2010/07/17

کیک بلک فارست



قبلا با يك كيك آلماني با نام " فغانكفوغتا كغانتس" آشنا شديد. اينبار ميخوايم كيك Schwarzwälderkirschtorte رو درست كنيم.


بيخودي وقتتون رو صرف خوندن اسمش نكنيد عمرا نتيجه بگيريد! خودم واستون تلفظش ميكنم...


"شواغتس وِِلدا كيغش تُغته" !!!! كمكي كرد؟! نه!!!!! (گوش کنید) .

معني فارسيش ميشه " كيك گیلاس جنگل سیاه". به انگليسي بهش ميگن Black Forest gateau و به آمريكايي بهش ميگن Black Forest cake كه البته شما به پيشنهاد من كيك " بِلَك فارِست" صداش بزنيد.


اين كيك اصلالتا بر ميگرده به جنوب آلمان. و تشكيل شده از لايه هايي از كيك شكلاتي و خامه فرم گرفته و گیلاس. و البته روي كيك هم با خامه پوشيده شده و روش با شكلات رنده شده و آلبالوي مارسكينو تزئين ميشه. اين كيك شكلاتي به دليل داشتن گیلاس و شراب گیلاس با نام Kirschwasser يك طعم بسيار ويژه اي داره. خب البته ما كه از الكل توي كيكمون استفاده نميكنيم ولي همون گیلاسی هم كه بين لايه هاي كيك به كار ميره باعث ميشه كه طعم خاصي بگيره و من از همين الان بايد تذكر بدم كه ممكنه بعضي ها طعمش رو نپسندن. پس توضيح خواهم داد كه كجاها رو حذف كنيد.




يه داستان خيلي بامزه داره كه حيفه نشنويد.... يه افسانه قديمي هست كه ميگه: اين كيك به اين نام شناخته شد به اين دليل كه يه خانمي يه لباس سنتي توي "جنگل سياه" ( اسم یه منطقه است) پوشيده بود . اين لباس دامني سياه داشت ( درست مثل خورده هاي شكلات روي بدنه كيك) بلوزي سفيد ( مثل خامه روي كيك) و كلاهي كه منگوله هاي قرمز داشت ( عين گیلاسهای روي كيك ) . افسانه بسيار جالبيه كه دقيقا كيك رو ترسيم ميكنه!


تاريخ دانان معتقدن كه اين كيك در قرن 16 در منطقه " بلك فارست " Der Schwarzwald واقع در جنوب غربي آلمان بوجود اومده. و ريشه اش هم برميگرده به اينكه در اون زمان شكلات در اون ناحيه رواج پيدا كرد و چون Kirschwasser شراب گیلاس بلك فارست معروفه، تركيب اين دو دسري خوشمزه رو بوجود آورد.


در واقع كيك بلك فارست رو آقاي Josef Keller ، "پيستري شف" كافه Café “Ahrend” كه امروزه با نام Agner معروفه ... در سال 1915 درست كرد كه بعدا جهاني شد.




در سال 1949 كيك بلك فارست به عنوان سيزدهمين كيك مشهور آلماني ثبت شد و اكنون شهرت جهاني داره.


جالبه بدونيد كه كيك بلك فارست رو به اشكال و فرمهاي مختلف درست ميكنن. يعني فرم و شكل واحدي نداره. حتي ممكنه توش از آلبالو و يا گيلاس استفاده نشه. ممكنه لايه هاي بينش هم از كرم شكلاتي درست شه و يا اينكه كيك با موس درست بشه. بعضا روش رو به جاي خامه سفيد با خامه شكلاتي تزئين ميكنن و يا اينكه نوع رنده كردن و كاور كردن كيك با شكلات هم مختلفه. بعضيها روي كيك رو شكوفه ميزنن و بعضيها نميزنن. از مارسكينو چريز و يا آلبالو و يا گيلاس سياه ممكنه براي روي كيك استفاده بشه. خود كيك رو با رسپيهاي بسيار متنوعي درست ميكنن و يه دستور مخصوص نداره! شما ميتونيد از هر نوع كيك شكلاتي براي درست كردن بلك فارست استفاده كنيد و يا حتي از اين پودر كيكهاي آماده استفاده كنيد! خلاصه كيك بلك فارست ميتونه ورژنهاي زيادي داشته باشه و اينطوري نيست كه كسي بتونه بگه من اصليش رو بلدم.


اين رسپي كه من الان ميگم يه نوع كيك اسفنجي شکلاتی آلمانيه و از همين الان هم بگم كه ممكنه خراب شه چون خيلي حساسه. اصلا همه كيكهايي كه توش شكلات داره حساس هستن و بايد حتما فرتون استاندارد باشه و توي كيك درست كردن هم تبحر داشته باشيد وگرنه كيكتون نون سوخاري ميشه.


ولي اگه تونستيد و خوب درش آورديد كيك بسيار بسیار خوشمزه ايه و به خاطر داشتن آلبالو و يا گيلاس طعمش خیلي خاصه. حالا با مسئوليت خودتون شروع به خوندن رسپي كيك كنيد ( من از الان ميگم كه احتمال خراب شدنش زياده)

آپديت: اين كيك شكلاتي و يا اين كيك شكلاتي براي درست كردن كيك بلك فارست كاملا مناسب هستند. حساسيت خاصي نداشته و به سادگي آماده شده و به خوبي برش ميخورند


اين كيك براي 12 نفر كافيه


براي كيك شكلاتي :

كره 100 گرم

شكر 100 گرم

تخم مرغ 6 عدد

پودر قند 100 گرم

شكلات 100 گرم

آرد 120 گرم

ليمو 1 عدد ( طعم ليمو توي كيك كاملا واضحه پس اگه دوست نداريد حذفش كنيد)

وانيل 1 ق چ

نمك 8/1 ق چ

براي تزئين:

خامه فرم گرفته 400 ميلي ليتر

نشاسته 30 گرم

وانيل 1 ق چ

آلبالو يا گيلاس 300 گرم

آب 1 ليوان

مارسكينو چريز و يا گيلاس سياه براي تزئين روي كيك






فر رو روي درجه 170 سانتيگراد 337 فارنهایت قرار ميديم. كره و شكر و وانيل رو هم ميزنيم تا كاملا پفي و سبك و نرم بشه.زرده تخم مرغ و رنده پوست ليمو رو اضافه ميكنيم.







شكلات رو ذوب كرده و وقتي كه كمي سرد شد به مواد اضافه ميكنيم و خوب هم ميزنيم.







سفيده تخم مرغ و پودر قند رو خوب ميزنيم تا پف كنه و مثل مرنگ شه.




اول یه کم از سفیده رو با مخلوط کیک ترکیب میکنیم...





بعد آهسته بقیه سفیده رو توش فولد میکنیم. مهمه که هم زده نشه بلکه فولد بشه!








همینطور که میبینید من سفیده رو کامل ترکیب نکردم و خیلی خیلی کم فولدش کردم. با اضافه کردن تدریجی آرد به مخلوط و فولد کردن، تمام مواد با هم ترکیب میشه. این کیک چون بیکینگ پودر نداره و تمام پفش مربوط میشه به تخم مرغ... پس نباید هم زده بشه وگرنه هرگز پف نخواهد کرد. پس شیوه صحیح فولد کردنش خیلی مهمه.







حالا توی قالبها میریزیمش. ( کف قالب کاغذ روغنی میندازیم و بدنه قالب رو هم چرب میکنیم.)


اين يك نوع كيك اسفنجيه كه زياد نبايد توقع پف كردن ازش داشته باشيد. توصيه ميكنم كه توي چند قالب درست كنيد به جای اينكه بعد افقي برش بزنيد چون كارتون تميز در نمياد. پس بهتره كه در سه يا چهار قالب يك اندازه بريزيدش. من قطر 19 تا 21 سانت رو پيشنهاد ميكنم كه زياد كيكتون نازك نشه. البته میتونید توی دو قالب بریزید و بعد هر کدوم رو افقی برش بزنید که بشه چهار تا




در فر به مدت 45 تا 50 دقيقه قرار ميديم. البته اگه در چند قالب ريختيدش بين 20 تا 30 دقيقه زمان پختشه. باز هم تاكيد ميكنم كه امكان داره پفش بخوابه و يا خشك شه و یا خمیر بمونه!!!! مهمه كه مرتب بهش سر بزنيد و از اون مهمتر بايد فرتون عالي باشه. پس من پيشنهاد ميكنم براي ساده شدن كار از يه كيك شكلاتي كه توي دستتون خوب در مياد استفاده كنيد. اصلا خودتون رو مقید به این رسپی نکنید.



بايد اجازه بديد كيك كاملا سرد شه. و اگه لازمه افقي برش بزنيد و آماده كنار بذاريد.





