2010/06/12

سالمون ماکی

https://w9esvg.blu.livefilestore.com/y2pPkDogHx_yn7dYs78--LQFs_06UdlcomMkzpD_cK5xG2ykevdptYCo1Bofrk9tQfAmJOFvieP8ofN0mDCfa_wauUCc5qqlNRfXv085f2YU23UJPJNoIi6lhAHQKAl4bRo/Smaki%201.jpg?psid=1


"سوشی" Sushi نوعی برنج سرکه زده شده پخته است که روش مواد مختلف از جمله ماهی و میگو قرار میگیره. حالا سوشی ای که به صورت رول در بیاد رو بهش "ماکی زوشی" makizushi میگن. این مدلی که من الان درست کردم، ماکی ای هستش که به جای "نُری" یا الف دریایی ، با ماهی سالمون پیچیده میشه و بهش "سالمون ماکی" میگن.
خواص ماهی سالمون رو فکر کنم قبلا گفتم. این ماهی از ماهی های چرب به حساب میاد ( اما کلسترل مفید داره) بنابراین رولش خیلی خوب میشه و خورد و تیکه نمیشه. سوشی غذایی نیست که با ذائقه ایرونی جماعت سازگار باشه پس زياد اصرار نمیکنم. ولی خودم خیلی دوست دارم و انواع و اقسامش رو هم خوردم. این مدل رو من شیرین و سرکه دار درست نکردم و مزه جلبک هم نمیده پس میشه راحت باهاش کنار اومد.


ماهی سالمون یک فیله 15 در 10 سانتی
برنج پخته شده 1 لیوان
هویچ رنده شده 3 ق غ
کدو سبز رنده شده 3 ق غ
آبلیمو 1 ق غ
نمک و فلفل




https://w9esvg.blu.livefilestore.com/y2pbEMzuZckFQXlCnI9oMJMJ9d9Lhti80dnoDz3RY_4qkuXWdCT0Ft8_7TRyStvR3GAXBFpqNAt-iYAFGU5db16mJzRKu3FqxV9TBfVLGd_sHzeKQ-Ki144fPzvV3xiIpPm/Smaki%202.jpg?psid=1



فیله ماهی رو لای کیسه پلاستیکی با استیک کوب با ضربات خیلی آروم میکوبیم تا کاملا نازک شه و مساحتش تقریبا دو برابر بشه. این کار کمی تمرین میخواد که یه وقت ماهی تیکه و آش و لاش نشه. فقط باید با حوصله و آهسته کار کنید. تقریبا ضخامتش به دو میل میرسه.




https://w9esvg.blu.livefilestore.com/y2poJZbGABUh5FBzQEnahxn8cqRDqwvbS5CMtMH37M5OSZLTAXEkjDTSFc2pMUe754MT_1VarfqYGMT5TLv61L1ITEu8mKmktyeDCIKpmCbsO7xoItdSOJW9gEf6HrOsIA_/Smaki%203.jpg?psid=1



اول یه حصیر چوبی پهن کنید ( بهش میگن "ماکیسو") که بشه راحت تر سوشی رو رول کرد. بعد یه تیکه بزرگ فویل آلومینیوم روش قرار بدید و با روغن چربش کنید. اطراف پلاستیکی که فیله توش قرار داره رو قیچی کنید و فویل رو روش قرار بدید و بعد با فوبل برش گردونید. اینطوری فیله تون تیکه نمیشه. روی فیله رو نمک و فلفل بپاشید.




https://w9esvg.blu.livefilestore.com/y2pc21gAHrKg4FpylTsYLiVz3Nkshs9jgYi4YM_Ccmc5bRA2FRC2txCbpKsZ526q9DFJFXsMyysT6ZfemNFCknOitaacl5xCE27Pz4arviZxfCxFIJCpL1Mx2r2G4x1JANZ/Smaki%204.jpg?psid=1



اگه برنجتون رو کته ای و با دونه های چسبیده و خمیری درست کردید که هیچی. ولی اگه برنجتون دونه ای و دم کشیده است باید توی بلندر میکسش کنید تا بهم بچسبه. برنج رو با دست روی ماهی پخش کرده و فشار میدیم تا یه لایه نازک ایجاد بشه. آخرش رو هم (مثل تصویر) برنج نمیچینیم که بعد از رول کردن ظاهرش خوب بشه.




