2010/07/20

سالاد جعفری و قارچ تازه



هر موقع مامانم قارچ ميخريد كه غذا درست كنه ( البته واسه من فقط! چون فقط من قارچ دوست داشتم) تا ميخواستم ناخنك بزنم دعوام ميكرد ميگفت "قارچ خام نخور بچه ميميري". خلاصه من الان يه موجود عقده اي هستم كه هر چي قارچ ميبينم مثل تبهكاران يواشكي بهش دستبرد ميزنم!

كي گفته سالاد بايد پيچيده باشه؟ كي گفته قارچ بايد حتما فراوري بشه؟ اين سالاد قارچ ايتاليايي بهترين و خوشمزه ترين سالاد واسه امثال منه كه عشق قارچ تو خونشون موج ميزنه!

"جيادا" خودش موقع درست كردن اين سالاد تضمين كرد كه اين سالاد در عين سادگي بسيار خوشمزه است... من كه اولينبار تستش كردم ديدم بچه راست ميگفته! وااااااااااااقعا خوشمزه است! در حدي كه من يه ظرف خيلي بزرگ ازش درست ميكنم و كلا به جاي ناهار ( دور از چشم مامانم و مادر بزرگم و آقاي شوهر ) ميخورم ! ( اگه خبردار بشن پوستم رو ميكنن چون معتقدن كه قارچ غذا نيست!!!)

حالا چرا ايتالياييه؟ حدس بزنيد.... قبلا گفته بودم ها.... حدس زديد؟... آفرين بچه هاي خوب! ...آره... اول اينكه توش پنير " پارمجانو رجيانو" ريخته ميشه. و دوم اينكه جعفري داره و سوم روغن زيتون كه هر سه عضو لاينفك غذاهاي ايتاليايي هستن.


قارچ دكمه اي نيم كيلو
جعفري خورد شده يك سوم ليوان
روغن زيتون ربع ليوان
آبليمو ربع ليوان
پنیر پارمزان 60 گرم
نمك و فلفل سياه







تا فرصت هست من يه توضيح روي تميز كردن قارچ بدم كه بد جوري همه دوستان رو گيج كرده و سوال روش زياد داشتيم. خدمتتون عرض كنم كه قارچ رو اصلا نبايد شست. دليلش اينه كه بافتهاش آب رو هورتي بالا ميكشه و جذب ميكنه. به همين دليل تمام آشپزها در سراسر دنيا قارچ رو اصطلاحا " وايپ" ميكنن يعني سطحش رو تميز ميكنن و هرگز نميشورن.


من از اونجايي كه آدم شديدا تنبلي هستم زياد پيش اومده كه قارچ رو شسته باشم ولي بايد بگم كه واقعا فرق هست بين غذايي كه شما با قارچي كه شسته شده درست میکنی و اون غذايي كه قارچ با آب در تماس نبوده. تجربه به من ثابت كرده كه طعم غذا بسيار بد ميشه! خودتون امتحان كنيد... البته اگه به توصيه هاي متخصصين ايمان نداريد!... يعني يك غذا رو با قارچ شسته شده و قارچ تميز شده درست كنيد و بعد هر دو رو تيست كنيد... متاسفانه قارچي كه شسته شده زود به مقدار زيادي آب پس ميده و عجيبه كه يه طعم خيلي بدي ميگيره. حتي اگه كلي هم ادويه اضافه كنيد باز كلي بوي بد و طعم بد داره! البته شايد من خيلي حساسم چون طعمها رو دقيق و با حساسيت بررسي ميكنم ولي در كل توصيه ميكنم كه اگه قراره با قارچ يه غذاي خوشمزه درست كنيد هرگز قارچ رو نشوريد. من با وجود اينكه آدم تنبليم اين قلم كار رو هميشه جدي ميگيرم و زحمت تميز كردن قارچها رو ميكشم.






براي اينكار شما به يه پارچه مرطوب نياز داريد. البته باز چون من حوصله پارچه شستن رو ندارم... از دستمال كاغذي آشپزخونه استفاده ميكنم.






