2010/06/30

کیک آپساید-داون آناناس

https://puvvbq.blu.livefilestore.com/y2pv6XxpZNFxAPuCWDQfw5myqjoCiAMcnFvKIqEzDq47AgtS3JZDHbneFksQcW0D5T8I5G9VCTX4ptMQQMnVNoLBZC1H9bPx24_jqrHJj_dbm3MYWYABFN6CbX0OZPGXhXs/Pineapple%20upside-down%20cake1.jpg?psid=1

قبلا كيك آپسايد داون موز رو ديديد. اينبار با كيك بسيار مشهور آپسايد داون آناناس آشنا بشيد.

در دوران 1800 ميلادي كه فرها رواج نداشتن مردم كيك ها شون رو توي ماهيتابه هاي چدني و ضخيم روي اجاق درست ميكردن. و برای اینکه وقتی از قالب خارجش کنن، کیک ظاهر خوشگلی داشته باشه کف ظرف رو میوه و کارامل شکر و کره میریختن. ضخیم بودن قالب کیک باعث ميشد كه كره موجود در كف ظرف نسوزه. و به دليل اينكه در اون زمان كنسرو آناناس هنوز اختراع نشده بود اين كيك رو با ميوه هايي مثل سيب و آلبالو درست ميكردن. و موقعي كه كيك رو برميگردوندن اون لايه رويي ميوه كارامل شده خودنمايي ميكرد.

كيك آپسايد داون آناناس Pineapple upside-down cake از سال 1901 كه كارخونه Dole در هاوايي شروع به توليد كنسرو آناناس كرد در دنيا رواج پيدا كرد.

خب اين كيك خوشگل رو هم ياد بگيريد كه با وجود اينكه زحمت زيادي نداره جلوه بسيار زيبايي داره. البته بگم اون كارامل كفش يه كم تجربه ميخواد و بار اول امكان داره تو دستتون خراب شه. نگران نباشيد بريزيدش دور و از نو كارامل بسازيد ( راه ديگه اي نداره) . يه نكته ديگه اينكه اگه فرتون خوب نباشه كيكتون پف نميكنه و ممكنه خميري بشه. باید بدونید که اين يه كيك سفته كه با نفوذ اون كارامله توش و همينطور تركيب طعمش با آلبالو و آناناس بسيار خوشمزه ميشه.


براي تاپينگ:
كره ربع ليوان
شكر دو سوم ليوان
كمپوت آناناس
ماراسكينو چريز
براي كيك:
آرد 1 ليوان
شكر سه چهارم ليوان
بيكينگ پودر يك و نيم ق چ
نمك ربع ق چ
تخم مرغ 1 عدد
شير نصف ليوان
كره ربع ليوان
رنده پوست ليمو ربع ق چ
آب ليمو 1 ق چ
وانيل 1 ق چ

اين مقدار مواد در يك قالب 23 سانتي به شما ارتفاع كيكي در حدود 2 سانت ميده . پس حواستون باشه كه ارتفاعش بسيار كمه و اگه واسه جمعيتي داريد درست ميكنيد مثل من مواد رو دو برابر كنيد. ولي اگه قراره واسه خودم و آقاي شوهر باشه با همين مقدار مواد درست ميكنم.

من رسپي هاي مختلف رو امتحان كردم و اين يكي كيكش خوشگلتر از بقيه ميشه. فقط ممكنه توي فرهاي غير استاندارد پفش بخوابه و خميري بشه. پس حتما همينطور كه بارها گفتم دفعه اول اين كيك رو فقط واسه تست براي خودتون درست كنيد و مهمون واسه اش دعوت نكنيد! جدی میگم!






https://puvvbq.blu.livefilestore.com/y2pd7j8xcOjaUnxU6g2nA83R75lv3YADpB4u-VLYKtytzsNqR5yu2E627ddoCqJvhj2SncwVHiSWmvkMDRE0GJXZyqxhPLVZrXqQMuQbAJZIZBg1SE3prXU4smfh3V2SE_x/Pineapple%20upside-down%20cake2.jpg?psid=1



فر رو روي درجه 180 سانتيگراد 350 فارنهايت قرار بديد.

شكر رو روي حرارت ملايم ذوب ميكنيم. كره رو اضافه كرده و وقتي كاملا حل شد توي قالب ميريزيم. ( اين قسمت كار حساسه. اگه با كارامل ساختن مشكل داريد حتما چند بار تمرين كنيد) من از قالب 23 سانتي استفاده كردم ولي 21 سانتي هم جواب ميده. كوچيكتر از این اگه بود تعداد آناناسها رو كم كنيد.
كارامل رو كامل كف قالب پهن كنيد.