https://w9esvg.blu.livefilestore.com/y2pCnbJmE4coxI4Fry5s9zL00ulCEgBqx-va1bD6JIQCMgxeLN1aLwkljEk2iH_hI8ZjLtDX7IZZM-dyoCs50FPYDmXj6DcZ3ar_WsIKiRN14FQa05YUlBnkkZc8rwpZMns/Smaki%205.jpg?psid=1



با فاصله هویج و کدو ها رو ردیفی میچینیم و روش آبلیمو و نمک و فلفل میپاشیم. ( البته من باز نمک رو طبق معمول حذف کردم)




https://w9esvg.blu.livefilestore.com/y2pVjChmqL4PRg5DCpXpVR5Am0PsQt8lXQsurw_h8DSOo6r0xJ92WDgFvAaU3vJKGAEY2veCQfBJTruhYV4MThzf16mJKMlKWX5dbGaqOvh1JOmDZDZoxy8LYM00WvE8mGP/Smaki%206.jpg?psid=1



حالا با کمک حصیر شروع به رول کردن ماکی میکنیم. اگه حصیر نباشه کار کمی سخت میشه. بهتره یکی از این حصیرها توی خونه داشته باشید چیز بدرد بخوریه .




https://w9esvg.blu.livefilestore.com/y2ptwMZlVA0zPK7_NGG6JXmFOV-d6TEWuxj4JNL09c15xY9C_1kipm1oVrzoAr3sNMlj6W40OTt-HpK458YezJHMudEP6zIpnVrfGQx3qZxlcVFZr8pGhQGHyuy-XPoiliB/Smaki%207.jpg?psid=1



همینطور که میبینید به خوبی رول میشه. فقط حواستون باشه موقع رول کردن خوب فشار بدید که رولش فشرده و خوشگل بشه و بعد موقع برش شیک در بیاد.




https://w9esvg.blu.livefilestore.com/y2p8Ix1Ie-pEGfOrQRQNSKPB4yNDhuo2PHikk7Twz6akxwppojBOYgleWrLh0YUJiHr3KuCMpW4EHwf-RJlJpOI8t07NKIbCCQwv4vcD3g6-fhWU9itP1gk24sBNWgTGfrh/Smaki%208.jpg?psid=1



همون فویل رو کامل دور ماکی بپیچید و دو طرفش رو هم ببندید و بذارید توی فر 180 درجه به مدل 15 دقیقه. پخت سالمون سریعه و ما نمیخوایم که خشک بشه وگرنه برش ها خوب نمیشه. پس زیاد نمیپزیمش. ولی اگه با طعمش مشکل دارید میتونید 20 دقیقه بذارید ... مشکل برش رو ولی دیگه باید یه جوری باهاش کنار بیاید.



https://w9esvg.blu.livefilestore.com/y2pPkDogHx_yn7dYs78--LQFs_06UdlcomMkzpD_cK5xG2ykevdptYCo1Bofrk9tQfAmJOFvieP8ofN0mDCfa_wauUCc5qqlNRfXv085f2YU23UJPJNoIi6lhAHQKAl4bRo/Smaki%201.jpg?psid=1



کمی که حرارتش کم شد، فویل رو باز کرده و ( با کارد اره ای) برشهای یک و نیم سانتی بهش میدیم و سرو میکنیم. یه جا خوندم که سالمون ماکی ، هر 4 تا اسلایسش 110 کالری داره ( خودم کالریش رو حساب نکردم). من با سه تاش سیر شدم! پس گزینه خوبی برای کسانیه که رژیم میگیرن.
باز هم بی تعارف میگم... سوشی واسه ما ایرونیها ساخته نشده. ما ماهی خام و جلبک و برنج سرکه ای و شیرین دوست نداریم! درسته که اینی که من درست کردم یه ورژن قابل قبولیه ولی باز ممکنه بعضیها باهاش مشکل پیدا کنن. من هیچ مسئولیتی نمیپذیرم.