در اينجا مشاهده ميكنيد كه يك قارچ بسيار كثيف با يك دستمال مرطوب به خوبي پاك شده


وقتي دستمال رو نگاه كنيد از آلودگي روش متاثر ميشيد! براي اطمينان دو بار، خوب رو و زير قارچ رو تميز كنيد و بعد بريد سراغ قارچ بعدي! نگفتم دردسر داره؟!


اين بود درس امروز ما. پس اين زحمت رو متحمل شيد ولي در عوض طعم غذاها بسيار خوب خواهد بود و قارچ آب نميندازه.






جالبه كه واسه درست كردن اين سالاد من خودم ...شخصا... عمدا... قارچها رو ميشورم كه آب جذب كنه و حسابي آبدار شه! ولي در موارد ديگه كه قارچ قراره پخته شه ، تفت داده شه و يا گريل شه... هرگز نبايد شسته بشه.


قارچها و جعفري ها رو خورد ميكنيم.( جعفری رو درشت خورد کنید چون قراره که این یه سالاد باشه!)


ليموي تازه رو آب ميگيريم ( خيلي روي طعمش تاثير داره پس بهتره كه از ليموي تازه استفاده كنيد) با روغن زيتون و نمك و فلفل مخلوط ميكنيم ( من نمك اصلا مصرف نميكنم چون پارمزان شوره. فلفل سياه رو هم خيلي بهتره اگه تازه آسياب شده مصرف كنيد چون روي طعمش تاثير زيادي داره. روغنش رو هم من معمولا خيلي كم ميريزم و يا حذف ميكنم چون كالري اضافه است)

همه رو مخلوط كرده و پارمزان رو هم به مقدار بسيار فراوان روش ميريزيم و هم زده و سرو ميكنيم.




و در سه سوت خورده ميشه. نظر شخصي خودم ( به عنوان يك آدم عقده اي! ) اينه كه اين سالاد از همه سالادها خوشمزه تره. جالبه كه الان هر چي هم كه قارچ خام ميخورم باز از عقده ام كم نميشه!

45 comments:

مرســـــــــــــی شف جونم.

بر رهروان ابدی عشق ِقارچ درود و سلام باد تا همیشه
:دی

به به ! بدون عکس هم اینقد که خوشمزه تعریف کردی دلم ضعف رفت! ببین اگه عکس داشت چی میشد!!!؟
راستی اجازه؟ اگه جعفری نداشتیم چی میشه بریزیم که بلاخره حاجت روا بشیم و سالاد رو بخوریم امشب؟

شما عکسها رو نمیبینید؟
من خواستم تبریک بگم که از فیلتر در اومدیم که!!!! پس هیچی

والا به نظر من هر چی عشقتون کشید

خودم ریحون هم میپسندم
بدون سبزی هم میشه
ولی طعم لیمو و جعفری خیلی خاصه

سلام همسایه جون من هم قارچ خیلی دوست دارم حتما این سالاد رو درست میکنم ولی من عکسا رو نمیبینم

سلام بر شف عزیز
خب این سالاد همه اون چیزایی رو که من دوست دارم داره . حتما امتحانش می کنم .
راستی پنیر پارمیزان کالری زیاد نداره ؟ آخه نوشتید که معمولا روغنشو حذف می کنید . ولی 60 گرم پنیر میریزید که فکر می کنم خیلی زیاد باشه .

من تازه فیلتر شکن پیدا کردم و دارم عکس ها رومیبینم . آی دلم ضعف رفت برای زی زی گولو هااااااااااا

طیبه جون دو سوال متفرقه دارم
یکی اینکه اگه بخوام شیرینی و کیک یا هر چی که توش شکر داره با شکر رژیمی یا همون شکر دیابتی درست کنم مقدارشکر تغییر میکنه ؟ چون به نظرم شکر دیابتی خیلی شیرینتر از شکر معمولی بود .
دوم اینکه میشه مشخصات کامل گازتو برام بذاری
لفطا
ممنون عزیزم

واي طيبه جون چه قدر ما تو خوردن هم سليقه ايم!!!!!!!!!!!!!!!!من عاشق قارچ ام وهميشه بعد از خريدش فورا"چند تا را تميز ميكنم و با آبليمو ميندازم بالا.كه اينطور؟پس تو جعفري و پنير پارميزان هم اضافه اش ميكني و ... .حالا پنير پارميزان از كجا گير بيارم آخه؟؟؟تو ولايت ما پارميزان يه ماركه لبنياته كه هيچ محصولي ازش يافت مي نشود!!!!!!!!!!

