2010/07/22

کوردن بلو


"چيكن كوردن بلو" Chicken Cordon Bleu یک غذای آمریکاییه که از آشپزی فرانسوی الهام گرفته . کوردن بلو یعنی روبان آبی . و در فرانسه رسم بوده که به بهترین غذا یا بهترین شف این روبان رو اهدا میکردن! خلاصه اینکه این غذا یکی از غذاهای خیلی شیکه که در گذشته در رستورانهای خیلی شیک واسه آدمهای خیلی پولدار سرو میشده!

چیکن کوردن بلو اسم دهن پركني داره و ظاهرش هم خيلي خوشگله ولي باز هم از اون دسته غذاهايي به حساب مياد كه من تند و سريع درستش ميكنم و دردسر زيادي نداره و مزه اش هم خيلي خوب ميشه و مني كه با قورت دادن مرغ مشكل دارم، كوردن بلو رو راحت ميخورم.


سينه مرغ 1 عدد ( يعني در واقع 2 تيكه نيمه سينه مرغ لازم داريم که 4 تا کوردن بلو بدست میاد)
سالامي 4 ورقه نازك
پنير گروير يا پنير گودا 250 گرم
آرد ربع ليوان
نمك و فلفل
پودر سير و فلفل قرمز
آرد سوخاري 1 ليوان
تخم مرغ 2 عدد
روغن زيتون






فر رو روي درجه 350 فارنهايت 180 سانتيگراد قرار ميديم.

تيكه هاي سينه مرغ رو به روشي كه قبلا چند بار توضيح دادم افقی نصف کرده و با استيك كوب بين دو لايه پلاستيك خوب ميكوبيم تا كاملا نازك شن.


تيكه هاي مرغ رو روي سطح كار قرار ميديم .


يه لايه سالامي به اندازه اي كه مرغ رو كامل نپوشونه برش زده و روي مرغ قرار ميديم.



يه لايه نازك از پنير برش ميزنيم و روي كالباس قرار ميديم ( و يا رنده ميكنيم)


دو طرف مرغ ، يعني راست و چپش رو برميگردونيم رو به داخل و محكم مرغ رو از پایین مطابق شکل رول ميكنيم.



و يه ربع توي فريزر قرار ميديم تا خودش رو بگيره




حالا رولها رو اول توي تركيب آرد و نمك و فلفل زده... بعد توي تخم مرغ ميغلتونيم



و بعد توي مخلوط آرد سوخاري و پودر سير و فلفل قرمز تا كاملا كاور بشه.



رولها رو توي سيني فر قرار داده و روش رو با روغن زيتون و يا كره مذاب چرب ميكنيم و به مدت 25 دقيقه و يا تا زماني كه كاورش قهوه اي بشه و خوب بپزه توي فر قرار ميديم.



براي سرو ميتونيد از وسط برش بزنيد و يا رولتي اسلايشون كنيد و يا به همين شكل درسته سرو كنيد.




در هر سه حالت خوشگل ميشه و طعمش هم عاليه. از اون مهم تر خیلی شیک میشه و توی مهمونی ها که سرو میکیند همه فکر میکنن "واااااااااای چقدر واسه اش زحمت کشیدید"!!!! چه میدونن که اینقدر ساده بوده؟!

راستی این مقداری که میبینید با نصف سینه مرغ درست شده و واسه چهار روز من کافی بود!


برگرفته از Tyler’s Ultimate

52 comments:

شف طیبـــه
چه کردی
آخ جون. از همون منوهایی که عاشقشم

مقش شب بر عکس بعضی ها که مقش هفته تحویل می دن و تازه به من و فاطمه جون می پرن که چرا روزانه مقش تحویل نمی دیم!!!

سالاد قارچ و جعفری

http://www.bilder-space.de/bilder/38c3fc-1279823231.jpg

لینک دستور

http://cheftayebeh.blogspot.com/2010/07/blog-post_20.html

ششبرک

http://www.bilder-space.de/bilder/784ead-1279818205.jpg

لینک دستور

http://cheftayebeh.blogspot.com/2010/07/blog-post_03.html

مروارید جون ممنون
به خودم بگو ببینم کی پریده بهتون؟ خودم گوششو می کشم!
اینا همه وظیفه یک مصبـــــــــــــره!!!!!!!!!!!

