2010/06/17

با خمیر مارزیپان گل رز بسازیم


من چند ماه پيش تصميم آموزش رز با فوندانت داشتم كه به دليل ترافيك سنگين غذاها و شيرينيها تا الان طول كشيد!



واسه درست كردن رز شما به خمير فوندانت يا فوندانت مارشملو  يا شوگر پيست يا فوندانت باتركريم و يا خمير مارزیپان نياز داريد كه همه رو آموزش دادم. هميشه ازش زياد درست كنيد ( البته اگه وارد هستيد) و براي ماهها توي يخچال توي كيسه نگهداري كنيد. موقع استفاده از يكي دو ساعت قبل از يخچال بيرون بياريد و بعد ورز بديد ... مثل روز اولش ميشه.




براي شروع سطح كار رو نشاسته بپاشيد. خمير رو به ضخامت دو ميل با وردنه باز كنيد والبته وردنه رو هم بايد نشاسته بپاشيد.
با قالب دايره اي قالب بزنيد. اگه قالب دايره اي كوچيك نداريد مثل من از ماسوره هاي خامه زني استفاده كنيد. براي اين كيك به خصوص من از ريزترين سايز استفاده كردم كه رزها ظريف از آب دربياد. و البته بايد فالب رو توي نشاسته فرو كنيد كه دايره ها راحت از ماسوره جدا شه.


حالا با پشت قاشق از وسط گلبرگ به سمت لبه بكشيد و اينكار رو سه چهار بار بسته به سايز گلبرگ انجام بديد . البته فقط واسه نيمه بالايي دايره. چون گلبرگ رز رو كه ديديد فقط از بالاش نازك و تاب داره و پايينش كلفت تره.





واسه غنچه گل ابتدا يكي از گلبرگها رو مطابق تصوير لوله ميكنيم.



قبلا گفتم و ميدونيم كه چسب فوندانت آبه. پس دستمون رو با آب مرطوب كرده و يكي از گلبرگ ها رو به غنچه ميچسبونيم.





بعد گلبرگ دوم رو روي نيمه گلبرگ اول قرار داده و با دست فرم ميديم. و بعد گلبرگ سوم. رديف اول تكميله



حالا براي رديف بعدي چهار تا گلبرگ به همين شكل كار ميكنيم و رديفهاي بعدي تعداد گلبرگها بيشتر ميشه و البته من با انگشت گلبرگها رو فشار دادم تا كمي نازكتر و بزرگتر بشن. ولي اگه شما ميخوايد رزهاي درشت درست كنيد بايد سايز دايره ها رو براي گلبرگهاي رديف چهارم به بعد بزرگتر بگيريد.





جهت گلبرگها رو ميتونيد با دست فرم بديد كه پيچي و رو به بيرون بشه و يا براي رزهاي بسته گلبرگها رو رو به داخل فرم بديد و نصب كنيد.






در نهايت پايين گلها رو با دست جمع ميكنيم و مقدار اضافيش رو با چاقو ميبريم .








و البته من نشاسته هایی رو که به گل چسبیده بود رو با انگشتم که مرطوربش کرده بودم محو کردم

 

حالا بر ميگرديم سر كيكمون....روي فغزیه كه مارزيپان كشيديم و با شربت براقش كرديم رزها رو ميچينيم و توت فرنگي ها رو هم برش زده و با نعناع روي كيك رو تزئين ميكنيم.





باز روي توت فرنگي ها رو شربت ميديم تا براق شه.



كيك رو تا موقع سرو توي يخچال ميتونيد نگهداريد و البته تا دو سه روز هم خوب ميمونه. ولي مارزيپان تا خشك نشده بهتره خورده بشه چون خوشمزه تره







این ساده ترین شیوه درست کردن رزه. البته یه مدل رزهای ریز رو هم توی پست بیسکویت های به شکل کلاه گفته بودم که از این آسونتر بود. به نظرم گل رز با فوندانت خیلی خوشگلتر از مارزیپان میشه چون میشه گلبرگها رو نازکتر کار کرد. ولی مارزیپان طعمش خیلی بهتره. دیگه تصمیمش با خودتونه





امشب شب آرزوهاست. لطفا ما رو از دعای خیر بی نصیب نذارید.