بهتر اینه که قالب رو روی اجاق قرار بدید ( حرارت فر باعث میشه روی اجاق دما بالاتر از روی کاونتر باشه) و کارامل رو بهش منتقل کنید چون ممکنه هوای اتاق سرد باشه و زود سفت شه. اگه قبل از پهن کردنش سفت شد قالب رو گرم کنید.

https://puvvbq.blu.livefilestore.com/y2pX8yuW8Z_bEA8PTr1J7fIaEMjq5bCbzr3F1WdoSrHVjU4VvNp_I2mFFVq56plnOrDTOs_wCRiYKy5SKCWvCjeKnr_n5UgreGfQAjtcMtDMReIkOOB-x2b839AA-Cz8ExJ/Pineapple%20upside-down%20cake3.jpg?psid=1

آناناسها رو خشك كنيد و دونه دونه حلقه ها رو روي كارامل بچينيد
بهتره آناناسها رو تا جایی که میشه به هم بچسبونید.

https://puvvbq.blu.livefilestore.com/y2pY72OhqxzQ_Ydy0P2qtWcyuodAWUNjpYCv-2DkhbheKc6V48RJqgVwOJwEzd9aylrbXZAIbGFkohDI2gKL2lwAu72_fEhbs7j8YHPvKRrOycBZFr6q87hhFaptuKjD7m0/Pineapple%20upside-down%20cake4.jpg?psid=1

بعد وسطشون مارسكينو چريز قرار بديد ( قبلا كامل توضيح دادم كه چيه) ولي اگه نداريد آلبالوي ساده بذاريد.

https://puvvbq.blu.livefilestore.com/y2pRQdxo2xDJRgSAFp9QCapvs6yiTYHQef4HpQV8UxRpFEq_aKwQsuVkT46zHmMFRlnZnhEfVRc9n2L-PZaSVcHn7YhPDTa7WQxfd7dyPGEIaPcgigPdQD4b4RlRzSU98fA/Pineapple%20upside-down%20cake5.jpg?psid=1


حالا براي مخلوط كيك.... تخم مرغ و شكر و وانيل رو بزنيد. و بعد كره، رنده پوست ليمو و آبليمو و شير رو اضافه كنيد.

https://puvvbq.blu.livefilestore.com/y2pQpBT2H9SxWn-n4bgLRg1EpfV6BouAQW2slwo27RP94WxEK8P77MshM6uxN8Pmux_KQo5ewgPfQzgsL8DgMzAwvTCXXPbh32NvirTucc_wjxgw4mzRJ6yglcNxIjEV_5G/Pineapple%20upside-down%20cake6.jpg?psid=1


آرد و نمك و بيكينگ پودر رو الك كرده و به مخلوط اضافه كنيد. مخلوط تقريبا سفتي بدست خواهد اومد.

https://puvvbq.blu.livefilestore.com/y2p9s8N5ZLnOpPdDflLOvaBRiUyRwxnHb9ReP3bvgXnKd6ive1qAuYxmBcjfLEOYs8gkFz3G3FJuI1mWzoCyR62qRqnTDC-XJ7j68ZCUpkmQBjF79O8zjnSN9mGlYs7pdmr/Pineapple%20upside-down%20cake7.jpg?psid=1



مواد رو روي آناناسها آهسته و با دقت پهن ميكنيم که آلبالوها جابجا نشن. روش رو صاف كرده و توي فر قرار ميديم. ( همینطور که میبینید مخلوط کیک تا حدی سفته)


https://puvvbq.blu.livefilestore.com/y2p5l42rRG-Tgh9TfT2K5_cLqf3BcaQwDjWLXkkomQ3uUKzEtVCbPtGh3Sg5yofYu8qkLlWoZxllN5N54CF6XmXljUWxjzEo-eN-oJlGt1OXowprcemtrBYFzvEEivaQHJe/Pineapple%20upside-down%20cake8.jpg?psid=1


بعد از 40 تا 50 دقيقه با كارد وسطش فرو ميكنيم و اگه ديديم چيزي بهش نچسبيد يعني پخته و از فر خارج ميكنيم.

بعد از 5 دقيقه كه سرد شد. دورش رو با كارد از قالب جدا كرده و توي ظرف سرو برش ميگردونيم. اين زمان استراحت نهايي خيلي مهمه




https://puvvbq.blu.livefilestore.com/y2pjPEZM7fBOj60waM1ZgFYx9384qCK2abyqiaiWYxGitR175xDcZreYlzXb8kThyfGgneIhpbLNNoG4vHcU2x5rUhD0MWSRFkF0DKcZfa1deweIIyz-UxypMSprpNPk9-9/Pineapple%20upside-down%20cake9.jpg?psid=1


توی این عکس کیفیت آناناسهای کارامل شده رو میبینید! خیلی زیباست

اين كيك بسيار زيبا و بسيار خوشمزه ايه و ظاهرش هم خيلي عاليه و واسه مهموني ها يه كيك مجلسي به حساب مياد. آپساید-داون هلو و زردآلو و سیب رو هم کم کم درست میکنم. اونها هم خیلی خوشمزه میشن.