حالا براي مخلوط بين كيك من از گيلاس استفاده كردم چون آلبالو ترشش ميكنه. البته شما ميتونيد از مرباي آلبالو و يا كمپوت گيلاس هم استفاده كنيد كه ممكنه زيادي كيك رو شيرينش كنه. ولي اگه قراره كه از مرباي آلبالو استفاده كنيد حتما توي كيك از شكلات تلخ استفاده كنيد كه زيادي شيرين نشه.


گيلاسها بايد هسته گرفته باشه. بهتره خوردش نكنيد كه بعد توي برش كيك خودش رو بهتر نشون بده. گيلاسها رو توي ظرف روي حرارت قرار بديد. ( اگه دوست داشتيد ميتونيد شكر اضافه كنيد) نشاسته رو توي آب سرد مخلوط كرده و به گيلاسها اضافه كرده و 5 دقيقه هم بزنيد تا غليظ شه. وانيل رو اضافه كرده و از روي حرارت برش داريد.


البته ميشه كلا واسه وسط كيك هم از مارسكينو استفاده كرد.








بوسیله برس ، كيك رو با آب مارسكينو ( یا آب آلبالو و یا شربت آلبالو و یا آب کمپوت گیلاس و یا شربت ساده)مرطوب كنيد.






خامه فرم گرفته رو توی قیف بریزید. يك رینگ خامه دور کیک بزنید و يك رینگ از گيلاس و يا مرباي آلبالو و يا ماراسكينو. بعد یک رینگ خامه و مرکز دایره رو هم با مخلوط گیلاس یا آلبالو پر کنید. بعدا توی برش خیلی خوشگل میشه. ولی میتونید هم کلا اول یه لایه خامه پخش کنید و بعد یه لایه آلبالو.






لايه دوم كيك رو روش قرار بديد و به همين صورت لايه ها رو تكرار كنيد. يعني 3 يا 4 لايه كيك كار كنيد. اينطوري موقع برش لايه هاي قهوه اي و سفيد و قرمز خواهيد داشت كه خيلي خوشگل ميشه. البته همينطور كه گفتم تركيب طعم شكلات و گيلاس يا آلبالو خيلي خاصه پس اگه دوست نداريد كلا حذفش كنيد.






روي كيك رو باز با برس مرطوب کرده و كامل با خامه بپوشونيد. البته ميتونيد با خامه شكلاتي هم اينكار رو انجام بديد . همينطور كه گفتم تنوع زيادي داره.

اصلا مهم نيست كه روش رو صاف و صوف كنيد چون قراره كاملا كاور بشه.





من رنده كردن شكلات رو پيشنهاد نميكنم. در عوض براي "شِيو" كردن شكلات بهتره كه از " پيلر" ( هموني كه باهاش سيب زميني پوست ميكنيد) استفاده كنيد كه شكلات، شكل پوست پوسيده درخت به خودش بگيره! بهتره شكلاتتون يه كم توي دماي اتاق مونده باشه كه راحت تر "شيو" شه.






با كف دست که پر از شکلاته، دور تا دور كيك رو با شكلات بپوشونيد.







و بعد وسط كيك رو شكلات شيو شده بريزيد




دور تا دور كيك رو با خامه شكوفه درشت بزنيد ( متاسفانه اينجا هوا زيادي گرمه و خامه زود آب ميشه و من چون به يكي از خوانندگان عزيز قول اين كيك رو داده بودم توي تابستون درستش كردم وگرنه خودم اصلا واسه تابستون پيشنهادش نميكنم)






روش رو اگه مارسكينو چريز در دسترس داريد كه هيچي وگرنه با آلبالو و يا گيلاس تيره مايل به سياه تزئين كنيد. اگه چوبش رو جدا نكنيد كه باز هم خوشگلتر ميشه.








کلا کیک مجلسی شیک و خوشمزه ایه و اگه از حساسیت کیکش فاکتور بگیریم... کیک زیاد پر دردسری هم نیست ( البته من چون بدنم ضعیف شده جونم بالا اومد!)


مجددا پیشنهاد میکنم از یک کیک شکلاتی که توش تبحر دارید استفاده کنید. ( از نظر من کیک های شکلاتی که خوشمزه هستن، همه حساسن و غیر از بالا بودن هزینه ساختش، باید کیک پز ماهری باشید تا عالی از آب درش بیارید... پس از همون پودر کیکهای آماده استفاده کنید که زحماتتون به هدر نره و کیکتون هم خوشگل شه. اگه خامه آماده هم از بازار بخرید دیگه کار خیلی ساده میشه. میمونه تزئینش که زیاد سخت نیست. پیشنهاد میکنم اگه ساختن کیک واسه تون سخته با این شیوه کار رو واسه خودتون آسون کنید و ایشالا کم کم میتونید کیکش رو هم خودتون درست کنید)







پيشنهاد ميكنم باز هم يه مقدار شكلات روش شيو كنيد كه روي كيك كاملا حالت يه جنگل تيره مخوف به خودش بگيره!





اون تیکه های در مورد چوب و جنگل و اینا رو شوخی کردم ولی کلا این خورده های شیو شده شکلات خیلی خوشگلش میکنه








امروز بالاخره موفق شدم فرصت کنم تمام کامنتها و سوالات پستهای قبلی رو هم پاسخ بدم. البته در کمال مسرت مشاهده شد که مروارید جون محبت کرده بودن و مثل همیشه ، موشکافانه به سوالات دوستان جواب داده بودن که جا داره همینجا صمیمانه از اینهمه وقتی که میذارن و کمک بزرگی که میکنن تشکر کنم.


خدا خیرت بده...الهی پیر شی مادر




برگرفته از ichkoche


112 comments:

شف جان خسته نباشی
ممنون
بلک فارست هــــــــــــــــورا

من از خدامه وقتی بلک فارست درست می کنم کسی نخوره بخاطر طعم خاصش که خودم همشو بخورم!!!!!
اما می خورن و می گن اینا چی چیه آخه؟(ماراسکینو چریز)!!!!!!!!!!!!!
وای خیلی اشتهابرانگیز شده شف جان
کاشکی همزنم درست بود همین الان می رفتم درستش می کردم!
افسوس و صد افسوس
چقدر جالبه این از فرم خارج شدن خامه ها!!!!!!!!!!!
اگر این عکس و قبل امتحانم دیده بودم کلا امتحان نمی دادم!
اما مثل اینکه هوای تهران خیلی بهتره ! خامه روز امتحانم تکون نخورد.
ساعت 2 بعدازظهر بدون کولر حملش کردم و اونجا هم تو یخچال نرفت و بعد هم برگردوندمش خونه اما تکون نخورد بیچاره!

سلام من دیگه از خوانندگان پرو و پا قرص وبلاگتون شدم واقعا وبتون عالیه

سلام شف جون چه خوب شد برگشتی اما دوباره عکسا باز نمیشن هی هی روزگار...

خانوم مصبر!! من کارت می زنم هر روز ها!! حواستون باشه لطفا. عینکتون رو هم بزنید، یه موقع اشتباهی اسم من رو توی لیست بدها نذارید.
:-))

عجب کیک خوشگلی شده. جالبه که من تا به امروز هیچ انگیزه ای برای درست کردن این کیک نداشتم، ولی این کیکه اینقده خوگشل شده که من حتما در اولین فرصت درستش می کنم.

جالبه که بدونید این Kirschwasser شراب قرمز نیست، بلکه عرق گیلاسه!!

کیکی که قرار بود شما رو باهاش سورپریز کنم در دست کاره. آخه من هم مریض بودم شف جان.

دیگه این که بابا اینقدره خجالت زده نکنید، من از ته دل می گم که کار اصلی رو شما می کنید که وسط کار، تازه کلی هم عکس می گیرید، کلی سوال جواب می دید و ...، من عمرا وبلاگ بزنم، مطمئن باشید.

بالا خره پیدات شد گوگولی؟؟؟!!!
کجا بودی؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟
تسلیت میگم به خاطر مادر بزرگ شوهرت
ایشالا غم آخرت باشه
ولی من اینجا از تنهایی خیلی غصه خوردم
میگم این جنگل سیاهت خیلی ناز شده فقط چرا انقده چوچولو شده هوم؟؟؟؟

من فعلا دارم تمرین میکنم اسم کیکو درست تلفظ کنم تا ببینم بعدا میشه درستش کرد یا نه :D

اسمش که به این سختی باشه، خودش ببین چیه
دده وای
من دلم کیک شواتغ تخته فیش تخمه خواست :((

طیبه جان نمیدونم چرا چند روزه هیچ کدوم از عکسها دیده نمیشن؟؟؟؟؟؟؟؟!!!!!!!!!!!
ایلا

جالبه امشب من عکس شواغتس وِِلدا كيغش تُغته را می بینم و عکس دیگر صفحات را نه!
خدای من
مـــــــــــــــــــــروارید جون این یکی و دیگه ندارم!@@@@@@@@@
من جهت پارتی بازی گوشزد کردم اگر چیزی مونده زودتر بده تا من لیستو تحویل ندادم.