طیبه جون
اولا که عکساش نمیاد بالا دلم میخوا سالادتو ببینم
بعدشم آبجی انقده دست رو دل ما ایرانیا نذار!
آخه این پارمجان رجیانو که توی ایران نیست که! یه چیزی درست میکنن و بعد اسمشو میزارن پنیر پارمزان!
من یه بار دیدم جیادا رفته بود کارخونه پنیر توی ایتالیا که بزرگترین کارخونه ی پنیر پارمزان دنیا بود و بعدش یه قالب گنده پنیر دادن به جیادا
وای تا آخر راه که رسید به خونش این پنیره دستش بود و هی میخورد و میگفت خیلی خوشمزس واحتیاجی به یخچال نداره خلاصه من اونروز کلی حسرت خوردم

اینم از اون سالادهای سبک و خوشمزه است و به قول طیبه جون اند کار خانمهای شیک هست.
مرسییییییییییییییییی یه دنیاااااا!

به به مصبر کلاس به روز شدن!!!!!!!!
وای که من چقدر از کلاس عقب موندم.
آخه تو این گرما اصلا حس و حال غذا درست کردن ندارم همینطور حس خوردن.
کلا تابستونا بخاطر گرماانرژی من خیلی تحلیل میره
در عوض پائیز خیلی سرحالتر و پر انرژی تر میشم.
شف جونم میشه یه درخواست کنم؟؟؟؟؟؟
شما که پر از خلاقیت و ایده و نوآوری هستی میشه غذاهای تور توری و حریر و خنک و تابستونی یادمون بدی؟؟؟؟؟؟؟
مثل سالاد امروز

salam..man nemidunam chera hichvaght nemitunam axaye postaye shoma ro bebinam..plz help...
يک خواننده دوستدار آشپزي

سلام من 1 تازه کارم.و فر اجاق گازم خیلی ضایع میباشد.غذا یا میسوزه توش یا نمیپزه.
دیروز 1 ماکروفر خریدم ولی اصلا بلد نیستم باهاش چیکار کنم.اگر امکانش هست توضیح بدید میشه کیک ها و غیره رو در ماکروفر پخت؟و طرز استفادش؟
ممنوووووووووووووون

سلام طیبه خانوم عزیز خسته نباشید
همینطور به همکاراتون
از اونجاییکه ارادت زیادی به شما و وبلاگتون دارم و چون دنبال این بودم که مشکل دیدن عکسارو هم برای خودم و هم همه دوستانی که اینجا میان و میخوان از تجربیات ارزشمندتون استفاده کنن یه جورایی برطرف کنم!! طیِ جستجوها و پرس و جوها به لینک زیر رسیدم
https://tor4iran.net
فقط کافیه دانلود کنید و بعد دیگه نصبش کاری نداره! خودش هم فایرفاکس رو پشتیبانی میکنه
همین الان امتحان کردم و به راحتی میتونم عکسای وبتونو ببینم
خیللللللللللی خوشحالم
اگه امکان داره برای همه ی عزیزان اطلاع رسانی کنید
بازم ممنونم

سلام گلم خیلی خوشحالم که برگشتین ولی منم نمی توونم عسک هارو ببینم :(((
ممنون میشم یکی از دوستان عکس هارو اپلود کنه اینجا بزاره تا ما هم از اشپزی طیبه جون بیشتر فیض ببریم /.
بوسسسسسسسس

عکس اول:http://myup.ir/images/32942179046207639772.jpg
عکس دوم:http://myup.ir/images/46282245016938371894.jpg
عکس سوم:http://myup.ir/images/48151212206701248615.jpg
عکس چهارم:http://myup.ir/images/62788071730333667374.jpg
عکس پنجم:http://myup.ir/images/23978908791611471490.jpg
عکس ششم:http://myup.ir/images/36449379457731725369.jpg

امیدوارم عکسها رو ببینید.

