2kK9ZqrCcBxAFLUaE61eOpEaUezcK4H1wKO9oEI-E9X-Hg00w5Ak/Okonomiyaki10.jpg?psid=1



این هم مقطع عرضیش. 
در حال خوردن بودم که یهو یادم اومد که واستون از مقطعش عکس نگرفتم. ترکیب رنگیش جالب میشه و جالب تر از اون اینکه غذای سنگینی هم هست! ما که دیگه نفس واسه مون نمونده بود! آدم اصلا تصور نمیکنه اینقدر سنگین باشه ولی هست. راستی ژاپنی ها غذاهاشون رو مثل ما نمیذارن مثل کله پاچه سه ساعت بپزه. ممکنه با ذائقه ایرونی ها جور در نیاد. 
ولی ما دیگه به اینکه میگو رو نرم و آبدار بخوریم عادت کردیم. و البته سبزیجات هم خوب نیست زیاد پخته بشه و اینجوری کرانچی هم هست. در هر حال من گفتم که آمادگیش رو داشته باشید.

بعد از اکنمیاکی چی میچسبه؟
خواب.
 نه! .... یوگا!


beyondboulderبرگرفته از

16 comments:

طیبه جان
مرســـــــــــی
دستورات ناب و بکــــــــر
دقیقاً بعدش یوگا می چسبـــــــــه
امیدوارم خستگی های ناشی از مشغله زندگی زودتر به پایان برسد.
دوســـــــــــــت دارم هـــــــــــــزارتــــــــــا

wowwwwwwwww
میدونی چیه؟ هوم؟
من امروز داشتم نقشه می کشیدم که سوشی بپزم
واسه همین به چند تا سایت غذاهای ژاپنی سر زدم ولی واقعا تو با من ارتباط روحی داری!!!!!!!!!!!!!
به جون مامانم راست میگم !!!!
عکستو واسم ایمیل می کنی؟هوم؟

آفرییییییییین به این شف عزیز با این همه تنوع در غذاهاش. راستی من ترتیا درست کردم و خیلی دوس داشتیم. مرسی به خاطر این دستورای خیلی عالی

طیبه جون ممنون از اینکه به سوالاتم پاسخ میدی
دوست دارم و روز زن رو خدمت شما بانوی هنرمند تبریک میگم.
امیدوارم که همیشه شاد و جائدانه باشی.

طیبه عزیز من تازه با وبلاگ دوست داشتنیت آشنا شدم
خیلی لذت بردم
و امیدوارم همیشه شاد و با نشاط و خوشبخت باشی

سلام دوست عزیز من تازه با وبلاگ شما اشنا شدم.در این مدت کم چندتا از غذاها را درست کردم کیک استیکی دیت و فلافل و کیک 123همه خوب بودن ی سوال دارم می تونم جوش شیرین تو کیک خرما را حذف کنم.روز زن را به شما خانم نمونه و هنرمند تبریک میگم.

سلام طیبه جون
ایشالله زود زود سرحال و شاد باشی.
اول اینکه یه سئوال در مورد پست دیروز دارم. میشه بگی مخلوط پنیر رو با خامه باید ترکیب کرد یا خامه فرم گرفته؟ آخه توی مواد اولیه اش گفتی خامه؟
دوم اینکه استیکی دیت کیک و ام ان ام کوکیز رو پختم عین عین خودت شد و بسیار مورد پسند. مرسی شف عزیز و دوست داشتنی
ایران با همین زنهای هنرمند و قهرمانش ایرانه.
روزت مبارک

سلام. طیبه جان دست گلت درد نکنه خانم. من تو درست کردن کیک‌های تولد مشکل دارم اینکه لایه‌هام خوب روی هم فیکس نمیشه یعنی وقتی لابلاش رو خامه و میوه میریزم به هم نمیچسبه و موقع برش جدا میشه از هم. ممکنه راهنماییم کنید؟

سلام طیبه خانومه هنرمند...مرسی که هنرات و با ما تقسیم میکنی...موفق باشی عزیزم

سلام طیبه جون

خداوند لبخند زد واز لبخنداو زن آفریده شد.موجودزیباوباسلیقه خداوند روزت مبارک .