هــــــــــــــــــــورا
من اسمشو یاد گرفتم
" شواغتس ولدا کیغش تغته"
البته فردا صبح معلوم می شه!!!!!!!!!!!!

@ مصبر کلاس

با عرض شرمندگی اعلام می کنم که کمی تا قسمتی اشتباهه!!
در زبان آلمانی کلماتی که آخرشون
er
دارن، به دو نوع خونده میشن.
مثلا کلمه آب که میشه
Wasser
واسآ خونده میشه و هم( این هم خیلی مهمه) می تونه واسِر ( با کسر سین) خونده بشه.
ولی در بعضی کلمات این صدق نمی کنه و این جنگل هم از همون کلماتی هست که
er
آخرش رو نمی شه آ خوند.
پس می شه
شوارتز ولدر کیرش تورته

حالا در یک سری مناطق در آلمان این ر رو یک جورهایی مثل ق تلفظ می کنن، اگر دوست داشته باشید اونجوری صحبت کنید، جاهایی که ر داره رو شما یک ق بذارید.

برای کمک به مصبر غیر عینکی امون( ایشون البته اصلا اهل رشوه نیستن!!) که بتونن فردا صبح هم این اسم رو تلفظ کنن

schwarz یعنی سیاه
Wald یعنی جنگل
Wälder اینجوری که اسمه رو عوض کردن توی فرمش، نسبتش دادن به کیکه
Kirsche یعنی گیلاس
Torte یعنی کیک، ولی کیکی که با خامه و ... باشه
Kirischtorte کیک گیلاس

یکی از کلماتی که آدم می تونه بفهمه اینجا یک خارجی چقدر خوب می تونه آلمانی حرف بزنه همین کلمه گیلاس هست. یک لغت دیگه هم در زبان آلمانی هست، که یعنی کلیسا و اینطوری نوشته می شه( توجه کنید که
Ch
در زبان آلمانی می تونه!! ش هم خونده بشه)

Kirche اینجوری خونده می شه
کیرشه
گیلاس چی بود؟ می شد کیرشه!!
چی شد؟!! این دو تا که یکی ان!!
نه خیر!! ش کلیسا رو باید نرم تلفظ کنید، ش گیلاس رو رو کمی سخت تر!!
پیدا کنید پرتقال فروش رو!!

سلام. یه سوالی داشتم راجع به شکلات. دیروزرفتم برای کیک شکلاتی , شکلات بگیرم چشمم افتاد به چند مدل شکلات که روش نوشته بود
. cooking chocolate
میشه لطف کنی و فرق این شکلات با شکلات های معمولی رو بگی , یعنی اگه اون معمولی ها رو آب کنم فرقی میکنه با اینا که گویا صرفا برای آب کردنه.
مرســــــــــــی

سلام طیبه جون خوشحالم که برگشتی. اما من هر روز میام و اینجا رو باز می کنم ولی عکسا باز نمی شن و هر روز بیشتر از روز گذشته حالم گرفته می شه. تو رو خدا اگه راهی بلدین که بشه عکسا رو دید به منم بگید چون حسابی اعصابم بهم ریخته....مرسی

مــــــــــــــروارید جون!!!!!!!!!!!!!
این ها که گفتی یعنی چه؟
من صبح که بیدار شدم اولین چیزی که تکرار کردم همین بوده!!!!!
با عرض شرمندگی دیگه راهی برای تغییر اسمش نیست! به همون اسم ثبت شده!
سعی می کنم جاهایی که آلمانی بلد نیستند بکار ببرم!
مرسی از اطلاعاتت عزیزم

ای اون شخص نیکوکاری که به من کمک میکردی در راستای دیدن عکسا اسمت یادم نمیاد.1 سوال دارم.من به عنوان 1 کابر هیچی ندون.اون فایل
رو گرفتم

EXTRACT
هم کردم حالا باید چیکار کنم؟
PLZ HEEEEEEEEEEEEEEEEEELP

سلام طیبه جون این عکسات باز نمیشه خیلی حیفه این همه زحمت میکشی ولی ما بی نصیبیم عزیزم اون شم همه فن حریفی تو بکار بنداز و یه سایت دیگه برای دانلود عکساد پیدا کن دوستت دارم شهناز

سلام شف عزیز رسیدن بخیر
به به اینجا چه خبره!!!! مصبر دار شدیم!! احسانه جون ! مروارید جون !
خانمهای هنرمند چه کردن چه عکسهایی!! عالی فوق العاده
نه که منم نبودم ها!! بودم
البته عکسها رو با فیلترشکن میدیدم ولی نمیشد کپی کرد و توی دفترچه گذاشت دلم میگرفت.
الان هم یه جوری کپی گرفتم تا این کیک خوشمزه رو درستش کنم. خیلی ولع انگیزه.
هانی جون هم خیلی زیبا درستش کرده.
منم چند تا عکس از غذاها دارم که فردا میذارمشون.

مثل اینکه عکسها یه ذره درست شده
الان نصفش باز میشه دوباره یه ساعت دیگه اونایی که باز شده بسته میشه یه سری دیگه باز میشه!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
تو رو خدا درست شو دیگه. خسته شدیم!!

salam bebakhshid mishe ye nafar ye filter shekan be address e man send kone: reihanehvaez@hotmail.com

man yek mahi mishe ke har rooz be webloge shoma sar mizanam va motadesh shodam digeh tayebeh khanomm shoma vaghean honarmand va dastodelbaz hastid behetoon tabrik migam khaheshan behem begid ba che filter shekani mishe ax ha ro did daream divooneh misham reihanehvaez@hotmail.com
daryaee bashid
reihaneh

خانم ها لطفاً سکوت را رعایت فرمائید
نکته اول اینکه
هر کسی می خواهد عکس ها را ببیند لطفاً ایمیلش را انتهای کامنت قرار بدهد تا دوست عزیزی که این مهم را دارد بتواند برایتان ارسال نماید.
البته اگر یک خورده بیشتر صابر باشید دیده خواهند شد.
و نکته دوم هم خانم ها لطفاً فارسی تایپ کنید.
و نکته سوم شف را اینقدر خسته نکنید و سوالاتتان را شمرده و با رعایت سکوت مطرح بفرمائید.
و نکته چهارم و آخر اینکه
خانم ها اگر با دقت بیشتری همه کارگاه را ملاحظه فرمایند جواب سوال هایشان به کرات موجود می باشد، پس لطفاً برای برقراری نظم کارگاه از سوالات تکراری پرهیز کنید.
و همچنین مهمترین نکته اینکه لطفاً خانم ها سکـــــــــــوت را رعایت فرمایید.
با تشکر از همکاری شما عزیزان
مصبـــــــر کارگاه

سلام شف عزیز

خسته نباشی ..... بیصبرانه منتظرم 12 شب به بعد بشه تا ببینم عکسها باز میشه یا نه

افسردگی گرفتم :(

چشم خانم مصبر ما بچه خوبی هستیم
قول میدیم شلوغ پلوغ نکنیم
تا 12 شب بشه
12 شب ....... 12 شب ........ 12 شب......
الان ساعت چنده؟؟؟؟؟؟؟؟؟

سلام ...من چند وقتیه میام سر میزنم این جا شما جداً هنرمند هستین، من که کاراتون رو که میبینم لذّت میبرم و خستگیم در میره
فقط یه چیزی ... معنی این کیک میشه کیکِ گیلاسِ جنگلهایِ شوارتز والد با همون جنگل سیاه که در
جنوب غربیِ آلمانه
موفّق باشین

تن ناز

سلام به همگي ويك سلام مخصوص به شف عزيز.بله بالاخره من اومدم اما راستش فقط يك چند روزي از زن داداشم مرخصي گرفتم تا مراقب مامانم باشه ومن به كاراي عقب مانده ام برسم. خدا خيرش بده هزار در دنيا و صد هزار در آخرت.زن داداش خوب هم نعمتيه ها!! وبلاگ را تركونديا طيبه خانم.! خبري ازت نبود؟حالت خوبه؟من كه فرصت سر خاروندن نداشتم كه باهات تماس بگيرم.مامانت چطوره؟ بهتر شد؟من كه از پا در اومدم.هفته آينده هم تولد روژينا خانمه.چون ميخوام تو مهد بگيرم كيك آماده سفارش ميدم.وقت تشريفات هم ندارم و بدتر از اون حوصله و اعصاب.فقط براي اينكه دل بچه را خوش كنم يه جشن ميگيرم.زوريه ديگه چي كار كنم.اما اگه خواستم تو خانه بگيرم زحمت كيكش با تو!!!!!!!!!!!!!شكم چي كارا ميكنه

راستي از اين جنگل مخوف چيزي هم مانده؟!!!.خيلي دلم ميخواد تو جنگل گم بشم!!!!!!!!!!!