72 comments:

شف جونم خیلی خیلی ممنونم
من عاشق ماراسکینو چریزم که می ره داخل فر

سلام
من الیناهستم و از سایت تزئین مینویسم اتفاقی از طریق یک سایت به اینجا رسیدم دستتون درد نکنه واقعا سایت عالی و زیبائی دارید من شما رو اد کردم تا هر وقت غذاهای متنوع خواستم به سایت شما سر بزنم موفق باشید عزیزم.*tazin.blogfa.com

سلام طیبه جون فکر کنم یه هفته ای میشه همدیگر رو ندیدیم!!! چقدر چیزای خوشگل و خوشمزه گذاشتی مخصوصا این کیک خیلی فریبنده است. ممنون

نوش جونتون
خسته نباشی مهربون شف دنیا

معرکه است طیبه جون
خیلی هوس انگیزه ه ه ه ه ه
کاشکی یکی منو هول بده برای درست کردنش
:((((َ

وااای چه کیک شیکی شده. البته همه ی کاراتون شیک و عالییییه. موفق باشی طیبه جووونم
:-*

salam khanom.in haFTE GOSEYE TATILIYE FARDA RO NADARAM KE KEY SHANBE MISHE O MAN DASTORA RO BEBINAM ( KHODA RO SHOKR )
KHOBE INDAFE MA RO NAFERESTADI DONBALE TOT FARANGI KHANOM.MAVADE AVALIYE MOJODE
BA BEHTARIN AREZOOHA

سلام طيبه جون
تولدت دقيقا چه روزيه ؟‌

طیبه جان من قبلا این کیکو درست کردم تهش مثه شکرک شد واسه همین میترسم دوباره درست کنم دوستمم میگه با شکر قهوه ای درست میکنه اما من شکر قهوه ای حوالیمون ندیدم

سلام طیبه جون
اومدم بگم من این کیکو که توسط مربی شیرینی پزیم خانم مرعشی یاد گرفته ام و تست کرده ام
مزش فوق العادست
بازم مرسی از یادآوری دوباره ی طعمش.

خانم آرتا
لطفاً فارسی تایپ کنید!
اگر هم سیستم فارسی ندارد لطفاً به آقای همسر بفرمائید همکاری کنند و هر چه زودتر اقدام به نصبش کنند.
با تشکر
احسانه
مسئول تذاکر سایت!!!!!!!!

آره تو رو خدا دوستان، لطفا فارسی تایپ کنید!! اگر هم سیستمتون فارسی نداره برید توی سایت بهنویس، اونجا دیگه هلو برو تو گلو شده.

ممنون

دستت درد نکنه خانمی
چه کیک خوش اب و رنگی ..حتی عکس هاش هم مثه کارتون جذاب و خوشگلههه:))
راستی می خواستم بدونم فرانسه رو کجا یاد گرفتی اخه معلومه خیلی بیشتر از من روش تسلط داری
من 3 ترم در دانشگاه همراه با رشته م گذروندم
ولی این ترم بالاخره تونستم رکورد بشکنم از 13 و 14برسم به 18.هوراااا
قربونت برم فعلا بای

عالیه !!!!
فقط منی که تا حالا به عمرم کارامل درست نکردم رو یه کم میترسونه !

:((
من اون بالاها پستیدم، اما پریده!
استادجونم
البته کاری نداشتم فقط خواستم بگم هستم!
دوست دارم

سلام عزیزم. عالی بود و خوشمزه. پیروز باشب.خوشحال می شم به من هم سر بزنی و من رو از نظراتت مطلع کنی.
http://ladansfoodjournal.blogfa.com/
منتظر حضور پر مهرت هستم

سلام طیبه جون
مرسی از این کیک زیباااااا و بسیارررر جذذذذذذذذذاب.
چون دلم بدجوری پیش کیک آپساید داون موز گیر کرده بود بخاطر نداشتن نشاسته مرغوب نمیخواستم دوباره درست کنم. ولی امروز حتما این کیک رو درستش می کنم.
شادددددددددد باشی.

سلام شف جان
اول كه دمت گرم با اينهمه سليقه!
من از وقتي وبلاگت رو پيدا كردم كلي به أشپزي علاقه مند شدم
بعد هم يه سوال؟ فر برقي با گازي فرق ميكنه؟
فري كه من دارم يه سري برنامه داره براي پخت كيك و غذا
مثلا حرارت از بالا و پايين همزمان يا حرارت همراه با گردش هوا
كلا براي كيك و شيريني كدوم بهتره؟
اون كسي كه براي نصب اومد گفت اوني كه هوا توي فر گردش داره مخصوص كيكه راست گفته؟

سلام
من عاشق کیک و شیرینی ام.
دستتون درد نکنه با این همه تنوع
فقط یه چیزی اگر فرمون خوب نبود بی خیال شیم؟؟. آخه من درجه فرم پاک شده ضمن این که مارک معروفی هم نیست
نمی شه مثل همون سال های 1800 میلادی تو قابلمه چدنی روی اجاق گاز بدرستیم؟

@احسانه:
من چون خیلی شیرینه با عذاب وجدان میخورم
ولی کلا چیز خوشمزه ایه
به خاطر بادامش


@الینا:
سایت جالبی دارید
موفق باشید


@Hamideh:
ما دیگه کلا هفته ای یه بار همدیگه رو میبینیم
خوش به حالت گرما نمیخوری


@arta:
آره کنسرو آناناس همه جا هست
ماراسکینو هم دارید؟ خب البته اونجا اجناس خارجی بهتر گیر میاد. اینجا که گرونش کردن. ببینم کی نایاب شه دیگه آرزو به دل بمونم


@ليلا:
18 مهر



@maryam :
یعنی چی مثل شکرک شد؟
یعنی خوب ذوب نشد؟
آخه از قبل کاراملش میکنیم که! دقیقا چطور عمل کرده بودی؟