30 comments:

سوشـــــــــــی سوشـــــــــــــی
ممنون شف عزیز.
تازگی ها داره بدجوری حاجتام برآورده می شه ها!
دیروز طی فرایند سوپر گردی های تهران دنبال برنج سوشی بودم! پیدا هم کردم! اما نمی دونم چرا پشیمون شدم و نخریدم!
حالا اگر اون نباشه که مهم نیست؟
شف جان نوری را هم دریاب لطفاً!
خیلی خیلی ممنون بابت این غذای سالم!

من که دوست می دارم!
البته ما نمی تونیم بهش به عنوان یک وعده غذایی نگاه کنیم.
در حد یک برشش خیلی هم خوب و سازگار است.
دوستان عزیز لطفا ذائقه سازی کنید که این سوشی سرشار از خیلی چیزهاست!
جلبک(نوری) خوردن هم عالم خودشو داره.
من پیشنهاد می کنم با خاویار سرو بشه!

salaaaaaaaaaam
man asheghe soshi am
merc babate version irani pasandesh

:* azizam

rasti ba baghie on cup cake ha ghar bod karaii bokoni fekr kardam in blog 2nbale one :D

سلام عزيزم.عالى بود واقعا.ما كه لذت ميبريم.راستى منم مثل خودت عاشق شکلاتم مثل اون موس شکلات خوشمزت.مرسی

kopol chera khengidi?
akhe farnooooooooooood pesare shohar nemikone:D
hamin alan esmamo mipaki X(
farnoood:ddddddddddddddddddddddddeeeeeeeeeeee yani chi esme adamo to site minvisi shayad adam khoshesh nayad.X(
sorud:albate adam na ...

WOW!
اسمت رو می ذارم زبل خان !
خیلی جالب بود که بدونه نوری ابتکار به خرج دادی!
راستی این حصیره رو از کجا گرفتی ؟؟نکنه ژاپن بود بلا هوم؟
حیف که من از ماهی سالمون خوشم نمیاد آخه هر کاریش بکنی بوی ضخم دریا و لجن میده ولی از بد شانسیه من خیلی خاصیت داره
میخوامت زبل خان

سلام سرآشپز جان
ممنون از این همه هنر من مرتب وبلاگتان را دنبال می کنم. یک سوال داشتم می دانم که مثل شما حرفه ای نیستم اما می خواستم اسم آن کتابی که در کاپ کیک خرچنگ بردیدبه لاتین بنویسید. و اگر می دانیداسم نویسنده اش را ممنون می شوم ببخشید که اینجا کامنت گذاشتم
بازم شرمنده و بی نهایت ممنون از این همه آموزشتان

سلام راستی فرمودید جایی که زندگی می کنید مگر کدام شهر هستید؟
ممنون البته اگر حمل بر فضولی نگذارید. معذرت

سلام
من یه سوال بی ربط به این پست دارم
می شه راجع به انواع پنیر توضیح بدید؟ توی خیلی از رسپی ها فقط نوشته پنیر پیتزا!!! در حالی که فیل مدل پنیر داریم که بقال جماعت به همش می گه پنیر پیتزا! این که کدوم برای مزه اش استفاده می شه، کدوم کش میاد، کدوم چربی بیشتری داره و کدوم قشنگ طلایی و برشته می شه
مرسی.

سلام طیبه جان
خیلی خوشحام که با وبلاک خوشگل و خوشمزت اشنا شدم.
دو تا سوال داشتم ازت.
یکی اینکه میخواستم بدونم غیر از تفاوت مواد اولیه غذاها توی ملل مختلف ادویه یا طعم دهنده خاصی هم تاثیر داره.یعنی مثلا غذاهای ایتالیایی از یه ادویه خاصی استفاده میکنن؟چون من دیشب که تالیاتلی ال راگو که دستورشو گذاشته بودی
درست کردم خیلی خوشمزه شد اما دوست داشتم طعمش خیلی متفاوت از ماکارانی های خودمون بشه(البته تالیاتلی نداشتم از همون ماکارانی معمولی استفاده کردم).اگه لطف کنی در این مورد توضیح بدی ممنون میشم.دوم اینکه من یه مدتیه با برنامه مطبخ منال اشنا شدم و عاشقش شدم.سایت یا وبلاگ خاصی نیست که مواد اولیه و دستور غذاییشو توش نوشته باشه؟اخه من زبونشو یکی درمیون میفهمم.