سلام بر شما و خسته نباشید
دستور کیک آپساید داون آناناس رو خوندم . در مورد مارسكينو چريز برام سوال پیش اومد که دیدم لینکی گذاشتید و گفتید در موردش توضیح دادید. اما من هر چی اون صفحه رو بالا پائین کردم هیچ توضیحی ندیدم . فقط عکس مارسكينو چريز بود . ممکنه لینکو اشتباه گذاشته باشید ؟دوست دارم بدونم چیه .
وبلاگ خیلی پرباری دارید . بهتون تبریک میگم . من هم مثل بقیه مشکل دیده نشدن عکسها رو دارم . که با فی..ل.تر شکن می بینمشون . اما باز هم با اینکه اینترنت مثلا پرسرعت دارم ، برام سخته و بعد از کلی زمان صفحه باز میشه .
راستی یک سوال دیگه هم دارم . از دیروز تا حالا که وبلاگتونو پیدا کردم ، مرتبا به کلمه فولد کردن بر میخورم . دقیقا یعنی چی این فولد کردن ؟

@ زهرا-ف

دوست عزیز، پایین عکس 4 در این لینکی که براتون می ذارم، شف در مورد فولد کردن توضیح دادن.

http://cheftayebeh.blogspot.com/2010/06/blog-post_15.html

در مورد لینک مارسکینو چریز هم حق با شماست. لینک در حال حاضر یک مشکلی داره که نوشته هاش
دیده نمی شه. ولی اینها آلبالوهایی هستند که با شکر زیاد و رنگ قرمز طوری تهیه می شه که قرمزی اشون خیلی باشه و در شیرینی پزی یا تهیه کوکتل ازش استفاده می کنن.

بهتون پیشنهاد می کنم برای پیدا کردن نکاتی که توش ابهام دارید از گزینه جستجو که در پایین ساعت سمت راست وبلاگ قرار داره استفاده کنید، اینطور سریعتر به جوابتون می رسید.

سلام عزیزم.
من یکی از خواننده های بلاگت هستم. و میشه گفت وبلاگت یکی از کامل ترین دستورات غذایی رو ارائه می ده .
البته امروز چند تایی میشه گفت اشتباه داشتی!
با پوزش
Schwarzwälder Kirschtorte شوارتس وِلدا کریش تُقته
یعنی " کیک آلبالو(خامه ای) جنگلهای سیاه
Der Schwarzwald شوارتس والد هست!
و اسم یک منطقه هست نه شهر.
به هر حال جسارت بنده رو ببخش

خودم هم 1 اشتباه تو ترجمه کردم!

Kirsche یعنی گیلاس
در کل این کیک گیلاس ِ جنگل های سیاه هست

salam
inam az cheese cake man :) kolli hame ta'rif kardan o bazam khastan :D merc :*

http://www.free-picture-host.com/viewimage.php?file=/images/yxoHQS1279462002.jpg

http://www.free-picture-host.com/viewimage.php?file=/images/apqyHD1279461897.jpg

@ نازنین

امیدوارم مصبر نیاد غلطهای دوتایی امون رو بگیره، اسممون بره توی لیست بدها، من تازه خودم رو از این لیست نجات دادم!!

دوست عزیز. من هم اون بالا توی کامنتم یک اشتباه
تایپی داشتم در مورد ع رق گیلاس.

هیچ کدوممون از این قاعده مستثنی نیستیم، همونطور که برای خود شما هم اتفاق افتاد.

حالا اگه شما پست رو دوباره بخونید، میبینید که شف یک جا نوشتن شهر، یک جا نوشتن منطقه:

يه داستان خيلي بامزه داره كه حيفه نشنويد.... يه افسانه قديمي هست كه ميگه: اين كيك به اين نام شناخته شد به اين دليل كه يه خانمي يه لباس سنتي توي "جنگل سياه" ( اسم یه شهره) پوشيده بود .

حالا اونجایی که نوشتن منطقه:

تاريخ دانان معتقدن كه اين كيك در قرن 16 در منطقه " بلك فارست " Der Schwarzwald واقع در جنوب غربي آلمان بوجود اومده.

حالا خود شف بیان توضیح بدن.

یک توضیح کلی:
Kirsche: گیلاس

Sauerkirsche: آلبالو
و یا
Schattenmorelle: آلبالو

سلام طیبه جونم منم مرگ پدربزرگ همسرتونو تسلیت میگم

هفتهٔ قبل یه مهمونی‌ داشتم تست کاپ میگو کیک رنگین کمان ژلهٔ برکن گلاس و شکلت ترافلو از وبلاگت درست کردم البته هوموس ورق عنب و چیزای دیگه هم بود حالا سر فرصت عکساشو تو پستای مربوطه میزارم چون این روزا یه کم سرم شلوغه

طیبه جون من همیشه واسه تولدم کیک بلک فارست میخرم ولی‌ خودم حوصلهٔ درست کردنشو فک نکنم داشته باشم

حالا می‌خوام با هزار صلوات کیک شربتی درست کنم میدونی‌ که مشکلم کجاست!

دعا کن واسم

این یه هفته جات خیلی‌ خالی‌ بود انشا‌الله همیشه سالمو سر حال باشی‌

بازگشت صدیقه جونم خیر مقدم میگم امیدوارم مادرتون زود خوب بشن

@احسانه:
آقای شوهر عاشق این کیکه. من وقتی خونه نیست یواشکی میخورم که متوجه نشه ازش کم شده
همزن دستی میخوای چیکار؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟
نه بابا اینجا منم تغییر فرم میدم خامه که جاش رو سره

من هنوز وقت نکردم ایمیل چک کنم

@ مروارید:
مروارید جون در هرحال در کتگوری "لیکر" میگنجه دیگه. تازه در انگلیس کلا با لیکر جایگزینش میکنن
شما که تو منبعش نشستید حتما مدلهای مختلفش رو تیست کردید. جای ما هم به جا بیارید
خدا همه بیماران و ما دو تا رو شفا عطا فرماید

@ELHAM:
الهام جون ما که مثل شما حرفه ای نیستیم که . در حد خونه و دو نفریش رو درست میکنیم که گامبو نشیم
من سه تخم مرغی درست کرده بودم که زیاد بزرگ نشه ولی چهار پنج روز طول کشید تا تمومش کردیم

@سمیه :
هاهاها... همون بلک فارست راحت تره. من واسه خنده اسم آلمانیش رو نوشته بودم

@مروارید :
مروارید جون آلمانی من در حد پیش دبستانیه! ولی خودم ولدا یا ولدر هردو رو میگم البته یه جوری میگم که هر دوش شنیده بشه
:p
البته تا اونجایی که یادمه استادم گفته بودن ولدا. ولی چون من حافظه بدی دارم ... وقتی شما میفرمایید ولدر یعنی ولدر! و البته واسه خوانندگان یه لینک گذاشتم که خودشون گوش بدن و تلفظش رو بشنون
در باب به کار بردن "ر" والا ما خودمون هم تو کلاس هم ر میگفتیم هم غ
ولی در این مورد بخصوص ... ترسیدم اگه "ر" بنویسم یه اسمی بوجود بیاد که فیلتر شه واسه همین با غ نوشتم همه رو
ولی شما و سایرین همه با ر نوشتین و سایت فیلتر نشد! ظاهرا من خیلی ترسو بودم!!! دیگه جسورانه میتایپم
:p

راستی من از روزی که آلمانی حرف زدن رو شروع کردم "ایش" رو "ش" اش رو درست تلفظ کردم تمام "ش" ها رو هم مثل یک بچه آلمانی اصیل تلفظ میکنم
Loooooooooooooooooooool

@marjaneh:
تقریبا 99 درصد رسپیها با شکلات معمولی درست میشن . یه مدل شکلات هم داریم که تحمل حرارتش خیلی زیاده ولی خیلی گرونه
حالا اگه اینا قیمتش مناسبه شما از همین استفاده کنید


@منیره:
در بعضی از ساعات روز درست میشه

@تن ناز:
چشم من اصلاحش میکنم

@sedigheh:
ما دربست در خدمت روژینا جون هم هستیم
دقیقا میشه کی؟
من الان بیشتر از یک ماهه که هیچی نساختم . اینهایی که میبینی مال دو ماه پیشه. الان فقط به اندازه دو هفته تو آرشیوم عکس دارم. بعدش دیگه در اینجا تخته میشه