@احسانه :
چیکار داری طفل معصوم رو ! بچه دل داره! البته خیلی خوبه که مسئول تذکرات داشته باشیم. آخه من کمرو هستم
:p


@فرزانه :
من پروفوسور فرانسه ام خیلی عالیه
هم خیلی وارده
هم خیلی لهجه اش خوبه ( که از نظر خودم خیلی مهمه چون یه بیماری دارم که نمیتونم کسی که لهجه خوبی نداره رو تحمل کنم)هم خیلی پر انرژیه و به آدم انرژی مثبت میده
هم شوخه و سر کلاس خوش میگذره
خلاصه همه اینها باعث میشه که آدم خوب یاد بگیره
علاقه هم که داشته باشی حتما خوب پیشرفت میکنی
خدا رو شکر که ایشون رو اینجا داریم . واقعا خدا منو دوست داشته که مادام فخری رو سر راهم گذاشته

البته من اونقدرها هم وارد نیستم ها
در حد غفله دو و کفه کغم دو
ولی تلویزیون که میبینم، عالی متوجه میشم چی میگن


@گلی :
این مدل کارامل زیاد سخت نیست
باید کنارش وایسی که نسوزه
هم نزنی که گلوله نشه
فقط تابه رو بچرخون
دمای خونه اگه زیاد سرد نباشه، راحت به قالب منتقل میشه و خودش پهن میشه


@لادن :
سایت جالبی دارید
موفق باشید

@فاطمه :
اگه این خوب شد با همین مخلوط میتونی موزش رو هم درست کنی
این کیک از اون یکی نرم تره


@مرکوری :
من نظر شخصی خودم اینه که کیک توی فر گازی خیلی حرفه ای تر از فر برقی میشه
متاسفانه تجربه زیادی توی فرهای برقی ندارم
ولی میدونم که باید کاتالوگش رو خوند و بعد با سعی و خطا به درجه و دمای مطلوب برای کیک ها رسید


@تارا :
ماهیتابه چدنی بسیار کلفت
درش هم باید کامل کیپ بشه
ولی باز مثل توی فر عالی پف نمیکنه
امکان پذیره

خانومي يك سوال در مورد كيك شربتي داشتم .بعد از ريختن شربت خيلي مر طوب نمي شه ؟ اگه دوباره چند دقيقه بذاريم تو فر تا شربت كمي جذبش بشه مشكلي نداره؟
راستي اين كيكتم خيلي خوشگل شده .ممنون

سلام خانم گل
ممنون از آموزشهاي فوق العاده ات..........ولي من
اصلا عكس ندارم.............چيكار كنم ؟

طیبه جان من نمیدونم چرا همه چیم ایرادای عجیب غریب داره ببین ذوب کردم ریختم کف قالب روش آناناس و سفت که شد مایه کیکشو ریختم بعدش که از فر در اومد و سرد شد یه جوری شده یود مثه شکرک

شف جان
کره و همین گونه که به دمای محیط رسیده به مخلوط تخم مرغ و شکر اضافه کنیم؟
لطفاً یک زمانی که وقتش بود و حال و حوصله داشتید بیشتر در مورد بیس این کیک ها برایمان بگویید.
یعنی حکمت اینکه بعضی ها اول کره و شکر یا مثل اینجا تخم مرغ و شکر را می زنند چیست؟ ممنون

@نيره :
من به خاطره خیس بودنشه که دوستش دارم
اما شما میتونید از اول شیره رو غلیظ تر بگیرید و کمتر هم روش شیره بریزید
معمولا توی یخچال که میره شربتش به خوردش میره و بعد از یک روز هم خشک تر میشه



@sanam:
من الان همه عکسهای این پست رو میبینم
احتمالا رندوم فیلتر میشه


@مریم:
اون رسپی رو یه چک کن ببین شاید مقدار کاراملش بیشتره
چون این رسپی طوریه که کاراملش خیلی کمه و به خورد آناناسها میره



@احسانه:
چشم...ولی خلاصه بگم که بهتره که در مواردی که قراره کره به صورت جامد توی مخلوط کیک باشه بهتره که اول با شکر زده بشه که هوا بینش بره و سبک شه
بعد تخم مرغ دونه دونه اضافه شه

ولی اگه روغن مایع به کار میبیریم اول تخم مرغ رو با شکر میزنیم که کاملا پف کنه
معمولا اصولش اینه
چون روغن مایع با شکر خوب مخلوط نمیشه و هوایی بین مولکولهاش نمیره

حالا این کیک.... همینطور که گفتم برای زمانی که کره داریم، اول باید کره و شکر رو زد که کیک سبک و ابری و پفکی بشه
و همه مواد حتما باید همدما با دمای اتاق باشه

توی این کیک ما این رو نمیخوایم یعنی باید سفت و سنگین باشه
اگه کیک رو امتحان کنی متوجه فرایند پخنش میشی
وسطای کار میبینی که کیک شروع به قل قل زدن میکنه
یعنی رطوبت میوه ها و شکر و کره از کف به بالا اومده و باعث میشه که اینطوری بشه