salam tayebeh aziiz

khili khiliiiiiiiii azat manoonam vase dastorat ghazaha va cak haei ke mizari khili hashono pokhtam va vaghean razi boodam .
man ye haftast to class haye wilton sherkat kardam felan vase doreh 3 mahash on cake rangin kamaneto bayad vase 2 jalasamoon yani hafteh ayandeh amozesh midan , mikham harchi ke yad migiram az on classha moo be moo bezaram to weblogam ta hame estefadeh bokonand .
inam addrese weblogam ghablan ham dadae boodam
http://julietgabriel.blogfa.com/

سلام طيبه جون
من تا حالا يه اشتباه رو همش داشتم تكرار ميكردم
اونم اينكه به جاي آرد سفيد، گندم ميريختم.
خودمو نميبخشم خيلي ضايع ست.
از وقتي كه فهميدم كيكام ديگه عالي پف ميكنه. يه كمي البته اذيت ميشم كه برا نداشتن قالب هست ولي خوب فعلا حالي به حوليه
مرسي از راهنماييت عزيزم
بوس بوس
راستي اي كاش اينجا شكلكم ميشد گذاشت. حيف... غصه ميخورم....

واي اؤ صبح دق كردم اين سرور مخابرات قطع بود
تا الان كرفتارش بودم
طيبه جان خانم اؤ اين دريم ويب اينجا بره ولى من فقط يه بار استفاده كردم
من در خدمتم خواستين براتون بفرستم ( جدي ميكم ) اما به شرط و شروطها ( شوخي كردم خانوم)
خوشحالم تا اخرين لحضات تونستم دستور امروز رو ببينم
با بهترين ارزوها

@احسانه :
آدرس جایی که نری داره رو میدی؟

اگه برنج نوعی باشه که دونه هاش به هم بچسبه خوب جواب میده


@Setayesh:
امشب پستش میکنم
دیشب تا دیر موقع طول کشید


@samayiii :
عالیه که معتادین زیاد هستند
:p

@sorud
@farnoood:
دوزار بده آش


@ELHAM :
ژاپن کجا بود
برادران چینی واسه مون ارسال میکنن
فکر کنم 1500 تومن خریدمش


@هنگامه:

کتاب
Hey There, Cupcake! by Clare Crespo
اگه خریدیش یه دور هم به نیت من بخون


و بوشهر


@نیمفادورا :
پیتزاها در دنیا اغلب با ماتزارلا ساخته میشن
مگر "فر چیز پیتزا" که از چهار نوع ساخته میشه

ماتزارلای تازه لاستیکی نیست و خوشمزه است و خیلی کش میاد که در اکثر غذاهای ایتالیایی استفاده میشه
ماتزارلای صنعتی لاستیکیه چون از عمرش بیشتر گذشته

هر دو طلایی میشن

در ایران پنیر ماتزارلا رو به نام پنیر پیتزا میفروشن


@negin:
اون رسپی ادویه خاصی نداشت

ایتالیایی ها معتقدن که سیر و لیمو و جعفری و ریحون باعث ویژه بودن غذاهاشون میشه
البته یه اودیه ایتالیایی هست به نام "ایتالین سیزنینگ" که در بعضی از غذاها استفاده میشه

چه کانالی کی و چه ساعتی؟
قبلا من از ابوظبی میدیدم ولی دیگه پخش نمیکرد

پارسال خیلی سرچ کردم ولی هیچی پیدا نکردم جز یه سایت که بعضی از قسمتهاش رو به صورت فیلم پخش میکرد

هر کلمه ای که بلد نیستی بپرس من عربیم بد نیست


@juliet :
خدا عمرت بده واقعا کار انسان دوستانه ایه
موفق باشید


@سميه:
وااااااااااااااای نه!!!! با آرد گندم کیک سنگین و تیره میشه و خوب پف نمیکنه
از آرد های بسته بندی شده استفاده کن و آرد سفید فله ای رو هم توی کیکهای حساس استفاده نکن