@ مروارید و زهرا:
من شاخم داره در میاد!!!!!! چه جوری اون رسپی این شکلی شده بود خدا میدونه. فکر کنم واسه خاطر ورژن جدید ادیتر بلاگر باشه که دارن سایت رو قاطی میکنن. خدا رحم کنه. در هر حال اصلاح شد


@نازنین:
چشم استاد... اصلاح میشود
ما که در حد شما آلمانیمون خوب نیست آخه

@zoha:
واااااااااااااااااااااااااااااااااااااااااااااو!!!!!!!!!!!!!!! من دهنم هنوز باز مونده! بازم واااااااااااااو! چه عکسش شیک شده!!! بابا ای ول! منم بودم سفارش میدادم


@مروارید:
مرسی مروارید جون من میدونستم که یه منطقه است. اشتباهی نوشتم شهر
:p
اصلاحش میکنم
این اشتباهات من عادیه یعنی خودم دیگه عادت کردم. از بچگی اینجوری بودم و اصلاح هم نمیشم. شما هم عادت میکنید
Looooooooooool

@paris:
وای نه این کیک همه بیسش ماسته و اصلا جایگزین هم نداره. خدا کنه خوب شه. از الان دعا میکنم

طیبه جون نترس تو همیشه مانکنی ی ی ی ی ی ی
راستی آپیدما!

:D merc, khejalatam nade, dastooresh khoob boode :*

طیبه جون چرا عکس کارای قشنگت دیده نمیشه؟
چیکار کنم تا بتونم ببینمشون؟

http://picasion.com/pic26/5a3cdbbee3a334f44d4599657d7c45f7.gif

طیبه جون فوق العاده خوشمزه و عالی بود.
کیک شکلاتیش حرف نداشت.
ممنون و متشکر شف عزیز و دوست داشتنی.

احسانه جون لینکش مشکل داره باز نمیشه

چشم
اصلاح گردید
http://picasion.com/show/13074314/

آهان! این شد! ای ول! میبینم که تو هم مثل ما زدی تو خط سایز کوچیک! ولی خیلی خوب شده. و وقتی خودت از طعمش راضی باشی ( با توجه به اینکه مشکل پسندی) پس منم خیالم راحته که کیکش خوب شده بوده

من سه بار این کیک رو درست کردم.
البته منظورم کیک پایه هست. با همین دستور. نه که کلا" برام مهم بود دقیق مثل دستور شما پیش برم.
هر سه بارش هم بعد از اینکه کیک رو از فر در آوردم، وسط کیک نشست کرده بود. البته بار اول با 3 تا تخم مرغ و نسبت درست انجام دادم، کلا سر رفت و بعد نشست کرد!
دو مرتبه بعد، با 2 تا تخم مرغ درست کردم که نشست داشت!
بعد کلا" نه که روم خیلی زیاده، با دستور کیک شکلاتی خودم درست کردم با همین تزئینات اما همین که خواستم توی ظرف اصلی منتقل کنم، چپ شد!!
یعنی کلا" به این نتیجه رسیدم این کیک رو من نباید درست کنم!
هر چند بعید می دونم بی خیال بشم!
می خوام بدونم مشکل کارم کجا بوده که کیک نشست می کرده؟
ممنون می شم طیبه جان.

نباید از رسپی کیک باشه چون احسانه و آرتا هم درستش کردن و عکساشون عالی نشون میده

نمیدونم دقیقا چرا اونجوری شده
ولی اگه حرارت فر زیادی بالا باشه این بلا سر کیک میاد. و یا اینکه شکلاتش زیاد باشه
توصیه میکنم شکلاتش رو کم کنی ( احتمالا جنس شکلاتت خیلی شکلاتیه. حسابی باید خارجکی باشه نه؟) یکی از دلایل میتونه این باشه که وسطش نمیتونه به اندازه اطراف خوب پف کنه و پف کاذب ایجاد میشه

زیاد پیله اش هم نشو. همون که از رسپی خودت استفاده کردی کار صحیحی بوده. مهم تزئینشه. خودشون هم دستور خاصی واسه اش ندارن

سلام
توسط يكي از دوستانم با وبلاگ شما آشنا شدم وبلاگ بسيار عالي و خوشمزه اي داريد موفق باشيد

باران --- شف عزیز نظرت راجع به استفاده از کمپوت گیلاس برای این کیک چیه ؟

منم با کمپوت گیلاس درست کردم و البته بدون مراحل کار تصویری !:(
.....ولی خوشمزه شد http://www.firooz.com/upload/images/i0gsv14uiwnjlqv9gz7.jpg http://www.firooz.com/upload/images/3bp0z1n5iolhpfo06cz.jpg ----اینم بگم اگه زیاد خامه و شکلاتش در حال ترکیدن نیست به خاطر اینه که کیک به مناسبت تولد خواهر شوهر گرام پزیده شد! و اونور همه از دیابت و اضافه وزن شاکین ...منم زیاد شکلات بارونش نکردم تو دلم موند! هههه

اتفاقا عالي شده و شكلاتش هم مناسبه
خامه اش هم كه خيلي خوب فرم گرفته
عالي شده
احسنت

امشب تولد آقای شوهر بود این دوتا کیکو براش درست کردم عکسشو میزارم بعد توضیح میدم الان دیگه چشم به زور بازه
http://cid-2172bc176e9e469f.photos.live.com/self.aspx/birthday/black%20forest.JPG

نه!!!!!!!!!!!!!!!!! اين خيييييييييييلي نااااااااااااااازه
عالي عالي عالي
يعني اصلا حرف نداره
تولد آقاي شوهر هم مبارك باشه ايشالا

مرسی‌ گلم

ولی‌ کار شاقی نکردم آخه کیکش آماده‌ای بود!! آخه من از اول کیک شکلاتی بدون آرد تو برنامم بود ولی‌ روز قبل که نشستم رسپی خونیه مجدد دیدم هم خودت تاکید کردی سخته و فر خوب می‌خواد هم بچه‌ها باهاش مشکل داشتن واسه همین یه دفعه یاد بلک فارست افتادم یه بسته پودر کیک رشد هم داشتم که قبلا یه بار درست کردم عالی‌ پف کرده بود و مناسب واسه لایه کردن! ولی‌ چشمت روز باد نبینه معنی‌ که صبحا تا ۱۰ خوابم اون روز خیر سرم از ۸ تو آشپز خونه سر پا بودم تا حالا شنیدی کسی‌ کیک آماده رو هم خراب کنه؟ من...

همه چیش آماده بود گذشتم تو فکر یادم اومد‌ای دل غافل روغنشو یادم رفته تندی در آوردم روغن قاطیش کردم!!! اما چون میدونستم تا چه حد پف میکنه وقتی‌ پخت مطمئن بودم خوب نشده. باد بختی اینجا فقط یه سوپر مارکت بعضی‌ محصولات محصولات رشد رو داره که زیاد بهم نزدیک نبود. خلاصه رفتم ولی‌ چی‌... نداشت. گیلاس هم نداشت(همش صدای تو تو گوشم زنگ میزد کیکتون از شب قبل آماده باشه خامه آماده باشه روز خودش فقط تزییننننننننن) بدو بدو رفتم کارفور بازم گیلاس نداشت آخر یه بسته پودر آماده خارجی‌ گرفتم با کمپوت گیلاس گفتم هر چه بادا بادا. خدا رو شکر خوب شد ولی‌ کیکی که قرار بود آقای شوهرو سر کارش باهاش سوراپریز کنم ساعت ۴عصر آماده شد

راستی‌ من یه بسته ویپینگ کریم فرم دادم (۲تا البته یکیشو از بس زدم کره شد. یه کمی‌ بهم بخند) با یه بسته واندر ویپ. تو عکس مشخصه اونی‌ که سفید تره همون واندر ویپه که خیلی‌ دیرتر دفرمه شد یعنی‌ نشد با اینکه با شیر کم چرب فرم داده بودم بازم یه شکوفه رو که تو بشقاب امتحان کردم یک ساعت تو دمای آشپز خونه بود و همون جور موند ولی‌ ویپینگ کریمم حتا موقع شکوفه زدن داشت آب میشد فکر می‌کنم دریم ویپا واسه تابستونا گزینه خیلی‌ مناسبتری باشن

دست گلت درد نکنه خیلی‌ با استقبال روبرو شد

طیبه جان من از آب کمپوت گیلاس واسه شربت دادن استفاده کردم با اینکه خیلی‌ خیلی‌ کم استفاده کردم بازم احساس می‌کردم کیکم یه کمی‌ خیسه این مدلی‌ مورد قبوله خودم نیست چکار می‌تونم انجام بدم که کیک مرطوب نباشه