یکی بود صبحی اومده بود، می خواست جای شما رو بگیره احسانه جون. اومد گفت من مصبرم. من و فاطمه جون هم گفتیم، اول دستات رو نشون بدن، بعد هم پاهات رو نشون بده. بعد که دیدیم دست و پاهاش شبیه شما نیست، از دستش در رفتیم. مگه نه فاطمه جون؟

حالا شما باید خیلی مواظب باشین، چون ممکنه بازم بیاد بگه من مصبرم و ...

ای خدا تا کی باید این صفحه های خالی از عکس روببینیم................... ای خدا راستی فردا میخوان بلک فارست رو درست کنم برا تولد دوستم.دعا کن خوب بشه..................
با بهترین ارزوها

مروارید جون می بینی چه دوره زمونه ای شده؟!
نه آفرین به شما که هوشیارید!
حواسمونو باید خیلی جمع کنیما!!!!!

بله احسانه جون، بد دوره زمونه ای شده. من اگه جای شما باشم، عکسم رو بزرگ می کنم، میزنم دم در کارگاه، که دیگه کسی هوس مصبر بودن نکنه!!
؛-)

مرسی شف جون خیلی دوس داشتم دستورشو یاد بگیرم . راستی شما چه معده کوچیکی داری ها ؟؟ منم که غذام کمه پیش شما کم می یارم . بوووووووووس

وای عالیه من عاشق طعمشم بخصوص اگه ژامبونش دودی باشه .
فقط هر زمان فرصت کردی ممنون میشم قسمت تیکه کردن سینه مرغ رو لینک کنین ، یه سوال من اکثرا سینه مرغ رو از کنار با کارد تیز برش نازکی میدم مثه پاکت بعد مواد رو داخلش میذارم نمیدونستم روشم صحیحه یا نه ؟
ولی در کل از همه چی ممنون شف عزیزم

@ ستایش

دوست عزیز اگر منظورتون قسمت کردن فیله سینه مرغ هست، توی این لینک می تونید ببینید:

http://cheftayebeh.blogspot.com/2010/05/blog-post_17.html

پایین عکس دوم شف توضیح دادن چطور سینه مرغ رو باید برید.

مروارید جون خدا قوت خسته نباشی کارات عالی بود
راستی مرسی بابت لینک لطف کردی عزیزم

سلام رئیس!!
خیلی شکیل هست. فقط "پرشوتو" چی هست؟

سلام من میخوام فردا برم لوازم کیک پزی بخرم اگر امکانش هست اسم وسایل اولیه رو بگید تا 1 لیست داشته باشم.ممنوووووووووووون

من قبلا یه چیزی درست کردم که تو مجله نوشته بود کوردن بلو ! ولی یه استیک چند لایه بود !!!
یعنی یه ورق مرغ یه ورق کالباس ، حالا پنیر و دوباره کالباس و دوباره کوشت
که لایه ها رو از گوشه خوب بکوبیم که مواد از داخلش بیرون نیاد . میشد یه استیک تپل !
اون چیه پس شف جان ؟

من نمیتونم هنوز عکسا رو ببینم
ولی میمیرم واسه کوردن بولو
مم م م م مم م

@ مروارید:
همه چیز مثل همیشه عالی

@ آرتا:
ما دعا میکنیم. ایشالا خیره

@ سودابه:
من اگه از این بیشتر بخورم از فرم درمیام. ولی کلا معده ام کوچیک شده شکر خدا

@ ستایش:
کوردن بلو یکی از انواع "شنیتسل" هاست. به چند شیوه درست میشه یکیش هم همین "پاکت" هستش که شما فرمودید. یعنی اون هم درسته

@ نازنین:
یک نوع گوشت فراوری شده (نپخته) ایتالیاییه که به کالباس ما شباهت داره. ولی گوشته، نه مثل کالباسه که همه چی داره

@ مینا:
یعنی هیچی ندارید؟
همزن برقی
ویسک
قالب کیک گرد کمربندی در سه سایز
سینی رولت
لیسک یا قاشق چوبی
برس
سینی کاپ کیک
قالب پای
قالب تارتلت
قالب بیسکوییت با اشکال مختلف در همه سایزها ...که البته برای شروع دو سه شکلش هم کافیه
قیف و ماسوره های خامه زنی
رنگ های ویلتون
وانیل – بیکینگ پودر – کرم تار تار – ترافل های رنگی – شکلات تلخ ، شیری و سفید

@ گلی:
اون هم درسته. باز یه مدل دیگه اشه. گفتم که کلا به چند مدل ساخته میشه ولی این یکی از بقیه معروف تره
به نظر من ظاهرش هم خیلی بهتره چون مارپیچیه

واااااااااااای مرسی.چرا دیگه همزن اینا رو که دارم.اما قالب و وغیره ندارم.ممنونننننننن.3دنیا

salam,khaste nabashin
ayaa mishe bejaie estefade az fer,sorkh kard?