23 comments:

طیبه عزیزم ممنون
خیلی راحت و خوشگل توضیح دادی.
من هم در این شب برای همه آرزوی سرنوشت نیک دارم. من را هم بی نصیب نگذارید.
دوستون دارم

سلام مثل هميشه عالي بود
بعد نماز امشب به يادتون بودم
منم التماس دعا

سلام.منم اومدم بگم سوووووم.....
خیلی باحال بود.
مثل همیشه عالییییی

ممنون عزیزم
خیلی باحالی

سلام شف جان،

من هی این دستورها رو بالا پایین می کنم، چیز یاد می گیرم، ایده پیدا می کنم و شما رو دعا می کنم. بوس س س
خب معلومه که یه عالمه سوال هم پیش می یاد دیگه!! و از اونجایی که من به زودی از ایران مهمان دارم یک ویش لیست ایرانی هم دارم، شرمنده روی شما

سوال 1:
استاد این پودر کاسترود جایگزینی داره؟ مااینجا به شکر خدا پودر کاسترود نداریمممم. توی هلند گویا پیدا می شه که خب بنده دفعه قبلی که اونجا بودم نمی دونستم. حالا می تونم بگم برام از ایران بیارن. پس چی؟! فکر کردید فقط خودتون کمبود امکانات دارید؟!! اهکی!! بگم چه مارکی بگیرن؟ همین مارک تینا یا تین که توی عکس های شما هست خوبه؟
من یک 2 روزی صبر می کنم و بعد دیگه اردر رو می فرستم. امروز با کمال شعف در این سایت پودر مرنگ را کشف نمودیم. فکر می کنید خوبه؟ رفت فعلا توی ویش لیستم. شاید بشه برای تیرامیسو هم ازش استفاده کرد که دیگه سالمونلا هم نگیریم، این را از یک آدم درد کشیده داشته باشید. اگر دنبال کاهش وزن هستید، سالمونلا آپشن بسیار خوبی است :-))))

سوال 2:
توضیحی هم در مورد شیر خشک بدهید لطفا. چه مارکی

سوال 3:
توی بعضی از دستورهاتون برای باز کردن مازیپان و یا فوندانت از نشاسته استفاده کردید. ما که اینجا نشاسته گندم نداریم، می تونیم به جاش از نشاسته ذرت استفاده کنیم؟ یا از آرد برنج حتی؟!!

سوال 4:
چه مارکی رو در مورد قیف های یک بار مصرف ایرانی توصیه می کنید؟

سوال 5:

یکی بیاد من رو از برق بکشه :-))))

@مروارید :

پودر کاسترد کیفیتش با پودر پودینگ یکیه
من مارکهای اروپایی زیادی از پودر پودینگ آماده با طعم های مختلف دیدم
لزومی نداره از ایران بفرستن و همون نتیجه رو میتونیداز این پودینگها بگیرید. رسپیش یکی میشه یعنی به همون مقداری که گفتم باید شکر و شیر بهشون اضافه بشه
البته بعضی هاشون شکر دارن. پس باید روش رو قبل از مصرف بخونی

البته این پودر کاسترد هایی که ما اینجا میخریم از نظر قیمت خیلی میصرفه مخصوصا واسه ماها که اینکاره هستیم
:p

من از بچگی از این مارک استفاده میکردم. مادربزرگم هم از همین واسه مون درست میکرد ( میخوام بگم طعمش با زندگیم عجین شده) مامانم هم توی همه مهمونیها درسش میکرد و خلاصه با این بزرگ شدم
Tiara
به عربی روش نوشته تیاری
مارکهای دیگه هم توی بازار هست ولی من این رو دوست دارم
اگه دوستانتون پیدا نکردن خودم واسه شون پست کنم

ولی هیچ لزومی نداره که توی شیرینیها حتما از پودر کاسترد استفاده شه. نشاسته هم همینکار رو میکنه
منظورم از نشاسته همون نشاسته ذرت هستش
اینجا توی ایران تولید نمیشه و ما خارجیش رو میخریم
اونجا با نام
corn starch
پیدا میشه
در انگلیس با نام
cornflour
معروفه

خلاصه دقیقا همون کار کاسترد رو انجام میده منهای اینکه طعم کاسترد خیلی بهتره

من از همین نشاسته برای پهن کردن فوندانت استفاده میکنم که طعم فوندانت رو خراب نمیکنه. آرد نمیشه استفاده کرد. تلخش میکنه

شیر خشک با مارک
Nido
باز این هم از اون مارکهاییه که من باهاش بزرگ شدم و از مارکهای دیگه استفاده نمیکنم
Nido - Milk Powder - Nido Whole Powder Milk
تعجب میکنم یعنی محصولات نستله توی اروپا پیدا نمیشه؟


ببخشید من از بس که کامنتها زیادن بعضی سوالات رو فراموش میکنم جواب بدم
قبلا هم پرسیده بودید
این قیفها با مارک پرستیژ هست که من خریدم. ایرونیش هم خریدم که مارک نداره
توی سایتهای دیگه هم با مارکهای دیگه دیدم
مثلا "لند لیک" که یه مارک انگلیسیه هم توی سایتش داره اگه خواستید