اگه از یه مدل کیک سبک و پفکی استفاده بشه بعد از پف کردن کیک، سریعا پفش میخوابه و تخت میشه
امتحان کن
من چندبار امتحان کردم
واسه همین میگم این رسپی جواب میده
در مورد کیک آپسایدداون موز هم همین اتفاق میافته یعنی اون کیک هم خیلی سنگین و منسجم میشه
که قانون کیکهای آپساید داون اینه
البته تا جایی که من تجربه دارم
اطلاعاتم بیشتر شد حتما اطلاع میدم

Dear Chef
Salam as usual every thing is perfectttttttt
1 soal dashtam mishe tooye polo paz ham cake dorost kard? polopaz e man black&deckers hast & 1 dokme pokhte cake ham dare vali ta be hal emtehanesh nakardam mercccccc

میشه و خوب هم پف میکنه
فقط کیفیتش مثل توی فر نمیشه
یعنی یه جورایی نرمتر میشه
ولی کاملا امکان پذیره

این هم کیک آپساید داون آناناس بنده
با دستور خوب شف عزیز
http://picasion.com/pic25/7d5b936c96a01780efef17c060531d15.gif

هی این کیک رو درست نکنید من رو عذاب بدید!! من قالبهام همشون کمربندی هستن. نمی شه اینها رو توش درست کنم. تا قالب نخریدم، من رو عذاب ندییییییید.

آیکون مو کندن

آآآآآآآآآآآآآآآ.... خیلی خوووووب شده و از همه جالبتر اون انرژی هست که واسه ترکیب بندی عکسهات میذاری
من عمرا از این حوصله ها ندارم

راستی طعمش هم خوب بود؟
من که خودم ترکیب طعمهای کیک و میوه ایش رو خیلی دوست دارم




مروارید جون یعنی هیچ مدلی کنسروش گیر نمیاد؟
عجیبه

شف جان منظورتون رو از مدل کنسروی نمی فهمم. من چرا امروز دوزاری ام اینقدر کجه؟!! بسکه خسته ام.

قالبهای کیک من همه کمربندی هستن و هر چی توی فروشگاههای اینجا گشتم، از این قالبهای معمولی که بشه توی آب هم گذاشت ندارن. به همین خاطره که من کیک شکلاتی و یا آپساید داون ها رو نمی تونم درست کنم،ازش می زنه بیرون و یا آب می ره توش!!
یعنی آخر گریه
حالا باید از طریق اینترنت سفارش بدم و یا این که توی بساط آدمهای قدیمی پیدا کنم. اینترنت رو گذاشتم سفارش هام بیشتر بشه، یکهویی همه رو سفارش بدم.

نه بابا نمیخواد
به شیوه خودم عمل کن
یه پیچ گوشتی بردار... دسته دیگ یا ماهیتابه ها رو باز کن
کیکت رو توش درست کن
بعد که وظیفه اش رو انجام داد دوباره دسته هاش رو بذار سر جاش
من همیشه اینکار رو میکنم
فقط زمان پخت یه 10 دقیقه ای بالا میره

منظورم آناناس توی قوطی کنسرو بود

شف جان من که استعداد خلق و ابتکار و از این چیزا ندارم مثل شما
آره طیبه جون طعمش خوب شده بود. فقط اهالی منزل پیوسته می گفتند شیرینیش زیاد نیست؟ و یکسره هم ناخونک می زدن!
البته با این نیت گذاشتم تو فر که خراب می شه و می سوزه و از این حرفها.
امیدی هم بهش نداشتم
وقتی می خواستم از تو قالب بیارمش بیرون چشمامو بسته بودم و جرات نگاه کردن بهشو هم نداشتم!!!!!!!!!
اما دیدم نه! مثل اینکه بد نشده
خلاصه کلی خوش به حالم شد
ممنون
راستی نمی تونیم تو این شرایط که قالب نداریم از همون کمربندی استفاده کنیم و با فویل محصورش کنیم؟
من فقط دیدم این کارو می کنند اما دلیلش را نمی دانم!!!!!!!!!!!!

من تضمین نمیکنم که کاراملش نریزه بیرون
مسئولیتش با خودتونه

آره شیرین میشه
من با شیر به عنوان صبحانه میخوردم که شیرینیش کم شه

http://www.bilder-space.de/bilder/2aea7d-1284149048.jpg

:x

popoli:
Hi,
gheleghe karamel mohemme.amma age khub beshe chi mishe ;)

popoli:
man mikhastam ozve site shoma besham amma harchi gashtam jasho peyda nakardam, aslan momkene ya na?