سلام طیبه جون
من که دیگه افسرده شدم امروز با هزار تا سلام و صلوات سایتو باز کردم دیدم اصلا همه چی عوض شده تا چهارشنبه باز یکی در میون عکسا باز میشد امروز که هیچی
باز به همینم راضی هستیم ،طیبه جونم من حلوای رولتی رو درست کردم با نون میکادو ولی نون خیلی نازک بود و نشد اصلا رولش کنم آیا ایراد از من بوده یا باید مثلا نون بستنی بگیرم؟البته مثل ویفر بریدمش و مزش عالی شد کاش میدونستم چطور باید جبران این همه تجربه ای که در اختیارمون میذاری رو بکنم واقعا نمیدونم راستش روم نمیشه بگم نمیدونم درسته بگم یا نه ولی میگم من ساکن شیرازم تو بعضی از پستها خوندم که بعضی از چیزها رو از شیراز تهیه کردین اول که کلی خوشحال شدم فکر کردم همشهری من هستین ولی بعد فهمیدم که نه حالا میخواستم اگه قابل میدونین و چیزی لازم داشتین منو قابل بدونین تا براتون بفرستم از ته دل خوشحالم میکنید
آخیش بالاخره حرفمو گفتم خیلی دوستت دارم امیدوارم همیشه شاد و سالم باشی
بهاره

http://www.freeupload.com.au//uploads/81/11.jpg
http://www.freeupload.com.au//uploads/64/12.jpg
http://www.freeupload.com.au//uploads/47/13.jpg
http://www.freeupload.com.au//uploads/44/14.jpg
http://www.freeupload.com.au//uploads/38/15.jpg
http://www.freeupload.com.au//uploads/26/16.jpg
http://www.freeupload.com.au//uploads/30/17.jpg
http://www.freeupload.com.au//uploads/20/18.jpg
http://www.freeupload.com.au//uploads/25/19.jpg
http://www.freeupload.com.au//uploads/23/20.jpg
http://www.freeupload.com.au//uploads/24/21.jpg

سلام شف جونی
مثل همیشه کاراتون عالیه.
اینجا عکسها رو برای کسایی که نمیتونن ببینن گذاشتم.
امیدوارم دیده شه.

@susan:
بله ولی کمی کار سخت میشه. باید دقت کنید باز نشه

@بهاره:
قربان محبتت بهاره جون
چشم موردی بود زحمتتون میدم

والا چرب بودن حلوا کمک میکنه. گرم و داغ بودنش تاثیر داره و معمولا هم اسپری کردن آب یا پاشیدن کمی آب روی نون باعث میشه که به راحتی رول شه. با کمی تجربه نتیجه مطلوب بدست میاد

@مینا:
مرسی مینا جون

بهاره
سلام طیبه جون

به خدا دارم از تعجب شاخ در میارم به خدا تا چهارشنبه این کامنته گم شده بود کلی جلوی استاد بزرگ خجالت کشیدم،واقعا از صبر و حوصله ای که به خرج میدین ادم شرمنده میشه من هم مثل شما کارمندم با هزار تا دغدغه میدونم که این همه زحمتی که میکشین غیر ممکنه مگر اینکه پشتش واقعا یه عشق به کار باشه من که همش انرژی مثبت میگیرم و اینو مدیون شمام
باز هم ممنون خیلی دوستت دارم

http://www.firooz.com/upload/viewer.php?file=0a5yeqrh4ehxxasnsuth.jpg

به به! اينم خيلي خوب شده
دقيقا هموني شده كه بايد بشه
كاورش هم عاليه

سلام شف عزیزمممممم
میخواستم ببینم میشه سرخش کرد به جای اینکه بره تو فر ؟ یا اینکه با مایکروویو؟
اگه لطف کنیدهر غذایی با فر هست طریقه طبخ با مایکروویو هم بگید البته اگه امکانش باشه خیلی خیلی ممنون میشم kissssss

متاسفانه مایکروفر آب غذاها رو میکشه و همه چی نمیشه توش درست کرد
بله این رو میشه سرخش کرد. اگه حمامش بدی که عالیه چون مغز پخت میشه
ولی حرارتت رو کم کن
ولی اگه با روغن کم میخوای درستش کنی کار یه کم سخته
همون حمامش بدی بهتره

tayebeh joon meshe en ghaza ro yek roz ghabl az serv dorost kard o negah dasht. man shanbeh shab mehmoni daram mekham en ghaza ro ham dorost konam vali chon on roz khyle kar saram merize goftam jomeh dorost konam o negah daram shanbeh shab faghat kami garmesh konam. chetoreh?