سلام شف عزیزم
لباس جدید وبلاگت مبارک

خیلی نانازه اینجا
عشق من اون ساعت هندوونیست
:)

WOW
شف چه کردین
دکور جدید مبارک
چه بامزه شده
وای ساعت هندونه ایش دل منو بــــــــــــرده

سلام من بتازگی عضو سایت خوشمزه شما شدم.
خیلی وقته عکسهاتون برام باز نمیشن نارحتم.

@ليلي:
ليلي جون تو كه حرفه اي هستي از راهش وارد شو و عكسها رو ببين


@ زهرا
هر 100 گرميش 431 كالري داره!!!! ولي بسيار خوشمزه است. نه من روغن كه نميريزم واسه اينه كه دوست ندارم چرب شه. من با ورزش ميسوزونمش. اونجوري كه با نخوردن نميشه زندگي كرد كه


@ اشرف:
من يه بار خريدم ولي بدم اومد. نه باهاش شيريني درست نكردم. شما سعي و خطا درست كنيد. فكر كنم با يك سوم شروع كنيد خوب باشه
خودم ورزش كردن رو پسشنهاد ميكنم كه تضميني لاغر ميكنه و لاغر نگه ميداره
فر مارك زيمنس ... ولي همه فرهاي ايتاليايي خوبن


@ صديقه:
قرار شده باباي مهنوش واسه مون از دبي بياره


@ الهام :
من اون اپيزدش رو 4 بار ديدم!!! خيلي به معلومات آدم اضافه ميكنه. من اصلش رو خوردم. بسيار خوشمزه است


@ فاطمه:
چشم سعي خودم رو ميكنم. آخه غذاهاي سبك و ساده عكس گرفتن ازش انرژي ميخواد. چون قبل از عكاسي ميره تو شكم


@ مريم:
اگه از من پرسيده بوديد راي تون رو ميزدم. چون معتقدم كه مايكروفر واسه اين كار ساخته نشده. خودم هم ازش استفاده گرمايشي ميكنم. ولي در سايت "مامي سايت " ميتونيد اطلاعات خوبي در مورد پخت و پز با مايكروفر پيدا كنيد


@آنو:
من نميتونم لينك بذارم يا اطلاع رساني كنم چون پيگرد قانوني داره . ولي ايشالا كه اوضاع خودش درست شه. مرسي


@ مينا:
مرسي مينا جون

در ادامه سریال مروارید خودش را تحویل می گیرد:

http://www.bilder-space.de/bilder/38c3fc-1279823231.jpg

با اجازه اتون من پارمزان تازه روش رنده کردم، خیلی خوشمزه شده بود.
من معمولا برای این که قارچ رو نشورم، اون رو پوست می گیرم. خیلی هم آسونه، از زیر قارچ با چاقو کمی از پوستش رو که بالا بیارید معمولا پوستش تا آخرش کنده میشه. امیدوارم تونسته باشم درست توضیح بدم.
ولی امروز با دستمال آشپزخونه اون رو تمیز کردم
شب که برای همسر مهربان سالاد رو درست کردم کمی هم پودر سیر ریختم توش.

دست شف جان درد نکنه.

عجب قارچهای خوشگلی. من عصری قارچ خریدم که فردا سالادش کنم ولی قارچهاش خیلی بی ریختن خورد تو ذوقم!!!! آره ما که نداریم از این نعمتها واسه همین نمیتونیم تازه اش رو شیو کنیم روی سالادمووووووون!تازه ضودرش رو هم از تهران سفارش میدم مسافرا میارن! خوشا به سعادتتون

جالبه! فردا امتحان میکنم ببینم با قارچهای ما هم میشه به این شیوه عمل کرد یا نه
فردا خبرت میکنم

شف جان ممکنه با قارچهایی که کمی مونده باشه و پوستهاشون خیلی تازه نباشه نشه ها. خلاصه بگم من خجالت زده نشم.