@پوپولي
صاحب اينجا
سخاوتمنديش بي حدوحسابه
اگه ميخاي ازاين همه تجربه و دانش استاد استفاده كني
فقط كافيه خوبه خوب مطالعه كني وقدم قدم پيش بري
عاشقش ميشي
همه اينجا عاشقن
حتي اگه دستوري رو هم قبلن بكارميبردي بازم دوست داري
يه بارم با دستور استاد كار كني
3 يا 4 پست قبلي رو باز كن و كامنتهايه مرواريد جون رو بخون
همه چي دستت مياد
لذتشو ببر دوست خوبم

popoli@ eli
mer30 eli jan, ,am dirooz avalin bar bood ke tooye in site oomadam, amma rastesh ta shab dashtam darbarash too khune sohbat mikardam ;))
@chef: vaghean dastetoon dard nakone hamechi ba tozihate kafi. faghat bazi axha baz nemishan!
bazam mamnoon

popoli@
دوست عزیز لطفاً فارسی تایپ بفرمائید.
با تشکر
مصبر کارگاه

ای به چششششششششم ;)

عطر و طعمش بی نظیر بود شف عزیز

http://1emqog.blu.livefilestore.com/y1p9qKgptRcV0v8KW_hnwWN2eUdRVgDNHIwTZWDVm_5_MFzFtz9ZNJW0e-NYChVBjKYSmBkMrg6z1rlZccMj1WNueaZf3YZ6yeK/%DA%A9%DB%8C%DA%A9%20%D8%A2%D9%BE%D8%B3%D8%A7%DB%8C%D8%AF-%D8%AF%D8%A7%D9%88%D9%86%20%D8%A2%D9%86%D8%A7%D9%86%D8%A7%D8%B3.JPG?psid=1

و فوق العاده هم خوشرنگ شده
احسنت

سلام شف جونم
:((((
ایکن یک دختر شکست خورده
من امروز کیک آپ آناناس رو مو به مو انجام دادم اما کیک از قالب برنگشتت... هر کاریش کردم نشد که نشد منم توی همون قالب برشش دادم و دراوردم جات نه خالی یک چیز شلم شوروایی شد که نگو
نمی دونم ایراد کارم کجا بود
وای که چقدر درست کردن کارامل سخته
شف عزیز شما وقتی که کارمال درست می کنی و موقع اضافه کردن کره آیا کره کاملا با شکر قاطی می شه یا اینکه کره بالا وا می ایسته ؟؟؟برای من کره با شکر قاطی نشد و کره روی شکر قهوه ای شده ایستاده بود تازه تا رفتن بریزم توی قالب یک هو شکر تبدیل شد به یک گوله سفت که توی کره شناور بود منم گوله رو برداشتم و گذاشتم توی ماکروفر که یهو آب شد منم سریع ریختم توی قالب و بقیه مراحل کار اما اخرش جواب نداد و برنگشت
حالا چند سوال
حدس می زنی ایراد کارم کجا بود

یک چهار لیوان کره تقریبا چند گرمه من برای اینکه بتونم بفمم مجبور شدم کره رو دیفراست کنم و اب و بریزم توی لیوان تا بفهمم یک چهار چقدره

1 cup butter = 225 grams
1 stick butter = 113 grams = 1/2 cup
1 tbsp butter = 14.18 grams
1 tsp butter = 4.73 grams
اینا مربوط به کره میشه که سمت راست وبلاگه
برای ربع لیوان باید 225 رو تقسیم بر 4 کنیم

و اما در مورد کارامل
اصلا یه وقت خودت رو ناراحت نکنی
واقعا کار سختیه
جدی میگم
خیلی سخته و تجربه زیاد میخواد
اگه با این مدلش راحت نیستی بدون کره کار کن راجت تره. اگه با شکر خالی راحت نیستی...توش آب بریز

من بعدا توی یه پست مصور توضیح میدم که واضح تر باشه

در مورد چسبیدنش...زمان برگردوندنش مهمه...نباید زیاد گرم باشه و نه زیاد سرد شه که کارامل ببنده و به قالب بچسبه

چقدر طول کشید تا برش گردوندی؟

در هر حال زودی برش گردونی بهتره تا اینکه بعد بچسبه

یه کم (یا بیشتر از یه کم) بر کن تا پست "فلن" رو بذارم...کارامل اون آسونتره

مرسی شف جونم
شرمنده از اینکه به ذهنم نرسید از پیمونه های سمت راست استفاده کنم ...چه راه حل خوبی گذاشتی که تقسیم بر 4 کنی ..دیگه هیچ وقت یادم نمی ره
در مورد زمان برگردوندن هم فکر کنم 5 یا 6 دقیقه بعدش شروع کردم به برگردوندن :(((اما نمی خوام شکست بخورم و حتما یکبار دیگه امتحان می کنم
مرسی طیبه جونی َ

راستی همون کیک جیگر زلیخا رو فردا و فرداها با همسری خوریدیم و بسیارررررررررررررررررررررررر خوشمزه بود
خداییش محشر بود برای همینه که مصمم دوباره درستش کنم

هوووووررررررررررااااااااااا
پوپولی دیشب این کیک خوشگل رو درست کرد
شف عزیز و دوستان محترم این کیک فوق العاده خوش عطر و بو بود طعم اش رو هم که نگو نپرس
هزار تا تشکر از شف و دست اندرکاران برنامه
فقط یه گوشه از کیک کمی چسبید که بعدا با دستان مبارک جدا کردمش و گذاشتمش زیر که معلوم نشه (چشمک)
همون قسمتی هم که چسبیده بود کاراملش بعد از چند دقیقه کاملا سفت و سخت شد . حالا دیگه اساتید فن باید بگن چرا و به چه علت ؟؟

@ شادآفرین:
عزیزم حتما صبر کن من اون یکی پست رو بذارم که کاراملش راحت تره
منم مطمئنم میتونی