جواب سوال 5 هم اینه که اصلا نگران نباش
من خوشحال میشم به کسی خیری برسونم

راستی من نمیدونستم سالمونلا اینقدر جدیه
چرا پس اینجا کسی مشکلی پیدا نمیکنه؟ شاید هم میکنه و من نمیدونم
باید از اقوام که دکتر هستن بپرسم


خب من دوباره بگیرم بخوابم
الان واسه بیدار شدن خیلی زود بود
هر چند که دیگه خوابم نمیبره

طیبه جون
این ابزار فوندانت و مارزیپان خیلی مورد استفاده هستند؟ یا بیشتر جنبه شیکی دارند؟
از اونجایی که من تو عمرم یک گل هم درست نکردم خیلی بیگانه ام با این مباحث.
باز هم ممنون
در شب آرزوها با دیدن کارهای زیبایت کلی ملت را دل شاد کردی خانم.

والا من هر چی به خودم فشار میارم میبینم خیلی گرونه و بدونش هم میشه زنده موند
خودم نخریدم
چهار تا دونه ابزار گل سازی با خمیر گل چینی از خرازی ها خریدم که خیلی قیمتش خوبه و همون کار رو هم میکنه
آخه ما که قرار نیست کار حرفه ای بکنیم
همین جواب میده

شاید در آینده از این اشتباهات کردم
فعلا لزومی نمیبینم



نخیر دیگه خواب از سرم پرید!!! دستی دستی صبح جمعه ام رو خراب کردم رفت

من هم کلا بخش فوندانت مارزیپانم تعطیله. و اگر خدا قبول کنه یکبار از روی یک دستور فوندانت زدم! زیاد جالب نبود.
اما گفتم شاید به زور این وسایل بشه کار ظریف تری در آورد. اما حقیقتاً زیاد جدی نیست!
جمعه ها آدم دلش می خواهد بیشتر از اوقات عادی هفته بخوابد اما عملاً امکان پذیر نیست! من که دق به دل می شم.!!!!!!!!!!!!!!!
باز هم من دیروز مغز یک مهندس نان و کار گرفته بودم که این پروسه مایه خمیر و آب یخ چیست!!!!!!!!!!!
بیچاره و کچل کردم! اینقدر هم که جواب قلمبه بهم می داد من آخرش نفهمیدم چی داره می گه! فقط همینو فهمیدم که مغایرت نداره!!!!!!!!!!!!
بیچاره!!!!!!!!!!

سلام خانوم. تعجب نکن روز تعطیل برات کامنت گذاشتم ( اومدم اداره کار داشتم و نتونستم طاقت بیارم و یه سری به اینجا نزنم چقدر هم خوشحالم یه روز تعطیل میتونم دستور رو ببینم ( واییییییییی کلی ذوق کردم ) ممنون خانوم بابت توضیحات واضحی که میدی . من خودم از وقتی یادمه قصد کردم برم کلاس شیرینی پزی آخر هم تصمیم قطعی نگرفتم ولی خدائیش از نت خیلی چیزا یاد گرفتم. باز هم ممنون
تا فردا که میام و درست و حسابی تمام پستهای ( فقط یه سوال اینجا پودر دریم ویپ هست میشه به جای خامه و یا کرمهای دیگه استفاده کرد؟؟؟ چه جوری؟؟؟؟دیروز و امروز رو با خیال راحت بخونم
با بهترین آرزوها

طیبه جون الان ساعت دوازده ظهره و داره اشپزی منال رو نشون میده.اتفاقی گرفتم.دیدم وسطای برنامشه.داشت یه چیزی شبیه همین پستت درست میکرد با خمیرهای رنگی.یادت افتادم یدفه.اگه شماره تماستو داشتم بهت خبر میدادم.الانم زودی اومدم اینجا که اگه اومدی سر بزنی باخبر بشی.فعلا ...