براي اينكه كيك مرطوب نشه ميان يه شربت غليظ درست ميكنن و ميذارن يخچال كه سفتر شه بعد با برس روش ميكشن. تا همين حد كفايت ميكنه

چرا از سوپر مويست دارك چاكلت كيك ميكس استفاده نكردي؟ همه جا هست كه
اين يه نمونه شه
http://www.americansweets.co.uk/ekmps/shops/statesidecandy/images/american-pillsbury-dark-chocolate-cake-mix-5677-p.jpg
اينجا از اين خيلي زياده

آخه دختر خوب چرا همه مواد رو جلو روت نميچيني (البته خودمم همين مدلي بودم. اينقدر سرم به سنگ خورده تا درست شدم) هميشه بايد همه مواد رو آماده بچينيم و دورش هم خالي باشه كه جا نذاريمش

ولي كلي خنديدم
اين جريان از روز قبل كيك درست كردن هم باور كن زندگي به سختي بهم ياد داده. بازم كلي سرم به سنگ خورده تا درست شدم

آره منم دريم ويپم رو گذاشتم واسه تابستونا
ويپينگ كريم زودتر وا ميره

ولي با وجود همه دردسرهايي كه كشيدي نتيجه اش عالي بود. واقعا عالي

چه جالب اتفاقا همینو خریدم ولی‌ تو قوطی نبود بسته بندی پلاستیکی داشت خیلی‌ هم خوب پف کرد شیرینیش هم کاملا مناسب بود. همه مواد جلو روم بود. من اصلا وقتی‌ استرس میگیرم خرابکاری می‌کنم. حالا مونده تا من درست شم
:P
بابت شربت هم ممنون اتفاقا یه شربت غلیظ تو یخچال دارم ولی‌ نمیدونستم.مرسی‌

شف جونم من همه سعی خودمو برای این کیک کردم و واقعا هم کیک خوبی بود فقط دوتا مورد داشت اینکه من چری نداشتم و مجبور شدم کلا شکل ظاهریش رو عوض کنم ! بعد هم اینکه برای کناره های کیک که میخواستم پودر شکلات بچسبونم اصلا نتونستم و برام کار مشکلی بود . شاید هم خوب مدلش رو بلد نیستم به هر حال لینکش رو میزارم و خوشحال میشم اگر مثل همیشه با محبتت شرمنده ام کنی
http://cid-c642efab4d581d9a.photos.live.com/self.aspx/delicious%20album/DSC02521.JPG#resId/C642EFAB4D581D9A!169

پوپولي جون كيكت خيلي خوشگل شده و واسه خودش مدليه. ولي ميتونم پيشنهاداتي كنم كه بتوني اون مدلي درش بياري: اول اينكه من زياد ديدم از كمپوت گيلاس استفاده كرده باشن كه اونم شكر خدا هميشه تو بازار هست. پس اين موضوع حله. بعدش در مورد ديواره... من زياد ديدم كه ديواره اش رو سفيد نگه ميدارن پس اونم حله
حالا اگه بخوايم شكلاتيش كنيم چي؟ اول بايد يك عااااااااااااااالمه شكلات رنده كني. ريز كيكت رو تيكه تيكه كاغذ روغني بذار كه كثيف كاري نشه. بعد دستت رو پر از رنده شكلات كن و دستت رو بچسبون به ديواره كيك. اينقدر اينكار رو انجام بده تا كل كيكت كاور شه. بعد شكلاتهاي اضافي رو كه روي كاغذ روغني ريخته رو راحت با برداشتن كاغذ روغني ها ميتونيم جمع كنيم. و دوباره واسه روي كار يا كيكهاي ديگه استفاده كنيم
ولي كيكت همينطوري هم خيلي خوشگله

شف جون ممنون از توجهت .
اول اینکه من توی کیک به همون ترتیبی که گفتید گیلاس ریختم اما گیلاس ها اینقدر بد رنگ بودن که حیفم اومد روی کیک بزارم و کل قضیه رو ببرم زیر سوال.
دوم اینکه شکلات های تخته ای رو برای روی کیکم با پیلر ریز ریز کردم اما هی توی دستم گرم میشد و میشکست و بنابر این ادامه کار ممکن نبود با رنده هم باز همین اتفاق افتاد اما من سعی خودمو می کنم چون استادی به خوبی شما دارم و هرکز شکست رو نمی پذیرم .
;)
بازم از محبتت متشکرم

با اجازه شف.

شف جون، یک روش دیگه برای این نوع کاور کردن، روشی هست که خودتون هم توی یکی از پستها که روی کیک شیر عسلی می آمد توضیح داده بودید. و اون هم اینه که کیک رو روی چیزی مثل اون پایه فلزی ماکروویو ها بذاریم و شکلات رو به دیواره همونطور که توضیح دادید بچسبونیم. اینطوری شکلاتهای اضافه می ریزه پایین توری و جمع کردنش خیلی راحته.

مروارید جون ممنون از توضیحت . راستش من میخواستم اول این کار رو انجام بدم اما ترسیدم وقتی که میخوام کیک رو به ظرف مورد نظرم انتقال بدم اتفاقی براش بیافته و درست نتونم منتقلش کنم . اما باید امتحان کرد . به هر حال ممنون از توضیح و توجهتون.
:)

براي اون مشكل هم راه حلش ساده است. شكلات ها رو كه شيو كرديم ميذاريم توي فريزر يا يخچال كه يه كم سفت شه و بشه راحت باهاش كار كرد

اینم از کیکهای جنگل سیاه من
http://shagerdeashpazi.blogspot.com/2011/06/blog-post_20.html

عجب ایده جالبی برای چریها به کار بردید. واقعا به کیک جلوه داده
و کیکتون مثل همییییییییییشه خوشگل و شیک شده عزیزم

in cake i ke inja shoma tarze tahaiasho gozashtin esme almanish ine "Schwarzwälder Kirschtorte " ya hamoon "Black Forest cake" be english,yani hamoon cake e jangal e siah ke khodetoonam goftin.
in esmi ke shoma neveshtin dar vaghe hast "Frankfurter Kranz" yani "taaje gole frankfurti" (frankfurt ham ke esme ye shahr too almane)
inam linke tozihat va axesh dar wikipedia
http://en.wikipedia.org/wiki/Frankfurter_Kranz
faghat khastam esmo eslah konam,dar har hal mamnoon az dastoore pokht:)

@ mahtab

دوست عزیز،

فکر کنم سوءتفاهم شده برای شما. اگر دوباره پست رو بخونید شف اول پست نوشتن:


قبلا با يك كيك آلماني با نام " فغانكفوغتا كغانتس" آشنا شديد. اينبار ميخوايم كيك Schwarzwälderkirschtorte


شواغتس وِِلدا كيغش تُغته"

رو درست کنیم.

-----------------------------------------

این پست در مورد کیک بلک فارست هست و شف یک پست هم دارن برای

Frankfurter Kranz

که این هم لینکش هست:

http://cheftayebeh.blogspot.com/2010/05/blog-post_09.html

سلام بر شف عزیز
میشه این کیک رو با رسپی کاپ کیک شکلاتی درست کرد؟
بچه ها اگه کسی میدونه ممنون میشم سریع جوابمو بدید :*

در پست کاپ کیک شکلاتی بدون شکلات شف نوشتن که کیک بلک فارست رو می شه با کیک شکلاتی بدون شکلات هم درست کرد.

بعد ما توی وبلاگ دو تا کاپ کیک شکلاتی داریم ضحی جون. شما منظورتون کدومشون هست؟ اگر اونی هست که شف با شکلات تلخ درست کردن و این لینکش هست:

http://www.cheftayebeh.ir/2011/02/blog-post_13.html

به نظر من ممکنه توی برش زدن این کیک برای بلک فارست به مشکل بربخورید چون بافت این کیک کمی خشکه.

اون یکی کیک شکلاتی رو من خودم هنوز درست نکردم، به همین خاطر نمی تونم چیزی بگم. ولی فکر کنم گزینه کاپ کیک شکلاتی بدون شکلات گزینه خوبیه.

ممنونم عزیزم. من دیروز و پریروز کیک شکلاتی (با شکلات تلخ) درست کردم برای کیک بلک فارست و دیشب برای تولد مامانم آوردم :) جاتون خالی ولی خیلی خوب شد و هیچکی باورت نمیشد من این رو درست کردم. البته دو تا درست کردم و روی هم سوار کردم. حتما عکسش رو میذارم. بازم ممنون از راهنماییت

جدي؟ با اون خوب در اومد؟ چه عالي
البته اون رسپي هرشيز رو من مطمئن بودم ولي چه خوب كه اينم عالي جواب داده
البته من ديدم از كيكهاي مختلف براي بلك فارست استفاده ميشه و مرجع خاصي نذاشتن. پس با همه كيك شكلاتيها ميشه تستش كرد
بيصبرانه منتظر عكس هستيم

This comment has been removed by the author.