شرمنده که دیر شد. ما چند روز اینترنت نداشتیم

بله تا قبل از مرحله پختش رو انجام میدیم. توی زیپ لاک یا ظرف در بسته فریز میکنیم
مستقیم از توی فریزر میذاریم توی فر و آماده اش میکنیم

mamnoon, eshkali nadareh vali baraye onshab berengo khorshteh ghorme sabzi va shevid baghali polo dorost kardam keyke tavalode pesaram ham ba rahnamee haye shoma khyle khob shod,http://flic.kr/p/8yK1ma , http://flic.kr/p/8yN3HY,
inja metuni. bebini mamnon va sepas.

احسنت
کیکت خیلی بامزه شده
خیلی واسم سخت بود لینکش رو باز کنم. ولی بالاخره بازش کردم
مرسی

mamnon are khodam ke khyle vasash zogh kardam.

شف طیبه جونم
یه چیز بگم نمی خندی بهم نه ؟؟ قول می دی؟
خوب بچه بلد نیست دیگه
می دونی چیه من سینه مرغ رو فیله کردم (بماند که شوهر طلا رفته بود مرغ تکه شده خریده بود کلی غر زدم و مجبور شد بره سینه بخره) بعد هر کاری کردم خوب نتونستم رول درش بیارم . شما تو رسپی گفته بودی هر سینه 4 تا در میاد ولی من نتونستم خوب رول نمی شد .به نظرت ایرادم چیه
البته اگه دوباره قول میدی نخندی بهت می گم چی کار کردم .سینه مرغ رو چرخ کردم بعد رول کردم .الان هم تو فریزر دراه استراحت می کنه اگه خوب شد اطلاع میدم. چون از طعم این غذا خوشم اومده میخوام درست و حسابی پیچیدنش رو یاد بگیرم تا حالا 3 تا سینه درست کردم والبته طعمش عالی شده.
ول خوشگل نشده
به جای آرد سوخاری هم از بیسکویت ترد استفاده کردم
عیب نداره؟؟؟؟؟؟؟
ممنون از پاسخت

نه اینکه بگم کوبیدن سینه مرغ خیلی تجربه زیادی میخواد
ولی دیگه حداقل یه کمی تجربه که میخواد!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! خواهش میکنم چند بار امتحان کن و شجاع باش
آخرش درست میشه
به هیچ عنوان چرخ کردنش رو توصیه نمیکنم
پودر بیسکوییت مشکلی نداره

شف جون باز هم عیدت مبارک
یعنی به کلی از من نا امید شدی؟
من استیک کوب ندارم با گوشت کوب جهیزیه ام کار می کنم .میترسم بافتش پاره شه یواش می کوبم . دیشب به شوهر طلا عکساش رو نشون دادم تا برام اونجوری که می خوام بکوبه و گر نه دعواش میکنم
اخه من اکثر موقعها با شوهر طلا آشپزی می کنم.یک کمش به خاطر وقتمه یک کمش به خاطر ذوق خودشه.کلا فعالیتهای یدی با ایشونه


کوردن بلوم خیلی خوشمزه شد و اصلا معلوم نبود که چرخش کردم ولی به خاطر اینکه خوب نکوبیده بودم 2 تای دیگه باز هم خوشگل نشدند.

یک سوال دارم من هر چیزی رو که با آرد سوخاری یا بیسکویت توی فر میذارم خیلی خیلی خشک میشه طوری که گاهی گلو رو جر می ده تا بره پایین این در حالیکه خیلی هم توی فر نمی ذارم مونه
در این حالت شوهر طلا از چنین غذاهایی کمتر استقبال می کنه نه به خاطر طعمش بلکه به خاطر خشکی

من چه کنم؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟

نمیدونم والا شاید از فر باشه

و البته خیلی تاثیر داره اگه دو سه باری با برس در حین پخت روش رو چرب کنی

salam Chef Tayebe ,
My brother introduced your blog .So nice .Not like any other Farsi blog . Very useful and interesting .I liked your way of writing , only if you could use larger font . and the lines are so far apart in some posts .
I wish you a nice time and look in everyday to see your news .
Ema

Unfortunately “blogger” has huge problem with Farsi! Hence the line spaces! But as the text size…. I have options of “small” and “medium” . if I use medium, it would be too big! You can simply increase the text size in your browser and problem would be solved (simply hit Ctrl+) . hope it helps
And thank you for the lovely words.