سلامت و موفق باشید

دوستدار شما : شهلا

روزتون مبارك طيبه جان

ای شف جان کمک! چرا کیک یک دو سه چهار من به هیچ وجه من الوجوهی خوب نشد؟ دوبار درستش کردم و یه بار که وسطش خام موند وروش سوخت. یه بارم اصلا اصلا اصلا پف نکرد!! مشکل از فر یا قالب نیست چون من خیلی کیک درست میکنم و واقعا همیشه عالی میشه با یه پف عالی و کیفیت خوب. اما این کیکه خیلی اذیتم کرد یه عالمه از صبح گریه کردم شف جان:(

@ احسانه:
مرسی. امروز صبح به حدی حالم بد بود که ساعت 8:30 رفتم اداره
اصلا نمیتونم پشت کامپیوتر بشینم. خدا کنه تا فردا حالم بهتر شه وگرنه نمیتونم فردا شب پست بذارم. این ها رو هم قبلا تایپ کرده بودم



@ ELHAM :
آره من هم زیاد معتاد سوشی بودم. ولی الان زده شدم. البته یه مدلش رو چند وقت پیش درست کردم که ایشالا هفته بعد تایپش میکنم. شاید هم هفته بعدش



@ Nahid:
اوه خوب شد؟ به به..چه عالی


@بهار :
مرسی عزیزم. شما هم همینطور


@ ساراسیم:
مرسی شما لطف دارید


@ فرشته:
بله میشه. اضافه کردنش صرفا به خاطر ایجاد یک خمیر از خرماهاست. میتونید بدونش هم انجام بدید ولی کار نرم و خمیری کردن خرما خیلی سخت تر میشه


@ فاطمه:
با هر دو میشه. ولی با خامه فرم گرفته شیکتر میشه چون میتونید با قیف فرمش بدید. خامه رو هم میتونید به همون روش فریز کردن که قبلا گفتم تبدیل به خامه فرم گرفته کنید. ساده است و سریع انجام میشه. خوب هم فریز میشه. اینطوری میتونید همیشه خامه فرم گرفته آماده توی فریزر داشته باشید


@ Fatima:
بله شما باید اول از همه خیلی خوب کیک رو برش بزنید که دقیقا تراز باشه
من پیشنهاد میکنم از دو تا قالب با یک سایز استفاده کنید و مواد کیک رو توی دو قالب بریزید اینطوری تراز و شیک میشه

از چه فیلینگی استفاده میکنید. و از چه مقدار میوه؟ چون نباید زیاد باشه
و البته فیلینگ کاسترد خیلی خوبه و دو لایه رو به هم میچسبونه


@ فاطمه مامی نیکو :
مرسی از لطفتون


@ شهلا
@ saeedeh
روز زن بر شما هم مبارک باشه
و ایشالا کادوهای خوبی گرفته باشید
:D



@ Shadi :
اوه! گریه چرا شادی جون؟! آدم از این جریانات تجربه کسب میکنه! ناراحت و نا امید نشو

خب اول اینکه اگه وسطش خام مونده احتمالا میتونه به خاطر قالبت باشه. چون این کیکیه که خیلی زیاد پف میکنه پس باید توی یه قالب خیلی بزرگ درستش کنی. و بهتره که وسیع باشه و نه عریض. اینجوری خام نمیمونه

چرا روش سوخت؟ مگه شعله بالای فر رو روشن کردی؟؟؟!!!! و اصلا چرا سوخت؟ دمای فر که به نسبت زمانش اصلا زیاد نیست!!! قانونا نباید اینطوری بشه. دقیقا چیکار کردی؟

بار دوم که اصلا پف نکرده ...خودت استادی و حتما دلایل پف نکردن کیک رو بهتر از من واردی

حالا زیاد هم کیک خاص و تکی نیست. خودت رو اذیت نکن عزیزم. کیکهای خیلی خوشمزه تری وجود دارن که میتونی با درست کردن اونها انرژی بگیری

هیچ وقت به خاطر یه کیک گریه نکن. چشمات ارزششون خیلی بیشتر از اینهاست
:)

سلام شف جون

میگم من امروز این لذیذ و درست کردم...مرسی خیلی مزه داد...سسش هم نت گردی کردم و درستیدم...خیلی خوب شد...فقط انسجامش کم بود ...فک کنم دفعه دیگه تخم مرغ و روغنمو زیاد تر کنم....مرسی عسیسم

ترکیبش تقریبا مثل کوکو میشه. یعنی باید بتونی توش هنوز اثراتی از تخم مرغ ببینی. بعد موقع سرخ کردن ولی زیاد روغن نمیخواد. من چون از تفلون استفاده کردم یک قاشق روغن کلا کافی بود

شف طیبـــــــــه
سوشی.........سوشی..........سوشی
نکته قابل ذکر اینکه تا انقلاب مهدی هم منتظر می مونم!

Post a Comment

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...