2012 09:08 AM

اینم از کیک شبیه بلک فارست من :)
آلبالوی خوشرنگ پیدا نکردم و بجاش توت فرنگی گذاشتم. این کیک برای تولد مامانی جونم درست شد :)
https://public.blu.livefilestore.com/y1pVr_u_MKd-Lk8EkhKW6t7xBMViy_u7MJpfydIyWjVe-sSTohUq9dRr3jsU_SdvLY5mqe_Xp0fR1xx7NSYYwoRlw/IMG_00013.jpg?psid=1
https://public.blu.livefilestore.com/y1pVBpHmnEr4t1CiKWH1pYdD3bzIM0LCJsXu2NTdEmrsxI1ZsqwI2AcRT5S8VS-eUP7VqMxyRqU3tPtSATCrkrJAA/2012-03-02%2008.112.jpg?psid=1

اوه چه جالب! بافت كيكش هم خيلي خوب شده
آره اتفاقا منم ميخواستم واسه يه مراسمي درستش كنم ولي گيلاس خوب نديدم اينه كه بيخيال شدم
توت فرمگي هميشه كيكها رو زيبا ميكنه
احسنت

و ايشالا صد سال زنده و سلامت باشن

chefe aziz man 1moshkel daram  emailamo to box recpiyo b man email kon vared mikonam hameye marahel 2rost anjam mishe vaghti 1email baray faal kardan miyad man ro link mizanam in peyghamo behem mide: FeedBurner could not find the subscription
lotfan begid chekar konam ta dorost beshe
khayli mamnun :-*

من ديروز با يه ايميل ديگه چك كردم درست بود


مجددا تلاش كنيد روش كليك كنيد انشالا كه درست شه


 

سلام طیبه جون خوبی؟ببخشید که وقتتو میگیرم،راستش من یه دسر درست میکنم از اینا که توی کیکو خالی میکنن وبا خامه و خرده کیکو شکلات چیپسی ومغز پرش میکنن،چندتاکیک کاکائویی رو براش امتحان کردم وخوب کلا هم دنبال یه رسپی بهتربودم که به این کیک رسیدم که هم شکلاتیه وهم اسفنجی وبه نظرم اومدکه باید از قبلیا بهتر بشه چون حتما مثل کیک اسفنجی لطیف تر از بقیه کیکاس، فقط چندتا سوال برام پیش اومده که با اجازتون میپرسم:1-منظورتون ازشکلات،شکلات شیرینه؟(بعد اینجوری با200گرم شکر شیرین نمیشه؟)2-من کلا تو کیکا از روغن استفاده میکنم،مشکلی نیست؟3-چیزی که برام مهمه چون تو مهمونی درستش میکنم اینه که کیک ارتفاع داشته باشه،به نظرتون برای یه قالب تقریبا23 سانتی مقدار رسپی مناسبه؟ممنون از راهنماییتون.

نوع شکلات بسته به ذائقه خودتون داره. شف معمولا از شکلاتهای تلخ و درصد بالا استفاده می کنن، یعنی از 80 درصد شکلات. 

در مورد شیرینی: ببینید حسی که آدم به شیرین بودن یک چیز داره بسسته به ذائقه افراد فرق می کنه. یعنی ممکنه یه چیزی که برای من خیلی شیرینه برای شما خیلی شیرین نباشه. در این مورد در سایت خیلی صحبت شده که شیرینی یک چیز سلیقه ای هست. پس نه من و نه شف می تونیم بهتون بگیم که شیرین می شه یا نه. این رو باید خودتون تست کنید و بنا بر ذائقه اتون بررسی کنید.

من در کل بهتون پیشنهاد می کنم کیک ها رو برای اولین بار با مقدار کمتر و در قالب کوچکتر درست کنید تا با تجربه بتونید به اون کیکی که مد نظرتون هست برسید.

ممنون از راهنماییتون مروارید خانوم ولی معمولا شف توی کیکای شکلاتیشون به تلخ بودن شکلات اشاره میکنن و چون اینجا چیزی نگفته بودن برام سوال پیش اومد.من و خانوادم کلا چیزای کم شیرین دوست داریم(با این تفاوت که اونا علیرغم این موضوع دوست ندارن شکلات توی کیک تلخ باشه)برای همین پرسیدم که احیانا اگه خیلی شیرین میشه(چون بعدا هم برای تزیین از خامه و... استفاده میکنیم که شیرین ترش میکنه) راهنماییم کنن.در کل از این کیک خیلی خوشم اومده چون به نظر لطیف میاد وشکلاتی هم هست ومناسب اون دسریه که من میخوام.بازم ممنون از راهنماییتون.

برای همینه که زهرا جون می گم هر رسپی رو باید یک بار با مقادیر کم درست کنید تا خودتون بنا به سلیقه دائقه ای تون تستش کنید.

همین مورد کم شیرین بودن و توش شکلات تلخ نبودن و ... همه سلیقه ای هستن.

ولی عزیزم، شما نباید توی این کیک حتما شکلات با درصد بالا استفاده کنید.، می تونید از شکلات درصد پایین هم استفاده کنید.

در مورد شکر اما: شف بارها گفتن که شکر نقش های زیادی توی کیک داره. به همین خاطره که می گن بهتره کم نکنید برای اولین بار و طبق رسپی پیش برید تا ببینید بافت باید چطور باشه و دفعه بعد مثلا اگر خواستید شکر رو مثلا کم یا زیاد کنید.

باز هم می رسیم به چیزی که از اول بهتون پیشنهاد کردم، یعنی یک دستور رو با مقادیر کم طبق دستور درست کنید و تست کنید.

من خودم یه قالب خریدم که برای اینجور مواقع که با یک و یا دو تا تخم مرغ یک رسپی رو درست می کنم و تست می کنم.

بله سايز قالب به نظر مناسب ميرسه
در مورد روغن و كره
ببينيد كيكي كه با كره درست ميشه لطيفتر و پوكتره
كيك با روغن منسجمتر و سنگينتره
ميزان پف با روغن كمتره
فرايند هم زده شدن تغيير ميكنه يعني ديگه هم زدن روغن شكر كمكي به پف نخواهد كرد
كلا توصيه نميكنم
براي اون مورد استفاده هم اين كيك رو مناسب نميدونم چون ميزان آردش به نسبت تخم مرغش كمه
معمولا براي كنده كاري بهتره آرد كيك زياد باشه

ولي اگر مايليد تستش كنيد كه انشالا موفق باشيد

بازم خیلی خیلی ممنون از راهنماییتون.مروارید خانوم ابن قالبی که گفتید چند سانتی وچه جنسیه؟موفق باشید.

ممنونم از راهنماییتون شف عزیز،به نظرتون برای اون دسر چه کیک شکلاتی مناسبه؟که از نظرسایز مرتفع بشه و شیرینیشم با خامه وبقیه مواد تنظیم باشه وزیادی شیرین نشه؟

يه رسپي گذاشتم به اسم كاپ كيك شكلاتي
اون رو با پودر كاكائوي دارك و شكلات 97 درصد اگر درست كنيد تلخ هم خواهد بود پس جاي شيريني داره

من دو تا قالب برای کارهای کوچک دارم. دو تاشون مارک

Kaiser

هستن. یکی اشون رو معمولا وقتی بخوام دستورهای کیک های 23 یا 24 سانتی رو نصف کنم استفاده می کنم، 18 سانته و ارتفاعش هم معمولی هست، مثل قالب های دیگه.

یکی دیگه اش که برای کیک هایی که با یک و یا دو تخم مرغ درست می کنم، 16 سانت هست، ارتفاعش هم اندازه دو تا بند انگشته.

دو تاشون هم کمربندی هستن.

خیلی خیلی ممنونم ازتون.لطف کردید.

طیبه عزیزم، استاد خوبم سلام
با دستور فوق العاده شما این کیک رو هم درست کردم که به گفته اطرافیان این دفعه دیگه خیلی خیلی نمره اش بیست بود. مرسی عزیزم.
من که خیلی طعمش رو دوست داشتم در حدی که میتونستم یه تنه بشینم در جا بخورمش.!!!!