@arta :
مرسی از لطفت عزیزم. اینجا هم بود من نخریدم تا تموم شد! فعلا با همون خامه طبیعی کار میکنم که طعمش عالیه
باز هم ممنون از لطفت

salam chefe aziz.mibakhshi man farsi neminevisam loooooool enghad baram sakhte ye saat tool mikeshe ye kaleme farsi type konam. emrooz cupcake masto doros kardam albate bad az inke ashpaz khonamo ba ghatrehaye kare va shekar ke hamzan miparoond be gand keshidamlooool. ye chizi begam man ta hala 5-6 bar cake mast doros karde bodam har baram kharab mishod yani pof mikard bad pofesh mikhabid boresh ke mizadam kafesh kham bood dalilesho nemidonam . emroozam bade 20 deyghe ke cake napokht goftam vay ke baz kharab shod ama bad az 1 saat cakam pokht! ajibe ke pokhte cup cake ye saat tool bekeshe?
delam dasht misokht chon khamesh mazash ali bood(man az bachegi asheghe maye cake bodam hamishe azash mikhoram )vali bad didam na baba chef tayebe vaghean dastoorash fargh dare. ino jedi migam. man dastooray ketabe roza montazemio kheili ghabool daram vali har bar cake mastesh doros kardam kharab shode. dastoore shoma faghat ye khorde vase man shirin bod albate shekaresho kam karde boodam bayad kamtar konam vali hesabi tord bood. dastet dard nakone.
tayebe jan lotf kon esme lavazemi ke migio be english vasam type kon age mishe chon inja bazi maghazeha age jensio nadashte bashan gahi sefaresh ghabool mikonan. man ye kado behet bedehkaram bad az oon har chi khasti mardo mardoone hesab mikonam(albate mard nistamalooooooooool) vali hamishe say mikonam ba digaran sare kharidayi ke barashon mikonam sadegh basham ke ham man rahat basham ham ona. khoshhal misham age komaki baray shoma az dastam bar biad

rasti tayebe jan mishe azat khahesh konam har moghe vaght dashti dolme barge mo amozesh bedi albate be shive arabish. man kheili doos daram az hamoona ke goosht nadare ba berenjo sabziye va ablimo?
inja behesh migan varagh enab.
va ye shirine ke inja behesh migan nakhla(نخلة)yani kandooye zanboore asal
mamnoon

mibakhshi nahla na nakhla eshtebah neveshtam{نحلة)

جالبه من تا به حال این شیرینی رو ندیدم و نشنیدم
ورق العنب بالزیت رو میتونم درست کنم ولی برگ مو از کجا بیارم؟ این هم واسه خودش مشکلیه
حالا میپرسم ببینم جایی گیر میاد یا نه
آخه فصل داره


فقط این کیک خاص مدت زمانش زیاد شد یا همه کیکها اینجوری میشه؟ آخه خیلی زیاد بوده یک ساعت. البته میتونه از فر هم باشه
خدا رو شکر که زحمتت به هدر نرفته و تو ذوقت نخورده. خیلی بد دردیه. من تا فرداش افسرده میشم


والا من اصلا اینطوری راضی نیستم و نمیپذیرم. یعنی دوست ندارم واسه کسی دردسر ایجاد کنم. واقعیتش اینه که بدون خیلی چیزها هم میشه زنده موند و تا الان هم زنده موندم ولی اعتیاد بد دردیه

Gourmet Food Writer Edible Color Markers (10 color set) by AmeriColor


این هم یه لینک با عکسش که البته قیمت ست ده رنگش رو 16 دلار زده

این هم ویلتون
Wilton Food Writer Edible Color Markers

http://www.amazon.com/Wilton-Writer-Edible-Color-Markers/dp/B0000VM9EE

که پنج رنگش 10 دلاره


به نظرم آمری بهتره و توی دنیا هم متداولتره
کلا به این ماژیکها میگن
Food Decorating Pens
خودکارهای تزئینی خوراکی

اگه پیدا کردی که صد در دنیا میلیون در آخرت خیر ببینی مادر

هزینه اش رو هم باید حتما بپردازم

باز هم ممنون

آدرس نوری را می خواهید؟
تهران. بهجت آباد عزیزم.