مقش شب:

http://pgy7dq.blu.livefilestore.com/y1pEJV2amuYdLe23nM94wT-731y0M7oeKV4hYzAocrQa6IUerSYUMa5ACJ6dBJcQzIz4JKXeAAUdUdT65ZGFr1IYRP_NB3UoJyP/%DA%A9%D9%88%D8%B1%D8%AF%D9%86%20%D8%A8%D9%84%D9%88.JPG?psid=1

خیلی سریع آماده شد و خیلی هم خوشمزه.

فقط فکر کنم دفعه بعد باید فیله هام رو خیلی نازکتر از این دفعه در بیارم.
بعدش هم شف جان، من شاید دفعه دیگه کمی سس سویا یا چیزی شبیه اون روی فیله های مرغ قبل از رول کردن، زدم.

البته اگر کالباس مزه غالبی داشته باشه، خوبه. ولی کالباس مورد استفاده من مزه اش ملایم بود.

خـــــــــــــــوشمزه بود. من همه این 3 تا روخــــــــــــــــــــوردم!!!

دست شف عزیز درد نکنه.

وااااااااااي چقدر خوشگلههههههههههه
آره طعم كالباسش معمولا غالبه . بوش هم غالبه

ولي راست ميگي
پودر سير هم گزينه خوبيه

شف عزيز سلام خيلي خوشحالم که تونستم اين وبلاگ رو پيدا کنم هر روز هم سر به وبلاگت مي زنم

دوستت دارم
راستي ممنون که آموزش داده بودي که چطوري کامنت بذاريم

این هم از کوردن بلو های من این غذا جزو غذاهای مورد علاقه منه
http://shagerdeashpazi.blogspot.com/2011/12/blog-post_10.html

واو! چقدر هم كه برشش خوشگل شده
البته از شما بعيد هم نبود چون همه كارهاتون شيكه و با دقت انجام شدن
عالي بود
احسنت

یوهووووووووووووو
منم مقش شب دار شدم
https://picasaweb.google.com/107589913921529329176/Food#
بسیار خوشمزه بود و تمام مراحل مفرح .
مرسی از این آموزش عالی
فقط عکسم اصلا حرفه ای نیست

یوهوووووووووووو
منم مقش شب دار شدم
کوردن بلو:
https://picasaweb.google.com/107589913921529329176/Food#

@ دیبا

آخ جون،

بالاخره یکی دیگه هم مثل من مقش شب تحویل داد. خسته شده بودم از بس دیگران مشق شب تحویل می دادن و من مقش شب !

به کلوپ مقش شبی ها خوش آمدید دوست عزیز.

:D

دستتون هم درد نکنه. همه مقش شب هاتون عالی شدن.

اتفاقا عكسش هم عالي شده
كاملا مشخصه كه خيلي خوب رول شده و فرم گرفته و كاورش هم طلايي و زيباست. احسنت

روز به روز بیشتر دوستت دارم یعنی رسپی هات حرف نداره شف جون

سلام شف عزیز یه سوال داشتم ،آیا چیکن ناگت هم با همین دستور درست می‌شه؟یا فرق داره؟چون تو اینترنت کلی‌ رسپی هست ولی‌ راستش نمید‌ونم کدوم درسته
مرسی‌

بله رسپي خيلي زياده
هر كسي ورژن خودش رو داره
خيلي ساده تيكه هاي مرغ رو همين شكلي كاور كنيد
طعمش خوب مبشه

طیبه جون من اینو تو سایزه کوچیک درست کردم خوب شد فقط یه مشکلی داشتم 

وقتی برش زدم مثل مال بیرون  که پنیر مذاب میریزه بیرون  نشد 
مشکل کار از کجاست؟

پنيرها دماي ذوبشون متفاوته 
ميزان پنير ميتونه بيشتر شه 
و ميزان حرارت
يعني دماي بيشتر و زمان كمتر
اين باعث ميشه كه پنير مذاب باقي بمونه
البته اينم بگم
واسه من پنيرش مذابه فقط چون اونقدري زياد نيست رو به داخل ذوب ميشه و توي بشقاب نميريزه
قابل حله

Post a Comment

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...