@ پوپولی:
احسنت
و در مورد کامل برنگشتنش....حدسم اینه که میزان کارامل پخش شده روی سطح یکنواخت نبوده...فعلا چیز دیگه ای به ذهنم نمیرسه
ولی مطمئنم این موضوع با تجربه حل میشه

راستی اون کاری که کردی کاملا اصولی بوده. یعنی همواره باید به فکر باشیم که چطوری ایرادات جزئی رو بپوشونیم
آفرین

شف عزیز و دوست داشتنی ممنون از توجهت ؛ دقیقا حق با شماست کارامل رو که ریختم توی قالب خیلی زود سفت شد و نشد که خوب پهنش کنم اما از اونجایی که مزه اش رفته زیر دندون خانواده حتما همین روزا یه بار دیگه هم درست می کنم و امیدوارم اینقدر خوب بشه که بتونم عکسش رو براتون بفرستم
ممنون ممنون ممنون

سلام شف عزیزم
من علیرغم توصیت صبر نکردم و یکبار دیگه کیک آپ آناناس رو درست کردم
اینم مشق من
http://mamisite.com/forum/viewtopic.php?f=32&t=3790&start=30
شف جونم شرمنده من هنوز به اون اندازه هنر به خرج ندادم و از رسپی های خوبت استفاده نکردم که بتونم آلبومی درست کنم اما حتما روزی که تعداد غذاهام زیادتر شد البومی درست کردم
خدا رو چه دیدی شاید اسم منم اومد سمت راست وبلاگت
یعنی می شههههههههه :))))
وای که دلم قنج (غنج!!!)رفت
و اما من و کارامل...
شف جونی این دفعه کیک راحت از قالب جدا شد امااااا همان طور که دیدی کاراملش تیره شد اما تلخ نشده بود
طیبه جون ببین من تا مرحله آب کردن شکر خوب پیش می رم، شکر کامل آب می شه و خوش رنگ هم می شه اما به محض اینکه کره رو اضافه می کنم (این دفعه آب نکردم کره رو فقط یک ساعتی گذاشتمش بیرون)شروع می کنه به جیلز و پلیز و بوی کره بلند می شه و یک دفعه رنگش می شه مثل ارده و گوله می شه، حالا هی هم بزن و هی هم بزن تا گوله باز بشه و بشه ریختم کف قالب :(( تازه قالب کاراملی روی گاز بست منم مجبور شدم بذارمش توی فر برای چند دقیقه ای !!! طیبه جونی چرا اینجوری می شه
چرا یهو کاراملم می شه شکل ارده
شما کره رو چه جوری به شکر داغ اضافه می کنی
خیلی سوال دارم
سرت رو دردآوردم
ممنون می شم اگه پست کارامل رو سریعتر بپستی
وااااااااااای اگه مبصر این پست رو بخونه پوست از سرم می کنه
مبصر جونی این دفعه رو ببخش
تقصیر آپ ساید خوشمزه است که تحمل و صبر پست جدید برای من نذاشته

چرا یه بار بدون کره امتحان نمیکنید. خیلی راحت تره

نه من کره رو ذوب نمیکنم. . نگران نباشید اون هم با تجربه درست میشه

راستی من عکس رو نمیتونم ببینم

شف جونم من یکی دیگه از این خوشگلا رو پختم اما این دفعه با هلو! عالی بوداینم عکسش
http://cid-c642efab4d581d9a.photos.live.com/self.aspx/delicious%20album/peach%20upside-down2.JPG#resId/C642EFAB4D581D9A!134
بازم دستت درد نکنه شف جونم
چون کل خانواده محترم مشتری شدن اونم از نوع بد جوریش
=))
http://cid-c642efab4d581d9a.photos.live.com/self.aspx/delicious%20album/peach%20upside-down2.JPG#resId/C642EFAB4D581D9A!135

راستی یادم رفت اینم آناناسش
http://cid-c642efab4d581d9a.photos.live.com/self.aspx/delicious%20album/peach%20upside-down2.JPG#resId/C642EFAB4D581D9A!132
;)

كاملا با خانواده تون موافقم . اين كيكها واقعا خوشمزه هستن

سلام طیبه جان .

من این کیک رو درست کردم اولا اشتباه کردم تو قالب کمربندی درست کردم و خودت حدس بزن چه گندی به فرم زده شد .دوم اینکه قسمت بالای کیک که قل قل کرده بود مواد حبابهای بزرگ هوا باقی مونده بود توی کیک و قسمتی که نزدیک آناناس ها بود متراکم بود . یعنی بافت کیک یکنواخت نبود . این اشکال کار من بوده یا باید همینطوری باشه.

مهرک

نه بافت كيكش دقيقا كيكيه يعني به جز اون قسمتي كه ميوه داره بقيه كيك دقيقا عين كيكهاي ديگه است
ولي اون قسمت كيك كه ميوه و كارامل داشته نرم و كاراملي و چسبناك ميشه

حتما در قالب عادي يا قابلمه درستش كنيد. قالب به اندازه كافي بزرگ باشه كه جاي پف كردن رو داشته باشه و سايز قالب به نسبت مواد كيك كوچيك نباشه... انشالا كه درست ميشه

مرسی طیبه جان . دفعه دیگه اشکالات رو برطرف میکنم و یه کیک خوشمزه درست میکنم البته خوشمزه بودها ولی خوب اشکال داشت کارم . فقط شانس آوردم که من هر چی درست میکنم همسرم میخوره و میگه خوشمزه شده .