یعنی فروشگاه خاصی نیست؟

(نحلة )
nahla. eshtebah neveshte bodam

merci alan ye poste ezafi gozashtam chon fek kardam dovomi nareside.
in shirini dar vaghe khamire noone ke lash panir mizaran vali to ye zarfe dayere nasooz chaspide be ham be sorate top michinanesh banabar in mishe shabih kandoye zanbore asal . bad az kharej kardan az fer rosh asal ya shire mirizan
man dastoore khamiresho balad nistam goftam shayad shoma balad bashi age aksi peyda kardam hatman linkesho mizaram in araba chizay jalebi daran.
inja barge mo konservi hast.
goftam shayad onja ham peyda beshe hala moshkeli nist ta faslesh sabr mikonam. az kanalay arabi chanta dastoor peyda kardam vali motmaenan oni ke shoma amozesh bedin khob mishe.
merci ke esmaro baram neveshti say mikonam to in hafte ye rooz beram beporsam. in rooza aghay shohar be tabe jame jahani dochare man bikartaram . hoselam ta hadi sar mire khobe beram on maghazeye royayi saro goshi ab bedam.
na tayebe joon hich caki ta hala in shekli nashode bood cake 1234 daghighan to ye saat pokht faghat yeki do bar tabaghasho avaz kardam.in nemidoonam chera injoori shod?
shab khosh

طیبه جان
این بهجت آباد که می گم یک بازارچه است. در کل 5 تا مغازه سوپر مارکتی داره که تو این 5 تا معمولا 2 تاش نوری داره.
حالا اگر خواستی که امر بفرمایید خودم تهیه کنم براتون!!!!!!
چقدر که تعارف می کنی شف جان!!!!!

ببین طیبه جون من چه مستجب الدعوه شدم!
دوستان هر کسی هر چیزی که می خواهد به من بگه من بگم به خــــــــــدا.
ژولیت......... کلاس ویلتون.......
لیچی............کاکتل
کاپرایس.............تپناد
پنیر بز............شوغ ترت
سوشی................طیبه جون
بقیشو دیگه یاد ندارم..........

برگ مو یافته گشت. ایشالا تو این هفته درست میکنم

جالبه من خیلی از شیرینیهاشون رو خوردم و هر روز هم شیرینی پزیهاشون رو نگاه میکنم. تعجب میکنم این یکی از دستم در رفته
حالا تو آرشیو عربیم میگردم هر وقت چیزی کشف کردم درستش میکنم

من هم معتقدم به هر رسپی نمیشه اطمینان کرد. ولی چندتا آشپز خوب عربی میشناسم که مطمئنم رسپیهاشون اصیله


این کیکه واسه من خیلی خوب درست شده بود. هنوز هم نمیتونم کشف کنم چرا یک ساعت پختش طول کشیده بوده

دیروز و امروز دو تا چیز ناناز دیگه ساختم که اگه این ماژیکها رو داشتم زندگیم خیلی آسون تر میشد
:p
آخه چرا خدا من رو اینجا پرتم کرده که هیچی پیدا نمیشه؟

طیبه جون این چه حرفیه؟
خدا منو سر راهت قرار داده دیگه!!!!!!!!!!!!!
ماژیک که سهله.............
منتظر ماژیک باش عزیزم
اما اگر این دفعه بهم آدرس ندی و تعارف کنی دیگه هیچــــــــــــی!

حالا اینو می گم
خدایی نگین این دختره چه جو گیره و ندید بدیده!!!!!!!! البته ندید بدید هستم تو این موارد!
از سر ذوق زده شدن دارم خاطره تعریف می کنم.
دیروز رفته بودیم شو روم دمارله!
جای همگی دوستداران خالی! چقدر ذوق داشت. منم که سردسته جو گیرهای عالم!!!!!!!!!
اونها کجانو چی کار می کنن و ما کجاییم و چی کار می کنیم.
البته من ناشکر نیستم به نسبه!!!
اما بیشتر از همه جای شف طیبه جون و خالی کردم. همش دلم می خواست طیبه جون هم همراه ما بودند و لذت می بردند .

مرسی به خاطر اطلاعات عزیزم
و خب البته من قبول دارم که شما خوش شانسی
دوستان به جای ما

salam chef aziz vayyyyyy man gharare in hafte madar shohar jan baraye first time biad khoonamoon & dar zemn felan fer nadaram nemidoonam chi dorost konam i'm confused
shoma ke ba in talent & honar vaghean hame ro gozashti to kaf tabrikkkkkkkkkkkk

اکثر غذاها که بدون فر درست میشن واسه دسر هم باز از دسر های سرد میشه استفاده کرد

Post a Comment

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...