1- طیبه جان نمک رو ننوشتید کجا باید اضافه میکردیم. 
2- من از شکلات تخته ای پارمیدا استفاده کردم که فکر نمیکردم خیلی خوشمزه بشه ولی شد
3- پف کیک عالی بود اصلا فکر نمیکردم انقدر پف کنه
4- من ایندفعه خامه فرم گرفته رو خودم آماده کردم با دستور شما و با خامه 30 درصد پگاه. خیلی خوب فرم گرفت خامه و همون اول برای امتحان یه شکوفه باهاش زدم ببینم چه جوریه. خیلی قشنگ بود ولی متاسفانه بیشتر از 20 دقیقه توی محیط دوام نیاورد. من فقط تونستم باهاش فیلینگ کیک رو بزنم و کیک رو کاور کنم دیگه بعدش شل شد نمیشد باهاش شکوفه بزنم. برای شکوفه ها از کرم شانتلی استفاده کردم. ولی طعم خامه فوق العاده بود خیلی خوشمزه شده بود
5- برای میوه ها هم از کمپوت استفاده کردم
6- برای فیلینگ به گیلاسها 1 ق غ شکر اضافه کردم چون به نظرم اومد زیاد شیرین نیستن. وانیلش رو هم دو برابر ریختم یعنی 1/2 ق چ وانیل پودری
7- همه فوقِ راضی
مرسی طیبه جان. عکسها تقدیم به شما

اول بگم كه عكسها خيلي حرفه اي شدن و از امضا تون هم خيلي خوشم اومد شيكه

بله من دو سه سال پيش چند بار پارميداي تلخ رو استفاده كردم طعمش مناسبه
درست هم تمپر ميشه
البته جديدا امتحانش نكردم
بله متاسفانه در برابر گرما دوام خوبي نداره. منتها من خودم طعم خامه اي خالصش رو به همه خامه هاي فرم گرفته ديگه ترجيخ ميدم. البته اينم بگم كه زمستونها خوب جواب ميده
همه چيز عالي و البته از شما توقعش ميرفت
احسنت

 سلام
خیلی ممنون عزیزم. من هنوز تا حرفه ای شدن خیلی راه دارم.
پارمیدای من شیرین بود البته.
دقیقا. من قبلش یه سری شکلات خارجی توی خونه داشتم اول اونا رو آب کردم که بریزم تو کیک دیدم بابا اینا چقد دیر آب میشن تازه توی همون کاسه روی بخار آب میبست یعنی تا بخوام بریزم تو خمیر دیگه سفت شده بود منم سریع ریختمشون توی مالد شکلات انداختم اونور رفتم ارمیدا رو درآوردم ذوب کردم. هیچی پارمیدا نمیشه :دی
آخی چه حیف. آره منم طعم خامه اش رو خیلی دوست دارم واقعا عالیه.
مرسی گلم. شما استاد خوبی هستید و من به داشتن شما افتخار میکنم.
میبوسمت
بای

شف طیبه عزیز سلام 
من یکی دو هفته است با کارگاه آشپزی آشنا شدم باید بگم خیلی خیلی برام جالب و دوست داشتنیه واقعا تحسینتون میکنم هم تبحرتون رو وهم اینهمه گذشت وحوصله و وقتی که برای آموزش میگذارید با تمام سختی هایی که داره. توضیحاتتون واقعا کاربردی و دقیق  هستند.ا خیلی ممنون سالم وموفق باشید

شرمنده ميفرماييد نظر لطفتونه

سلام خسته نباشید فر من بوش برقی 60 * 60 هست توی هر طبقه میتونم دو تا قالب قرار بدم  و همیشه توی طبقه وسط قرار میدم اگه 4 تا قالب داشته باشم طبقه زیر وسط بذارم مشکلی برای پخت کیکها به وجود نمیاد؟ ممنون از راهنماییهای خوبتون

 دوست عزیز،

اگر در رسپی چیز دیگه ای ذکر نشده باشه، کیک باید در طبقه وسط فر پخته بشه.

این یه اصله.

و از فکر گذاشتن دو تا قالب دیگه در طبقه پایین فر بگذرید که کاملا اشتباهه و زحمت هاتون به هدر می ره.

بهتون پیشنهاد می کنم در قسمت منوی موضوعی، مبحث کیک ها و کامنتهای پست های مربوط به مبحث کیک ها رو مطالعه کنید.

ممنون از راهنماییتون خوب وقتی بیشتر از دو قالب هست باید دو قالبو در فر بذارم بعد وقتی پخت تمام شد قالب بعدی..... مایع کیک بیرون بمونه مشکلی در کیک به وجود نمیاد سپاس از راهنمایی

ممکنه بخوام کیک رنگین کمان درست کنم و اون 6 رنگه یعنی 6 قالب نمی دونم باید چی کار کنم

 یعنی می خواهید با هر رنگی یک کیک درست کنید و لایه های کیک ها رو بعد به ترتیب روی هم قرار بدید؟

بله همین کارو می خوام انجام بدم اما نمی دونم چه جوری توی فر بذارم

 اگر در طبقه وسط فرتون دو قالب جا می شه، بهتره بر حسب اندازه اون دو قالب، مایه کیک رو درست کنید، نصف کنید، نصفی رو با یک رنگ و نصف دیگر رو با رنگ دیگر رنگ کنید و در فر بذارید.

در این فاصله که کیک هاتون در حال پخت هستن، شما سری بعد کیکتون رو دست کنید و با دو رنگ دیگه و

یک بار دیگه. یعنی در کل سه بار باید این مراحل رو انجام بدید.

من این بحث رو بعد به پست کاپ کیک رنگین کمان منتقل می کنم.

امیدوارم تونسته باشم بهتون کمک کنم.

نمی دونم چرا بعضی پستها دیر میرسه لول بازم ممنون

مشق شب : بلک فرست
تابستون بود، با گیلاس تازه کار کردم

 آدم تا خرخره اش هم که پر باشه، وقتی این عکس رو می بینه باز هوس می کنه.

آیکون گریه

عالی شده، دستتون درد نکنه.

به به مریم جون
عجب کیکی
من خودم به این کیک خیلی ارادت دارم
کیک شما هم آدم رو صدا میزنه

سلام ....
چند وقت پیش برای سالگرد ازدواجمون تصمیم گرفتم کیک بلک فارست درست کنم.... اینم نتیجه اش
اما اصلا به قشنگی کارای شما نیست. :-(
اینم بگم که اولین بارم بود که توی فرهای برقی کیک درست می کردم. یه جوریه
ایران که بودم فرم خیلی خوب بود، البته فکر نکنین که کیک باز حرفه ایم. :-)
راستی یه سئوال هم داشتم ، وقتی کیک رو پختم حالت گنبدی پیدا کرد، می خواستم ببینم علتش چیه؟!! ممنون
دوستون دارم و از راه دور می بوسمتون. :-*
مریم

 مریم جون عکستون نیومده متاسفانه.

در مورد کیک هم که گنبدی شده مربوط به حرارت فره معمولا که یا استاندارد نیست. یه سرچ کوچولو در سایت انجام بدید و مطالبی که در موردش نوشته شده رو بخونید.

می تونید دفعه دیگه حرارت فرتون رو کمی کم کنید مثلا 10 تا 20 درجه و یا دور قالبتون حوله خیس بپیچید. در موردش خیلی در سایت صحبت شده، از گزینه جستجو استفاده کنید و باز هم اگر سوالی بود حتما بپرسید.

ممنون از وقتی که گذاشتین و سئوال من رو جواب دادین. چشم حتما 
جستجو می کنم.
در مورد عکس هم فکر کنم سایزش بزرگ بود، البته سعی کردم که سایزش رو کوچیک کنم، اما مثل اینکه جواب نداده. :-(
بازم سعی میکنم ببینم چی میشه. 
ممنون و شاد باشید.

آخ جون....تونستم
اما میدونم که خیلی خوشکل نیست :-(
مریم

عزيزم اين كيك اينقدر به خاطر تركيباتش خوشمزه است كه قيافه اش زياد مهم نيست
هرچند كه معتقدم قشنگ شده
چون چري كيك ها رو خوشگل ميكنه
احسنت بر شما

من با اجازه تون استاد گرامی این کیکو درست کردم ولی اصلا هیچ ربطی به مال شما نداره قیافش !!!اینم با کمال شرمندگی عکسش 

من این کیکو با اجازه استاد گرامی درست کردم ولی خیلی شکست روحی خوردم چون اصلا مثل مال شما نشد !!

بعد یه مشکل دیگه که من داشتم شکلاتم با وجود این که از پيلر(اولین شکست روحیمو این مرحله خوردم ) استفاده کردم اصلا مثل مال شما نشد !!! چرا ؟

اتفاقا كيك خوشگلي شده
در مورد شكلات هم اصلا ناراحت نباشيد. كار با شكلات تجربه ميخواد با يكي دو بار ديگه كسب تجربه اين نكاتش هم دستتون مياد

شف جان سلام . من دارم دنبال اون مافینی که از تو قالبش میپره بالا میگردم از ظهر دارم میگردم چون اسمشو نمیدونم پیداش نمی کنم .میتونید کمکم کنیدممنون میشم

Post a Comment

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...