اتفاقا منم همچين شانسي دارم
:D

دستت درد نکنه. طعم خوبی‌ داشت. قالبم ۲۴ سانتی بود واسه همین ارتفاع کیک کمه و البته شما گفته بودی موادو ۲برابر کنین ولی‌ چون دفعهٔ اول بود این کارو نکردم!(قالب ۲۰ سانتیم کمر بندیه) مدت پخت ۳۵ دقیقه شایدم کمتر!(چشمک)
طیبه جان من شکرو که کارامل کردم کره رو انداختم توش ولی‌ این کره هه ترکیب نمی‌شد رو کارامل ایستاده بود گرمش هم کردم نشد آخر با قاشق به سختی یه مقدارشو مخلوط کردم چون نمی‌شد. ولی‌ مثل اون دفعه(کیک گلابی) نشد یه ۲۰ دقیقه صبر کردم بعد برش گردوندم کامل از قالب جدا شده بود
ممنون
http://cid-2172bc176e9e469f.photos.live.com/self.aspx/birthday/up%20side%20ananas.JPG

رنگ و قيافه و بافت كيك كه عاليه
واقعا خوشرنگ شده

آره يه كم قلق داره
با همون كارامل بدون كره هم ميشه كار كرد كه راحت تره
بايد خيلي سريع كار كنيم كه خوب تركيب شه
بازم ميگم كه كار با كاراملهاي كره دار و خامه دار ساده نيست
سعي ميكنم يه پست خوب واسه آموزشش بذارم
اگه عمري باقي بود

ایشالا همیشه سلامت باشی‌

من درست متوجه نشدم یعنی‌ چی‌ سریع مخلوط کنیم؟ می‌‌بخشی که گیجم ولی‌ من کره رو گذاشتم به دمای محیط رسید بعد انداختمش تو شکر مذاب. که همون جوری وسط شکرا موند و کم کم آب شد ولی‌ مخلوط نشد تازه اسپاچولای کچولوم رو هم آب کردم(من دیگه اخرشما حالا بگو اصلا چرا فکر کردی آب نمیشه!) یا باید کره رو جدا ذوب می‌کردم بعد مخلوط

البته حتما منتظر آموزش می‌مونم

معمولا كره رو كه اضافه ميكنيم ميجوشه پس بايد سريع هم بزنيم كه خوب حل شه و مواظب باشيم كه نسوزيم چون ممكنه بپاشه رومون
هم ذوب ميكنن هم قالبي ميندازن توش هر دو مدلش ميشه
يه كم تجربه ميخواد
ايشالا مصور توضيح ميدم مشكل حل ميشه

مرسی چف جون از دستورهای عالی که میذاری.
من این کیکو درست کردم همه چی خوب شد هم مزه اش هم کاراملش فقط به جای ماراسكينو چريز البالو گذاشتم ولی آلبالوها نمیدونم چرا روی کار نموندن همش رفتن توی کیک ;(((

توی کیک؟ نه قانونا آلبالوی معمولی هم باید همین مدلی بمونه
یه حدس کوچیک میزنم اونم اینه که میزان آرد کمی کم بوده. آخه آردها استاندارد نیستن

آپساید داون آناناس
https://skydrive.live.com/?cid=dd7e5e48cdd86e68&sc=photos#cid=DD7E5E48CDD86E68&id=DD7E5E48CDD86E68%21219&sc=photos

فکر کنم شش یا هفت بار درستش کردم
هر بار یه مدل شد !!با این همه من دوستش داشتم.در ضمن تازه دارم یه کم ...فقط یه کم دستم میاد کارامل درست کردنو
شف !ممنونم!!
بافتش باید منسجم باشه...نه؟یعنی یه جورایی بدون پف باشه .خمیر مانند انگار ...نمی دونم
من که به عنوان یه کیک ابری بهش نگاه نمی کنم.البته از بافتش خوشم میاد ...
https://skydrive.live.com/?cid=C1750EDEF96A76C0&id=C1750EDEF96A76C0!114#cid=C1750EDEF96A76C0&id=C1750EDEF96A76C0!133

واو! عجب كاراملي! باور كنيد داره منو صدا ميزنه
:D

ميدونيد ... معمولا اين مدل كيكهاي آپسايد داون بايد كيكشون سفت باشه كه وزن تحمل كنن و كارامل خرابشون نكنه
ولي ميتونيد با بيس كيكهاي ديگه هم تستش كنيد شايد راضي بوديد

نه مشخصه كاراملتون خوب شده
من خودم تيره رنگش كه كمي تلخي داره رو دوست دارم

خیلی خوشمزه بود.

مرسی
من منتظر کنکور ارشدم ولی کارم شده هرروز بیام اینجا و مشقامو بذارم :D
بازم ممنونم

انشالا در كنكور موفق باشيد

احسنت بسيار عالي شده

Post a Comment

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...