در ضمن جالبه که من معمولا پودر پارمزان نمی گیرم، در کل می گن پنیر های پودر شده یا رنده شده ای که در بازار فروخته می شن، از آشغال های!! پنیرها در کارخانه ها درست می شن. ولی به نظر من این سالاد اتفاقا با همون پنیرهای پودری توی قوطی خوشمزه تر می شه.

قارچهایی که من میخرم احتمالا مال قبل از انقلابه! چون خیلی مونده است. امروز هم من نرسیدم بخورمش... پس بازم مونده تر شد

راستش من به اين غذا م ع ت ادم
هفته اي 3بار نخورم
اموراتم نميگذره
برايه معده منكه حساسه عاليه
هركس مشكل منو داره بسم اۀۀۀ
http://i.picasion.com/pic29/a8f5fec93f98068202f4862aaf28f0e7.gif
تزيينش نكردم
چون ممكن بود3برابر بخورم

اسسسسسسسسسسسسسسسسسسسسسستاد
شرمنده ام
بسم ا...
درست تايپ نشده
ميشه حذفش كنيد
ممنونم
عجب كاري شدها!!!!

نـــــــــــــــه
چقده خوشگله الی جون
می شه برای من هم درست کنی؟(چشمک)

@احسانه جون
اي ناقلا خوب بلدي

دل بچه رو خوش كني

اگه بيايي خونمون
از اينا برات ميدرستم

الی جون این پستوه؟ پستوی جعفری یعنی؟
خیلی از رنگ و شکلش خوشم اومد

شما هنوز نتونستی با ام اس ان کار کنی؟
حیفه آلبوم نکردی کارات رو ها

@الی
من منتظر دعوتم آخه(چشمک)

اسسسسسسستادعزيزم
اين ان اميم دفعه اي هست كه اين كامنتو ميذارم
قارچ تازه
ريحون باغچه
فلفل تند باغچه
جايه شما خالي
سس پستو
رو از فاتافيت بلديدم
دور از جونه شما باشه خواهر
چچچچچچچچچچند ساله خررررابشم
خونه رو بو سير برداشته
سرعت اينترنتم پايينه اسسسسسسستاد گلم

@احسانه جون
برايه شما و استاد كه از اين حرفها نيست

آره مرحوم فتافیت خیلی کاربردی بود

http://cid-2172bc176e9e469f.photos.live.com/self.aspx/spring%20roll/slice%20khorma.JPG#resId/2172BC176E9E469F!278

kheili khoshmazeh va ta hodoode ziadi shabih be tabule
man aslan taame parmesaano toosh hes nakardam
merci

میدونم چی میگی. چون آدم احساس تازگی بهش دست میده
چرا پارمزان رو حس نکردی؟ مقدارش که زیاد بود که
من عاااااااااااشق پارمزانشم

سلاد جعفری این بار در کاسه ترتیا
:D
http://cid-2172bc176e9e469f.photos.live.com/self.aspx/spring%20roll/taco%20shol.JPG#resId/2172BC176E9E469F!332

این سالاد واقعا عالیه
ترکیبش با با ترتیا باید جالب باشه

آره طیبه جون اون ته کاسه رو که داشتیم میخوردیم طعم لیمو، روغن زیتون و پنیر با یه نون کرانچی ترکیب شده بود خیلی‌ خوشمزه بود یادم رفت اون شب برات بنویسم

پس عجب ترکیب جالبی بوده

اینم باز مقش من که از قبلنا تو دوربینم بوده .. ممنون طیبه جون این رو من ماه رمضان درست کردم و کلی برای افطار کیف کردیم با داداشم ...

http://www.farsiget.com/images/xrd3wf0txsf4m04ebkrk.jpg

به به...خوب شد يادم انداختي بازم واسه خودم درست كنم
نوش جان

عجب عكس شفافي شده
واقعا خوشمزه است داره منو صدا ميزنه
احسنت

Post a Comment

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...