شف بزرگ جان،

ظهر جمعه اتان به خیر. بله ما این چند وقته سالمونلا زیاد دور و برمون داشتیم. من خودم تیرامیسو با تخم مرغ خام برای شونصدمین بار در عمرم درست کرده بودم و مریض شدیم حسابی. ببینید حتی توی تخم مرغ خیلی تازه هم می تونه باکتری سالمونلا وجود داشته باشه و دلیلش هم به خاطر تغذیه مرغها با آذوقه آلوده به باکتری سالمونلا هست. اینجا اگر کسی سالمونلا بگیره، دکترش موظفه به اداره بهداشت اون شهر خبر بده و فرد بیمار تا زمانی که سالم نشده باشه، تحت نظر اداره بهداشت می مونه. چون می تونه!! مسری باشه، درصدش کمه، ولی هست. مسری بودنش هم فقط و فقط از طریق، ببخشید، مدفوع هست. یعنی اگر یک نفر بره دستشویی و با ... تماس پیدا کنه و بیاد بیرون دست هاش رو نشوره و با همون دست بره غذایی درست کنه و ... و اون نفر دوم هم بره مستقیم دستش رو بزنه به اون جای کثسف و توی دهنش بکنه!!! احتمال سرایتش به دیگران هست. که خب در دوره فعلی که همه معمولا بهداشتی هستن این آپشن خیلی بعیده. ولی آدم می تونه اگر بد شانس باشه، در تمام دوره عمرش ناقل این بیماری بمونه. اینجور آدمها اگه مثلا بچه مدرسه ای باشن، باید براشون توی مدرسه یک توالت جدا درست کنند و یا اگر در اداره ای کار می کنن باید در اداره براشون یک دستشویی جدا در نظر بگیرن که ادمهای دیگه با باکتری این بیماری تماس نداشته باشن.
پدر همسر من هم همین 6 ماه پیش بعد از خوردن یک غذای بی تخم مرغ در رستورانی سالمونلا گرفت.
من با این که این بیماری رو گرفتم و کله پا شدم، ولی نذاشتم ترس این بیماری در مورد خودم در من بمونه. البته چون آدمهای دیگه ای هم از تیرامیسوی من خوردن و مریض شدن، من عمرا دیگه با تخم مرغ خام برای کسی چیزی درست کنم، مگه این که التماس کنند مثل همسر محترمه، ولی با قضیه پدر همسرم می بینیم که زیاد هم به تخم مرغ ربطی نداره. حتی 2 سال پیش در آمریکا 180 نفر به خاطر خوردن گوجه فرنگی هایی که با آب آلوده به سالمونلا آبیاری شده بودن، سالمونلا گرفته بودن. در شکلات ها باکتری این بیماری هست و خیلی از پرداکت های دیگه.

کامنت طولانی ای شد. شرمنده.
حالا اگه بخوام در مورد محصولات نستله هم بنویسم که مثنوی هفتاد من می شه. بعدا می نویسم. ممنون که جواب دادید.

@احسانه :
تو عاشق نونی ! به نظرم کنار کافی شاپ باید یه دونه هم "پاتیسغی" بزنی

ایملت رو چک نکردی؟ زودی بگو چی میخوای تا عصر آقای شوهر رو بفرستم اگه جایی باز بود واست خرید کنه



@arta :
شکه شدم امروز دیدمت فکر کردم "ای دی اس ال" خریدی! راستی دیروز یه ایمیل بهت زدم حتما چک کن چیزی هم خواستی بگو تا فرصت هست بگیرم



@negin :
آخ آخ از دستش دادم رفت! دیروز گرفتم نداشت. امروز بدجوری مریض بودم و سرجا افتادم طرف تلویزیون نرفتم
پس اگه "پلاس" ساعت 12 میذاره من باید 11 بگیرم
خدا کنه خود ابوظبی پخشش کنه. بدجوری دلم واسه منال تنگ شده. هی دعا میکنم زودتر رمضون شه هر روز برنامه اش رو ببینم
البته اگه مثل پارسال یه ساعت زودتر از اداره تعطیل شیم
ممنون که خبر دادی نگین جون



@مروارید:
نــــــــــــــــه؟؟؟؟ اینقدر جدیه؟ پس خدا تا به حال به ما رحم کرده. چقدر هم که اینجا بهداشت رعایت میشه
پس به این ترتیب حتما از پودر مرنگ بخر. چون پودر سفیده تخم مرغ پاستوریزه شده است و امکان سالمونلا رو کم میکنه
آخه این رویال آیسینگ چیزیه که آدم نمیتونه ازش بگذره
خدا رو شکر من کسی رو ندیدم که با رویال آیسینگ مریض شده باشه ولی به اونهایی که بچه کوچیک دارن همیشه تذکر میدم

مرسی که وقت گذاشتی و تایپ کردی

سلام طیبه جان.
آفرین میگم به این همه ذوق و علاقه و همتت و همونطور که دوستان گفتند به سخاوتت که این تجارب شیرین رو با بقیه درمیون می گذاری.

موفق باشی و ایام به کامت انشالله.

سلام
ببخش از اینکه این مطلبی که می نویسم هیچ ربطی به این پست نداره.
میخواستم ازت درخواست کنم اگر کمپوت یااسموزی و یاهر چیز مشابهی که با آلوئه ورا درست میشه بلدی واسمون بزاری. مثل این کمپوتای آماده که تو بازار هست و خیل هم خوشمزن.
من خیلی دوست دارم تو خونه خودم درست کنم.
ممنونت میشم طلا

سلام طیبه جون.در باره پودر کاکائو سؤالم را جواب ندادی.عجله کن تا گرفتار نشدم.مامانم یکشنبه میره بیمارستان تا دوشنبه عمل بشه.کلی خرید هم داره که من باید انجام بدم پس لطفا" زودتر جواب بده

@Hani:
هانیه جان مهم نیست توی اسموذی حالا از هر نوعیش که باشه میتونی آلوئه ورا بریزی
میتونی توی ماست میوه ای هم بریزی
چون طعم خاصی نداره مشکلی پیش نمباره خاصیتش هم که زیاده


@sedigheh:
من همون بار اول که پرسیدی جواب دادم بار دوم هم که پرسیدی جواب دادم!!!!!! برای بار سوم جواب میدم. هیچ اشکالی نداره از هرچی خواستی استفاده کن
تونستی سر راهت بیا این سهمت رو بگیر. شوهر میکنه ها

سلام به طیبه عزیز
واقعا" فوق العاده بود.
من دیروز که رغایب یا به قول خارجی ها هالوین یا شب آرزو ها بود من حلوا درست کردم و حلوای شیر را درست کردم خیلی ازتون متشکر م و سپاسگزارم و نمیدونم چی بگم مثل همیشه ممنونم.با اینکه شیر نیدو پیدا نکردم و با یک شیر معمولی درست کردم فوق العاده شده بود بازم ممنونم.وبرای شما آرزوی هرچه خوبی تو دنیا است کردم.

دوستدار شما: شهلا

طیبه جان من ایمیلی نداشتم به خدا!

سلام طيبه جون
چه رزاي خوشگلي شده آدم دوس داره همينجوري تا نفس داره بوشون كنه.
ميدوني طيبه جون الان دارم با انگشتاي سوخته ميتايپم. اين چند وقته همش سوختم. نگا كردم ديدم 6 تا لك افتاده رو دستاي خوشگلم... يعني 6بار جيليزو ويليز كردن... امروزم كه با بخار آب داغ سوختم...
طيبه جون ميشه بگي اين سمولينا كه آشپزاي خارجكي استفاده ميكنن چيه؟؟ اينجام هست؟؟
بعد اين كه يه سوال اساسي هم دارم. اگه مقدار شكر رو تو دستور كيكها كم كنيم كيكمون خراب ميشه؟ البته خوندم اون جايي كه گفتي دستوراي اروپايي دقيقن ولي كلا ميخوام بدونم كيكمون بي كيفيت ميشه؟ پف نميكنه؟ يا نه همون كيفيت رو رو داره ولي كم شيرينه.
بوس(با گريه)

@Shahla:
یه مارک خارجی دیگه بود که فله ای میفروختن اون حتی از نیدو هم بهتر بود. حیف هیچوقت نفهمیدم مارکش چی بود


@احسانه :
این یاهو همیشه رو اعصاب منه
هر وقت ایمیل واجب دارم بازی در میاره
از توی سنت باکسم دوباره فورواردش میکنم



@سميه :
وای باید خیلی مواظب باشی مخصوصا موقع کار با کارامل
اگه میتونی دستکش بپوش
و هر وقت سوختی سریع روش روغن کنجد بزن
تجربه به من ثابت کرده که روغنی که روی سطح قوطی ارده میگیره حتی از روغن کنجد هم بهتره. شاید چون اصله
خلاصه روغن ارده از پماد سوختگی هم بهتره
من یه بار دستم خورد به فر و یه خط گنده روی دستم افتاد. سریع ارده رو برداشتم و زدم روش. اصلا دیگه دردش از بین رفت و درد نکشیدم
تا دو هفته بعدش هم جاش که خیلی گنده بود محو شد

سمولینا هست ولی خارجیش که من خودم اینجا ندیدم ولی فکر میکنم تهران گیر میاد

همون آردیه که باهاش پاستا درست میکنن


والا میشه ولی اون کیفیت اصلیش نمیشه
بار اول رو مطابق رسپی درست کن از بار بعدش شکرش رو کم کن
کیکهای حساس رو هم اصلا دستکاری نکن

مرسی دریافت کردم. امیدوارم شما هم ایمیل من و دریافت کرده باشید.
من منتظرم!

مثل همیشه عالی طیبه جون

Post a Comment

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...